10 криптовалути за 2022 г., които да купуване на криптовалути

⚡️ Какво е Coinbase?

Coinbase Global, Inc. е платформа за обмен на криптовалути, управлявана от Coinbase, търговска марка на компанията. Coinbase е разпределена организация; всички работници работят от разстояние и компанията няма физически офиси. Това е най-популярният обмен на криптовалути в САЩ по обем на търговията.

⚡️ Колко високо може да стигне Етериум?

В началото на 2022 г. Money Morning прогнозира, че до края на 2022 г. Етериум може да достигне до 8000 долара. Ако същото бичо развитие, започнало в средата на 2021 г., продължи, цената на ETH може да падне между 6500 и 7500 долара до края на 2022 г. В края на 2022 г. обаче пазарът на криптовалути претърпя сериозна корекция и цените на Ethereum и други основни криптовалути се понижиха. През януари 2023 г. ETH се търгуваше на цена от около 700 USD.

⚡️ Какъв ще бъде биткойнът след 5 години?

Майк Новограц, основател и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, заяви пред Bloomberg Technology във вторник, че един биткойн (BTC) ще струва 500 000 долара след пет години.

⚡️ Ще се върне ли LTC нагоре?

Въпреки силния ръст на LTC през първите шест месеца на 2021 г., през втората половина на 2021 г. и в началото на годината се наблюдава спад.

Купуване на криптовалути

Докато светът се променя бързо, едно нещо остава стабилно – криптовалутата. Много хора гледат на криптовалутата като на разрушителна сила, но тя се оказа устойчива на промени. Фиатните валути се регулират от правителствата и могат да имат чести спадове в стойността, докато акциите се контролират от институциите и силно се влияят от икономическите рецесии.

В същото време криптовалутите – и то не само монетите с блокчейн, но и токените – продължават да набират популярност. Не на последно място, защото хората са по-склонни да вярват в тях, тъй като цифровите портфейли не се влияят от геополитически събития и не се управляват от външен субект. Нарастващият обществен интерес към криптовалутите и независимите цифрови активи доведе до значително увеличаване на броя на инвеститорите.

Съдържание

Струва ли си да инвестирате в криптовалута точно сега?

Купуване на криптовалути
Коя е най-добрата криптовалута 2022 за инвестиране за начинаещи?

Прогнозите на много хора за следващите няколко години вече започнаха да се сбъдват. Криптовалутата вече е част от световните финанси. Тъй като криптовалутата все още не се е наложила достатъчно здраво в ежедневието, за да загуби потенциала си за растеж, все още има огромен потенциал за развитие на независими криптовалути. инвеститорите, които се включат в акцията днес, все още могат да спечелят от нарастващите цени на криптовалутите и колкото по-рано започнат да играят тази игра, толкова по-голяма ще бъде възвръщаемостта им.

Топ 10 криптовалути, които да Купуване на криптовалути
Топ 10 криптовалути, които да Купуване на криптовалути

Разбира се, дори и след като системата на криптовалутите стане част от ежедневието на повечето хора, този сектор ще продължи да предлага доходоносни възможности. Ще се появяват нови високотехнологични токени, а подценените монети ще се покачват. Всичко това обаче ще се случва в една нова финансова екосистема. В момента инвеститорите имат две алтернативи: да се придържат към разпадащия се конвенционален пазар или да диверсифицират портфейла си с криптовалутни активи.

Като се има предвид нарастващата популярност на биткойн като финансов механизъм, препоръчваме ви да изберете втория вариант. Най-важното е да не купувате всичко наведнъж и да се концентрирате върху активи, които наистина могат да носят печалби.

Топ 10 криптовалути, които да купувате и държите през 2022 г.

Добра идея ли е да инвестирате в криптовалути за 2022 г.
Коя е най-добрата криптовалута за инвестиране?

Към средата на февруари 2022 г. индексът за стойността на цифровите валути на CoinMarketCap включва над 17 500 различни криптовалути. Досега в индекса са включени само около 10 000; за останалите все още няма достатъчно данни, за да бъдат правилно оценени. Въпреки че може да изглежда малка в сравнение с други инвестиции като акции или недвижими имоти, криптовалутата все пак е голяма индустрия – като се има предвид, че CoinMarketCap включва само валути, които физическите лица желаят да купуват и използват.

Съставихме списък с 22 основни криптовалути, които ще ви направят богати през 2022 г. Включени са само валути със значителен потенциал за растеж, поради което не са включени стабилкоини, тъй като те отговарят на колебанията на фиатните валути, към които са обвързани.

Това обаче не означава, че ви разубеждаваме да инвестирате в стабилни монети през тази година. По-скоро се възползвайте от тях, особено от USD Coin или Tether. Монетите, свързани с щатския долар, са изгодни на пазар, на който цените се променят бързо. Просто имайте предвид, че ръстът на криптовалутите все още може да осигури значителна възвръщаемост, и не го пропускайте.

Bitcoin

Купуване на криптовалути, когато са на ниска цена
Начини за инвестиране в биткойн

Биткойнът е категоричен лидер на пазара и ще продължи да се покачва, тъй като повечето хора го възприемат като идеалното представяне на криптовалута. Биткойн далеч не е технологичен гений по днешните стандарти, но превъзхожда конкурентите си по отношение на сигурността, полезността и лекотата на използване. Биткойн може да е първата валута, която ще разбие банката, поради което ще продължим да наблюдаваме покачване на капитализацията му.

Основният недостатък на биткойна е неговата прекомерна зависимост от пазарните настроения. Тъй като тази форма на валута е свързана с перспективите на цялата криптовалутна система, всякакви промени в очакванията на потребителите оказват незабавно въздействие върху пазарната цена спрямо същия щатски долар. От друга страна, волатилността има определени предимства:

Струва ли си да инвестирате в Купуване на криптовалути
Струва ли си да инвестирате в криптовалута точно сега?
  • Биткойнът има много агресивни пикове, които се появяват, когато е само леко провокиран. Ако следите новините, ще имате достатъчно време да коригирате печалбата си от продажбата и след това да купите допълнителни биткойни при естествена реакция на стойността на валутата.
  • През по-голямата част от изминалата година цената на биткойна постоянно се повишаваше и е близо до поредния си рекорд. Понастоящем монетата притежава силен положителен импулс, който обаче е показателен само за малък процент от нейния потенциал; остава много място за растеж по отношение на осведомеността и приложението, което ще продължи да повишава цената.
  • Биткойнът е най-ликвидната криптовалута. Никога няма да се окажете в ситуация, в която никой не иска да закупи вашия биткойн. Всяка транзакция ще бъде разрешена и завършена незабавно. Това е възможно най-приятната среда за криптовалутата: дори нещо да се обърка, активите Ви няма да бъдат напълно унищожени от масивен спад в търсенето.
Струва ли си да се инвестира в биткойн? най-добрата криптовалута за 2022 г.
Дали Bitcoin е добра инвестиция

Анализаторите смятат, че инвеститорите трябва да вложат парите си в самия биткойн, а не в добива, тъй като стойността му се покачва. Добивът постепенно става по-малко доходоносен от консервативните техники за печелене: закупуване на биткойни, когато са евтини, и продажбата им, когато са по-скъпи. Освен това в случай на добив на биткойни с вашия хардуер имате реална възможност да загубите парите си – т.е. да ги похарчите всичките. Това може да бъде избегнато чрез използване на чуждо оборудване за добив на биткойни; на това обаче ще се спра по-късно.

Ethereum

Струва ли си да се инвестира в етер?
Дали акциите на Ethereum са добра инвестиция през 2022 г.?

Въпреки че има много конкуриращи се независими валути, Етериум е далеч най-популярната, така че не е изненадващо, че пазарните експерти очакват ръст от поне 200% до края на 2022 г. Миналата година валутата поскъпна до 4000 долара, което отчасти се дължи на очакванията на ентусиастите. Потребителите с нетърпение очакват пускането на Етериум 2.0, който ще бъде Proof-of-Stake версия на монетата с подобрени функции.

Понастоящем Етериум е най-популярната и широко използвана криптовалута, като голям брой разработчици работят по актуализации. Очаква се обновяването да направи транзакциите между собствениците на монетата по-бързи и по-евтини. Очаква се Етериум да се превърне в най-бързо разширяващата се цифрова екосистема в света.

Перспективи за криптовалутата на Litecoin за 2022 г.
Етериум 2.0

Въпреки че ще има многобройни подражатели на Ether, криптовалутата ще запази позициите си на пазара. Нейната доминация в своя регион е ключова, дори и ако в него навлязат други, по-технологични варианти.

Въпреки че най-вероятно ще можете да се възползвате от колебанията на Етериум през 2022 г., обмислете възможността да задържите поне част от монетите си за дълго време. Потенциалът на цифровата екосистема подлежи на обсъждане. Но дори и най-отявлените критици са сигурни, че в рамките на следващите 5 до 10 години ще има квантов скок. Дръжте малка сума ETH и наблюдавайте как тя нараства с 500-800 процента по отношение на стойността.

Litecoin

Популярността на Litecoin нараства, като все повече предприятия го добавят като метод за плащане
Как да инвестирам в Litecoin?

През 2022 г. перспективите пред Litecoin са несигурни. От една страна, популярността на монетата се основава на нейната прилика с биткойн. При повърхностните прилики тя предлага по-висока скорост на трансакциите (4 пъти!) и по-голяма лекота на използване, което звучи добре – но не е толкова значимо, колкото конкурентите, които произвеждат многофункционални токени и монети, върху които са изградени цели търговски системи. Миналата година инвеститорите в леки монети видяха как тази стратегия се обърна срещу тях, когато валутата рязко се срина, след като достигна исторически връх.

От друга страна, независимо от славата ви в света на криптовалутите, реалната капитализация все още е от съществено значение (която LightCoin също увеличава). Популярността на Litecoin нараства, като все повече предприятия го добавят като метод за плащане. Дори и прогнозите за тазгодишния спад да са верни, той ще предполага голяма вероятност да се повтори. При това положение светлинната монета първо ще падне, преди да се покачи според последователността на Фибоначи: започвайки от 600 USD и след това достигайки немислимите 1000 USD.

Какво представлява монетата Binance?
Популярността на Litecoin расте, като все повече фирми го добавят като метод за плащане.

Ако се случи представеният по-горе сценарий, инвеститорите в монети Light, които са влезли рано, ще могат да продадат монетите си изгодно и да възстановят загубите си. Няма смисъл да ги задържат дълго време: ако LTC следва някои исторически модели, скоро след надхвърлянето на пика валутата ще достигне нови средни стойности, които ще бъдат значително по-големи от достигнатия максимум.

Ако това не се случи, цената на криптовалутата ще спада постепенно до края на годината, след което ще започне да се покачва отново.

Binance Coin

Binance Coin вече се радва на голяма активност.
Заслужава ли си да купите Binance Coin?

Binance Coin (BNB) е собствена криптовалута на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света. След като прекара години, криейки се в сянката на големите си конкуренти, валутата най-накрая постигна известност през 2021 г., когато поскъпна драматично, достигайки исторически връх от почти 700 USD. Впоследствие криптовалутата се „успокои“ в по-реалистичния ценови диапазон от 300-400 долара, но преди края на годината БНБ се покачи до нов връх от 634,34 долара.

Цената на валутата вече е с по-стабилни стойности, но причината за предишните скокове е очевидна: вярата в платформата на криптовалутата и нейния дългосрочен потенциал. В този смисъл Binance Coin донякъде върви по стъпките на Биткойн и Етериум. Платформата се утвърди като най-популярното място за покупка, търговия и търгуване с цифрова валута.

Скокът на цената на Binance Coin през 2019 г. и продължаващото ѝ покачване до 2022 г. са доказателство за неразкрит потенциал. Вътрешните мерки за подобряване на привлекателността на монетата, като например наградите чрез партньорските програми на БНБ, насърчават ангажираността на потребителите и в резултат на това търсенето на различната криптовалута.

Какво представлява монетата Binance?
Има ли бъдеще Binance Coin?

Binance Coin вече се радва на голяма активност. Токенът може да бъде изразходван за такси, пътни разходи и приходи от лихви чрез кредитиране в криптовалута. Сайтът залага на подобряване на ефективността на платежния си механизъм, когато се вземе предвид развиващата се програма за награди на платформата Binance.

С увеличаването на броя на активните потребители на Binance Coin и на начините за изразходването им се увеличава и цената. Още сега специалистите очакват, че скоро ще бъдат установени нови средни стойности до 2000 USD за 1 BNB. Очаква се тези стойности да нарастват в продължение на средно 3-5 години, като през следващите две години се предвижда ръст от около 1000 USD – което почти сигурно ще доведе до загуба, ако купите монетите в началото на 2022 г.

Ripple

XRP е криптовалута от мрежата на Ripple
Инвестиране в Ripple

Китайският пазар на криптовалути е труден противник не само заради собствената си технология. Ripple, подобно на други големи конкуренти през 2022 г., се фокусира не само върху популярността на собствените си монети, но и върху публичната стойност на своята екосистема. В този случай става въпрос за стимулиране на глобалните парични трансфери. За тази цел под марката Ripple са се появили няколко проекта: RippleNet – световната мрежа за бързи и евтини парични преводи, блокчейнът с отворен код XRP Ledger със собствена монета XRP и платформата RippleX, използвана за популяризиране на технологиите на компанията.

Колебанията в курса на компанията Ripple
Колебанията в курса на компанията Ripple са неразривно свързани със стойността на нейната валута XRP.

Стойността на XRP обаче все още е свързана с бизнес операциите на Ripple. Световната кибервалута демонстрира стабилен ръст до 2021 г., когато през 2022 г. се наблюдават забележими спадове. Притесненията на потребителите се основават на съдебно дело, заведено от Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ, в което се твърди, че Ripple продава своите токени незаконно. Правните представители на Ripple отхвърлят претенциите и твърдят, че техните токени не се считат за ценни книжа.

Решението на съда по делото се очаква по-късно тази година; ако Ripple спечели, доверието в него ще се повиши и токените може да поскъпнат повече от два пъти през годината.

Chainlink оглави списъка на валутите с висока възвръщаемост на инвестициите
Струва ли си да се купува криптовалута Link?

Chainlink все още е добра инвестиция, въпреки че много инвеститори се колебаят дали да очакват, че през 2021 г. тя ще се представи толкова добре, колкото през 2020 г. Важно е да се помни, че миналата година Chainlink беше на първо място в списъка на валутите с висока възвръщаемост на инвестициите. Това, което отличава Chainlink от другите криптовалути, е, че тя е децентрализирана мрежа на Oracle, която предлага данни за интелигентни договори в блокчейн. Освен това, в противоречие със своите конкуренти, Chainlink може да комуникира с други мрежи.

Струва ли си да се купува криптовалута Link?
Chainlink все още е добра инвестиция

От началото на 2022 г. повече от 1100 предприятия са приели Chainlink за своите операции. Очаква се системата да прескочи конкурентите си и да се превърне в местен пазарен лидер в сектора на DeFi, но експертите все още са разделени по въпроса кога DeFi ще стартира.

Дори и да нямате много пари в брой, стига да вярвате в потенциала на DeFi и NFT игрите, тази криптовалута може да бъде закупена със значителна отстъпка в началото на годината. Ако се интересувате от инвестиране в технология, която помага за развитието на индустрията на НФТ, сега е чудесен момент да го направите, тъй като този пазар все още се разраства.

Солана

Има ли бъдеще монетата Solana?
Има ли бъдеще жетонът SOL?

В топ 5 има няколко криптовалути, които съществуват от по-дълго време, но Solana е една от тях. Тя стартира през 2020 г. и вече е постигнала исторически високо увеличение от над 300 пъти на началната си стойност в рамките на една година. Популярността на валутата се дължи на нейната полезност: тя позволява на разработчиците да създават по-лесно децентрализирани приложения, което прави децентрализираните финанси по-достъпни за широката общественост.

Очаква се през 2022 г. Solana да продължи да се разширява на етапи. Общите колебания на пазара на криптовалути са единственото нещо, което прекъсва тази тенденция. Въпреки че монетата не се опитва да повтори предишните си върхове, сега е добър момент да я добавите към портфейла си при по-нататъшни спадове. Ако пропуснете възможността сега, може да се окажете без бюджет през следващите години.

EOS

Добра инвестиция ли е EOS 2022?
Добра инвестиция ли е EOS?

Монетата EOS някога беше смятана за основен противник на биткойн и етериум. Сега вече е ясно, че EOS е далеч от лидерите в индустрията, но все пак е сравнително популярна функционална криптовалута със светло бъдеще пред себе си, тъй като пазарът на децентрализирани приложения узрява и се разраства.

Освен интелигентни договори блокчейнът EOSIO е и децентрализирана операционна система. Подобна децентрализирана операционна система има няколко предимства, включително сигурност, свобода и висока ефективност. Дори и сега платформата предлага много интересни възможности за разработчиците, но пазарът реагира само на гръмки съобщения – и тогава EOS записва нови върхове – преди да се върне обратно.

Очаква се EOS да няма големи изненади за 2022 г
блокчейнът EOSIO

Очаква се EOS да няма големи изненади за 2022 г., но фактът, че EOS е валута с изключителен потенциал и все още е евтина за закупуване сега, не се е променил.

Cardano

Cardano е прилична криптовалута, в която да инвестирате през 2022 г.
Децентрализираната платформа на Cardano

Друг проект от старата школа, децентрализираната платформа на Cardano, сега е в процес на интензивна разработка и със сигурност ще повиши стойността си като следващата криптовалута, която ще експлодира 2022 пазара и ще се развие Web 3.0. Минималният праг за влизане в инвестиция тук е сред най-евтините възможни: можете да си купите монета Cardano за по-малко от един долар всяка. Може би си спомняте, че преди 2021 г., когато се търгуваше само за няколко цента, популярността на криптовалутата рязко нарасна. Сега тя се стабилизира на по-постоянно ниво, което показва, че общественият интерес към криптовалутите нараства за 2022 г.

Основното предимство на Cardano е неговата авангардна платформа за интелигентни договори, която ще бъде по-напреднала от всички съществуващи протоколи по отношение на функционалност и ефективност. Досега Ethereum има по-голяма пазарна капитализация от Cardano. Въпреки това проектът поема по свой собствен път и дава плодове: много пъти в миналото лидерите в индустрията са били изпреварвани от технически по-добри новаци.

Топ 10 криптовалути през април 2022 г. според Forbes https://www.forbes.com/advisor/investing/cryptocurrency/top-10-cryptocurrencies/

Следващата криптовалута за 2022 г. ще експлодира

1. 1 инч

Защо 1Inch ще се взриви през 2022 г.
1Inch е децентрализиран агрегатор за обмен (DEX)

1INCH представлява агрегатор на децентрализиран обмен (DEX). Децентрализираните борси позволяват на хората да обменят криптовалути, без да е необходимо да използват крипто за 2022 портфейл, като свързват своите собствени. Няма централен орган, който да отговаря за търговията, и не е необходимо да се създава акаунт в много DEX.

2. Изобразяване на

Токенът Render (RNDR) експлодира през 2022 г.
Маркер за визуализация (RNDR)

Популярността на токените Metaverse нараства поради нарастващия интерес към виртуалната реалност и онлайн сферите. Много от тези криптовалути се използват в Метавселената, но токена Render ( CRYPTO:RNDR ) е доста различен.

Мрежата Render Network е децентрализирана мрежа за рендиране, базирана на GPU. Тя свързва създателите на цифрови технологии, като художници и студия, които се нуждаят от GPU изчисления, с доставчици, които са готови да отдадат под наем неизползваната си GPU изчислителна мощност. Доставчиците на графични процесори получават плащания под формата на токени Render от цифровите създатели.

3. Призрак

Прогноза за криптовалутата GHOST за 2022 г.
Добра инвестиция ли е Aave през 2022 г.?

Aave (CRYPTO: AAVE) е популярен и лесен механизъм за отпускане на заеми. Потребителите могат да заемат и дават назаем различни криптовалути. Ще получавате лихвени плащания, ако внесете своята криптовалута в Aave.

Характеристиките на Aave, които я отличават от другите системи за кредитиране, са: Кредитополучателите могат да променят лихвените си проценти между фиксирани и променливи, точно както биха направили с всеки друг вид заем. Aave е разпознаваема и заради своите FlashLoans, които представляват необезпечени заеми, които могат да бъдат изплатени в рамките на една и съща транзакция. Те обаче трябва да бъдат изплатени в рамките на същата транзакция.

Трябва ли да сте нащрек за следващата криптовалута, която ще се появи?

Коя криптовалута за 2022 г.
Кои криптовалути ще потеглят?

Примамливо е да се търси следващата голяма криптовалута. Макар че по този начин може да спечелите значителни пари, той е също така сложен, отнемащ много време и опасен.

Преди да инвестирате в криптовалута, е важно да направите проучване и да проучите всичките си възможности. Съществуват много по-малки криптовалути с по-голям потенциал за растеж, но тези монети са свързани и с по-голям риск от провал. Можете да балансирате този по-висок риск, като инвестирате част от парите си в акции на криптовалути или в монети с голяма пазарна капитализация.

Необходимо е време, за да се проучат тези по-малки криптовалути. Дори проектът да изглежда печеливш за всички, на пазара на криптовалути може да се случи всичко. Нищо не може да произтече от задълбочено проучване на добре проучени активи, ако те не бъдат задълбочено проучени.

Не е добра идея да залагате на тенденциите при криптовалутите. Няма нищо лошо в това да опитате, но запазете очакванията си и сумата, която рискувате, за себе си.

По-добре ли е да търгувате през деня или да държите по време на крипто зимата?

Трябва ли да сте нащрек за следващата криптовалута, която ще се появи?
Някои хора виждат в мечите пазари възможност да увеличат портфейлите си и да научат повече за инвестициите.

Ходърите може да искат да продължат да държат по време на крипто зимата, а дневните търговци трябва да продължат да търгуват и да се възползват от вероятната по-висока волатилност на пазарите. Мнозина научават повече техники за емоционални ефекти като FOMO, които са сведени до минимум. Фокусът може да бъде поставен върху изграждането на по-голямо богатство, наслаждаването на живота и инвестирането в себе си

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии