Прогнози за криптовалутите за 2023 г.

⚡️ Може ли Ethereum да достигне един милион?

Според неотдавнашната прогноза на Big Ideas (BIS) за 2023 г. биткойнът може да достигне 1 млн. долара до 2030 г., докато пазарната капитализация на Етериум може да достигне 20 трилиона долара.

⚡️ Ще достигне ли биткойн 100 хил. долара?

Според някои експерти биткойн може да достигне 100 000 долара до 2022 г.

⚡️ Струва ли си да се инвестира в биткойн през 2022 г.?

Може би сте сигурни, че подобна възвръщаемост е необичайна, ако сте запознати с фондовия пазар. В резултат на това биткойн е отлична инвестиционна възможност за инвеститори, които не желаят да рискуват, тъй като има способността да носи печалби, които са по-големи от тези, предлагани от други класове активи.

⚡️ Коя криптовалута ще отбележи ръст през 2022 г.?

Несъмнено ще бъде огромен взрив, ако през 2023 г. Етериум преживее ново възраждане. Етериум е една от най-големите криптовалути, в които може да се инвестира, а освен това е първият голям проект, който стартира интелигентни договори, които позволяват на разработчиците да създават децентрализирани приложения (dApps) за настолни и мобилни компютри върху блокчейн технологията.

Криптовалути прогнози

Пазарите на криптовалути си спечелиха репутацията на волатилни през 2018 г., като по време на бичия период през 2021 г. цените на няколко пъти достигнаха исторически върхове, а само няколко месеца по-късно се сринаха, противно на очакванията.

Биткойнът ( BTC /USD), чиято пазарна капитализация е над 70 млрд. долара, започна на 68 700 долара през ноември 2021 г., а след това падна до 33 000 долара през януари 2023 г., когато беше в самото си начало.

Най-популярната криптовалута, биткойнът, до голяма степен влияе върху отношението на хората към други криптовалути – т.нар. „алткойни“. През 2023 г., когато биткойнът става все по-разпространен и приеман, инвеститорите се чудят кой алткойн ще се издигне до него. Тази статия обхваща прогнози за бъдещето на криптовалутите въз основа на ключови движещи фактори в индустрията.

криптовалути прогнози 1 седмица
Прогнози за бъдещето на криптовалутите 1 седмица
 Бъдещи прогнози за криптовалута 1 ден
Прогнози за бъдещето на криптовалутите 1 ден
 Бъдещи прогнози за криптовалута 4 часа
криптовалути прогнози на криптовалутите 4 часа
Прогнози за бъдещето на криптовалутите за 30 минути
Прогнози за бъдещето на криптовалутите 30 минути
Съдържание

а криптопазара се очаква ръст в близко бъдеще

Напоследък криптовалутите нараснаха значително с разработването на нови блокчейн приложения.

Тъй като използването на Defi продължава да расте, нараства и необходимостта от по-сигурни, лесни за ползване и ефективни финансови услуги, базирани на блокчейн.

DeFi

Прогноза за цената на криптовалутите
Прогноза за цената на Дефи

Според Defi Llama общата блокирана стойност (TVL) на услугите, базирани на блокчейн и използващи Defi, се е увеличила драстично от 19 млрд. долара в края на 2020 г. до почти 237 млрд. долара в края на 2021 г.

Потребителите могат да използват децентрализирани борси, за да търгуват с криптовалути, да получават изгодни лихвени проценти и да печелят от отглеждането на токени. Те могат да вземат заеми срещу своите цифрови активи при ниски лихвени проценти и да търгуват с токенизирани стоки като акции.

NFT

Добра инвестиция ли е монетата NFT?
Прогноза за цените на NFT

С нарастването на броя на токените, които не са токенизирани (NFT), токенизацията става все по-популярна.

В областта на изкуството НФТ стават все по-популярни за художниците, които продават цифрови произведения на купувачи от цял свят. През март 2021 г. художникът Beeple продаде творба на НФТ за 69 млн. долара, а дигиталният художник Pak продаде колекция от НФТ, наречена The Merge, за повече от 91 млн. долара през декември 2021 г.

Купувачите използват NFT в социалните медии, за да изразят подкрепата си за инициативите. World of Women (WOW) и Boss Babe се опитват да го използват за набиране на средства за реални проекти, които подпомагат социални програми.

Защо цените на NFT се колебаят?
Оценките на NFT могат да бъдат нестабилни

Стойността на NFT може да се промени бързо. Това може да доведе до това инвеститорите да получат актив на стойност, по-малка от платената от тях.

Според Defi Llama дневният обем на NFT е достигнал връх от 338 млн. долара през август 2021 г., но през септември е спаднал до 40 млн. долара. Обемът се е повишил до максимум от 232 млн. долара през февруари, но на 12 април е бил малко над 354 000 долара.

Игри: децентрализирани приложения за прогнозиране на цените на криптовалутите

Криптовалути прогнози
Decentral Games Цена Прогноза

НФТ са важна част от моделите на блокчейн игри от типа „играй, за да печелиш“ и „движи се, за да печелиш“, чиято популярност нарасна през тази година главно благодарение на успеха на игри като Axie Infinity ( AXS/USD ).

Axie Infinity, в която играчите отглеждат и се бият с герои от NFT в метавселена, създаде икономика в играта, която позволява на потребителите в страни като Филипините да печелят достатъчно криптовалута, за да генерират реални пари.

Този модел се нарича система за възнаграждение, базирана на приложения, защото използва приложения вместо софтуер за игри.

Кое е най-доброто приложение за прогнозиране на криптовалута?
Криптовалути прогнози

Криптовалутите са склонни да бъдат нестабилни и това важи особено за тези, създадени специално за NFT игри и приложения за мета-вселената. Например валутата Axie Infinity AXS поскъпна от 0,59 долара в началото на 2021 г. до 160 долара през ноември същата година, след което спадна до 45 долара през март 2023 г.

Прогнози за цените на криптовалутите в метавселената за 2023 г. 

Прогнозиране на цената на Metaverse Index mvi
Индекс на метавселената прогнози за криптовалути

След като компанията майка Facebook промени името си на Meta Platforms, за да посочи посоката на бъдещия си растеж, през ноември се наблюдава рязък скок в стойността на криптовалутите.

Коя криптовалута ще поскъпне през 2023 г.?

Въпреки че никой не може да предвиди бъдещето на криптовалутите с абсолютна сигурност, експертите остават обнадеждени за потенциала им да се развиват с течение на времето. Дали през следващите години ще преживеем продължителен мечи пазар или по-обещаващи цени? Само времето може да покаже!

Като се има предвид неотдавнашното нарастване на дългосрочните пазарни рискове и глобалната нестабилност, инвеститорите трябва да превърнат тези теми в свой приоритет според мартенската бележка на Eberhardt.

Артър Хейс, съосновател на борсата BitMEX, не е толкова оптимистично настроен за близкото бъдеще на криптовалутите.

Ще бъде ли 2023 г. добра година за криптовалутите?
прогнози за криптовалути

На 11 април Хейс написа в блога си, че криптовалутите се покачват и спадат заедно с други пазари на активи, базирани на дълг, като например глобалните акции. Той завърши публикацията си, като заяви, че според него до края на второто тримесечие Биткойн ще струва 30 000 долара, а Етериум – 2 500 долара.

„Неудобно е, че започнах да трупам алткойни, тъй като техните стойности са доста привлекателни“, оплаква се Хейс.

„Дори някои от тези активи вече да са спаднали със 75% от историческия си връх, не вярвам, че ще успеят да избегнат последващата касапница на криптовалутите. В резултат на това купувам опции за срив през юни 2023 г. както на биткойн, така и на етер“, продължи той.

Криптовалутата е в мечи или бичи пазар?

Дали САЩ са в мечи или бичи пазар?
Бичи и мечи пазари: какво означават те за вас

Разгледайте пазарната капитализация на три от най-значимите криптовалути, за да видите дали секторът като цяло се развива в една или друга посока. Тъй като по-големите монети са силно зависими от по-малките алткойни, разглеждането на трите най-големи по пазарна капитализация може да предложи представа за това накъде се движи пазарът.

Колко ще струват биткойните през 2022 г.?
Дали Bitcoin е добра инвестиция през 2023 г.?

Пазарът на криптовалути като цяло се оценява на 1,9 трилиона долара според CoinMarketCap, като биткойнът ( BTC / USD ) е водещ с обща стойност от около 780 милиарда долара към момента на писане на тази статия (14 април). Етерът ( ETH / USD ) е на второ място с 371,2 млрд. долара, следван от тетера ( USDT / USD ), чиято стойност е 82,7 млрд. долара. Общата пазарна капитализация на криптовалутите по това време е около 1,9 млрд. щатски долара; по време на ралито през ноември тя се е повишила от исторически най-високата стойност от 2,9 млрд. щатски долара.

Цената на Bitcoin и други цифрови валути

Според анализатори на Bloomberg през февруари пазарът може да достигне 30 000 долара през следващата година. 100 000 долара ще бъде „следващият значителен праг за биткойн“, пишат те.

Въпреки сегашния спад проучването разкрива оптимистични настроения в криптопрогнозите си, като се предвижда „известно елиминиране на спекулативните излишъци от 2021 г.“ да бъде значителна част от 2023 г.

Прогнозиране на цената на горещи монети
Коя криптовалута ще поскъпне през 2023 г.?

„Поскъпването на бенчмарковата криптовалута е на път да се превърне в глобално цифрово обезпечение, а ранното приемане и ограниченото предлагане на новата технология/активи са основните предимства“, се посочва в проучването.

Разпространението на дигиталните валути е доказателство за тяхната нарастваща доминация – тенденция, която е добро предзнаменование както за щатския долар, така и за биткойна и етериума. От тези три криптовалути Етериум се откроява като най-влиятелната платформа за НФТ и виртуални токени – решаващ фактор в подкрепа на ценовата ѝ стабилност. Поради това продължаващата подкрепа на тази иновативна технология ще бъде от съществено значение за запазване на стойността ѝ в бъдеще.

прогнози за криптовалути за цената на монетата iotx
Invesco Digital Asset ETF

От друга страна, американската компания за управление на инвестиции Invesco се изказа отрицателно за криптовалутите.

Пол Джаксън, ръководител на глобалния отдел за проучване на разпределението на активите, отбеляза през януари, че „масовото предлагане на Биткойн напомня на дейността на брокерите на ценни книжа преди пазарния срив от 1929 г.“

 „Знаем как завърши това и биткойнът вече е паднал до около 42 000 долара (към 7 януари 2022 г.), следвайки точно низходящата траектория на нашия маниерен модел. Този модел предполага загуба от 45% в рамките на 12 месеца от пика на типична финансова мания.

„Ако следваме този модел (ако приемем, че сме видели върха), цената на Bitcoin ще спадне до 34 000-37 000 USD до края на октомври… Не смятаме, че е особено трудно да си представим, че Bitcoin ще падне под 30 000 USD тази година.

прогнози за криптовалути
Ще падне ли биткойн под 30 000 долара?

Когато правите прогнози за криптовалутите, имайте предвид, че цените са силно волатилни, поради което е трудно да се правят точни краткосрочни прогнози и почти невъзможно да се съставят дългосрочни прогнози.

Препоръчваме ви да направите проучване, преди да инвестирате в криптовалутни токени. Прочетете най-новите пазарни тенденции, новини, технически и фундаментални проучвания, както и професионални мнения, преди да вземете каквото и да е инвестиционно решение. Имайте предвид, че миналият успех не е предсказател на бъдещите резултати.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии