Как да започнем да търгуваме с криптовалути: Задълбочено ръководство

⚡️ Печеливш ли е крипто арбитражът BOT?

Подходът за арбитражна търговия с криптовалути може да бъде доходоносен, ако стратегията ви успее. Поради кратките срокове, свързани с ценообразуването на криптовалутите, ботът, който избирате за този вид търговия, трябва да бъде много бърз. Това е така, защото пазарът е непредсказуем и цените непрекъснато се променят.

⚡️ Възможно ли е да се загубят пари от арбитраж?

Инвеститорите могат да понесат големи финансови загуби, когато пазарът на суровини спадне, особено на датата на тяхната арбитражна конвергенция.

⚡️ Какви са недостатъците на арбитража?

Основният недостатък на арбитражните фондове е липсата на надеждност. Както вече беше казано, арбитражните фондове не са особено печеливши на стабилни пазари. Фондът може на практика да се превърне в облигационен фонд, макар и временно, ако няма достатъчно достъпни успешни арбитражни сделки.

⚡️ Освободен ли е от данъци арбитражният фонд?

За целите на данъчното облагане арбитражните фондове се считат за капиталови фондове. Инвеститорите, които държат тези схеми за по-малко от година, подлежат на 15% данък върху капиталовите печалби, а инвеститорите, които продават след една година, плащат само 10% данък върху дългосрочните капиталови печалби.

Как да търгуваме с криптовалута

Арбитражната търговия с криптовалути е инвестиционна стратегия, при която инвеститорите се възползват от малки ценови разлики на различни пазари или борси. Арбитражната търговия с криптовалути е действие, при което се купува цифров актив на една борса и веднага се продава (често) на по-висока цена на друга борса.

как да търгуваме с криптовалути
Печеливш ли е криптовалутният арбитраж?

Арбитражната търговия е ефективен начин за търговците да печелят пари от ценовите разлики между два пазара. Този икономически ефективен подход изисква минимални настройки и никакъв инвестиционен опит, което позволява на всеки да се възползва от тази доходоносна възможност с лекота. С арбитражната търговия можете бързо да се възползвате от пазарните несъответствия, като същевременно избягвате скъпоструваща инфраструктура – което я прави основен избор, ако искате да генерирате доходи без усилие.

Съдържание

Какво представлява арбитражната търговия и как работи тя?

Как се как да търгуваме с криптовалути
Как да търгуваме с криптовалута

Криптовалутата може и да е нова технология, но това не означава, че е свободна от същите финансови практики, които се наблюдават на по-традиционните пазари. Мнозина смятат, че при криптовалутата има още повече възможности за арбитраж.

Това най-вероятно се дължи на репутацията на пазара на криптовалути като изключително волатилен в сравнение с други финансови пазари. Това означава, че е известно, че цените на криптоактивите варират значително във времето. Арбитражните търговци имат много повече възможности да намерят печеливши ценови разминавания, тъй като криптоактивите сменят собствениците си на стотици борси 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Печеливш ли е арбитражът на БТР?
Какво е крипто арбитраж и струва ли си

Използвайте възможностите за арбитраж и печелете от разликата в цените на цифровите активи на различни борси, като просто изчислите разликата между два или повече обменни курса, последвана от извършване на серия от транзакции.

Арбитражистите в света на криптовалутите постоянно търсят ценови разминавания между борсите. Например, да кажем, че Биткойн се търгува на цена 45 000 USD на Coinbase и 45 200 USD на Kraken. Бързомислещият арбитър би се възползвал от тази възможност, като закупи Биткойн от една борса и след това веднага го препродаде на друга – по този начин ще спечели солидната сума от двеста долара!

Възможно ли е да се загубят пари от арбитраж?
Ръководство Как да търгуваме с криптовалута

Защо цените на борсите за криптовалути са толкова различни?

Централизирани борси.

Първото нещо, което трябва да се отбележи, е, че цената на активите на централизираните борси се определя от най-скорошната съвпадаща поръчка Bid-Ask в книгата на борсата. С други думи, цената в реално време на даден цифров актив на борсата се определя от най-скорошната цена, на която търговецът купува или продава тази стока.

Криптоарбитраж: как работи и стратегии за търговия
Законна ли е арбитражната търговия?

Например, ако последната поръчка, направена на борсата, е за биткойни на стойност 60 000 USD, тази цена се превръща в крайната цена на биткойните, определена от платформата. След нея ще последва друга поръчка, която отново ще нулира цената на биткойна. В резултат на това опитът да се определи точната цена на борсата е непрекъснато начинание, тъй като пазарната стойност на цифровите активи може да се промени във всеки един момент.

Цената също варира, тъй като инвеститорското търсене на актива се различава леко на различните борси.

Как работи арбитражната търговия?
Какъв е примерът за арбитраж?

Децентрализирани обмени

Децентрализираните криптоборси използват модел на „автоматичен маркет мейкър“, за да определят цената на криптовалутните активи.

Възможно ли е да се печелят пари от арбитражна търговия?
Как да станете арбитражен търговец?

За разлика от системите за записване на поръчки, децентрализираните борси (DEX) използват пулове за ликвидност, за да съчетаят купувачи и продавачи с определена цена и сума. За тази цел всяка двойка за търговия с криптовалути има свой собствен пул; например, ако някой иска да търгува с Етер (ETH). Това дава възможност на търговците да извършват трансакции, без да се нуждаят от посредник или да разчитат на услуги на трети страни.

Как мога да печеля пари от арбитражна търговия?
Възможен ли е арбитраж?

Инвестирането в криптоактиви с нас отваря пред търговците свят на потенциал. Клиентите ни не само печелят част от таксите за транзакциите, но и не се налага да чакат някой друг, който иска да купи или продаде активи на определени цени – търговията може да се извършва по всяко време и навсякъде! Тази гъвкавост гарантира, че няма да пропуснете никакви възможности, независимо от това кое време е ден или нощ.

Сложна математическа формула поддържа перфектен баланс между активите А и Б на най-известните децентрализирани борси. Това уравнение гарантира, че съотношението на двата актива в пула остава постоянно във времето.

Защо цената на биткойн варира в целия свят?
Защо различните борси предлагат различни цени?

Когато съотношението на активите на пула се промени, това е все едно някой да продаде определена сума ETH и да купи подобен брой токени LINK. Процесът на продажба на ETH за LINK и последваща покупка обратно на ETH с LINK се нарича „ребалансиране“.

Когато цените започнаха да се покачват, търговците бяха насърчавани да премахват по-малко ценните LINK и да добавят Някои хора смятат, че купуването на ETH ще помогне за стабилизирането на пазара на криптовалути.

Когато даден търговец промени значително съотношението в пула (извършвайки голяма сделка), това може да доведе до значителни ценови разлики между активите в пула и тяхната пазарна стойност (средната цена, отразена на всички останали борси).

Какво кара криптовалутата да поскъпва или поевтинява?
Все още ли е печеливш криптовалутният арбитраж?

Предимства на криптоарбитража

Бърза печалба

Криптоарбитражът ви позволява бързо да търгувате с цифрови активи, обикновено в рамките на един час или по-малко. Това е по-кратък период от време в сравнение с традиционната търговия, при която инвеститорите купуват и държат криптовалута, докато я продадат на по-късна дата.

Множество възможности

В наши дни има много криптоборси, от които да избирате. При наличието на толкова много опции има широк спектър от възможности за арбитраж. По данни на Coindesk днес съществуват над 391 борси за криптовалути.

Криптовалутата е област с голям потенциал, която все още се развива.
Криптоарбитраж: Как работи и какви са стратегиите за търговия

Криптовалутата е област с голям потенциал, която все още се развива.

Обществеността все още не е възприела криптовалутите като цяло, което поставя криптопазара в начален етап на развитие. Поради тази причина има много нередности и липса на съгласуваност между борсите. При по-малък брой търговци и конкуренция като цяло на пазара съществува потенциал за по-големи ценови разлики.

Криптовалутите може да са нестабилни

Първата криптовалута – биткойн – е създадена през 2009 г. от Сатоши Накамото. Въпреки че е една от най-старите монети на пазара, тя все още е силно волатилна, тъй като е децентрализирана. Това означава, че може да има значителни разлики в цените между отделните борси. Така че, ако сме достатъчно бързи, можем да се възползваме от тези ситуации с цел печалба.

Недостатъците на криптоарбитража

Недостатъци Как да търгуваме с криптовалута
Плюсове и минуси на криптоарбитража

Ограничения на KYC

В зависимост от борсата за криптовалути, която използвате, може да се наложи да спазвате различни правила за KYC. Това може да включва свързване на банковата ви сметка и потвърждаване на самоличността ви, което може да отнеме до 24 часа. Понякога е необходимо да имате и банкова сметка в същата държава, в която е базирана борсата.

Съхраняване на монети

Търговия с криптоарбитраж
Как да търгуваме с криптовалута

Хакерите винаги търсят нови начини да откраднат криптовалутите ви, затова е важно да ги държите разделени между различни борси. По този начин, дори ако една сметка бъде компрометирана, няма да загубите всичко. Също така, бъдете внимателни, когато използвате нови или непознати платформи за търговия – проучете добре техните мерки за сигурност, преди да им поверите монетите си!

Цени

Криптоборсите не ви позволяват да търгувате, да депозирате или да теглите безплатно; те начисляват определен процент от парите като такси. Ето защо, докато изчислявате печалбата, реализирана от арбитраж, трябва да включите таксите.

По-големите сделки се равняват на по-големи печалби.
Какво е арбитражната търговия с криптовалути?

По-големите сделки водят до по-големи печалби.

Арбитражът може да не е толкова изгоден, колкото си мислите, след като вземете предвид забавянето на обработката и таксите. За да реализирате големи печалби от арбитраж, трябва значително да увеличите обема на търговията.

Колко пари мога да изтегля?

Когато правите големи сделки, не забравяйте, че борсите имат определени ограничения за това колко пари могат да бъдат изтеглени наведнъж. Това означава, че криптовалутата в портфейла ви може да не е налична за незабавно изтегляне.

Как да търгуваме с криптовалута
Крипто арбитраж

Времеви график

Арбитражните търговци трябва да имат предвид, че обработката на всяка транзакция може да отнеме до 10 минути. Това е дълъг период от време на пазара, което означава, че цените могат да се променят в разрез с очакваното, което да доведе до липса на печалба или още по-лошо – до загуба. Купили сте монети на една борса, но пазарът се е раздвижил, преди да успеете да ги продадете на друга.

Времена на транзакциите

Неотдавнашният скок в глобалната търговия с криптовалути доведе до това, че обработката и проверката на трансакциите отне повече време от обикновено. Това може да представлява проблем, ако трябва бързо да прехвърлите средства. Транзакциите с биткойн например се обработват много по-дълго, отколкото транзакциите с етериум (ETH).

Какво представляват арбитражните стратегии?
Какво е криптоарбитраж?

Състезание

Ако повече търговци търсят арбитраж, това може да доведе до промяна в обема на търговията на различните борси. Това може също така да намали шансовете за арбитраж за други хора.

Стратегиите за криптоарбитраж се разделят на няколко категории.

Има няколко метода за криптоарбитраж, с които криптоарбитражистите могат да печелят пари от несъвършенствата на пазара. Някои от тях включват:

 • Арбитражната търговия с криптовалути чрез междуборсови дейности е една от най-търсените стратегии, при която търговецът се стреми да се възползва от разликите в цените между две различни криптоборси, като купува на ниска цена и продава на по-висока.
 • Печалбата от междубанковия пространствен арбитраж предполага възползване от несъответствието между търсенето и предлагането на биткойн в две различни държави. Например, ако сравнявате щатския пазар с криптоиндустрията в Южна Корея, е възможно да се възползвате от тази разлика във ваша полза.
Как да търгуваме с криптовалута
Законен ли е криптоарбитражът?
 • Триъгълният арбитраж е стратегия, при която трейдърите се възползват от ценовите разлики между три или повече криптовалути. Например, търговецът може да създаде цикъл на търговия, който започва и завършва с биткойн, но по средата включва други цифрови активи. По този начин търговецът може да се възползва от всяка разлика в цените между криптовалутите.

Продавачът може да закупи биткойни, да ги размени за Етериум, а след това да ги размени за токени Cardano ADA, преди да ги върне в биткойни. По този начин той печели от разликата в цените на тези три криптовалути.

Как да печелим пари от арбитраж?
Възможно ли е да се загубят пари от арбитраж?

Статистическият арбитраж е техника за търговия с криптовалути, която използва прогнозно статистическо моделиране и алгоритми за машинно обучение за прогнозиране на бъдещи цени.

Когато цените на три двойки за търговия с криптовалути се различават, търговецът може да спечели повече биткойни, отколкото е имал в началото. Тъй като всички сделки се осъществяват конкретно на една борса, преместването на пари между различни компании е безпроблемно. Следователно търговците, които използват този вид система, имат предимство пред тези, които не го правят!

Има ли риск при арбитражната търговия с криптовалути?
Как да откриете възможности за арбитраж?

Арбитражистите могат да се възползват от децентрализираните методи за търговия, като 0x и Kyber Network, чрез автоматични маркет мейкъри (AMM). Тези интелигентни договори използват оракули за достъп до данни от външни източници. Когато спот цените на дадена крипто двойка варират драстично между различните централизирани борси, арбитрите имат възможност да реализират печалби!

Използвайки сложни математически модели и автоматизирани ботове за бърза търговия, високочестотната търговия представи нови подходи за максимизиране на печалбите. Търговските ботове са един от най-ефективните механизми в тази област; те са създадени за прилагане на сложни стратегии, които се възползват от пазарните нередности.

Какви са рисковете при арбитража?
Как да започнем арбитраж?

Най-популярният крипто арбитражен бот вероятно е Haasbot, който поддържа различни борси и стратегии.

Друг популярен крипто арбитражен бот е Cryptohopper, който също поддържа множество борси и стратегии.

Защо криптоарбитражът се смята за метод с нисък риск?

Как се използва арбитражната търговия с криптовалути?
Трябва ли арбитражът да бъде безрисков?

За разлика от дневните търговци, на криптоарбитражните търговци не им се налага да предвиждат бъдещите цени на биткойните или да извършват транзакции, които могат да отнемат часове или дни, за да донесат печалба.

Трейдърите използват очакванията за определена печалба, за да вземат решения, вместо да анализират настроенията на пазара или да разчитат на други ценови прогнози. Също така е възможно трейдърите да влизат и излизат от арбитражна сделка за секунди или минути, в зависимост от ресурсите си. В резултат на това, въз основа на предходното, можем да направим следните заключения:

Какви са особеностите на рисковото арбитражно инвестиране?
Печеливш ли е крипто арбитражът?
 • Опасността от крипто-арбитражната търговия е по-малка от другите методи за търговия, тъй като обикновено не изисква предварителен анализ.
 • Търговците, които участват в арбитраж, трябва да извършват транзакции за период до няколко минути. Поради това те са изложени на малък или никакъв търговски риск.

Риск от арбитражната търговия с криптовалути

Няколко различни фактора могат да ограничат рентабилността на арбитрите. Възможностите с нисък риск ще доведат до по-малки печалби и ще навредят на приходите. За да постигнат значителни печалби, криптоарбитражистите трябва да правят огромни количества сделки. Също така е важно да се отбележи, че арбитражната търговия не е безплатна.

Защо възможностите за арбитражна търговия с криптовалути са краткотрайни?
Какво представлява арбитражната стратегия?

Такси

Две борси могат да имат различни разходи за теглене, депозит и търговия. Тези комисиони могат да се натрупват и да елиминират печалбите ви. Да предположим, че таксата за теглене на Coinbase, разходите за депозит на Kraken и таксата за търговия на Kraken са 2%. Общият разход за изпълнение на тази транзакция е 45 000 USD + (2% * 45 000 USD) = 45, 900 USD. Ще трябва да реализирате печалба от 900 долара, само за да постигнете равновесие!

Защо арбитражната търговия с криптовалути е незаконна?
Какво представлява арбитражът, обяснете с пример.

Условия

Обменните курсове на криптовалутите и фиатните валути могат да бъдат непредсказуеми, което затруднява използването на печеливши възможности от страна на арбитрите. Намирането на най-изгодния обменен курс може да отнеме часове или дори дни, така че един арбитър трябва да има търпение, ако се надява да се възползва от тези изгодни моменти.

Как да започнете арбитражна търговия

Ако искате да започнете да търгувате с крипто арбитраж, първо трябва да направите няколко неща:

Как да започнете арбитражна търговия
Кои са трите условия за арбитраж?
 • Получете цялостна представа за различните модели на обмен и тяхното функциониране.
 • Запознайте се с най-успешните стратегии за крипто арбитраж.
 • Изберете крипто арбитражен бот, който отговаря на вашите изисквания.
 • Изберете желаната от вас борса и се регистрирайте за сметка още днес!
 • Свържете крипто портфейлите си с платформи за търговия за по-добра достъпност.
 • Започнете да търгувате!
Кои са трите условия за арбитраж?
Какво представлява криптоарбитражът?

Търговията с криптоарбитраж предоставя изключителна възможност за реализиране на значителни печалби при ограничен риск. Трябва обаче да помните, че нито една инвестиционна стратегия не е напълно защитена от опасности и е важно да сте добре информирани за потенциалните рискове, преди да започнете каквито и да било сделки. Образованието ще ви гарантира успех и ще защити инвестициите ви от вреди!

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии