ДНЕВНА ТЪРГОВИЯ С КРИПТОВАЛУТИ

⚡Какво е криптовалутно подреждане

Процесът на подсигуряване на криптоактиви с цел получаване на възнаграждения или лихви е известен като криптостакинг. За създаването на криптовалути се използва блокчейн технология, която позволява на потребителите да извършват сигурни транзакции.

⚡Какво означава HFT?

Високочестотната търговия (HFT) е подход за високоскоростна търговия, при който се използват сложни алгоритми за анализиране на множество пазари и поставяне на поръчки въз основа на пазарните условия.

⚡Какъв процент печели търговецът?

Успешният търговец може да очаква да печели около 50% годишно. Големите цифри са постижими, но те са свързани и със значителен риск. Такива печалби обаче не идват веднага.

⚡Какво представлява търговията и как работи?

Накратко казано, онлайн търговията е практика на купуване и продаване на финансови активи чрез интернет. Търговците и инвеститорите използват платформа за търговия, предоставена от брокер или банка, за да купуват и продават финансови инструменти онлайн.

⚡Достатъчен ли е техническият анализ за дневната търговия?

Техническият анализ е предназначен само за краткосрочна търговия или търговия в рамките на деня. Разпространен мит е, че техническият анализ е подходящ само за краткосрочна и компютърно управлявана търговия, като например търговия в рамките на деня и високочестотна търговия.

През последните няколко години криптовалутите завладяха света. С толкова много различни възможности за избор, хората печелят пари в брой, търгувайки с тях. Ако искате да се занимавате с дневна търговия с криптовалути Reddit, значи сте попаднали на правилното място! В тази публикация в блога ще обсъдим какво представлява дневната търговия, как търговците на ден правят пари и някои от най-добрите стратегии за дневна търговия. Също така ще ви научим как да започнете дневна търговия с криптовалути с малко или никакъв опит. Накрая ще преценим плюсовете и минусите на дневната търговия с криптовалути Reddit, за да можете да вземете информирано решение дали е подходяща за вас.

Дневните трейдъри се възползват от ценовите промени в рамките на деня, като никога не държат отворени позиции през нощта. Терминът „дневен трейдър“ произлиза от фондовия пазар, където търговията се извършва само през делничните дни.

Съдържание

Как дневните търговци генерират приходи?

Търговия с криптовалути за деня: Основи и как да започнем бързо
Как да печелим пари от дневна търговия

Успешните трейдъри в рамките на деня трябва да имат задълбочени познания за пазара, както и значителен опит. Търговците в рамките на деня често използват техническия анализ (TA), за да генерират идеи за търговия. Обикновено те използват обема, движението на цените, графичните формации и техническите индикатори, за да определят точките за влизане и излизане от сделките. Управлението на риска е от решаващо значение при търговията в рамките на деня,

Фундаменталният анализ не е предназначен за трейдъри в рамките на деня, тъй като фундаменталните събития могат да отнемат много време, за да се проявят (FA). Независимо от това, трейдърите могат да използват „търговията с новини“ като част от своя подход в определен момент. Това означава да се търсят активи с висок обем на търговията в резултат на скорошно съобщение или новинарско събитие и да се печели от промяната в цената.

Търговците в рамките на деня, които се стремят да се възползват от пазарната волатилност, разчитат в голяма степен на обема и ликвидността. За да избегнат значителни пропуски, трейдърите в рамките на деня обикновено търгуват само на изключително ликвидни пазари.

В определен ден например се търгува двойката BTC/USDT. Търговци. Други ще създадат списък за наблюдение въз основа на технически или фундаментални критерии (или и на двете) и след това ще изберат кой инструмент да търгуват от него.

Дневни стратегии за търговия с крипто за бърза печалба

Скалпиране

Стратегии за търговия за бърза печалба дневна търговия с криптовалута
Едноминутна стратегия за скалпиране

Трейдърите, които търгуват често на малки времеви рамки, са известни като скалпери. Това означава да се печели от малки промени в цените за кратък период от време. Примери за тази стратегия са пропуските в ликвидността, спредовете „купува-продава“ и други пазарни неефективности.

Скалперите могат да увеличат печалбите си чрез използване на ливъридж или фючърсни договори. Тъй като ценовите проценти често са по-ниски, по-големите размери на позициите са по-целесъобразни. По-голямата част от техниките за търгуване в рамките на деня правят.

Можете ли да бъдете дневен трейдър на криптовалута?
Можете ли да бъдете дневен търговец на криптовалути?

Въпреки че използването на ливъридж не означава непременно пренебрегване на управлението на риска, успешните скалпери все пак са наясно с правилата за маржин и използват надеждни стандарти за размер на позицията. Ако не сте сигурни как да изчислявате размера на позицията по време на търговия, не забравяйте да разгледате нашето ръководство по темата.

Скалпирането обикновено е по-лесно за опитни търговци, поради бързата скорост на изпълнение и високия риск. Освен това, тъй като използването на ливъридж е толкова разпространено, няколко неуспешни сделки могат бързо да източат сметката за търговия.

Търговия в диапазона

Какво представлява дневната търговия с криптовалути в диапазона?
Какво представлява високочестотната търговия (HFT)? стратегия за търговия в диапазон

Търговията в диапазона е основна стратегия, която черпи голяма част от силата си от изучаването на графиките на свещите и определянето на нивата на подкрепа и съпротива. Както подсказва името, рейндж трейдърите търсят ценови диапазони в пазарната структура и разработват идеи за търговия въз основа на тези диапазони. Рейндж трейдърът може да купи подкрепата и да продаде бариерата, ако цената се колебае между две нива на подкрепа и съпротива.

Концепцията за търговия в диапазон е, че границите на диапазона ще служат като подкрепа и съпротива, докато диапазонът не бъде пробит. Това означава, че долната граница на диапазона е по-вероятно да доведе до покачване на цената, докато горната граница на диапазона е по-вероятно да доведе до спад на цената.

Колкото повече пъти цената достигне ниво на подкрепа или съпротива, толкова по-вероятно е нивото да бъде пробито. В резултат на това рейндж трейдърите постоянно търсят възможност да видят как пазарът излиза от рейнджа. Това обикновено води до поставяне на поръчка за стоп загуба в точката, в която е потвърдено излизането от рейнджа.

Определение за високочестотна търговия (HFT)
За повече информация по тази тема вижте разделите за подкрепа и съпротива.

По същество маржин търговията е подобна на арбитража с няколко основни разлики: търговецът заема пари от борсата при лихвен процент, който се различава от този, който плаща на своя брокер. Концепцията на маржин търговията е проста: купувайте на ниски цени и продавайте на високи, като използвате ливъридж (заемни средства). Съществуват различни видове маржин сметки, всяка от които има свой собствен набор от правила и разпоредби.

Високочестотна търговия (HFT).

Какво представлява дневната търговия с криптовалути?
Какво представлява високочестотната търговия (HFT)?

Високочестотната търговия е стил на алгоритмична търговия, който често се използва от количествени търговци (родни или „кванти“). Това е свързано със създаването на търговски ботове и алгоритми, които могат да отварят и затварят множество позиции за кратко време. Какво предполага този термин по отношение на продължителността? Помислете за милисекунди. Няколко милисекунди могат да бъдат от решаващо значение за алгоритъм за високочестотна търговия.

Сложните стратегии на HFT са по-лесни за изпълнение, отколкото изглеждат. Въпреки че може да изглежда лесно, търговията в рамките на деня с високочестотна търговия е по-голямо предизвикателство. Високочестотните трейдъри трябва да тестват спрямо историята, както и да наблюдават и модифицират алгоритмите постоянно, за да отговарят на промените в настроенията на пазара. Ако си мислите, че можете да седите спокойно и да оставите компютъра да се справи с всичко, тогава имам лоша новина за вас: това няма да се получи. Високочестотната търговия също е свързана с пола. В резултат на това широката общественост трудно получава висококачествени знания.

Технически анализ на крипто
Какво е крипто търговия през деня?

Каква е причината за това? Това е много просто. Ако успешните фирми за високочестотна търговия и хедж фондовете започнат да разкриват пред индивидуалните инвеститори своите HFT техники, тези методи ще бъдат неефективни.

Също така, когато става въпрос за ботове за търговия, има още едно нещо, за което трябва да помислите. Ако сами сте направили печеливш бот за търговия, защо да не го използвате, вместо да го продавате? Ето защо, ако мислите да закупите бот за високочестотна търговия, трябва да бъдете внимателни.

Технически анализ

Крипто дневна търговия Ботове за търговия
Технически анализ: Преглед за начинаещи

Техническият анализ (ТА) представлява проучване на финансови данни, като например данни за цени и обеми, с цел идентифициране на статистически модели на пазарите. TA учи търговците как да използват науката, за да откриват печеливши възможности за търговия, като им показва как да използват историческата информация за цените и обемите.

Техническият анализ може да се използва за всеки пазар или ценна книга, стига да има исторически данни за търговията. Техническият анализ може да се използва, за да се оцени как миналият успех може да прогнозира бъдещи печалби и загуби на пазара на криптовалути.

Когато TA се използва в търговията с криптовалути, някои търговци се опасяват, че техниката може да не е ефективна. Много хора смятат, че поради липсата на световна регулация и многото борси, криптовалутата е неподходяща за технически анализ. Други смятат, че индикаторите, като например индексът на относителната сила (RSI), могат да бъдат полезни. Индикаторът RSI оценява силата на дадена криптовалута, като разглежда последните печалби и загуби на цената.

Струва ли си дневната търговия в крипто?
Заслужава ли си дневната търговия с криптовалути?

Индексът CoinFlow е друг важен осцилатор, използван от техническите изследователи на крипто (MFI). MFI може да се използва заедно с RSI, за да се определи дали BTC е на път да се превърне в бича или меча дивергенция.

Индексът CoinFlow, използван от техническите изследователи на крипто (MFI), е друг важен осцилатор. MFI може да си партнира с RSI, за да помогне да се определи дали BTC ще има бича или меча дивергенция. Като развият разбиране за техническия анализ, трейдърите и инвеститорите могат да подобрят дългосрочната си възвръщаемост, коригирана спрямо риска, но е важно да разберат и практикуват тези техники, преди да инвестират реален капитал, за да избегнат скъпоструващи грешки.

Ботове за търговия.

Коя криптовалута е най-добра за дневна търговия?
Ботове за крипто търговия: Ръководство за начинаещи

Търговският бот е компютърна програма, която позволява на инвеститорите да купуват и продават финансови инструменти на предварително определени интервали или при определени условия, за да подобрят печалбите си. Ботовете за търговия с криптовалути са проектирани така, че да минимизират загубите и същевременно да увеличават печалбите.

Ботовете могат да ви помогнат да търгувате с криптовалути в рамките на деня по-бързо, като спестят време и усилия. Борсовите такси, пазарните проучвания и възможностите за печалба в близък план – всичко това може да бъде ускорено с помощта на алгоритмични ботове за търговия. Търговците използват автоматизирани системи за търговия от десетилетия на фондовите борси. Трейдърите, които са запознати със създателите на софтуера и API, трябва да се възползват от тези знания

Как да започнете да търгувате с криптовалута ежедневно
Коя криптовалута е най-добра за дневна търговия?

Как да започнете да търгувате с криптовалута ежедневно

И така, решили сте да опитате с криптовалутите като дневен трейдър. Какво трябва да направите първо? Може би ще искате да прочетете Пълното ръководство за дневна търговия с криптовалути за начинаещи, което обхваща всичко, което трябва да знаете за търговията, и дава някои съвети за инвеститори на дребно. Ако вече разбирате основите, можете да практикувате търговия на криптоборсата Binance, като следвате следните стъпки:

Коя платформа за онлайн търговия е подходяща за дневна търговия с криптовалута? Не можем да ви посъветваме по този въпрос, но Binance Ecosystem разполага със стотици пазарни двойки, маржин търговия, тримесечни и вечни фючърси, токени с ливъридж, пазарни данни в реално време и др. Като начало, отидете в Binance и конвертирайте фиатни долари в криптовалута.

Предимства и недостатъци на дневната търговия с криптовалути

крипто търговия на ден
Ръководство за начинаещи за дневна търговия с криптовалути Cryptocurrency

Всяка инвестиция в криптовалута е свързана със значителен риск и висока потенциална възвръщаемост. Криптовалутите са нов вид цифрови активи и инвеститорите трябва да имат предвид, че инвестициите им в криптовалути могат да поевтинеят.

Търговците трябва да се запознаят с предстоящите правила за данъчно облагане на криптовалутите. Криптовалутата не е освободена от данъка върху краткосрочните капиталови печалби, както беше споменато по-рано. крипто дневна търговия прави пределен доход продажба на всяка криптовалута за по-малко от година. Включете печалбите от криптовалута при отчитане на доходите онлайн или чрез счетоводител.

Най-добрите платформи за дневна търговия с крипто
Най-добрите платформи за дневна търговия с крипто

Плюсове на

✅ Всеки, който има сметка в криптовалута, може да търгува. Вече няма ограничения за инвеститорите на дребно или за търговците в рамките на деня да имат достъп, да проучват и да участват на пазарите на криптовалути. Освен потвърждаването на самоличността им и плащането за борсовата им сметка, вече няма пречки за инвеститорите на дребно или търговците в рамките на деня да имат достъп, да проучват и да участват на пазарите на криптовалути.

✅ Пазарите на криптовалути са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Търговците могат да купуват и продават без ограничения, тъй като пазарите на криптовалути са отворени 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Нюйоркската фондова борса (NYSE) или Nasdaq са затворени от 9:30 до 16:24 ч. българско време.

✅ Криптовалутите и блокчейн технологията, на която се основават, са децентрализирани и позволяват на потребителите да извършват транзакции без намесата на трета страна. Търговците в рамките на деня на централизирана борса могат да се възползват от липсата на държавни данъци и такси, тъй като търговията с криптовалути е изключително рентабилна.

Плюсове и минуси на дневната търговия с крипто
Плюсове и минуси на дневната търговия с крипто

Минуси

❌ Тъй като търговията с криптовалути е толкова проста за започване, дори начинаещ или неопитен търговец може да загуби всичко толкова бързо, колкото и да спечели пари.

❌ Отвореността на пазара 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата е неговият нож с две остриета. Биткойнът е винаги достъпен, така че има по-малко модели през деня, когато трейдърите могат да правят предварително определени (и печеливши) транзакции. дневната търговия с криптовалута може да бъде принудена да остане залепена за графиките за по-дълги периоди от традиционните трейдъри, търсейки подходящата възможност за бърза печалба.

Предимства и недостатъци на търговията с криптовалута
Предимства и недостатъци на търговията с криптовалути

❌ Пазарът на криптовалути е предимно нерегулиран, което за съжаление означава, че борсите, институциите и търговците, които са хакнати или измамени, нямат никаква защита. Това означава, че ако дадена борса се закрие, потребителите трудно ще получат обратно парите си, освен ако не притежават лична застрахователна полица.

❌ Когато търгувате с криптовалути, може да се сблъскате с pump-and-dump и други измамни схеми за продажба. Това се случва, когато група хора си сътрудничат, за да повишат изкуствено цената на дадена криптовалута, за да привлекат начинаещи инвеститори. След това търговците продават криптовалутата, което води до спад на стойността ѝ.

дневната търговия с криптовалути е изключително стресираща и скъпа работа на пълен работен ден

4 грешки, които трейдърите трябва да избягват

Дневната търговия с криптовалути е доста популярна, но поради волатилността на криптопазара тя може да бъде рискована. Трейдърите често могат да загубят пари, ако не са внимателни. За да ви помогнем да избегнете допускането на често срещани грешки, ви предлагаме списък:

4 грешки, които трейдърите на дневна търговия трябва да избягват
4 грешки, които трейдърите трябва да избягват

Надхвърляне на търговията

Пазарът на криптовалути е пълен с възможности за дневна търговия, тъй като цифровите валути често са нестабилни. Но да се впуснете в дневната търговия може да бъде скъпоструваща грешка, ако не знаете какво правите. Ако искате да бъдете професионален търговец, препоръчваме да търгувате със стратегия и логика, вместо да следвате емоциите си. Много начинаещи трейдъри правят често срещаната грешка да търгуват всичко, което видят, без първо да разработят план. В резултат на това техните сделки често се основават на емоции, а не на логически разсъждения.

Страхът от пропуснати ползи може да бъде важен фактор в търговията.

Много начинаещи търговци влизат или излизат от сделка преждевременно, за да избегнат загуби или съответно да пропуснат печалби. Това се дължи главно на факта, че криптовалутите са спекулативни активи и се ръководят от синдрома на страха от пропуснати ползи.

В резултат на това често може да се стигне до значителни загуби. Ето защо от решаващо значение за успеха е да се научите как да избягвате FOMO при търговията с криптовалути. Ако искате да избегнете FOMO при търговията с криптовалути, трябва да се придържате към плана си за търговия. Можете също така да зададете максимални нива на загуби или печалби, при които ще излизате от дадена сделка. Не забравяйте, че светът на криптовалутите е пълен с изненади и постоянно възникват нови възможности за печалба. Затова просто се отпуснете и оставете FOMO да отмине.

Страхът от пропуснати ползи може да бъде голям фактор в търговията.
Страхът от пропуснати ползи може да бъде важен фактор в търговията.

Не търгувайте с повече пари, отколкото сте готови да загубите.

Някои начинаещи търговци на криптовалути правят грешката да вложат всичките си спестявания в търговията с надеждата да забогатеят бързо. Криптовалутите обаче са спекулативни финансови инструменти, чиито цени могат да се люшкат бясно във всеки един момент и дори професионалните търговци понякога търпят значителни загуби. Дневната търговия не е средство за бързо печелене на пари, а възможност за генериране на доходи и богатство с течение на времето. Както всяко друго начинание, тя изисква правилно планиране

и изпълнение, както и умения за управление на риска. Последното умение е от решаващо значение, за да се предпазят търговците на криптовалути от загуба на целия си капитал или от значителни загуби.

Най-добри стратегии за дневна търговия с криптовалути
Най-добрите стратегии за дневна търговия с криптовалути

Не проучвате сами дадена тема

Много начинаещи търговци правят грешката да следват сляпо така наречените експерти в социалните медии. Тези хора могат умишлено или неволно да ви дадат лоша информация, която да доведе до значителни загуби. Като мъдър търговец на криптовалути винаги трябва да правите проучвания, преди да следвате каквито и да било сигнали.

Търговецът, който иска да бъде успешен, не трябва да разчита само на съвети от други търговци. Той трябва да знае как да прави технически анализ и да обръща голямо внимание на новините, които могат да повлияят на пазара. За щастие, много онлайн източници могат да ви научат на основни търговски умения.

Коя е най-добрата стратегия за дневна търговия с криптовалути?
Коя е най-добрата стратегия за дневна търговия с криптовалути?

Заключение

При търговията с акции и криптовалути търговията в рамките на деня е популярен метод за търговия. Търговците, търгуващи в рамките на деня, използват методите в рамките на деня, за да се възползват от пазарната волатилност, и обикновено не държат позиции за повече от един ден.

Ако искате да започнете да търгувате в рамките на деня, трябва да знаете няколко неща. Техническият анализ, моделите на графиките и техническите индикатори са ключови инструменти за намиране на възможности за търговия. А що се отнася до стратегиите, скалпирането, рейндж-търговията и високочестотната търговия са едни от най-популярните избори сред трейдърите в рамките на деня.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии