Топ 5 на криптовалутите, които са най-склонни към колебания

⚡️ Какво влияе на волатилността на криптовалутите?

Законът за търсенето и предлагането е един от най-важните фактори, които стоят зад курсовете на криптовалутите: когато търсенето се увеличава, а предлагането намалява, цената се повишава; и обратно, ако търсенето е голямо, а производството – малко, стойността на актива ще спадне.

⚡️ Какво е скрийнър на криптовалути?

Скрийнърът е инструмент за краткосрочни и средносрочни трейдъри, който показва обемите на основните играчи на криптовалути. Можете да използвате скрийнъра, за да следвате стратегия въз основа на плътността. Заемайте позиции в спадащи и отскачащи категории.

⚡️ Какво представлява скалпирането на криптовалути?

Скалпирането е метод за търговия, при който трейдърът използва, за да печели често малки печалби от малки колебания на цените, които с течение на времето се натрупват до по-голяма сума. Поради високата си волатилност тази техника е особено популярна на пазара на криптовалути.

⚡️ Колко волатилен е Dogecoin?

Криптовалутите са високорискови и спекулативни инвестиции. Dogecoin има особено диви колебания, тъй като няма ограничение по отношение на запасите. Ето как работи: когато цената на Dogecoin се повиши, инвеститорите трябва незабавно да придобият още монети, за да запазят или дори да увеличат стабилността.

Волатилност криптовалути

При всяка виртуална валута е невъзможно да се избегне волатилността на цените. Освен това цифровите активи са изцяло зависими от биткойн – най-важната криптовалута. Когато цените на BTC се повишават или понижават, това има подобен ефект върху алткойните.

Съдържание

Коя е най-Волатилност криптовалути?

Защо биткойнът е толкова волатилен?
Коя е Волатилност криптовалути?

Най-просто казано, крипто волатилността е скоростта, с която се променят цените на виртуалните активи. Например, ако цената на биткойн днес е 1000 USD, а утре се повиши до 1100 USD, това би било положителна промяна от +100 USD или +11%. Ако обаче цената спадне до 900 USD, това ще бъде отрицателна промяна от -100 USD или -11%.

Волатилността на биткойн с течение на времето е…

Bitcoin

Етериум  Волатилност криптовалути 2023
Криптовалути с най-висока волатилност

Биткойнът е най-ценната криптовалута с пазарна капитализация от над 140 млрд. долара. От дебюта си до есента на 2021 г. валутата се е увеличила повече от 102,3 милиона пъти. За същия период нито една акция на който и да е традиционен пазар не е постигнала подобен подвиг. През април 2021 г. биткойнът достигна исторически връх от 63 314 щатски долара. През май цената спадна до 30 000 долара и оттогава се колебае между тези две точки.

Криптовалутите преживяха значителни ценови колебания, което ги прави привлекателни за инвестиране, но в същото време крие висок риск.

Цената на XRP не е толкова волатилна напоследък
Волатилност криптовалути на Ethereum?

Ethereum

Етериум, втората най-печеливша криптовалута, също се влияе от общите пазарни тенденции. Например, през януари 2018 г. тя достигна първата си най-висока точка, след което започна да спада в продължение на две години. През май 2021 г. обаче имаше краткотраен скок до 4168 USD. Освен това през юни 2021 г. тя възвърна стойността си и се търгуваше за 1817000 USD. Към ноември 2021 г. обаче цената отново се понижи до 752 щатски долара.

Инвеститорите трябва да имат предвид, че криптоактивите могат да загубят голям процент от стойността си за кратък период от време.

Скок на Litecoin с 8%
Волатилна ли е XRP?

Ripple

Волатилността на криптовалутата биткойн е малко по-екстремна от тази на съответните търговски борси (CEX). Рипъл например е показал значителна волатилност на криптовалутата на котировките. През декември 2017 г. графиката отбеляза голямо увеличение. Стойността на монетата се повиши от 0,22 долара до 3,37 долара за един месец. През есента на 2018 г. стойностите почти се върнаха на декемврийските си нива, но през последните месеци се възстановиха.

Вторият вариант на проекта е Litecoin
Волатилност на криптовалутата Litecoin (LTC) по месеци

Litecoin

Вторият вариант на проекта е Litecoin. Подобно на много други виртуални активи, LTC има висока ликвидност и може да се търгува лесно. Според Crypto.ru Litecoin е една от 30-те най-големи криптовалути, което показва вярата на търговците в проекта. Тази валута обаче показва значителни ценови колебания. От 2017 г. насам LTC е имала три ценови върха. Първият беше през декември, когато стойността на актива нарасна от 55 долара на 370 долара. Вторият дойде през май 2019 г., когато Litecoin се покачи до 146 USD малко след като се понижи наполовина.

Пазарът е изключително волатилен, като дневните колебания са в диапазона 2-4%. След съобщението на Walmart, че ще започне да приема плащания с Litecoin, цената на Litecoin се повиши от 175 долара на 223 долара за един ден през септември 2021 г. Твърдението беше отхвърлено от фирмата. През следващите дни графиката постепенно се върна в обичайните си граници.

Елон Мъск сподели публикация в Twitter със снимка на Flocky

Шиба ину.

Шиба ину.
Публикация на Елон Мъск със снимка на кученце шиба ину.

Влиянието на информационното поле се вижда в цитатите от мемори монети, които се променят след туита на Илон Мъск. Криптоактивите се увеличиха десетократно за няколко дни, като пазарната им капитализация е около 41 млрд. долара. Трейдърите, залагащи на бърза печалба, са пример за спекулации с движението на графиката на Shiba Inu през октомври 2021 г.

Крипто волатилността на криптокурренциите: ПЕТ ФАКТОРА, ВЛИЯЕЩИ ВЪРХУ ЦЕНАТА ИМ

Движение на графика на Shiba Inu през октомври 2021 г.
Какво е крипто волатилност?

ЗАКОН ЗА ТЪРСЕНЕТО И ПРЕДЛАГАНЕТО

Законът за търсенето и предлагането е ключов фактор за цените на криптовалутите. Когато има по-голямо търсене, отколкото предлагане, цената се повишава; когато има по-голямо предлагане, отколкото търсене, стойността пада. Криптовалутите имат определен лимит за разлика от фиатните (традиционните) валути, които могат да се печатат неограничено. В резултат на това търсенето им няма да намалее.

В същото време интересът към различните криптовалути може да се различава значително. Можете да отидете на Changelly.com, за да научите за текущите курсове на основните криптовалути, както и да търгувате с цифрова валута на ниска цена.

Има ли начини да се намали волатилността на криптовалутите?

РАЗХОДИТЕ ЗА ДОБИВ НА ЦИФРОВА ВАЛУТА СА ОГРОМНИ.

Криптовалута с висока волатилност
Цената на крипто активите ще пострада, ако разходите за добив се увеличат

Биткойните и другите криптовалути не се появяват от само себе си. Миньорите (наричани още миньори) използват специализирано оборудване, за да добиват биткойни и други криптовалути. Сложността на този процес нараства с течение на времето. В резултат на това цената на криптоактивите ще бъде засегната, ако разходите за добив нараснат.

ПРАВИЛА И ПРОЦЕДУРИ

Друг ключов компонент, който оказва значително влияние върху ценообразуването на криптовалутите, са различните видове правила и стандарти на националните органи. Цената на криптовалутата може да спадне, ако те бъдат затегнати, както и при евентуални последици. Ако обаче криптовалутната индустрия получи благоприятно отношение от страна на правителството, тези активи ще процъфтяват.

РАЗХОДИТЕ ЗА ДОБИВ НА ЦИФРОВА ВАЛУТА СА ОГРОМНИ.
РАЗХОДИТЕ ЗА ДОБИВ НА ЦИФРОВА ВАЛУТА СА ОГРОМНИ.

МЕДИЙНА СИЛА.

Действията на медиите, които играят важна роля за настроенията на инвеститорите, също могат да окажат влияние върху пазарната цена на криптовалутите. Търсенето на криптовалути се влияе от това как и какво се пише за тях; добрите новини могат да го повишат, а лошите – да предизвикат паника на пазара. Това води до приток на инвеститори, последван от рязък спад на цените.

В същото време новинарските медии играят съществена роля в информирането на широката общественост за начина на функциониране на криптовалутите, което води до по-добро разбиране на криптовалутите и желание за инвестиране.

Криптовалута с висока волатилност
Какви са потенциалните проблеми, които могат да възникнат при криптовалутите с висока волатилност?

ФИНАНСОВИ КРИЗИ

Цената на криптовалутите се определя и от състоянието на световната икономика. Когато конвенционалната финансова система започне да се срива, инвеститорите се изплашват и се обръщат към алтернативни активи, за да спестят пари. В такива ситуации биткойните се превръщат в много по-добра форма на спестяване на инвестиционен капитал от инфлационните фиатни пари. В резултат на това кризите оказват косвено влияние върху цената на биткойна.

В заключение ще кажа, че волатилността на криптовалутите се дължи на много фактори. Най-важните от тях са изброени по-горе. Волатилността е едновременно враг и приятел на криптовалутите. От една страна, тя привлича инвеститорите, които търсят бързи печалби. От друга страна, тя отблъсква тези, които не разбират същността на криптовалутите и се страхуват от рискове. Криптообщността трябва да се научи да се възползва от волатилността на криптовалутите.

Волатилност на криптовалутата биткойн: Какво представлява и как да се възползвате от нея
Коя е най-волатилната криптовалута?

Какво ще бъде бъдещето на волатилността на биткойн?

Тъй като биткойнът все още е сравнително нов, е трудно да се каже как ще се използва в бъдеще. Пазарът се влияе от настоящите настроения на хората относно биткойн, които предизвикват колебания в цените на криптовалутите. След като хората станат по-уверени в ролята на биткойн в обществото, волатилността ще намалее. волатилност криптовалута

Как да печелите пари от волатилността на биткойн в момента
Волатилност криптовалута

Тъй като правилата продължават да се развиват, а институционалните инвеститори навлизат на пазара, потребителите ще се чувстват по-комфортно с биткойн и ще разпознаят потенциала му като алтернативен клас активи, като по този начин крипто волатилността в крайна сметка ще намалее.

Как да печелим от нестабилността на Bitcoin в момента

Възможно е да печелите от колебанията в цените на криптовалутите. Този подход за печелене на пари е да се следят новините за пазара на цифрови активи и да се отварят позиции на борсата навреме. Не е необходимо да сте експерт, за да прогнозирате как определени събития ще се отразят на позицията на криптовалутата. В случай на новина за легализирането на биткойн в голяма държава, например, бихме препоръчали да закупите криптовалутата.

Топ 5 Най-голяма волатилност на криптовалутата
Как да печелим от нестабилността на Bitcoin в момента
  • Държавната подкрепа за даден финансов инструмент е сравнима с легализирането на този инструмент.
  • С благословията на правителството много инвеститори, които досега избягваха да купуват биткойн поради опасения, че това ще бъде забранено, ще могат да го правят законно.
  • Нарастващото търсене на биткойн ще помогне на обменния курс на криптовалутата да продължи да се повишава.

Колкото по-висока е волатилността, толкова повече можете да спечелите в тази ситуация.

Коя е най-волатилната криптовалута?
Има ли криптовалута висока или ниска крипто волатилност?

Понякога може да се появи възможност за печалба от ценовите колебания на даден цифров актив. За съжаление, за да работите на повечето борси за криптовалути, трябва да преминете през процеса на идентификация-проверка. Този процес често е продължителен. Освен това преместването на лични данни към трета страна винаги е риск. Никой не може да гарантира, че чувствителната информация ще бъде защитена от изтичане.

Коя е най-волатилната криптовалута?

Dogecoin е изключително нестабилна криптовалута, в която да инвестирате за 2022 г. При положение, че цените на мемо токените редовно се колебаят и са с 90% по-ниски от най-високите стойности за всички времена, това може да се окаже огромен хазарт.

Коя е най-волатилната криптовалута?
Коя е най-волатилната криптовалута?

Кога криптовалутите са най-волатилни?

Когато дадена криптовалута надмине историческия си връх, тя става изключително волатилна. Няма начин да се предвиди точно как ще се представи в бъдеще, защото няма данни от миналото, на които да се базират прогнозите.

Добра идея ли е инвестирането в криптовалута?

За тези, които искат да търгуват на дневна база и да реализират печалба, криптовалутите могат да бъдат добра инвестиция – особено ако портфейлът е диверсифициран. Смесването на нискорискови и високорискови класове активи може да доведе до по-големи печалби надолу по веригата.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии