Топ крипто

  Най-добрите P2P (Peer-to-Peer) криптоборси 2024

  В това ръководство откриваме най-добрите P2P криптоборси за 2024. Анализираме техните характеристики за сигурна, лесна за използване и иновативна търговия с криптовалути.

  Независимо дали сте новак в криптовалутите, или опитен търговец, нашето ръководство ще ви помогне да откриете идеалната peer-to-peer борса, която отговаря на вашите нужди.

  Съдържание

  Списък на най-добрите P2P борси за криптовалути

  P2P криптоборсите имат специални характеристики. Някои от тях са най-добри по отношение на безопасността, други разполагат с много възможности, страхотно потребителско изживяване или нови идеи за търговия.

  1. Nexo е дигитална платформа, където можете да инвестирате в крипто заеми с едва 1 долар. Тя свързва кредитополучателите с инвеститори, които могат да им заемат пари директно.
  2. Crypto.com има ниски такси и е лесен за използване. За тези, които искат да търгуват с големи суми, Crypto.com има специална услуга, наречена извънборсов портал (OTC), с добри лихвени проценти.
  3. Bitfinex е платформа, на която хората могат да търгуват директно помежду си с Биткойн, щатски долари, евро и различни видове Тетер, включително Тетер Голд (XAUt).
  4. OKX е топ P2P борса, където хората могат да търгуват директно с криптовалути. Няма посредници, което дава на потребителите по-голям контрол върху техните сделки и цени.
  5. Coinbase е известна главно с услугите си за редовна търговия. Но тя също така има и peer-to-peer опции, което я прави добър избор за хората, които търсят peer-to-peer криптоборси.
  6. Binance е чудесен обмен на криптовалути от типа peer-to-peer. Тя поддържа много криптовалути и е лесна за използване.
  7. KuCoin се отличава с ниските си разходи и широката гама от криптовалути. Това е най-добрият избор за всеки, който търси рентабилна и разнообразна търговия.
  8. Bybit предлага много различни криптовалути. Хората я харесват заради модерните ѝ инструменти за търговия и бързата помощ за клиенти.
  9. HTX (Huobi) е известна с това, че е надеждна и е една от най-добрите платформи, на които хората търгуват криптовалути помежду си.
  10. OpenPeer е открита през 2022 г. и е посветена на обмена на криптовалути, като създава децентрализирана система с отворен код. Тя е за тези, които предпочитат по-ориентиран към общността подход към P2P търговията.
  11. Gate.io е признат за обширния си списък с поддържани криптовалути и често се нарежда сред най-добрите P2P криптообмени.
  12. Paxful предлага лесен за използване интерфейс и широк набор от възможности за плащане. Тя е най-добрият избор за глобалните потребители, които търсят равнопоставен обмен на криптовалути.
  13. Uniswap е инструмент на DeFi, който улеснява размяната на различни криптовалути в мрежата на Етериум, без да е необходим посредник.

  Ревюта на най-добрите P2P борси

  Nexo

  Нексо е платформа, в която можете да купувате, разменяте и държите Биткойн и много други криптовалути. Тя предлага повече от 500 двойки за търговия и ви позволява да търгувате с над 70 вида цифрови валути, без да начислява никакви такси.

  Криптообмен с ниска такса на Nexo.

  Платформата разполага с прости опции за търговия, включително суап, тригерен суап и бустер. Nexo също така позволява на потребителите да търгуват директно помежду си, като използват токени NEXO.

  P2P такси: Не се начисляват такси

  Поддържани валути: Криптовалути: 70 / Fiat: 3

  Предимства:

  • Няма банкови преводи; харчете свободно без ограничения.
  • Делегирани IBAN сметки.
  • Многобройни карти без строги ограничения.
  • Безконтактни плащания чрез Google Pay или Apple Pay.
  • Подходящо за потребителя приложение.
  • Многобройни портфейли за BTC, ETH, USDC, USDT и TRX.

  Защити:

  • Някои функции не са налични в определени региони
  • Изисква се поддържане на NEXO за най-добрите цени

  Crypto.com

  Обменът Crypto.com е удобен за хората, които искат да дадат или вземат пари назаем. Заемодателите могат да избират срокове на заемите от 7, 14 или 28 дни, да определят лихвените проценти и да използват функция, която автоматично заема парите им отново при същите условия. Те могат да отпускат толкова заеми, колкото искат.

  Криптографски портфейл Crypto.com.

  Заемополучателите се радват на гъвкави лихвени проценти и могат да връщат заемите си на части, без да плащат допълнителни такси за предсрочно погасяване. Разходите, които плащат, се променят в зависимост от това колко заемат в сравнение със стойността на обезпечението им и дали имат криптовалута CRO. Те могат да имат до три заема едновременно.

  П2П такси: Не се начисляват такси

  Поддържани валути: Криптовалути: 350+ / Fiat: 20+

  Предимства:

  • Интерфейсът е лесен за използване, а графиките са ясни.
  • Удобни опции за добавяне и изтегляне на пари.
  • Възвръщаемост и отстъпки.
  • Суперзарядното устройство и наградите за търговия.

  Защити:

  • Таксата за поправяне на това не е определена; тя се променя.

  Bitfinex

  Bitfinex стартира през 2012 г. Първоначално Bitfinex беше място, където хората можеха да търгуват с биткойни помежду си. Сега тя позволява на хората да търгуват и с други видове криптовалути.

  Криптообмен с ниско таксуване Bitfinex.

  Bitfinex е известна с това, че е професионална платформа за търговия, която може да обработва много сделки наведнъж. Тя предлага различни методи за търговия, като например директна размяна на валути, използване на пари назаем за търговия, отпускане на пари назаем на други лица и търговия с продукти въз основа на бъдещата цена на криптовалутите.

  Bitfinex е голяма по отношение на количеството биткойни, които има в цифровия си портфейл. Той е вторият по големина в света и разполага с около 400 000 BTC.

  П2П такси: 0,25%

  Поддържани валути: Криптовалути: 170+ / Двойки: 470+

  Предимства:

  • Многобройни възможности за търговия, включително маржин търговия, деривати и извънборсова търговия.
  • Ниски такси за търговия в сравнение с други борси.
  • Усъвършенствани инструменти за търговия, като видове поръчки, графики и достъп до API.
  • Мобилно приложение за търговия в движение.

  Защити:

  • В миналото е имало нарушения на сигурността.
  • Ограничена поддръжка на клиенти.

  OKX

  OKX е удобен за потребителите криптообмен с безплатна P2P търговия. Бързият процес на KYC улеснява регистрацията и бързото започване на търговията. OKX пази криптовалутите ви в безопасност, като използва ескроу по време на сделките, освобождавайки средства само когато продавачът потвърди плащането. Това прави търговията в OKX сигурна за всички.

  OKX Криптообмен с ниска такса.

  P2P такси: Не се начисляват такси

  Поддържани валути: Крипто: 320+ / Двойки: 530+

  Предимства:

  • OKX предлага P2P сделки без такса за обслужване.
  • Регистрацията и търговията след бърза проверка на KYC са лесни.
  • Вашите криптотърговски сделки са защитени с ескроу услуга, докато продавачът не потвърди плащането.

  Защити:

  • Малък брой криптовалути, от които да избирате за P2P търговия.
  • P2P пазарите на OKX може да не са толкова натоварени, колкото спот или фючърсните пазари.
  • Потребителите в САЩ и Канада не могат да използват OKX поради правила и разпоредби.

  База за монети

  Coinbase предлага сигурен начин за управление на цифрови активи. Тя разполага със силна програма за безопасност, за да поддържа инвестициите на клиентите в безопасност. Ако имате нужда от помощ, можете да разговаряте с виртуален помощник или с човек на живо в определени часове. Добавянето на пари от вашата банка в Coinbase е безплатно.

  coinbase-p2p-crypto-exchanges

  В Обединеното кралство можете да прехвърлите пари в Coinbase от своята банка без никакви разходи. Платформата ви позволява да търгувате с криптовалути като Биткойн и Етериум, както и с 10 различни актива.

  P2P такси: 1%

  Поддържани валути: Криптовалути: 254 / Фиат: 3

  Плюсове:

  • Започнете с малък депозит.
  • Бързо изтегляне на крипто.

  Защити:

  • Високи такси от други сайтове за търговия с крипто.
  • За сделките се начисляват мрежови такси за Ethereum плюс 3%.

  Binance

  Binance P2P търговията позволява на потребителите да купуват и продават директно един с друг, като използват криптовалути и обикновени пари. Тя е лесна за използване: купувачите могат бързо да намерят това, което искат, а продавачите могат да намерят купувачи без проблеми.

  Binance криптообмен с ниска такса.

  Най-доброто от всичко е, че Binance не начислява никакви такси за тази услуга. Те предлагат много различни криптовалути и валути, така че съществуват много възможности.

  За сигурност Binance заключва криптовалутата, докато продавачът не получи плащане. Те също така помагат на търговците да комуникират помежду си и предлагат добра поддръжка на клиенти, ако има някакви проблеми. Това прави търговията в Binance P2P евтина, безопасна и удобна за потребителите.

  P2P такси: Не се начисляват такси

  Поддържани валути: Крипто: 380+ / двойки: 1200

  Предимства:

  • Изпълнява ролята на посредник, за да гарантира, че транзакциите са правилни.
  • Разговаря с купувача или продавача и с някой от помощния екип на Binance.
  • Вертификацията с лицево разпознаване включва няколко стъпки.

  Защити:

  • Това може да бъде ограничено в някои страни.

  KuCoin

  Платформата KuCoin P2P е чудесна за търговия с криптовалути. За да започнете, трябва само да потвърдите самоличността си и телефонния си номер. Приложението е лесно за използване, като ви позволява бързо да изберете любимите си пари и криптовалути. Можете да видите списък с търговци, който да ви помогне да вземете решение.

  Най-добри-p2p-крипто-обмени-куин

  P2P сделките в KuCoin са безплатни. Платформата пази парите ви по време на сделките и работи с много различни видове пари и криптовалути.

  P2P такси: Не се начисляват такси

  Поддържани валути: Крипто: 5 / Fiat: 40

  Плюсове:

  • Лесен за използване P2P обмен в приложението KuCoin
  • KuCoin осигурява сигурни трансфери на активи
  • Сделка само с проверени търговци на KuCoin
  • Няма такси за P2P търговия

  Защити:

  • Търговията директно с други (P2P) може да бъде по-трудна, отколкото използването на криптообмен.
  • Ако потвърдите грешна транзакция, може да загубите парите си.
  • Търговията с хора извън сайта на KuCoin може да бъде рискована.

  Bybit

  Bybit се откроява сред P2P криптоборсите с лекотата на използване и широката гама от възможности за търговия. Тя предлага безплатно конвертиране между 4 криптовалути и 62 фиатни валути, включително USD. Стартирането е лесно с бърза регистрация и процес на KYC.

  Bybit криптообмен с ниска такса.

  Платформата на Bybit е удобна за потребителите. Тя позволява публикуване на обяви за покупка или продажба на криптовалути и бързо извършване на транзакции. Ако възникнат някакви проблеми, поддръжката на Bybit е готова да помогне. Това прави Bybit сигурен и удобен избор за P2P търговия с криптовалути.

  П2P такси: Не се начисляват такси

  Поддържани валути: Крипто: 4 / Fiat: 62

  Предимства:

  • Няма такси за търговия от човек на човек
  • Бързо 15-минутно потвърждаване на покупките и продажбите
  • Използва много различни видове пари

  Защити:

  • Спот пазарите предлагат повече парични средства и активи за търговия, отколкото тази платформа.
  • Търгувайте бързо или сделката ви може да бъде отменена.
  • За сигурност винаги търгувайте на платформата на Bybit, за да предотвратите измами.

  HTX (Huobi)

  Създаването на HTX сметка и попълването на KYC е лесно, което ви позволява да започнете да търгувате бързо. Тя поддържа голямо разнообразие от 6 криптовалути и 74 фиатни валути. HTX предлага опростен процес на търговия с 40-минутен прозорец, за да гарантира навременни транзакции.

  best-p2p-trading-platform-huobi

  Няма такси или комисиони за P2P търговия в HTX, което я прави рентабилна. Ако възникнат някакви проблеми, тяхната поддръжка на клиенти е готова да помогне. Поддръжката им за множество блокчейн вериги също допринася за гъвкавостта, което я прави удобен за ползване и сигурен вариант за P2P търговия с криптовалути.

  P2P такси: Не се начисляват такси

  Поддържани валути: Крипто: 6 / Fiat: 74

  Предимства:

  • Няма такси или комисиони за P2P сделки
  • Поддържат се множество блокчейн вериги
  • Опростена настройка и процес на KYC

  Въпроси:

  • Транзакциите трябва да бъдат проверени в рамките на 40 минути, за да бъдат отменени.
  • Малък обем на търговията в сравнение с обикновените пазари.
  • Фокус върху пазарите в Азия.

  OpenPeer

  OpenPeer е P2P криптообмен, който ви позволява да търгувате директно от портфейли като Metamask или Trust Wallet. Това е по-евтино, защото няма посредници и имате по-голям контрол върху парите си. Средствата ви са в безопасност със специален договор, който действа като ескроу.

  Openpeer-p2p-crypto-exchange.

  Тази платформа работи основно с Tether (USDT) и начислява само 0,3% такса за продавачите. Тя е чудесна за хората в страни като Нигерия, Гана, Индия и Бразилия, тъй като поддържа техните местни валути и начини на плащане. С OpenPeer контролирате изцяло парите си, което прави търговията сигурна и достъпна.

  P2P такси: 0,3%

  Поддържани валути: Крипто: 8 / Fiat: 122

  Предимства:

  • Използвайте портфейли като Metamask или Trust Wallet за търговия.
  • Подходящо за потребители в места като Нигерия и Индия.
  • Работи с различни видове пари и начини на плащане.
  • Подходяща както за малки, така и за големи peer-to-peer сделки.
  • За сделките се начислява такса от 0,3%.
  • Получавате награди за използване на платформата за търговия.

  Защити:

  • Поддържа само USDT на Ethereum, Binance Smart Chain и други EVM мрежи.
  • Нова платформа с ограничена ликвидност в някои валути.

  Gate.io

  Gate.io P2P обменът на криптовалути е чудесен заради лекотата на използване и възможностите за търговия. Той поддържа търговия с 4 популярни криптовалути с 36 различни фиатни валути. Отличителна черта е, че потребителите могат лесно да станат търговци на платформата, което им позволява да продават криптовалути за фиат.

  Gate-io-p2p

  Това включва екстри като персонализиране на профилите и придобиване на видимост за надеждна търговия. Gate.io е домакин на състезание за търговия за активни търговци с големи награди. Това е чудесно за хора, които искат да търгуват с много криптовалути с други хора.

  P2P такси: 0%

  Поддържани валути: Крипто: 4 / Fiat: 36

  Плюсове:

  • Безплатна P2P търговия на Gate.io.
  • Лесен KYC за потребители и търговци.
  • Потребителите могат да станат търговци за допълнителни награди.

  Защити:

  • P2P обмен предлага само 4 криптовалути.
  • Няма лиценз за работа в САЩ.
  • Предпазвайте се от честите фишинг измами; използвайте Gate.io само на официалната платформа.

  Paxful

  Paxful е peer-to-peer обмен, който стартира през 2015 г. Тя се занимава основно с Биткойн, Етериум, USD Coin и Tether. Това, което прави Paxful различна, е, че ви позволява да плащате по над 350 начина, включително Apple Pay, PayPal и банкови преводи. Можете дори да използвате карти за подаръци от места като Amazon.

  Paxful-p2p-trading-platform.

  Уебсайтът е лесен за използване от начинаещи. Той разполага с филтри, които ви помагат бързо да намерите подходящите продавачи. Купуването в Paxful не струва нищо, но продавачите трябва да платят 1% такса. Тази такса може да направи цените им малко по-високи, отколкото в други подобни уебсайтове.

  P2P такси: 1%

  Поддържани валути: Криптовалути: 4 / Fiat: 153

  Предимства:

  • Р2Р обмен, стартирал през 2015 г.
  • Дава възможност за търговия с над 350 метода на плащане, като например карти за подаръци.
  • Купувачите търгуват безплатно, без такси.

  Защити:

  • Поддържат се само Bitcoin, ETH, Tether и USD Coin.
  • Продавачите начисляват такса от 1%.

  Еднократна размяна

  Uniswap е популярна платформа, в която можете да търгувате различни криптовалути директно с други. В нея не се използват посредници или сложни системи за търговия. Можете да търгувате, без да предоставяте личната си информация, и не е необходимо другият човек да е там, когато разменяте токените си.

  Uniswap-p2p-обмен

  Платформата използва система, която прави търговията лесна, евтина и лична. Uniswap е известна с това, че позволява на хората да дават назаем своите криптовалути. Когато правят това, те стават част от пул, който помага на други да търгуват.

  В замяна те получават дял от таксите за търговия, като печелят малко допълнителни пари. Само не забравяйте, че Uniswap е само за търговия с криптовалути, а не с обикновени пари като долари или евро.

  P2P такси: 0,3%

  Поддържани валути: Криптовалути: 1255 / Fiat: 0

  Предимства:

  • Топ платформа за печелене от даване на криптовалута назаем.
  • Не е необходима проверка на самоличността; търгувайте, без да споделяте лични данни.
  • Работи с най-добрите ERC20 токени.
  • Напълно децентрализирана с автоматизирани договори и без централен контрол.

  Против:

  • Не се поддържат плащания във фиатна валута.
  • Тарификационна такса от 0,3% е по-висока от средната.

  Причини да използвате P2P криптоборси

  P2P криптоборсите предоставят няколко ключови предимства при търговията с криптовалути:

  Децентрализиран обмен

  P2P криптоборсите работят децентрализирано, което означава, че не участват централни органи или посредници. Това намалява риска от цензура, измами и единични точки на отказ, тъй като системата не разчита на централен сървър или структура.

  Директна търговия

  Потребителите на P2P борсите търгуват директно помежду си, като определят своите цени и условия. Този подход на равнопоставеност може да доведе до по-конкурентно ценообразуване. Той позволява на потребителите да намерят търговски партньори, които отговарят на техните специфични нужди.

  Бързи транзакции

  Сделките в P2P платформите могат да се осъществяват бързо, без посредници. След като страните се споразумеят за сделка, обменът на активи може да се осъществи почти мигновено, в зависимост от блокчейна.

  Ниски такси

  P2P борсите често имат по-ниски такси от традиционните централизирани борси. Те обикновено начисляват по-малки такси за транзакции, тъй като не се налага да поддържат скъпа инфраструктура или да плащат на голям персонал.

  Поддръжка на множество платформи

  Много P2P криптоборси поддържат различни платформи, включително уеб браузъри, мобилни приложения, а понякога и настолни приложения. Това прави удобно за потребителите да търгуват отвсякъде и на всяко устройство.

  Приватност

  P2P борсите обикновено изискват по-малко лична информация от своите потребители, отколкото централизираните борси. Някои от тях може да не изискват проверка на KYC (Know Your Customer). Това дава възможност за по-голяма поверителност и анонимност на транзакциите.

  Как да изберем най-добрата P2P борса?

  Изборът на най-добрите P2P криптоборси изисква внимателно обмисляне. Вземете предвид различни фактори като сигурност, лекота на използване и надеждност.

  Избор на p2p криптообмени.

  Съответствие с нормативните изисквания

  Изберете борса, която спазва финансовите разпоредби, включително правилата за познаване на клиентите (KYC) и за борба с изпирането на пари (AML). Това показва ангажираността на платформата към законните операции и безопасността на потребителите.

  Регионална наличност

  Уверете се, че борсата е налична във вашата страна или регион. Местните разпоредби могат да ограничат достъпа или да повлияят на възможността да изтеглите средства в местна банкова сметка.

  Отзиви на потребители

  Проучете какво казват други потребители за опита си с обмен на валута. Потърсете отзиви в няколко платформи и вземете предвид както положителните, така и отрицателните отзиви. Високите рейтинги и положителните отзиви могат да бъдат добър знак за надеждна и удобна за потребителите платформа.

  Експлоатационни услуги

  При P2P сделките е важно купувачът и продавачът да са в безопасност. Ескроу услугата държи парите или предметите, докато всеки не изпълни това, за което се е съгласил, като помага за предотвратяване на измами.

  Процес на проверка

  Познайте процеса на проверка, изискван от обмена. Някои борси могат да изискват обширна документация, за да се спазят регулаторните изисквания, докато други предлагат повече поверителност. Помислете за нивото си на комфорт при споделяне на лична информация.

  Образователни ресурси

  Добрите P2P борси често предоставят образователни материали, за да помогнат на потребителите да разберат P2P търговията, най-добрите практики за сигурност и как да се ориентират в платформата. Това е особено полезно за начинаещите.

  Достъпност на мобилното приложение

  Проверете дали борсата предлага мобилно приложение за търговия в движение. Удобното за ползване мобилно приложение може да направи P2P търговията по-удобна и достъпна.

  Ангажираност на общността

  Активната ангажираност с общността може да бъде признак за отзивчива и ориентирана към клиентите борса. Потърсете форуми, присъствие в социалните медии или други платформи, където борсата взаимодейства със своите потребители.

  Политики за тегления и такси

  Познайте политиките на борсата относно лимитите за теглене, таксите и времето за обработка. Някои борси могат да имат дневни или месечни лимити за теглене, което може да повлияе на стратегията ви за търговия.

  Застрахователно покритие

  Определете дали борсата има застрахователно покритие, за да защити средствата на потребителите от потенциални нарушения на сигурността или кражба. Застраховката може да осигури допълнително ниво на сигурност и спокойствие.

  Заключение за P2P борсите

  В [година] има много различни P2P криптоборси, от които можете да избирате. Всяка от тях е предназначена за различни нужди. Например Coinbase е известна със силната си сигурност, докато Uniswap е известна с иновативността си.

  Независимо какво търсите – дали ниски такси, лесна за използване платформа или разнообразие от криптовалути – можете да намерите борса, която да отговаря на вашите нужди. Тъй като криптопазарът се променя, тези борси ще бъдат важни за бъдещето на търговията с цифрови активи.

  С развитието на криптопазара разбирането на това какво е криптоборса и изборът на най-добрата е от съществено значение за търговията с цифрови активи.

  Често задавани въпроси

  Каква е най-сигурната P2P криптовалута?

  Coinbase е известна със своята сигурна среда в P2P търговията с криптовалути.

  Коя борса е най-добра за P2P крипто?

  Binance се отличава със своите възможности за директна търговия, липса на такси и стабилна платформа при P2P търговията с криптовалути.

  Какво е P2P в криптоборсата?

  P2P в криптообмена се отнася до търговията от типа „peer-to-peer“, при която потребителите директно купуват крипто P2P помежду си без участието на посредници.

  Каква е най-голямата крипто P2P платформа?

  Binance е една от най-големите P2P крипто платформи, която предлага широка гама от криптовалути и фиатни валути.

  Безвредно ли е да се търгува на P2P?

  P2P търговията може да бъде безопасна, ако използвате реномирани платформи с мерки за сигурност, като например ескроу услуги, но винаги проявявайте предпазливост и старание при сделките си.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии