Какво е криптовалута Ripple?

⚡️ Как криптовалутата ripple прави пари?

Ripple начислява такса за всяка транзакция. XRP се продава, получават се комисиони за плащане, приходи от инвестиции и се извършват плащания на лихви по заеми от Ripple. През 2012 г. Ripple е основана като един от най-значимите блокчейн и криптопроекти. Фирмата е събрала повече от 293 млн. долара финансиране с рисков капитал.

⚡️ Каква е същността на криптовалутите?

Криптовалутата е децентрализирана виртуална валута, която не разчита на банките за проверка на плащанията. Това е система от типа „peer-to-peer“, която позволява на всеки, който има връзка с интернет, да изпраща и получава пари.

⚡️ Кои са най-добрите монети за добив?

Например Peercoin и Bitcoin Cash са сред 5-те най-добивани криптовалути според Coin Warz, портал, който оценява възможността за добив на различни монети. Освен това Vertcoin, Ethereum Classic и Ravencoin са сред най-печелившите криптовалути за добив.

⚡️ Как се използва блокчейн?

Блокчейн е сравнително нова технология, чиято популярност нараства заедно с криптовалутната индустрия. Днес тя не е просто мода във финансовия свят. Блокчейн вече се използва за съхраняване и обработка на лична информация и идентификация в маркетинга и компютърните игри.

Криптовалутата Ripple е система за трансакции, която може да се използва за уреждане на трансакции по целия свят.XRP е създадена от Ripple и представлява система за уреждане и мрежа за обмен на валута, която позволява на потребителите да извършват трансакции по целия свят.

От самото начало Ripple беше замислен като заместител на SWIFT (най-голямата мрежа за парични преводи в света) или, с други думи, като заместител на нивото на разплащане между големите финансови корпорации. „Пат Уайт, главен изпълнителен директор на Bitwave“

Кога XRP ще поскъпне?
Какво е Ripple

Криптовалутите на Ripple действат като посредник между двете страни в дадена транзакция, тъй като мрежата може бързо да провери дали сделката е протекла правилно. Ripple може да помогне с различни фиатни валути и цифрови монети като биткойн, за да назовем един пример.

Когато клиентите извършват транзакция в мрежата, тя взема малка такса в XRP – криптовалута.

Какво е криптовалута Ripple
Търговия с пулсации

„Таксата за редовна транзакция при Ripple е 0,00001 XRP, което е малко в сравнение с високите такси, които банките начисляват за трансгранични транзакции“, казва Ел Лий, член на борда на Onchain Custodian.

ВИДОВЕ КРИПТОВАЛУТИ – КОИ СА ТЕ И КАК СЕ РАЗЛИЧАВАТ

Съдържание

Какво представлява криптовалутата Ripple и какво означава?

Какво представлява XRP и как работи?
криптовалутата Ripple е разпределен протокол за плащане с отворен код.

Той е създаден, за да даде възможност за по-бързи и по-достъпни глобални плащания. Ripple работи, като свързва потребителите и банките чрез своята мрежа от участници, които си изпращат взаимно IOUs (дължа ти), деноминирани в различни валути. Криптовалутата Ripple предлага децентрализирана платформа за обмен на фиатна валута срещу цифрови активи, като например биткойн. Протоколът е разработен така, че да дава възможност за извършване на трансакции между две страни, без да е необходим доверен посредник от трета страна, като например банка или платежен процесор.

Като премахва посредника, Ripple може да осигури по-бързи и по-икономични трансгранични плащания. В допълнение към по-бързите и по-евтини плащания, Ripple предлага и по-добра сигурност в сравнение с традиционните платежни системи, като позволява на потребителите да контролират своите средства. Криптовалутата Ripple се захранва от цифрова валута, наречена XRP, която се използва за заплащане на такси за трансакции и за осигуряване на ликвидност в мрежата. Токенът XRP служи като механизъм за борба със спама, като възпира злонамерените участници да злоупотребяват със системата.

Каква е разликата между XRP и Ripple? ripple cryptocompare
Струва ли си да се инвестира в XRP trading ripple?

Можете да инвестирате в XRP, да го използвате за търговия с други криптовалути или да го използвате за плащане на мрежови транзакции.

Блокчейнът на XRP, за разлика от повечето други криптовалути, се различава значително по начина си на работа. Другите криптовалути предоставят своите регистри на трансакциите и процедури за валидиране на всеки, който може бързо да решава сложни математически задачи. Транзакциите са сигурни, тъй като по-голямата част от левовите инвеститори трябва да дадат съгласието си за проверка, преди да бъдат включени.

Мрежата Ripple XRP децентрализира нещата до известна степен, като използва следния метод за консенсус:

По-добър ли е XRP от биткойн?
Кой притежава криптовалута рипъл цена?
 • Макар че всеки може да изтегли софтуера за проверка, той поддържа отделни списъци с възли, които хората могат да избират за потвърждаване на трансакциите си въз основа на това кой според тях е най-малко склонен към измама.
 • Проверяващите следят своите списъци, които актуализират на всеки три до пет секунди след появата на нови трансакции. Ако има несъответствие, те спират и проучват причината за разминаването. Това позволява на мрежата безопасно и бързо да проверява трансакциите, което ѝ дава предимство пред други криптовалути като биткойн.
 • „Потвърждаването на транзакциите с биткойни може да отнеме няколко минути или часове, а цената им обикновено е висока“, обяснява Лий. „Транзакциите в XRP се потвърждават за четири до пет секунди на по-ниска цена от тези в биткойн.“
По-добър ли е XRP от биткойн?
Каква е разликата между криптовалутите XRP и Ripple?

Как да добиваме криптовалута Ripple (XRP) през 2022 г.

Майнингът е разпределена система за проверка, използвана от повечето криптовалути, базирани на блокчейн. Тя служи за ускоряване на трансакциите, като същевременно осигурява механизъм за добавяне на нови пари в мрежата – обикновено като награда за валидаторите за техните усилия в подкрепа на мрежата. Например, Биткойн има ограничение за броя на токените, които ще бъдат произведени, от 21 милиона.

Докато Bitcoin и Ethereum добиват своите монети, преди да ги предоставят на обществеността, Ripple направи това по различен начин, като „предварително доби“ 100 милиарда единици XRP.

По какво се различава криптовалута рипъл цена от биткойн?
Защо цената на Ripple е толкова ниска?

Ripple се възползва от XRP в обращение; това го мотивира да помогне на криптовалутата да се разшири и да бъде успешна с течение на времето. Друга част от XRP се държи в резерв за редовни продажби на рипъл с пазарна капитализация.

Разбираемо е, че това породи притеснения, че големи количества XRP могат да бъдат пуснати наведнъж, което ще подкопае стойността на други XRP, които вече са в обращение.

Струва ли си да се инвестира в XRP?
Какво е XRP и как работи?

Компанията преодолява несигурността, като предоставя няколко мерки (доверие, редовно пускане на пазара и т.н.), но успехът е краткотраен. През 2020 г. фирмата се сблъска с проблеми с Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), тъй като класифицира добива като предварителен добив.

Предимства на Ripple

По-добър ли е XRP от биткойн?
Какви са ползите от използването на XRP?
 • Разплащанията са незабавни. Потвържденията на транзакциите са много бързи. В сравнение с дните, които може да са необходими на банките за извършване на банков превод, или минутите и дори часовете, които са необходими за проверка на трансакциите с биткойни, те се извършват бързо.
 • Ripple има изключително ниски такси. Разходите за извършване на транзакция в мрежата на Ripple са само 0,00001 XRP, което е малка част от едно пени при текущите обменни курсове.
 • Потребителите на XRP могат да купуват и продават XRP, като използват същата мрежа от борси, които вече функционират в други държави, което позволява създаването на глобална мрежа за обмен. Мрежата на Ripple не е ограничена до транзакциите с XRP. Тя може да обработва и трансакции, включващи други фиатни валути и криптовалути.
 • XLM е криптовалута, която се използва от големи банки. Големите предприятия също използват Ripple като система за транзакции. Santander и Bank of America са две фирми, които използват тази мрежа, което показва, че тя вече е по-широко приета на институционалния пазар, отколкото повечето криптовалути.

Недостатъци на Ripple

Използва ли XRP блокчейн?
Криптовалута рипъл цена
 • Някои от причините, поради които криптовалутите станаха толкова популярни, са, че те са децентрализирани и дават на хората по-голям контрол върху парите им. Системата на Ripple може да е донякъде централизирана поради списъка с валидатори по подразбиране, което противоречи на философията против централизацията.
 • Голям брой XRP бяха предварително добити, което може да създаде ситуации, в които нециркулиращите наличности на Ripple да бъдат освободени наведнъж по начин, който да понижи стойността на XRP.
 • Комисията по ценните книжа и борсите предприе действия срещу XRP. През декември 2020 г. SEC заведе дело срещу Ripple, като твърди, че тъй като има право да предлага XRP по всяко време, е трябвало да го регистрира като ценна книга. Компанията е отхвърлила обвиненията.

Какво можете да постигнете с Ripple и XRP

По-добър ли е XRP от биткойн?
Блокчейн ли е XRP Ledger?

Можете да използвате XRP по същия начин, по който бихте използвали всяка друга цифрова валута – за преводи или като потенциална инвестиция. Мрежата на Ripple може да изпълнява и различни транзакции, като например обмен на валута.

Например можете да спестите време и пари, като обмените долари за евро чрез мрежата на Ripple вместо чрез банка или компания за парични преводи. Това е така, защото таксите обикновено са високи при преминаване през банки и фирми за парични преводи. Освен това е по-бързо да се премине през мрежата на Ripple.

Каква е разликата между Ripple и биткойн?

Може ли криптовалута рипъл цена биткойн?
По какво XRP се различава от Bitcoin?

Биткойн е най-популярната цифрова валута, но Ripple предлага много предимства пред нея. Ето няколко основни разлики между тях:

Защо цената на XRP е толкова ниска?

 • Технология: Биткойн е криптовалута, създадена през 2009 г. от човек, използващ псевдонима Сатоши Накамото. Тя се основава на блокчейн технология, която записва пълен запис на проверените транзакции. Ripple, от друга страна, използва своя патентована технология, известна като алгоритъм за консенсус на протокола Ripple (RPCA).
 • Минно дело: Миньорите проверяват транзакциите с биткойни и създават нови биткойни в мрежата. Ripple прилага необичаен механизъм за разпределен консенсус, който проверява трансакциите с помощта на мрежа от сървъри, всички от които са предварително минирани.
 • Времена за извършване на транзакции: Ripple може да обработва 1500 транзакции в секунда и да достигне до 50 000 транзакции в секунда, което е сравнимо с това на Visa. Скоростта на транзакциите на Биткойн е от три до шест транзакции в секунда.
 • Важно е да се отбележи, че съществуват само 21 милиона биткойна, докато Ripple разполага със 100 милиарда предварително изкопани токена XRP.
Коя криптовалута използва блокчейн?
Криптовалута рипъл цена

ИЗПОЛЗВА ЛИ RIPPLE БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГИЯ?

Ripple се различава от биткойн по това, че вместо блокчейн технологията използва собствената си технология – Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA). Транзакциите в биткойн се проверяват от миньори и след това се записват в съществуващата блокчейн. Ripple също използва проверяващи сървъри и механизъм за консенсус, но го прави със собствената си технология – Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA).

Можете ли да си купите XRP в криптокомпанията?
Децентрализиран блокчейн ли е XRP?

Кои са факторите, които влияят върху ценообразуването на Ripple?

Цената на Ripple се влияе от различни фактори, включително:

 • Регламент: Криптовалутите не се регулират от правителства или централни банки, така че в повечето случаи са свободни от правителствена и банкова намеса. Ако правителствата и централните банки започнат да регулират криптовалутите през следващите няколко години, това може да се отрази на цената на Ripple.
 • Технология: Използването на блокчейн технологията за осъществяване на глобални плащания отличава Ripple от другите криптовалути. Няколко големи банки са изразили интерес към системата на Ripple, което може да доведе до повишаване или понижаване на стойността ѝ.
 • Добрата преса за технологията Ripple вероятно ще доведе до благоприятно въздействие върху цената.

Какво прави XRP Ledger толкова ефективен?

За потребителите на криптовалути, които са запознати със средните разходи за транзакции, 0,0013927 USD за XRP може да изглежда доста ниска стойност. Двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация, Биткойн и Етериум, често са имали исторически върхове, надхвърлящи 50 USD.

Въпреки че има някои сходства с Bitcoin, XRP Ledger е собствена блокчейн мрежа, която използва публични и частни криптографски ключове, както и цифрови подписи за валидиране на трансакции.

Криптовалута рипъл цена
Какво прави XRP Ledger толкова ефективен?

Алгоритмите за консенсус „доказателство за работа“ (PoW) изискват голям брой специализиран компютърен хардуер, но платформата ConsenSys Quorum не използва PoW. Вместо това тя разчита на мрежа от „уникални възли“, които ефективно се споразумяват кои трансакции могат да бъдат обработвани в мрежата. Разрешените сървъри поддържат списък с възли, който помага на мрежата да постигне консенсус чрез механизма за консенсус на федеративното византийско споразумение.

Ако 80% от тези уникални възли се съгласят, че транзакцията е валидна, тя ще бъде обработена съгласно правилата, определени от XRP Ledger. Тази система е по-надеждна от използваните от други криптовалути и някои хора се притесняват, че това я прави по-малко децентрализирана и по-трудно достъпна.

Версиите на главната книга в XRP Ledger работят подобно на блоковете в блокчейна на биткойн, тъй като всяка версия на главната книга съдържа пълно състояние на всички налични в мрежата салда. Следователно сървърите могат бързо да се синхронизират с всички нови актуализации, направени в мрежата.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии