Ethereum и Cardano: Изчерпателен преглед

⚡️ Кое е по-добре да се купи Cardano за Bitcoin или Ethereum?

Текуща стойност. В краткосрочен план Cardano изглежда е по-изгодна сделка от Ethereum. В момента цената на Cardano е по-ниска от тази на Ethereum. С разширяването на пазара на DApp стойностите на Етериум и Cardano най-вероятно ще се повишат.

⚡️ Може ли Cardano да се превърне в следващия биткойн?

Кардано, подобно на биткойн, може би е на прага да се превърне във всичко, което е биткойн, и дори повече. В момента Cardano се оценява на 1,80 долара за монета. Цената от 60 000 долара може да изглежда нереалистична от такава ниска начална точка. Но Биткойн е показал, че е възможно да се стигне дотам.

⚡️ Какъв вид криптовалута ще преживее бум през 2023 г.?

Въз основа на нашите проучвания открихме, че Luckyblock е най-добрата криптовалута, в която да инвестирате до 2023 г. Накратко, този проект за криптовалута има за цел да промени целия лотариен бизнес по света. Чрез използването на блокчейн технологията процесът е децентрализиран.

⚡️ Има ли Cardano бъдеще?

Според експерти до 2023 г. се очаква цената на Cardano да се повиши в резултат на редица причини. В близко бъдеще се очаква Cardano да навлезе в сферата на институционалното приемане. Стойността на инвестицията ще се подобрява с нейното нарастване. Очаква се ADA да бъде възпрепятствана от вниманието на пазара към търсенето и предлагането

Тъй като в криптопространството има хиляди цифрови валути и токени, те постоянно се конкурират помежду си за господстващо положение на пазара. През последните години криптовалутите станаха по-полезни, което спомогна за увеличаване на пазарната капитализация и на обема на търговията за няколко проекта.

Cardano срещу Ethereum Reddit
Ethereum срещу Cardano: какво ще движи криптовалутата

Много популярни криптовалути, като Bitcoin, Cardano и Ethereum Reddit, имат ясни планове, които да им помогнат да се развиват в блокчейн индустрията. Много по-нови проекти обаче са постигнали значителен напредък без ясна цел. Това показва колко нестабилен и постоянно променящ се може да бъде светът на криптовалутите.

Може да е трудно да се ориентирате в различните криптовалути на пазара, но ние сме тук, за да ви помогнем. В тази публикация в блога ще сравним и противопоставим Етериум и Кардано – две от най-известните криптовалути. Ще обхванем техните основни дизайни, специфики на проектите, характеристики, критични разлики, разходи за газ, възможности за интелигентни договори, разлики в цените на механизмите за консенсус и др. В края на тази статия трябва да имате ясна представа за всяка от тях, за да можете да вземете информирано решение коя е подходяща за вас

Cardano срещу Ethereum: 3 причини за предимството на ADA
Етериум срещу Cardano: как се различават един от друг

Cardano срещу Ethereum Reddit имат много сходства, като например интелигентните договори и създаването на децентрализирани приложения, но се различават по отношение на дизайна, мисията и целите. Ето защо сред експертите в областта на криптовалутите често се водят дебати за Етериум срещу Кардано.

Съдържание

Колко струва Ethereum и как функционира?

Етериум е виртуална валута, базирана на блокчейн, и децентрализирана платформа за приложения, която се появи през 2015 г. Етериум е втората най-популярна криптовалута след биткойн в сектора на цифровите активи. Блокчейнът на Етериум е една от най-популярните и често използвани платформи за dApps (децентрализирани приложения), рефинансиране (Defi) и непарични токени (NFT).

Етериум срещу Cardano: надпревара за върха
Кое е по-добре да се купи – Cardano или Ethereum?

Плюсове на блокчейна Ethereum

Предимствата на Етериум са много. Една от най-важните характеристики на Етериум е, че той използва интелигентни договори, за да ускори процесите. Тъй като са по-сигурни и прозрачни, тези договори се превърнаха в неразделна част от блокчейн мрежата. Потребителите могат уверено да извършват трансакции и плащания благодарение на интелигентен договор.

Мрежата Ethereum е с отворен код, което означава, че всеки може да разработва нови приложения върху нея. Тези програми работят с валута, наречена Ether (ETH). Следователно, ако децентрализираното приложение се справя добре, и то, и мрежата Ethereum ще спечелят.

Недостатъци на мрежата Ethereum

Конкурент ли е Cardano на Ethereum?
Представлява ли Cardano заплаха за Ethereum?

Мрежата на Етериум потвърждава трансакциите чрез протокола за добив Proof of Work (PoW), който е широко критикуван заради голямото си потребление на енергия. Миньорите в мрежата потвърждават трансакциите, като решават трудни пъзели и кодове с много мощни компютри. Тъй като тези задачи стават по-сложни с течение на времето, те изискват повече енергия за потвърждаване на трансакциите .

Мрежата на Етериум има някои недостатъци. За транзакциите тя начислява доста високи разходи за газ. Протоколът Proof of Stake pos се възприема от блокчейн платформата, което ще облекчи отчасти проблема с газа. Консенсусният механизъм Proof of Stake е много по-екологичен и позволява на миньорите да потвърждават трансакции и да бъдат възнаграждавани за приноса си към блокчейн технологията.

Как мога да купя Cardano срещу Ethereum Reddit
За какво се използва Ethereum?

Актуализирането на мрежата на Етериум обаче не е толкова просто, колкото изглежда, тъй като обновяването постоянно се забавя. Въпреки твърденията, че планът за преход ще бъде осъществен през 2022 г. от съсъздателя на Етериум, все още има опасения и съмнения около датата на пускането му.

Какво е Cardano?

Cardano е създаден, за да се бори с токена Ethereum. Един от първоначалните разработчици на Етериум създаде фонда Cardano, което предизвика безкраен спор за това дали Cardano или Етериум е по-добър. Протоколите Cardano и Ethereum обаче имат няколко общи елемента. Криптовалутата на мрежата Cardano се нарича ADA, която се използва за заплащане на услуги в мрежата.

Защо Cardano е убиецът на Ethereum?
Подходящ ли е моментът да инвестирате в Cardano?

Блокчейнът Adder е един от многото блокчейни, работещи в мрежата на Cardano.

Cardano е блокчейн от трето поколение с интелигентни договори и децентрализирани приложения. Тя разполага с платформа за търговия NFT и протокол Indigo в мрежата си, което позволява на потребителите бързо да обменят реални неща, използвайки блокчейна на Cardano.

Методът за добив PoS, който използва Cardano, му дава предимство пред Ethereum. За разлика от Cardano, Ethereum все още изчаква да премине към PoS (Proof of Stake) подхода. И Етериум, и Кардано имат интелигентни договори в своите блокчейн вериги. Освен това, като включи плюсовете на Cardano в своя мрежов протокол, Cardano подобри позицията си в сравнението Cardano vs Ethereum.

Какво е специалното в Cardano?
По-добър ли е Cardano от bitcoin?

Значението на токена ADA в света на криптовалутите също нарасна. По-рано той беше известен като третата по големина монета, отстъпвайки само на Биткойн и Етериум. Инвеститорите и притежателите на ADA се възнаграждават, когато залагат своите токени, като печелят ADA. Тя подпомага мрежата при валидирането на трансакции, използването на интелигентни договори и извличането на ползи от участниците и заинтересованите страни в мрежата.

Недостатъци на мрежата Cardano

Cardano, подобно на Ethereum, все още е в начален стадий на развитие. Въпреки че мрежата на Cardano се разшири значително през последните около две години, тя все още е доста млада в сравнение с Ethereum. Съперничеството на Cardano с Ethereum и Solana може да изиграе важна роля за ограничаване на растежа на токена. Притежателите имат голяма власт, когато става въпрос за Cardano, което може да бъде нож с две остриета.

Има ли бъдеще Cardano?
Ще се взриви ли ADA?

Въпреки че Cardano има някои предимства пред Ethereum, тя все още е в ранен етап на развитие. Мрежата Cardano не разполага с толкова много децентрализирани приложения, колкото Ethereum. Освен това интелигентните договори на мрежата Cardano не се използват толкова широко, колкото тези на Ethereum.

Cardano все още не разполага с напълно функционални интелигентни договори, които изпълняват финансови услуги и транзакции. В резултат на това тя може да се счита за надценена по отношение на други проекти за интелигентни договори за криптовалути, докато те не бъдат завършени. През следващите години нейната изчислителна мощност ще играе важна роля в проекта.

Коя криптовалута ще преживее бум през 2022 г.?
Коя криптовалута ще избухне през 2025 г.?

Ethereum и Ada може да изглеждат сходни, но между тях има важни разлики.

Сравнение на блокчейн

Етериум и Кардано са известни криптовалути, които имат какво да предложат. Те имат потенциал да бъдат използвани по различни начини, което ги прави уникални в сравнение с други опции на пазара. И двете блокчейн системи дават приоритет на използването на децентрализирани приложения и интелигентни договори. Те обаче се различават, когато става въпрос за използване на енергия.

В коя криптовалута трябва да инвестирам през 2022 г.?
Cardano и Ethereum използват различни блокчейн вериги.

Подобни функции могат да бъдат постигнати в блокчейн веригите на Cardano (ADA) и Ethereum, включително изпълнение на потребителска програмна логика (интелигентни договори) и създаване на програми (децентрализирани приложения). В основата на всяка блокчейн платформа е алгоритъмът, който създава блокове и проверява трансакциите.

Ключовото разграничение в момента е, че докато консенсусният Proof-of-Stake протокол Ouroboros на Cardano изглежда по-гъвкав от Proof-of-Work блокчейна на Ethereum, по-гъвкавата виртуална машина на Ethereum позволява изграждането на по-широк набор от приложения. Cardano все още се разработва и все още не е ясно как протоколът Ouroboros ще работи на практика.

Коя монета ще бъде следващият биткойн?
Коя монета ще бъде следващият биткойн?

Ouroboros, създаден от Cardano в ранните му етапи, е първият алгоритъм за PoS, който е доказано сигурен, и първият, разработен въз основа на научни академични изследвания. Научноизследователска рамка, изградена върху рецензирани концепции с основани на доказателства подходи, направлява всеки етап или период от пътната карта на Cardano. Бъдещите случаи на използване както на блокчейн мрежата, така и на токена ADA се развиват и постигат като част от този процес.

Значението на интелигентните договори и децентрализираните приложения

В коя криптовалута трябва да инвестирам сега?
Какво е Ethereum и как работи?

Интелигентните договори са предварително написани и необратими, което ги прави сигурни и надеждни. Прозрачността за заинтересованите страни се осигурява от интелигентните договори, които са подобни на вендинг машини, тъй като изпълняват транзакции и задачи без нуждата от посредник или трета страна.

Въпреки че тези споразумения са публични и достъпни за всеки, много експерти смятат, че децентрализираните приложения ще бъдат следващото голямо нещо в блокчейн технологията. Те се използват не само за информационни цели, но и спомагат за насърчаването на децентрализацията и анонимността – два важни аспекта на криптосвета.

Как Етериум печели пари?
Добра инвестиция ли е Ethereum?

Транзакциите трябва да се извършват и проверяват два пъти.

И в двете инициативи се проучват стратегии за решаване на проблема с мащабируемостта на блокчейн. Етериум обаче има повече проблеми, тъй като е с висока стойност и се стреми към голям финансов мащаб – което прави транзакциите по-бавни и по-скъпи.

Cardano е по-скалируема от Ethereum, което ѝ дава предимство в сравнението Cardano vs. Ether. Въпреки това, след като ъпгрейдът на Етериум 2.0 попадне в основната мрежа, и двете криптовалути ще трябва да променят съответно стратегиите си.

Как Етериум прави пари?
Как Ethereum печели пари?

При добива с доказателство за поглъщане се нуждаете от много по-малко енергия и ресурси, отколкото при системите с доказателство за работа, тъй като миньорите с доказателство за поглъщане трябва да вършат много повече „работа“, за да добиват блокове.Недостатък на Ouroboros е, че сравнително малък брой потребители трябва да са онлайн и да имат прилични интернет връзки.Независимо от скорошните спадове в стойността, все още е вярно, че ранното инвестиране в дадена валута може да доведе до значителни печалби по пътя.

Cardano използва и система за делегиране, при която притежателите на ADA могат да делегират своя дял на други лица, които след това могат да обработват трансакции от тяхно име.

Механизмът Proof-of-Stake, подобно на Ethereum 2.0, има за цел да замени модела Proof of Work (PoW) с модел Proof of Stake (PoS). Cardano беше една от първите криптовалути, които преминаха от метода PoW към подхода PoS, и Етериум има много да наваксва.

Мога ли да купя ADA в Coinbase?
Как да купя Cardano?

Ценовият анализ на двете фирми се сравнява

USD CAD/USD се колебаеше в диапазона от 2,01 до 2,13 долара през последните 24 часа, с умерена волатилност. Обемът на търговията е спаднал с 44,64% до 3,33 млрд. долара, а общата пазарна капитализация е около 67,3 млрд. долара, което го поставя на шесто място в общото класиране. Това е благоприятно в сравнение с 68,44 млрд. долара на Биткойн и 29,03 млрд. долара на Етериум, които са съответно на първо и второ място.

Биткойнът е най-популярната криптовалута на пазара, докато Етериум се смята за заплаха за Биткойн. Въпреки това, Етериум има няколко собствени съперника. Ето защо стойността на Етериум от време на време спада поради многобройните убийци на пазара.

Мога ли да купя ETH за ADA?
Как мога да купя монети ADA в брой?

В продължение на много години чилъри и медийни платформи обсъждат идеята за „убиец на Етериум“ чрез множество криптопроекти. Въпреки това много инвеститори на дребно пренебрегват царуването на Етериум като безспорен крал на децентрализираните приложения (dApps). Когато дадена компания реши да създаде блокчейн приложение, то почти винаги се изгражда върху Етериум (ETH).

Етериум е втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, а Cardano в момента е на четвърта позиция. И двете имат отлични показатели като пазарна капитализация и обем на търговията, но ETH има четири пъти по-голяма стойност от Cardano. Въпреки това много предприятия решиха да изоставят Етериум заради други мрежи, да използват решения от слой 2 (L2) или да възприемат стратегия с няколко вериги, за да позволят на клиентите си да използват трансакции с ниска комисиона и бързо време за обработка.

Къде мога да си купя монети ethereum и cardano
Къде е най-лесното място за закупуване на Cardano?

През последните 24 часа общият пазар беше воден от мечи тенденции, като Bitcoin се понижи с 1,41%, а Ethereum – с 1,93%. В същото време Decentraland (MANA) е напред с увеличение на цените с повече от 38%.

Големи предприятия и инвеститори се интересуват от инвестиции в ETH, като очакват той да бъде следващото голямо нещо на пазара на криптовалути, надминавайки биткойн като най-големия компютър с цифрови активи в света. От друга страна, малки инвеститори, търговци и предприятия наливат пари в Cardano.

Кое е по-добре да се купи Cardano за биткойн или за Етериум?
Прогноза за цената на Cardano за 2022-2025 г.

Никой в света не може да предложи ясен финансов съвет в този случай, но той показва както нарастващата популярност на токените, така и техния възход. Когато към мрежата на Cardano се присъединят значителни финансови инвеститори, конкуренцията между техните пазарни капитализации може да стане по-интригуваща.

Експертите от германската банка Deutsche Bank описват Етериум като „цифрово сребро“ – термин, използван за първи път за описание на Litecoin. Германската мултинационална инвестиционна банка твърди, че виртуалните валути са „твърде важни, за да бъдат пренебрегнати“. Според Deutsche Bank до 2030 г. цифровата валута ще надмине традиционните хартиени пари.

ТОВА е разликата между ethereum и cardano
Етериум (ETH) срещу Кардано (ADA)

Закупуване на Ethereum и Cardano

Хора от цял свят инвестират в криптовалута и тя става все по-достъпна в различни държави. Първоначално тази привлекателност беше подхранвана от биткойн, но след биткойн се появиха компании като Ether, Cardano, Dogecoin и Ripple. В резултат на това функцията на криптовалутата и борсите за биткойн по целия свят се разви. Тези предприятия се оказаха връзка между клиентите и реалния пазар за търговия с цифрови активи.

Eth е по-добър от ADA?
Кое е по-подходящо за инвестиране: Етериум или Кардано?

Борсите, които са както централизирани, така и децентрализирани, улесниха ентусиастите на биткойни и криптовалути от всички сфери на живота да се включат в криптотърговията. Те предоставят разнообразни услуги, свързани с крипто0, като покупка, продажба, търговия и прехвърляне на монети и токени. Потребителите могат също така да съхраняват активите си, използвайки тези борси, в защитени криптовалутни портфейли. В резултат на това всеки, който желае да търгува или да инвестира в токени ETH или ADA, може да го направи, като работи с реномирана фирма.

Как и къде мога да закупя монета Етериум или монета Ада?

Етериум е най-популярната криптовалута и поради това повечето борси ви позволяват да купувате етери. Препоръчваме ви обаче да се придържате към няколко от най-известните като Coinbase, Gemini или eToro. Можете да закупите етериум и чрез платформи като Venmo или PayPal. Закупуване на ETH / Cardano (стъпка по стъпка)Еднаква ли е цената на ETH и ETH2?

Какво е ADA, базирана на Етериум?
Ето ръководство стъпка по стъпка за това как да купите Cardano (ADA):
  • Първо, създайте акаунт в реномиран обмен на криптовалути като Coinbase.
  • След това депозирайте пари в сметката си чрез банков превод или кредитна/дебитна карта.
  • След като сметката ви е захранена, потърсете Cardano в лентата за търсене на борсата и кликнете върху „Купи“.
  • Въведете сумата на Cardano, която искате да купите, прегледайте транзакцията си и кликнете върху „Купи Cardano“.
  • Вече сте закупили Cardano!
Каква е разликата между цената на ethereum и cardano?
Защо Cardano е толкова евтин в сравнение с Ethereum?

Коя инвестиция си заслужава повече?

Етериум и Кардано са две много популярни криптовалути, но всяка от тях има различни плюсове и минуси. Кое ще е най-добро за вас, зависи от това колко риск сте готови да поемете и какви са личните ви предпочитания.

Понастоящем всички криптовалути представляват финансов риск. Въпреки това Етериум обикновено се разглежда като по-разумна инвестиция, тъй като е по-утвърден от Кардано. Освен това тя е по-голяма и по-известна, което ѝ дава предимство. Докато основите на Cardano все още се оформят, Ethereum е имал време да укрепне.

Кое е по-добре да се купи ethereum и cardano
Кое е по-добре да се купи Cardano за Bitcoin или Ethereum?

Въпреки че в момента в света на криптовалутите преобладават спекулациите, методичният подход на Cardano може в крайна сметка да стимулира устойчив растеж. Етериум може да има проблеми надолу по пътя, тъй като преминава към PoS протокол, което може да даде предимство на Cardano.

Имайте предвид също, че криптовалутите не са непременно игра с нулева сума. Както Етериум, така и Кардано могат да успеят, като обособят свои уникални ниши в сектора. Но като разгледате плюсовете и минусите на всяка инвестиция, ще ви бъде по-лесно да решите коя от тях е по-подходяща за вас в момента.

Коя инвестиция си заслужава повече?
Коя инвестиция си заслужава повече?

Заключение

И Ether, и Cardano имат силна основа и подкрепа от общността. Те са след Биткойн по отношение на придобиването на признание в сектора. От друга страна, инвеститорите и търговците трябва да проведат задълбочено проучване, преди да направят своя избор.

И двете криптовалути имат потенциала да се развиват на конкурентен пазар и могат да влязат в ожесточено съперничество.

Различни блокчейн вериги се използват от ethereum и cardano
Cardano и Ethereum използват различни блокчейн вериги.

Въпреки това успехът на Етериум и продължаващия натиск на Кардано може да е добър показател за цялата индустрия и бъдещето на цифровите активи в световен мащаб.

От друга страна, криптовалутата също може да бъде потенциално печеливша инвестиция, ако е успешна в дългосрочен план. Етериум (CRYPTO: ETH) и Кардано (CRYPTO: ADA) са две криптовалути, които набират популярност. И двете монети отбелязаха огромен растеж, откакто бяха пуснати за първи път преди няколко години. Инвеститорите в криптовалути са направили състояние, като са инвестирали в тези цифрови активи в началото.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии