Какво е хелиева криптовалута?

⚡️ Какво е крипто?

Криптовалута е термин, използван за описание на всеки вид валута, която съществува в цифрова или виртуална форма и използва криптография за защита на трансакциите. Вместо да имат централен орган, криптовалутите използват децентрализирана система за поддържане на записи и създаване на нови единици.

⚡️ Как криптовалутите могат да бъдат използвани в наша полза?

Криптовалутата е мощен инструмент, който може да направи революция в начина ни на живот. Като използват криптовалутите като алтернативна форма на плащане, потребителите могат да спестят пари от такси, като същевременно се възползват от бързи и сигурни трансакции с по-малък риск от измама или фалшифициране. С криптовалутата хората не само ще имат повече финансови възможности, но и ще се чувстват по-сигурни, знаейки, че средствата им са по-добре защитени от лоши играчи и злонамерени действия.

⚡️ Какво прави блокчейнът на Хелиос?

Блокчейнът Helium е нов блокчейн, изграден от нулата, за да насърчи създаването на децентрализирани публични безжични мрежи. Тя се основава на нов метод на работа, наречен „Доказателство за покритие“, който заплаща на миньорите в HNT – родната валута на блокчейн Хелий.

⚡️ Как мога да продам криптовалута Хелий?

За да започнете да търгувате с токените си Helium, първо трябва да се сдобиете с цифров портфейл и сметка. Използвайте портфейла за съхранение на ценните си монети, след което проверете в Coingecko, за да определите текущата им стойност, преди да решите дали си струва да ги продадете. Освен това тази платформа предлага полезна информация за движението на цените на пазара от предишни периоди!

Хелиева монета

Макар че има много криптовалути, създадени за различни цели, в сектора на интернет на нещата те са сравнително малко. Iota (MIOTA) е една от най-известните платформи без блокчейн за свързване на устройства към интернет на нещата, но криптовалутата хелий е блокчейн проект със същата цел и различен подход.

Helium е базирана на блокчейн мрежа за безжично свързване на всяко устройство към интернет. Тя се захранва от токена HNT и се използва за заплащане на точките за достъп, които предават данни за връзката по мрежата. С увеличаването на търсенето на устройства за интернет на нещата Helium се превръща във все по-значим проект в криптовалута.

Какво е хелий HNT?
Колко струва една хелиева монета?

Ако HNT е нов за вас, това ръководство ще ви даде необходимата основа за гладко и успешно пътуване. Освен това нейният прост интерфейс за търговия превъзхожда всяка друга платформа там! Така че се пригответе да започнете с лекота своето хелио-предприемачество – ние ще бъдем вашият основен източник на знания на всяка крачка от пътя.

Съдържание

Какво е хелий и как работи?

За да създаде свързана, децентрализирана мрежа за всички устройства на IoT, Helium създаде своята криптосистема. Тази система е изградена с най-съвременна технология, която позволява на джаджите и системите да комуникират помежду си чрез множество възли в съответните мрежи; например тя удобно се свързва с технологии като LoRaWAN чрез своя облачен компонент. Освен това този слой за контрол на достъпа включва LoRaWAN, така че преносът на данни между различните компоненти на мрежата да остане сигурен и безпроблемен.

Добив на хелиева монета
Колко струва хелият?

Като използва мощта на LoRaWAN с устройства за добив на блокчейн, Мрежата Хелий се откроява сред конкурентите си като една от най-големите налични мрежи. С повече от 25 000 точки за достъп, които служат като възли в тази мрежа, потребителите могат да се радват на надеждно покритие и услуги за нуждите си от данни.

Олицетворен от буквата „Н“, Helium (известен още като „Народна мрежа“) се стреми да създаде ефективен, полезен и сигурен интернет на нещата в нашето бъдеще. Понастоящем сигурността и неприкосновеността на личния живот са основни проблеми, когато става въпрос за добре познати центрове на интернет на нещата като Google или Amazon – нещо, което може да бъде решено с децентрализацията и блокчейн технологията на Helium. С тези постижения потребителите вече не трябва да се притесняват, че данните им ще бъдат компрометирани, когато свързват устройства към интернет на нещата

Какво е хелий и как работи?

Как да работя с хелиева монета
Какво е радиоминьор?

Целта на проекта е да се разработи сигурна, децентрализирана и световна мрежа за свързани с интернет устройства, която се захранва от HNT. Мрежата се състои от възли, които се поддържат от оператори на възли, които са действителни собственици на HNT. Потребителите получават стимули за участие в работата на мрежата, като поставят точки за достъп и управляват възли.

WiFi вече работи с устройства за интернет на нещата. Съобразяването с възможно най-много различни джаджи обаче поражда опасения за неприкосновеността на личния живот. Децентрализираната архитектура и механизмът за консенсус на криптовалутата хелий осигуряват на устройствата от интернет на нещата 200 пъти по-голямо покритие от WiFi чрез използване на децентрализирана архитектура и механизъм за консенсус, които осигуряват на мрежата 200 пъти по-голямо покритие от WiFi връзката с интернет на нещата.

Как да си купя криптовалута Хелий?
Как да купя криптовалута хелий?

Консенсусният механизъм на мрежата – Proof of Coverage – отговаря и за разпределянето на наградите между притежателите на HNT и операторите на възли. За да получат точки за достъп, потребителите трябва да закупят устройство за добив от уебсайта на Helium. Миньорите генерират радиочестоти, като се свързват с мрежата, а методът Proof of Coverage потвърждава местоположението на точките за достъп.

Трите роли, които могат да имат участниците в мрежата, са важни за нейното функциониране: Претендент, Предавател и Свидетел. Ролята в мрежата Hotspot влияе върху възнагражденията, предоставяни чрез системата.

Как да добивам криптовалута хелиева монета
За какво е нужен хелий?

Кой е създателят на хелия?

През 2013 г. светът се промени завинаги с безпрецедентното представяне на новата революционна криптовалута на Helium Inc., която последва само няколко години след изобретяването на Биткойн. Този вдъхновен старт доведе до несравнима безжична мрежа от типа peer-to-peer, която дотогава не беше виждана; това позволи на безброй устройства да се свържат помежду си и да изградят интернет на нещата за всички на Земята – независимо от местоположението им.

Променящата правилата на играта технология за разпределена счетоводна книга на Helium революционизира начина, по който данните се предават между устройствата, като премахва всякаква нужда от централизиран орган. Платформата осигурява абсолютна неприкосновеност на личния живот и защита на записите чрез усъвършенствани методи за криптиране, които гарантират неизменна сигурност за потребителите. Освен това Helium се отличава с това, че предоставя последователно мрежово изживяване с несравними нива на надеждност и устойчивост.

Хелиева криптовалута HNT - курс
Преглед на хелия

С какво Helium се различава от другите търсачки?

Слоганът на тази монета е „Интернет на нещата в блоковете“. Освен IOTA (MIOTA), която използва т.нар. технология „без блокчейн“ и мрежата Tangle за свързване на устройства към интернет на нещата, това е един от малкото блокчейн проекти, посветени на интернет на нещата. Методът за доказване на покритие е основният разграничителен фактор на хелиева монета.

Криптовалута хелиева монета
Как работи доказателството за покритие за Helium?

Мрежата Хелий е необикновена мрежа, която използва новаторски механизъм за консенсус Proof-of-Coverage (PoC), базиран на византийския протокол за толерантност към грешки HoneyBadger. Дори ако изпитвате случайни забавяния на връзката, тази система работи безпроблемно и ефективно!

За да покрие разходите по транзакциите, Helium предлага и отделен токен, който не може да бъде обменян: Кредити за данни.

Каква е стойността на криптовалутата Хелий?

Какво е покритието на криптовалутата хелий?
Колко сигурна е мрежата на Helium?

Стойността на Helium Crypto се определя от редица фактори, включително практичност, технологичен капацитет, важност на проекта и неговата основна технология. Вътрешната стойност и пазарната цена могат значително да се разминават поради дивите колебания на пазара на криптовалути. Независимо от това, когато се оценява присъщата стойност на HNT, тя винаги трябва да се свежда до полезността и технологията, за да може да си осигури дългосрочен успех.

Пазарната стойност на хелия варира значително в зависимост от няколко критерия. Реалната стойност на проекта също е обект на пазарна волатилност и непредсказуеми обръщания на тенденциите, поради което пазарната цена на ХНТ често се различава от действителната стойност на проекта.

Как работи хелиевата криптографска гореща точка?
Колко близо трябва да са миньорите на хелий?

Какъв е общият брой на монетите с хелиев нитрат в обращение?

Понастоящем в обращение са 100 539 362 HNT от общо 223 милиона. Нищо не е било предварително добито и ще бъдат добивани нови токени HNT за възнаграждаване на горещи точки, за да се балансира количеството изгорели токени, използвани за генериране на кредити за данни.

Пазарната капитализация на дадена криптовалута говори за нейния размер и влияние спрямо другите цифрови монети на пазара. За да я изчислите, просто умножете текущата цена по общия брой налични токени. Безспорно по-високите пазарни капитализации означават по-значима валута!

Къде трябва да поставя хелиев миньор?
Колко печели на ден един миньор на хелий?

Други технически спецификации

Криптографската мрежа хелий се основава на различен тип алгоритъм за консенсус, който е създаден специално за протокола хелий. Механизмът за консенсус „Доказателство за покритие“, който позволява към мрежовата инфраструктура да се добавят три вида точки за достъп: претенденти, предаватели и свидетели, осигурява функционалност и децентрализация на мрежата.

Можете ли да изградите криптовалута с хелий
Как миньорите на хелий добиват хелиеви монети?

Ищците разработват радиочестотни проверки за всеки период от 240 блока в мрежата. След това те изпращат заявка до предавателните възли, които се нуждаят от свидетелски възли в близост до предавателния възел, за да я потвърдят. HNT може да бъде спечелен и чрез изграждане на точки за достъп и добив на хелиеви криптовалути.

Как е защитена мрежата на Helium?

Сигурността на хелия се дължи на доказателството за покритие, което принуждава потребителите на мрежата да поддържат стабилността на хелия чрез добив. Успехът на мрежата зависи от миньорите, тъй като доказателството за покритие е по-сложно от доказателството за работа.

Каква е текущата цена на криптовалута с хелий
Каква е текущата цена на хелия?

Протоколът е създаден с оглед на добива с ниска консумация на енергия, така че дори обикновено 5W устройство като това на Helium може да позволи добив на монети. По този начин Helium постига ефективност и дава възможност за комуникация на устройствата от интернет на нещата.

Каква е най-добрата употреба на хелия?

Възползвайки се от възможностите си за ниска консумация на енергия, Helium е вариант за устройства, които се присъединяват към интернет на нещата. Той не само осигурява успешна и ефективна свързаност, но и потребителите могат да печелят от участието си в тази революционна мрежа, като добиват и залагат на хелий.

Добра инвестиция ли е криптовалута с хелий
Ще поскъпнат ли хелиевите монети?

Собствениците на токени HNT могат да извършват транзакции с тях на водещи борси за криптовалути, което ги превръща в кредити за данни, които не могат да бъдат обменяни за пари.

С Етериум, публичната платформа, базирана на блокчейн, която революционизира безжичната икономика със своята децентрализирана рамка, Биткойн е изправен пред сериозен конкурент.

Кой е най-добрият портфейл за съхранение на хелий?

Добра инвестиция ли е криптовалута с хелий
Как да обменим долари за хелий?

Приложението Helium, дигитален паричен портфейл за HNT, който работи със системи Android и iOS и позволява сдвояване и конфигуриране на горещи точки, се препоръчва от екипа на разработчиците на Helium. Друго решение за електронно съхранение е портфейлът за команден ред, който осигурява сигурна среда за ХНТ. Портфейлът с команден ред е предназначен за по-технични хора, така че начинаещите трябва да използват приложението Helium.

Има още много места, където можете да съхранявате своите HNT, а портфейлът, който ще изберете, почти сигурно ще се определя от това за какво искате да го използвате и колко място за съхранение ви е необходимо.

Каква криптовалута да купя сега? цена на криптовалутата хелий
Каква криптовалута да купя сега?

Офлайн съхранението и резервните копия са налични с настолни или преносими портфейли за криптовалута, като Ledger или Trezor. Те обаче обикновено са по-технически и по-скъпи. В резултат на това те може да са по-добри за съхраняване на големи количества ХНТ за професионалисти.

Друга алтернатива е софтуерен портфейл, който е безплатен и лесен за използване. Те са достъпни за изтегляне като мобилни приложения или настолни клиенти и могат да бъдат с попечителски или безпопечителски функции. От ваше име доставчикът на услуги управлява и запазва частните ви ключове в попечителските портфейли. Частните ключове се съхраняват на вашето устройство в портфейли, които не са попечителски.

Каква криптовалута да купя сега? криптовалута с хелий
Най-добър портфейл за криптовалута за компютър и мобилни устройства

Хардуерните портфейли са по-сигурни от мобилните, а също така са по-малко уязвими от хакерски атаки. Те могат да бъдат по-добър избор за тези, които разполагат с по-малко HNT или са нови в тази област.

Уеб портфейлите, известни още като онлайн портфейли, също са безплатни и лесни за използване, а достъпът до тях е възможен от много устройства с помощта на уеб браузър. Те обаче се считат за горещи портфейли и може да са по-малко сигурни от хардуерните или софтуерните алтернативи. Тъй като вероятно се доверявате на платформата да пази вашите HNT Secure, трябва да изберете надеждна услуга с надежден потребителски интерфейс.

Поради това те са най-подходящи за съхранение на малки количества криптовалути или за тези, които правят по-чести покупки.

Програма Wallet
Какъв хардуерен портфейл да изберете

Kriptomat предлага сигурно решение за съхранение, което ви позволява да съхранявате и обменяте HNT без проблеми. Съхранението на HNT с Kriptomat осигурява сигурност на корпоративно ниво и удобна функционалност.

Когато изберете нашата сигурна платформа като решение за съхранение, можете да купувате и продавате HNT или да го обменяте за други криптовалути за минути.

Добивът на He4 е разрешен от провинцията и вече е в ход.

Какво представлява доказателството за работа в блокчейн?
Как работи доказателството в биткойн?

За разлика от Биткойн мрежата на Хелий не разчита на механизма за доказване на работата. От миньорите се изисква да стабилизират и защитават мрежата, за да може тя да функционира. Протоколът Helium използва BFT-базирано разширено доказателство за работа, което изисква от миньорите да удостоверяват покритието на безжичната мрежа, генерирано от точките за достъп (възли).

За разлика от други платформи, които се нуждаят от миньори, като например биткойн, процесът на добив на хелий е уникален. Ако миньорите са близо един до друг, механизмът позволява на групите от миньори да работят по-бързо. Независимо от това, за да добива продуктивно, всяко устройство трябва да е на поне 300 метра от други подобни устройства .

Какъв е примерът за доказателство за работа?
Какво имате предвид под доказателство за работа?

Колко хелиеви (HNT) монети са налични в момента?

Инвеститорите могат да очакват периодично да получават възнаграждения от дейностите си по добив, като средните периоди са между 30 и 60 минути. Размерът на възнаграждението ще се определя от план за растеж, който подлежи на промяна. Helium обяснява, че в началото тези, които генерират HNT за изграждане на мрежова инфраструктура, ще бъдат възнаградени повече. По-късно обаче ще стане по-изгодно да се прехвърлят данни от устройства. Те прогнозират, че тази промяна ще продължи около 20 години.

Към 1 октомври 2020 г. в обращение са 48 712 218 токена HNT. Токенът стартира с нулево предлагане и без премин.

Хелият предлага вид технология
Хелият предлага вид технология

Как е защитена мрежата на Хелий?

Хелий използва специално разработен механизъм за консенсус, наречен доказателство за покритие (PoC), който възнаграждава потребителите за принос към добива (валидиране на трансакции) и осигуряване на стабилност.

PoC се основава на протокола HoneyBadger BFT, който е специално разработен за комуникация между възлите при ненадеждни условия.

Helium твърди, че най-вероятният вектор на атака засяга операторите на възли под формата на входящи портове на горещи точки. За притежателите на токени собственият портфейл на платформата използва асиметрични ключове, за да помогне на потребителите със сигурността на частните ключове.

Какво представлява  криптовалута с хелий
Какво представлява криптовалута с хелий и как работи?

Заключение

Helium преоткрива начина, по който блокчейн взаимодейства с интернет на нещата, като предоставя децентрализирана, стимулирана мрежа. Като използват специално оборудване за добив, потребителите могат да получават възнаграждения в ХНТ за опазване и поддържане на тази система, като същевременно консумират по-малко енергия. Тази пионерска технология революционизира отношенията ни с цифровите устройства!

Helium разработи революционна технология за улесняване на бързото и лесно производство на радиочестоти за безжични джаджи, тъй като съществува все по-голяма необходимост от свързване на тези устройства чрез интернет на нещата. Тази уникална функция превръща Helium в ключов играч в нашата глобална мрежа от устройства за интернет на нещата – което подобаващо ѝ носи името „Мрежата на хората“, тъй като всеки може лесно да получи достъп до този надежден инструмент.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии