Топ крипто

  Етериум крипто преглед и описание на криптовалута

  Съдържание

  ⚡️ Кое е по-добро от Bitcoin или Etherium?

  Количеството електроенергия, използвано от биткойн, е 707 kW, докато това на етериум е 62,56 kW. Сложните алгоритми в блокчейна на биткойн се осъществяват с помощта на усъвършенствани процесори. Ниската консумация на електроенергия на етера го прави по-екологична криптовалута.

  ⚡️ Колко време отнема добиването на 1 етериум?

  Около 7,5 дни

  ⚡️ Как да започнете да добивате ETH?

  ✔️ Стъпка 1 – Инсталирайте графични процесори и настройте компютъра си.
  ✔️ Стъпка 2 – Вземете портфейл за Етериум (Mist или MyEtherWallet).
  ✔️ Стъпка 3 – Присъединете се към пул за добив на Ethereum.
  ✔️ Стъпка 4 – Започнете да добивате!

  ⚡️ ETH 2.0 нова монета ли е?

  Това не е нова монета и няма да повлияе на количеството ETH, с което разполагате. Когато става въпрос за Ethereum и Ethereum 2.0, Eth2 е просто кръпка, която ще подобри блокчейна на Ethereum. Заради двете последни фази пълното пускане се очаква поне до 2023 г.

  ⚡️ Колко транзакции в секунда ще има Ethereum 2.0?

  100 000 транзакции в секунда

  Какво е етериум

  Какво представлява Етериум?

  Етериум е децентрализирана платформа, на която се изпълняват интелигентни договори – приложения с нулева възможност за измама или намеса на трети страни. Въпреки че Етериум споделя някои характеристики с Биткойн, той надхвърля рамките на цифровата валута. В това ръководство ще научим всичко, което трябва да знаем за Етериум:

  • Какво представлява.
  • Как да го използвате, къде да го купите.
  • Дали си струва да инвестирате в Ethereum.
  Каква е разликата между биткойн и етер?
  Дали си струва да инвестирате в Ethereum.

  Можете да изпращате пари на други адреси в Етериум точно както бихте изпратили Биткойн или друга криптовалута. Етериум, подобно на биткойн и други криптовалути, ви позволява да извършвате транзакции в цифров вид.

  Това обаче не е всичко, което може да направи. Можете да използвате криптовалутата Ethereum, за да изпълнявате всякакъв вид код и да комуникирате с програми, написани от други хора. Платформата Ethereum е адаптивна окончателно, като основното намерение на Ethereum е да създава и управлява код в споделена мрежа вместо на централизиран сървър. На практика тези приложения са непроменяеми и несменяеми.

  Как Ethereum се различава от ether (ETH)

  какво е етериум
  Каква е разликата между етер и биткойн

  Противно на общоприетото схващане, криптовалутата на Етериум не се нарича етер. Въпреки че протоколът носи нейното име, ETH всъщност е това, което тя използва за счетоводни цели и транзакции.

  Какво представлява сливането на Етериум?

  Сливането на Етериум е това, с което мрежата ще нарече прехода си от доказателство за работа към доказателство за залог, който ще се осъществи през септември 2022 г.

  Когато стартира, Етериум използваше доказателство за работа – същата система, която използва и Биткойн. Основният недостатък на този метод е, че се изисква много енергия, поради което Биткойн използва повече енергия на година, отколкото в някои държави.

  Как работи Етериум
  Каква е разликата между Етериум и биткойн?

  Потребителите могат да изпращат и получават плащания с помощта на биткойн, който е защитен чрез криптография и се съхранява в блокчейн. Транзакциите се проверяват от мрежовите възли и се записват в публична разпределена счетоводна книга, наречена блокчейн. Блокверигата представлява непрекъснато нарастващ списък от записи, наречени блокове, които са свързани и защитени с помощта на криптография.

  Биткойн често се разглежда като блокчейн от първо поколение. Поради своята простота той е сравним с други конкуренти на пазара. Биткойн е умишлено строг протокол, който дава приоритет на надеждността пред полезността. Капацитетът за изпълнение на интелигентни договори е силно ограничен в Биткойн и трябва да бъде по-добре пригоден за ситуации на използване извън простото изпълнение на транзакции.

  Какво представлява криптовалутата Етериум и как работи?
  Какво представлява ъпгрейдът на Етериум 2.0?

  От друга страна, блоковите вериги от второ поколение са не само по-универсални, но и значително усъвършенствани по отношение на функционалността. Вместо да осигуряват само поддръжка на стандартни финансови транзакции, те могат да поддържат и програмируеми трансфери. Например криптовалутата Ethereum предлага на разработчиците безброй възможности за изграждане на децентрализирани приложения (DApps), което им позволява да разгърнат творческия си потенциал и да изследват различни възможности за кодиране.

  Сред криптовалутите етерът е на второ място след биткойна по пазарна капитализация.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ethereum

  Блокчейн за децентрализирани автономни организации (DAO)
  Етер, втората по големина криптовалута в света

  Етериум е най-популярният блокчейн от второ поколение и в резултат на това остава най-известният. Тя е сравнима с биткойн, но може да изпълнява значително по-големи транзакции. Именно тук започват основните различия между биткойн и Етериум.

  Какво е етериум

  Криптовалутата Етериум е неизменна „машина на състоянието“ – можете да наблюдавате салдата на всички потребители и интелигентни договори във всеки един момент. Щом нещо предизвика промяна в състоянието, всеки възел трябва да актуализира записите си, за да отрази новото състояние.

  Как се създават нови токени на етер?
  Децентрализирани финанси: Етериум и бъдещето на банковото дело

  Смарт договорите се активират чрез транзакции от други договори или от крайни потребители. Всеки възел на мрежата изпълнява кода на договора и записва резултата от него веднага щом потребителят му изпрати поръчка. Виртуалната машина на Етериум (EVM) се използва за преобразуване на инструкциите в нещо, което компютрите могат лесно да разберат.

  Добивът е процесът, който отговаря за актуализирането на състоянието на Етериум. Този криптоактив следва алгоритъм, подобен на алгоритъма Proof-of-Work на Биткойн, което позволява на потребителите да го добиват с лекота.

  какво е етериум
  Добра инвестиция ли е Ethereum?

  DAO е децентрализирана виртуална организация. Какво е Ethereum Classic и как работи?

  Етериум предоставя възможности за нови взаимодействия в интернет; един от примерите е децентрализирана автономна организация или DAO. DAO се контролира от код и функционира като компютърна програма, което показва как Етериум дава възможност за уникални начини за взаимодействие в интернет. DAO е един от първите и най-амбициозни опити за създаване на такава общност. Организацията се управляваше от сложни интелигентни договори и имаше за цел да бъде автономен фонд за рисков капитал. Токените на DAO бяха разпределени по време на ICO, за да се даде възможност на инвеститорите да имат право на глас в организацията.

  Какво представлява газът в криптовалутата Етериум?
  Възли за добив на Етериум

  След старта хакери използваха грешка в договора на DAO, за да откраднат около една трета от всички средства. По това време тя е уловила 14% от общия брой емитирани етери. Това събитие имаше най-тежки последици за новата инициатива. В размисъл разработчиците решиха да направят хард форк на веригата, което доведе до разделянето ѝ на две. В едната мрежа трансакциите на нападателите бяха „обърнати“, за да се върнат парите на законните им собственици. Тази версия на блоковата верига вече е известна като Етериум. Историята на транзакциите на оригиналната верига беше запазена – сега тя е известна като „Етериум Класик“.

  Какви са различните видове токени в криптовалутата Етериум?
  Какво представлява DAO в Етериум?

  Катастрофалните резултати от тези събития бяха ярко напомняне за рисковете и последиците, свързани с поверяването на огромни суми пари на автономен код. Бяха необходими решителни действия, които предизвикаха такъв скандал в блокчейн общността. В резултат на това Етериум преживя хард форк, който създаде две различни монети: ETH и ETC. Тя отбеляза един от най-значимите моменти в историята на крипто, тъй като показа колко силно може да бъде общественото мнение при съвместното вземане на решения в тази платформа.

  Откъде произхожда Етериум?

  Как се създават нови токени етер?

  Етерът се добива, което е важна част от поддържането и актуализирането на данните в мрежата. Миньорите получават нови етери, когато в мрежата на Етериум се добавят блокове, точно както правят миньорите на биткойн.

  Какво представляват токените на Етериум Търговия с токени на Етериум
  Как се създават нови токени етер?

  Какъв е процесът на добив на Ethereum?

  Сигурността на мрежата зависи от добива. Той проверява дали блокчейнът се актуализира правилно и премахва необходимостта от централен администратор. По време на добива миньорите използват изчислителната си мощ, за да решават криптографски пъзели. По този начин блоковете се „хешират“. За да бъде признат за истински, хешът на блока трябва да съвпада с неизвестна стойност, определена от протокола. Времето, необходимо за намиране на хеш, е пряко пропорционално на сложността на пъзела. С присъединяването на повече миньори към мрежата трудността се увеличава.

  Как мога да купя Етер?
  Колко време отнема добиването на 1 Етериум?

  Поради тази причина други миньори определят трудността на криптографската мрежа Ethereum повече от всякога. Тъй като толкова много хора търсят отговори едновременно, хеш транзакциите обикновено се стремят да бъдат възможно най-бързи, известни като хеш скорост. Колкото по-голям е общият хешрейт на мрежата, толкова по-трудно е да се решават проблеми. След като бъде намерено решение, то се разпространява в мрежата и всеки възел го проверява. Ако повечето възли са съгласни, че отговорът е валиден, блокът се добавя в блокчейна, а миньорите се възнаграждават с етери.

  Какво е газ в Ethereum

  Нека да разгледаме отново предишния пример за интелигентен договор от част 1. Това беше просто споразумение, което не изискваше голяма изчислителна мощност за изпълнение. Такъв интелигентен договор обаче не се изпълнява само на вашия компютър; за да го изпълните, вие взаимодействате с всички възли в криптоекосистемата Етериум.

  Определяне на понятията Етер и Етериум
  Как работи газът в Етериум?

  Какво се случва, ако стотици хиляди възли в мрежата изпълняват сложен договор? Какво ще стане, ако някой настрои своя договор да изпълнява един и същ код отново и отново, претоварвайки възлите на мрежата? За да се справи с този проблем, Етериум използва термина „газ“. Въпреки че една кола не може да се движи без гориво, договорите не могат да функционират без газ. Газта е необходима, за да може договорът да работи; тя е единица, която измерва количеството работа, необходимо за изпълнение на транзакция или изпълнение на функция в мрежата на Етериум.

  Накратко това е механизмът за събиране на такси в мрежата на Етериум. Той се прилага и за редовните транзакции – миньорите ще откажат да одобрят движението на пари от един портфейл в друг, ако цената на потребителя е твърде ниска.

  Как хората печелят пари от Етериум?
  Какви са различните видове токени на Етериум?

  Струва си да се отбележи, че газът и етерът не са едни и същи неща. Цените на газа варират значително в зависимост от миньорите. При извършване на транзакция в ETH плащате комисиона за изпълнение на операция. В това отношение етерът е сравним с биткойна, тъй като и двете имат инфлационни валути, които са ограничени по количество, но нямат определена стойност.

  При всяка транзакция се изразходва определено количество газ, необходимо за нейното приключване, но цената на газа може да бъде различна. Сложните транзакции изискват много повече газ, отколкото простите. В резултат на това газът е мерна единица за изчислителната мощност, необходима за изпълнението на определена задача. В резултат на това системата може да проследи колко изчислителна мощност е необходима за изпълнението на дадена задача и да определи съответната такса.

  Какви са различните видове токени на Етериум?

  Какво представлява ъпгрейдът на Етериум 2.0?
  Колко са токените на Етериум?

  Етериум е интересен, защото позволява създаването на потребителски активи в блокчейна, които могат да се съхраняват и предават подобно на етерите. Разработчиците имат пълен контрол върху правилата, свързани с поведението на такъв токен, което им позволява да го персонализират, както намерят за добре. Например, те могат да определят колко билета ще се произвеждат, как ще се създават и как ще се прехвърлят.

  Токените позволяват на разработчиците много творчество и иновации с нови случаи на използване на технологии и икономически модели. За различни приложения токените могат да служат като тяхна валута, да бъдат обезпечени с материални активи и да изпълняват множество други функции. Редовно се разработват нови методи за използване на токените на Ethereum, които предлагат възможности, несъществуващи досега.

  Какво е Ethereum и как да го използвам?

  Какво представлява ъпгрейдът на Етериум 2.0?
  Как мога да купя Ether?

  Ако искате да закупите GAME на Binance, това не може да бъде по-лесно! Имате възможност да закупите ETH с различни методи на плащане от равнопоставен пазар. Алтернативно, използването на тази страница като ресурс за закупуване на ETH също може да работи за вас – изборът е ваш!

  За какво се използва ETH

  Етериум, за разлика от биткойн, не е проектиран да функционира само като парична мрежа. Платформата дава възможност за разнообразни децентрализирани приложения, в които етериум служи като програмируеми пари. Тя се използва в децентрализираните финанси и търговия, борсите, игрите и други подобни неща.

  Етериум и децентрализирано финансиране (DeFi)
  Какво представлява блокчейнът на Етериум и какви са основните му приложения?

  Възможно ли е транзакция в мрежата на Етериум да остане частна?

  Не. Всички транзакции в блокчейна на Етериум са публични. Въпреки че не е необходимо да разкривате истинското си име, експертите могат да потвърдят голям брой потребители с висока степен на точност въз основа на публично достъпните данни.

  Възможно ли е да се генерират пари с помощта на Ethereum?

  Етерът е силно волатилен актив, което означава, че той може да печели и да губи пари по всяко време. Някои хора държат Етериум в дългосрочен план с надеждата, че един ден мрежата ще се превърне в световна програмируема платежна система. Други търговци се стремят да натрупат своите авоари, като търгуват етер за алткойни. И в двата случая съществуват финансови опасности.

  Блокчейнът на Етериум, който е централният елемент на децентрализираната финансова среда, ви дава възможност да печелите и от кредитиране, издаване на синтетични активи, използващи ETH като обезпечение, както и от натрупване.

  Децентрализирани финанси: Етериум и бъдещето на банковото дело
  Възможно ли е да се печелят пари от възел на Ethereum?

  Много инвеститори избират да инвестират единствено в биткойн в дългосрочен план и не включват допълнителни цифрови активи в портфейлите си. Други, от друга страна, инвестират само в етер и хеджират част от средствата си срещу краткосрочни промени в курса. Не съществува универсален подход, който да се прилага от всички търговци на пазара.

  Мащабируемост, ETH 2.0 и бъдещето на Ethereum

  Кое е правилното определение за „мащабируемост“?

  Най-просто казано, мащабируемостта е потенциалът на системата да се разраства. Сървърите и мрежите могат да бъдат адаптирани по безброй начини, за да отговорят на нарастващото търсене. Когато става въпрос за криптовалута, мащабируемостта се отнася до капацитета на мрежата да се развива така, че да могат да се обработват по-големи количества заявки, без да се нарушава сигурността или скоростта. Заслужава да се отбележи, че блокчейн мрежите все още са в начален стадий на развитие, когато става въпрос за развитие.

  Децентрализирани борси за Етериум: Какви са възможностите за децентрализирани борси за Етериум? Uniswap, Kyber Network и IDEX
  Какво представлява ъпгрейдът на Ethereum 2.0?

  С нарастването на използването и известността на мрежата се увеличава и изискването тя да управлява все по-голям брой транзакции. Понастоящем Етериум трябва успешно да обработва големи обеми транзакции, за да може да отговори на изискванията на своите потребители.

  Какво представлява ъпгрейдът на Ethereum 2.0?

  Въпреки огромния си потенциал Ethereum понастоящем има значителни ограничения, както показва проблемът с мащабируемостта. Ако Етериум е предназначен да бъде гръбнакът на новата финансова система, той трябва да има много по-голяма пропускателна способност. Като се има предвид децентрализираната структура на мрежата, решаването на този проблем е изключително трудно, тъй като няма централни органи, които да могат да налагат волята си на всички останали в мрежата.

  Възли за добив на Етериум
  Етериум 2.0 Stacking

  За да бъде мрежата достатъчно децентрализирана, трябва да се поставят ограничения върху нея. Колкото по-трудно е да се управлява даден възел, толкова по-малко хора ще участват в мрежата, което води до нейната централизация. В резултат на това увеличаването на броя на транзакциите може да изложи на риск целостта на мрежата.

  За да бъде мрежата достатъчно децентрализирана, трябва да се поставят ограничения върху нея. Колкото по-трудно е да се управлява даден възел, толкова по-малко хора ще участват в мрежата, което води до нейната централизация. В резултат на това увеличаването на броя на транзакциите може да изложи на риск целостта на мрежата.

  Друга критика, която Ethereum получи, е високата консумация на енергия на съществуващия механизъм за консенсус Proof-of-Work. Добивът се използва за добавяне на нови блокове в мрежата, което е свързано с високи енергийни разходи.

  Какво представлява ъпгрейдът на Ethereum 2.0?
  Етериум и децентрализирани финанси (DeFi)

  За да се справи с тези и други проблеми, Етериум 2.0, или накратко ETH 2.0, е името, дадено на набор от подобрения, планирани от разработчиците. Когато бъде завършен, ETH 2.0 трябва значително да подобри възможностите на мрежата.

  Етериум и децентрализирани финанси (DeFi)

  Какво е децентрализирано финансиране и как работи?

  Defi е името, дадено на движението за децентрализация на финансовата индустрия. Приложенията на Defi са изградени върху публични, отворени блокчейн вериги, което позволява на всеки да ги използва без разрешение от органи или организации, което ги отличава от конвенционалните финанси, контролирани от правила и институции. Defi е от съществено значение за привличане на интереса на хората към новата финансова система.

  Какво е децентрализирано финансиране и как работи?
  Какво прави децентрализираното финансиране?

  Потребителите в DeFi взаимодействат с интелигентните договори и помежду си чрез партньорски мрежи. Потребителите запазват пълен контрол върху активите си по всяко време и не са длъжни да ги дават на никого отстрани. Мрежата Ethereum е най-популярна за приложенията DeFi, тъй като е силно децентрализирана и има голяма общност от разработчици.

  Какво може да постигне DeFi?

  Липсата на централизиран мениджър, който да управлява мрежата, е една от най-привлекателните характеристики на биткойн. Разширете тази идея до финансовата индустрия и ще получите DeFi. Няма централни сървъри или посредници, което означава, че няма единствена точка на провал.

  Друго предимство на DeFi е неограниченият достъп. По света има милиарди хора, които нямат значим достъп до финансовата система. Според предложението те са една от ключовите категории потребители в DeFi.

  Децентрализирани борси за Етериум

  Децентрализираните борси, или DEX, са системи, в които потребителите могат да прехвърлят активи директно между портфейлите си. търговията с етериум на обикновена борса изисква първо да се поставят активи в сметка на борсата, но това не е необходимо при DEX.

  Децентрализирани борси за Етериум
  Моделът на децентрализираните транзакции на блокчейн технологията Ethereum

  По-специално децентрализираните борси са изключение. Те са защитени от атаки срещу централизирани портфейли, но могат да бъдат уязвими от атаки срещу интелигентни договори. Uniswap, Kyber Network и IDEX са примери за децентрализирани борси, базирани на блокчейн на Етериум.

  Възли в мрежата на Ethereum и добив

  Какво е възел на Ethereum

  Вместо да се изпълнява от един клиент, Етериум използва мрежа от клиенти за изпълнение на интелигентни договори. За разлика от биткойн, който има само една официална клиентска имплементация, Етериум има много различни такива. Bitcoin Core е основният софтуер в биткойн и изпълнява тази функция в тази валута. Гет е най-популярният клиент на Етериум.

  Какви са функциите на възела на Ethereum?

  За разлика от биткойн, който има само една официална клиентска реализация – Bitcoin Core – Етериум се захранва от мрежа от различни клиенти за изпълнение на интелигентни договори. От тези многобройни възможности Geth остава най-често използваният клиент на Етериум днес.

  Възли в мрежата на Ethereum и добив
  Какво представлява Ethereum и какви са неговите приложения?

  Минни възли за Ethereum

  В един възел за добив може да се използва пълен или ограничен клиент. За добив на Ethereum обикновено се използват ферми за добив, които представляват специализирани комплекти от оборудване. За да се ускори процесът на хеширане, те обикновено съдържат много видеокарти.

  Миньорите на Етериум имат две възможности: самостоятелен добив, при който разработват валутата сами, или добив в пул. Соло добивът означава, че ще работите самостоятелно, за да откривате блокове. Когато добиват като част от пул, миньорите обединяват ресурсите си и разпределят справедливо възнагражденията. Това помага да се намалят рисковете, свързани с добива.

  Минни възли за Ethereum
  Етериум добра криптовалута ли е?

  Добивът на Етериум някога беше печеливша краткосрочна инвестиция, но с предстоящото преминаване към Proof of Stake миньорите ще търсят нови възможности. Време е да отклоните погледа си от Етериум и да се насочите към допълнителни мрежи, които предлагат дългосрочни възнаграждения и възможност за добив и на други криптовалути!

  Добиването на Ethereum не е лесен процес; изисква се да се сдобиете с графични карти или ASIC, да имате достъп до евтини източници на енергия и да създадете както операция за добив, така и портфейл за Ethereum. Това изисква голяма инвестиция на време, както и финансов ангажимент за постигане на успешни резултати.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии