Лавина: Какво представлява, как работи и какво можете да направите с нея

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

⚡️ Дали Avalanche е добра криптовалута?

До 2021 г. платформата на компанията е претърпяла значително развитие, като среднодневните трансакции са се увеличили с 470%. Родният токен на криптовалутата AVAX на Avalanche е бил далеч по-успешен, като се е увеличил с почти 3300%. Продължете да четете, за да научите повече за Avalanche, включително как функционира и дали е разумно инвестиционно решение.

⚡️ Колко ще струва криптовалутата Avalanche?

Средната цена на криптовалутата avax се увеличи до над 156 долара към края на 2023 г. и до над 219 долара към края на 2024 г. Според прогнозата за цената, добра инвестиция ли е?
Avalanche е добра инвестиция, защото има голям потенциал. Платформата е все още нова и има много възможности за развитие. Освен това токенът AVAX показва постоянен растеж от стартирането си през 2020 г. насам. Ако търсите криптовалута с дългосрочен потенциал, Avalanche е чудесен вариант.

⚡️ Изградена ли е Avalanche върху Ethereum?

Avalanche (AVAX) на Ava Labs е платформа за интелигентни договори от първо ниво, с офиси в Сингапур. Тя е базирана на Етериум и представлява собствена блокчейн система за доказване на залог. Разработчиците могат да използват платформата, за да създават и внедряват децентрализирани приложения (dApps).

⚡️ Дали AVAX е добра инвестиция през 2023 г.?

Според платформата токенът AVAX ще бъде чудесна дългосрочна инвестиция. Wallet Investor прогнозира, че прогнозата за цената на AVAX за 2023 г. е оптимистична, като очакванията са, че монетата ще поскъпне до 115 693 долара.

Криптовалутата avax

Блокчейн платформата Avalanche е мощна, сигурна и силно мащабируема блокчейн, която обещава бързо реагиране.

Проучването на тези сходства, както и на възможните причини за тяхното съществуване, ще ни помогне да разберем по-добре какво кара хората да се чувстват добре.

Как мога да купя Avalanche?
Сигурна ли е блокчейн системата Avalanche?

През последните години няколко големи фирми се издигнаха в надпреварата за разработване на най-бързата и напълно функционална блокчейн в света.

Avalanche, платформа с отворен код за нови финансови примитиви и децентрализирани приложения, се превърна в един от лидерите сред тях.

Нека разгледаме по-отблизо какво го отличава на един все по-конкурентен пазар.

Какво прави Криптовалутата avax
Дали AVAX е добра криптовалута?

Какво точно представлява лавинната криптовалута?

Екипът на AvaLabs се ръководи от глобален екип от предприемачи, технолози и инвеститори, които имат десетилетия опит в разработването на авангардни технологии. AvaLabs е основана с една цел: да направи по-лесно от всякога за всеки да създава свои собствени богати на функции блокчейн и децентрализирани приложения (dApps).

Тя има за цел да преодолее някои от проблемите, които тормозеха предишните блокчейн технологии, като ниската скорост на транзакциите, концентрацията и мащабируемостта. Тя включва уникалния метод за консенсус на Avalanche, който обещава бърза работа, висока производителност и 51% устойчивост на атаки.

По-добър ли е AVAX от Етериум?
Какъв вид монета е Криптовалутата avax?

През септември 2020 г. Avalanche стартира основната си мрежа, след като набра 42 млн. долара от продажба на токени, които бяха разпродадени за по-малко от пет часа.

През юни 2021 г. Polychain Capital и Three Arrows Capital организираха кръг на финансиране от 230 млн. долара за криптовалутата avalanche, който беше завършен чрез частна продажба на токени. През април 2023 г. Avalanche обяви инвестиционен кръг на стойност 350 млн. долара, с което стойността на компанията достигна 5,2 млрд. долара.

Третият по големина блокчейн по обща стойност (TVL) от 2020 г. насам, след Етериум и веригата Binance, според DeFi Llama.

Изграден ли е AVAX върху Етериум?
Има ли AVAX в Ethereum?

Каква е функцията на Avalanche?

На най-основно ниво Avalanche се основава на тройка взаимосвързани блокчейн вериги: Exchange Chain (X-Chain), Contract Chain (C-Chain) и Platform Chain (P-Chain).

X-Chain се използва за генериране на нови цифрови активи, C-Chain е реализация на виртуалната машина Ethereum (EVM) на Avalanche, а P-Chain се използва за организиране на валидатори и формиране на подмрежи.

Втората и третата блокверига (P-Chain и C-Chain) са защитени от консенсуса “Snowman”, който помага да се предлагат сигурни интелигентни договори с висока производителност. Х-веригата е защитена с консенсус “Avalanche”, предназначен за DAG. Сигурен и мащабируем протокол, който може да завърши транзакциите за секунди с окончателност.

Подходящ ли е Криптовалутата avax за инвестиция?
Колко ще струва AVAX?

Според Ava Labs Avalanche може да подобри гъвкавостта, скоростта и сигурността, като същевременно запази съвместимостта си, като раздели архитектурата си на три отделни блокчейна. В резултат на тази гъвкавост разработчиците вече могат да създават по-широка гама от приложения на платформата.

Мрежата е базирана на AVAX – уникален токен за услугата на екосистемата Avalanche, който се използва за плащане на мрежови такси, цени и осигуряване на “база за отчитане” между подмрежите на Avalanche.

Каква е причината за това?

Според Ava Labs системата може да обработва около 4500 трансакции в секунда, за разлика от 7 трансакции в секунда за Bitcoin и 14 трансакции в секунда за Ethereum. Освен това тя може да завърши една трансакция за по-малко от 3 секунди. Това прави по-вероятно, че тя ще бъде подходяща за широкомащабни децентрализирани приложения, което може да е предизвикателство за Етериум предвид сегашната му мащабируемост.

Какво е доброто в AVAX?
Мога ли да използвам AVAX?

Освен с мащабируемостта си, Avalanche е създадена и с цел да се справи с един актуален проблем за системите, базирани на блокчейн: оперативната съвместимост. Това се постига, като се дава възможност на блокчейн веригите в различни подмрежи, както и между подмрежи, да комуникират помежду си, което им позволява да се допълват и да улесняват прехвърлянето на стойност между веригите.

Освен това тя е доста всеобхватна, стига да имате поне 2000 AVAX-а. Докато много PoS блокчейн вериги позволяват само на ограничен брой валидатори да участват във формирането на консенсус, Avalanche позволява на всеки, който има поне 2000 AVAXs, да го направи.

На колко години е AVAX?
Представлява ли Криптовалутата avax ценна книга?

Най-големият конкурент на Avalance към май 2023 г. все още е Ethereum – блокчейн платформата, която властва в областта на децентрализираните финансови технологии. Макар че криптовалутата на лавината използва отделен механизъм за консенсус, за да защити мрежата и да позволи прехвърлянето на стойност между веригите без необходимост от мостове, тя също така поддържа интелигентни договори върху други платформи.

Потребителите няма да бъдат санкционирани за лош възел или неправилно функционираща система, ако наддаването е завършено.

Какви са потенциалните приложения на Avalanche?

Avalanche улеснява създаването на собствени блокчейн вериги за частни (разрешени) или публични (неразрешени) случаи на употреба от физически лица и организации.

Как мога да продам AVAX?
Дали AVAX е в C-веригата на Coinbase?

Това е единствената по рода си платформа, която съчетава различни специално създадени блокчейн вериги с иновативния консенсусен механизъм Proof-of-Stake, за да предложи невероятно децентрализирана и мощна среда за разработка.

Разработчиците могат лесно да пренесат своите Ethereum dApps към Avalanche и да стартират различни децентрализирани приложения (dApps) на платформата, тъй като са съвместими с инструментариума на Ethereum. Тези програми могат да работят в блокчейна, създаден от Avalanche, или в независим блокчейн, което дава на разработчиците значителен контрол върху начина, по който те са защитени и функционират.

Напредъкът в технологиите и експертните познания позволиха на Avalanche да се развие бързо и сега има множество приложения, базирани на платформата, включително частни ценни книжа ( Securitize ), пазари за прогнози ( Prosper ) и stabelcoins ( Bilira е турска валута ). Стабилкойн лира ).

Добър проект ли е криптовалутата лавина
Какво се случи с AVAX?

Къде и как да закупите AVAX

Токенът Avalanche (AVAX) може да бъде закупен и обменен на редица борси, включително Binance, OKEx, Bitfinex, Huobi Global, CoinEx, Paribu, WazirX, OKCoin и Hotbit.

Човешката раса ще бъде сериозно променена.

Платформата търси методи за обслужване на нарастващия брой потребители, като същевременно запазва бързината и достъпността, които са характерни за бързото разширяване на Avalanche. Подмрежите могат да бъдат един от отговорите.

Какво е AVAX Reddit?
Къде мога да купя монети AVAX?

Подмрежите позволяват на определени проекти, разработени в Avalanche, да се свързват с основната мрежа чрез отделни връзки, без да заемат място в мрежата. Подмрежите могат да помогнат на Етериум да избегне задръстванията и забавянията на трансакциите при разрастването на мрежата, като пренасочват трафика по този начин (проблеми, които са измъчвали Етериум в миналото).

През март 2023 г. Avalanche представи план на стойност 290 млн. долара, за да помогне на разработчиците да интегрират подмрежи в своите проекти, подкрепени от Avalanche. Инициативата Avalanche Multiverse ще насърчи разработчиците да създават изцяло конфигурируеми мрежи за конкретни приложения в блокчейна на Avalanche. На теория подмрежите могат да позволят съществуването на цели криптовалути като Биткойн или Етериум в една и съща мрежа, както и личните валути на потребителите.

По-добра ли е страничната верига на криптовалутата Avalanche от Ethereum?
Какво е криптовалута Phantom?

Традиционните финансови институции могат да използват подмрежите на Avalanche, за да изпълнят стандартите “Познай клиента си” (KYC), като ги активират.

Подмрежите са използвани в няколко мащабни проекта, включително DeFi Kingdoms – блокчейн игра, базирана на страничната верига Ethereum Harmony.

Възможно ли е да генерирате пасивни приходи с Avalanche?

Avalanche предлага уникална възможност да се включите в играта като играч. За да се гарантира стабилността и валидността на транзакциите, трябва да предоставите своята криптовалута като обезпечение на блокчейна, за да може той да защити мрежата и да потвърди транзакциите. Ще бъдете компенсирани с нови блокове данни, когато залагате на токени AVAX.

Къде мога да купя AVAX?
Как мога да получа AVAX незабавно?

Крипто платформата е лесен начин за залагане. Следват две възможности за залагане с Avalanche:

  • Occoin
  • Celsius

Можете да залагате на Avalanche и сами, като използвате крипто портфейл, но има изисквания за минимален баланс. За да бъдете делегат и да предадете криптовалутата си на валидатора, трябва да имате поне 25 AVAX. За да функционирате като валидатор, който валидира трансакции, са ви необходими минимум 2000 AVAX.

Криптовалута Avalanche 2023
Криптовалута Avalanche 2023

Уникални рискове

Въпреки факта, че Avalanche няма сериозни недостатъци, той все още е сравнително нов проект в изключително конкурентна среда. Много от най-известните в света блокчейн системи с интелигентни договори започнаха работа години преди Avalanche, което им позволи да наберат по-голяма скорост. И както Avalanche направи по време на своя възход, винаги има свежи инициативи, които се опитват да изпреварят пазарните лидери.

Съществуват и разногласия относно това дали мрежата Avalanche е наистина децентрализирана. Проектът се управлява от Ava Labs, която има значителна власт. Ако трябва да сме честни, повечето организации, които подкрепят големи блокчейн инициативи, имат голям принос в тяхното управление.

криптовалутата лавина ли е странична верига
Мога ли да купя AVAX от доверен портфейл?

Добра идея ли е да инвестирате в Avalanche?

Благодарение на своята архитектура и разрастваща се екосистема Avalanche има потенциал за дългосрочен растеж. Valkyrie Investments, фирма за финансови услуги, обяви през май 2023 г., че ще инвестира в avalanche изключително в активи, свързани с Avalanche. В същото време тя е изправена пред силна конкуренция и подобно на други инвестиции в криптовалути, стойността ѝ е нестабилна.

За сметка на Avalanche многобройните блокчейн мрежи на компанията и механизмът за консенсус изглежда функционират добре. Разходите за транзакции са ниски, а времето за завършване на транзакциите изглежда е по-бързо от всяко друго блокчейн според Avalanche.

Въпреки че растежът на компанията е забележителен, тя не е лишена от проблеми. През 2021 г., след само две години работа, платформата Avalanche има обща блокирана стойност (TVL) от 11 млрд. долара, което е с 227% повече от началото на годината. Към април 2023 г. тя се нарежда на четвърто място по обща TVL.

Каква е целта на криптовалутата лавина
Каква е целта на криптовалутата лавина

При сегашното състояние на нещата е трудно да се каже кои интелигентни договори за блокчейн ще бъдат най-успешни. Инвеститорите, които не са ангажирани с един проект, може да искат да диверсифицират инвестициите си.

Имайте предвид, че цената на Avalanche може и най-вероятно ще варира значително. Поради тази опасност е най-добре да инвестирате в биткойн само малък процент от общия си портфейл. Също така, уверете се, че сте поели ангажимент да го държите поне пет години, за да има време да се развие.

  • Avalanche въведе и нов портфейл, специфичен за платформата, наречен Core, който ще се използва в допълнение към подмрежите.
  • Президентът на Ava Labs Уейн Ву изрази интерес да се опита да включи всички основни блокчейн вериги, включително Bitcoin и Etherium, което е предизвикателна цел.
  • Едно от предимствата на Avalanche е, че е много лесен за използване. Например, можете да закупите токени AVAX в Binance само с няколко кликвания.
  • Освен това има много различни начини за получаване на лихва върху инвестицията ви.
Каква е целта на криптовалутата лавина
Добра криптовалута ли е Avalanche?

Както вече споменахме, можете да получавате пари просто като държите AVAX в портфейла си.

Можете също така да заложите своя AVAX, което по същество означава, че го предоставяте за ползване от други потребители в мрежата. В замяна на това ще получавате лихвени плащания в AVAX.

  • Ако пък искате да играете по-активна роля, можете да станете делегат или валидатор. Като делегат ще помагате за защитата на мрежата и обработката на транзакциите. А като валидатор ще печелите такси за всяка валидирана от вас трансакция.
  • Разбира се, при всяка инвестиция има рискове. Стойността на AVAX може да се понижи или дори да се обезцени. Затова е важно да направите собствено проучване и да инвестирате само това, което сте готови да загубите.

Но ако търсите инвестиция с потенциално висока възвръщаемост и риск, Avalanche може да си струва да се разгледа.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти