Топ крипто

  Какво е обща блокирана стойност (TVL)?

  Съдържание

  ⚡️ Чудили ли сте се някога какво означава „обща блокирана стойност“ в света на криптовалутите?

  Общата блокирана стойност (TVL), изчислена от всички освободени цифрови активи, като дивиденти и лихви, е спаднала с 16% от началото на декември 2021 г. Въпреки този лек спад, участниците в индустрията остават уверени, че Defi все още има огромен потенциал за растеж и розово бъдеще пред себе си.

  ⚡️ Какво е заключено в стойността на Етериум?

  Що се отнася до блокчейн, Етериум продължава да доминира в TVL по отношение на общата стойност с 54,31% или 125,7 млрд. долара блокирана стойност.

  ⚡️ Кои три монети на Дефи са най-популярни?

  Ethereum (ETH), Chainlink (LINK) и Uniswap (UNI): тези три монети на Defi, които заемат челни позиции, със сигурност ще ви накарат да искате да се включите в действието. Ethereum, като най-голямата, най-старата и най-известната от тях, е отговорна за захранването на много от най-значимите интелигентни договори и децентрализирани приложения в нашия свят; докато Chainlink служи като междинен протокол, който свързва блокчейн мрежите с данни от реалния свят – друг съществен компонент, използван от толкова много DeFi приложения.

  ⚡️ XRP е DeFi?

  Миналия четвъртък (14 април) Ripple направи важно съобщение, в което заяви, че един от нейните партньори, предоставящи услуги за конвертиране на активи, е интегрирал поддръжка за XRP Ledger. XRPL е иновативна публична блокчейн платформа, специално създадена да улеснява бързите и сигурни парични преводи с минимални разходи.

  Tvl индикатор

  Какво е значението на понятието „заключена стойност“?

  Когато инвеститорите обезпечават парите си в акции, облигации, взаимни фондове и пенсионни сметки в дългосрочен план чрез фиксиране на стойността, те гарантират, че капиталът им е защитен от краткосрочни колебания на пазара. Този вид инвестиция защитава определена сума средства до настъпването на събитие или дата, предвидени в момента на покупката – което означава, че няма да имате достъп до тази сума преди това. Инвестирането със заключена стойност осигурява спокойствие, както и потенциален ръст на пазарите с течение на времето.

  Освен това фиксирането на стойността може да предпази инвеститорите от пазарни сътресения и потенциални загуби. По същество то осигурява защита на първоначалната инвестиция и гарантира, че инвеститорът ще запази определена част от богатството си.

  Tvl индикатор
  Какво означава стойност на блока?

  Активите на Defi включват приходи и лихви от стандартни услуги, като например кредитиране, залагания и пулове за ликвидност, предоставяни под формата на интелигентни договори. TVL в залозите е отличен знак за инвеститорите, които искат да подкрепят платформите на Дефи с най-големи печалби. Това е общата стойност, записана в протоколите за залагане на DeFi, която се състои от активите, поставени в залози.

  През последните две години TVL демонстрира забележителен растеж и разрастване – от първоначалната си пазарна стойност от 400 млн. долара до прогнозна стойност от над 2 млрд. долара до 2023 г. Това се дължи отчасти на откриването на нови офиси по целия свят и наемането на стотици служители. Бързият успех на компанията до голяма степен се дължи на умелото ѝ ръководство, авангардните технологични решения и отдадеността ѝ към удовлетворяване на нуждите на клиентите.

  Тъй като днес бизнесът търси ефективни технологични постижения, които да революционизират дейността му, TVL се откроява като организация, която продължава да върви по пътя на иновациите, като същевременно гарантира лоялността на клиентите чрез отлично обслужване.

  Макар че терминът „TVL“ се определя просто като цялата стойност на криптовалутата, която се държи в интелигентен договор, някои променливи могат да окажат влияние върху оценката на проектите DeFi.

  Какво е добро съотношение на TVL?
  Какво е TVL в криптовалутавалута?

  Депозитите, тегленията и сумата, държана в протокола, не са единствените фактори, които подкрепят стойността на TVL. TVL се влияе и от промените в стойността на фиатната валута или на местните токени. TVL на даден протокол може да бъде деноминирана в собствената криптовалута на проекта, което означава, че се влияе от нейната стойност. Ако стойността на собствената криптовалута на проекта спадне, TVL на протокола също ще спадне.

  Защо TVL е важен за децентрализираното финансиране?

  За да функционират, платформите DeFi се нуждаят от капитал, който да бъде депозиран като обезпечение за кредит или ликвидност в пуловете за търговия. TVL е значим, защото показва влиянието на парите върху печалбите и полезността на DeFi приложенията за търговците и инвеститорите.

  Увеличаването на TVL често е последвано от увеличаване на ликвидността, популярността и използването на платформата DeFi. Тези фактори работят заедно, за да гарантират успеха на проекта. Когато TVL се повиши, в DeFi протоколите се блокират повече пари; обратно, когато TVL спадне, на разположение са по-малко пари и възвръщаемостта е по-ниска.

  Какво е блокирана обща стойност
  Защо TVL има значение в DeFi

  Платформите за анализ на данни, като Defi Pulse и DefiLlama, могат да предоставят подробна информация за броя на активите в криптовалута, които са били защитени в техните интелигентни договори. След това тези данни могат да се използват за оценка на пазарния дял, който притежават различните Defi протоколи.

  Членовете на мрежата Defi Pulse трябва да са наясно, че платформата просто проследява договорите за интелигентни протоколи в блокчейна на Етериум, като взема общата сума на токените Етер ( ETH ) и ERC-20. DefiLlama, от друга страна, измерва TVL, като изчислява общия баланс на всяка верига заедно с всички останали вериги на Defi или съотношението на TVL на всяка платформа.

  Какво представлява блокираната обща стойност?
  Какво е tvl defi индикатор

  Каква е формулата за cryptocurrencyTVL?

  Тъй като непрекъснато се създават нови техники, базирани на блокчейн, определянето на точна стойност на TVL за целия пазар и дали конкретна платформа Defi е сигурен избор за крайните потребители може да се окаже трудно.

  Протоколите с огромна стойност на TVL от 1 милиард долара създават косвено обещание за надеждност и устойчивост. Силният екип от разработчици плюс практическите приложения за инвеститори и сътрудници допълнително осветяват пътя към повишено търсене – което в крайна сметка води до по-висока пазарна капитализация на проекта като цяло.

  Какво е tvl defi индикатор
  Обща блокирана стойност (TVL) в протоколите DeFi

  Въпреки това, трябва да бъдете предпазливи към DeFi протоколи с TVL (Total Value Locked) от 1. От друга страна, обърнете внимание на високата възвръщаемост на DeFi системи с нисък TVL; това може да са маркетингови трикове, използвани от нови платформи, които се опитват да спечелят пазарен дял. Възможно е те да са и измами, тъй като все още малко или никакви участници не са им поверили своите активи.

  За да се оцени рискът на дадена платформа, не трябва просто да се гледа TVL, а да се сравнява с други важни показатели, като например дневните активни потребители (DAU) или броя на транзакциите на ден (TXD). Съотношението TVL/пазарна капитализация също е от значение. Ако TVL е близо до

  Защо е важна блокираната обща стойност?
  Каква е общата блокирана стойност?

  За да изчислите TVL на даден проект, първо намерете пазарната капитализация, като умножите предлагането на проекта DeFi по текущата цена. След това разделете това число на максималното предлагане в обръщение, за да получите TVL.

  Коефициентът TVL се изчислява, като се раздели общата пазарна капитализация на блокирания актив на общата блокирана стойност. Коефициентът TVL получаваме, като разделим общата пазарна капитализация на блокирания актив на цялата му стойност. Коефициентът TVL може да помогне да се определи дали даден актив е DeFi подценен или не.

  Коя криптовалута има висока обща блокирана стойност (TVL)?

  Биткойнът (BTC) е най-популярната криптовалута, която има и най-високата обща блокирана стойност (TVL). Към 2021 г. TVL на Биткойн възлиза на около 1,2 трилиона долара. Етериум (ETH), втората по популярност криптовалута, също има висока стойност на TVL, която към 2021 г. възлиза на около 170 млрд. долара. Други големи криптовалути, които имат висок TVL, включват Tether (USDT) (41 млрд. USD), Binance Coin (BNB) (35,3 млрд. USD), Polkadot (DOT) (34 млрд. USD). Litecoin (LTC) и Cardano (ADA) също имат значителни TVL от 14 млрд. долара и 11,4 млрд. долара.

  Какво означава блокирана стойност в криптографията?
  Колко е блокираната стойност на Ethereum?

  DefiLlama наскоро съобщи, че индустрията на платформите Defi преживява безпрецедентен растеж, като пазарната ѝ стойност ще нарасне от едва 630 милиона долара в началото на 2020 г. до впечатляващите 172 милиарда долара през първото тримесечие на 2023 г. Този значителен скок доказва непоколебимия успех на сектора и забележителния му потенциал за бъдещо разрастване.

  Коя криптовалута има висока обща блокирана стойност (TVL)?
  Какво означава блокирана стойност?

  Навлизането на звеното за правоприлагане в областта на криптовалутите на SEC доведе до огромни промени на пазара. Въпреки дивите върхове и спадове, биткойнът все още се обособява като лидер. Пример? Когато през февруари 2018 г. за известно време достигна дъно от 3000 USD – само за да се издигне отново над 4000 USD скоро след това! Устойчивостта му продължава да изненадва всички ни.

  От началото на 2020 г. насам цената на единица Ethereum се е повишила забележително – от 127 долара до около 500 долара през май; това е 300% ръст! Този феноменален скок показва, че Етериум е една от най-надеждните и сигурни криптовалути на съвременния пазар. ETH заема второто място за най-голяма виртуална валута по отношение на пазарната капитализация – още едно доказателство, ако е необходимо, че този виден цифров актив е тук, за да остане.

  Какво е tvl defi индикатор
  Какво означава стойността в криптовалутата?

  Най-голямата мрежа на DeFi TVL.

  През 2023 г. най-популярната мрежа DeFi TVL е Ethereum, на която се пада приблизително половината от световния пазар на DeFi.

  Ако се чудите, мрежата Ethereum DeFi се състои от около 500 протокола. Нейният TVL е на стойност 73 млрд. долара, което се равнява на 64% от пазарния дял. Това е в сравнение с недохранените 8,74 млрд. долара и мизерния 7,7% пазарен дял на BNB Smart Chain, мизерните 5,21 млрд. долара и тийн 4,5% пазарен дял на Avalanche, идиотския 4,5% пазарен дял на Solana

  0,614 милиарда долара и 0,53% пазарен дял, TRON'S itsier-bitsiest

  05760 млн. долара, които се равняват на едва 050 процента пазарна ножица

  Анимацията на TVL е лесна за разбиране и осмисляне. Тя показва целия пазар на DeFi по отношение на TVL, изразен в щатски долари, с текущо процентно движение и по-доминираща криптовалута.

  Най-голямата мрежа на DeFi TVL.
  Защо е важна криптовалутата TVL?

  Наблюдението, че Ethereum има най-много общи блокирани стойности сред всички вериги, предполага, че тя вероятно е най-често посещаваната мрежа в криптовалутата DeFi. TVL, или общата блокирана стойност, е решаващ показател за оценка на растежа и състоянието на пазара. Важно е обаче да се отбележи, че макар скокът в TVL често да сочи към положителни обстоятелства в рамките на даден пазар, не бива да му се отдава прекалено голямо значение като единствен фокус.

  Стойността на заключените активи може да бъде нестабилна, особено когато става въпрос за цената на Ethereum (ETH). Цената на ETH е засегната от повишената волатилност както по положителен, така и по отрицателен начин. Започвайки с цената на ETH, в която се намират повечето активи на платформата, волатилността е една от основните опции, които могат да повлияят значително на TVL.

  Обща блокирана стойност в MakerDAO
  Как децентрализираното финансиране ще промени бъдещето на икономиката?

  На 12 февруари 2018 г. общата стойност на интелигентните договори в блокчейна на Етериум (ETH) достигна рекордните 13,92 млрд. долара, което е нов етап за втората по големина криптовалута в света по пазарна капитализация. Това подчертава непрекъснатия растеж на сектора на децентрализираните финанси (DeFi), изграден върху Ethereum.

  Тъй като услугите на DeFi са децентрализирани и без доверие, парите могат бързо да се прехвърлят от една сметка в друга, което води до неправилни изчисления на ликвидността. TVL, както и всеки друг показател, е само индикация за пазарните обстоятелства и не трябва да се използва като основа за инвестиционни решения поради своите ограничения и приближения.

  Какво представлява мярката TVL?
  Какво разбирате под финансова децентрализация?

  Какви са някои от начините, по които отделните проекти за криптовалути могат да подкрепят блокирането на общата стойност (TVL)?

  Суаповете между TVL и Bitcoin се генерират на блокове от мрежата на Bitcoin. Това може да се направи по всяко време, като се внесе допълнителна ликвидност в екосистемата. Добавянето на допълнителни басейни за ликвидност, за да се насърчат потребителите да депозират и блокират повече монети в платформата, е обичайна практика сред проектите за криптовалути, които искат да увеличат TVL. Определянето на подходящи лихвени проценти по заеми, за да се стимулират земеделските производители да теглят заеми и да купуват повече активи, е друг начин за увеличаване на TVL.

  Какви са някои възможни примери за децентрализирано финансиране?
  Какво означава блокирана стойност?

  Оценка

  Залагането е процесът на заключване на криптовалута в портфейл, за да се поддържат транзакциите и сигурността на блокчейн, и получаване на възнаграждение за това. Общата стойност, заключена в протокола поради залагане, се изчислява за продължителността на периода на залагане. Трезорите позволяват на потребителите да съхраняват криптовалута подобно на портфейлите, но добавят допълнителни стъпки, преди да позволят незабавно изтегляне. Доверени лица трябва да са онлайн, за да потвърдят транзакцията, а процесът обикновено се извършва в продължение на няколко дни.

  Какво означава TVL в параходството?
  Същото ли е Какво е tvl defi индикатор

  Сводници

  След като трезорът бъде създаден, той прилага процедури за сигурно теглене и протоколът контролира неразрешените тегления от трезора през деня. Пуловете за ликвидност са криптовалути, които се съхраняват в интелигентни договори, за да се осигури ликвидност за децентрализираните борси.

  Карантината е важна предпазна стъпка, за да се гарантира, че имате най-голям потенциал за ликвидност. Пуловете за ликвидност са друг метод за увеличаване на ликвидността чрез интелигентно хеджиране.

  Пуловете осигуряват по-бърз начин за търговия, тъй като не е необходимо купувачите и продавачите да се свързват. Вместо да чакате хора, които искат да купят или продадат това, което имате, можете да използвате вече съществуващ пул от ликвидност. Хората, които предоставят своята ликвидност, печелят пари от нея и помагат за увеличаване на TVL.

  Когато TVL е в проекти като Uniswap, където има активи в ликвидните пулове на проекта, стойността може да се повиши драстично по време на покачване на цените и да даде фалшиви очаквания за приток на активи и наличност на ликвидност.

  Същото ли е TVL като пазарна капитализация?
  Какво е доброто съотношение на TVL?

  Какви фактори влияят върху цената на TVL?

  TVL се увеличава, когато цената на даден цифров актив се покачва, което показва нарастващата популярност на мрежата. Ethereum е един от основните двигатели на TVL, тъй като повечето интелигентни договори и DeFi приложения са изградени върху нея. Недостатъкът на TVL е, че има склонност да надценява активите при бичи пазар и че прави същото, когато има мечи натиск.

  Колко значимо е съотношението TVL/пазарна капитализация?

  Това съотношение се използва за сравняване на общата стойност, заключена в даден проект, с неговата пазарна капитализация. Ако съотношението TVL/пазарна капитализация е високо, това показва, че escrow може да държи по-голямата част от пазарната капитализация на проекта, което може да доведе до манипулиране на цените. Ниското съотношение TVL/пазарна капитализация може да означава, че не много хора използват проекта.

  Какво означава tvl
  Какво е TVL Uniswap?

  Как проектите за криптовалута могат да наблюдават своята обща блокирана стойност (TVL)?

  Мониторингът на общата блокирана стойност (TVL) на проекта може да се извърши по няколко начина. Изследователите на блокове, като DeFi Pulse и Code Data, са най-широко използваните методи за бърз достъп до данни в реално време за стойностите на TVL. Освен това борсите за криптовалути обикновено разполагат с интерфейс за приложно програмиране, който също предлага информация за TVL. С тези различни опции на ваше разположение винаги ще сте в течение на това колко точно стойност е заключена във всеки един проект!

  Какво представлява пазарната капитализация TVL?
  TVL в криптовалутата

  Въпреки че TVL със сигурност е полезен показател за оценка на успеха на даден проект, той не трябва да се разглежда изолирано. Полезно е да се вземат предвид и други показатели като активни потребители, обем на транзакциите и активност на разработчиците, когато се оценява стабилността на дадено начинание. По този начин се постига цялостна по-добра представа за неговия напредък и потенциална дълготрайност.

  Какво означава tvl в криптовалутите
  Защо е важно децентрализираното финансиране?

  Коя е най-голямата телевизионна станция по гледаемост?

  Към септември 2020 г. мрежата на Етериум е с най-големия TVL с над 13 млрд. долара, блокирани в протоколи DeFi. Други големи TVL мрежи включват TRON, EOS и Polkadot.

  Как TVL може да повлияе на цената?

  Криптовалутата TVL може както да увеличи търсенето на дигитален актив, така и да надцени активите в условията на бичи пазар. Когато повече хора използват даден проект, търсенето на местния токен на този проект се увеличава; това води до цялостно повишаване на цената. Въпреки това TVL може също така да завиши цените по време на бичи периоди до степен на манипулация

  Каква е стойността на блокираната обща стойност?
  Какво е TVL в криптовалутавалута?

  Как проектите за криптовалута могат да увеличат общата си заключена стойност?

  Има няколко начина, по които проектите за криптовалута могат да увеличат TVL:

  • чрез предоставяне на ликвидност на ликвидни пулове
  • чрез поставяне на активите под карантина в трезори
  • чрез увеличаване на цената на собствения токен на проекта
  • чрез надценяване на активите в условията на бичи пазар.
  Как проектите в областта на криптовалутите могат да увеличат заключената си обща стойност?
  Как проектите за криптовалута могат да увеличат общата си заключена стойност?

  Предоставянето на ликвидност на пуловете за ликвидност е чудесен начин за увеличаване на TVL. Доставчиците на ликвидност получават такса за предоставяне на ликвидност, която допринася за TVL на проекта. Освен това поставянето на активите под карантина в трезори ги предпазва от волатилност на цените и увеличава TVL на проекта. И накрая, увеличаването на цената на собствения токен на проекта привлича нови потребители и увеличава TVL.

  За да обобщим нещата, TVL е чудесен начин за измерване на напредъка на проекта, но определено не трябва да бъде всичко и всички. Също толкова важно е да се вземат предвид и други набори от данни, като например активни потребители, обем на транзакциите и активност на разработчиците, за да се получи точна представа за това колко здрав е даден проект. Когато цените са в подем (т.е. по време на бичи пазари), TVL може да завиши стойността на активите над справедливата им пазарна цена.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии