Какво е това Dogecoin

⚡️ Дали Dogecoin е добра инвестиция?

Дали Dogecoin е интелигентна инвестиция? Поддръжниците на монетата Dogeecoin твърдят, че тя е една от най-подценените криптовалути, чиито цени са се увеличили значително през последните години. От фундаментална гледна точка обаче е трудно да се направи обосновка на това, че през 2021 г. DOGE ще донесе сравнима възвръщаемост.

⚡️ За какво може да се използва Doge?

Dogecoin не е добър начин за спестяване на пари поради факта, че може да се използва както за плащания, така и за покупки. Концепцията ще се разглежда като портфейл за криптовалута. Това е така, защото може да се генерира безкрайно количество Dogecoins, което прави валутата силно инфлационна.

⚡️ Защо Илон Мъск се нуждае от Dogecoin?

Илон Мъск, главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, който също така е съосновател на Dogecoin, посочи, че не просто е запознат с DOGE; вместо това той работи с разработчиците на DOGE, за да подобри своята мрежа. Мъск дори се пошегува, че Dogecoin може да се превърне в бъдеща резервна валута. „Doge е създаден като шега, по същество

⚡️ Може ли Dogecoin да бъде като bitcoin?

Dogecoin е криптовалута, която функционира подобно на биткойн и етериум, въпреки че не е съвсем същата като всяка от тях. Doge е създаден отчасти като шега за криптоентусиастите и е получил името си от популярно някога меме.

Какво е dogecoin

Dogecoin (DOGE) е peer-to-peer криптовалута с отворен код, която е създадена, за да сатиризира бума на криптовалутите. Тя е наричана „почти подигравателна мемо монета“ заради логото си, което имитира образа на куче от породата шиба ину. Dogecoin е създадена от Джаксън Палмър и Били Маркъс през декември 2013 г.

Dogecoin има широк спектър от приложения – от онлайн бакшиши до плащане на стоки и услуги. Dogecoin е една от най-известните криптовалути. Към май 2021 г. пазарната капитализация на Dogecoin възлиза на 50 млрд. щатски долара, а стойността на един биткойн е 0,40 щатски долара. Dogecoin е популярен, защото е забавен и лесен за използване. Dogecoin е известен и с общността на Dogecoin, която е много активна в социалните медийни платформи като Reddit.

Какво е dogecoin
Има ли бъдеще Какво е dogecoin

Dogecoin е замислен като шега, но все още има стойност, защото е базиран на Litecoin. Алгоритъмът на скрипта прави предлагането на Dogecoin ниско, а цената му – манипулируема.

Съдържание

КЛЮЧОВИ ИЗВОДИ

Dogecoin е криптовалута, базирана на софтуерен проект с отворен код, създаден през 2013 г. от Джаксън Палмър и Били Маркъс.

Dogecoin е създаден като шега, базирана на известен интернет мем, в който е изобразено шиба ину (японска порода кучета).

Какво е dogecoin
Ще достигне ли някога валутата dogecoin 100 долара?

Платформата е разработена на базата на Litecoin и използва същата технология за проверка на производителността като своята майка. Dogecoin има специална група последователи, които го купуват и го използват като препоръка за съдържание в социалните медии.

Dogecoin е криптовалута с акцент върху забавлението.

Dogecoin започна като шега, но след това си спечели последователи. До края на 2017 г. Dogecoin се оказа в центъра на криптовалутния балон, който значително повиши оценката на много криптовалути.

Добра инвестиция ли е Dogecoin?
Какво е dogecoin

След спукването на балона през 2018 г. стойността на Dogecoin спадна значително. Въпреки това той все още има лоялни последователи, които търгуват и използватDogecoin за предложения за съдържание в социалните медии. Подобно на други криптовалути, стойността на Dogecoin е обект на пазарни колебания. В момента (май 2021 г.) един Dogecoin струва 0,40 USD, а общата му пазарна капитализация е 50 млрд. USD. Dogecoin може да се купува и продава на онлайн борси за криптовалути. Те могат да съхраняват Dogecoin на борса или в портфейл за Dogecoin, ако не искат да ги държат сами.

История на стойността на dogecoin

За повечето хора началото е период на несигурност.

Какво е dogecoin
Прогноза за Dogecoin

През 2013 г. служител на Adobe Inc. и мениджър на продукти в офиса в Сидни, Австралия, създава Doge, за да се подиграе с вълнението около криптовалутите. Палмър е определян като „скептично-аналитичен“ наблюдател на новите технологии, а първите му туитове за новия му проект за криптовалута са направени с насмешка. След като получава множество положителни коментари за потенциала на Dogecoin чрез социалните медии, той решава да работи за неговото разработване.

Били Маркъс, софтуерен инженер в IBM в Портланд, Орегон, се вдъхновява да разработи цифрова валута, след като вижда медийното внимание към Doge. За да получи разрешение да работи по истинския софтуер Doge, той пътува до Палмър.

Първоначално Dogecoin се основава на Luckycoin – производно на Litecoin, което използва непредсказуеми награди за добив на блокове. През март 2014 г. обаче случайните възнаграждения бяха заменени със статични. Dogecoin е криптовалута с доказателство за работа (Proof-of-Work), която използва технологията за криптиране на Litecoin. Това е PoW) монета.

Какво да очакваме от Dogecoin?
Кой притежава Dogecoin?

Механизмът „доказателство за работа“ е основен елемент за много криптовалути, като осигурява сигурен и децентрализиран начин за постигане на консенсус. На 6 декември 2013 г. Палмър и Маркъс представят Dogecoin. Стойността на Dogecoin се увеличи с 300% за две седмици, вероятно в резултат на забраната на Китай неговите банки да инвестират в криптовалути.

Популярността на Dogecoin се е повишила

Тя започна като „забавна“ версия на биткойн с логото на японско куче шибу-ину. Непринуденият стил на Dogecoin отразяваше развитието на общността на криптовалутите. Той беше аргумент за по-бърза, по-приспособима и по-удобна за потребителите версия на Биткойн заради технологията му за криптиране и неограниченото предлагане.

Какво е dogecoin
Какво представлява добивът на Dogecoin?

Докато Dogecoin е инфлационна валута, биткойн е дефлационна, тъй като има ограничение на броя на генерираните монети. На всеки четири години количеството биткойни, разпръснати като възнаграждение за добив, намалява наполовина, което води до по-малка инфлация. През януари 2014 г. общността на Dogecoin дари Dogecoins на стойност 30 000 USD за пътуването на ямайския отбор по бобслей до Зимните олимпийски игри в Сочи. 6 През март 2015 г. общността предостави 11 000 долара в догеноини за финансиране на кладенец в Кения и 55 000 долара в догеноини за подпомагане на спонсориран от монетата автомобил на NASCAR.

Dogecoin е създаден на 8 декември 2014 г. и до първата си годишнина има пазарна капитализация от 20 милиона долара и предани последователи.

Защо Елон Мъск подкрепя Dogecoin?
Защо главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск е фен на криптовалутата Dogecoin?

Dogecoin добавя много вълнение към всеки спор

В края на 2016 г. група от Пинкъм, наречена Green Bitcoin Group, започва да предлага първото в света състезание за търговия с криптовалути на лица, които представят за разглеждане идеи за криптовалути. Когато новините за престъпленията му се разпространяват, Кенеди се укрива, оставяйки няколко жени във финансово затруднение. Организацията поискала дарения от обществеността, за да финансира издирването на Кенеди.

По време на и след крипто балона от 2017-2019 г. Dogecoin придоби значителна стойност

Стойността на Dogecoin се повиши заедно с останалата част от сектора на криптовалутите по време на балона, който достигна своя връх в края на 2017 г., а през 2018 г. спадна заедно с останалата част от пазара на криптовалути.

Защо се разрасна DOGE?
Колко монети Dogecoin има?

През 2017/2018 г. Dogecoin за първи път достигна пазарна капитализация от над 1 млрд. долара.

Стойността на Dogecoin се повиши през последните години, главно благодарение на брандирането му. Борсата за криптовалути Binance добави, че тя е предизвикала доста вълнения сред ентусиастите на монетата и много хора си помислиха, че главният изпълнителен директор на Tesla Елон Мъск е подкрепил валутата, когато направи загадъчен туит.

До края на 2020 г. Dogecoin ще струва много повече

Кой е изобретил Dogecoin?
Кой е измислил Dogecoin?

Общността на Dogecoin не се е фокусирала върху инфраструктурата на монетата, която е съставена от доброволци. Една от причините Dogecoin да процъфтява и да се обменя се дължи на оживената мрежа от миньори. Захари Машиах от CryptoIQ казва: „Една от причините, поради които Dogecoin продължава да работи и да се търгува, е, че има активна

Днес много миньори на Scrypt предпочитат (DOGE) пред други монети Scrypt PoW. Всъщност скоростта на хеширане на Dogecoin (DOGE) е 150 TH/s. Това е малко по-ниско от скоростта на хеширане на Litecoin (LTC) от 170 TH/s, което най-вероятно се дължи на факта, че (DOGE) все още е нова монета. „

Dogecoin - най-популярната криптовалута в САЩ.
Dogecoin шикоон ли е?

Миньорите на PoW Scrypt днес предпочитат Dogecoin (DOGE) пред други монети. За да бъдем по-конкретни, скоростта на хеширане на Dogecoin е 150 TH/s, което изостава съвсем малко от тази на Litecoin – 170 TH/s. Това може да се дължи на факта, че монетата DOGE е сравнително нова.

Популярността на Dogecoin (DOGE) ще продължи да расте през 2020-те години, тъй като все повече хора научават за него и осъзнават потенциала му. Фондацията Dogecoin Foundation има планове да използва (DOGE) за финансиране на благотворителни каузи, а общността на Dogecoin е една от най-подкрепящите и приятелски настроените в света на криптовалутите. (DOGE) е тук, за да остане, и стойността му ще продължи да се покачва през 2020-те години. Благодаря за четенето!

През май 2021 г. Елон Мъск изрази ентусиазма си за Dogecoin в Twitter, като заяви, че си сътрудничи с разработчиците на монетата, за да направи трансакциите по-ефективни. През март тази година Мъск проведе анкета в социалните медии с въпрос дали Tesla трябва да приема Dogecoin като плащане. До края на годината веригата киносалони AMC Entertainment Holdings Inc. ( AMC) ще приема Dogecoin като плащане за билети за кино и концесии в избрани обекти.

Колко популярен е Dogecoin?
Представлява ли Dogecoin финансова пирамида?

Досега Dogecoin (DOGE) имаше невероятна година, но все още има много добър потенциал в бъдеще. DOGE е известен като забавна, приятелска криптовалута, към която много хора са запалени. Ето защо стойността на монетата вероятно ще продължи да се увеличава през следващите години. Благодарим ви, че отделихте време да прочетете това!

Към 8 октомври 2021 г. Doge е на 10-о място по пазарна капитализация със стойност 31,9 млрд. долара, което е повече от 48-ото ѝ място и 339 млн. долара пазарна стойност преди година.

Dogecoin срещу Bitcoin

Богат ли е създателят на Dogecoin?
Може ли Dogecoin да бъде като bitcoin?

Dogecoin се различава съществено от Bitcoin, което е един от най-важните фактори, които го отличават. Миньорите по-бързо и по-лесно извършват аритметичните действия, необходими за финализиране и регистриране на трансакциите, което прави Dogecoin по-ефективен по отношение на обработката на плащанията.

„Докато процесът на валидиране на блок на Bitcoin отнема десет минути, този на Dogecoin е една минута“, казва Гари ДеВал, председател на Групата за финансови пазари и регулации на Katten.

Друга причина, поради която Dogecoins набират популярност, е, че те не могат да бъдат унищожени, както казахме преди. Съществува ограничение на броя на биткойните, които някога ще съществуват, което стабилизира максималния брой монети, които могат да бъдат генерирани. Това налага миньорите да работят по-усилено и по-дълго, за да печелят нови биткойни, което гарантира, че стойността на биткойните се увеличава с течение на времето.

Как да закупите Dogecoins

Как да закупите Dogecoin
Tesla ще приема Dogecoin

Dogecoin може да бъде закупен на борса за криптовалути, като например Binance или Kraken. На борсите е необходимо да откриете сметка, като използвате реална валута или криптовалута. След това ще можете да купувате и търгувате с криптовалути, включително Dogecoin.

Можете също така да закупите Dogecoin с Robinhood и TradeStation – два онлайн брокера, които ви позволяват да купувате други криптовалути в допълнение към акции, взаимни фондове и облигации. Те не разполагат с толкова много криптовалути, колкото борсите, но Dogecoin обикновено е достъпен.

Dogecoin е цифрова валута, подобна на Bitcoin. Dogecoin не се регулира от никое правителство или орган и, както при другите криптовалути, препоръчваме след покупката да прехвърлите монетите си в криптопортфейл. Портфейлите се предлагат в най-различни форми, вариращи от онлайн услуги, предоставяни от борси като Coinbase, до мобилни приложения и дори специализирани хардуерни устройства. Dogecoin Core, официалният портфейл за Dogecoin, е добър вариант за тези, които търсят решение за настолен компютър.

Как се добива Dogecoin
Как да купя Dogecoin

Преди Dogecoin да стане популярен и да повиши стойността си, можехте да печелите безплатни монети за изпълнение на основни задачи онлайн.

„Години наред можехте да печелите Dogecoin, вместо да ги купувате в Dogecoin „кранове“,“ казва С. Нийл Грей, партньор във финтех практиката на Duane Morris LLP. „Задачите включваха неща като гледане на реклами или попълване на анкети. Напоследък стана трудно да се намерят такива позиции“.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии