Топ крипто

  Кои са 8-те предимства и недостатъци на NFT

  Съдържание

  ⚡️ Какво представлява NFT и как работи?

  Дробовете на виртуалната реалност (ДРР) са цифрови изображения на материални обекти, включително произведения на изкуството, песни, игрални обекти и филми. Тези VRF могат да се обменят в интернет срещу криптовалути или други форми на пари. Обикновено генерирани с помощта на софтуер, подобен на множество различни криптовалути, тези виртуални активи вече са съществена част в онлайн икономиката.

  ⚡️ Как работи блокчейн?

  Блокчейн е верига от блокове, която никога не свършва. Тя включва всеки запис на транзакция, дори луковиците на лалетата в ботаническата градина. Тези записи не могат да бъдат променяни или изтривани; вместо това могат да се добавят нови. nЗа разлика от конвенционалните бази данни, блокчейн е непроменяем и неизменно записан на хиляди компютри по целия свят.

  ⚡️ Волатилни ли са НФТ?

  Това е смел ход – както всички бизнес начинания, и НФТ крият опасности. Те са без надзор и манията около тях може да доведе до колебания в цените: купувачите могат да купят скъпа НФТ, само за да открият по-късно, че тя не струва много. Размяната на НФТ срещу пари в брой е трудна, защото те не са лесно конвертируеми

  ⚡️ Какво представлява криптовалутата атомен суап?

  Атомните суапове са автоматични споразумения за обмен, които позволяват на две лица от различни блокчейн мрежи да търгуват с токени. Този механизъм, понякога известен като атомарна взаимосвързана търговия, елиминира напълно необходимостта от посредници от трети страни за изпълнение на трансакциите.

  Незаменими токени

  Чудили ли сте се някога какво представлява незаменяемият жетон и как функционира?

  За разлика от традиционните криптовалути, НФТ са уникални цифрови активи с различни идентификатори и метаданни. За разлика от обикновените валути, които могат да се обменят за стоки или услуги, НФТ не могат да се търгуват, но притежават стойност по друг начин, например като произведения на изкуството или игри. Това ги прави ценен актив за съвременната икономика и позволява на потребителите да се възползват от тяхната уникалност.

  КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

  • NFT са уникални, незаменяеми цифрови токени, които съществуват сигурно в блокчейна и не могат да бъдат копирани.
  • Непаричните токени (НФТ) преобразяват света на физическите стоки, като например изкуство и недвижими имоти. Токенизацията улеснява покупката и продажбата на материални активи като монети, банкноти и благородни метали по-бързо от всякога!
  • Когато се прилага умело, криптовалутата спрямо непаричните токени (НФТ) може да изобразява голямо разнообразие от данни. Те могат да се използват и за илюстриране на индивидуална информация, права на собственост и други подобни.
  Какво представлява незаменими токени (non-replaceable token)?
  Добра инвестиция ли е криптовалутата срещу nft?

  Разбиране на криптовалутата nft

  криптовалутите, както и истинските пари, са взаимозаменяеми. Това означава, че криптовалутите могат да се продават или разменят една за друга. Един биткойн винаги струва колкото друг; по същия начин един етер винаги е равен на друг етер. Тъй като криптовалутите имат тази характеристика на взаимозаменяемост, те са идеални като сигурен начин за извършване на трансакции в цифровата икономика.

  криптовалутите са цифрови валути, които са специално разработени така, че да са устойчиви на фалшифициране. За разлика от другите валути, криптовалутата срещу нфт нарушава криптографската парадигма, като прави всеки токен уникален и нерепликируем, като по този начин не позволява два незаменяеми токена да бъдат равни. Те са подобни на паспортите, защото всеки токен има уникален, непроменяем код. Най-популярният случай на използване на криптовалутите е в игрите, където те се използват за представяне на цифрови колекционерски предмети, като например криптовалути Кити.

  Разбиране на криптовалутата nft (незаменими токени)
  Какво е незаменими токени

  НФТ, подобно на биткойн, съхраняват информация за собствеността, за да улеснят идентификацията и прехвърлянето между притежателите на токени. Притежателите могат също така да добавят метаданни или свойства към НФТ, свързани с актива. Например токените за кафе могат да бъдат обозначени като справедлива търговия. Алтернативно, създателите могат да поставят своите подписи върху метаданните на цифрови произведения.

  Стандартът ERC-721 е създаден за незаместими токени. Основният интерфейс – информация за собствеността, сигурност и метаданни – необходим за търговията и разпространението на игрови монети, беше определен от създателите на интелигентния договор ERC-20. Стандартът ERC-1155 разширява концепцията за криптовалута-колективи до други случаи на употреба, като намалява разходите за транзакции и съхранение на не криптовалута цена.

  Плюсове и минуси на инвестирането в НФТ

  Какво може да се направи с крипто срещу нфт?
  Възможно ли е да загубите пари от незаменими токени?

  Да се ориентирате в света на инвестициите не е лесно, тъй като съществуват множество класове активи, структури на фондове и инструменти, които са изгодни за данъчно облагане. С внезапната поява на глобални пандемии и отрицателни лихвени проценти през последните години то стана още по-сложно от преди.

  Едва започваме! Технологичните нововъведения, включително мобилните приложения за пари в брой, платформите за равностойно кредитиране, роботизираните консултанти и блокчейн базите данни, промениха начина, по който извършваме бизнес сделки и управляваме инвестиции – революционно към по-добро.

  В тази статия ще наблегна само на блокчейн бази данни, които използват незаменяеми токени. Възможно е вече да имате съмнения относно този вид системи: но какво точно представлява един незаменяем токен?

  Какво е определението за незаменяем токен?

  Активите могат да бъдат разделени на две отделни категории: взаимозаменяеми и незаменяеми.

  Плюсове и минуси на инвестирането в НФТ
  Кои НФТ си струва да купите?

  Думата „взаимозаменяем“ е добра отправна точка. Заменяемият актив може лесно да бъде заменен с друг от същия вид и стойност. Доларовата банкнота, например, е заменяем предмет. Можете да ги размените една за друга и накрая да получите същата сума. Биткойнът, както и другите криптовалути, ви позволява да правите това.

  Незаменяемите активи са единствени по рода си. Те са уникални, незаменими и незаменими. Диамантите и оригиналните произведения на изкуството са два примера. Всеки един от тези активи има свой собствен набор от характеристики, които не могат да бъдат възпроизведени последователно. Всеки диамант например има своя форма, цвят, размер и клас.

  Ако попитате някого, някои хора биха казали, че няма истински взаимозаменяеми активи. Разбира се, няколко реални доларови банкноти могат да имат малки физически разлики: като накъсани ръбове, петна от мастило или различни дати на серията. Въпреки че това е точно, то все пак показва, че трябва да мислите за стойността на актива, а не за неговите възможности, когато го класифицирате като съвместим или незаменим.

  Какво представляват незаменяемите токени и как работят те?

  Все още ли са популярни крипто срещу nft?
  Какви са недостатъците на НФТ?

  Накрая стигаме до незаменяемите токени (НЗТ), които са вид криптовалута. НФТ са цифрови представяния на активи, изградени и поддържани с помощта на блокчейн технология. Всеки NFT има идентификационен номер, който го отличава от други NFT и предотвратява дублирането му. Всяка НФТ също така може да се разширява, което позволява тя да бъде персонализирана с допълнителна информация.

  ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

  Днес по-голямата част от НФТ се намират в блокчейна на Етериум, който поддържа валутата Етериум. НФТ се различават от криптовалутите по това, че техните идентификационни кодове включват допълнителни данни, като например метаданни за цифровизирания актив.

  NFT могат да бъдат създадени за почти всичко, което може да бъде дигитализирано. Растежът на този сектор се подхранва от желанието за съхранение и търговия с цифрово изкуство и спортни сувенири, но всяка статична снимка, видеоклип, звук или текст могат да бъдат цифровизирани и евентуално монетизирани. Джак Дорси, създателят на Twitter, току-що дигитализира и продаде първия си туит като криптовалута срещу nft за два милиона щатски долара.

  Как функционира незаменяемият токен (незаменими токени)?
  Етериум се разраства благодарение на NFTs

  На пръв поглед НФТ може да не изглеждат като важна концепция, но те могат да предизвикат революция в няколко бизнес сфери. От сделките с частен капитал и недвижими имоти, които се опростяват чрез НФТ, до нарушаването на традиционната динамика между купувача и продавача на пазарите на изкуство – тези токени предоставят огромни възможности и ползи. В тази дискусия ще се впуснем в подробен анализ на всички аспекти на непаричните токени, като ще наблегнем на техните предимства, както и на недостатъците им.

  По-долу са изброени някои от предимствата на незаменяемите жетони.

  Защо хората инвестират в крипто непаричните токени
  Защо някои НФТ са надценени

  Най-очевидното предимство на НФТ е способността им да оптимизират пазарните резултати. Чрез превръщането на физически актив в негов цифров вариант операциите могат да станат по-ефективни, посредниците – елиминирани, веригите за доставки – укрепени, а сигурността – повишена.

  В крайна сметка криптовалутата е създадена, за да функционира като платежна система и предлага много повече от валута. Истинското намерение е тя да се превърне в основната технология за цифровите валути в бъдеще. Занаятчийските търговци са отлична илюстрация на това; с криптовалута срещу не, те имат пряк достъп до купувачите, без посредници, които да вземат своята част от печалбите от продажбите.

  NFT се използват не само на търговските площадки; те могат да се превърнат в полезен начин за хората и компаниите да следят важна информация.

  Ще увеличат ли NFT непаричните токени
  Какво означава пол в NFT?

  Помислете за използването на физически паспорти, които трябва да се показват на всеки граничен пункт. Можем значително да опростим процеса на проследяване на пътуванията и идентифициране на лицата, като ги превърнем в криптовалута срещу нфт. Спестеното време и пари може да се окажат значителни.

  Те могат да се прилагат за частична собственост върху реални активи.

  В днешно време е изключително трудно да се определи кой какво притежава – независимо дали става въпрос за имот, произведения на изкуството или бижута. Много по-лесно е да се сподели цифровата форма на даден актив между много хора, отколкото физическата версия; тази концепция може да се приложи дори за изящни бижута и редки бутилки вино.

  Цифровизацията на определени активи може да създаде по-голям пазар, което води до по-висока ликвидност и по-добри цени. Тя е полезна и на индивидуално ниво, тъй като дава възможност за по-голяма диверсификация и възможности за увеличаване на позициите във финансовите портфейли. Това предлага на инвеститорите потенциал за по-голяма възвръщаемост при по-малки рискове.

  Разумно ли е да се инвестира в NFT?
  Какви технологии се използват в NFT?

  Блокчейн технологията, която е в основата на НФТ, е доста сигурна.

  НФТ, както и всички други криптовалути, се създават с помощта на блокчейн технология, която представлява метод за записване на информация по начин, който я прави ненарушима. Казано на прост език, блокчейнът представлява цифров регистър на трансакциите, които се дублират и споделят в мрежа от участници от типа „peer-to-peer“.

  Съхраняваните в блокчейн НФТ са снабдени със записи за автентичност и собственост, което ги прави много по-сигурни срещу кражба или случайно изтриване. Тъй като данните, добавени във веригата, не могат да бъдат променяни, валидността на всеки НФТ е гарантирана – силен аргумент за потребителите, които преди може да са се колебаели.

  НФТ могат да ви помогнат да диверсифицирате инвестиционния си портфейл.

  Блокчейн технологията, която е в основата на НФТ, е доста сигурна.
  Непаричните токени

  Непаричните токени (НФТ) предлагат особени предимства и характеристики, които ги отличават от традиционните инвестиции като акции или облигации, които тепърва започваме да разбираме. Въпреки това, когато става въпрос за собственост върху NFTs, съществува и присъщ риск.

  В този раздел ще обсъдим опасностите. В следващия раздел ще ги разгледаме по-подробно. Засега просто имайте предвид, че НФП имат различен рисков профил от другите класове активи. В резултат на това може да подобрите представянето на инвестиционния си портфейл, като включите в него НФП. По същество това означава постигане на по-високо съотношение на Шарп.

  Недостатъци на незаменяемите токени

  NFT е неликвиден и волатилен.

  Какво е NFT в търговията? nft крипто
  Какви са предимствата и недостатъците на NFT?

  Въпреки че пазарът на НФТ все още е в начален стадий, тази липса на развитие създаде уникално предизвикателство при търговията с тези цифрови активи. При наличието на ограничени изследвания и познания за НФТ, по-малко хора се интересуват от инвестиране – което затруднява намирането на човек, който е готов да търгува с вас. Освен това цените на тези токени могат да изпитват и изключителна волатилност поради тяхната оскъдност и непознатост.

  Защо НФТ не са рентабилни?

  Докато дивидентите и лихвоносните облигации не предоставят потенциален доход на инвеститорите, при ДНФ това също липсва. Доходът от инвестициите в ДНФ зависи изцяло от повишаването на цената, точно както при антиките и другите колекционерски предмети.

  Възможно е използването на НФТ за извършване на измами.

  Непаричните токени
  Високорискова ли е NFT?

  Макар че интегритетът на блокчейн не подлежи на упрек, НФТ имат потенциала да улеснят измамите. Няколко художници наскоро откриха, че техни произведения са били предлагани за продажба като НФТ на интернет пазари без тяхното разрешение.

  Това отхвърля целта на използването на НФТ за улесняване на продажбата на произведения на изкуството. Стойността на NFT се състои в това, че тя удостоверява автентичността на физическо произведение на изкуството с уникален токен, като гарантира на лицето, притежаващо токена, че то притежава и оригиналното произведение на изкуството.

  Ако някой създаде електронен образ на оригиналното произведение, постави върху него знак и го продаде на виртуален пазар, има проблем. Няма пряка връзка между оригиналното произведение и копието. Копието е свързано с измама.

  NFT могат да причинят потенциални екологични щети.

  НФТ "стандарт в портфейлите
  В коя НФТ е най-добре да инвестирате?

  Огромната изчислителна енергия, необходима за създаването на блокчейн записи, породи съмнения относно екологичната устойчивост на криптовалутите. Ако настоящите тенденции се запазят, до 2030 г. изхвърлянето на въглероден диоксид от добива на криптовалути и НФТ ще надхвърли това на Лондон.

  Последиците за околната среда от НФТ са предмет на дискусии още от появата им, като някои твърдят, че блокчейн технологията може да бъде по-екологична от своите предшественици. Някои привърженици на използването на блокчейн твърдят, че по отношение на намаляването на замърсяването тя има цялостен благоприятен ефект.

  Бъдещето на инвестициите на NFT

  Какви са недостатъците на НФТ?
  Плюсове и минуси на инвестирането в NFT

  Създавайки цифрова вселена, в която активите могат да се търгуват без усилие и ефективно, криптовалутите отключиха нов потенциал за хора с различни бюджети и изисквания. За съжаление, по-голямата част от нефунционалните токени все още не са достъпни за широката общественост, тъй като съществуват само на избрани борси за криптовалути.

  Дигитализацията на финансите може да е посоката, в която се движим с нашите взаимодействия и разбиране за парите. Например в бъдеще НФТ може да се използват за потвърждаване на правата на собственост върху материални активи като къщи или автомобили.

  Инвестирането в непарични токени (Non-Fungible Tokens – NFTs) може и да не носи три- или четирицифрена печалба, но възможностите са безкрайни, когато става въпрос за това как тяхната сила може да революционизира пазара и да рационализира комуникацията. Инвестирайки в NFTs, вие инвестирате в много по-голям потенциал, отколкото е само паричната печалба – такъв, който може да оформи бъдещето ни завинаги.

  Ако възнамерявате да се присъедините към блокчейн революцията и да придобиете НФТ, моля, направете това с повишено внимание. Най-добре е да отворите позиции с ниска стойност, вместо да инвестирате голяма сума пари, тъй като това може да доведе до тежки финансови и емоционални ограничения.

  Кой е най-добрият НФТ, Непаричните токени
  Нефунгибилните токени се различават от криптовалутата по няколко основни начина.

  Нефунгибилните токени се различават от криптовалутата по няколко основни начина.

  криптовалутата е тази, която използвате, за да извършвате транзакции в блокчейна, подобно на начина, по който използвате парите в банковата си сметка. За разлика от обикновената валута, криптовалутата може да бъде конвертирана в други фиатни валути (като долари, евро и йени) чрез борси за криптовалута. От друга страна, НФТ е уникален актив, който може да бъде закупен само с криптовалута и стойността му не зависи от валутата, използвана за закупуването му – точно както популярна търговска карта или произведение на изкуството.

  Високорискова ли е НФТ?
  криптовалутите са взаимозаменяеми, докато НФТ не са.

  Когато се опитвате да разберете тази концепция, може да е полезно да си представите традиционните фиатни валути. Ако поискаме да вземем назаем един долар от вас, няма да има смисъл да ви питаме в отговор: „Коя банкнота искате?“. В края на краищата, всяка банкнота от 1 долар представлява същата стойност като всяка друга и може да се търгува или разменя свободно. Това е така, защото американският долар е заменяем. По подобен начин и криптовалутите са заменяеми – това означава, че не са уникални и могат лесно да бъдат търгувани или заменяни точно както всяка друга криптовалута.

  NFT са негъвкави, което означава, че няма две еднакви единици. Всеки НФТ е единствена по рода си единица данни, която не може да бъде заменена с идентична версия, защото такава не съществува.

  NFT са уникални и редки, което ги прави толкова привлекателни. Подобно на други редки предмети, тази рядкост означава, че хората могат да продават NFTs на високи цени.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии