Какво представлява индексът на страха и алчността? Какво влияе върху движението на цените на активите? Анализ на настроенията при криптовалутите

⚡️ Как да получа монети на страха?

✔️ Създайте портфейл в Coinbase. За да се сдобиете със Страх, ще ви е необходим портфейл, който поддържа самосъхранение, като например Coinbase Wallet.
✔️ Създайте акаунт в Coinbase Wallet, като използвате имейл адреса си и следната информация: ✔️ Името, което искате да използвате.
✔️ Фразата за възстановяване трябва да се съхранява на сигурно място.
✔️ Разберете и планирайте разходите за управление на мрежата Ethereum.
✔️ Използвайте борса за криптовалути, за да купите и прехвърлите Етер в акаунта си в Coinbase.
✔️ Използвайте своя ETH, за да закупите Fear на страницата на борсата.

⚡️ Как работи Индексът на страха и алчността в криптовалутата?

Индексът на страха и алчността в криптовалутата е проучване, предназначено да оцени пазарните настроения, които се измерват количествено по скала от 0 до 100. Долният край (0-49) на този спектър отразява страха, докато горният край (50-100) представлява алчността.

⚡️ Какво означава стейк в криптовалутата?

Стейкингът позволява на инвеститорите в криптовалута да използват своите цифрови активи и да генерират пасивен доход, без да се налага да ги продават. Можете да мислите за стакетирането като за криптоверсия на влагането на пари в спестовна сметка с висока доходност.

⚡️ Безопасно ли е да залагате?

Средствата най-вероятно са сигурни, тъй като са в банкова сметка. Въпреки това, дори и парите ви да са „заключени“ по време на периода на залагане, това не означава, че са в пълна безопасност. Макар че някои борси твърдят, че държат замразените си средства в хладилни камери, това невинаги е така и киберпрестъпници са вземали биткойни от големи борси

Съдържание

Посетете нашия уебсайт, за да научите повече за индекса на страха и алчността.

Замисляли ли сте се някога, че дори да имате силна инвестиционна стратегия, тя може да бъде разрушена в един момент от членове на пазара, които действат от страх или алчност?

Пазарните нагласи могат да бъдат повлияни от различни стимули, като например „страх от пропуснати ползи“ или „FOMO“ сред публичните и частните организации и предприятия, които се интересуват от биткойн.

Повечето инвеститори се страхуват, че цената ще се повиши над текущото си ниво, затова пускат много поръчки за покупка. В резултат на това цената се покачва.

Индекс на страха и алчността
Страх – Индикатори и сигнали

Когато маса инвеститори внезапно продават активите си поради паника или негативни новини, се наблюдава очевидна промяна в отношението им към техните инвестиции.Реакцията на пазара на такива новини се нарича „индекс на страха и алчността“.

Как можем да измерим нагласите на инвеститорите, когато те пряко влияят върху цената на даден актив?

Инвеститорите са загрижени да запазят активите си по време на криза, при която продавачите на пазарите оказват натиск върху тях. Именно тогава инвеститорите използват индексите като заместители за измерване на паниката на инвеститорите на фондовия пазар.

"Краен страх" обхвана криптопазара
Индекс на алчността и страха при криптовалутите

Индексът VIX или индексът на волатилността измерва степента на волатилност на фондовия пазар. Обемът на търговията на пазара на деривати се използва за създаване на индекс с тази стойност.

Ценовото действие на VIX ще отразява инвестиционните идеи на институционалните инвеститори и инвеститорите с висока стойност.

Друг показател, който може да се използва за оценка на настроенията на инвеститорите, е индексът Cryptocurrency Fear and Greed, който се прилага и за пазара на криптовалути.

Индексът Crypto Fear and Greed измерва настроенията на инвеститорите, за да помогне на инвеститорите в биткойни да анализират пазарните условия.

Индекс на страха и алчността Биткойн и крипто
Индекс на крипто страха и алчността

Индексът на криптовалутите е инструмент за измерване на емоциите на инвеститорите на пазара на биткойни, по-специално на алчността и страха. Той се използва от анализаторите за проучване на активността на инвеститорите, свързана с криптовалутите. Инвеститорите получават бързо пазарни новини и могат да вземат решения веднага, когато на пазара настъпят значителни събития – както добри, така и лоши.

Представете си, че инвеститорите по целия свят научат за това едновременно. Много по-вероятно е това да предизвика „buy FOMO“ или „панически продажби“ на други пазари, отколкото при акциите.

На криптопазара има нещо, наречено страх и алчност
Индексът на страха и алчността при криптовалутите показва рекорден скок

Когато инвеститорите са паникьосани или алчни на този 24/7 пазар, индексът Cryptocurrencies Fear & Greed се използва за изучаване на поведението на инвеститорите и за подпомагане на вземането на решения.

По този начин не зависите от настроенията на пазара и не се влияете от тях, което може да помогне на инвеститорите да изпълняват по-добре своите стратегии. Индексът, използван в този пример, е взет от алтернативния уебсайт.

Crypto Fear and Greed Index е показател, който инвеститорите използват, за да разберат дали пазарът изпитва крайна тревога (0) или алчност (100). Стойност от 100 означава, че инвеститорите са станали прекомерно алчни. Възможно е FOMO да е предизвикал известен импулс за покупки.

"Краен страх" владее криптопазарите
Индекс на страха и алчността: как инвеститорът може да следи пулса на пазара

Според уебсайта Cryptostrategy и Greed Index се основават на данни от пет източника.

Тези източници са:

 • социални медии (Twitter)
 • Тенденции в Google
 • пазарна капитализация
 • обем на търговията
 • волатилност на цените.

Частта на индекса, свързана със социалните медии, търси споменавания на „купувам“, „продавам“ и „задържам“ в туитове.

Потърсете определени ключови думи, свързани с биткойн, в Google Trends, за да проследите интереса към търсенето в световен мащаб. Например, „цена на биткойн“ ще ви даде представа колко често тази конкретна ключова дума се търси в световен мащаб.

Индекс на страха и алчността на криптопазара
Индекс на страха и алчността на Bitcoin

Данните за пазарната капитализация и обема на търговията са от CoinMarketCap.com.

И накрая, волатилността на цените е базирана на данни от BitVol.info.

Индексът се актуализира на всеки час, а на уебсайта можете да видите как се е представял през последната седмица, месец или година.

Науката зад индекса на CNNMoney за страха и алчността

Индексът на страха и алчността е инструмент, който някои инвеститори използват за оценка на пазара. Той показва, че когато хората се страхуват твърде много, акциите се търгуват на по-ниска цена, отколкото си заслужават, а когато хората са твърде алчни, акциите се търгуват на по-висока цена, отколкото си заслужават.

Някои скептици не смятат, че това е полезен инвестиционен инструмент, тъй като той ви съветва да купувате или продавате въз основа на това как се чувстват другите хора, а не дава обективни критерии. Индексът на CNN за страх и алчност измерва седем фактора, за да установи размера на страха или алчността на пазара, които са

 1. Моментум на цената на акциите: Средната цена на S&P 500 за 125 дни в сравнение с текущата му стойност.
 2. Процентът на акциите на Нюйоркската фондова борса (NYSE), които достигат 52-седмични върхове, спрямо тези, които достигат 52-седмични дъна.
Науката зад индекса на CNNMoney за страха и алчността
Науката зад индекса на CNNMoney за страха и алчността
 1. Инструмент за технически анализ, който сравнява броя на поскъпващите акции с броя на поевтиняващите акции.
 2. Разликите между пут-опциите и кол-опциите могат да помогнат на инвеститорите да разберат какво чувстват хората на пазара. Като цяло, ако пут опциите изостават от кол опциите, това означава, че хората са по-алчни. Когато цените на пут опциите надвишават цените на кол опциите, това често е индикация за страх сред инвеститорите.
 3. Чрез измерване на разликата между доходността на облигациите с инвестиционен рейтинг и на облигациите с висока степен на риск можем да разберем по-добре какъв е апетитът към по-рискови стратегии.
 4. Волатилността на пазара: CNN измерва индекса на волатилността на Cboe (VIX) с фокус върху 50-дневната средна стойност.
Crypto Fear and Greed Index измерва настроенията на инвеститорите, за да помогне на инвеститорите в биткойни да анализират пазарните условия.
Индексът Crypto Fear and Greed измерва настроенията на инвеститорите, за да помогне на инвеститорите в биткойни да анализират пазарните условия.
 1. Диференциране на възвръщаемостта на акциите спрямо държавните ценни книжа.

Всеки от тези седем показателя се оценява по скала от 0 до 100. След това индексът се изчислява, като се вземе средната стойност на всички показатели, като 50 е неутрален, а по-висока стойност означава повече алчност от нормалното.

Какво ни разкрива високият или ниският резултат в крипто индекса на страха и алчността?

Индекс на страха и алчността онлайн
Графика на индекса на страха и алчността

Когато индексът падне под 50, това може да е знак, че инвеститорите започват да се страхуват твърде много, което може да доведе до възможност за покупка.

Ако индексът се повиши над 50, това може да е индикация, че инвеститорите стават алчни, което може да е сигнал за продажба.

Разбира се, винаги трябва да правите проучвания и да не вземате решения само въз основа на един показател.

Крипто индекс на страха и алчността във времето
Графика на индекса на страха и алчността

И не забравяйте, че миналите резултати не са непременно показателни за бъдещите резултати.

Но ако търсите друг инструмент, който да ви помогне в търговията с криптовалути, може би си струва да разгледате индекса на крипто страха и алчността.

Какво влияе на крипто страха и алчността?

Индексите трябва да отговарят на някои специфични критерии.

Крипто индекс на страха и алчността
Индекс на страха и алчността

Към момента в индекса е включен само биткойн. Тъй като, когато цената на биткойна се колебае, тя има потенциала да окаже значително въздействие върху пазара. В резултат на тази реалност бяха установени допълнителни критерии за индексиране, включително:

 • Общата волатилност на златото, среброто и платината е 25%.

Цифрата се изчислява въз основа на волатилността и максималния спад на цената на биткойн спрямо 30-дневната и 90-дневната средна волатилност. Когато волатилността се повишава, това показва ентусиазъм на пазара.

Научете повече за крипто индекса на страха и алчността
Индекс на страха и алчността ethereum
 • 25% от пазарния импулс/обем на дадена акция е без значение.

Когато пазарът е във възход, този метод включва сравняване на 30-дневната и 90-дневната пълзяща средна стойност, за да се определи дали има голяма активност на купувачите от страна на продавачите. Това води до алчност на инвеститорите на пазара.

 • Според доклада социалните медии представляват само 15% от създаването на потенциални клиенти в B2B сектора.

Ако искате да анализирате криптовалути, използвайте хаштаг за всяка от тях. Например #XRP. Изчислението се основава на скоростта и броя на отговорите.

 • Проучванията водят до едва 15% успеваемост.

Мнения за временно спрян уебсайт

Какъв е индексът на страха за криптовалутата крипто индекс на страха и алчността
Какво означава изключителна алчност в криптовалутата?
 • Опитът ми с този щам е фантастичен; пиша това ревю, докато съм под въздействието му.

Процентът на пазарната капитализация се определя на базата на цената. На биткойните и алткойните се гледа като на убежище при рязко повишаване на маркетинговата тревога, докато алткойните се използват само за спекулативни цели.

Макар че анализът на пазарната капитализация може да даде някаква представа за отношението на инвеститорите, трудно е да се каже със сигурност, тъй като ръстът на пазарната капитализация на алткойните може да е резултат от реален инвеститорски интерес.

 • Броят на марките, които използват фразата „като риба във вода“, се е увеличил от нула на 70 процента. Употребата на тези думи е популярна не само сред бизнеса, но и сред потребителите.
Кога мога да купя индекса на страха и алчността?
Какъв е индексът на страха и алчността при криптовалутите?

Google Trends е инструмент на Google, който анализира ключови думи, свързани с биткойни. Когато броят на заявките за термини, свързани с биткойни, се увеличава, това показва, че инвеститорите проявяват все по-голям интерес към пазара на криптовалути.

Какво ви казва диаграмата на страха и алчността?

Крипто индекс на страха и алчността
Как получавате алчни монети?

Над графиката на цената на биткойн се наслагва индексът на биткойн. Предимството на това е, че ви позволява да наблюдавате не само настоящата стойност, но и как се е променяла оценката при колебанията на цената.

С добавянето на това ново, уникално измерение към Индекса на страха и алчността при криптовалутите Bitcoin инвеститорите могат по-точно да оценят как индексът е реагирал в миналото на ценовите промени. Това е единственото място в света, където можете да го откриете, и то не е на нито един друг уебсайт, за който знаем, че обсъжда Индекса на страха и алчността.

Всеки ден ще актуализираме тази графика на живо, за да покажем как индексът на страха и алчността на биткойн се променя заедно с цената на биткойн.

Предлагаме и бот в Twitter, който всеки ден съобщава текущата стойност на индекса на страха и алчността.

Индекс на страха и алчността на криптовалутата
Страх – Индикатори и сигнали

Скалата на страха варира от 0 до 100, като 0 означава „Краен страх“, а 100 – „Крайна алчност“.

Надяваме се, че ще се насладите на тази иновативна и безплатна услуга.

Когато се използва с биткойни. Като вземем индекса на криптостреса и алчността, както и цената на биткойн, виждаме, че когато индексът на криптостреса и алчността достигне зелената линия на фигура 1 при 10, цената на биткойн се повишава пет пъти.

Точен ли е индексът на страха и алчността?
Как тълкувате индекса на страха и алчността?
 • Увеличаване 1 +70%.
 • Увеличаване 2 +45%
 • Увеличение 3 +310%
 • Увеличение 4 +25%
 • Увеличаване 5 +300% .

Комбинацията от криптостратегията и индекса на алчността при 90 (червената линия на фигура 1) предполага, че цената на биткойн ще се понижи два пъти спрямо пика си, както следва:

 • Намаляване 1 -40%.
 • Намаление 2 -45%.
Индекс на страха и алчността крипто
Индексът на крипто страха показва

Разглеждайки резултатите от теста, изглежда, че можем да използваме индекса Crypto Fear and Greed като част от нашия криптоинвестиционен анализ.

Въпреки че втората цел на индекса е да измерва настроенията на инвеститорите, той не трябва да се използва като знак за покупка и продажба. Ако разчитаме на този метод обаче, потребителите могат да бъдат претоварени от пазарните настроения. Можем да измерим тревожността и алчността на инвеститорите на пазара на криптовалути с индекса Crypto Fear and Greed. Той обаче трябва да се използва само за проследяване на настроенията на инвеститорите на пазара, докато препоръките за продажба въз основа на него трябва да се вземат предвид с допълнителни критерии.

Как да се сдобиете с монетите на алчността?
Какъв е индексът на страха и алчността

След като знаете какво представлява индексът на страха и алчността, можете да проверите фактите и да направите по-информирана покупка. Тогава на помощ идва Zipmex. За да започнете да търгувате, влезте в борсата!

Както винаги, щастлива търговия!

Crypto Fear and Greed Index е нов инструмент, който може да се използва за измерване на настроенията на инвеститорите на пазара на криптовалути. Индексът се основава на цената на Биткойн, както и на други условия като броя на търсенията в Google на термини, свързани с Биткойн. Можете да използвате индекса, за да наблюдавате пазара

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии