Топ крипто

  Как да използваме стратегия за пробив в търговията с Bitcoin

  Съдържание

  ⚡️ Как се прогнозира пробив при криптовалутите?

  Най-добрата комбинация от индикатори за откриване на истински пробив в крипто търговията вероятно е анализът на обема и на свещите. В резултат на това ключовият индикатор, който трябва да наблюдавате при търговия с пробиви, е пробив от установено ниво на подкрепа или съпротива, което е добре подкрепено от висок търговски обем.

  ⚡️ Печеливша ли е стратегията за пробив?

  В крайна сметка. Диапазоните са лесни за идентифициране, което прави подхода за пробив в диапазона много популярен. Много трейдъри обаче губят пари, използвайки този метод, поради фалшиви пробиви, отстъпления от точката на пробив и нереалистични очаквания.

  ⚡️ Какво прави стратегията за пробив в криптовалутите?

  Пробивът настъпва, когато цената се задържи под ниво на съпротива или над ниво на подкрепа за продължителен период от време. Много трейдъри определят входни точки и нива на стоп-загуба, като чертаят линия в пясъка на нивото на съпротива или подкрепа.

  ⚡️ Как да разпозная фалшив пробив?

  Ако цената се повиши над 100 USD, това е пробив. Ако след това цената падне под 100 долара и продължи да се движи така, това е фалшив пробив. Пробивът е загубил инерция и цената се е върнала назад. Фалшивият пробив разкрива, че не е имало достатъчен интерес за покупки, за да продължи да тласка цената над съпротивата или под подкрепата, след като тя се е повишила

  Стратегия за пробив в търговията

  Неуспешната сделка е резултат от неуспешна стратегия. В тази статия ще ви покажем как да използвате стратегия за търговия с криптовалути с висока вероятност, за да печелите големи печалби стъпка по стъпка – дори ако сте начинаещ.

  Печеливша ли е стратегия за пробив в търговията
  Как се използва стратегия за пробив в търговията

  Стратегия за пробив.

  Нашата примерна стратегия за пробив е следната:

  Определяме какво търсим: пробив на алткойн с по-голям предстоящ ход от поне 50% (което очакваме да се случи скоро). Искаме да закупим по-евтино и да продадем повече.

  Периодът на продължителност на търговията трябва да бъде няколко дни (може би дори няколко седмици). Големи колебания могат да се случат в рамките на един ден, но те са по-рядко срещани.

  Какво представлява 15-минутната стратегия за пробив в търговията
  Кой е най-добрият индикатор за стратегия за пробив в търговията

  Графиките се използват в БТК

  Следим старателно две графики: седмична и/или дневна графика, както и 4-часова.

  Общата картина на цената на алткойна може да се открие на първата графика, която ни позволява да разберем по-добре колко далеч е спаднала тя по отношение на по-широките пазарни условия и други важни подробности. Като следим внимателно тези времеви рамки, можем по-точно да прогнозираме кога може да има предстоящ пробив в цените или стойността.

  За повече идеи и стратегии продължавайте да четете – абонирайте се за този бюлетин, за да получавате актуализации.

  Първата стъпка при създаването на обществена градина е да се уточнят всички необходими подробности, включително:

  1. Въведете

  Причини да не търгуваме с пробиви в диапазона
  Кога трябва да купувам пробиви?

  На този етап е възможно да се използва стандартният метод за пробив при покупка. На няколко графики на алткойни могат да се видят много ниски зони. Повечето възрастни са загубили голяма част от стойността си през последните месеци. Те са подобни на тези:

  Кога трябва да купувам акции с пробив?
  Как разпознавате пробивите в търговията?

  Стратегията за пробив се състои в това да се открие мястото, където цената ще пробие в нова посока от зона на скорошен връх (съпротива) или дъно (подкрепа).

  Как да разберете дали имате пробив?
  Стратегия за пробив в търговията

  Определянето на това кога ще се откъсне ценовото дъно е актуално предизвикателство. Ако не го направите, може да отнеме седмици или месеци, за да започнат цените отново да се покачват и да дадат началото на нов бичи пазар – ако това се случи.

  Затова се стремим да постигнем равновесие между две основни качества.

  Какво представлява пробивът?
  Потърсете бюджетни алтернативни криптовалути с валидирани сигнали за пробив.

  Когато разглеждате графиката, бързо и уверено ще забележите забележителен възходящ тренд. Въпреки че в този момент цените може да са твърде високи, за да се вместят в бюджета ви, за щастие е много вероятно скоро след това да скочат.

  Разпознаване на трейдър, който търгува с пробиви
  стратегия за пробив в търговията

  Хейкин-Аши е най-добрият подход за идентифициране и използване на тенденциите по-бързо от всякога. С тази стратегия можете ефективно да елиминирате пазарната волатилност, като едновременно с това определяте тенденцията за нула време – както е показано по-долу!

  Използвайки този метод, можем да се възползваме от дъното на предстоящ възходящ тренд и да продаваме. Като бонус, ето една графика, която изглежда вече е достигнала дъното си и скоро може да започне да нараства:

  Изпълнение на стратегия за пробив в търговията
  Къде да поставим нашия стоп лос

  Дневната графика показва първите индикации за пробив.

  Но това звучи доста лесно, нали? Но дяволът се крие в детайлите:

  Трейдърът купува при върха на очевиден нов възходящ тренд, очаквайки, че пазарът ще продължи да се покачва. В резултат на това вероятно отстъплението не се дължи само на грешка, а по-скоро на началото на възхода.

  Съотношението между риска и възнаграждението в резултат на тази търговска конфигурация?
  Пример за стратегия за пробив в търговията

  Когато откриете пробив, както е показано на фигурата по-долу, изчакайте потвърждение на пробива. Искаме да потвърдим, че се е образувало по-високо дъно над предишната зона на съпротива (представена от нашата черна линия).

  Можем да потвърдим, че се случва пробив, когато цената остане стабилна над скорошната съпротива, която би трябвало да се превърне в подкрепа. Потвърждението става още по-силно, когато получим второ по-високо дъно.

  Част от тази стратегия за пробив
  стратегия за пробив в търговията

  Зеленият правоъгълник маркира зона за покупка.

  Потенциал на стратегията за търговия с пробив
  Пробив в търговията

  2. Спиране на загубите

  На следващата фигура е показан нашият пример с входната цена и мястото, където поставихме стоп лос.

  Стоп поръчката ще ви помогне, ако нещата се объркат и първоначалният ви залог не се осъществи. Внезапни, неочаквани фундаментални новини могат да доведат до рязък спад на цената на акциите и да останат под входната ви стойност за продължителен период от време. Това е нещо, което искате да избегнете.

  Търговия с пробив е всяко движение на цената извън определена зона на подкрепа или съпротива
  Вашият стоп лос винаги трябва да бъде поставен над или под свещта на пробива

  Приложете зона за спиране на загубите, когато сте в сметката си за търговия за първи път.

  Стоп-загубата е стратегия за защита срещу спад на пазара. Логично е да използвате стоп лос, когато тенденцията изглежда нарушена (поне за момента); това е мястото, където професионалните трейдъри излизат бързо, преди да настъпят допълнителни щети.

  Това е напомняне за това, което се случи на хиляди търговци през лятото на 2017 г., когато те не очакваха монетите им да поевтинеят толкова много.

  Пример за вход и стоп загуба

  Коя е най-добрата стратегия за пробив?
  Имате ли нужда от индикатори за търговия с пробиви?

  Изключително важно е да разберете, че стоп-аутът не е всичко и не е край на вашия опит в търговията. Печелившите се отличават от губещите поради липсата на емоционални проблеми, свързани със спирането.

  Възможно е да се разсъждава рационално, особено в сферата на криптовалутите. Ето защо една голяма печалба е повече от компенсирана от няколко малки загуби. Особено в областта на криптовалутата. В резултат на това устояването на емоциите при една сделка е от решаващо значение.

  Надеждни ли са стратегиите за пробив?
  Пример за стоп-функция:

  Вторият по-висок и по-нисък диапазон на пробив би бил зоната за покупка.

  Ако цената не беше спаднала, зоната за покупка щеше да бъде идентифицирана чрез втори по-висок и по-нисък диапазон на пробив. За съжаление, тя рязко спадна и ни принуди да поставим стопа си под линията на подкрепа на боксена – в крайна сметка демонстрирайки колко голям късмет сме имали да избегнем такава неблагоприятна позиция.

  Надеждни ли са стратегиите за пробив?
  Едно значително предимство компенсира няколко незначителни загуби.

  Търговията със стоп лос е плашеща перспектива за много инвеститори, тъй като те се страхуват от автоматичното затваряне на позициите си.

  Аматьорите са склонни да инвестират силно в настоящата си професия, дотолкова, че са емоционално обвързани и цялата им надежда и амбиция се крепи на алткойна, който са придобили. Това ги прави неспособни да поддържат обективна позиция.

  Как да получите огромни печалби с проста крипто търговия с пробив
  Печеливша ли е стратегия за пробив в търговията?

  Когато цената се обърне срещу тях, те не искат да я приемат. „Не може да е вярно; хайде, бейби…“ Те се увличат по суеверия и сантименталности, вместо да поемат малка загуба и да преминат към следващата сделка. – Не се оставяйте да бъдете заблудени от подобен ентусиазъм. Запазете хладнокръвие. К на пример за това как да използвате поръчка за спиране на загубата:

  3. Целева печалба.

  Прогнозираме къде цените могат да преминат отвъд зоната на пробив в продължение на дни. Това ни осигурява съотношение риск-печалба, което може да е просто теоретично съотношение, основано на вашите предположения, но все пак е от решаващо значение за оценка, тъй като обяснява защо правите сделката и дали си струва да се опитате.

  Коя е най-добрата стратегия за търговия с криптовалута?
  Какво прави търговията с пробив на криптовалута?

  Откриване на тайната за анализиране и постигане на целите за печалба

  Предвиждаме, че тази опция може да претърпи скок от 50% въз основа на предишните нива на подкрепа и съпротива. Не е необичайно стойностите да се върнат на предишното си ниво, когато приливът се промени, като например в началото на бягството…

  Какво е крипто пробив
  стратегия за търговия с криптовалути Breakout

  Движение на цените от деня на стартиране.

  Тази дълга червена свещ, която беше последвана от няколко дни на мечи свещи, проби това бивше ниво на подкрепа и тества нивото от 10,50 USD на 18 август. Това е област, в която има много потенциали. Когато погледнете скрийншота, направен по това време, можете да видите, че цената вече е пробила този минимум

  Така че целта ни е печалба от 50% или повече, което е постижимо. Тук виждате целта на 4-часовия детайл до нашия вход:

  Анатомия на търговията при breakout търговия
  Най-добрата стратегия за дневна търговия с криптовалути за търговия на пробиви в криптовалутите

  Както е показано на 4-часовата графика на EOS, вече станахме свидетели на интензивно покачване на цената през миналия месец. Невъзможно е да се предвиди колко още може да продължи то; въпреки това сега би било разумно време да започнете да инвестирате в този пазар, ако се надявате да се възползвате от всички потенциални печалби! Не пропускайте да се възползвате – включете се в EOS днес и се възползвайте от неговия скок, преди да е станало твърде късно!

  Нека да помислим какво би се случило, ако решите да разделите ситуацията наполовина:

  Стратегии за търговия с криптовалути, които трябва да знаете
  стратегия за търговия с криптовалути

  Първият депозит беше направен на стойност 0,00017776 BTC, което днес се равнява на 8243 щатски долара.

  Цената на излизането е 0,00026295 USD.

  0,00008,19 (около 50% от цената)

  Оставете другата половина да се търкаля и вижте докъде ще стигне. Още веднъж, нашият стоп лос служи като инструмент за управление на риска. Преместваме го над входната ни цена, за да предотвратим връщането на цената към задържане на тренда.

  Как да разпознаваме търговията с пробив и фалшивите сигнали при търговия
  Как да разпознаваме пробивите и фалшивите сигнали при търговия

  След като преживеете коварната буря, най-накрая можете да въздъхнете с облекчение; дори ако къщата ви е била наводнена до краен предел, ще получите пълно обезщетение за щети в размер до 61 000 USD.

  Вдигнете още веднъж стоп лоса и оставете победителя да си тръгне:

  Индикатор за пробив

  Поръчката за стоп-загуба има както предимства, така и недостатъци:

  • Недостатъкът е, че ако цената достигне нивото на стоп-загуба, автоматично ще излезете от сделката.
  • Недостатъкът е, че никога няма да достигнете върха, тъй като стопът винаги ще бъде на дъното. Така че е въпрос на лично предпочитание дали искате ръчно да блокирате печалби на ниво, което от гледна точка на изчисленията е безспорно голяма печалба и е било очаквано от сделката.
  Какво е крипто breakout търговия 2022
  Търговия с плюсове и минуси на разкъсването
  • Ако предпочитате да не бързате да вземате решения и имате личен стил, трябва да държите по-голямата част от позицията си на по-високите нива на движението на ценовите вълни. По този начин ще си гарантирате, че дори и цените да спаднат след това, в крайна сметка може да спечелите повече пари, отколкото ако разчитате само на стоп лос.
  • Ако осигурите инвестицията си на стойност 0,0001776 в диапазона от 0,00030000 до 0,00035000, ще получите възвръщаемост от 100%!

  За много професионалисти концепцията за печалба е основен принцип в тяхната бизнес стратегия. Общоприето е, че печеленето на пари трябва да е в центъра на всяко успешно начинание.

  Опитните трейдъри признават успеха, когато той дойде, и благосклонно излизат от сделката.

  Стратегия за търговия с пробив
  Търговия с пробив в начина на работа

  Много начинаещи инвеститори са склонни да се фокусират върху потенциала за по-нататъшен растеж, вместо да се възползват от печалбите, когато те възникнат. Това може да бъде скъпоструваща грешка, тъй като често води до продажба на загуба. Поръчката за стоп-загуба помага да се намали този риск, като позволява на инвеститорите да определят предварително определена цена, на която позицията им ще бъде продадена, ако пазарът се движи срещу тях.

  Breakout търговия как да се изчисли

  Поемане на твърде много рискове – „Капанът на прекомерните очаквания“.

  Втората грешка, която трейдърите за първи път често допускат, е, че не прибират печалбите, когато ги имат, поради алчност: тъй като сравняват графиката с други, на които цената е достигнала определени екстремни върхове, те имат определени очаквания за това колко високо трябва да отиде цената.

  индикатор за пробив
  стратегия за търговия с пробив

  Търговията с такава значителна предразположеност е рискована: начинаещите трейдъри често изчакват твърде дълго, за да фиксират печалбите си, обикновено докато върхът премине и цената започне да пада.

  Още по-плашещо е, че много търговци дори ще следят цената, докато не ни намерят без нищо. Или пък могат да загубят пари в сделка, в която са имали възможност да реализират значителна печалба! Но може би 80% вместо 200%, което все пак е по-добре от нищо.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии