Топ 5 на най-добрите проекти и монети на Defi, които да купите през март 2023 г.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

⚡️ Какво е DeFi?

DeFi е термин, свързан с криптовалутите, който се отнася до децентрализираните финанси. Това е събирателен израз за онази част от света на криптовалутите, която иска да замени традиционните посредници и механизми за доверие с блокчейн.

⚡️ Защо Биткойн не е DeFi?

Биткойн е вид пари, които работят на собствена блокчейн верига, подобно на фиатната валута. DeFi, от друга страна, ви дава възможност да давате, заемате и търгувате с криптовалути като Биткойн точно както правят банките.

⚡️ Има ли DeFi в Етериум?

Етериум беше първият блокчейн, който даде възможност на потребителите да разработват интелигентни договори, което е нещо, което Биткойн не можеше да направи. Това помогна на Етериум да постигне сегашното си лидерство в областта на DeFi.

⚡️ Колко струва монетата DeFi?

Пазарната цена на монетата Дефи е 0,539106 щатски долара за DEFC. Историческият максимум за Defi Coin е 0,567323 USD, който тя достигна на 11 януари 2018 г. Текущото предлагане на Defi Coin в обращение е 0 DEFC.

⚡️ Безопасен ли е DeFi?

С DeFi сте на своя отговорност. Въпреки че блокчейн е признат за сигурен, той не е защитен от атаки. Всъщност проучване на Elliptic прогнозира, че измамите и кражбите, свързани с DeFi, ще доведат до загуби за над 10 млрд. долара през следващата година, което е с почти 600% повече от миналата година.

Монети на дефи

Промените се случват бързо и постоянно във времето, както сме свидетели на технологичния напредък, като например стрийминг приложенията, които заемат мястото на DVD плейърите, и книгите, които се заменят с таблети. Сега криптовалутите започват да заместват обикновените пари. Благодарение на тази промяна във финансовия сектор пред тези, които инвестират в криптовалути, се откриват много нови възможности.

Defi възниква в резултат на нарастващото търсене на финансови алтернативи. В резултат на това децентрализираната технология ще навлезе в новата област на финансовите услуги по ненадежден и прозрачен начин. Очакваната децентрализация на блокчейн технологията ще преобърне финансовия сектор с главата надолу в сравнение с това, с което сме свикнали при централизираните банки.

Топ 5 на DeFi проектите и монетите
Кои са най-добрите монети Defi за покупка сега?

Независимо дали сте криптоентусиаст или новак в блокчейн технологията, може да ви е интересно да научите повече за Defi и как тя ще повлияе на бъдещето. В тази статия са споделени пет значими нови проекта за най-добро дефи, които ще направят революция във финансите както в традиционния, така и в глобалния хоризонт.

Най-добрият De-Fi проект в блокчейна на Avalanche е Colony Lab.

нови проекти на дефи и Монети на дефи
Кои са най-големите нови проекти в областта на дефи?

Проектът Colony е на първо място в списъка ни с проекти на Defi. Проектът Colony е първият фонд, ориентиран към бъдещето и управляван от общността. Фондация “Лавина” вече е обещала подкрепа и пари за тази инициатива, което я прави по същество проект на “Лавина”.

Опростено дефинирана, Colony е колекция от интелигентни договори, които изграждат гръбнака на основните операции на организацията. Този проект се отнася и до собствеността, структурата и правомощията на онлайн бизнеса.

Кои са най-обещаващите криптопроекти?
Коя криптовалута ще преживее бум през 2023 г.?

И така, откъде да започнете? За да започнете, ще ви трябват жетони. Приложенията на Colony например работят в мрежи, които използват техните токени. Тези токени се идентифицират чрез тикер символите, използвани в платформите за търговия.

След като сте закупили токените си от портфейл, поддържан от Colony, трябва да ги прехвърлите в личен портфейл. Монетите могат да се използват като валута за обмен. Имайте предвид, че всяка мрежа има своя такса за транзакция, така че изберете тази с най-ниска ставка. Също така се погрижете да проверите два пъти коя мрежа използвате, преди да прехвърлите каквито и да било средства.

Каква криптовалута да купя през 2022 г.?
Прегледи на проекти DeFi

Най-популярният вид услуга, която се предлага онлайн, е децентрализираната борса (DEX), която можете да намерите, като потърсите в Google “Decentralized Exchanges” или други подобни термини. Можете също така да предоставяте ликвидност в замяна на лихва или да предоставяте средства назаем и да начислявате лихва. Възможностите са безкрайни. Всичко, което трябва да направите сега, е да свържете портфейла си и сте готови да започнете работа.

Протоколът Aave е проект с отворен код, който има за цел да осигури възможно най-доброто потребителско изживяване, като същевременно предоставя функции за сигурност, поверителност и съответствие. Протоколът Aave е децентрализирана финансова платформа с протокол за ликвидност, който позволява на потребителите да дават и заемат цифрови активи.

Най-добрите Монети на дефи за покупка през 2023 г.

Най-добрите DeFi монети, които да купите през 2022 г.
Протоколът Aave е създаден с цел

Функции

Токенът Colony CLY е предназначен за подкрепа на мрежата Colony, която е инициатива, ръководена от общността, и осигурява финансиране на ранен етап за проекти, базирани на Avalanche. Това също така ще даде ликвидност на съществуващите системи Avalanche Defi. В рамките на тази сделка се придобиват Монети на дефи на AVAX (AVAX) и бъдещи монети на подмрежата.

Целта е да се стартира първоначално предлагане на монети (ICO) за финансиране. Компанията планира да работи с Avalanche и може да сподели поток от трансакции, за да създаде предпоставки за финансиране на проекти в платформата. Основното предимство на този проект е, че той е движен от общността.

Какво представлява криптовалутата на колонията?
Как мога да инвестирам в Colony Crypto?

Тя включва и регулирана рамка, която позволява на инвеститорите да се запознаят с екосистемата на Avalanche, което ще помогне за увеличаване на пазарната ѝ капитализация в резултат на тяхното любопитство. Още от самото начало проектът има изградена общност. Тя ще си сътрудничи с други ключови участници в екосистемата, както и с Avalanche.

Струва си да се отбележи, че екосистемата Avalanche е предназначена да поддържа DeFi. Инициативата Colony ще подпомогне осъществяването на целта на Avalanche чрез напълно децентрализиран обмен и демократизирана финансова система. Една от причините е, че Colony предлага солидна инфраструктура за нови децентрализирани приложения в мрежата на Avalanche.

Как да си купя колониална криптовалута?
Какво е колония Io?

Успехът на колонията зависи от маркетинга, динамиката, техническите познания и мрежите. Освен това колонията гарантира, че инвестицията ѝ е правилно използвана и оценена, като използва въздушни капки, натрупване на награди и механизъм за обратно изкупуване.

Бизнес моделът е коригиран. Сега има два компонента, които вървят ръка за ръка. Първият е достъпът до сделки на ранен етап, до които преди имаха достъп само институциите и техните инвеститори. Цялостният инвестиционен процес на проекта ще се осъществява от основния екип, който включва професионалисти в областта на криптовалутите. В резултат на това тези експерти по дялово участие ще имат по-добро разбиране за проектите. Вторият компонент е подобреният начин за получаване на плащания.

Как да получа жетон на колония?
Как мога да получа жетон за колония?

Мрежата от инвестиционни фирми на Colony ще предоставя финансиране на разработчици, работещи по протокола Avalanche. В резултат на това, след като проектът завърши първия етап, няма да се налага да се притеснява за набирането на пари, а ще може да се съсредоточи върху разработването.

DAO (Decentralized Autonomous Organization) е вторият стълб. Нейните основни цели са да увеличи ликвидността в екосистемата на Avalanche и да използва залозите за подобряване на сигурността на мрежата. Този компонент също така има за цел да събира нарастващите активи на Defi Avalanche със специализиран индекс.

Какво представлява криптовалутата на колонията?
Какво е колониален?

Като цяло Colony съчетава DeFi и конвенционално финансиране, за да създаде стойност в мрежата Avalanche чрез своята общност. Първоначалното индексно предлагане (ПИД) е планирано за четвъртото тримесечие на 2023 г.

Основателят на Cryptominati Capital, частен инвеститор на име Марк Карпелес, се е обединил с Colony Lab като корпоративен партньор. Те написаха следното в Twitter: “Colony Lab предоставя финансиране и ликвидност на екосистемата The Avalanche, което променя правилата на играта.”

протокол за ликвидност за децентрализирана финансова платформа, наречена Aave

Какво е DeFi?
Добра инвестиция ли е Aave?

Проектът XIAVE е друга децентрализирана финансова система, в която потребителите могат да дават и заемат различни криптовалути. Чрез интелигентни договори платформата позволява на хората да участват в партньорско кредитиране чрез криптопул. Хората искат да заемат криптовалута, за да получат лихва, или да заемат пари в замяна на лихвени плащания.

С Aave не е нужно да се доверявате на големи банки или финансови институции за парите си; сега можете да ги съхранявате сами! Приложението се захранва от блокчейна на Етериум и изпълнява транзакции чрез мрежа от компютри, на които работи Aave. Алгоритми и интелигентни договори обработват всички активи в рамките на системата.

Какво прави токенът на Aave?
Какво е специалното в Aave?

Функции

Целта на Aave е да направи простите финансови услуги по-достъпни, което означава, че можете да отпускате заеми без помощта на банки, брокери или посредници. Накратко, вие инвестирате в технологии, като същевременно влияете върху тяхното развитие.

Понастоящем има 26 различни криптовалути, достъпни за депозити, и 25 от тях са достъпни за заемане. ETH, LINK и LEND са най-популярните активи в Aave. Можете да намерите списък с всички налични активи и техните лихвени проценти тук.

Можете да видите лихвените проценти по заеми и кредитиране на всяка криптовалута на уебсайта на Aave. Aave използва алгоритъм за генериране на текущи лихвени проценти въз основа на степента на използване, както е показано в примера по-горе. Ако в пула не са останали много криптовалути, например, лихвените проценти ще бъдат по-високи, за да могат повече хора да се присъединят. За разлика от това, ако има изобилие, лихвените проценти ще бъдат по-ниски, за да стимулират по-голяма активност.

Как се печелят пари с AAVE?
Добра инвестиция ли е Aave през 2023 г.?

Aave предлага два различни DeFi токена: AAVE и AAVL. Първият е AAVE, който е токенът за управление на протокола на компанията. Можете да закупите акции в Aave, като закупите токени AAVE, които функционират подобно на акции на фирмата. По този начин можете да гласувате за промени, които биха могли да променят курса на протокола.

Вторият токен на Aave е AToken, който представлява лихвени токени, давани на заемодателите за получаване на лихва по депозити. Лихвата се начислява незабавно в портфейла ви, а токените са обвързани със стойността 1:1 на базовия актив, който сте заложили.

Незабавният кредит е един от най-популярните заеми в Aave, който можете да използвате, за да се възползвате от възможностите за арбитраж в света на криптовалутите. Мигновените заеми не изискват никакво обезпечение. Трябва да върнете парите в рамките на същата транзакция, обикновено в рамките на няколко секунди.

Кой стои зад Aave?
Кой използва криптовалутата Aave?

Ако плащането не бъде извършено в рамките на същата транзакция, то ще бъде сторнирано. В обращение са само 16 милиона токена с протокола Aave. Резервният договор на екосистемата Defi съдържа три милиона от тези токени за целите на създаването на програмата.

Протоколът на Aave е снабден с възможност за натрупване, което представлява модул за сигурност, който ви позволява да съхранявате токени на Aave като застраховка срещу всякакви потенциални пазарни проблеми. Например, ако някоя от най-популярните стак монети на Aave изгуби обвързаността си с щатския долар, можете да използвате до 30% от модула за сигурност, за да компенсирате загубата.

След дебюта на Aave през 2020 г. вече можете да заемате и да давате назаем реални пари в платформата.

Възможно ли е да се добива Aave?
Какво е Aave? Вътре в кредитния протокол на Defi

Fantom: Компанията използва блокчейн като начин за изграждане, притежаване, търговия и управление на цифрови активи. Децентрализираните приложения и интелигентните договори са примери за тази технология.

Етериум беше първата криптовалута, която поддържаше интелигентни договори. Въпреки това, поради претоварване и високи разходи за транзакции, тя изпитва трудности през последните години. В резултат на това се появиха няколко алтернативи, които позволяват по-бърза обработка на транзакциите на по-ниска цена.

Друга възможност е Fantom – платформа с отворен код за интелигентни договори за dApps и цифрови активи. Процесът на заемане, даване на заем и търговия със синтетични активи е опростен в тази платформа. Просто влезте в цифровия си портфейл и депозирайте токени, за да започнете да печелите.

Добра инвестиция ли е Fantom?
Fantom става третият по големина протокол на Defi

Функции

Fantom набира все по-голяма популярност, тъй като предлага реален отговор на трилемата с блокчейн. Тя се стреми към устойчив баланс между сигурност, стабилност и децентрализация. Платформата е бърза, тъй като използва специален консенсусен механизъм, наречен Lachesis. В резултат на това транзакциите са изключително бързи. Като блокчейн с поддръжка на интелигентни договори, Fantom е и изключително гъвкава.

Бързата обработка на транзакциите на Fantom гарантира, че транзакциите се обработват за една до две секунди. Той може да обработва хиляди транзакции в секунда, като разходите за всяка транзакция са изключително ниски. Не е изненадващо, че броят на транзакциите в платформата Fantom нарасна до над три милиона през май.

Има ли Fantom крипто бъдеще?
Какво прави Fantom crypto?

Fantom използва метода на консенсус POS about, което го прави децентрализиран и не изисква ръководен орган. С тази мрежова конфигурация Fantom като цяло остава много по-ефективен.

Механизмът за консенсус на Fantom aBFT потвърждава данните и транзакциите в мрежата. В резултат на това той може да постига съгласие по надежден и прозрачен начин. Постигането на консенсус е основно изискване за всяко децентрализирано приложение.

Колко ще струва Fantom?
Подценен ли е Fantom?

Фантомите са изгодни за разплащания, тъй като разполагат с голяма честотна лента и скорост. Освен това са чудесни за управление и контрол на мрежата. Това означава, че можете да използвате управлението на мрежата, за да гласувате за идеи за подобрения, да предлагате модификации и да правите преценки, ако притежавате токени в мрежата на FTM. Вашето въздействие ще се основава на това колко FTM притежавате.

Fantom е идеален за залагане на награди. Тук можете да спечелите минимален годишен лихвен процент (ГЛП) от 3,79% до максимален от 11,59%. Годишният лихвен процент зависи от общия период на блокиране и от сумата на депозираните от Вас ФТМ.

Има ли бъдеще Fantom?
Децентрализиран ли е Fantom?

Fantom е още една криптовалута, която следва EOS в своя протокол. Fantom обаче позволява както частни, така и публични трансакции – функция, която ще бъде полезна за лица, които искат да запазят самоличността си скрита. Подобно на други валути като Stellar, Fantom може да се използва за закупуване на мрежови такси и заплащане на валидатори; но не спира дотук. С Fantom можете също така да извършвате транзакции без такси в цялата екосистема!

Вграденият стек Defi на Fantom дава възможност на потребителите да създават USB с токени FTM. USB е собственият Stablecoin на Fantom, който е обвързан с щатския долар в съотношение 1:1. Той може да се използва за търговия, заемане и даване на заеми 176 различни криптовалути и синтетични активи, като fETH и BTC

Фантом се превръща в третия по големина проекти на дефи
Какво е Fantom? Бързият блокчейн побеждава Ethereum

Цената на Fantom се е повишила с над 9% през последната седмица, като пазарната капитализация към 17 ноември 2021 г. е около 2,03 млрд. долара. Дневният ѝ обем на търговия на борсите към този момент е приблизително 748 млн. долара.

Най-популярната децентрализирана мрежа е PancakeSwap.

Друга нова децентрализирана финансова технология е PancakeSwap. Този проект на Defi е създаден едва миналата година и е изграден на базата на Binance Smart Chain, машина-машина за създаване на пазари на криптовалути. PancakeSwap, подобно на Aave, предоставя ликвидност за търговия като услуга.

Какво е DeFi? Бъдещето на търговията с криптовалути
PancakeSwap: перлата на Defi

До края на октомври потребителите са заложили повече от 5 милиарда долара на децентрализирания обмен PancakeSwap (DEX). PancakeSwap е изгодна сделка в сравнение с конкуренти като Uniswap, чиято пазарна стойност е едва 4 млрд. долара.

Функции

Собствениците на криптовалута трябва да обмислят PancakeSwap по няколко причини. От една страна, тя използва платформата Binance Chain BEP-2, която е разработена не от кого да е, а от най-голямата борса за криптовалути в света – Binance. С дневен обем на транзакциите от 27 млрд. долара, можете да се доверите, че парите ви са в сигурни ръце при тях. Освен това всички интелигентни договори са проверени и одобрени от CertiK – добре позната фирма, специализирана в областта на сигурността на договорите.

3 функции на PancakeSwap, за да започнете работа с DeFi
Първият проект на Defi в Binance: PancakeSwap

PancakeSwap е децентрализиран обмен на криптовалути, който позволява на потребителите да обменят, съхраняват и търгуват с криптовалути. PancakeSwap не разчита на трети страни за сетълмент или търговия и ви позволява да запазите своите токени. Въпреки че PancakeSwap се захранва от Binance, тя не се контролира или управлява от Binance. Услугата е доста сравнима с Uniswap и Sushiswap, но с няколко забележителни разлики.

PancakeSwap е една от най-популярните децентрализирани борси днес. Само през октомври платформата е обработила над 12 млрд. долара в търговски обем. Това е повече от всички други децентрализирани борси, взети заедно!

PancakeSwap става първият проект на DeFi
Какво е PancakeSwap?

PancakeSwap е предназначена за токени BEP-20, които работят в Binance Smart Chain. Можете обаче да използвате Binance Bridge за прехвърляне на токени от други платформи. Можете да ги “опаковате” като токени BEP-20 и да ги използвате на PancakeSwap DEX, след като са били “опаковани”.

Първото възнаграждение, което получавате, след като депозирате своите LP токени в пула за ликвидност, е NOMIA. Вече можете да давате токени CAKE, за да получавате СИРУПИ. Можете да използвате SYRUPs, за да придобиете ПОВЕЧЕ функционалности, като например контролни токени или лотарийни билети с

За да използвате PancakeSwap, ще ви е необходим портфейл за криптовалута. Math Wallet, Trust Wallet, Binance Chain Wallet и дори MetaMask са съвместими с децентрализираната застрахователна платформа. Въпреки че MetaMask е портфейл за Етериум, който може да се използва с Binance Smart Chain, той може да бъде конфигуриран да го прави и с помощта на Binance Smart Chain.

Графиката изобразява бъдещето на децентрализираните API-та.

Може ли Graph да представлява бъдещето на проекти на дефи
Пълно ръководство за преглед на графики

Графът (GRT) е децентрализиран протокол за търсене и индексиране на данни от блокчейн. Той подобрява достъпа до информация по същия начин, по който Google индексира информацията в интернет. The Graph също индексира данни от блокчейн вериги като Ethereum и Filecoin, подобно на това, което Google прави с интернет.

Графът индексира предимно блокчейна на Етериум, но неотдавнашните тестове на блокчейна NEAR показват, че вече може да индексира блокчейни, които не са съвместими с Етериум.

С какво се занимава Graph Crypto?
Колко ще струва Graph Crypto?

Функции

Графът организира данните в подграфи, които са известни като отворени API. Graph QI API улеснява разработчиците в търсенето и извличането на данни чрез Graph QI API. Тъй като предоставя необходимата информация на DEX приложенията като DEX, за да работят правилно, той им позволява бърз достъп до данни.

След като StreamingFast, фирма за блокчейн данни, получи безвъзмездна помощ от Фондация Граф, протоколът успя да поддържа блокчейн вериги, които не са базирани на Етериум. Като използват The Graph, разработчиците могат да получат достъп до данни като цени и информация за потребителите. Понастоящем, към ноември 2021 г., с този протокол функционират 25 различни блокчейн мрежи. От самото си начало StreamingFast има много важни приноси към процеса на разработване на The Graph.

Дали Graph е DeFi? най-добрите проекти на дефи
Добър ли е Graph Crypto?

Графиката има два вида възли: пълни възли и възли за индексиране. Индексиращите възли управляват софтуера GraphQL, който помага за поддържането на мрежата в организирано състояние, докато пълните възли хостват и предоставят данни на мрежата. Понастоящем мрежата работи на три терена: mainnet, ropsten и kovan.

Популярността на Fintech продължава да расте, като текущата й пазарна цена е 0,65 USD при 24-часов обем на търговия от 136 511 855 USD. Очаква се до 2026 г. приходите да се увеличат с 212,52%.

Заключение: преглед на най-интересните проекти на Defi, които трябва да се следят

Най-добрите DeFi монети за покупка
DeFi & Future.

Може би се питате: “Какво е бъдещето на DeFi?” Благодарение на предприемачи милиардери и инвеститори като Марк Кюбан, Defi е на мода в момента. Вследствие на това месечният обем през май 2021 г. е 173 млрд. долара, в сравнение с 39,5 млн. долара през януари 2019 г.

Използването на децентрализирана мрежа вместо традиционен доставчик на интернет услуги има няколко предимства, сред които е премахването на посредниците и брокерите. Освен това се счита за един от най-великите парични инструменти в страни, където финансовите системи са бедни, и всеки, който разполага с компютър, може да управлява ефективно средствата си благодарение на dApps.

Как се печелят пари с DeFi?
Коя криптовалута ще избухне?

Въпреки че този вид технология все още не е широко разпространена, тя има потенциал да стане популярна. Повечето хора може да не са наясно с подобни платформи, тъй като нямат традиционен достъп до тях; бъдещето обаче изглежда обещаващо за този проект. Конвенционалната финансова система, включително предприятията и финансовите органи, все още се колебае да включи новите технологии; но всеки, който иска неговият проект да бъде част от бъдещето, трябва да се научи как да приема промените и да работи в тази среда.

Все още не трябва да отхвърляме тези платформи, дори и да не са се превърнали напълно в сигурна мрежа. Тя все още е изправена пред същите препятствия, пред които се изправи криптосредата в ранните си дни.

Какво следва след DeFi?
Има ли бъдеще Defi?

Ако използвате децентрализирани финансови приложения, можете да имате пълен контрол и собственост върху криптоактивите си. Тези приложения също така ви позволяват да комуникирате с финансовата система като мрежа от типа “peer-to-peer”. Дефицитните проекти стават все по-популярни, тъй като работят върху блокчейн мрежи като Етериум.

Прегледахме пазара, за да намерим само петте проекта DeFi, които отговарят на нашите специфични стандарти. Сред тези участници са протоколи, управлявани от общността, платформи за обединяване на ликвидност и индустриални фасилитатори. Вярваме, че тези инициативи ефективно ще разтърсят традиционното финансиране, но трябва да бъдете предпазливи, когато инвестирате във всеки проект Defi.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти