EOS: Изчерпателно ръководство за децентрализираната платформа за приложения

⚡️ За какво се използва EOSIO?

EOSIO е софтуер с отворен код, който предлага водещи в индустрията скорости на транзакциите и латентност на блоковете под една секунда, позволявайки на разработчиците да извършват транзакции на по-ниска цена чрез ефективно управление на ресурсите.

⚡️ Каква е разликата между EOSIO и EOS?

EOS е криптовалута, която работи върху собствена блокчейн верига. EOSIO е блокчейн с отворен код в процес на разработка, който се управлява от Block.

⚡️ EOSIO блокчейн ли е?

EOSIO е високопроизводителна блокчейн платформа с отворен код, която е създадена, за да позволява и управлява сигурни, последователни и предвидими цифрови инфраструктури.

⚡️ Защо EOS е добра инвестиция?

Това е високодоходна криптовалута, която има както дългосрочен, така и краткосрочен потенциал за печалба. Блокчейн технологията на EOS.IO може да доведе до революция в многобройни индустрии и бизнеси. Компютърните ресурси и изпълнението на различни приложения могат да бъдат подобрени с помощта на блокчейн технологията, която стои зад EOS.IO. Съществуват няколко основни причини, поради които стойността на EOS може да се повиши в бъдеще. Сред тях са екипът от опитни разработчици, работещи по проекта, големият брой dApps, които се изграждат на платформата EOSIO, и общият нарастващ интерес към криптовалутите и блокчейн технологията.

Колко струва eos

Съдържание

Какво е крипто EOS?

EOS/EOS.IO е блокчейн платформа, която има потенциала да промени начина, по който изграждаме разпределени приложения в индустриален мащаб. Тя осигурява стабилна основа за този процес.

Целта на EOS е да направи разработката на dApp удобна за потребителите и бизнеса, за разлика от Ethereum и други по-стари блокчейн системи.

Какво прави крипто EOS?
Какво е EOS в търговията?

Основните недостатъци на блокчейн по отношение на мащабируемостта не позволяват той да стане масов.

Какво е Dogecoin? Как работи?

Задачите, изпълнявани в платформата, са бавни, а потребителите трябва да плащат за газ, за да използват някой от dApps, изградени върху нея. Това я прави много неудобна за хората, тъй като те няма да искат да използват система, която ги таксува всеки път, когато извършват транзакция.

Добра криптовалута ли е crypto EOS?
Какво прави EOS различен?

EOS прилага вертикално и хоризонтално мащабиране, за да гарантира, че клиентските приложения са безплатни (технология, използвана от доставчиците на блокчейн). Освен това тя предлага сигурна платформа, която може да обработва хиляди трансакции в секунда. EOS е предназначена за предоставяне на уеб услуги, като например: Видове криптография

Видове криптография

 • EOS интелигентни договори.
 • dApps за съхранение в облака
 • удостоверяване на потребителя и др.

Нуждите на предприятията в екосистемата EOS, както и на официалните разработчици и организатори на EOS, бяха разгледани подробно.

какво е eos
Какво е EOS в блокчейн
 • Премахнете таксите за транзакциите, доколкото е възможно. Капацитет за извършване на милиони трансакции в секунда.

Нека разгледаме накратко характеристиките на успешна платформа за dApp, преди да анализираме платформата EOS в дълбочина.

Мечтата за крипто пасивен доход: Земеделие на добива

Кои са най-важните фактори за успех на платформата dApp?

Сред основната аудитория няколко фактора могат да доведат до успех или провал на децентрализираното приложение.

Най-общо казано, по-долу е представен списък с най-важните фактори за успех на всяко децентрализирано приложение:

Какво представлява крипто EOS
Какво е EOS: Как работи блокчейнът EOS?
 • Поддръжка на голяма потребителска база. Платформата dApp трябва да бъде мащабируема, за да могат милиони потребители да я използват без прекъсване.
 • Безплатно използване. dApp трябва да е безплатно за потребителите и лесно да се надгражда във всяка блокчейн система. Потребителите ще се колебаят дали да използват приложението повторно, ако от тях се изисква да плащат такса за трансакция.
 • Ниско ниво. Едно децентрализирано приложение трябва да работи с възможно най-малка латентност, за да осигури добро взаимодействие с потребителите.
 • Паралелна и последователна производителност dApp на всяка блокчейн платформа трябва да позволява паралелна обработка, за да се разпредели работното натоварване и да се спести време. Едно децентрализирано приложение трябва също така да дава възможност за множество последователни операции, за да се избегнат грешки като двойно изразходване на средства.
Пълно ръководство за разбиране на блокчейн EOS
Разбиране на EOS и EOSIO

Какви са техническите аспекти на EOS?

И така, какви са характеристиките на EOS? По-долу е представен списък на техническите характеристики на блокчейн платформата EOS.

Най-добрите технически индикатори за криптовалути и акции

Устойчивост

Мащабируемостта на блокчейна (или броят на транзакциите в секунда) е проблем за повечето системи, тъй като валидирането на транзакциите изисква съгласие в цялата мрежа. Следователно това ограничава взаимодействието с потребителите.EOS частна криптовалута ли е?

Колко струват EOS
Частна криптовалута ли е EOS?

Visa извършва 1667 трансакции в секунда, а Paypal – 193. Биткойн извършва 3-4 трансакции в секунда, докато Етериум е малко по-добър – 20. Разпределеният механизъм за потвърждаване на акции (DPOS) на EOS позволява извършването на милиони трансакции в секунда.

Cardano срещу Ethereum: Разликите

Гъвкавост

През 2016 г. софтуерна грешка в Ethereum доведе до загубата на една трета от средствата, държани от децентрализираната автономна организация (DAO). Това доведе до разделянето на Етериум на две отделни блокчейн вериги, всяка със своя валута.

По-добра ли е EOS от Ethereum?
Как мога да купя EOS?
 • Ethereum Classic е блокчейн, който запазва старите принципи на валидиране след обновяването на кода на Ethereum.
 • Етериум е блокчейн с нов набор от алгоритми за валидиране. EOS обещава да се предпази от такива недостатъци чрез своя подход DPOS. В случай на неуспехи или нападения на dApp, някои доставчици на блокчейн могат да спрат изпълнението на dApp, докато ситуацията не бъде разрешена.

Схемата за разрешения ви позволява да контролирате кой има достъп до вашите файлове.

В тази статия ще ви покажем как да използвате EOS разрешенията, за да създадете схеми за разрешения за различни сценарии на компанията.

Например може да установите разрешението си за защита на определена функция на EOS интелигентен договор. Можете също така да разпределите разрешенията, необходими за стартиране на функция на EOS интелигентен договор, между няколко акаунта с различна тежест на правомощията. Тази функция позволява на разработчиците да създават надеждни dapps, без да се налага да изобретяват колелото.

Има ли EOS бъдеще?
EOS ли е убиецът на Етериум?

Всички децентрализирани приложения, изградени върху блокчейна EOS, могат да бъдат надграждани. Потребителите могат да изтеглят, инсталират и стартират новите актуализации на своите устройства. Разработчиците могат също така да модифицират съществуващите функции или да променят логиката на приложенията, ако е необходимо. Възможност за едностранно създадени необратими EOS интелигентни договори също е налице. Такива решения обаче се основават на преценката на разработчиците, а не се дължат на ограниченията на протокола.

Ръководство за крипто арбитраж

DPOS намалява консумацията на енергия на EOS в сравнение с други платформи.

В EOS управлението се подпомага от включването на юрисдикцията и избора на право във връзка с установените правила. За целта се използва правно обвързващ устав. Всяка EOS транзакция включва хеш на устава, който обвързва потребителите с документа.

Защо EOS се провали?
EOS ли е зелена монета?

EOS позволява паралелна обработка на интелигентни договори чрез:

 • При хоризонталната мащабируемост скоростта на транзакциите се подобрява чрез добавяне на допълнителни системи и компютри към ресурсите. От друга страна, вертикалната мащабируемост подобрява скоростта на транзакциите чрез увеличаване на мощността на компютрите за обработка.
 • Комуникация, която не е синхронна Не е необходимо всички участващи страни да присъстват по едно и също време, за да комуникират.
 • Оперативна съвместимост Този термин се отнася до способността на компютърната система да комуникира и да използва данни по смислен начин.
 • Децентрализираната операционна система Ethereum служи като децентрализиран суперкомпютър. EOS, от друга страна, е децентрализирана операционна система, която подпомага развитието на бизнес и потребителски възможности.
Кои са 6-те компонента на EOS?
В какво се състои уникалността на EOS?

Каква е разликата между акаунти и портфейли в EOS?

В контекста на инфраструктурата EOS портфейлът е хранилище за двойки публични и частни ключове, които са необходими за разрешаване на транзакции в блокчейна.

Софтуерът на EOS, който управлява портфейлите и съхранява частните ключове, е EOS. Достъпът до портфейлите се осъществява с помощта на Cleos (инструмент от командния ред на EOS).

EOS следва различен формат на сметката в сравнение с други криптовалути. EOS акаунтите са сравними с мрежови идентификатори, които предоставят права за достъп.

Какви са концепциите на EOS?
Какъв език за програмиране използва EOS?

Един EOS акаунт може да принадлежи на много лица в зависимост от разрешенията. EOS акаунтът по подразбиране има следните две предварително инсталирани настройки:

Има ли криптовалута часове за търговия?

 • Собственик – Това разрешение контролира кой притежава акаунта.
 • Активно – Правото на потребителя е правото да управлява своите данни. Това разрешение, което се изисква за парични преводи, проучвания на доставчици и други модификации от най-високо ниво, е само един пример за разрешаващо право.

Node.js е софтуер, който управлява системи, базирани на JavaScript, като например Node. Той управлява публикуването на информация в блокчейна на EOS, свързана с акаунти и опции за акаунти.

Моделът на EOS
Сметките и портфейлите не са свързани.

Корпоративна операционна система (EOS) в действие

Колко струват EOS dApps?

Разходите за създаване на dApp в EOS се определят основно от три променливи: вида и количеството на използваните ресурси, както и разпределението на ресурсите. Нека разгледаме всяка от тях в дълбочина.

В екосистемата на dApp акаунтите изискват три различни вида ресурси:

Купувате първата си криптовалута? 10 неща, които трябва да знаете

 • Оперативна памет – състояние на съхранение.
 • Мрежа – пропускателна способност и съхранение на логове
 • CPU – изчисление и незавършено изчисление
 • Използване на ресурсите
Техническа архитектура на EOS
Каква е разликата между акаунт и портфейл?

Паметта за състоянието на RAM е вид компютърна памет, която съхранява текущото състояние на машината.

Блокчейнът е децентрализирана, разпределена счетоводна книга, която записва транзакциите между две страни по ефективен и проверим начин. Транзакциите се групират в блокове, които са свързани помежду си, за да образуват веригата. Данните, достъпни чрез логиката на приложението, се наричат данни от блокчейн. Книгите за поръчки и салдата по сметките са примери за блокчейн данни.

Как да получа достъп до моя EOS портфейл?
Увеличена честотна лента

Увеличена честотна лента

Всеки път, когато потребителят изпраща транзакция, се използва честотната лента на мрежата. Тя се измерва, като средното използване в байтове през предходните три дни се раздели на 3.

10-те най-добри децентрализирани борси (DEX)

Производителността на процесора

Всеки път, когато потребителят изпраща действие или транзакция, процесорът се използва. Това се изчислява, като се вземе средната консумация в микросекунди за предходните три дни и се раздели на 3.

Какво е EOS акаунт?
Какво е eos

Мрежа, процесор – подреждане

Количеството токени, държани в 3-дневния договор за подреждане, определя колко честотна лента е на разположение. Използването на мрежата и процесора се проследява и ако то бъде надхвърлено, се разпределя допълнителен мрежов капацитет и процесорни ресурси. С течение на времето използваната мрежова и процесорна честотна лента се освобождава автоматично, което ви позволява да използвате същите токени отново.

RAM

При закупуване на оперативна памет на едро по пазарни цени е необходимо да се следва алгоритъмът на Bancor.

Алгоритъмът Bancor е създаден за протокола Bancor, който осигурява автоматизирана ликвидност и откриване на цени за блокчейн токени с интелигентни договори. Обработващият капацитет на мрежата се освобождава автоматично, когато вече не е необходим. Оперативната памет обаче може да бъде продадена само след като данните са били премахнати от състоянието на сметката и преди това може да бъде препродадена на пазарна стойност.

Как получавам достъп до моя EOS портфейл?
Пълно ръководство за разбиране на EOS акаунти

Какви са алтернативите за използване на EOS dApp?

EOS получи топъл прием от блокчейн общността. В платформата вече са създадени много приложения, а още много са в процес на разработка. Ще разгледаме някои от тези приложения, за да добиете представа за потенциалните им приложения.

Енергийна книга на Ubuntu

Ubuntu Energy Ledger е пазар за чиста енергия, изграден върху блокчейна EOS. Целта на приложението е да помогне на африканските държави да произвеждат евтина възобновяема енергия и да захранват 4 милиарда домове до 2030 г. Необходими са микрокредити и инвеститори, за да се подкрепят малките фирми и къщите и да се задвижи Африка по пътя към зелената енергия чрез общността.

Същото ли е цифровият портфейл като банкова сметка?
Какво представляват криптовалутата и портфейлът

Храната е на разположение на всички играчи.

Картите EBT позволяват на семействата с ниски доходи да купуват храна и други стоки от първа необходимост. Близо 45% от пуерториканците ги използват, включително майки, малки деца, възрастни хора и хора с увреждания (22% в САЩ). Като предоставяме EBT карти на блокчейн платформата EOS, можем да помогнем на тези общности да имат по-голяма финансова покупателна способност и достъп до здравословна храна.

ЗАЛОЖЕТЕ НА ПОБЕДА НА DOWNS ВЪВ ФЛОРИДА. -> ЗАЛОЖЕТЕ НА ПОБЕДИТЕ ВЪВ ФЛОРИДА, ЗА ДА СПЕЧЕЛИТЕ В ПУЛОВЕТЕ

Името на софтуера, с кодово име DACTROIT, е препратка към основния продукт на EOS Детройт: децентрализирана автономна общност (ДАО), която позволява на общностите да разполагат с инструменти за притежаване и управление на допълнителна валута и високоскоростен достъп до интернет. Това е експериментален проект, който има за цел да илюстрира и популяризира алтернативни начини за споделяне на пространството, времето и ресурсите на хората.

EOSfinex е борса за криптоактиви, изградена на базата на блокчейна EOS, която обещава да предлага търговия с ниска латентност, поддръжка на висока производителност и работа без доверие. Проектът се разработва от Bitfinex, една от най-големите борси за криптовалути в света. Екипът планира да пусне борсата през първата половина на 2019 г.

Какво представлява EOS портфейлът?
Как мога да получа EOS монети, без да се налага да плащам за тях?

Кои са основателите на EOS?

Протоколът EOS е създаден през 2017 г. от Block. one с главен изпълнителен директор Дан Ларимър и президент Брендън Блумър начело. Преди да разработи EOS, разработчикът на блокчейн Ларимър вече беше направил вълни в индустрията със създаването на BitShares – първата децентрализирана борса за криптовалути, както и Steemit – първият проект за крипто социална медия.

Лаример е настоящият главен технологичен директор на Block. one и също така е водещият архитект на софтуера EOS.

Заключение

EOS или EOSIO е най-популярната блокчейн платформа в световен мащаб. Всички децентрализирани приложения, базирани на блокчейн, повишават реалната стойност и полезност. Освен това EOS се възползва от разработването на приложения/софтуер за печеливши ниши за игри и хазарт. Някои други употреби включват и поръчване на таксита, разпространение на музика, проследяване на фитнес, цифрови плащания и др.

Децентрализираните приложения за EOS монети са по-сигурни, бързи и евтини в сравнение с традиционните блокчейн приложения. EOS се утвърди като шампион на блокчейн технологията и въз основа на настоящите тенденции може да осигури значителни ползи за широк кръг търговски нужди в бъдеще.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии