Търговия с импулси: Как да печелим от страха и алчността на другите трейдъри

⚡️ Печеливши ли са стратегиите за търговия по инерция?

Резултатите от тяхното проучване показват, че всички портфейли с нулеви разходи по инерция имат положителна възвръщаемост; че всички, с изключение на един, имат статистически значима възвръщаемост; и че най-печелившата стратегия за дълги/къси позиции е J = 12/S = 0, с алфа от 19,3 %.

⚡️ Добра инвестиция ли е инерцията?

Нова група изследвания обаче показа, че инвестирането по инерция всъщност е жизнеспособна дългосрочна инвестиционна стратегия и работи добре в по-дълги срокове.

⚡️ Кой индикатор за инерция е по-добър?

MACD, който често се смята за най-добрия индикатор за инерция, отразява тенденцията. Цената на финансовия инструмент се сравнява с две пълзящи средни, за да се изчисли този показател.

⚡️ Колко печелят трейдърите в рамките на деня?

Ако не печелите достатъчно пари от търговия, за да покриете тегленията си, може да се окаже, че дължите пари на компанията. Според Glassdoor годишният доход на трейдър в рамките на деня е бил около 74 000 USD през 2021 г.

Инерционната търговия

Криптовалутите са силно непредсказуеми и за да постигнете успех в търговията с тях, ще ви е необходимо значително стратегическо планиране и технически анализ.

Моментната търговия е вид инерционна търговия, която включва закупуване на актив с възходяща цена и продажбата му, когато цената започне да спада.

Въведение в Инерционната търговия
Определение за Импулс

Планът е безупречен. Той напълно съответства на израза „тенденцията е твой приятел“. Разбира се, търговията крие риск, но инерционната търговия предоставя на трейдърите повече контрол и намалява потенциалните точки на провал.

В този урок ще научите какво представлява инерционната търговия и какви опасности крие тя.

Съдържание

Какво представлява инерционната търговия и как работи?

Какво представлява Инерционната търговия
Стратегии за импулсна търговия

Трейдърите използват импулсната търговия, за да оценят силата на текущата тенденция на даден актив и да определят кога да купуват или продават. Логиката на импулсната търговия е, че ако има достатъчно сила, която тласка цената нагоре, тя ще продължи да се движи в същата посока за известно време.

Стратегии за импулсна търговия с криптовалути
Инерционната търговия: стратегии и индикатори

Според сигналите за тенденции трейдърите, които купуват и продават често, предпочитат волатилни пазари, тъй като те предоставят възможности за бързи печалби чрез капитализиране на ценовите колебания.Например трейдър Б поставя поръчка за покупка, за да се присъедини към вълната и да блокира печалба на предполагаема цена от 56 000 USD, преди вълната да се срине. След това трейдър Б използва същия метод за инерционна търговия с надеждата да улови друга вълна за същите или други активи.

Стратегия за Инерционната търговия
Кои са най-добрите стратегии за инерционна търговия?

Какво представлява инерционната търговия и как работи?

Когато даден обект се движи в определена посока, той продължава да се движи, докато външна сила не се намеси в движението му и не го накара да промени посоката си. В търговията важи същото – даден актив обикновено се движи по един път, докато нещо не накара пазара да реагира непредсказуемо.

Инерционната търговия с криптовалути
Изграждане на Инерционната търговия

Когато цената на дадена криптовалута се повиши, тя привлича повече внимание както от страна на търговците на дребно, така и от страна на институционалните търговци. В резултат на това стойността ѝ продължава да се покачва. Повишаването на цената може да създаде усещане за спешност (известно като FOMO ефект) и да доведе до още по-бързо покачване на цената от това, което е оправдано от фундаменталния анализ. Тази възходяща тенденция може да продължи, докато не се появят голям брой продавачи или китове, които вярват, че корекцията ще се случи скоро.

В този момент те ще започнат да продават своите активи, което ще доведе до спад на цената. Тогава краткосрочен търговец ще влезе на пазара и ще се опита да се възползва от очаквания спад на цената, като продаде своята валута. Моментната търговия е свързана с използването на тези пазарни сили.

Стратегия за търговия с Инерционната търговия
Плюсове и минуси на импулсивната търговия

В отговор те откриват голям брой къси залози. Когато настъпи обръщане на тренда, когато импулсните търговци напускат пазара, те масово заемат къси позиции.

Въпреки това, ако нов низходящ тренд започне да набира сила, импулсните трейдъри могат отново да навлязат на пазара. Но до този момент те ще бъдат изчерпани. В резултат на това импулсните трейдъри могат да се възползват от двете тенденции с голяма ефективност.

Предимства на импулсната търговия
Импулсна търговия пълно ръководство

Моментното инвестиране се основава на следните принципи.

Първата стъпка на импулсивния трейдър е да оцени силата на тренда, преди да заеме позиция. Това би трябвало да улесни планирането на управлението на риска, като се вземат предвид пазарната волатилност, ценовите колебания и неочакваните скокове в инерцията.

Целта на плана е да се анализират три основни елемента. Това са:

съвети за импулсна търговия
Графики за импулсна търговия

Обем на търговията.

Броят на хората, които търгуват в същата посока като тенденцията, може да се види на графиката на обема. Когато се търгуват много активи, вероятно много търговци вярват в тенденцията – това ѝ придава по-голяма валидност. Въпреки това китовете (термин за тези, които разполагат с много пари) понякога могат да манипулират тенденциите, като купуват или продават големи количества активи; ето защо невинаги трябва да се доверявате на това, което виждате на графиките

Как да инвестираме в Инерционната търговия
Импулсна търговия полезно ръководство за търговци

Променливост

Трейдърите, които предпочитат краткосрочните възходи и спадове, често търгуват на волатилни пазари, като например криптовалутите, сред които са BTC и ETH. От друга страна, търговията с импулси разчита на точния момент на отваряне и затваряне на търговията.

Анализ на времевата рамка

импулсна търговия за начинаещи
Как да търгувам на p2p?

И накрая, търговията по инерция е свързана с избраната от търговеца времева рамка, тъй като тенденцията има смисъл само в рамките на определен период. Например, докато цената на биткойн се покачва на часова графика, това може да е краткосрочно колебание, тъй като тя спада. Струва си да се отбележи, че ако няколко времеви рамки показват сходни тенденции, това се счита за надежден сигнал.

Какви са характеристиките на импулсната търговия?

Какво представлява криптотърговецът?
Защо P2P?

Трейдърите трябва да имат предвид, че има два различни подхода към търговията с инерция – относителна и абсолютна инерция.

Стратегията за инерция е относително движение.

Сравнението на ефективността на активите се нарича този подход. При него търговецът предпочита да купува високопроизводителни активи или ценни книжа, а не нископроизводителни.

Какво е сметка за криптовалута?
Как работи p2p?

В случая с НФТ например вълнението започна в началото на 2021 г. и те се представиха по-добре от биткойн и други конкуренти. При такъв сценарий трейдърите с относителна инерция биха инвестирали в релевантните токени Defi.

Какво е P2P търговия?
Какво търгува Fiat?

През април 2021 г. биткойнът възвърна господстващото си положение и достигна исторически връх от 63 000 USD, докато другите криптовалути не се представиха толкова добре. Трейдърите на моментум ще изберат биткойн в този сценарий поради неговата превъзходна инерция.

Стратегията за динамика.

Когато трейдърите оценяват цената на криптовалута или друг актив самостоятелно, те я сравняват с миналото ѝ представяне.

Колко добра е импулсната търговия?
Печелят ли трейдърите на импулс?

След като биткойнът вече е над 61 000 долара, трейдърите са нетърпеливи да отворят дълги позиции с надеждата тенденцията да продължи.

Най-добрите импулсни индикатори

Техническият анализ е от съществено значение за импулсните търговци, тъй като помага за определяне на пазарната тенденция и за създаване на стратегии за търговия. Намирането на идеалния индикатор за инерция е лесно, след като сте определили такъв.

Същото ли е импулсната търговия като търговията в рамките на деня?
Как се търгува с импулсна търговия?

Индексът на средната посока е статистическа техника, използвана за измерване на силата и посоката на тенденциите.

Създаден, за да анализира инерцията на активите, индексът на средната посока (ADX) е добре познат и прост индикатор.

Можете да използвате ADX, за да проследявате движението на цените. Това е сложен алгоритъм, но се справя добре с прогнозирането на тенденциите. Трябва да сте наясно, че линията на графиката се колебае между 0 и 100, когато ценовата тенденция е силна. Когато показанието падне под 30, това означава, че цените се движат встрани. Когато ADX се повиши над 30, това показва, че е налице силна тенденция.

Въведение в импулсната търговия
Стратегии за инерционна търговия

Все пак имайте предвид, че ADX не показва дали тенденцията е бича или меча, тъй като изследва само инерцията.

Ето как изглежда това на графиката:

 • Среден Directional Index
 • Пълзящи средни стойности

Най-старите и най-широко използвани технически показатели са пълзящите средни (ПС).

Какво представлява импулсът и движението на цените?
Кой е измислил импулсната търговия?

Пълзящата средна е любима на трейдърите от десетилетия, защото ефективно показва цялостната тенденция на даден актив, като изключва волатилния шум от ценовото действие.

Пълзящата средна е математически метод, използван за прогнозиране на движението на цената на криптовалута за даден период. За трейдърите на инерция пълзящите средни са от решаващо значение, тъй като могат да разкрият дали трендът продължава в своята посока, или се отклонява от нея. Тъй като плъзгащите се средни проследяват движението на цената, това е лесно забележимо.

Кой е най-добрият индикатор за импулсна търговия?
Дали инерцията е водещ индикатор?

Трейдърите обикновено използват две МА с различна продължителност. Текущата тенденция може да се обърне, когато по-късата средна стойност пресече по-дългата, което ще накара търговците на импулси да затворят позиции.

Индекс на относителната сила

На дневната графика на ETHBTC индикаторът RSI се е повишил.

Как да преодолеем импулсната търговия?
Какво представлява импулсната търговия?

Индексът на относителната сила (RSI) е популярен индикатор за инерция, който сравнява размера и степента на миналите ценови движения.

Индикаторът RSI парцели на отделна графика под ценовото действие и варира 0-100. При свръхпродажби той пада под нулата, което означава, че текущият низходящ тренд може скоро да се обърне.

Когато RSI е над 70, това показва, че пазарът е свръхпокупен, което означава, че настоящият възходящ тренд губи инерция и може постепенно да се превърне в низходящ или да се насочи хоризонтално. Търговците на моментум трябва да бъдат нащрек, когато RSI се повиши над 70 или падне под 30, тъй като бичите или мечите настроения достигат прекомерни крайности.

Какво се случва след импулсна вълна?
Доколко успешна е вълновата теория на Елиът?

Индикаторът за инерция е един от най-популярните индикатори, използвани от търговците за измерване на инерцията.

MACD се използва за определяне на посоката на тенденцията.

MACD, от друга страна, е малко по-труден за обяснение. Той служи едновременно като импулсен и като индикатор за проследяване на тенденцията. MACD натрупва две експоненциални пълзящи средни (EMA) и изважда 26-периодната EMA от 12-периодната EMA, за да генерира резултата си.

Какво представлява импулсът при криптовалутите?
Доколко успешна е вълновата теория на Елиът?

Индикаторът MACD е създаден, за да идентифицира три EMA линии през определен период. Въпреки това, вместо първоначално предвидените за използване с индикатора EMA, сега на графиката се виждат две различни линии. Линията MACD е една от тези променени линии, чиято цел е да сигнализира за промени в инерцията на цените и да предоставя индикации за покупка или продажба.

Търговците очакват, че настоящата тенденция ще продължи, когато двете линии се отдалечат една от друга, тъй като импулсът се счита за по-значим.

Работи ли търговията с вълните на Елиът?
Какво се случва след импулсен ход?

Стохастичен

Стохастикът е популярен индикатор за волатилност, който може да се използва както в динамичната, така и в суинг търговията. Въпреки че има същите характеристики и показатели като RSI, той използва различен метод на изчисление. Всъщност индикаторът сравнява последната цена на затваряне с диапазона от цени за определен период.

Как можем да спрем импулсната търговия?
Какво е импулсивно инвестиране?

Стохастик е индикатор за инерция, който първоначално е разработен от Renko като алтернатива на RSI. Стойността му варира от 0 до 100, подобно на RSI, но се изобразява на отделна графика. Stochastic също показва условия на свръхпокупка и свръхпродажба, въпреки че за такива се считат съответно 80 или повече и 20 или по-малко.

Трейдърите биха били особено склонни да излязат от пазара, когато двете линии се пресекат или когато индикаторът остане в рамките на свръхпокупки или свръхпродажби, тъй като това показва, че това е възможност за търговия.

Индексът Commodity Channel определя дали даден пазар е във възход или спад.

Работи ли наистина техническият анализ?
През коя година Елиът ще спре да работи?

Индексът Commodity Channel Index (CCI) е индикатор за инерция, който измерва движението на цените. С този индикатор се изчислява разликата между текущата цена и средната историческа цена за определен период.

Когато CCI е по-голям от нула и е центриран върху графиката, това означава, че цената се е повишила над историческата си средна стойност.

Цената се счита за по-ниска от средната, когато CCI е по-малка от нула. Когато CCI се повиши над 100, това означава, че цената е значително над историческата си средна стойност и възходящият тренд е силен.

Индексът Stochastic Momentum е разработен от търговец, който работи за Goldman Sachs.

Използва ли Уорън Бъфет технически анализ?
Защо хората мразят техническия анализ?

Индексът Stochastic Momentum (SMI) е по-усъвършенствана версия на Stochastic, която се фокусира върху цените на затваряне. Той определя разстоянието между текущата цена на затваряне и медианата на последните диапазони на високи/ниски стойности. С негова помощ се определят и нивата на свръхпокупка и свръхпродажба.

Представен е пример за стратегия за търговия с моментум.

Използва ли Уорън Бъфет фундаментален анализ?
Печеливши ли са импулсивните стратегии за търговия?

Много техники за инерция използват няколко различни технически индикатора или модели на графики, за да генерират препоръки за покупка или продажба. Тази основна стратегия е една от най-ефективните, които можете да изпробвате в платформата си за търговия.

Ще трябва да използвате експоненциалната пълзяща средна (EMA) с 19 дни и индикатора ADX.

Импулсна система за търговия

Коя е най-печелившата стратегия за търговия?
Добра стратегия ли е инерцията?

Ето условията за покупка:

 • Проверете дали ADX е над 30 – това показва, че пазарът е в тенденция.
 • Погледнете EMA, за да видите дали сочи нагоре, което показва възходяща тенденция.
 • Изчакайте свещта да стане изцяло над EMA и отворете дълга позиция.

Когато EMA е пресечена, можете да излезете от пазара ръчно. Не забравяйте да проверявате обема редовно. По-големият обем предполага по-голяма инерция, което означава, че е по-вероятно пазарът да продължи в тази посока.

Изисква много усилия и нетърпение

Стратегия за търговия-2.

Кой е най-добрият индикатор за импулсна търговия?
Стратегии за импулсна търговия: ръководство за начинаещи

Този метод е свързан с определени условия, които трябва да бъдат изпълнени:

 • ADX е на или над 30? ADX показва силата на тенденцията, а не нейната посока.
 • Насочена ли е EMA надолу? Насочена надолу EMA сигнализира за низходяща тенденция.
 • Влезте на пазара след първата свещ, която затваря под EMA с цялото си тяло и сенки.

Предимства и недостатъци на импулсивната търговия

Импулсни стратегии за търговия
Възвръщаемост на стратегиите за търговия по инерция

Тази техника за търговия е проста, което я прави идеална за начинаещи. Нещо повече, търговията по инерция може да бъде доста печеливша, ако я приложите правилно. Освен това тя работи добре на всички времеви рамки, така че както дневните, така и суинг трейдърите могат да се възползват от използването на този подход.

От друга страна, импулсната търговия е високорискова стратегия, тъй като зависи изцяло от пазарната информация и движения. Трейдърите могат да бъдат изненадани от неочаквани обръщания на тенденциите. Моментната търговия не е подходяща за активи с ливъридж поради сложните базови фючърсни пазари.

Освен това ценовите колебания могат да настъпят без предварително предупреждение поради непредвидени събития или значителни китови сделки.

Как се търгува при импулсна търговия?
Колко добра е импулсивната търговия?

Каква е разликата между Momentum Trading и Scalp Trading?

Добрите трейдъри на скалпове правят пари от инерционни акции, като се възползват от малки ценови промени по време на по-голямо движение на акциите. Скалпирането модифицира подхода към управлението на риска, като се фокусира по-силно върху вероятностния компонент на уравнението.

Това означава, че скалперите ще поемат по-лош риск спрямо възнаграждението на търговията, тъй като високата вероятност клони към достигане на ценовата цел преди стоп-загубата.

Скалперите измерват риска чрез споделяне на размера на позицията, отслабена от времето за задържане. При търговия с риск към възвръщаемост 3:1 имате потенциал да загубите 300 долара срещу печалба от 100 долара. Въпреки че има 90% вероятност първо да загубите пари (задействайки стоп лос), това все още е жизнеспособна опция поради високата вероятност да спечелите 100 долара.

За да уточним, скалперът често има стоп-загуби на границата на рентабилност, за да има време да влезе отново, когато коефициентите се повишат отново. Тази ловкост се проявява от опитните скалпери, които търгуват с акции с инерция.

Каква е разликата между търговията с импулси и търговията със скалпове?
Каква е разликата между Momentum Trading и Scalp Trading?

Управление на риска при търговия с импулси.

Трябва да използвате добри методи за управление на риска и да се придържате към избраната от вас стратегия, за да постигнете успех в импулсната търговия.

Ето няколко неща, за които да помислите:

 • Когато търговецът влиза на пазара, той трябва да реши дали да влезе през 50- или 200-дневната пълзяща средна. Препоръчвам ви да използвате точката на влизане в средата или близо до средата на една от двете (като отбелязвам, че тя може да бъде по-агресивна от очакваното, ако има продължителен възходящ импулс).
 • Не забравяйте да следите линиите на подкрепа и съпротива на тренда. Ако имате дълги инвестиции и възходящият тренд пробие ниво на подкрепа, бъдете готови да действате.
Печеливши ли са стратегиите за импулсна търговия?
Какво представлява импулсивната търговия?
 • Проверявайте редовно позициите си. Най-добре е да се съсредоточите върху обема и волатилността. Ако обемът намалява, това може да означава, че трейдърите вече не желаят да подкрепят текущата тенденция и изчакват обръщане.
 • Точката на излизане е също толкова важна, колкото и точката на влизане при търговия. Ако видите, че тенденцията започва да се обръща, незабавно затворете сделките си. Някои индикатори, че това може да се случи, са пресичанията на пълзящите средни или нивата на свръхпокупка/препродажба, показани от индикаторите Stochastic и RSI.

Какво е импулсен търговец?

Опасна ли е импулсната търговия?
Какво е импулс в крипто търговията?

Можете да започнете импулсивна търговия с тези седем лесни действия:

 1. Разберете в коя криптовалута искате да инвестирате парите си, например в биткойн или алткойн. Можете да използвате стратегия за инерция като споменатата по-рано, за да ви помогне да вземете решение.
 2. Създайте стратегия за импулсна търговия въз основа на описаните индикатори или, ако предпочитате, използвайте предварително създадена стратегия като посочената по-горе. Изключително важно е да се придържате към нея при търговия на живо.
 3. Тествайте плана си на демо сметка и на данни за минали цени в графиката, за да сте сигурни, че той дава точни индикации.
 4. Започнете да инвестирате на реални пазари, като влагате толкова, колкото можете да си позволите да загубите, и след това правете корекции, когато се чувствате комфортно.

Уверете се, че разполагате с подходящи аналитични инструменти и методи за управление на риска, за да гарантирате постоянни приходи.

Жизнеспособна ли е импулсната търговия?
Печеливши ли са стратегиите за инерционна търговия?

Моментната търговия ли е видът търговия, който търсите?

Като цяло търговията с инерция е форма на универсална стратегия, която е подходяща както за начинаещи, така и за опитни търговци. Тя работи добре на всички времеви рамки над H30. Въпреки че инерционната търговия може да бъде полезна както за дневни, така и за суинг трейдъри, важно е да помните, че цялостната ви инвестиционна стратегия трябва да бъде разнообразна. Това ще ви помогне да се уверите, че сте подготвени за всички възможни ситуации и че не слагате всичките си яйца в една кошница.

Друго предимство е, че търговията по инерция се подпомага от няколко технически индикатора, които са създадени изключително за измерване на силата на тенденцията.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии