Биткойн: какво представлява и 8 начина да го използвате

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Table of Contents

⚡️ Какво е биткойн и как работи?

Заобикаляйки банките и правителствата, биткойнът е уникална форма на криптовалута, която работи по технология peer-to-peer с криптография. Всяка отделна транзакция, извършена с биткойн, се документира в отворен регистър и се съхранява на сървъри по целия свят, за да се гарантира сигурността.

⚡️ Мога ли да превърна биткойн в пари в брой?

Биткойн може да бъде конвертиран в пари в брой по множество начини, като в крайна сметка ви позволява да го прехвърлите директно в банковата си сметка. Ако това е желаният от вас резултат, най-простият вариант е да продадете биткойн на платформа за обмен на криптовалути като Coinbase или Kraken. Следвайки тези стъпки, ще имате пари, които ще бъдат депозирани директно в банковата ви сметка с минимални усилия!

⚡️ Безопасни ли са биткойните?

Биткойнът има най-много сигнали за престъпления от всички криптовалути, което е напълно логично, тъй като е и най-старата и най-известната. В допълнение към онлайн престъпността са изразени опасения относно финансовата сигурност на биткойн като инвестиция поради високата честота и големия обхват на промените в стойността му.

⚡️ Дали инвестирането в Биткойн е разумно решение?

В търсене на доходоносно начинание? Инвестирането в криптовалута може да бъде пътят, по който да се възползвате от настоящата мания по цифровите валути. През 2022 г. съществува потенциал за реализиране на значителни печалби с такива инвестиции – те обаче са и доста рискови и могат да доведат до финансови загуби. Но ако се направят правилно, тези хазартни игри имат силата да осигурят изключителна възвръщаемост!

Как се купуват биткойни

Колко да купя биткойн

През 2009 г. Сатоши Накамото, анонимно лице или лица, представя на света биткойн. През последните години той се превърна в една от най-харесваните криптовалути и в момента струва повече от 9400 долара.

За какво може да се използва биткойн?

Биткойнът е универсална цифрова валута с безкрайни приложения. Изразходвайте я за стоки и услуги, за да спестите пари, инвестирайте в Биткойн за потенциално изгодна възвръщаемост; търгувайте, използвайки цифрови портфейли, както бихте направили с всеки друг вид валута – възможностите са наистина неограничени!

За какво може да се използва биткойн?
Как да купувате и продавате биткойни

Най-често срещаните приложения включват:

  • Обмислете този подход “купи и запази”.
  • Търговците, които търгуват с краткосрочни тенденции, се наричат дневни търговци.
  • Покупки
  • митнически формуляри.

Как да си купя биткойн? методът е стандартният термин за стратегия за държане.

Популярността на биткойните се увеличи, защото хората могат да ги купуват, когато цените са ниски, и да ги държат, докато се повишат, след което да ги продадат с печалба.

Какво представлява биткойн и как работи?
Как се купуват биткойни

Подходът “купи и дръж” най-често се избира, защото цената на биткойн има потенциал да се повиши след няколко години, което води до значителни приходи, ако го купите на ниска цена и след това го продадете.

Много хора предпочитат да съхраняват своите биткойни в офлайн или “студено” хранилище, като криптиран твърд диск или USB памет. Ако това хранилище бъде унищожено или откраднато обаче, човек ще загуби всичките си биткойни.

Излизане и влизане на пазара в определени часове

С нарастването на вниманието към криптовалутите се появиха няколко борси за криптовалути, на които потребителите могат да купуват и търгуват с криптовалути.

Как да си купя биткойн?
8 причини Как да си купите биткойн е по-добре от обикновена валута

Ако сте опитен трейдър, дневната търговия предоставя изгодна възможност да се възползвате от волатилността на биткойна. Тази стратегия включва внимателно наблюдение на графиките на цените на Биткойн и използване на специализирани техники, за да се реализират печалби от промените в пазарната стойност на криптовалутата. С достатъчно практика и опит този метод на търговия може да доведе до огромен финансов успех!

Като дневен трейдър трите ключа към успеха са познаване на пазара на криптовалути, достатъчен капитал за инвестиране и стабилен подход за търговия. За да можете да започнете работа за нула време и с минимални усилия, необходими от ваша страна, Zipmex предоставя лесна за използване интернет платформа за търговия, която е безплатна и лесна за присъединяване!

С помощта на Zipmex е лесно да започнете да инвестирате в малка сума криптовалута. Уви, цената на биткойн е изключително непостоянна; това означава, че не може да се гарантира, че ценовата му точка нито ще се повиши, нито ще спадне. Експертите и изследователите на биткойн са в състояние да предположат потенциалните движения на курса, като анализират моделите на ценовата графика, но дори и тогава прогнозите им невинаги могат да се сбъднат.

Къде мога да купя биткойни
Истински пари ли са биткойните?

Преди да инвестирате в какъвто и да е имот, трябва да се уверите, че решението ви си заслужава усилията.

Биткойнът е създаден, за да създаде парична система, освободена от правителствено влияние и правомощия. Отключете достъпа до революция на комфорта, когато плащате с криптовалути! Фирмите, магазините и уебсайтовете вече възприемат разплащанията с цифрови валути като Биткойн. Необходим е само публичният ключ на продавача и можете да закупите всичко бързо и безболезнено. С транзакциите с криптовалути пазаруването никога не е било по-лесно!

Трансфери

Друго жизненоважно приложение на биткойн са транзакциите от типа “peer-to-peer”. Можете лесно да прехвърляте биткойни от един портфейл в друг, като използвате публични ключове, което прави възможно извършването на трансгранични плащания. Прехвърлянето се счита за успешно само след като бъде потвърдено по време на процеса на добив, който може да отнеме до 10 минути.

Мога ли да превърна биткойн в пари в брой?
Как начинаещите инвестират в биткойни?

За да съхраняват биткойн, хората обикновено използват портфейли, които имат частен и публичен ключ. Публичният ключ е необходим за изпращане или получаване на Биткойн, но частният ключ се използва за удостоверяване и криптиране на информацията, свързана с транзакцията.

транзакциите с криптовалути се записват в блокчейн, който представлява публична счетоводна книга. За да се уверите във валидността на потребителите, можете да проверите предишни трансакции, като използвате публикуваните им адреси.

Какво е биткойн и по какво се различава от обикновената валута?

Биткойн е модерна и децентрализирана валута, която дава на потребителите по-голям контрол върху финансите им. Биткойн премахва необходимостта от посредници, което го прави по-бърз, по-евтин и по-сигурен от традиционните пари в брой. За разлика от банките, които управляват физическите ви пари, вие сами притежавате своите биткойни! С неговата надеждност и характеристики за сигурност не е чудно защо хората по целия свят се обръщат към Биткойн като към иновативен начин за управление на богатството си!

Кой е новак в областта на биткойните?
Как биткойн печели пари?

Биткойнът предлага множество предимства, като едно от тях е удобната възможност за закупуване на стоки от всяко кътче на света. По същество това е виртуален портфейл, който използва блокчейн технологията за защита, проследяване и изразходване на криптовалутата.

Биткойните са идеалното решение за трансгранични и интернет транзакции, тъй като глобалното им приемане ги прави много по-малко волатилни от традиционните пари в брой или местната валута. За разлика от други форми на плащане, при използването на биткойн няма да ви се налага да се притеснявате за обменните курсове или за колебанията в стойността.

Постигането на пълно проследяване на държавните пари е предизвикателство, но иновативната блокчейн технология на биткойн го прави възможно. Глобална мрежа от хиляди компютри работи заедно, за да създаде неизменна публична счетоводна книга, която документира всяка транзакция, извършена някога с биткойни. Този документ може да се използва по безброй начини – давайки ви възможност да наблюдавате точно финансовата дейност както никога досега! С това ръководство като отправна точка, поемете контрола и се уверете, че никой повече няма да се изплъзне от контрол.

Мога ли да конвертирам биткойн в пари в брой?
Истински пари ли са биткойните?

Биткойнът е изгодна възможност за инвестиция, тъй като не се нуждае от конвертиране при трансгранично използване. Той функционира подобно на златото, като същевременно предоставя допълнителните предимства на парите в брой и свободата от правителствени манипулации на пазара. С Биткойн можете да се възползвате от неговата сила и стабилност по време на икономическа несигурност.

Биткойн е сигурна, революционна валута от типа peer-to-peer, която ви дава пълна гъвкавост и свобода при онлайн плащанията. За обработката на транзакциите ви не са необходими трети страни, както е при другите платформи за разплащане; вместо това за получаване на средствата ви се разчита на ексклузивен ключ, известен само на вас. Най-привлекателната част? Тя е напълно безплатна! Насладете се на сигурността на парите в брой, без да се притеснявате отново да носите физически пари!

Биткойн плуси
Как да харчим биткойн

Не е възможно да го дублирате. За разлика от парите в брой, биткойнът не може да бъде дублиран.

Страхотен метод за водене на документация за данъчни цели: След прехвърлянето на биткойните се променя и тяхната собственост. Това означава, че двама души не могат да участват в транзакции за една и съща сума, и ще направи воденето на записи по-просто и по-точно, особено по данъчни причини.

Можете ли да търгувате с биткойни 24 часа в денонощието?
Кой биткойн е най-добър за дневна търговия?

криптовалутите като биткойн не са изправени пред никакви граници. Можете да ги използвате за трансакции по целия свят и няма ограничение за броя им. Тъй като е с отворен код, глобална и цифрова; криптовалутата не се нуждае от намесата на трета страна. С наличието на главна счетоводна книга; различните държави могат да извършват транзакции помежду си много лесно, без особена намеса от страна на другите!

За трансгранични парични преводи биткойнът е жизнеспособна алтернатива.

Биткойнът има потенциала да направи революция в паричните преводи. Това става по няколко начина, включително чрез намаляване на таксите и увеличаване на скоростта. Традиционните решения за парични преводи често са скъпи и преводите могат да отнемат дни, за да достигнат до местоназначението си. Биткойн, от друга страна, е не само по-бърз, но и далеч по-евтин.

Възможна ли е търговия с криптовалути в рамките на деня?
Биткойн плуси

Мрежата на биткойн, която не разчита на трети страни за проверка на транзакциите, е донякъде уникална. В целия свят има мрежа от доброволци, които използват компютрите си 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да потвърждават транзакциите с биткойн.

Потвърждаването на плащане в BTC отнема около 10 минути. Това се определя от натовареността на мрежата на Биткойн по това време. Колкото по-дълго отнема завършването на транзакция, толкова повече хора използват мрежата, и обратно. Това е подобно на трафика по магистрала: той се забавя, независимо дали има много коли на пътя или не.

По принцип колкото по-натоварен е пътят, толкова по-бавно всеки автомобил стига до целта си. С помощта на биткойн обаче хората са намерили начин да изпращат пари в международен мащаб, който е по-бърз и по-евтин. Според изследване на Световната банка,. през третото тримесечие на 2020 г. средният разход в световен мащаб за изпращане на 200 долара в брой е 6,82%.

Как мога да платя на някого с биткойни?
Мога ли да използвам Биткойн за прехвърляне на пари?

Ако разгледаме по-големи цифри, ще видим, че това може да има голямо въздействие. Например средната такса за транзакция в мрежата на Биткойн през май 2018 г. е била около 2,67 долара – значително увеличение в сравнение с предходните години. Това е причината няколко латиноамерикански правителства да приемат биткойн като законно платежно средство.

Биткойн се отличава от другите методи за плащане поради децентрализирания си характер, който позволява на потребителите да извършват транзакции без помощта на трети страни. Нарастващата тенденция на институционално приемане доведе до това, че през последните две години много предприятия приеха биткойни като легитимна форма на плащане – вълнуващо развитие, което допълнително затвърждава мястото им в съвременното общество.

Изготвянето на план за спестяване е най-сигурният начин за постигане на финансова стабилност.

Биткойнът се нарича “дигитално злато” поради своята рядкост и способността си да се използва като икономически или инфлационен хедж; това означава, че е инвестиция по време на финансов спад или когато стойността на валутата намалява.

Мога ли да използвам биткойн за прехвърляне на пари в чужбина?
Как работи паричният превод с биткойн?

Подобно на златото, има само ограничено количество биткойни, които могат да бъдат добити – 21 милиона. Понастоящем вече са добити 18,9, което накара много хора, включително търговци и дребни спестители, да обърнат внимание на потенциала на биткойн поради нарастващата му цена. Само 2,1 милиона остават неизкопани.

Биткойнът често е сравняван със златото, тъй като количеството и на двата актива е ограничено и нито един от тях не се регулира от централна институция. В продължение на години златото запазва стойността си и се използва като форма на валута, а биткойнът се разглежда като цифрово злато, тъй като притежава подобни качества.

Може ли Биткойн плуси да бъде хакнат?
Мога ли да вляза в затвора за биткойн?

Биткойн може да се използва за закупуване на стоки и услуги, точно както обикновената валута.

Точно както използвате доларите, еврото или йените си, за да купувате продукти на място, можете да направите същото и с биткойн. Въпреки че все още не всички компании ги приемат като разплащане, биткойните постепенно стават все по-разпространени.

Когато плащате с биткойн, няма връщане на такси.

За разлика от компаниите за кредитни карти, които ви позволяват да си възстановите парите, ако закупената стока не е според обещаното, при използването на биткойн няма такъв късмет. Ако направите покупка, но не получите това, което е било рекламирано, за съжаление няма нищо, което да ви помогне да си възстановите парите.

Преди да решите да купувате с биткойн, е важно да проверите почтеността на продавача и да се уверите, че сте разбрали всички условия на продажбата.

Биткойн плуси
Биткойн плуси

Освен това при плащане с биткойн няма никакви такси за чуждестранни транзакции.

Валути като щатския долар са строго регулирани, така че прехвърлянето им често води до високи такси. Биткойнът не се подчинява на същите правила, което означава, че можете да го изпращате, без да се притеснявате от скандални такси.

По същество биткойнът е начин за изпращане на стойност без банки или други посредници, което го прави по-ефективен. Освен това много държави и организации считат Биткойн за истинска валута. Можете да го използвате за закупуване на стоки и услуги, въпреки че все още не всеки магазин го приема. Когато използвате Биткойн, няма и допълнителни такси за международни транзакции. Въпреки това, когато използвате тази криптовалута, купувайте само от надеждни продавачи, които имат ясни условия за продажба.

Как да харчим биткойн
Освен това при плащане с биткойн няма никакви такси за чуждестранни транзакции.

Как да харчим Bitcoin

Въпреки че традиционната валута може да се използва за закупуване на стоки и услуги почти навсякъде, биткойн се приема само на ограничен брой места. Въпреки това все още има много възможности за тези, които искат да похарчат своите биткойни.

Дебитните карти и картите за подаръци за биткойн осигуряват лесен начин за използване на вашите биткойни.

Дебитните карти и картите за подаръци за биткойни предоставят лесен начин за използване на вашите биткойни.
Как да си купя биткойн?

Ако разполагате с биткойн, можете да се възползвате от всичко, което той предлага, като използвате дебитна карта или закупите карта за подарък, за да пазарувате в онлайн магазини.

Ако сте любител на криптовалутите, защо да не проучите идеята за инвестиране в дебитна карта? Много компании предлагат тези удобни карти, които работят точно както всяка обикновена дебитна карта – можете да купувате стоки или да теглите пари в брой от банкомат. Пригответе се да се възползвате от всички предимства, които криптовалутата може да предложи, със собствената си криптовалутно-дебитна карта!

търговия с биткойни
Как да харчим Bitcoin

Забележка

Дебитната карта за криптовалута използва вашата криптовалута и автоматично я конвертира в долари.

С помощта на уебсайтове като eGifter и Gyft можете да похарчите своите биткойни за карти за подаръци от стотици търговци на дребно – дори и такива, които обикновено не приемат криптовалута. Картите за подаръци са чудесен начин да извлечете максимална полза от своите биткойни, без да ги харчите директно.

Как да си купя биткойн?
Може ли биткойн да бъде хакнат?

Дебитните карти и картите за подаръци за биткойн осигуряват лесен начин за използване на вашите биткойни.

Пазаруване с Bitcoin

Има няколко различни начина за харчене на биткойн, но един от тях е чрез използване на карти за подаръци и дебитни карти за криптовалута. Някои големи онлайн търговци на дребно, като Overstock и Newegg, са се хванали на въдицата и приемат биткойн като плащане.

Пазаруване с Bitcoin
Как се използват биткойни стъпка по стъпка?

Можете да използвате биткойн и за извършване на покупки при търговци, които не го приемат. Например, Flexa е платежна мрежа, която поддържа много различни валути, включително криптовалути. Когато използвате платежната мрежа Flexa и нейния мобилен портфейл SPEDN, можете да платите във всяка поддържана валута и тя ще бъде конвертирана в момента на покупката. Въпреки че има лимит на разходите от 750 USD седмично с Flexa, тя се приема в много големи магазини за търговия на дребно в САЩ, включително Nordstrom Lowes и Petco.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти