Криптовалутата космос: подробно изследване на пространството

⚡️ Какво е блокчейн?

Блокчейн е верига от блокове, която никога не свършва. Тя включва всички транзакции, дори тези, свързани с луковици на лалета в ботаническа градина. Тези записи, за разлика от конвенционалните бази данни, не могат да бъдат променяни или изтривани; те могат само да бъдат добавяни.

⚡️ Какво е Cosmos Blockchain?

В Cosmos вярваме, че оперативната съвместимост е най-фундаменталната характеристика на блокчейн. Целта на екосистемата на Cosmos е да осигури оперативна съвместимост. Основната верига на Cosmos е Cosmos Hub, който служи като централен регистър за оперативно съвместими блокчейн, наречени зони.

⚡️ Колко вида криптовалути има общо?

По данни на CoinMarketCap – Forbes, днес на пазара има повече от 1100 различни вида криптовалути. А общата пазарна капитализация е 133 млрд. долара.

⚡️ Коя криптовалута е най-перспективна?

В нашия списък на най-обещаващите криптовалути за инвестиции през 2022 г. има три фундаментални проекта: Ethereum, polkadot communications и Cosmos.

Криптовалутата космос

Хъбът на Cosmos е блокчейн технологията, която е в основата на няколко блокчейна в мрежата на Cosmos и позволява комуникация между тях. Той работи подобно на компютърна програма за обмен на файлове, достъпна във всяка операционна система.

Криптоцентърът на Cosmos е блокчейн стандартът, който е в основата на нарастващия брой блокчейн вериги, създадени в мрежата на Cosmos, и им позволява да взаимодействат помежду си. Той работи по същия начин като компютърна програма за обмен на файлове, която може да се използва във всяка операционна система. Монетата на Космос е атомна криптовалута, която е двигателят зад хъба на Космос.

Къде да си купя атомна Криптовалутата космос
Целта на atom crypto е да:
  • Поддържането на консенсус в мрежата е от съществено значение.
  • Чрез възли за валидиране, базирани на стимули, можете да свържете повече от един възел.
  • Спамът като начин за плащане на бензин
  • Създаване на механизъм за гласуване на предложения за управление на Cosmos.

Tendermint Core, екипът от програмисти, който стои зад разработването и участието в мрежата Cosmos, изгражда криптоцентър, който ще служи като ключова инфраструктура за мрежата Cosmos. Хъбът ще включва инструменти като Cosmos Hub, Cosmos SDK и Tendermint Core, които са от съществено значение за по-нататъшното развитие на мрежата, като същевременно предоставят на потребителите съвременни инструменти, необходими за пълноценно използване на това, което мрежата предлага.

Колко са криптомонетите на Cosmos?
Колко струва Малък любовен еликсир?

Cosmos Hub е блокчейн платформа, изградена от екипа на Tendermint, която позволява на протокола да се свързва със самостоятелни блокчейн вериги или зони в мрежата на Cosmos.

В тази публикация първо ще разгледаме три важни аспекта на мрежата Cosmos:

  • Техника за консенсус на ядрото на Tendermint Byzantine Fault Tolerance (BFT): независим от езика алгоритъм за консенсус, разработен от екипа на Tendermint, за да възпроизведе машина с крайно състояние в други блокчейн мрежи, създадени в криптографската мрежа cosmos.
  • Екипът на Tendermint разработи Протокола за комуникация между блокчейн (IBC), който представлява оперативно съвместим комуникационен слой между различни блокчейн мрежи, като начин за улесняване на комуникацията между блокчейн.
  • Комплектът за разработка на софтуер на Cosmos (SDK) е инфраструктура с отворен код за разработване на мултиактивни PoA и блокчейн PoS системи в мрежата на Cosmos, които могат да бъдат мащабирани според вашите нужди.
Колко Криптовалутата космос
Къде търгува Stephen?
Съдържание

Tendermint Core използва консенсусен механизъм BFT, за да гарантира, че транзакциите се обработват бързо и сигурно.

Протоколите на блокчейн, които използват механизма за консенсус „доказателство за работа“ (PoW), са бавни и скъпи, със значителни проблеми с мащабируемостта и висока консумация на енергия. Методът за консенсус Tendermint BFT преодолява тези проблеми, като използва алгоритъма за консенсус Proof-of-Stake (PoS), който е специално създаден, за да ускори работата на мрежата.

Tendermint, механизмът за консенсус на криптографската мрежа cosmos, е проектиран като високопроизводителна платформа BFT SMR („репликация на машини с крайни състояния“), която репликира услуги и може да бъде моделирана като детерминирани, неслучайни машини с крайни състояния. С други думи, ядрото Tendermint е разработено за репликация на специализирани сървъри (или състояния).

Колко Криптовалутата космос
Как да купя атомна криптовалута в Binance?

Хардуерното устройство, използвано за тази цел, клонира сървъри и ги разпределя в глобалната криптографска мрежа. В резултат на това софтуерните инженери на Tendermint Core могат да разработват блокчейн машини с крайни състояния на различни места по света.

Широките технологични възможности на Tendermint позволяват на разработчиците да изградят своята блокчейн платформа, без да се налага да започват от нулата. Тъй като всички основни елементи, като протоколи за консенсус и системи за съхранение, вече са предварително инсталирани, това е изключително полезно, защото позволява на потребителите да изградят почти всякакъв вид блокчейн система, която желаят, като са необходими само незначителни промени.

Kava (KAVA), Terra (LUNA), Band Protocol (BAND), Aragon (ANT) и Akash Network (AKASH) са някои от токените на Cosmos.

Какво е стейкване на криптовалути на космоса?
Каква е стойността на атомната криптовалута?

Монетата Cosmos ATOM също е важен компонент на механизма за консенсус BFT на Tendermint, тъй като блокчейн платформата Cosmos Hub се основава на доказателство за залог. За да се поддържа гладкото функциониране на нещата, cosmos crypto разчита на мрежа от 100 възела за валидиране, за да гарантира консенсус, сигурност и оперативна ефективност. Потребителите трябва да заложат своите монети ATOM, за да станат валидатор в мрежата.

Валидаторът отговаря за пълноценен възел, който валидира правилата на мрежата и ги излъчва в мрежата, след което те се записват в блокчейна. Валидаторът печели пари в зависимост от това колко монети ATOM са били предоставени като обезпечение.

Какво е блокчейн cosmos crypto?
Колко криптовалути на Cosmos?

И накрая, монетата Cosmos ATOM се използва като инструмент за предотвратяване на спам (подобно на начина, по който етерът се използва за таксите за газ в Етериум). Предотвратяването на много спам транзакции чрез начисляване на такси за транзакции е ефективно. Криптомонетата Cosmos се използва и като устройство за контрол на гласуването за промени в мрежата, които ще повлияят на посоката на мрежата Cosmos. Членовете на мрежата Cosmos могат да гласуват по предложения, които са били представени от разработчиците.

Мрежата Cosmos, която стартира през март 2019 г., има много успешна година с над 30 проекта, които стартираха своите блокчейн вериги в мрежата. Проектът получи подкрепа и от някои от водещите имена в областта на криптовалутите като Binance, OKCoin и Kraken.

Cosmos crypto (ATOM)
Cosmos crypto ATOM блокчейн ли е?

В момента екипът на Cosmos работи по разширяването на екосистемата с нови функции и подобрения, като например IBC-базирани cross-chain приложения и децентрализирани борси. Със силната си технологична основа и нарастващото приемане бъдещето изглежда светло за криптокомпанията cosmos и нейната монета ATOM.

Постигане на използваемост и суверенитет в блокчейн

Използваемостта на блокчейн и суверенитетът са допълнителни слаби места, към които Cosmos се насочва. Платформи като Ethereum Virtual Machine функционират като решения за пясъчници, които изискват от разработчиците да оптимизират приложенията си за повечето потенциални случаи на употреба, вместо да се фокусират върху един-единствен проблем.

Как се нарича криптовалута?
Как се нарича Криптовалутата космос

SDK на платформата Cosmos предлага удобно за разработчиците и приспособимо решение за изграждане на блокчейн с минимални компромиси в дизайна. Дори когато приложенията са изградени, понякога се налага да се ограничи тяхната суверенност въз основа на факта, че споделят обща основна рамка. Протоколът IBC, който Cosmos предлага, е проектиран така, че да позволява на блокчейн с различни приложения и набори от валидатори все пак да извършват прехвърляне на активи и данни помежду си, включително движения на активи между частни и публични блокчейн.

Протокол за комуникация в рамките на блока (IBC)

Протоколът cosmos crypto IBC е създаден, за да реши един от най-наболелите проблеми в блокчейн технологията: липсата на комуникация и обмен на данни между мрежите.

На какъв вид блокчейн работи Криптовалутата космос
Дали криптовалутата ATOM cosmos е добра инвестиция?

Оперативната съвместимост и възможността за комуникация с външни и вътрешни блокчейн протоколи са от съществено значение за широкото прилагане в реалния свят и технологичното приемане на блокчейн технологията. Помислете за телефонна мрежа, която може да взаимодейства само с тези, които се намират в непосредствена близост. Вероятно вече си мислите, защо да имаме блокчейн за транзакции, а не решение извън веригата? Това не би работило. Cosmos IBC е комуникационен протокол, подобен на TCP/IP, който е предназначен за предаване на информация и данни между множество блокчейн вериги.

Cosmos SDK има следните функции:

Какво е cosmos sdk
Има ли бъдеще криптовалутата Cosmos?

Cosmos Crypto SDK дава възможност на разработчиците да създават оперативно съвместими публични блокчейн вериги и блокчейн приложения с доказателство за авторство (PoA). Като дава приоритет на простотата, SDK предоставя инфраструктура за различни видове активи на мащабируема платформа. Cosmos SDK е модулна архитектура за създаване на блокчейн, която функционира без необходимост от виртуални машини.

Блокчейн с виртуална машина (VM), като например Ethereum, е създаден, за да интегрира разработването на приложения върху съществуващ блокчейн като колекция от интелигентни договори. Смарт договорите могат да бъдат полезни за ограничени цели, например за еднократни приложения. Те обаче често са неефективни, когато се използват за изграждане на сложни децентрализирани платформи.

В коя криптовалута да инвестирам през 2021 г.?
Прогноза за цената на криптовалутата на Sosmos

Интелигентните договори са ограничени по отношение на своята гъвкавост, суверенитет и технически характеристики. Специфичните за приложенията блокчейн вериги на Cosmos са предназначени за работа с конкретни приложения и предоставят на инженерите свободата да правят структурни промени в дизайна, необходими за оптималната работа на приложенията.

Cosmos SDK дава възможност на разработчиците да използват както предварително подготвени, така и специално създадени компоненти, което им позволява да стартират своята публична основна мрежа (блокчейн протоколи, които са приключили с тестването и са готови за публично използване), преди да я пуснат на пазара.

Прогноза за цената на криптовалутата ATOM coin cosmos
Добра инвестиция ли е Cosmos (ATOM)?

IBC позволява на блоковите вериги, създадени с помощта на Cosmos SDK, да се свързват и да разширяват ликвидността си, като се присъединяват към мрежата на Cosmos. SDK е използван и за разработване на големи проекти както в областта на блокчейн технологиите, така и в областта на криптовалутите, като Binance DEX, Kava, Terra и IRISNet.

Светът на оперативно съвместимите блокчейн вериги

Механизмът за консенсус BFT, протоколът IBC и комплектът Cosmos SDK са разработени така, че да улеснят разработчиците на софтуер при създаването на техните блокчейн протоколи в мрежата Cosmos. Гъвкавата и оперативно съвместима структура на мрежата Cosmos вече е използвана от няколко известни блокчейн предприятия.

Какво е бъдещето на монетата ATOM?
Дали Криптовалутата космос добра инвестиция

Хъбът Cosmos е базирана на блокчейн екосистема, която предоставя възможности за машинно обучение, сигнали за търговия в реално време и набор от финансови инструменти. Това е първата в света платформа за общностно разузнаване и вземане на решения, основани само на човешки взаимодействия. Членовете са необезпокоявани, тъй като самият хъб Космос е много мощна децентрализирана блокчейн мрежа със структура и правила за управление.

Какво е Cosmos?

Кой стои зад криптовалутата Cosmos?
Добра инвестиция ли е cosmos?

Cosmos използва набор от инструменти с отворен код, за да свърже всички слоеве и да даде възможност на разработчиците да създават блокчейн приложения.

Най-важният аспект на тази многопластова архитектура е двигателят Tendermint BFT, който е част от мрежа, позволяваща на разработчиците да създават блокчейн вериги, без да се налага да ги пишат от нулата.

Алгоритъмът Tendermint BFT, който се използва от мрежа от софтуерни компютри Cosmos за проверка на трансакциите и маркиране на блокове в блокчейна, е пример за византийски протокол, устойчив на грешки. Той комуникира с приложенията чрез интерфейса на блокчейн за приложения.

Кой инвестира в Криптовалутата космос
Кой е собственик на мрежата на Cosmos?

BFT (Byzantine failover Tendermint) е вид механизъм за консенсус в блокчейн.

Tendermint Core е механизъм за контрол на PoS, който поддържа в изправност разпределената мрежа от компютри, на които работи Cosmos Hub.

За да могат да стартират блокчейна и да гласуват за модификации, валидаторите („валидаторски възли“) трябва първо да защитят ATOM. За да стане валидатор, даден възел трябва да е сред 100-те най-големи хоста на ATOM. Броят на гласовете е пряко пропорционален на броя на подадените токени.

Потребителите могат също така да делегират своите токени на други валидатори, които ще получат част от наградата за блока, докато гласуват.

Има ли бъдеще криптовалутата cosmos?
Създаден ли е Cosmos на базата на Ethereum?

Операторите по валидиране имат интерес да действат справедливо, тъй като потребителите могат бързо да променят делегирането на атомна криптографска информация на операторите по валидиране въз основа на избора си при гласуване.

Също така добавих малко подробности към картите в центъра и зоните на космоса.

Хъбът на Cosmos е първият блокчейн, който се въвежда в мрежата на Cosmos. Той е разработен, за да служи като посредник за всички уникални блокчейн вериги, създадени в мрежата Cosmos, известни като „зони“.

Всяка зона в Cosmos може да изпълнява основни задачи самостоятелно. Това включва удостоверяване на автентичността на сметки и транзакции, генериране и издаване на нови криптовалути и модифициране на самата блокчейн.

С какво се занимава мрежата на Cosmos?
Какво представлява зоната „Космос“?

Като наблюдава състоянието на всички зони в мрежата, Cosmos Hub отговаря за улесняването на координацията между тях.

Interblock е комуникационен протокол, предназначен да улесни комуникацията между различни мрежи.

Зоните се присъединяват към Cosmos Hub чрез протокола за комуникация между блокчейн (IBC) – механизъм, който позволява на информацията да се движи свободно и сигурно между тях.

След като дадена зона е свързана с хъба Cosmos, тя може да комуникира с всяка друга зона, свързана с хъба, което позволява на блокчейн вериги с различни приложения, валидатори и алгоритми за консенсус да обменят информация.

Какво представлява протоколът на Cosmos?
Какъв вид криптовалута е изградена върху Cosmos?

SDK за криптовалутата Cosmos.

Екипът на Cosmos е разработил комплекта за разработка на софтуер Cosmos (SDK), който позволява на разработчиците да използват консенсусния алгоритъм на Tendermint за създаване на блокчейн.

SDK премахва догадките, като предоставя най-често използваните функции на блокчейн (напр. подреждане, контрол, токени). Разработчиците могат да разширяват плъгините, за да добавят всяка нова функционалност, която желаят.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии