Как да си купя монета от криптовалутата биткойн?

⚡️ как се купува биткойн

Ето как да инвестирате в биткойн в 5 лесни стъпки:
✔️ Присъединете се към обмен на биткойни.
✔️ Вземете биткойн портфейл.
✔️ Свържете портфейла си с банковата си сметка.
✔️ Направете поръчка за биткойни.
✔️ Управлявайте инвестициите си в биткойни.

⚡️ Каква е минималната сума за инвестиране в биткойн?

Настоящата минимална сума, която можете да изпращате или получавате, е 5460 сатоши (0,0000546 BTC), която е определена, за да се държат настрана измамническите транзакции.

⚡️ Кой притежава най-много биткойни?

Човекът, който е на върха на развитието на биткойн, е Сатоши Накамото, за когото се твърди, че притежава около 1,1 милиона BTC в множество портфейли. Подобно впечатляващо богатство го превръща в икона в средите на криптовалутите и във фигура, към която могат да гледат с надежда много амбициозни ентусиасти.

⚡️ Плащате ли данъци, когато теглите биткойни?

Без значение от мястото на транзакцията с биткойни – независимо дали е в чуждестранен обмен или във виртуален портфейл – всички данъци, отнасящи се до всяка продажба, трябва да бъдат подадени и платени в съответствие със законодателството на собствената страна. Това е валидно в световен мащаб, независимо от мястото, където се купуват или продават биткойни.

С неотдавнашната мания по блокчейн и биткойн сякаш няма място, което да не е засегнато. Хората говорят за потенциала за печелене на пари навсякъде, където отидете. Докато някои хора са направили състояние, други са загубили също толкова много.

Изненадващо е, че много хора възприемат криптовалутата като нематериална, докато в действителност тя става все по-разпространена в ежедневието ни – независимо дали я използваме за инвестиционни цели, или като средство за разплащане. Ако сте любопитни как да се захванете с покупката на биткойни, продължете да четете по-долу, където ще ви обясним стъпките, необходими за покупката и продажбата на тази цифрова валута!

Съдържание

Какво е биткойн?

Биткойн революционизира концепцията за мрежа за разплащания от типа „peer-to-peer“, като използва най-съвременната криптовалутна графична технология за сигурно прехвърляне на средства между страните. Това е изцяло децентрализирана форма на валута, в която няма нито една точка на провал.

Въпреки продължаващите дебати между учени и правителства относно това какво представлява биткойнът – актив, валута, стока или дори колекционерски артикул; неговият произход се крие в блокчейн технологията.

Какво е биткойн крипто
Малко история:

Технологията, която роди биткойн, се развива от десетилетия, а криптографите усъвършенстват идеите ѝ по целия свят.

Критичното развитие на мрежата на биткойн се случва преди 13 години, когато през 2008 г. Сатоши Накамото публикува файл, в който я описва. Въпреки че лицето или групата от хора, които стоят зад този псевдоним, са неизвестни, те оказват значително влияние върху цифровата валута. Къде да купя биткойни?

Какво е биткойн крипто и как работи?
Къде да купя биткойни?

Рожденият ден на Биткойн е на 3 януари 2009 г. На този ден са генерирани първият блок и първите 50 биткойна. Когато погледнем назад в историята, световната икономическа криза настъпи приблизително по същото време, както е показано във филма „Игра на ниски цени“. Това ще бъде разгледано по-късно.

Графиката на биткойн беше ясна реакция на широко разпространената корупция и алчност, които поразяват традиционното банкиране. Банките се възползваха от хората по несправедлив начин, така че тази графика се появи като решение за честни и справедливи финансови транзакции.

Децентрализиран модел.

Как да купя биткойн
Как да купя биткойн

За разлика от конвенционалните валути мрежата на биткойн няма управляващ орган, който да я управлява. Мрежата се поддържа от отделни потребители-поддръжници. Освен това децентрализираната система ви предпазва от опасността вашите биткойни да бъдат конфискувани. Само тези, които имат достъп до вашия ключ, могат да получат достъп до вашите биткойни. На теория това е 100-процентова защита. Най-важният аспект е да съхранявате ключовете си на сигурно място.

Двойното харчене е невъзможно

Двойното харчене е невъзможно
Въпреки че проблемът не е бил засегнат от всички, във финансовия свят често за него са отговорни измамници.

Предотвратяването на двойното харчене е жизненоважен принцип на мрежата на биткойн, който я отличава от по-традиционните финансови институции. В блокчейна на биткойн потребителите не могат да харчат биткойните си многократно, за разлика от банките, които позволяват тази форма на трансакция. По този начин физическите лица могат да бъдат сигурни, че когато изпращат пари през платформата Биткойн, те ще достигнат до определения получател само веднъж – което позволява спокойствие при сигурно и ефективно обработване на цифрови плащания.

как се купува биткойн
Как Bitcoin предотвратява двойното харчене

Докато мрежата на Биткойн проверява транзакция № 1, няма да е възможно да се изпрати транзакция № 2, докато мрежата не приеме транзакция № 1. От една страна, това ви излага на опасност, но в същото време изравнява условията за всички платени участници.

Транзакциите с биткойн са необратими. След като бъде постигнат определен брой потвърждения, можете да сте сигурни, че изпратените до вас биткойни вече са записани във вашата сметка и не могат да бъдат прехвърлени в други портфейли без вашето съгласие.

Анонимност и постоянен достъп до мрежата

Въпреки че транзакциите с биткойни са анонимни, винаги можете да проследите произхода, дестинацията и няколкото изпратени биткойна – днес, вчера и преди 12 години.

Може ли биткойн крипто да бъде унищожен?
Плюсове и минуси на криптовалутата биткойн

Всички данни се съхраняват в блокчейн мрежата. ФБР вече е измислило как да деанонимнизира портфейлите, но целта не е да ви запази анонимност. Целта на блокчейн е да може да се документира всичко, което се случва в мрежата, но не и да се подправя.

Bitcoin не може да бъде изключен.

Определение за 51% атака
Регулиране на Bitcoin

Мрежата на биткойн работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, а таксите за транзакциите не се определят предварително. Ако изпратите голяма сума пари, комисионата ви на практика е нищожна.

Съществува мнение, че биткойн може да бъде унищожен чрез прекъсване на интернет. (Съмнително е, че някой ще го направи.)

Мрежата не се нуждае от високи скорости, за да работи; достатъчно е да се използват съществуващата телефонна мрежа и радиовълните, за да се излъчва информация за транзакциите с криптовалутата биткойн и да се продължи блокчейнът.

Регулиране на Bitcoin
Единственият начин за унищожаване на биткойн е успешна атака от 51%.

Какво представлява атаката от 51%?

Когато едно лице или група лица притежават повече от 50% от изчислителната мощ на мрежата на биткойн, те могат да променят трансакциите и дори да установят монопол върху добива.

Това обаче може да бъде постигнато само ако големите минни пулове се споразумеят. Тъй като мрежата на Биткойн вече е толкова голяма, подобни атаки изискват висока степен на координация на изчислителната мощност.

Има ли комисиона върху криптовалутата?
Разбиране на 51% атака срещу блокчейн

Чрез промени в софтуера на биткойн атаката от 51% може да бъде предотвратена и забранена от общността на криптовалутите.

Какво става с таксите?

Какво представлява комисионата за криптовалута?

При изпращане на плащания изпращачът е подложен на различни по размер разходи. Тази сума не е фиксирана или продиктувана от някакъв орган; тя зависи единствено от избрания от вас метод на плащане и от това колко бързо можете да обработите транзакцията. Въпреки че някои услуги могат да предлагат нулеви проценти комисиони, това няма да има голямо значение, тъй като размерът на комисионите все още се определя въз основа на това колко бързо сте в състояние да ги извършите.

Какво представляват алткойните?

Какво представлява атаката от 51%?
Това е доста просто:

Алткойните са всички други криптовалути, които съществуват и се появяват освен биткойн. Примери за алткойни са Ether, Dogecoin и др. По света се вихри неизмерим асортимент от тях, като ежедневно се появяват безброй нови – и все пак не всички имат действителна стойност или предназначение.

Алткойни като биткойн, макар и създадени, за да донесат финансова полза на разработчиците си, за съжаление често се наричат пренебрежително с термини като „дупки“ и „гадове“.

купуване на биткойн
Какъв е смисълът на алткойна?

Докато някои алткойни просто помагат да се напълнят джобовете на разработчиците, други съществуват, за да решат основни проблеми в икономиката на криптовалутите, които биткойн все още не може да реши (или го прави трудно). Това е особено вярно в случая с интелигентните договори, разгръщането на децентрализирани приложения и развитието на екосистеми.

Второ, поради високите мрежови такси микроплащанията не са жизнеспособни. Трето, макар че ниските суми на трансакциите в мрежата на биткойн все още водят до значителни разходи, някои алткойни могат да се изпращат без никакви разходи.

Какво представляват алткойните?
Купуване на биткойн

За добив на криптовалути могат да се използват няколко подхода. Докато криптовалутата биткойн се добива с електроенергия и изчислителна мощност (използвайки алгоритъм PoW), алткойните могат да използват различни методи, включително PoS, DPoS и т.н. (използвайки алтернативен алгоритъм).

Предимствата и недостатъците на двете системи са сравними. Разликата между тях е незначителна за обикновения човек, като основната разлика се основава на количеството комисионни, които се плащат.

Как и къде да съхраняваме биткойни?

В крайна сметка съществуват няколко начина за получаване на биткойни. И все пак методът за тяхното опазване в крайна сметка ще определи кой ги притежава – вие или някой друг.

Алткойни: как да си купя биткойн
Кои са най-безопасните начини за съхранение на биткойни

Разликата между сухото и мокрото съхранение на биткойни е ясно очертана.

Онлайн портфейлите трябва винаги да са свързани с интернет. Пример за това са борсите, интернет услугите и мобилните приложения. Те са полезни, но имат един основен недостатък: могат да бъдат хакнати.

Най-важното, което трябва да се вземе предвид, е, че това няма да наруши мрежата на криптовалутата биткойн; вместо това ще повлияе на посредника, който ви дава портфейл.

Как и къде да съхраняваме биткойни?
Съхранявайте криптовалутата си в хардуерен портфейл за сигурност.

Ако я съхранявате в софтуерен портфейл, тя е по-уязвима за атаки (или инсценирани хакове). С хардуерния портфейл ще имате достъп до платформата, на която се доверявате, за да съхранявате криптовалутата си, както и до действителните физически портфейли. За сравнение, ако в бъдеще има някаква хакерска атака със софтуерните портфейли (или инсценирана хакерска атака), тогава всичките ви пари може да изчезнат.

Борсите са далеч най-разпространеният начин за съхранение на криптовалута. Това е изгодно, тъй като ако обменният курс се подобри, можете бързо да осъществите транзакция чрез продажба или покупка на криптовалута. Струва си да се отбележи, че борсите могат да бъдат класифицирани като централизирани или децентрализирани. Няма да го разглеждаме отново, но като цяло централизираните борси имат контролен център, докато децентрализираните нямат такъв.

Къде да съхраняваме криптовалутата биткойн?
Как да си купя биткойн

Поради това, ако използвате децентрализирана търговия, вашата криптовалута е по-сигурна; въпреки това и двете са уязвими от хакерски атаки. Децентрализираният обмен е по-добър за дългосрочно съхранение на криптовалута. Ако не искате да се занимавате с всяко теглене и повишаване на курса, хардуерните студени портфейли са по-добър вариант.

Въпреки че купуването на криптовалута е основна тенденция в момента, това е нестабилна и рискова инвестиция. Ако инвестирането в криптовалута на борса или чрез брокер не ви се струва подходящ избор, ето някои възможности

Кога е най-подходящото време за инвестиране в криптовалута биткойн?
Как да за купи Bitcoin, колко струва 1 биткойн

За разлика от „горещите“ портфейли, контролните възли не разчитат на интернет връзка. Те могат да бъдат описани като флаш памети с подобрени защити, докато хардуерните студени портфейли осигуряват няколко нива на сигурност. Софтуерът на портфейла трябва да бъде инсталиран на хардуерно устройство, за да функционира правилно. От съществено значение е да се признае, че някои криптовалути може да не са съвместими с избрания от вас портфейл, така че изберете според конкретните си нужди и предпочитания.

Как да закупите Bitcoin, използвайки PayPal

Имате възможност да закупите биткойн чрез процесор за плащания като PayPal Holdings, Inc. (PYPL). Съществуват два метода за закупуване на биткойн чрез използване на PayPal: свързване на сметката ви с дебитна карта или банкова сметка или използване на средствата в баланса на сметката ви в PayPal за закупуване на криптовалути от доставчик от трета страна. криптовалутите, включително Bitcoin, Ethereum, Litecoin и Bitcoin Cash, могат да бъдат закупени директно от PayPal – с изключение на жителите на Хавайските острови. Ако искате да използвате криптовалутата си за закупуване на стоки или услуги, можете да го направите чрез функцията „Поръчка с криптовалута“.

Как да купите биткойн с кредитна карта
Как да купи биткойн с кредитна карта

Всеки път, когато купувате биткойн чрез PayPal, той печели малка сума пари от „криптовалутния спред“ или разликата между пазарната цена на биткойна и обменния му курс спрямо щатския долар. Освен това за всяка покупка има определена такса за транзакция, която се променя в зависимост от стойността на долара, изразходван при тази конкретна покупка. Един от недостатъците на покупката на криптовалути чрез PayPal е, че инвеститорът не може да премести криптовалутата от платформата на платежния процесор във външен портфейл или лична сметка. Малко борси и онлайн търговци позволяват използването на PayPal като форма на покупка, но eToro е един от тях.

Учебникът: Как да купя биткойн с кредитна карта

Кога трябва да купи биткойн
Кога да купите биткойн?

Въпреки че използването на кредитни карти за покупка на биткойн е подобно на използването на дебитни карти или ACH преводи, не всички борси го позволяват поради таксите и рисковете, свързани с обработката.

Обработката на кредитни карти може да доведе до допълнителни такси за транзакциите. В допълнение към таксите за транзакциите може да се наложи да платите и такси за обработка, които борсата прехвърля на купувачите. Издателите на кредитни карти третират покупките на биткойни като авансови плащания в брой и начисляват високи такси и лихвени проценти върху тези авансови плащания. Кредитните карти с награди за биткойн работят като всички останали карти с награди, с изключение на това, че предлагат награди под формата на биткойн.

Например кредитната карта BlockFi Bitcoin Rewards предлага 1,5% връщане в BTC за всяка покупка, направена с картата. Все пак има някои ограничения, които трябва да се имат предвид – потребителите на American Express ще заплащат такса за авансово плащане плюс годишна процентна такса от 25%. Освен това компаниите, издаващи кредитни карти, ограничават потребителите до покупки на биткойни на стойност 1000 долара на месец

Кога да купите биткойн?

Плюсове и минуси на криптовалутата биткойн
Трябва ли да купувам биткойн при ниски или високи стойности?

Планирате ли да инвестирате в първия си биткойн? Може да изглежда трудно да се разбере какво представлява криптовалутата и как работи с различните си методи за покупка или харчене. Доста държави са превърнали биткойн в своя официална валута, а други сериозно обмислят да направят същото. Сега, след като разбрахме положителния потенциал на инвестирането в криптовалута като биткойн, е време да започнем да купуваме биткойни! Но кога трябва да ги купите?

В крайна сметка няма един-единствен отговор, който да е подходящ за всички случаи. Все пак някои общи насоки могат да бъдат полезни и да осигурят основа за много сценарии.

Когато определяте колко скъпа е дадена машина, разглеждайте както курса, така и тенденцията.

Каква ще бъде стойността на биткойн през 2023 г.?
Какво е определението за омаловажаване?

При покупката на биткойн е изключително важно да се разбере настоящата пазарна среда. Най-честата грешка, допускана от новодошлите, е да попаднат на вълната от хайп. Така наречените „ястреби“ в биткойн генерират много шум и повишават цената. Ако биткойнът беше пирамидална схема, цената му щеше само да се покачва. Тъй като обаче биткойн не е пирамида, когато в него влязат „глупави пари“, тя се покачва, а след това бързо спада. Това се случи например през 2017 г. Биткойнът поскъпна 20 пъти за една година, като по-голямата част от това поскъпване дойде през последните два месеца – от ноември до декември. Какво се случи след това? Биткойнът спадна от 19 000 до 3,5 между края на януари и средата на май.

Какво е определението за омаловажаване?

Правенето на пари чрез спадащия пазар на криптовалута биткойн е просто. Просто закупете криптовалута и изчакайте стойността ѝ да спадне, преди да я продадете за пари в брой. Ако смятате, че сега не е подходящият момент, вложете краткосрочна инвестиция и наблюдавайте как курсът на биткойн се понижава; след това се възползвайте от наградите си, когато продадете в подходящ момент!

Как да купя биткойн
Как да не губим пари в криптовалутата

BTCUSD диаграма https://www.tradingview.com/symbols/BTCUSD/

Инвестирането в къси сделки може да изглежда чудесна идея, но подобно на дългите, късите продавачи са по-склонни да поемат загуби при драматични пазарни движения. За да се избегнат опустошителни загуби от диви ценови колебания, инвеститорите винаги трябва да използват защитни стопове.

Исторически погледнато, повече хора избират къси продажби, отколкото дълги сделки. Въпреки оптимизма на пазара, играта срещу него може да бъде изключително печеливша – но само ако прогнозата ви е вярна!

Каква ще бъде стойността на биткойн през 2023 г.?

От първостепенно значение е да се помни, че никой експерт не може да гарантира точността на прогнозите си. Дивите колебания в цената на Биткойн затрудняват определянето на това дали криптовалутата ще достигне амбициозната си цел от 250 000 и повече в дългосрочен план; междувременно краткосрочните и средносрочните очаквания остават несигурни на този етап.

Въпреки това тя позволява да се инвестира в алтернативни валути, както и в развиващите се сектори на DeFI и NFT.

В какво друго да инвестираме освен в биткойн?

ETH и Binance Coin са първите два реда.

Инвестиране в други криптовалути извън биткойн
Binance Coin в Етериум?

Всичко това има смисъл в този контекст. Втората най-капитализирана криптовалута, ETH, преживява рязък скок в интереса на разработчиците и потребителите.

Забавното е, че в началото на 2017 г. ETH беше малко познат. Той беше криптовалута за създаване на децентрализирани приложения. Звучеше привлекателно. Единственият проблем беше, че никой не знаеше как да го постигне или какво да разработи. Но изглеждаше, че потенциалът е налице.

В началото на 2017 г. един етер струваше 10 долара. През 2017 г. етерът поскъпна до 1350 долара по време на бичия поход и шума около ICO, след което спадна до нивото на биткойн.

Докато други криптовалути могат да се похвалят с по-ниски разходи за транзакции или по-бързо време за обработка, етерът продължава да се развива и да остава конкурентен. Но в момента няма алтернатива.

Каква ще бъде стойността на биткойн през 2023 г.?
Колко струват етерите?

Настоящата цена на ETH е 4350 долара.

Второто уникално предимство на Binance е нейната Smart Chain. Интелигентната верига на Binance по същество е блокчейн еквивалентът на етер. В крайна сметка тя може да замени етера в бъдеще, тъй като все повече проекти се стартират и работят именно на BSC.

Сега, когато конкуренцията става все по-конкурентна с всеки изминал ден. И ETH, и BNB имат функция за изгаряне на токени. Съществува и вероятност BNB да приложи нещо подобно на механизма на етер.

ДОТ
DOT е знак за контрол на протокола

DOT

Този проект има за цел да разработи децентрализиран интернет Web 3.0. Проектът има добър новинарски фон (напр. търгове), а закупуването на DOT изглежда като отлична инвестиция на фона на големия спад. В този случай акцентът е върху технологията и бъдещото развитие.

В момента на писане на този текст курсът е 28,30.

ЛИНК

Монетата от второ ниво от предходния списък. Нейното основно предимство е, че ви позволява да свържете няколко блокчейна и да функционирате като кръстоска между тях. Това ви позволява да изграждате бази данни, без да сте ограничени от една-единствена технология. Казано по друг начин, проектът унищожава бариерите между различните блокчейн мрежи и екосистеми.

Обменният курс на LINK към момента на изготвяне на статията е 22,05

Обмен на връзки
Какво е Кейк в криптовалута?

CAKE

Търговският токен CAKE на Pancake Swap постигна голям успех в сферата на DeFi и е един от най-активно търгуваните токени в Uniswap. CAKE може да се използва за създаване на възможност за залагане на ликвиден пул, гласуване в управлението и фермерство на добива. Pancake Swap също така предлага на потребителите достъп до различни стратегии за yield farming, които могат да им помогнат да увеличат възвръщаемостта от своите инвестиции.

Торта Дефи
Колко струва 1 биткойн

Заключение

Примирихме се с неоспоримия факт, че биткойнът има огромен потенциал за растеж. Структурата му е проектирана по такъв начин, че да стимулира миньорите – и като бонус, размерът на възнаграждението му постоянно намалява с течение на времето.

Инвестирането в биткойн е оптимален избор за дългосрочни инвеститори. Инвестирайки и държейки първата в света цифрова валута, можете да получите значителна възвръщаемост, която далеч надхвърля печалбите от търговия с течение на времето. С други думи, Вашата възвръщаемост на инвестициите може да се увеличи десетократно!

Какво представлява биткойн?
Какво е биткойн?

Има няколко варианта за закупуване на биткойн. Можете да използвате всеки избран от вас метод – от обменни пунктове до обменни пунктове за биткойни. Изключително важно е да се отбележи, че където и да се намирате по света, не сте защитени от колебанията в историята на цените на биткойн (волатилността).

Волатилността на биткойн намалява, отчасти поради по-големите инвеститори и увеличаването на пазарната капитализация. Колкото по-експанзивен става пазарът, най-общо казано, толкова по-трудно е за Биткойн (или която и да е криптовалута) да има значителни колебания в стойността. В същото време, когато се разглеждат фондовите пазари като цяло, те са много по-стабилни от Биткойн; макар че това може да се каже за повечето криптовалути, когато се сравняват с утвърдени акции и ценни книжа

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии