Топ крипто

  Търсите застраховка на пазара на криптовалути?

  Съдържание

  ⚡️ Има ли криптозащита?

  Киберзастраховката защитава срещу загуби, причинени от нарушения на киберсигурността. По-голямата част от борсите за криптовалути предоставят поне някаква застраховка, за да предпазят цифровите активи от кражба и повреда в резултат на пробиви в сигурността. В тази публикация ще разгледаме в дълбочина компаниите за криптозастраховане, как работи то и какво покрива.

  ⚡️ Как се застрахова криптовалута в момента?

  Въпреки това, предприятията, занимаващи се с криптовалута, са намерили различни методи, за да запазят своите цифрови активи в безопасност.

  ⚡️ Какво представлява застрахователният токен?

  В замяна на плащането на премия, застрахователният токен е сертификат за покритие, който застрахованият получава. Застрахователният риск на полицата обикновено е неделим и непрехвърляем, като по този начин трябва да бъде покрит само от една полица.

  ⚡️ Застрахова ли Coinbase вашата криптовалута?

  Coinbase не е защитена от Корпорацията за защита на инвеститорите в ценни книжа, за разлика от други брокери на криптовалути. Тя има застраховка, но потребителите, които загубят средствата си в резултат на хакерска атака или загубване на идентификационните си данни за вход, не са покрити от нея.

  ⚡️ Могат ли цифровите активи да бъдат застраховани?

  Не можете да оцените стойността на цифровите активи, защото не можете да си купите заместител. Въпреки че имуществена застраховка не е налична, можете да защитите цифровите си активи с допълнително покритие.

  Защо се нуждая от криптозастраховка (ins) в света на криптовалутите?

  Застраховка в криптовалута

  Понастоящем застрахователният сектор не е достатъчно голям, за да реализира печалби от сектора на криптовалутите, който се състои предимно от нови предприятия и борси.

  Дори водещата криптоборса в Северна Америка – Coinbase – застрахова само 2% от активите си в Lloyd's of London, според публични данни. Тези монети се съхраняват в горещо хранилище (или са свързани с интернет). Останалите 90% са изключени от интернет и за техния статут на най-добра криптозастраховка се знае малко.

  Как работи Застраховка в криптовалута DeFi?
  Покрива ли се биткойн от застраховката на собствениците на жилища?

  Предвид волатилността на пазарите на криптовалути, криптозастраховката става изключително важна. Бързото поскъпване на биткойн и други криптовалути доведе до значителни кражби на онлайн портфейли и борси. Кражбата на криптовалута на стойност 500 млн. долара от японската борса Coincheck през януари 2018 г. подчертава уязвимостта на основната финансова система.

  Разгледайте случая с BitGo, фирма за сигурност на блокчейн. През 2015 г. компанията заяви, че е застрахована от XL Group. Въпреки това тя по невнимание изтри и след това възстанови публикация в блога, в която се съобщаваше, че Bitfinex, друг клиент, е бил хакнат, което доведе до загуба на повече от 70 млн. долара във виртуална валута.

  Застраховка в криптовалута
  Ще бъде ли някога Застраховка в криптовалута?

  В условията на постоянно променящия се пейзаж на биткойн и други криптовалути застрахователните компании срещат трудности при определянето на точни премии.

  Данните за криптовалута не са налични. Тъй като волатилността на оценката, която може да доведе до трицифрени ценови колебания, намалява броя на защитените монети, премиите могат да бъдат засегнати. Поради неотдавнашните ценови колебания на криптовалутата, отрасълът остава силно волатилен. Това заличи част от предишния оптимизъм, свързан с криптовалутата като цяло и по-конкретно с блокчейн технологията.

  Метеоритното покачване на цените на биткойн през последната година може да е отблъснало някои инвеститори. Други държави обмислят как да регулират допълнително криптовалутите и блокчейн, което може да затрудни дейността на компаниите в тези юрисдикции.

  Ще бъде ли някога криптовалутата застрахована?
  Кой регулира криптовалутите?

  От няколко години много застрахователни компании проучват биткойн. През 2015 г. Lloyd's публикува доклад, в който се обсъждат различните рискове, свързани с криптовалутата. „Разработването на световни стандарти за сигурност както за студено (офлайн), така и за горещо (онлайн)съхранение на биткойни би помогнало за намаляване на риска и би дало възможност на застрахователите“, се казва в него. Компанията също така предложи сигурност от страна на сървъра, офлайн съхранение и технология за много подписи като възможни методи за намаляване на тези опасности .

  Защо екосистемата на криптовалутите се нуждае от застраховка? https://www.investopedia.com/news/cryptocurrency-insurance-could-be-big-industry-future/

  Един от най-важните източници на доходи

  От друга страна, проблемите на пазара на криптовалути могат да бъдат източник на приходи за застрахователните компании. По-голямата част от секторно ориентираните застрахователни решения са стоки по поръчка, които отговарят точно на нуждите на всеки клиент.

  Как мога да застраховам криптовалута сега?
  Проблеми пред Застраховка в криптовалута

  Според доклад на Bloomberg застраховката срещу кражба е популярна сред стартъпите и предприятията в сектора на криптовалутите. От друга страна, хакерските атаки не се покриват от това покритие.

  Според проучването от стартиращите предприятия може да се изисква да платят до 5% от лимита на покритието си. Твърди се, че премиите по застраховката срещу кражба с взлом достигат до 10 млн. долара годишно. 11 Покритието се разпределя между голям брой застрахователи за суми от 5 до 15 млн. долара, което гарантира, че нито един застраховател не отговаря за голям дял от пазара.

  Застрахователните компании предлагат иновативни методи за изчисляване на премиите, за да се възползват от тази възможност. Кристофър Лин, ръководител на северноамериканското киберзастраховане на AIG, оприличи бизнеса с криптовалути на услуга за цифрови бронирани автомобили. Той заяви, че е възприел подхода да търси утвърдени бизнеси без сравними рискови профили.

  Двата вида най-добри криптозастрахователни програми за фирми и корпорации.

  Един от най-важните източници на доходи
  Може ли криптовалутата да бъде застрахована?

  По-долу са описани няколко вида застраховки, които трябва да се обмислят за защита на биткойн активите на вашата компания, независимо дали сте малък или голям бизнес.

  Застраховка за съхранение на криптовалута

  Криптовалутата трябва да се съхранява по някакъв начин, независимо дали става въпрос за портфейл за криптовалута, борса за криптовалута или друга онлайн платформа. Застраховката „Custodial“ може да ви помогне да спасите положението, ако загубите достъп до криптоактивите си (например, ако загубите контрол над криптоключовете си или ако фирмата, управляваща бизнеса ви, фалира).

  Тъй като биткойн е децентрализиран, е много трудно да се обърне или изтрие сметка. Фондация „Биткойн“ изчислява, че около 20% от всички биткойни са изгубени или попаднали в портфейли с неизвестни пароли (1). Това води до това, че към май 2021 г. инвеститорите са загубили кумулативно общо около 185 млрд. долара. След като тези биткойни са изчезнали, те са изчезнали завинаги.

  Двата вида най-добри Застраховка в криптовалута
  Кой е най-сигурният начин за съхранение на криптовалута?

  Застраховката за съхранение на криптовалута може да бъде доста скъпа, но може да предпази компанията ви от окончателна загуба на достъп до нейните биткойни и друга цифрова валута.

  Крипто застрахователно покритие

  Ако някой извърши престъпление, например кражба или грабеж, бизнес застраховката (застраховка срещу престъпления) може да покрие искове за загуба на пари, активи и инвентар. Пазарът на криптовалути е един от примерите, при които този вид покритие би бил от полза.

  Престъпленията за съжаление са често срещани на пазара на криптовалути и предприятията често не осъзнават колко е важно да имат политика за справяне с тях. Покрива ли се криптовалутата от застраховка?

  Как може да се застрахова криптовалута сега?
  Покрива ли застраховката крипто?

  Чрез закупуване на подходяща застрахователна полица можете да защитите фирмата си и нейните цифрови активи от престъпления и кражби. Експерт в областта на търговското застраховане може да ви помогне при избора на подходящо покритие, като същевременно запази криптовалутата на вашата компания в безопасност.

  Биткойнът е стока, така че трябва ли да сключите търговска застраховка?

  Дигиталните бизнес активи и портфейлите от криптовалути се покриват от няколко стандартни линии на бизнес застраховка, като например застраховка на директорите и служителите (D&O) и застраховка за грешки и пропуски (E&O), известна също като застраховка за професионална отговорност.

  Тези покрития стават все по-трудни за получаване от организациите, но те все още са от решаващо значение; в резултат на това намирането на застрахован брокер със значителен опит е все по-важно.

  DeFi за криптовалута: Децентрализирано финансово застраховане (DeFi)

  Крипто застрахователно покритие
  Възможно ли е да купя криптовалута в DeFi?

  Застраховането на интелигентни договори е форма на защита на децентрализирана мрежова инфраструктура (DNP), която защитава интелигентните договори. Интелигентните договори са алгоритми, съхранявани в блокчейн, които се активират при изпълнение на определени условия, което ги прави подобни на конвенционалните софтуерни програми. Смарт договорите автоматизират изпълнението на споразумения, като позволяват трансакциите да се извършват бързо, сигурно и прозрачно, без да са необходими посредници или загуба на време.

  Полицата за защита на криптовалутата от надежден доставчик ще гарантира, че софтуерът на валутата е ненарушим и че сделките се извършват безпроблемно в съответствие с условията на интелигентния договор.

  Въпреки че тази политика може да не изглежда толкова важна, трябва да защитите цифровите финансови активи на компанията си от хакери.

  Осигуряват ли борсите сигурност за криптовалутата?

  Възможно ли е да се застрахова криптовалута?
  По-безопасно ли е криптовалутата да се търгува на борса или в портфейл?

  Възможно е да сте покрити и от криптоборсата, която използвате. Според О'Конъл, една от най-популярните борси за криптовалути в САЩ, Coinbase, има застрахователна полица за престъпления на стойност 255 млн. долара.

  Застрахователната полица на Coinbase ще влезе в сила, ако платформата на Coinbase като цяло бъде хакната. Ако обаче хакер влезе в сметката ви и открадне криптовалутата ви, застраховката на Coinbase няма да я покрие. Също така, в случай на хакване, при което е компрометирана цялата платформа, може да не успеете да си върнете всичките активи. Според политиките на уебсайта на Coinbase: „Ако цялата загуба… надхвърля застрахователното обезщетение… парите ви все още може да липсват.

  Осигуряват ли борсите сигурност за криптовалутата?
  „Coinbase възстановява пари в случай на хакване?

  По-голямата част от компаниите за криптообмен, включително Gemini и Bitstamp, са застраховани срещу измами. Основният попечителски портфейл на компанията Gemini защитава BlockFi от кражба.

  С дневен обем от 2 млрд. долара тя е най-големият обмен на биткойни по пазарна капитализация. Най-голямата борса за дигитални валути по отношение на обема на търговията е CoinBase, която внесе известна стабилност на пазара, когато се интегрира с лицензирани брокерски сравнения. Въпреки това, в сравнение с конкурентите си като Gemini и Binance, услугите на BitStamp са малко по-малко привлекателни.

  Как мога да застраховам криптовалута сега?
  Binance.US, друга известна борса, и FTX, по-малко известен, но популярен сайт, не отговориха на въпросите.

  Възможно ли е да застраховам моите биткойни?

  Да, можете да защитите криптовалутата си със застраховка, но е важно да разберете, че стандартните застрахователни полици (например застраховката на собствениците на жилища) може да не покриват кражбата на криптовалута. Също така, полиците за имуществени щети и престъпления може да покриват загуби от криптозастраховане и да се опитват да изключат относително нови или нестабилни активи (ще се спрем по-подробно на този въпрос по-късно). С нарастването на популярността на криптовалутите обаче се появяват нови компании, които предлагат решения за защита специално за тях.

  DeFi ли е Coinbase?
  Може ли някой да открадне биткойн портфейла ми?

  Застрахователите работят с борсите за криптовалути, за да разработят политики, които са от полза и за двете страни. Bitbuy, канадска борса за обмен на биткойни, наскоро си сътрудничи със застрахователя Knox, за да създаде цялостна застрахователна полица за биткойни. Покритието включва риска от кражба и загуба на монети, както и от предателство на хакер или служител.

  Един пример за платформа за криптовалути, която застрахова активите на своите клиенти, е Bitbuy. Няма съмнение, че и други платформи предоставят същото ниво на защита за цифровите пари. Застрахователите могат да използват решения за студено и горещо съхранение, за да предпазят монетите, намалявайки рисковете за всички.

  Например, ще работи с вас, за да намери най-добрия начин за гарантиране на вашите авоари.

  Коя е най-безопасната борса за криптовалута?
  Има ли Bitbuy добра репутация?

  Някои компании, които застраховат цифрови активи, са:

  • Bitbuy
  • Близнаци
  • Bitstamp
  • Coinbase
  • Binance.US
  • FTX
  • Kase

  Важно е да запомните, че дори да имате застраховка, в случай на хакерска атака може да не успеете да си върнете цялото имущество. Също така в случай на хакване, при което е компрометирана цялата платформа, може да не успеете да си върнете всички активи.

  Покриват ли застраховките на собствениците на жилища биткойн и други криптовалути?

  Има ли застраховка на Coinbase?
  Покрива ли застраховката на биткойн?

  Ако имате криптовалути, обичайната ви застрахователна полица няма да ги покрие в случай на кражба или загуба. За да защитите дигиталните си активи, разгледайте платформа за застраховане на валута или застрахователна полица, предназначена за криптовалути. Например, да кажем, че добивате биткойн и го съхранявате на твърд диск. Ако някой проникне в къщата ви и открадне твърдия диск, съдържащ вашите биткойн авоари, стандартната застраховка на собствениците на жилища няма да ви възстанови стойността на тези изгубени средства.

  Ако обаче имате изчерпателна застрахователна полица за собственици на жилища, която включва покритие извън помещенията, застрахователят ви може да покрие загубата или кражбата на криптовалута, докато тя е извън дома ви. Например, да кажем, че участвате в конференция за биткойни и лаптопът ви е откраднат от хотелската стая, в която сте отседнали. Ако загубата се покрива от застраховката на собственика на дома ви, може да успеете да подадете иск.

  Когато става въпрос за криптовалута, няма универсален отговор за застраховането. Това зависи от начина, по който съхранявате цифровите си активи, и от какъв вид покритие се нуждаете. Въпреки това, с малко проучване би трябвало да можете да намерите решение, което да отговаря на вашите нужди.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии