Какво е алткойн?

⚡️ Алткойните по-добри ли са от биткойните?

Тъй като те са отделен актив, а не биткойн, алткойните не предизвикват инфлация на биткойните. Едно ново първично публично предлагане на Нюйоркската фондова борса например не предизвиква инфлация в цените на съществуващите акции. Това се дължи на факта, че биткойнът е уникален актив и не е взаимозаменяем с други криптовалути.

⚡️ Коя борса за криптовалути е най-безопасна?

Неслучайно Coinbase Pro, сигурната борса, която поддържа Coinbase, е една от най-сигурните платформи. (Всъщност Coinbase Pro беше един от водещите кандидати за титлата най-добра борса за криптовалути като цяло).

⚡️ Коя е най-добрата криптовалута, в която да инвестирате през 2022 г.?

Най-добрите криптовалути, в които да инвестирате през 2022 г.
✔️ Биткойн.
✔️ Етериум.
✔️ ApeCoin.
✔️ Binance coin.
✔️ Унискорс.
✔️ Solana.
✔️ Dogicoin.
✔️ Cardano.

⚡️ Какво е фиат в криптовалутата?

Фиат е термин, който се използва за описание на пари, които се произвеждат от централна банка или друга финансова структура (Фед не е централна банка за секунда). Това са обикновените рубли, долари, евро и т.н.

⚡️ Как да си направим криптопортфейл?

Отидете в App Store или Play Market, в зависимост от операционната ви система, и вземете Trustee Wallet. Ще ви отнеме по-малко от 2 минути, за да завършите процеса. Няма нужда от регистрация, а адресът на портфейла се предоставя автоматично!
5 най-добри крипто приложения

Алткойните са алтернативни криптовалути, които се различават от биткойна по няколко начина. Например някои алткойни използват различен метод на консенсус за генериране на блокове или проверка на трансакции. Те могат също така да предоставят допълнителни или нови функции, като например интелигентни договори или ниска волатилност на цените, които Биткойн понастоящем не предлагат.

В момента съществуват над 14 000 криптовалути. Само биткойн и етер представляват почти 60% от целия пазар на криптовалути през ноември 2021 г., според CoinMarketCap. Алткойните (алтернативни монети) са други видове криптовалути, които могат да се използват вместо биткойн.

Тъй като те често се създават от биткойни, промените в цените на алткойните наподобяват тези на BTCUSD. Алткойните могат също така да предоставят различни или допълнителни функции, като например интелигентни договори, които биткойните понастоящем не предлагат.

Stellar е платежна мрежа с отворен код
Какви са примерите за алткойни?

Според анализатори обаче инвестиционните екосистеми на криптовалутите и създаването на нови пазари за тези монети ще направят колебанията на цените на алткойните независими от сигналите за търговия с биткойни.

Десетте най-популярни криптовалути, измерени по пазарна капитализация, са изброени по-долу:

  • Етериум
  • XRP
  • peg
  • Cardano
  • Грах
  • Star
  • Монета от щатски долар
  • dogicoin цена
  • Верижна връзка
  • Uniswap

10 КРИПТОВАЛУТИ, КОИТО ДА КУПУВАТЕ И ПРИТЕЖАВАТЕ ПРЕЗ 2022 Г.

Този списък е актуализиран за последен път на 30 ноември 2021 г.

Етериум е вторият по големина блокчейн в криптовалутите
Какъв алткойн да купя днес
Съдържание

Разбиране на алткойните

Алткойните са всички криптовалути, които не са биткойн. „Алткойн“ е съкращение от alternative coin (алтернативна монета) и се отнася за всяка цифрова валута, различна от биткойн. Повечето алткойни споделят подобна основна структура с Биткойн и функционират като peer-to-peer системи или децентрализирани компютри, които могат бързо да обработват големи количества данни и трансакции. В някои случаи алткойните са разклонения на протокола на Биткойн, които се различават по аспекти като алгоритмите си, общото предлагане на монети или скоростта на трансакциите.

Има обаче няколко разлики между биткойн и други криптовалути. Биткойнът е един от първите примери за криптовалута и неговите принципи и архитектура ръководят проектирането и разработването на други монети. От друга страна, неговото изпълнение има няколко недостатъка.

5 монети, които се различават значително от биткойн
Какво е алткойн

Например алгоритъмът, използван за създаване на блокове – proof-of-work (PoW), отнема много енергия и време. Възможността на Биткойн да поддържа интелигентни договори също е ограничена. Алткойните подобряват възприетите ограничения на биткойн, за да създадат конкурентно предимство. За да намалят потреблението на енергия и време, няколко алткойна използват метода Proof-of-Stake (PoS) вместо консенсусния механизъм Proof-of-Work (PoW).

Интелигентните договори разчитат на Етер, втората по големина криптовалута в света по пазарна капитализация, като газ (или плащане за транзакция) в блокчейна на Етериум. На датата на стартиране на Етериум 2.0 – 31 януари 2019 г., монети като Етер изпълняват дългогодишни възражения срещу биткойните като мащабируемост и устойчивост.

Коя криптовалута да купя днес за дългосрочен период?
Алткойните се предлагат в различни форми.

Алткойните създадоха свой пазар, като се разграничиха от биткойните. В резултат на това инвеститорите се насочиха към тази индустрия, виждайки в тях потенциал като алтернатива на биткойн. Инвеститорите очакват печалба, тъй като алткойните увеличават своята популярност и стойност.

Алткойните се предлагат в различни форми.

По-долу е представен списък на някои важни алткойни, категоризирани по предназначение и начин на функциониране:

Базирано на добив.

Коя криптовалута ще оцелее?
Какво представлява минната система?

Алткойните, базирани на добив, се добиват. По-голямата част от криптовалутите, базирани на добив, използват PoW, което предполага решаване на сложни задачи за създаване на нови блокове за емитиране на нови монети. Litecoin, Monero и ZCash са три примера за базирани на добив криптовалути.

По-голямата част от водещите алткойни в началото на 2020 г. се основаваха на добива. Предварителният добив, който често се включва в първоначалното предлагане на монети (ICO), е алтернатива на алткойните, базирани на добив. Такива монети не се генерират чрез алгоритъм, а вместо това се раздават, преди да излязат на пазара на криптовалути. Ripple XRP е алткойн, който се добива предварително.

Какво представляват стабилните монети и как да ги използвате?

Какво представляват стабилните монети
Какво представляват стабилните монети

Раждането и развитието на криптовалутите бяха съпътствани от значителна волатилност. Стабилните монети имат за цел да намалят общата волатилност на пазара, като свържат стойността си с набор от стоки, като фиатни валути, благородни метали или други криптовалути.

Очаква се низходящата тенденция в цените на стабилните монети да продължи, но търговецът на дребно може да реши да отмени продажбата, ако възникнат нестабилност или други проблеми. Цената на даден стабилкойн не би трябвало да се колебае твърде много от неговата стойност. USDT Tether, DAI MakerDAO и USD Coin (USDC) са добре познати стабилни монети. През март 2021 г. Visa Inc ( V ) обяви, че ще започне да изпълнява някои трансакции в своята мрежа USDC чрез блокчейна на Етериум и че по-късно през 2021 г. ще бъде внедрен допълнителен капацитет за сетълмент.

Токени за сигурност STO

Алткойните добра инвестиция ли са?
Законно ли е STO?

Токените за ценни книжа са подобни на ценните книжа, които се търгуват на фондовите пазари, с тази разлика, че са с цифров произход. Токените за ценни книжа приличат на традиционните акции и често обещават на акционерите капитал под формата на собственост или изплащане на дивиденти на притежателите. Перспективата за повишаване на цените на такива токени е основен стимул за инвеститорите да инвестират в тях.

През 2021 г. фирмата за биткойн портфейли Exodus завърши одобрена от SEC продажба на токени Reg A+ и продаде обикновени акции на стойност 75 млн. долара, които да бъдат конвертирани в токени в блокчейна Algorand. Това е значимо, тъй като е първата ценна книга с цифрови активи, която разпространява акции на дружество, регистрирано в Съединените щати.

мемори монети

Кои са 4-те алткойна?
Мемориални жетони

Както подсказва името, монетите Meme се основават на шега или забавен поглед към други известни криптовалути. Обикновено те развиват популярност за кратък период от време и често се прокарват онлайн от известни криптовалутни инфлуенсъри и инвеститори на дребно, които се опитват да се възползват от краткосрочни печалби.

Елон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, Inc ( TSLA ), и ентусиаст на криптовалутите, често публикува в Twitter криптирани съобщения за топ мемори монетите Dogecoin ( DOGEUSD ) и Shiba Inu, за които е известно, че значително променят цената си. След като Елон Мъск публикува снимка на домашния си любимец Флоки, шиба ину, цената на шиба ину се повиши с повече от 50%.

Как да инвестирам в алткойни?
Монетите на Елон Мъск се радват на краткотрайна лудост

Мнозина нарекоха значителното увеличение на тези конкретни алткойни през април и май 2021 г. „сезон на мемори монетите“, когато стотици от тези криптовалути отбелязаха огромни процентни увеличения, основани на чисти спекулации.

Какво е полезен токен?

Как да инвестирам в Altcoins?
Добри инвестиции ли са токените за комунални услуги?

За достъп до мрежовите ресурси се използват токени за услуги. Те могат да се изразходват за услуги, мрежови разходи или точки, които ги осребряват. За разлика от токените за сигурност, токените за полезност не осигуряват възвръщаемост или част от собствеността. Токенът за услуги на Filecoin е пример за токен за услуги, който може да се използва за получаване на място за съхранение в мрежата на Filecoin.

Добра идея ли е да инвестирате в алткойни?

Пазарът на алткойни е все още незрял. Поради неотдавнашното увеличаване на броя на инвеститорите на дребно, които се опитват да печелят от промените в цените на криптовалутите, броят на алткойните, предлагани на борсите, нарасна. Много от тези търговци обаче не разполагат с достатъчно пари, за да създадат адекватна пазарна ликвидност, което може да доведе до големи ценови колебания, когато даден инвеститор се опита да купи или продаде.

Какво е алткойн Dogecoin?
Какво е алткойн

Да разгледаме случая с Етериум Етериум, който достигна връх от 1299,95 долара на 12 януари 2018 г. Само няколко седмици по-късно той се срина до 597,36 долара, а в края на годината спадна до 89,52 долара. Въпреки това, само две години по-късно, през ноември 2021 г., Ethereum достигна исторически връх от 19 783,06 USD.

Все пак има една пречка. Пазарите на криптовалути все още не са достигнали зрялост. Въпреки многобройните опити няма установени критерии или показатели за оценка на криптовалутите. По-голямата част от пазара на алткойни се определя от спекулации. Има няколко примера за спящи криптовалути, които не са набрали достатъчно популярност или просто са изчезнали след набирането на средства от инвеститорите.

Кои са най-добрите мемори монети за покупка?
Алткойните добра инвестиция ли са?

В резултат на това пазарът на алткойни е предназначен за инвеститори, които са склонни да поемат висок риск при работа на нерегулиран и променящ се пазар, който е склонен към нестабилност. Те трябва също така да могат да се справят с напрежението, предизвикано от бързите промени в цените. За тези хора пазарите на криптовалути могат да осигурят отлична възвръщаемост.

Стабилкойн добра инвестиция ли е?
Някои алткойни, като Ethereum Ethereum и Cardano ADA

Плюсове

✔️ Алткойните са „по-добри варианти“ на биткойните, тъй като се стремят да отстранят недостатъците на биткойна.

✔️ Целта на Биткойн беше да бъде средство за ежедневни транзакции, но други криптовалути, като например стабилни монети, биха могли да постигнат тази цел.

✔️ Някои алткойни, като Ethereum Ethereum и Cardano ADA, вече са придобили популярност сред масовия бизнес, което води до високата им стойност.

✔️ Алткойните могат да се купуват и продават, а инвеститорите разполагат с различни възможности, когато става въпрос за избор на алткойн, в който да инвестират.

Кои са най-добрите токени за сигурност?
Какво е алткойн?

минуси

❌ Инвестиционният пазар на алткойни е значително по-малък от този на биткойни. Към ноември 2021 г. биткойн има около 42% от общия пазар на криптовалути.

❌ Тъй като за благородните метали няма регулация или установени стандарти, пазарът на алткойни има много по-малко инвеститори и ограничена ликвидност. В резултат на това цените им са по-нестабилни от тези на биткойните.

❌ Инвестирането в криптовалута невинаги е лесно, още повече че много от тях са идентични една с друга и имат функционалност, която на пръв поглед може да изглежда сходна.

❌ Има няколко „мъртви“ криптовалути, които са взели пари от инвеститорите.

Кои валути ще оцелеят?

Какво представлява задачата за добив?
Коя криптовалута има най-добро бъдеще?

Дискусията за бъдещето на алткойните и, разбира се, на криптовалутите има дълга история. В началото на XIX в. в Съединените щати циркулират няколко вида и форми на местни валути. Всяка от тях е имала свой собствен набор от характеристики и е била обезпечена с друг инструмент.

Златните резерви на правителството, например, бяха основа за златни сертификати. По подобен начин федералната подкрепа подкрепи банкнотите на САЩ от епохата на Гражданската война.

Освен федералното правителство, правителствата на щатско ниво също емитираха собствени пари, които понякога бяха подкрепени от измамни резерви. Това е в съответствие със статуквото на пазарите на алткойни в момента. В наши дни на пазара се предлагат стотици алтернативни монети, всяка от които афишира, че предоставя уникална услуга и пазар.

Какъв алткойн да купя днес
Може ли биткойнът да се срине до нула?

Въпреки че няма една цифрова валута, която да обобщи настоящото състояние на алтернативните пазари, вероятно повечето от над 1800-те налични алткойна ще се провалят. Пазарът на алткойни в крайна сметка ще бъде стеснен до няколко монети с действителна полезност и случаи на използване.

Алткойните са прост метод за разширяване на знанията за инвестиране в криптовалути отвъд биткойн. Възвръщаемостта при ралитата на пазара на криптовалути е в пъти по-голяма от тази на биткойн. Въпреки това има няколко риска, свързани с инвестирането в алткойни, не на последно място липсата на регулация.

Със съзряването на пазарите на криптовалути те почти сигурно ще внесат повече сложност и пари в сектора, като проправят пътя за регулиране и намаляване на волатилността.

Биткойнът стабилкойн ли е?
5 монети, които се различават значително от Bitcoin

5 монети, които се различават значително от Bitcoin

Въпреки че никоя друга криптовалута не е успяла да „детронира“ биткойн по стойност, много проекти са се доказали като достатъчно достойни за глобалната общност от инвеститори и разработчици:

1. Етериум (ETH)

Етериум е вторият по големина блокчейн в криптовалутите. Тя е основана от Виталик Бутерин през 2013 г. и се е превърнала от актив в платформа за интелигентни договори и dApps. Родният му токен, етер (ETH), може да се търгува на повечето криптоборси, да се използва за плащане на такси за трансакции или като обезпечение за ERC-20 токени с полезност Defi.

Какво е алткойн
Етериум е вторият по големина блокчейн в криптовалутите

Chainlink е децентрализирана оракулска мрежа, изградена върху блокчейна на Ethereum, която свързва интелигентни договори с данни и услуги извън веригата. Токенът LINK захранва мрежата Chainlink, която има две части: on-chain и off-chain.

3. Aave

С AAVE можете да давате или заемате криптовалута без посредник, което е ключово предимство в настоящия финансов пейзаж. Просто депозирайте някакви средства в интелигентен договор, за да започнете да печелите лихва върху депозираната сума и да използвате същия депозит като обезпечение, ако се наложи да вземете заем.

5 монети, които се различават значително от Bitcoin
Stellar е платежна мрежа с отворен код

4. Звездни лумени (XLM)

Stellar е платежна мрежа с отворен код, която служи като разпределен посреднически блокчейн за глобалните финансови системи. Мрежата Stellar е проектирана така, че всички световни финансови системи да могат да работят заедно безпроблемно на една платформа. Джед Маккалеб, съосновател на Ripple, не е съгласен с посоката на проекта Ripple и през 2014 г. решава да създаде Stellar. Основната цел зад разработването на Stellar беше да направи международните парични преводи възможни за всеки и за всички.

Алткойните по-добри ли са от биткойните
Как да идентифицирам моите алткойни?

5. Uniswap е децентрализиран обмен на криптовалути.

Uniswap е децентрализирана система за обмен, създадена върху блокчейна на Ethereum. Тя е въведена през 2018 г. и използва автоматичен маркет мейкър, който е базиран на блокчейн. При Uniswap няма нужда от книги за поръчки. Вместо това всеки може да стане маркет мейкър, като депозира активите си в пул, където след това ще печели такси въз основа на всяка търговска дейност.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии