Топ крипто

  Какво е Rebase/Elastic Token и как работи?

  Съдържание

  ⚡️ Възможно ли е да се печелят пари от rebase token?

  Когато получи голямо количество средства, той може да печели повече на ден и да раздава допълнителни жетони на тези стакери като награди. Очевидно е, че Olympus DAO OHM е най-популярният ребейз, тъй като е най-често разклоняваният проект от Olympus DAO, но повечето предимства на стакерите функционират и работят по подобен начин.

  ⚡️ Какво е rebase в стакинга?

  Платформата Rebase Finance е новаторски проект, който позволява автоматично стакиране и натрупване на лихва с безкрайна APY от 300 000 процента. Потребителите могат да печелят награди $REBASE под формата на лихвени плащания направо в портфейла си, като просто купуват и държат криптовалута rebase в портфейла си.

  ⚡️ Какво представлява криптовалутата AMPL?

  Какво представлява криптовалутата Ampleforth (AMPL)? Това е вид валута на Етериум с автоматично коригирано оборотно предлагане.

  ⚡️ Как работи еластичният токен?

  Предлагането в обращение (или презареждането) на токена се разширява или свива поради промени в цената на криптовалутата. Това увеличаване или намаляване на предлагането се осъществява с помощта на овърбасинг.

  Печеливши ли са токените rebase?

  Криптовалута, която има предлагане, регулиращо цената ѝ, се нарича rebase или elastic token. Ребейз токените често са свързани с друг актив и, подобно на стабилните монети, се контролират от алгоритъм. За разлика от стабилитета обаче, Rebase не разчита на резерви; вместо това изгаря токените в обращение или създава нови незабавно, за да поддържа обвързаността.

  Предлагането на rebase токена е изключително несигурно, но цената му има тенденция да остава постоянна, докато следва стойността на друг актив.

  Печеливши ли са токените за презареждане?
  Какво е пребазиране при подреждане?

  Кодовете на повечето криптовалути не отчитат цената при създаването им, която определя как се създават нови монети и как се унищожават съществуващите (изсичане и изгаряне). Когато даден блок бъде проверен от миньорите на биткойни, се генерира нов биткойн. Няма друг начин за създаване на биткойн и няма метод за унищожаването му. Биткойнът се произвежда по такъв начин, че се насърчава участието в добива и добавянето на свежи токени в обращение, а не манипулирането на цената. В резултат на това биткойнът не е премаркиране на съществуващ актив.

  Пример за символ за пренареждане е Ampleforth (AMPL). Предлагането на валутата се променя на всеки 24 часа, за да се поддържа цена, близка до 1 USD.

  Какъв е курсът на криптовалутата ребейз?
  Какво представлява положителният жетон за пребазиране?

  Стойността на всеки портфейл, притежаващ AMPL, ще се увеличава пропорционално на броя на неговите активи. Това означава, че всеки все още разполага с едно и също количество AMPL. Фундаменталните икономически сили ще насочат цената обратно надолу към целта, тъй като се произвеждат повече токени.

  От друга страна, малките инвеститори са по-склонни да направят голяма грешка. Когато цената на биткойна падне под определено ниво, настъпват трудни времена за по-малките притежатели на биткойни, които може да бъдат принудени да продадат активите си на изгодни цени. Факт е, че дори след като цената на всеки AMPL токен бъде намалена наполовина, всеки притежаван от вас токен все още ще струва приблизително 1 USD.

  Токените ребейз са криптоактиви
  Преизчисляване на токените

  Убиецът на кучета е името, присвоено на токена от екосистемата на шиба ину, наречен dog killer (LEASH), който първоначално е създаден като преоткриване, за да проследява цената на dogecoin (DOGE) в съотношение 1/1000, което означава, че ако цената на dogecoin се повиши до 0,01 USD, цената на dog killer ще се увеличи до 0,001 USD.

  Цената на Dogekiller се покачи до 0,35 USD на 12 януари, когато новината за съществуването и потенциалната му стойност започна да се разпространява, преди да се срине обратно до около 0,05-0,06 USD през следващите дни, тъй като хората разпродадоха своите токени Dogekiller.

  Това позволи на инвеститорите в dogecoin да влияят върху цената на Shiba inu, без да се налага да инвестират директно в токена, което привлече повече хора към системата.

  Какво е ребаза в криптографията
  Какво е положителен rebase токен?

  Падащи доларови монети. Успех, късмет, пари. Концепция за инвестиции. Може да се използва за поздравителни картички, плакати, листовки и брошури

  В крайна сметка проектът беше закрит, въпреки че токените LEASH никога не бяха „изтеглени“. Вместо това сега те са спестовни монети, които се регулират от търсенето и предлагането, подобно на повечето други криптовалути.

  Защо ни трябват еластични токени за доставка?

  Цената на тези монети няма да се промени, тъй като предлагането се променя. Токените с еластично предлагане често се сравняват със Stablecoins, тъй като имат репутацията на поддържащи постоянна стойност. Между тях обаче има няколко важни различия.

  Какво представлява жетонът rebase? значение на rebase в криптографията
  Изгодно ли е да се инвестира в rebase токен?

  Стабилните монети са валути, които поддържат стабилна стойност, като се обвързват с цената на друга стока в реалния свят. Темпът на устойчив растеж на предлагането на токени се определя от целевата цена, която се установява чрез променливото във времето предлагане на токени.

  Elastos използва същата основна архитектура като стабилните монети, с изключение на това, че токените за еластично предлагане не се опитват непременно да елиминират волатилността. Вместо да се опитват да я намалят, те се стремят да я понижат до ниво, при което се постига предвидената стойност на токена.

  Изгодно ли е да се инвестира в rebase токен?
  Изгодно ли е да се инвестира в rebase токен?

  Elastos използва същата основна архитектура като stabelcoins, с изключение на това, че токените за еластично предлагане не се опитват непременно да елиминират волатилността. Вместо да се опитват да я намалят, те се стремят да я понижат до ниво, при което се постига предвидената стойност на токена.

  Цялостното предлагане на проекта се променя, за да се гарантира, че когато цената се повиши, ще се повиши и предлаганото количество. С увеличаването на предлагането стойността на всеки жетон намалява.

  По същия начин, когато цената спадне, намалява и общото предлагане на проекта, което води до повишаване на цената. Както можете да видите, това

  Как работи токенът rebase
  Облагат ли се с данък токените rebase?

  Има ли отрицателни страни на използването на еластични жетони за доставки?

  Инвестирането в токени с еластична цена може да се счита за опасно. Шансът да загубите пари с токени с еластична цена е по-голям. Да, това може да подобри приходите ви, но може и да увеличи загубите ви. Ако цената на токена падне и компанията се пререгистрира на по-ниска цена, ще загубите пари както защото стойността на токена ще падне, така и защото ще трябва да купите повече токени, за да получите същия брой акции.

  Друг недостатък на инвестирането в токени за еластично предлагане е, че те са експериментален актив, което повишава вероятността от грешки в кода на интелигентния договор на проекта.

  Какво представляват наградите на rebase?
  Какво е rebase/Elastic Token?

  Ето няколко примера за еластични токени за оферти.

  • Ampleforth (AMPL).
  • Yam Finance (YM).
  • Протокол BASE (BASE)
  • ДЕФИНИЦИЯ 100 (D100)

  Какво е отскок?

  Положителна презаверка е тази, при която цената на еластичния символ е по-висока от целевата цена, а отрицателна е тази, при която тя е по-ниска. Например имаме 50 жетона А с целева цена на релаксацията от 1 USD. Ако стойността на жетона се повиши с 20% до 1,2 USD и релаксацията увеличи количеството с 50%, тогава новото общо предлагане ще бъде 75 А.

  Когато притежателите на токени за управление гласуват при добра ситуация на преетикетиране, те могат да получат дял от печалбата. Освен това положителното преетикетиране не се отразява неблагоприятно на доставчиците на ликвидност или на притежателите на токени .

  Как работят еластичните токени?
  Как работят еластичните токени?

  Какви фактори влияят на прогнозната цена?

  Целевата цена се изчислява от проекти, които определят скромна символична цена като ориентир за приближаване към планираната стойност. Rebase превръща токените с еластична цена в синтетична стока с непредсказуема стойност и тенденция на предлагане към стабилност. За да се предотврати пазарната експлоатация, количеството създадени токени се определя от пазарното търсене и предлагане.

  Използване на rebasing за комбиниране на облигации

  С цел да се стимулира търсенето, преизчисляването увеличава или намалява количеството валута в обращение директно до адреса на потребителя. Облигациите се купуват и разменят за алгоритмичен актив в пазарен модел, който поддържа съотношението на активите.

  Как работят еластичните токени?
  Какви са трите вида жетони?

  Третият аспект е натрупването, при което активите се обезпечават, за да се осигури ликвидност и да се стимулира търсенето. Потребителите могат да придобиват облигации, използвайки стабилни монети, а стакерите могат да получат издадените токени, като ги прелицензират. Вместо да наема ликвидност, процесът на облигации дава на протоколите възможност да командват по-голямата част от нея.

  Предоставен е списък с популярни проекти за ребази.

  Това древно селище е с богата история.

  Предоставен е списък на популярни проекти с rebase.
  Предоставен е списък с популярни проекти за ребази.

  Ampleforth е синтетичен актив, който осигурява некорелирана възвръщаемост в пространството на DeFi. AMPL използва оракула на Chainlink за преетикетиране. Целевата цена е 1,009 щатски долара спрямо индекса на потребителските цени за 2019 г. в щатски долари, според бялата книга. Презареждането се извършва всеки ден в 2:00 UTC.

  Стандартен протокол

  Основният протокол е свързан с общата капитализация на пазара на криптовалути, за да се проследят общите тенденции на пазара на криптовалути. Включването на по-широк набор от активи е от полза, тъй като осигурява на инвеститорите по-голям достъп. Предвидената стойност на базовия токен е определена върху малък процент от целия криптопазар, който е децентрализиран и устойчив.

  Възможно ли е да се правят пари от токени rebase?
  Обяснение на жетоните за еластично предлагане

  MDPL е максималната възможна височина на дървото.

  RMPL е изведен от AMPL и използва случайно преоразмеряване с целева цена от 1 USD. Процесът на преоразмеряване на проект отнема не повече от два дни. Когато цената се повиши над 1,05 USD или падне под 0,95 USD, се активира процедурата за преоразмеряване. За разлика от AMPL, който използва арбитражни събития като своя целева

  Ето къде можете да го купите и колко ще платите.

  Проектът Yam Finance е създаден като система за залагания, механизъм за презареждане и система за управление. Платформата закупува токени YCRV под формата на добро презареждане за своето управление на хазната. На всеки 12 часа, в 20:00 ч. UTC и в 8:00 ч. UTC, YAM се актуализира. В първоначалната версия беше открит недостатък, който можеше да се сблъска с токена YFI.

  Какво трябва да знаете за токена Elastic Supply
  Научете повече за токените за еластични доставки

  В резултат на това протоколът обеща да даде възможност на потребителите да преобразуват своите YAM в YAMv2. След приключване на одита потребителите ще могат да обменят своите токени за YAMv3 с помощта на интелигентен договор.

  Ако ви е трудно да вземете решение, вземете предвид следните фактори:

  Прогнозната цена на REB (Reserve) е 1 USD. Проектът планира да стартира по-късно тази година и ще бъде проект за презареждане с целева цена от 1 USD. Схемата първоначално беше въведена през 2020 г. и оттогава в обращение има 2 милиона токена. Според описанието на протокола, той е имунизиран срещу инфлация и има вграден механизъм за стабилизиране на стойността.

  Какво представлява токенът за еластично снабдяване (EST)
  Какво е еластична монета?

  НА ОСНОВАНИЕ.

  Свързаната с долара монета на Synthetix е с цена в щатски долари и има механизъм за еластично предлагане, наречен STABLE, който има за цел да увеличи базовата цена на синтетичната валута до 1 USD. Всеки ден в 5:00 ч. UTC, когато цената на стабилната свързана с долара монета на Synthetix се повиши или понижи с 5 %, мрежата. В първоначалния график на проекта целта беше 100 млн. долара, но по време на груповата продажба тя беше увеличена на 200 млн. долара.

  Възприятията за бъдещето се влияят от образи, видени в миналото (напр. снимки преди и след).

  Olympus DAO е децентрализирана финансова система, която има за цел да създава стабилни активи, свързани с криптовалути. Потребителите се насърчават да депозират или продават своите обезпечения в съкровищницата на Olympus за OHM токени с отстъпка, като използват подреждане и свързване.

  Възможно ли е да се правят пари от токени на ребейз?
  Какво е ценово еластичен токен?

  Проблемът, който стабилните монети като тези, използвани от Olympus DAO, решават, са честите сътресения на пазара. Съществуващите стабилни монети са свързани с щатския долар. Резервът от криптовалута на Olympus DAO се използва за издаване на OHM токени, за разлика от други децентрализирани инициативи. Зевс, псевдоним на лице, създало проекта.

  Страната на чудесата (TIME).

  Валутата на Страната на чудесата е децентрализирана система от резервни активи, изградена на базата на Olympus DAO. Протоколът включва няколко резервни актива, като например токени за ликвидност, за всяка единица от местен токен TIME. За да се гарантира, че TIME запазва естествената си стойност, е създаден модел.

  Какво представлява подреждането на криптовалути?
  Какво е значението на опаковането на токени

  Жетоните TIME се изгарят, ако максималната сума не е достигната, когато TIME падне под гарантираната сума. Потребителите на Страната на чудесата имат възможност за обвързване и подреждане на моделите, като при обвързването се създават нови жетони и закупуването им от съкровищницата е с отстъпка. Подреждането, от друга страна, позволява на потребителите да печелят лихва чрез натрупване.

  Високо възнаграждение на Rebase

  Високо възнаграждение за Rebase
  Високо възнаграждение на Rebase

  В момента Olympus Forks предлагат на инвеститорите много висока годишна процентна доходност (APY). Тези APYs могат да достигнат до 50 000% или дори повече. Когато настъпи презаписване,стойността на токените за презаписване съответно се повишава. Увеличението обаче не е подкрепено от значителен ръст на съкровищницата, което води до разводняване.

  Този сценарий предизвиква натиск за продажба надолу, тъй като токените са изсечени и обвързани с 1 USD от своята хазна. Същите токени, подкрепени с 1 USD, обаче се продават на свободния пазар за истинската им стойност, което обикновено води до намаляване на търсенето (и цената) на този токен.

  Кой точно контролира токените Rebase?

  Кой точно контролира токените Rebase?
  Кой точно контролира токените Rebase?

  DAO, или децентрализирана автономна организация, е организация, която се управлява без централно ръководство. решенията се вземат демократично от общността в съответствие с набор от правила, прилагани в блокчейн. По-голямата част от токените за ребазиране се управляват от DAO. Наградите за залагане са начин за разпределяне на печалбите от съкровищницата на токена rebase между тези, които го залагат.

  Например Olympus DAO изпраща токени към договора за залог, вместо да връща sOHM. Това би увеличило съотношението на заложените OHM към неизплатените sOHM и би довело до корекция на цената нагоре (или „rebase“), за да се коригира разликата. Например: ако има 500 хил. заложени OHM и 500 хил. sOHM в обращение и протоколът генерира 5 хил. долара печалба за деня, той може да използва тези печалби, за да изкове 5 хил. нови OHM токена.

  Той изпраща тези OHM на договора за залагане; сега има 505 хил. заложени OHM и 500 хил. sOHM в обращение. За да може предлагането на sOHM да се увеличи с 5 хил. или с 1%, така че да се върне към баланса, sOHM се преизчислява с 1%.“

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии