Открийте основите на блокчейн технологията на Stellar

⚡️ Какво прави Stellar Crypto?

Stellar е равнопоставена разпределена платформа с отворен код за конвертиране на цифрова валута в реални пари както в страната, така и в чужбина. Блокчейн криптовалутата на Stellar се нарича lumen, която се търгува под символа XLM.

⚡️ На какво се основава криптовалутата Stellar?

Stellar е разплащателна мрежа, изградена на базата на блокчейн технологията. Тя дава възможност за бързи международни парични преводи между всяка двойка валути. В много отношения тя е сравнима с други криптовалути, базирани на блокчейн.

⚡️ Каква е разликата между Stellar и Ethereum?

Stellar е по-малко гъвкав от Ethereum
Етериум е платформа за интелигентни договори, подобно на Stellar. Всъщност тя може да прави всичко, което може да прави Stellar и други – но не толкова бързо или евтино. Въпреки това Stellar е създадена с изричната цел да не може да постигне всичко, което Ethereum може.

⚡️ Stellar в блокчейна на Етериум?

Stellar е децентрализирана криптовалута, която използва блокчейн за синхронизиране на мрежата, но потребителското изживяване наподобява по-скоро парите в брой, отколкото Биткойн или Етериум.

Блокчейн Stellar
Съдържание

Какво е Stellar?

Платежният протокол Stellar позволява бързи трансгранични плащания във всяка валутна двойка. Той се основава на технологията на разпределената счетоводна книга и споделя много характеристики с други криптовалути, базирани на блокчейн.

Stellar е блокчейн, който има за цел да „позволи на банките, платежните системи и физическите лица“ да взаимодействат чрез неговата мрежа. Според уебсайта блокчейнът на Stellar е платформа, която свързва банките, платежните системи и хората, „за да се движат парите бързо, безопасно и почти без разходи“.

Какво прави Блокчейн Stellar криптовалута?
Дали Stellar Crypto е добра инвестиция?

Блокчейнът Stellar Lumen позволява всякакъв вид транзакции и използва своята собствена цифрова валута XLM/Stellar Lumens. При създаването на мрежата са генерирани 100 млрд.

Единственият друг начин за производство на XLM е чрез инфлация. За да се компенсира икономическата експанзия и загубата на лумени, темпът на създаване на лумени се ограничава до 1% годишно. Нови лумени се генерират всяка седмица и се присъждат чрез пряко гласуване.

По какво Stellar се различава от Bitcoin? stellar bitcoin
Какво е звездна блокчейн?

Мрежата Stellar

Мрежата Stellar е разпределен блокчейн протокол с отворен код, собственост на общността, който позволява обработката на финансови транзакции. Фондацията за развитие на Stellar, от друга страна, е организация с нестопанска цел, която насърчава финансовото приобщаване, създаването на инструменти и социални инициативи около мрежата Stellar. Кодът за мрежата Stellar се пише от служители на Stellar, но технологията е напълно независима от тях.

Какво представлява блокчейнът на Stellar? Пълно ръководство за начинаещи
Какво представлява Stellar (XLM)?

Какви са характеристиките на Stellar Blockchain?

След като вече сме наясно какво представлява блокчейнът Stellar, нека разгледаме някои от основните му характеристики:

 • Базата данни Stellar е децентрализирана блокчейн с отворен код – основните характеристики на истинска блокчейн система.
 • Времето за потвърждаване на трансакциите е 3-5 секунди благодарение на механизма за консенсус.
 • Това е максималният брой транзакции, които може да поддържа един блок.
 • Тя позволява използването на множество подписи и интелигентни договори.
 • Той има фиксиран годишен процент на инфлация от 1%.
Блокчейн Stellar (платежна мрежа)
Какво прави мрежата Блокчейн Stellar?

Какво представлява блокчейнът Stellar и как работи той?

Транзакциите в мрежата Stellar, подобно на други блокчейн платформи, се записват в публично споделена и разпределена счетоводна книга. Протоколът за консенсус на Stellar (SCP) е алгоритъм за консенсус, базиран на Федералното византийско споразумение (FBA), използван от Stellar (SCP).

Транзакциите в мрежата Stellar се обработват бързо и евтино, тъй като всеки потребител в мрежата може да потвърди валидността на транзакцията в рамките на секунди. Всеки потребител (наричан „възел“), който внася информация в глобалната счетоводна книга, създава своя собствена по-малка мрежа от доверени сътрудници. Quorum Slices са минимрежи, изградени от всеки възел, които включват само участниците, на които той се доверява.

Кой управлява мрежата Блокчейн Stellar?
Добра ли е мрежата на Stellar?

Откъде произлиза стойността на Stellar?

Всяка секунда в Stellar се извършват хиляди прехвърляния на валута и токени, което я прави изключително полезна мрежа. Прехвърлянето на криптовалути и/или фиатни валути е времеемка и скъпа процедура. Stellar я прави бърза и евтина. Таксите за транзакциите се плащат с XLM (портфейл Stellar), а сметките се поддържат с XLM (мрежа Stellar).

Какво представлява платежната система Stellar и как работи тя?

Нека приемем една ситуация, за да разберем по-добре как работи системата за разплащания Stellar.

По какво Stellar се различава от Bitcoin?
Колко банки използват Stellar?

Джанет и Кийт са жители на Съединените щати.

Джанет иска да изпрати на Кийт междурегионална бизнес сделка на стойност 5 000 GBP.

Как ще осъществите този преход?

Да речем, че Джанет има сметка в банка А в САЩ, а Кийт – в банка Б в Обединеното кралство. И двете банки са „котви“ на мрежата Stellar, която е свързана и с двете.

Кои са петте най-добри алткойна?

Ето какво се случва след това.

Джанет изпраща на Кийт 5000 долара. Целта на транзакцията веднага се изпраща в банка Б, за да се види дали той отговаря на условията или не.

Защо банките използват Блокчейн Stellar?
Има ли бъдеще Stellar?

Банка А дебитира сметката на Джанет веднага след като банка Б одобри.

След това средствата се прехвърлят от сметката за пул на банка А в сметката на банка Б в мрежата Stellar, където се превръщат в XLM.

Мрежата от звездни монети търси най-добрия обменен курс за конвертиране на XLM в GBP, след като влезе в нея. След това средствата се изпращат от базовата сметка на банка В към сметката на Кийт.

Каква е минималната такса за транзакция в мрежата на Stellar?

Базовата такса за транзакция в мрежата Stellar е малка сума за всяка транзакция. Зад тази такса не се крие лична изгода. Тя действа като възпиращ фактор за вредно поведение (например DoS атаки).

Струва ли си да се купува монета Stellar?
Ще достигне ли звездната монета 10 долара?

Понастоящем основната такса е 0,00001 XLM. Разходите се поемат от изпращача на трансакцията. Таксата се събира от главната книга и впоследствие се преразпределя чрез инфлация.

Какви са началните разходи и такси за интегриране на dApp в мрежата Stellar?

Мрежата Stellar Network е безплатна за използване, като в нея е включен целият софтуер, необходим за интегриране, и е обхваната от лиценза Apache (версия 2.0). Това позволява комерсиална употреба, персонализиране и/или разпространение.

Интеграцията от гледна точка на звездните монети се отнася до технологичната процедура за свързване към мрежата на Stellar. Това означава създаване на системи, които могат да взаимодействат със звездната мрежа.

Защо монетата Stellar поевтинява?
Коя ще е следващата голяма криптовалута?

Интегрирането със звездни монети изисква технически ресурси. Техническата разработка обикновено отнема между 120 и 200 часа, в зависимост от размера на екипа и нивото на неговия опит.

Как да купя Amp (AMP)

Да предположим, че използвате доставчик на блокчейн услуги от трета страна (BaaS). Ще заплатите всички такси, възникнали в този сценарий, за експертни съвети, консултации и разходи на екипа за разработка.

Коя монета ще избухне през 2025 г.?
Какъв тип блокчейн има Stellar?

Какво представляват котвите в Звездната мрежа?

Котвата е съоръжение, което може да съхранява пари и да предоставя заеми в мрежата на Stellar.

Разглеждайте „котвата“ като връзка между различните валути и мрежата Stellar. Всички парични транзакции, извършени в мрежата на Stellar coin, с изключение на XLM, се извършват с помощта на кредити, издадени от „котвите“.

Мрежата Stellar се базира на котви. В крайна сметка трябва да поверите депозитите и създаването на кредити на Anchors.

Какви са характеристиките на блокчейн технологията?
Какво представлява ядрото Stellar в блокчейн?

Какви са разпределените борси на Stellar?

За да разберем по-добре идеята за разпределен обмен, първо трябва да разберем какво представляват „офертите“.

„Офертата“ за размяна на един вид кредит за друг по предварително определен курс е това, което Stellar счита за „оферта“. По този начин мрежата Stellar се превръща в търговска платформа, която позволява обмен на множество валути.

Поръчките, направени в регистъра на звездните монети, се наричат „оферти“. За всяка двойка валута/емисия в мрежата има регистър на поръчките.

Какво е специалното в stellar coin?
Как работи мрежата Stellar?

Съществува например книга за поръчки за прехвърляне на RBS/GBP в Bitstamp/Bitcoin.

Какво е криптовалута Хелий (HNT)

Stellar е криптовалута, която може да работи с много различни валути.

Транзакциите в различни валути са още една от основните характеристики на Stellar. Например, можете да изпратите пари от сметката си в САЩ на приятел в САЩ. Този уникален аспект на монетата Stellar е способността ѝ да извършва трансакции по децентрализиран начин. За да ви улесним, ще предположим, че се търгува с щатски долари/евро.

С какво stellar coin се различава от Bitcoin?
Какъв алгоритъм използва Stellar?

Как протоколът Stellar осигурява сигурността на финансовата мрежа?

Механизмът за консенсус на Stellar се основава на Федералното византийско споразумение (FBA). FBA гарантира безпроблемното функциониране на системата чрез прилагане на кворумни срезове, генерирани от всеки възел; заедно те определят кворумите за цялата система. Подобно на начина, по който отделните мрежи свързват различни части от глобалната мрежа на интернет, кворумните срезове свързват валутната мрежа на Stellar.

В системата FBA.

Участниците се групират в по-малки мрежи. Поради това всеки възел в тези малки мрежи познава ключовите участници в тях.

Може ли stellar coin да се причисли към блокчейн от първо ниво?
Защо банките използват Stellar?

След като транзакцията започне, възелът изчаква мнозинството от малките членове на мрежата да се съгласят, преди да обяви транзакция за сетълмент.

Сделката за покупка не е завършена, докато всички необходими участници не се съгласят с нея.

Една транзакция се счита за легитимна само след като е потвърдена от достатъчен брой хора в мрежата. В този момент става невъзможно да бъде хакната или обърната.

7 най-лоши инвестиционни грешки в криптовалута, които трябва да избягвате

Механизмът за консенсус FBA защитава финансовата мрежа, която работи в мрежата Stellar, като осигурява сигурност и цялостност. Той осигурява свобода на SCP от блокирани състояния (когато консенсусът вече не е възможен), докато отказите на участниците не направят невъзможно изпълнението на задълженията за доверие.

Как работи блокчейнът на stellar coin?
Какво е Stellar и как работи?

Блокчейн приложения за бизнес употреба Stellar Blockchain

В каква криптовалута да инвестирам през 2022 г.?

Stellar има приложения, които обхващат широк спектър от сектори – от финансите до осигуряването на сигурно изпълнение на основните функции на предприятията. Като се имат предвид многобройните функции на блокчейна Stellar, може да се смята, че той е един вид многофункционална платформа.

Ето списък с най-добрите идеи за приложения:

 • Котви в други валути.
 • Мобилни клиенти и клиенти за търговия
 • Съчетания на уеб и мобилни приложения
 • Плъгин на продавача
 • Сметките, създадени за училищни, здравни и застрахователни цели, са известни като nZUL
 • За да защитите организацията си, можете да закупите застраховка, която покрива: нарушаване на сигурността на данните -> Можете да закупите специализирана застраховка, за да предпазите компанията си от щети, причинени от кибератаки.
Добър блокчейн ли е stellar coin?
С какво Stellar се различава от Bitcoin?
 • Финансирането от типа „peer-to-peer“ може да ви позволи да печелите лихва, като давате парите си назаем на други хора.
 • Парични преводи в замяна на промяна в поведението.
 • Организациите с нестопанска цел могат да се възползват от софтуер за дарения.
 • Програми за лоялност
 • Местни валути
 • Банкиране на времето
 • Проследяване на часовете на доброволците
 • Вашият акаунт може да е свързан с всяко устройство.

Stellar Blockchain Observer е чудесен източник на информация, ако искате да научите повече за блокчейна Stellar. Но какво точно представлява наблюдателят на блокчейн? Мислете за него като за браузър за блокчейн, подобен на Internet Explorer или Google Chrome.

Как да добивам безплатно звездна монета?
Колко банки използват Stellar?

Stellar Blockchain Observer е инструмент, който ви информира за най-новите блокове в блокчейна на Stellar, както и за поточното предаване в реално време на всички блокове, добавени към блокчейна. Той също така предоставя изчерпателни статистически данни, история на цените и подробни отчети за всички активи в мрежата Stellar, за да ви помогне да правите по-добри преценки.

Протокол 13

Всяка година Stellar прави значителни промени в ядрото си. Въвеждането на Протокол 13 през 2020 г. е най-значителната промяна от години насам.

 • Увеличение на таксите.
 • Таксите за туризъм се увеличават в някои курорти и хотели. Тези походи позволяват следното: –
 • Потребителските такси трябва да се покриват от заявленията.
 • Ако е необходимо, увеличете разходите по транзакциите за предварително подписани транзакции.
 • Позволете на валидаторите да увеличават таксите при необходимост.
 • Можете да контролирате оторизацията на активите с прецизност.
Коя е най-печелившата криптовалута за добив?
Дали блокчейн предава Stellar?

Благодарение на Протокол 13 вече можете да анулирате разрешенията, като същевременно запазвате поръчките във файла. Това значително улеснява идентифицирането на регулирани активи, като например ценни книжа. Притежателите на регулирани активи могат да извършват три транзакции в рамките на една транзакция:

 • Разрешаване на достъпа до активите на сметката (подписано от издателя)
 • Платете или направете оферта (подписана от потребителя)
 • Отказ на достъп до актива (подписан от потребителя)
 • Премиум мултиплекс акаунти

За да актуализирате правилно потребителските акаунти, ще ви трябват бележки за навигация на плащанията. nТова е необходимо за борси и други попечителски услуги, които поддържат един звезден адрес за депозиране.

Как да стана възел на звездна монета?
Поддържа ли Stellar интелигентни договори?

Пускането на Протокол 13 дава възможност на Stellar да предложи нов тип сметка, който ще опрости проследяването на различни видове плащания. Като позволява множество валути за сметка и подсметки за специфични случаи на употреба, тази промяна осигурява по-голяма гъвкавост.

Тъй като глобалната финансова инфраструктура съдържа много затворени системи, е трудно парите да преминават бързо и евтино през политическите граници. Поради това секторът на финансовите услуги не се е разраснал толкова, колкото би могъл, което оставя някои общности без добър достъп до финансови продукти и услуги.

Поддържа ли Stellar интелигентни договори?
Как да се превърнете в звезден възел?

За да подкрепим огромния органичен растеж и иновациите на компанията, както и за да гарантираме честността на финансовите транзакции, трябва да изградим по-добра финансова инфраструктура.

Наблюдава се силно разчитане на бариерите за навлизане на пазара и на регулациите на установените институции за поддържане на интегритета. Този подход обаче е в противоречие с предпоставките, необходими за органичен растеж. Този конфликт изисква нови, иновативни участници, които разполагат само с минимални финансови и компютърни ресурси.

Блокчейн платформата Stellar има потенциала да създаде глобална децентрализирана финансова мрежа, отворена за всеки. Тя ще работи, като гарантира, че участниците точно записват трансакциите и колективно се съгласяват с тяхната автентичност или валидност. В подобна мрежа нови организации биха могли бързо да навлязат и да разширят финансовия достъп до необезпокоявани общности.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии