Бот за крипто търговия: Какво правят, как работят и кои са най-добрите опции за вас

⚡️ Добри ли са ботовете за търговия?

Търговските ботове могат да извършват транзакции по-бързо от хората. Те могат да извършват най-сложните изчисления за по-малко време от хората. Освен това тяхната мигновена реакция на ценовите промени може да осигури огромни предимства, за разлика от забавянията, които могат да превърнат печеливша сделка в губеща.

⚡️ Колко струва един бот за търговия?

✔️ HAAS Bot: 0,006 BTC/3 месеца
✔️ Cryptohopper: 19 USD/месец
✔️ Cryptotrader: 0,0025 BTC/месец
✔️ revenuebot планира 20% от печалбата ви, но не повече от 50 долара/месец

⚡️ Колко може да спечели един начинаещ търговец на ден?

В търговията можете или да спечелите определена сума пари, или да загубите всичко; няма гаранции. Типичните месечни печалби са 2-5%, което се счита за добро.

⚡️ Какво е Dex? Какво е Dex?

Децентрализираната борса (DEX) е пазар, на който потребителите могат да търгуват без помощта на трета страна.

⚡️ По какво DEX се различава от CEX?

DEX поддържа само криптовалути и не дава възможност за обмен на фиатни валути, докато CEX може да работи и с двете.

Много хора, които търгуват с криптовалути, използват ботове за тази цел. Но какво точно представляват тези ботове за търговия? Как работят те? В тази статия ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за ботовете за търговия с криптовалути – от техните дефиниции и функции до най-добрите, които се предлагат на пазара. Независимо дали току-що сте започнали да търгувате, или ако търсите по-ефективен начин за работа, четете нататък!

Бот за крипто търговия

В режим на живо ботът за търговия на борсата поддържа всички данни, инициира и отменя сделки и уведомява телефона ви за критични събития и нови възможности.

Можете да го научите да купува биткойн с 5% по-евтино и да го продава с 10% по-скъпо с 15% печалба. И ако цената не достигне планирания бар, да задържите същата сума пари. Или пък можете ефективно да затворите поръчката си, като поставите стопове, ако курсът на BTC внезапно промени курса си.

Съдържание

Какво може да постигне един бот за крипто търговия?

Какво може да постигне един Бот за крипто търговия?
Това са най-важните характеристики, които трябва да има един бот, който търгува с криптовалути на борсата:
 • ботовете за крипто търговия са създадени за управление на риска. Ограничавате диапазона, в който машината може да работи, както и защитавате активите си. Тя изчислява автоматично стойностите на волатилността и печалбата, като използва данни от предишни търговски сесии
 • подават поръчки, когато даден актив достигне определена цена. Не е тайна, че поставянето на пазарни поръчки на добра цена е трудно за големите търговци, но опитът да се постави огромна лимитирана поръчка на пазара е опасен. Компютърът може да купи и продаде даден артикул малко по малко. Малките инвеститори и спекулантите също ще имат голяма полза от него.
Какво представляват Бот за крипто търговия с криптовалути?
Безплатен ли е Бот за крипто търговия?
 • Многоплатформеност – ботът за търговия с криптовалути може да търгува на няколко борси, тъй като е свързан с тях, поддържайки една обща сметка. В резултат на това той намира по-привлекателни ценови оферти и създава възможност за арбитраж.
 • Можете да използвате DMS, за да създавате автоматизирани задачи, като например извършване на известия на определена дата и час за всеки член на персонала или изпращане на имейли за определени събития. Можете също така да изпращате имейл съобщения на клиенти, да ги предупреждавате чрез Telegram или имейл
 • Пазарен анализ – събиране на данни от различни източници за избрани активи и въвеждането им в база данни. Проследяване на данните в базата данни и представянето им по лесен за използване начин. Използване на машинно обучение за изчисляване на промените в цените.

Принципи на работа

Принципи на работа на криптобот
Основни принципи на регулиране на криптоактивите

За да получите най-добрия отговор от програмата и да намалите времето за престой, препоръчваме да я стартирате на специален сървър (VPS).

Пример за използване на готов бот за търговия с криптовалута: първо трябва да се регистрирате на уебсайта на разработчика на робота, да изберете план, да платите и да изтеглите софтуера. Инсталирайте го на нает от вас сървър.

За да получите API ключа, отидете в личния офис на борсата и получете достъп до операциите за бота за крипто търговия. Можете да предотвратите депозити и тегления от сметката си, за да гарантирате, че цифровите ви активи остават в безопасност. Ботът може да купува и продава активи само в рамките на потребителския профил.

Добри ли са Бот за крипто търговия?
Кой е най-успешният бот за търговия?

С помощта на интерфейс, който по принцип е лесен за използване дори от хора без опит, можете да настроите криптобота по желания от вас сценарий на поведение. Услугата обикновено предоставя ситуации за търговия или позволява на потребителите да създават свои собствени.

Някои фирми предлагат напълно автоматизирани роботи за търговия с криптовалути – те използват изкуствен интелект или имитират стратегиите на най-добрите търговци, така че не е нужно да измисляте нищо сами.

Съществуват няколко начина за предоставяне на услуги:

Видове ботове за криптовалутни борси

Видове ботове за борси за криптовалути
Какво представляват ботовете за търговия с криптовалути?
 • Няма периодични разходи. – Еднократно плащане за пълна функционалност и по-нататъшни актуализации.
 • Абонаментите са подходящи за еднократно използване с няколко изключения. Съществуват няколко вида абонаменти, включително месечни и годишни вноски. Можете да наемете бот за един месец и да го тествате, за да видите дали сте доволни от него, или да го закупите за една година напред и да спестите пари.
 • Въпреки че безплатните криптоботове за обмен са по-малко поддържани от разработчиците, можете да използвате софтуер с отворен код, който е одобрен от общността. Имайте предвид обаче, че функциите могат да бъдат ограничени по отношение на количеството или времето. Съществуват и реклами, които трябва да се гледат. Ако искате пълен достъп без никакви ограничения, трябва да закупите версията „Premium“.
Търговските ботове за криптовалутни борси са гореща тема на пазара.
Търговските ботове за криптовалутни борси са гореща тема на пазара.
 • Индивидуално – роботите за търговия са спечелили благоразположение сред професионалните търговци за автоматизиране на досадните дейности и намиране на инструменти за търговски сесии. По-често се използват в полуавтоматичен режим и се създават по търговска стратегия и стил за изпълнение на задълженията на конкретен търговец.

Търговските ботове за криптовалутни борси са гореща тема на пазара.

Можете да изберете програма по целеви възможности въз основа на вашите ресурси и цели.

Създаване на пазари

Ботовете за търговия за борси за криптовалути са гореща тема на пазара.
Как маркетмейкърите печелят?

Маркет мейкърите получават компенсация за незначителните си отклонения в поръчките за покупка и продажба. Ръчното извършване на тези транзакции е просто нереалистично, а високочестотните ботове могат да ги изпълняват 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Този тип транзакции не е за всеки, но е идеален за търговци, които разполагат с много пари в брой или имат специални изисквания за обслужване (отстъпки или 0% за транзакции).

Търговия на различни борси за минимизиране на риска.

Всяка криптоборса има собствени правила за депозиране и теглене на фиат, обем на търговията и ниво на офертите. Арбитражните криптоботове за криптоборси търсят джобове с незапълнена ликвидност и правят пари от разликата в цените. Дори не е необходимо да премествате монети от една борса на друга; ботът използва API, за да се свърже с множество платформи едновременно.

Създаване на пазари
Как да намалим риска при инвестициите в акции

Ребалансиране на портфейла

Потребителят може да избере предпочитани индустрии (например Smart Contracts, DeFi, NFT или Storage) или конкретни криптовалути, за да може ботът да диверсифицира инвестиционния портфейл автоматично или полуавтоматично. ИИ ще намери начини да сведе до минимум инвестиционните рискове, като същевременно подобри печалбите. Транзакциите могат да се извършват рядко. Поради HODL-ването криптоботът намалява размера на нереализираната печалба в резултат на намаляване на волатилността, оставяйки само дългосрочния притежател с по-силна позиция.

Търговия, която се основава на технически анализ

Най-популярният бот за търговия с криптовалути е този, който прави всичко това. Те анализират и прогнозират пазарните колебания въз основа на различни критерии, включително историческа и прогнозна волатилност, обем на търговията, корелация на конкуренцията и дори новини и туитове.

Криптоботове
Криптоботове

Софтуерът може да се използва и за извършване на различни операции, които не са в обхвата на първоначалния му дизайн. Когато е изложен на специфичен пазарен модел, той ще използва сложни алгоритми и технологии за обработка на естествен език, като например проверка на граматиката и маркиране на изречения, за да идентифицира възможностите за финансова търговия, налични чрез ценовите колебания в пазарните данни в реално време. Създателят на програмата твърди, че тя може да прогнозира пазарните движения с точност до 90%.

Плюсове и недостатъци на използването на ботове

Търговия на различни борси с цел минимизиране на риска
Предимства и недостатъци на ботовете за търговия

По-долу са изброени недостатъците на оградата на басейна:

❌ Това не е „вълшебна пръчица.“ Най-добрият бот за крипто търговия предоставя на потребителите информация за опасностите от загуба на пари.

❌ Тя все още зависи от човешката грешка и изисква адаптиране на техниките и мониторинг. На първо място, нито един пазар не може да бъде точно предвиден в абсолютно изражение.

❌Може да пренебрегне сигналите на глада ви.

❌ Винаги има вероятност от компютърна грешка или хакерска атака.

Плюсове и минуси на ботовете за търговия с криптовалути. бот за търговия с криптовалути за рок търговия
Следните предимства са свързани с използването на уебсайт:

✅ Извършва всички рутинни дейности, които търговецът трябва да извършва ръчно.

✅ Това е глобален онлайн брокер, лицензиран в Съединените щати, с над 1000 търговци на своята платформа. Работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата и не почива през уикендите. – Сделките се извършват с помощта на алгоритми, а не на настроения.

✅ Можете едновременно да прилагате различни подходи, да управлявате много портфейли и да помните „всичко“.

✅ Бързи и точни аналитични изчисления на тенденциите и движенията на пазара на криптовалути.

Най-добрите ботове за обмен на криптовалути

Haasbot
Кратък преглед на HAASonline Trading Bot

Инсталацията отнема само няколко минути вместо часове и предлага най-усъвършенствания автоматичен най-добър бот за търговия с биткойн.

Екипът с отворен код е група разработчици, които са се заели да осигурят възможно най-доброто изживяване при търговия със своята специална марка ботове.

Причината, поради която банкоматите за биткойни не са толкова популярни в САЩ, колкото в други развити страни, е, че са изградени само няколко такива. Те бавно набират скорост спрямо конкуренцията си, а при наличието на повече от 20 различни криптовалути, които могат да бъдат закупени на територията на страната, е ясно, че потребителите тук искат да се възползват от тази възможност. Търговският бот е наличен за операционни системи Windows, Mac и Linux.

Колко може да печели един бот за търговия?
Работят ли ботовете за търговия?

Ботът за крипто търговия Reddit

 • Binance (плюс САЩ и фючърси)
 • Bitstamp
 • Ionomy
 • Kraken (плюс фючърси)
 • KuCoin
 • Bitpanda Pro
 • Bitmex
 • CEX.io
 • Coinbase Pro
 • Bitfinex
 • Bittrex
 • Bybit
 • GEMINI
 • HitBTC
 • Huobi
 • Deribit
 • FTX
 • OKCoin
 • OKEX (плюс фючърси)
 • Poloniex

Куинтус де Хаас, Джош Бекер, Рустим Рода, Рейналдо Ривера и Джеф Върнън са мозъците, които стоят зад Diggity Dogs. Тя стартира през 2014 г. и е ръководена от групата на Стефан де Хаас, Квинт де Хаас, Джош Бекер и Рустим Рода.

Според условията, които се представят, когато потребителят се регистрира за HaasOnline, се счита, че софтуерът се намира в Белиз.

Печеливша ли е търговията с изкуствен интелект?
Цените на всички стоки трябва да са конкурентни на местния пазар.
 • Начинаещи (от 0,005 BTC на месец до 0,011 BTC на година)
 • Основен (0,007 BTC на месец до 0,02 BTC на година)
 • Разширени (от 0,012 BTC на месец до 0,033 BTC на година)

Минималният вариант е най-достъпен и предлага почти всички функции с изключение на визуалния редактор. Разширената опция ви позволява да стигнете толкова далеч, колкото искате (преди всичко броят на ботовете).

Криптоботове
Cryptohopper Algotrading платформа преглед

Предлага автоматизиране на търговията и премахване на емоциите от уравнението.

„Дизайнерски“ стратегии за търговия Арбитражна търговия на определен маркет мейкър „Дизайнерски“ тактики за търговия Социална търговия n Безплатни и платени сигнали 100+ криптовалути Backtesting и симулатор Контрол от компютър, лаптоп или смартфон

CryptoHopper е брокер на криптовалути, който позволява на потребителите да търгуват с криптовалути помежду си. Той има над три милиона регистрирани потребители и го използват повече от 300 000 търговци. С CryptoHopper можете да се свържете с борси и да обменяте криптовалути с други хора.

 • Binance (плюс САЩ)
 • Bitpanda Pro
 • Bitvavo
 • Coinbase Pro
 • Bitfinex
 • Huobi
 • KuCoin
 • OKEX
 • Bittrex
 • Kraken
 • Poloniex
 • HitBTC

Cryptohopper BV, стартъп, базиран в Нидерландия, е основан през юли 2017 г. Регистрираният адрес на компанията е Амстердам. Cryptohopper BV е предприятие, разположено в Нидерландия, с офиси в Амстердам.

Стандартните и премиум плановете осигуряват достъп до 80-200 позиции с криптоконтракти, като имате възможност да избирате между 50 различни криптовалути. С помощта на разширените пакети са възможни пазарен арбитраж, маркет мейкинг и получаване на сигнали за всички активи.

Приложение за онлайн търговия Cryptotrader
Преглед на платформата Cryptotrader

Можете да създадете свой бот или да наемете вече създаден такъв. Криптотрейдърът е несертифицирана алгоритмична система за търговия с Биткойн и други криптовалути. До момента тя е разработила над 10 000 стратегии и е провела 5 милиона бектеста.

Ние предлагаме автоматизирани, мащабируеми ботове за търговия, както и решение, базирано на облак, което не изисква да наемате собствен VPS. Пазари за стратегии Backtesting Известия в реално време по електронна поща или SMS Възможност за свързване с борси:

 • Coinbase
 • Kraken
 • Huobi
 • Bitfinex
 • Bitstamp
 • OKCoin
 • Binance
 • Bittrex
 • Poloniex

Съдът потвърждава законосъобразността на Algocraft Ltd. На уебсайта е посочен и адресът на фирмата: Oorsprongpark 12, 3581 ET Utrecht, Холандия.

Bitsgap бот за търговия с биткойни и други криптовалути
Как да стартирате робот за търговия на Bitsgap

Bitsgap предоставя обслужване на едно гише за управление на инвестициите в криптовалути, с всичко необходимо за търговия, ботове, сигнали, портфолио, арбитраж и дори демо сметка.

С навлизането на криптовалутите на световната сцена милиони хора научават за блокчейн и многобройните му приложения.

Bitsgap ви позволява да създавате ботове за търговия с всички видове поръчки: Пазарни, лимитирани, Stop Loss, Stop Limit, Take Profit и Shadow. Свързва се с над 25 борси за криптовалути и работи с всички видове поръчки: Пазарни, лимитирани, Stop Loss, Stop Limit, Take Profit

Bitsgap
Bitsgap
 • Binance
 • Huobi
 • Kraken
 • Coinbase Pro
 • OKex
 • KuCoin
 • Bittrex
 • HitBTC
 • FTX
 • Bitfinex
 • Poloniex
 • Bitstamp
 • CEX.io
 • Coinbene
 • ZB.com
 • GEMINI
 • Gate.io
 • Течност
 • LBANK.info
 • бот трейдър за търговията на скалата
 • EXMO
 • Bit-Z
 • Bithumb
 • Bibox

Услугата е-фактура е регистрирана в Талин, Естония, под регистрационен номер 14004763. Компанията, която стои зад нея, е co. Създателите са група търговци и професионалисти на пазара на криптовалути (Максим Калмиков, Дмитрий Лош, Сергей Вербицки, Евгений Авдеев, Анатолий Гиренко, Ервин Куджия).

Axion бот за търговия с криптовалути reddit
Axion Crypto Мощна платформа за търговия с криптовалути

Платформа за автоматизирана търговия с криптовалути без ограничения. Всичко, от което се нуждаете, в едно табло за управление. Търговията трябва да бъде проста с Axion.

Няма ограничения, няма ограничения. Скриптът Axion е уникален. Стотици индикатори (SRSI, PSAR, MACD, IC, RSI, MFI) Хибридни стратегии са достъпни до 75 активни позиции едновременно. Социалният хъб за прогнозиране на пазара е допълнителна опция срещу заплащане. Спот, маржин и фючърсна търговия са възможни с Axion.

 • Binance (плюс САЩ)
 • KuCoin
 • Kraken
 • FTX
 • Coinbase
 • Bittrex
 • ByBit

Skylit е частна фирма, базирана във Великобритания, която предлага инструменти за търговия с криптовалути. Регистрационният номер на фирмата е 09757060. Проектът е регистриран през 2015 г. като Skylit Limited (Apex Trader Software Limited) в Лондон, Англия. На уебсайта няма информация за основателите на компанията.

revenuebot бот за търговия автоматизиран бот, който ще търгува с различни криптовалути
Какво е приход, но бот за търговия

Създаден е, за да печели от транзакции за обмен на криптовалути. В няколко стъпки разработчиците осигуряват 24/7 помощ и бърза връзка.

Не е важно дали инвестицията е индивидуална или корпоративна, важното е покупките ви да са защитени. Услугите за търговия в облака ви позволяват да обедините няколко поръчки от различни потребители в една групова поръчка, която след това се разпределя между множество сървъри в облака по кръгов път. Прилагат се стандартните правила за арбитраж: Трябва да откриете сметка в бота за търговия, да потвърдите самоличността си и да депозирате сумата, която искате да търгувате. След това ботът за търговия автоматично ще подава поръчки от ваше име.

 • Binance (плюс фючърси)
 • Poloniex
 • KuCoin
 • Bitmax
 • Kraken
 • HitBTC
 • EXMO
 • FTX
 • OKex
 • Cex.io
 • Bitfinex
 • Bittrex

През 2018 г. фирмата стартира. На уебсайта няма информация за разработчиците или местоположението на фирмата. Фирмата не посочва къде се намира и кой я управлява.

Ботът получава 20 % от печалбата всеки месец, докато спечели 50 USD.

revenuebot бот за търговия автоматизиран бот, който ще търгува с различни криптовалути
Таксата се удържа от отделна сметка (трябва да я попълните на сайта).

Просрочените сметки, по които не е начислена комисиона за повече от 3 дни, се изтриват.

По-голямата част от обменителите на DEX са литекоин. Те се наричат също така фарминг и мултисиг и т.н.

По-голямата част от обменителите на DEX са литекоин. Те се наричат също така фарминг и мултисиг и т.н.

Тъй като ликвидността се осигурява от потребителите, създателите и разработчиците в децентрализираните борси, те просто дават цялата печалба на тях, тъй като притежават токените. Можете да спечелите част от таксата от 0,05% до 1% за всяка транзакция в зависимост от това колко сте допринесли. Освен това има различни стимули за генериране на LP (от 10% до 30% APY) и можете да залагате токените си, за да печелите повече.

Бот за криптвалута
Как DeFi осигурява ликвидност?

Интелигентните договори се използват от платформите DEX. Поставянето на средства и изтеглянето на възнаграждения са напълно автоматизирани. В някои отношения това е бот за търговия за борса от ново поколение (маркет мейкър). В този случай той се нарича автоматизиран маркет мейкър (AMM).

Разгледайте проектите DeFi, опитайте се да предложите ликвидност и вкарайте своите LP токени във фермерството, за да изпитате предимствата на борсите DEX.

По-голямата част от обменителите на DEX са литекоин. Те се наричат също така като фармация и мултисиг и др.
Дефи с много подписи

Оттегляне

Ботовете за обмен на криптовалути са полезен инструмент за търговци от всички нива на умения.

Начинаещите могат да експериментират със социалната търговия и да използват предварително изготвен план на някой друг, за да увеличат парите си. Не е необходимо облачните ботове да работят със собствен сървър, тъй като всички транзакции се извършват на нормален сайт с табло за управление. Няма риск дефектният бот да изтегли криптовалута, тъй като API ключът дава само права за търговия и няма опасност от хакване на бота.

Как DeFi осигурява ликвидност? бот за криптвалута
Кой е най-успешният бот за криптвалута?

Частните инвеститори могат по-лесно да диверсифицират авоарите си, като същевременно получават полезни сигнали. ИИ (по-специално бот с машинно обучение) разпознава по-бързо промените в тенденциите и може да предотврати спад.

Професионалистите разполагат с всичко, което им е необходимо за успешна работа на пазара и технологичен анализ, без да се налага да харчат цяло състояние. Срещу няколкостотин долара можете да закупите готово решение с изключителна помощ.

Някои ботове за търговия с криптовалути са безплатни за изпробване за ограничен период от време. Регистрирайте се за 7-дневен пробен период и го тествайте на демо сметка, за да видите дали си струва да използвате автоматизирани системи за търговия.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии