Прегледани са седемте най-добри криптовалутни портфейли

⚡️ Какво е студен портфейл?

Студеният портфейл е вид физическо устройство за съхранение на пари, което не е свързано с интернет и така е значително по-малко податливо на хакерски атаки. Тези портфейли, понякога известни като самостоятелни портфейли или хардуерни портфейли, не са онлайн.

⚡️ Кой хардуерен портфейл поддържа най-много монети?

Криптовалути на Ledger.
Например, хардуерните портфейли от Ledger (Nano X и Nano S) поддържат широк набор от криптовалути.

⚡️ Кой е по-добър от Tresor или Ledger?

Кой трябва да се сдобие с биткойн портфейл Tresor? Отговорът е, че това наистина зависи, а най-сигурният вариант е да се използват както хардуерни, така и софтуерни портфейли. И двата хардуерни крипто портфейла са доста сигурни, а крайното решение ще се основава на предпочитанията на потребителя. Устройството Ledger има собствена патентована операционна система и тип чип Secure Element, докато Trez или Tresor е загубен или откраднат?

⚡️ Какво се случва, ако моят Ledger бъде откраднат?

Криптоактивите ви са защитени, докато разполагате с фразата за възстановяване. Можете да възстановите средствата си, като използвате фразата за възстановяване от 24 думи във всеки хардуерен или софтуерен портфейл, който я поддържа, независимо дали устройството ви е изгубено, откраднато или вече не функционира.

Криптовалутни портфейли
Съдържание

Как работи крипто хард портфейлът Bitcoin

По-голямата част от смартфоните използват защитен микроконтролер, при който чипът, който се свързва с интернет, е различен от чипа, който държи частния ключ на устройството. Те използват технологията на чиповете EAL5+, която е устойчива на атаки за проникване.

Кой е най-добрият Криптовалутни портфейли
Кой хардуерен Криптовалутни портфейли е най-добрият?

Хакерските атаки се предотвратяват чрез ограничаване на времето, прекарано онлайн. Свързаните с интернет устройства, като смартфони и персонални компютри, трябва да се държат офлайн, за да се намалят случаите на хакерски кражби.

Чрез този метод можете да подписвате и проверявате трансакциите ръчно офлайн. Това предотвратява фишинг, хакерство и други манипулации, които могат да доведат до промяна на адреса на портфейла при копиране и поставяне.

Кой Криптовалутни портфейли поддържа най-много монети?
Кой е най-добрият миньор на BTC?

Пластмасовите бутони, сензорните екрани и други технологии позволяват на потребителите да въвеждат ПИН с помощта на палците или пръстите си. Екранна подсказка позволява на потребителя да се увери, че адресът е верен.

Те са препоръчителни за лица, които имат много биткойни и други цифрови валути.

По-голямата част от тези портфейли включват допълнителни мерки за сигурност като заключване на ПИН, двуфакторно удостоверяване и биометрична защита.

Колко време отнема добиването на 1 биткойн на персонален компютър?
Колко време отнема добиването на 1 биткойн на компютър?

При първоначалното конфигуриране на устройството всички устройства изискват дълъг низ от символи, известен като код за възстановяване на дума. Това се използва, за да получите обратно криптовалутата си, ако устройството ви бъде изгубено, хакнато или счупено.

Списък на най-добрите крипто хард портфейл

Ето списък с популярни и добре познати портфейли за биткойн:

 • Ledger Nano C.
 • Trezor Model One хардуерен крипто портфейл
 • SafePal S1.
 • Стомана Bitcoin портфейл за архивиране хардуер портфейл
 • Trezor Model T – следващото поколение
 • Биометричен портфейл D'CENT
 • SecureX V20 Най-сигурният

Графика за сравнение на хардуерните Криптовалутни портфейли на няколко популярни хардуерни крипто портфейла

Ledger Nano S.

За какво се използва Ledger Nano S?
Как работи нанорегистърът?

С портфейла на Jaxx могат да се съхраняват, търгуват и прехвърлят лесно големи количества криптовалута, особено Bitcoin, Ether и Litecoin.

Най-известният портфейл е Ledger Nano S, който беше пуснат през 2016 г. Той е по-сигурен от Trezor, който според някои потребители е бил хакнат в миналото. Освен това е многофункционален и е подходящ както за начинаещи, така и за опитни криптотърговци.

Ledger Nano S е USB портфейл за криптовалута, който работи с различни операционни системи, включително Windows и OS X. Той има ясен интерфейс с OLED дисплей и два навигационни бутона за удостоверяване на трансакциите. Биткойн, етериум и литекоин са само някои от над 1100-те криптовалути и цифрови активи, които Ledger Nano S поддържа.

Какво съхранява Криптовалутни портфейли Ledger Nano S?
Струва си да се купи Ledger Nano?

Nano S може да бъде закупен от официалния уебсайт на Ledger или от оторизиран дистрибутор. Той струва около 100 USD и се предлага с едногодишна гаранция.

Въпреки това, поради липсата на поддръжка за 3 до 5 криптовалути в зависимост от размера на портфейла, Ledger Nano S не е идеален за търговци, които просто се занимават с няколко различни валути.

Ето как да използвате Ledger Nano S:

Криптоустройството с твърд портфейл има инструкции на екрана, които ви показват как да настроите и извършите транзакция, включително кога е време да генерирате нов адрес.

Ledger Nano S - сигурен хардуерен портфейл за биткойни
Най-модерната защита на криптоактиви

Включете устройството към компютъра или лаптопа си с кабел micro-USB.

Ако например използвате ключодържател с акаунта си в Google, отидете в раздела Настройки>Акаунти и вяра. Ще трябва да въведете шестцифрена парола и да я потвърдите.

Свържете Ledger Nano S към телевизора и отворете уебсайта ledgerapp.com на компютър PC или Mac с инсталиран Chrome. За тази процедура се изисква Chromecast.

Можете да изпращате пари на всеки адрес от портфейла, да потвърдите валидността на адреса на дисплея и да използвате бутоните за въвеждане на ПИН код, за да изпратите транзакцията. Тъй като чрез този метод можете да подписвате трансакции офлайн, за кийлогърите е по-трудно да откраднат паролата ви.

Характеристики:

Крипто портфейл Ledger Nano S
Ledger Nano S crypto най-добрият твърд портфейл за криптовалути
 •  3 чисти листа за възстановяване на семена.
 • Синхронизиране с настолния софтуер Ledger Live за устройствата Ledger.
 • Каишката, ключодържателят и ключодържателят са включени в комплекта на Sony Alpha a7R III.
 • Двете нива на защита са чип T31H320 (сигурност) и STM32F042 (операционна система).
 • Те се използват за удостоверяване на трансакции с криптовалута с помощта на специален хардуерен чип.
 • Поради ограниченията в пространството поддръжката на много Криптовалутни портфейли ви поставя в положение, в което трябва да изтривате и преинсталирате портфейли, ако сте диверсифициран инвеститор или търговец.
 • EAL5+ е защитен срещу проникване на атаки.

Моделът Tresor One беше пуснат през април 2018 г. като първия хардуерен портфейл за биткойни на пазара.

Как работи Trezor One?
Какво е Trezor One?

Това е средносрочна инвестиция на пазара на криптовалути, най-подходяща за търговци и притежатели, които предвиждат да държат валутата си в продължение на няколко месеца.Trezor е марка на хардуерните портфейли Model One и Model T на SatoshiLabs. Model One, който беше пуснат на пазара през 2013 г., използва йерархичен механизъм за прехвърляне на детерминирани ключове и BIP32 за генериране и архивиране на своите детерминирани ключове (BIP39).

Въпреки че в миналото е имало пробиви в сигурността, при които хората са губили криптовалути, устройството за криптовалути може да съхранява над 1000 криптоактива. То също така включва екран и два физически бутона за потвърждаване на изпращането на трансакции.

Струва ли си да се купи Trezor One?
Добър портфейл ли е Trezor?

То не разполага с Bluetooth връзка и, подобно на Ledger Nano S, е най-подходящо за хардуерно устройство за съхранение на криптовалути от начално ниво.

Криптовалутата Tresor One може да се използва по различни начини. Ето няколко примера:

Свържете своя Trezor към компютъра, стартирайте софтуера Trezor-bridge и генерирайте ПИН код, както е указано в началната страница. На дисплея ще намерите разбъркана мрежа от 1-9 цифри.

Попълнете следните празни полета или напишете своя собствена парола от 24 думи.

Може ли Trezor да бъде хакнат?
Мога ли да съхранявам криптовалута в Trezor?

Протоколът на биткойн все още не позволява поддръжка на много подписи за сметки, въпреки че това е нещо, което може да бъде добавено в бъдеще.

След като влезете в системата, можете да видите адреса на получателя, да преглеждате и наблюдавате историята на транзакциите в портфейлите си и да изпращате криптовалута.

Информацията за транзакцията може да бъде потвърдена на екрана и чрез въвеждане на ПИН код. Можете също така да подписвате и потвърждавате имейли.

Какво се случва, ако загубя своя Trezor?
Колко портфейла може да съхранява Trezor?

 Характеристики:

 • Поддържа се Firefox за Android, OSX, Windows и Linux.
 • Клиентите могат да персонализират до известна степен устройството в сайта.
 • Създайте адрес в свободното си време, за да предотвратите използването на един и същ адрес.
 • Настройте комисионата на нормално, високо, икономично, ниско или потребителско ниво.
 • Портфейлът поддържа интеграция с други портфейли на трети страни.
 • Стандартът WPA3 е по-сигурен от протокола WPA2. Доказано е, че и двата протокола са устойчиви на атаки.

SafePal S1 е продукт на Superb Bank, който защитава IP адресите от кражба и хакерски атаки.

Какъв тип портфейл има SafePal?
Как работи SafePal S1?

Основната мрежа на EOS беше пусната на 4 юни 2018 г. Платформата е съвместима с UDT, които са подобни на ERC20 токените и позволяват на потребителите да търгуват с допълнителни активи, а не само с монети. Притежателите на Binance и ERC токени скоро ще могат да използват новата система.

Binance SafetyPal S1 е продукт на Binance Labs, който се продава директно от борсата. Той е защитен с изолиран ПИН код и частни ключове, което го прави по-труден за хакване. Основната цел е била да се разработи по-евтин твърд крипто портфейл от Trezor и Ledger Nano S, които бяха пуснати през 2021 г.

Тя е свързана с мобилното приложение SafePal. Когато извършвате плащания с криптовалута, например Bitcoin, Litecoin или Dogecoin, можете да използвате вградената камера, за да сканирате QR код и да извършите трансакциите офлайн. Тя включва и мнемонична карта с написани на нея мнемонични начални кодове и частни ключове, както и ремък за държане на врата.

SafePal S1 най-добър хард портфейл за криптовалута
Какво е SafePal?

Това е биткойн, Binance Coin, BEP2 токени, ERC-20 съвместими монети и мултикрипто портфейл за Етериум.

SafePal е уеб базирано приложение, което ви позволява да създавате, управлявате и проследявате точките си за безопасно пазаруване.

Затворете всички приложения. Натиснете бутона за захранване на устройството, за да го включите. Инсталирайте приложението SafePal.

Изберете една от опциите, например „Създаване на нов портфейл“ или „Възстановяване от резервно копие на парола“.

Добавете предпочитаните от вас криптовалути в портфейла в раздела за управление на монети. Бъдете нащрек за известия, които показват кога можете да добавите още монети.

Безопасен ли е SafePal твърд портфейл за криптовалути
Как да изтеглите пари от SafePal?

Характеристики:

 • Няма Wi-Fi, NFC или Bluetooth връзки.
 • Когато бъде открит вирус или зловреден софтуер, механизмът за самоунищожение ще се активира. Не забравяйте да запазите паролата офлайн и правилно.
 • Управлявайте портфейла си чрез приложението SafePal за iOS и Android.
 • Той е устойчив на атаки с проникване.

Хардуерно архивиране на биткойн портфейла с биткойн портфейл за студено съхранение

Какво представлява крипто портфейлът?
Кой физически портфейл е по-добър?

Студеното съхранение на биткойни е процес на съхранение на вашите биткойни в офлайн среда.

Както виждате, портфейлите за биткойни са изключително полезни. Но колко вида портфейли за биткойни има всъщност? Най-общо казано, Има два основни вида портфейли за биткойн:

Горещи портфейли

Терминът „горещ портфейл“ описва всеки биткойн портфейл, който трябва да има интернет, за да работи правилно. Тези портфейли получават името си от това, че се нуждаят от електричество, т.е. са горещи. Ако има прекъсване на електрозахранването, горещият ви портфейл става безполезен. Горещият портфейл е цифров тип хранилище за частни ключове, обикновено под формата на софтуер, който е свързан с интернет.

Студени Криптовалутни портфейли

Въпреки че студените портфейли не изискват интернет връзка, някои от тях дори не се нуждаят от компютър. Подобно на традиционните физически портфейли, въпреки че има няколко разлики, студените портфейли имат няколко прилики.

Студени портфейли
Студени портфейли

Този тип Bitcoin IRA е подходящ само за дългосрочни инвеститори.

Най-добрите налични портфейли за биткойни са изработени от стомана, за да предпазват биткойните ви от огън и вода за продължителен период от време. Макар че хартиените портфейли са добри за съхраняване на криптовалута офлайн, те могат лесно да бъдат повредени от вода и пожар. Стоманеният портфейл за биткойни ви позволява да запишете оригиналната фраза за семената на Nano Ledger, Trezor и KeepKey от 12 думи върху портфейла за съхранение.

Портфейлът позволява на потребителя да архивира частния ключ, като използва произволни букви, цифри или символи по свой избор. Резервното копие не се нуждае от допълнително оборудване, печат или надпис. За да направите резервно копие на портфейла си, просто въведете първите четири букви от семенната си фраза. Това се дължи на

Какъв е смисълът на хардуерния портфейл?
Основният недостатък е, че няма да можете да използвате възможностите за криптоконтрол на цифрови устройства и приложения.

Този тип Bitcoin IRA е подходящ само за дългосрочни инвеститори.

Най-добрите портфейли за биткойни са изработени от стомана, която предпазва биткойните ви от огън и вода възможно най-дълго. Както знаете, хартиените портфейли са фантастични за съхраняване на криптовалута извън мрежата. От друга страна, водата и огънят лесно повреждат хартиените портфейли. Стоманеният портфейл за биткойни ви позволява да запишете оригиналната 12-думова фраза за семената на Nano Ledger, Trezor и KeepKey върху портфейла.

Портфейлът позволява на потребителя да архивира частния ключ, като използва произволни букви, цифри или символи по свой избор. Резервното копие не се нуждае от допълнително оборудване, печат или надпис. За да направите резервно копие на портфейла си, просто въведете първите четири букви от вашата cid фраза. Това се дължи на

Основният недостатък е, че няма да можете да използвате възможностите за криптоконтрол на цифрови устройства и приложения.

Какво е соло капсула от крипто стомана?
Кой е най-добрият портфейл за добив?

Как да съхранявате биткойн в стоманен портфейл

Плочките са опаковани в контейнер с предварително гравирани имена, цифри и символи.

След като поставите всякаСлед като поставите всяка плочка, за да създадете резервно копие, затворете и заключете портфейла си. Ако Ако сте приключили, уверете се, че той все още е заключен. За да възстановите портфейла си в бъдеще, отключете го и намерете фразата за възстановяване, която е била съхранена по-рано като резервно копие Този безплатен шрифт, който е достъпен за потребителите на Windows и Mac, включва главни и малки букви, цифри и интервали.

Как работи trezor t?
Как да съхраняваме семена на биткойн?

Характеристики:

 • Устройството е оборудвано с предварително гравирани плочки, които се поставят в джаджата. Плочките са изработени с помощта на лазерен нож.
 • Преносим.
 • Тя може да съдържа пълна оригинална фраза от 24 думи от двете страни!
 • Той е устойчив на корозия, удари, подправяне и пожар. Той е водоустойчив, устойчив на удар, защитен от подправяне и пожароустойчив.
 • EAL5+ е защитен от фалшифициране.

Портфейлът Trezor T-Next Generation Model е най-новата версия на Trezor.

Мога ли да съхранявам криптовалута в Трезор?
Разходи за Trezor t?

Идеалният портфейл за напреднали мултикрипто инвеститори и търговци.

T е новата и усъвършенствана версия на Trezor One, която беше представена за първи път през 2019 г. T поддържа 1 389 криптовалути и токени, както и използва йерархично детерминирано създаване на HD ключове за целите на сигурността.

SP 540 е богат на функции и има сензорен екран, което може да е полезно за тези, които са в движение. Освен това предлага поддръжка на метода Secret Sharing на Shamir за споделяне на ключове при архивирането им с цел сигурност и SD карта, която може да побере бъдещо криптиране на данни и файлове.

Как да настроите Trezor Model T:

Мога ли да съхранявам криптовалута в Трезор?
Trezor е добър портфейл?

За да използвате Trezor с приложението за браузър Trezor Wallet, трябва да инсталирате Trezor Bridge или един от четирите идентифицирани метода. Можете да получите достъп до портфейла си на уебсайта Trezor Wallet, като използвате Chrome и Firefox.

Можете да използвате уеб портфейла на Trezor, за да настроите устройството си и да управлявате криптовалутата си.

Като създадете нов портфейл и го свържете с вашия компютър или MAC, ще получите семе за възстановяване. Пазете го на сигурно място, като го съхранявате офлайн и на хартия.

Изпратете криптовалута, като сканирате QR кода или въведете адреса на получателя в полето за адрес на получателя.

Този продукт предлага следните функции:

Как работи портфейлът Dcent?
Как мога да изпратя монети на Trezor T?
 • Системата за удостоверяване на това устройство е с вграден сензорен екран, който ви позволява бързо да въведете своя ПИН код и парола.
 • Тъй като има вграден твърд диск и се захранва от процесор AMD64, той е едновременно лек и мощен. Може да се използва с Windows, macOS, Linux или Android чрез OTG поддръжка. iOS поддръжка не е налична.
 • Поддържа двуфакторно удостоверяване чрез универсален втори фактор (U2F).
 • Работи като ключ за сигурност FIDO2 на поддържаните устройства.
 • Настолната програма Trezor Suite ще ви помогне да използвате портфейла си по-ефективно.
 • Поддържат се QR кодове – можете да помолите изпращача да използва код, когато ви изпраща криптовалута.
 • Изпращане на пари на много хора с една транзакция
 • NSX-T е защитен от атаки за проникване чрез зловреден софтуер.

Биометричен портфейл на Централната банка

Студеният портфейл dcent ли е?
Какво е биометричен портфейл?

Потребителите, които прекарват много време в движение, ще оценят този портфейл.

Той е най-високо оцененият сред останалите, тъй като има почти функционираща биометрична защита, което го прави идеален за сигурност. Той включва също така вградена Bluetooth възможност и USB кабелна връзка за мобилност, но само скромна поддръжка на криптовалути.

GeoTrust включва 1,1-инчов OLED дисплей, четири физически бутона и централен сензор за пръстови отпечатъци за потвърждаване на трансакции. Батерията на този продукт е 585 mAh и има съвместимост с micro USB порт. Хардуерът е произведен в Корея.

Как да използвам биометричния портфейл D'CENT:

Как се използва приложението за портфейл dcent?
Как да активирам портфейла си dcent?

Включете портфейла и изберете език. Изберете „Create Wallet“ (Създаване на портфейл) и посочете четирицифрен пин код, за да направите своя портфейл. Устройството ще съхрани вашето сканиране с няколко сканирания.

Използвайки четирицифрен пин код, запишете 24-думата парола за възстановяване, предоставена от Windows 8.1. Уверете се, че сте я записали на сигурно място, където няма да се унищожи от вода, разкъсване или други елементи. Въведете две думи, колкото е необходимо, за да потвърдите запаметяването на паролата за възстановяване.

Изтеглете и инсталирайте приложението D'CENT Wallet на телефона си сега, за да имате достъп до управлението на криптоактивите си. За целта влезте с пръстовия си отпечатък и го потвърдете. За първи път ще трябва да изтеглите софтуера на D'CENT Wallet за своя смартфон. Той е наличен във версии за iOS и Android.

Свържете телефона или таблета си с компютъра чрез Bluetooth (проверете дали ще се свърже с устройството ви чрез OTG).

Мога ли да залагам в портфейла dcent?
Как да деактивирам портфейла dcent?

 Характеристики:

 • За да улесните управлението на средствата, мобилното приложение ви позволява да се свържете с вашия смартфон или таблет.
 • Няма вградени функции за криптовалута.
 • Няма функция за удостоверяване U2Factor.
 • Тя поддържа търговия с 6 различни валутни актива, както и с токени ERC20.
 • EAL5+ е защитена от проникване на атаки.
 • При изпращане трансакциите се подписват и проверяват офлайн.
 •  Цена: $159, освен ако уебсайтът на крипто твърдия портфейл няма пролетна отстъпка от 50%.

PcX V21 е изключително сигурен, тъй като разполага с 256-битов ключ. 

Какво се случва, ако загубя портфейла си Dcent?
Какво се случва, ако загубя портфейла си Dcent?

За потребителите на ERC20, BTC, ETH и LTC в движение.

Компанията се намира в Тайван. Въпреки факта, че предоставя бизнес консултации и одиторски услуги в областта на блокчейн сигурността, тя вече разполага с твърд крипто портфейл V20. Той може да се похвали с 2,8-инчов сензорен екран със заоблен дизайн за разлика от повечето други.

Портфейлът може да се свързва с мобилни телефони, което го прави изключително мобилен в сравнение с други джаджи, които трябва да са свързани с компютър или лаптоп. След като сте се свързали чрез уеб интерфейса, можете да добавите криптовалутата, за която искате да генерирате адреси. За да изпращате депозити в нея, не се нуждаете от достъп до интернет. Това е възможно чрез QR кодове, които се изпращат

Как да използвате SecuX V20:

Как крипто портфейлите печелят пари?
Деактивиран ли е портфейлът Dcent?

За да отворите приложението Настройки на Windows 10, докоснете бутона Старт и изберете Всички приложения. Докоснете Win + I на клавиатурата на компютъра, за да стартирате приложението Настройки. На таблетен компютър плъзнете пръст навътре от десния край на екрана, за да се покажат всички отворени приложения, които включват тази икона в горната си лента, след което я докоснете веднъж. Настройте нов акаунт на устройството.

След като запазите паролата си, можете да генерирате нови портфейли, като изберете „Create a New Wallet“. След това ще ви бъдат предоставени парола от 24 думи и частни ключове. Дръжте го на сигурно място на хартия. Преди процедурата да продължи, ще трябва да потвърдите запазените пароли

Можете да записвате историята на транзакциите за конкретни сметки и портфейли, да изпращате офлайн след подписване и потвърждаване на транзакциите и да добавяте нови сметки.

Какво е предназначението на Криптовалутни портфейли
Как да създам крипто портфейл?

За да преместите средства, трябва само да влезете онлайн и да се свържете с уеб интерфейса (или да се свържете с Android или iOS и да влезете в мобилното приложение SecuX), преди да създадете портфейл. Изберете криптовалутата, която искате да изпратите, като изберете „Прехвърляне“ и след това „Прехвърляне офлайн“.

Можете да получавате криптовалути и чрез сканиране на QR код, който се показва на устройството, или като ги изпратите в онлайн портфейла си.

Характеристики:

 • чипът RFID е свързан с четеца чрез защитена връзка. Устройството е сертифицирано по EAL 5+, което показва, че е изпълнило строгите стандарти за сигурност и препоръчителните практики за производителите на оборудване, предназначено за обработка на платежни транзакции.
 • Той поддържа над 1000 различни криптовалути.
 • Поддържа над 500 акаунта.
 •  Цена: 139.00
Какво се съдържа в портфейла за криптовалута?
Имам ли нужда от портфейл за криптовалута?

Оттегляне

Това ръководство за хардуерен портфейл за биткойн ще ви помогне да определите кой портфейл да използвате за съхранение на криптовалута. Предлагат се самостоятелни решения за съхранение, като трябва да се вземат предвид функции като възможността за управление на криптовалути от портфейла.

Ledger Nano S и X са добре познати със своята сигурност и надеждност, дори сред големите компании. S има по-малък брой съвместими портфейли от X; това означава, че може да се наложи да преинсталирате и премахвате приложения, ако разбъркате своите авоари и търговски карти, за да включите повече криптовалути от пет.

Преглед на 7-те най-добри хардуерни портфейла за биткойн
Безопасни ли са криптовалутите?

Trezor One и Model T са създадени от SatoshiLabs, но в историята им има нарушения на сигурността. Функционално обаче те поддържат повече портфейли Макар да предоставят възможности за управление на портфейли, основната им цел е да съхраняват биткойни по сигурен начин. Ако искате само да съхранявате биткойни и не искате да се занимавате с портфейл, SecureX

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии