Какво представлява инфлацията на биткойните?

⚡️ Може ли биткойнът да бъде идеалният метод за предпазване от инфлация?

Биткойн има силата да предизвика революция в цифровите разплащания с несравнимата си способност да дава възможност за бързи и безпроблемни трансгранични трансакции. При разглеждането на биткойн не бива да се пренебрегва едно от най-съществените предимства.

⚡️ Ще подкрепи ли разширяващото се предлагане на биткойни пазара на криптовалути?

Неотдавнашният спад на пазара на криптовалути ясно показва, че те не са достатъчни, за да се предпазят от инфлация от 7%. Светът на финансите – от спестяванията до търговията и разплащанията – беше революционизиран от най-съвременните технологии. За съжаление криптовалутите са недостатъчни, когато става въпрос за борба с нарастващите нива на инфлация.

⚡️ Инфлационен ли е Етериумът?

През август 2021 г. Етериум, който преди това беше чисто инфлационна валута, въведе EIP-1559, който изгаря токените, вместо да ги предава на миньорите. По време на пиковото използване на мрежата степента на изгаряне доведе до дефлация на монетата, което означава, че повече монети бяха унищожени, отколкото създадени.

⚡️Can Инвестирането в биткойн помага да защитите портфейла си от волатилността на фондовия пазар?

Биткойнът е проектиран така, че да запазва стойността си срещу инфлацията и по този начин да гарантира дългосрочна стойност. Това е възможно благодарение на факта, че във всеки един момент може да съществува само краен брой биткойни – 21 милиона. Тъй като търсенето се увеличава с течение на времето, този недостиг ще гарантира трайната стойност на Биткойн за години напред.

Инфлацията биткойн

Твърди се, че някои инвеститори са се втурнали към биткойна, за да защитят активите си от вредните инфлационни политики на правителствата. Но какво точно означава това?

Тъй като инфлацията при биткойните се покачва, хората се насочват към всичко, което може да ги предпази от нарастващите цени.

Връзката между Инфлацията биткойн
Какво означава криптоинфлацията за биткойните?

Криптовалутата често се смята за дефлационна, а поддръжниците ѝ често я рекламират като клас активи, несвързан с материалните активи. Разбирането на сложността на криптовалутите и техните различни инфлационни нива обаче може да се окаже трудна задача.

Съдържание

В края на краищата какво точно представляват криптовалутите и инфлацията?

Инфлацията при биткойните работи точно както при всяка друга валута: с течение на времето и намаляването на стойността на биткойните, за една и съща сума пари вече могат да се купят по-малко стоки. Ще разберете, че тя е налице, когато гледате предавания от 80-те години на миналия век, в които се показва, че един бургер се продава за 50 цента, докато в днешния свят цената му е десет долара! Инфлацията настъпва бързо, но безшумно – но с биткойните имате контрол върху това колко се раздува вашият цифров портфейл.

Представлява ли биткойн хедж срещу инфлацията на биткойните?
Какво ще се случи с биткойните, Инфлацията биткойн

Когато цените растат по-бързо от заплатата ви, може би сте осъзнали сериозността на инфлацията. Ще бъдете в по-лошо положение, ако намалите разходите си с 10% върху 50 000 долара годишно, а не върху миналогодишната си заплата от 60 000 долара. Ако обаче работодателят ви повиши доходите ви до 55 000 долара годишно, няма да се наложи да променяте начина си на живот.

bitcoins Инфлацията не е свързана само с цените на стоките и услугите. Тя се отнася и за вашата заплата и за това колко пари можете да спестите. Покупателната способност на спестяванията също намалява по време на инфлационни периоди. Затова хората често се стремят да инвестират в активи, които ще запазят стойността си или ще я увеличат с темп, по-голям от този на инфлацията.

Инфлацията биткойн ще създаде политически вакуум
Как инфлацията ще се отрази на криптовалутата

Според икономистите инфлацията е полезна за потребителите. Въпреки това, в условията на икономически спад, както при епидемия от коронавирус, прекомерната инфлация може да се превърне в проблем.

Икономистите имат различни теории за настоящия скок на инфлацията при биткойните, която е сред най-високите нива, наблюдавани от десетилетия. за да се пребори с рецесията, предизвикана от пандемия, правителството налива пари в икономиката.

Според някои експерти Федералният резерв не е пряко виновен за това. Основният проблем е недостигът на предлагане, дължащ се на блокчейн.

Инфлация на биткойните всичко, което трябва да знаете
Как инфлацията влияе на криптовалутата?

Bitcoin крипто и инфлация

Противниците на криптовалутите се опасяват, че ако се позволи на централните банки да влияят на икономиката чрез количествени улеснения, например чрез намаляване на лихвените проценти, това ще доведе до проблеми. Неконтролираното печатане на пари от централните банки във Венецуела, Турция и Зимбабве доведе до опустошаване на техните икономики.

Поддръжниците на криптовалутите често твърдят, че криптовалутите, като биткойн (BTC), са имунизирани срещу грешки на централните банки и правителствата, тъй като са децентрализирани и не могат да бъдат изключени.

Криптовалутите, повлияни от инфлацията, данъците и пазарните тенденции
Може ли криптовалутата да спре инфлацията на биткойните?

Друга причина е, че създаването на биткойни е програмирано в код, за разлика от Федералния резерв, който не може просто да отпечата толкова биткойни, колкото си поиска.

Скоростта, с която се генерират нови биткойни, се определя от протокола на биткойн. Предлагането е ограничено и се предвижда, че количеството нови монети ще се изчерпи около 2140 г. За разлика от централните банки, чиито икономисти трябва да реагират на пазарните промени, блокчейнът на биткойн функционира последователно.

На всеки четири години протоколът намалява наполовина количеството на новите биткойни в обращение – процес, известен като „халвиране“.

Инфлацията биткойн
Какви са причините за инфлацията на биткойн?

Някои фенове сравняват фиксираното количество на биткойн с „цифрово злато“, сравнявайки го с жълтия метал – друг популярен актив, устойчив на инфлация. Т.нар. трезори на стойността на активите оцеляват на изпитанието на времето, тъй като не са корелирани с други активи и са устойчиви на пазарни манипулации от трети страни. От друга страна, дали криптовалутите като биткойн наистина предпазват от инфлация биткойн?

Аргументът срещу дефлационния характер на биткойна

Междувременно, докато щатският долар се сриваше, биткойнът го изпреварваше, възнаграждавайки ранните инвеститори. Криптовалутата обаче е силно волатилна: това могат да потвърдят неотдавнашните купувачи, които загубиха пари при рязкото поевтиняване на биткойна.

Защо криптовалутите и инфлацията са от значение за криптовалутите
Ще загуби ли стойността си биткойнът?

През предходните няколко години биткойнът отразяваше представянето на фондовия пазар в САЩ, който постига по-добри резултати, когато икономиката се разширява, и се спъва, когато разходите се забавят – както се случи през 1997 г. Когато инфлацията достигна 40-годишен връх през декември 2021 г., биткойнът спадна с над 20%. Трудно е да се отговори дали биткойн е дългосрочна инвестиция или спекулативен балон.

Не всички криптовалути обаче функционират по същия начин като биткойна. Някои криптовалути са дефлационни, което означава, че количеството налични монети намалява с течение на времето, за да се увеличи стойността им с течение на времето (ако търсенето остава постоянно).

Подкрепеният с щатски долари стабилен монетник TerraUSD има динамичен запас; той създава и унищожава токени въз основа на обмена на токени LUNA, за да поддържа фиксирана стойност от 1 USD.

Как инфлацията ще се отрази на криптовалутите
Биткойнът вече не е цифрово злато

Например незаменяемите токени ( NFT ) са единствени по рода си – те са като произведение на изкуството, тъй като стойността им се основава на тяхната рядкост.

Положителен или отрицателен фактор е инфлацията за икономиката?

Инфлацията намалява покупателната способност на парите. Това означава ли, че инфлацията е лоша? Не непременно. По-голямата част от икономистите смятат, че малко инфлация може да бъде полезна за икономиката. Как се случва това?

Защита на биткойн от инфлация
Наистина ли биткойн предпазва от инфлация?

Като цяло инфлацията насърчава потребителските разходи. Тя е от решаващо значение за развитието на дадена страна и Федералният резерв на САЩ се опитва да постигне ниво на инфлация от 2%, за да поддържа цените стабилни.

В условията на стабилна икономика може да се очаква умерен и стабилен темп на инфлация. Потребителите и фирмите харчат повече пари за стоки и услуги, което води до икономическо развитие. Когато търсенето изпреварва предлагането, производителите увеличават цените си, за да посрещнат повишеното търсене, което води до инфлация в биткойн. В този случай инфлацията може да се счита за полезна.

Въпреки това твърде бързото значително увеличение или спад на цените обикновено не е признак за добри новини. Повишаването на цените кара клиентите да очакват по-нататъшни повишения в бъдеще, което води до по-голямо търсене. По този начин производителите са принудени да повишат цените в резултат на тази тенденция. Терминът „хиперинфлация“ или „бягаща инфлация“ се отнася до тази закономерност. Важно е да се помни, че инфлацията е нормално икономическо развитие – но тя също може да излезе извън контрол.

Защитен портфейл: защо инвеститорите се влюбиха в биткойн
Биткойнът вече няма да предпазва от инфлация

Ценовата дефлация при дефлационната депресия се характеризира с дългосрочна тенденция, при която цените непрекъснато спадат. При това положение потребителите отлагат покупките в очакване на по-ниски разходи в бъдеще. Производителите също продължават да понижават цените, за да привлекат купувачи, тъй като търсенето намалява.

Умерената инфлация при биткойните е от полза за икономиката по няколко начина, тъй като стимулира разходите и насърчава икономическото развитие.

Защо криптовалутите и инфлацията са важни за криптовалутите?

Перспективата за хиперинфлация на фиатната валута може да подтикне инвеститорите да инвестират още повече в цифрови валути, за да разсеят опасенията си, че фиатните им пари ще загубят стойността си с течение на времето. Криптовалутите като биткойн и етер ( ETH ) са фантастична възможност за диверсифициране на портфейлите за инвеститорите, които търсят алтернатива.

Биткойн е добре защитен от инфлация
Каква цена ще достигне биткойн през 2022 г.?

Предимствата на фирмената гаранция за Bitcoin

Недостигът е един от ключовите фактори за устойчивостта на даден актив на инфлация. Тъй като количеството на биткойна е ограничено, той непрекъснато губи стойност, поради което е наричан „цифрово злато.

Сатоши Накамото, създателят на биткойн, желаеше стойността на всяка единица биткойн да се увеличава с течение на времето. Това беше гарантирано от фиксираното максимално предлагане и ниската скорост, с която се добиват нови биткойни.

Добра Инфлацията биткойн през 2023 г.
Каква е прогнозата за цената на биткойн за 2025 г.?

Не е възможно да се произведе нов биткойн, след като е достигнат максималният брой. Транзакциите ще продължат да се извършват както обикновено, а миньорите ще продължат да получават компенсация за усилията си чрез такси за обработка.

Какво ще се случи с биткойните по време на рецесия?

Биткойнът е създаден по време на Голямата рецесия, известна още като „Голямата финансова криза“. Сатоши Накамото създаде Биткойн, за да предостави на физическите лица валута, която не се нуждае от трета страна или централен орган. В резултат на това се появи децентрализирана криптовалута.

Каква ще е най-ниската цена на биткойн през 2023 г.?
Коя е най-ниската цена на биткойн през 2022 г.?

Тъй като в настоящата рецесия икономическата несигурност продължава, биткойните се издигат до безпрецедентни висоти. Дори по време на пандемията COVID-19, когато други форми на инвестиции се сринаха, биткойнът продължи да увеличава значително стойността си.

Въпреки че е невъзможно да се прогнозира с точност какво ще се случи с биткойните в случай на рецесия, последните години показаха забележителната им устойчивост. Нека се успокоим, че ако историята ни подскаже нещо, биткойн може да преживее невредим поредния икономически спад.

Криптовалути и инфлация
Как биткойн може да помогне на клиентите в дългосрочен план?

По време на рецесия неблагоприятните икономически последици могат да се разпространят и в страни с икономически връзки. Тъй като биткойнът е и диверсифициран по своята същност, той може да служи като актив, устойчив на рецесия. Докато щатският долар зависи от силните и ограничените страни на американската икономика, като БВП, експортните цени, паричната политика и търсенето на валутата, биткойнът не е ограничен от загубите или печалбите на една държава. 

Как биткойн може да помогне на клиентите в дългосрочен план?

Малко вероятно е биткойнът да срине основните централизирани валути, но от създаването си през 2009 г. той промени финансовата система. Неговата технология спомогна за революционни подобрения в областта на децентрализираните финанси (DeFi) и е от полза за потребителите, които не разполагат с банкови кредити, по целия свят.

Инфлацията биткойн
Предпазва ли биткойнът от инфлация?

Блокчейн технологията доведе до множество нови разработки, но основната ѝ цел е да обслужва хората точно. Основната характеристика на блокчейн технологията е, че тя предоставя на потребителите сигурен, свободен от разрешения и децентрализиран метод за извършване на финансови транзакции. Биткойнът и другите криптоактиви действат като алтернатива на фиатната валута, която е устойчива на инфлация и може да се използва за извършване на покупки без държавна намеса.

Настоящата глобална финансова система е готова за значителна промяна и биткойнът може да се окаже валутата, която ще доведе до така необходимата промяна. Ако искате да инвестирате в актив с дългосрочен потенциал, Биткойн трябва да е в полезрението ви.

В крайна сметка са добити 21 милиона биткойна; какво ще се случи с криптовалутата?

Алгоритъмът е решил, че няма да се произвеждат повече биткойни, но миньорите продължават да са мотивирани да добиват блокове поради привлекателните такси за транзакции, които могат да получат.

Какво се случва със стойността на биткойн по време на рецесия?
Как биткойн може да помогне на клиентите в дългосрочен план?

Какво се случва със стойността на биткойн по време на рецесия?

В началото на пандемията COVID-19 цените на биткойна спаднаха умерено заедно с фондовия пазар. Към октомври обаче инвеститорите започнаха да приемат криптовалутата сериозно и тласнаха цените до исторически връх.

Някои анализатори се опасяват, че ако американската икономика изпадне в рецесия през следващата година, неотдавнашната силна корелация на биткойна с американските акции може да означава лоши новини за криптовалутата. Тези експерти смятат, че доколко успешно ще се справи с бурята, ще зависи до голяма степен от това как ще се развият другите пазари.

В заключение

Криптовалутите, като биткойн например, често са инвестиции, които хората правят, за да се предпазят от инфлацията. През последните години обаче се оказа, че Биткойн има много сходства с други големи класове активи като акциите.

Какво се случва със стойността на биткойн по време на рецесия?
В края на краищата какво точно представляват крипто и инфлацията?

Когато икономиките са нестабилни и централните банки повишават лихвените проценти или предприемат други действия, за да спрат инфлацията, стойността на много активи спада. Това се случи неотдавна с криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Litecoin. Въпреки това някои цифрови валути имат свойства, които би трябвало да им помогнат да запазят стойността си по-добре от други във времето. Те включват неща като това, че са редки (ограничено предлагане), лесно се преместват или търгуват без такси и не подлежат на пряк държавен контрол.

Разнообразяването на инвестиционния портфейл е от ключово значение, а криптовалутите могат да го осигурят, като разпределят инвестициите ви. Въпреки това не инвестирайте твърде много в един клас активи.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии