Как да използваме индекса на относителната сила (RSI)

⚡️ Как се изчислява крипто RSI?

RSI, или индексът на относителната сила, е изключително полезен осцилатор, който оценява силата на ценовото действие на дадена криптовалута. Този търгувате с индекс на относителната сила може да открие кога цените са свръхпокупни или свръхпродадени и в тези случаи ще регистрира 0%. За да изчислите RSI, трябва да отделите средните загуби от печалбите в рамките на даден период. След като го постигнете, ще стане много по-лесно да идентифицирате надеждни възможности за търговия за Вашия криптоинвестиционен портфейл!

⚡️ Колко точен е RSI?

Индикаторът за относителна сила (RSI) – често наричан „барометър на импулса“ – е безценен инструмент за трейдърите. Той им позволява да разпознават потенциалните възможности за покупка през деня, въпреки че всеки ден има само няколко сигнала за търговия и понякога може да бъде объркващ.

⚡️ Кой е по-добрият индикатор от RSI?

Индикаторът MFI (индекс на паричните потоци), подобно на RSI, също взема предвид обема. MFI е по-малко популярен от RSI, но се представя също толкова ефективно, а в много случаи и по-добре.

⚡️ Кой е по-добър от RSI или MACD?

Установено е, че индикаторът RSI превъзхожда индикатора MACD по отношение на възможността за търгуване. Това се дължи до голяма степен на факта, че RSI сигнализира по-малко фалшиви сделки, отколкото MACD.

⚡️ Кой индикатор е най-точен?

Индикаторът STC е водещ индикатор, който генерира по-бързи и по-точни сигнали от по-ранните, като например MACD, тъй като включва както времето (циклите), така и пълзящите средни.

Значението на rsi в криптовалута търгувате с индекс на относителната сила

Пазарът на криптовалути е постоянна битка и тези, които не са на върха, винаги губят. Този урок за индикатора RSI ще ви помогне да правите печеливши сделки и се надяваме, че накрая ще ви остави на печалба.

Разбира се, техническият анализатор може да разбере моделите на свещите и нивата на подкрепа и съпротива, но не би ли било хубаво да можете да добавите още един инструмент към арсенала си?

Индикатор за относителна сила (RSI) търгувате с индекс на относителната сила
Как се изчислява RSI за криптовалута?

Ако сте отговорили с „да“, радвайте се! Индексът на относителната сила (RSI) е един от най-популярните индикатори, който може да ви помогне в търговията. Но има и много други полезни такива!

RSI е безценен инструмент за трейдърите, тъй като им помага да установят кога цената на даден криптовалутен актив се е отдалечила твърде много от „истинската“ си стойност. Като използват RSI, инвеститорите могат да се възползват от пазара, преди цените да се коригират, и да получат изгоден вход за търговия. При волатилността на пазарите на криптовалути достъпът до такъв мощен индикатор се оказва от съществено значение за успешните инвестиции.

Прилага ли се RSI за криптовалута?
Как се четат MACD и RSI за криптовалути?

Изобретението на Уелс Уайлдър на индекса на относителната сила (RSI) се появява едва преди 40 години, което създава затруднения за графиките на свещи от началото на 18-ти век. За да разбере дали дадена инвестиция е свръхпокупна или свръхпродадена, този индикатор за импулс използва донякъде сложен алгоритъм.

За щастие не е необходимо да разбирате науката зад RSI или как работи, за да извлечете ползи от него.

Ако сте били примерен ученик, превъзхождате връстниците си и знаете, че сте способни на велики неща, това е за вас:

RSI = 100 – 100 / (1 + RS)

RS = средна стойност от X периода на затваряне нагоре / средна стойност от X периода на затваряне надолу

X = препоръчва се да се използва 14, но може да бъде и число по избор на търговеца.

Формулата на индикатора дава стойност между 0 и 100, която се показва на графиката като модел на осцилаторна вълна.

Какво означава RSI 14?
Как да разберете дали дадена криптовалута е свръхпокупна?

Когато индексът на относителната сила (RSI) падне под 30,00, това означава, че акциите в момента са подценени или „свръхпродадени“. Това означава, че цената ѝ необяснимо е надвишила това, което може да се очаква за този пазар въз основа на минали резултати. В подобни ситуации обикновено следва стандартно рали; известно като състояние на свръхпродажба.

Независимо от това, щом RSI достигне отново до 30, съществува и вероятност за по-нататъшен спад на цените на акциите . Най-удивителният аспект на търгувате с индекс на относителната сила е не само колко полезен и приложим може да бъде той, но и колко надежден е доказано, че е – с графики, които служат като свидетелство за неговата надеждност!

Кое е по-добро от MACD или RSI?
Полезен ли е MACD за криптовалутата?
Съдържание

Как да използвате индикатора RSI за криптовалута

Когато относителната сила на дадена акция е свръхпокупна, това означава, че пазарът е готов за спад.

RSI може да помогне за определяне на това кога даден актив се охлажда само за кратко време.

Състоянията на свръхпокупка на осцилатора са отражение на този период. Колкото по-високо се издига RSI над 70,00, толкова по-препродаден е активът и толкова по-дълбоко може да бъде отстъплението.

RSI на биткойн е сигнализирал за свръхпокупки четири пъти в миналото, както се вижда на седмичната графика по-горе. След силно показание на RSI цените са се понижавали с 50-72% след това. Трейдърите, които се страхуват да не пропуснат печалби, трябва да поставят стопове под 120, за да се уверят, че няма да попаднат в срив.

Търгувате с индекс на относителната сила
Кой индикатор RSI е по-добър?

Ако сте готови да рискувате да спечелите пари при спад, можете дори да създадете къса позиция. От съществено значение е обаче да запомните, че тази цифра не трябва да се приема като евангелие. В предишния пример, когато цените навлязоха в територията на свръхпокупките и впоследствие се върнаха на това ниво няколко пъти, BTC продължи да се покачва. Въпреки че RSI достигна по-нисък връх, след като надхвърли предишния си връх, BTC поскъпна още повече. Дивергенцията между RSI и цената обикновено показва обръщане на тенденцията, какъвто беше случаят и в двата случая, показани по-горе.

Кога трябва да се доверим на индикатора за криптовалута RSI?

Сигналите ще бъдат по-ценни, ако ценовият диапазон е видим. Диапазонът показва, че цената се движи нагоре и надолу в определена област, като създава съпротива в горната част и подкрепа в долната. Когато цената не се променя много с течение на времето, наричаме това „търговия встрани“. Няма голямо движение нагоре или надолу; тя просто се задържа близо до едно и също ниво.

Колко надежден е RSI?
Как мога да направя RSI по-точен?

RSI става по-малко надежден, когато цените са в тенденция, тъй като не може точно да предвиди върха или дъното на нов връх/ниско ниво. По този начин ние оставаме неспособни да определим колко нагоре ще се издигне пазарът, нито колко надолу може да се срине отвъд тези прагове.

Индексът на относителната сила (RSI) е широко използван инструмент сред техническите търговци и може да се прилага към всяка графика, включително и към акции.

Подходящ ли е RSI за търговия в рамките на деня?
Колко дълго RSI може да остане прекупен?

За да обобщим, когато пазарът е в диапазон, можете да използвате индикатора rsi cryptocurrency значение да купуват ниско и да продават високо.

Акциите вероятно са препродадени.

RSI може също така да сигнализира кога рязко падащата цена може да достигне изчерпване, връщайки стойността „свръхпродаден“. Колкото по-ниска е стойността на RSI под 30, толкова по-препродаден е активът и толкова по-силно може да бъде обръщането на цената.

Какво означава RSI 40?
Какво е RSI и как да го използвам за търговия с криптовалути?

Както можете да видите от графиката, когато RSI слезе под 30 или е близо до него, това е сигнал, че биткойн е свръхпродаден. В 76-332% от случаите в месеците след това събитие цената на биткойн се повишава. RSI не е свещеният граал на пазара, но горната графика показва, че е по-вероятно той да дава точни сигнали, отколкото да не дава.

Какво представлява търгувате с индекс на относителната сила (RSI)?
Как да използваме индикаторите RSI, за да намерим входове и изходи в криптовалута

Има пет области, които трябва да бъдат разгледани. Не забравяйте да наблегнете на основните си изводи.

След значителен спад на цените обикновено следва бързо покачване. Терминът „отскок от свръхпродажба“ се отнася до това явление. Използването на RSI за определяне на времето за вход по време на отскок от свръхпродажба е една от най-ефективните техники за печелене на пари в рамките на деня.

Не чакайте RSI да достигне нула или 100 процента. Стойности над 85 или под 15 представляват екстремни стойности на свръхпокупка/продажба.

Синхронизиране на пазара на криптовалути с RSI (Ръководство за начинаещи)
Какво е RSI: как да търгуваме с биткойни с индикатор RSI

Какво точно представляват дивергенцията и конвергенцията?

Значението на конвергенция и дивергенция е следното: Когато пазарната цена и индикаторът RSI се движат в една и съща посока, те се сближават, докато когато се движат в противоположни посоки, те се разминават.

Когато една цена прави по-висок връх или по-високо дъно, а осцилаторът междувременно генерира по-нисък връх или по-ниско дъно, имаме дивергенция.

Когато цената достигне по-нисък връх или дъно, както и възходяща тенденция в осцилатора, това се нарича конвергенция.

Колко надежден е тракерът за крипто RSI?
Коя е най-подходящата времева рамка за индикатора RSI?

Защо конвергенцията и дивергенцията са толкова ефективни?

Представете си как пазарът достига връх. След незначителна корекция курсът отново достига нов връх; RSI обаче показва липса на сила, което предполага, че по-малко хора желаят да го закупят на тази по-висока цена и следователно е по-вероятно стойността му да спадне.

Представете си следния сценарий: продавач на ябълки на пазара повишава цената на ябълките си, но тъй като клиентите научават за новите цени, все по-малко хора са склонни да купуват. За да привлече повече купувачи, продавачът е принуден отново да намали цените си.

Как да използваме ефективно индикатора RSI?
Дали RSI е добър индикатор за криптовалута?

Техническият анализ изисква да търсите възможни признаци за промяна на цената и да залагате въз основа на прогнозата си. Това обаче не е точна наука; имайте предвид, че показанията могат да бъдат сгрешени от време на време.

За да подкрепите легитимността на присъдата си, трябва да получите потвърждение от няколко източника. Когато използвате индикатор RSI, несъответствията ще станат по-очевидни, когато линията падне под 30. Като обедините тези знаци и сигнали, можете да бъдете много по-сигурни за обрат в цените. Забелязването на дивергенция или конвергенция изисква бдителност за върхове и дъна, което е точно това, което правим, докато изследваме графиката на RSI на Биткойн точно под този текст!

Каква времева рамка трябва да използвам за RSI за криптовалута?
Колко надежден е индикаторът RSI?

Какво е значението на индикатора RSI криптовалута при вземане на решение за търговия?

При пазар с тенденция има сигнали за свръхпокупка и свръхпродажба, които показват дали цените ще се повишат или понижат.

Когато пазарът е в диапазон, една от стратегиите, описани по-горе на графиката на криптовалутата RSI, е да се проучат индикациите за свръхпокупка и свръхпродажба. Няма гаранция, че ще забележите абсолютно дъно или връх; също толкова вероятно е пазарът да продължи да се понижава, дори след като сте разпознали сигнал за свръхпродажба.

Кога трябва да купувам с RSI?
Струва ли си да се купува, когато RSI е ниско?

RSI е недостатъчен сам по себе си, затова не се препоръчва да се разработва стратегия за търговия, базирана единствено на този индикатор. Независимо от това той помага при правенето на преценки и получаването на информация, което е доста полезно. За да потвърдите наличието на сигнали и да вземете по-информирани решения за търговия, можете да използвате различни видове пълзящи средни и ленти на Болинджър в комбинация с

Стратегия #2: Базова търговия на бичи или мечи дивергенции и конвергенции.

Вторият подход – търговия на базата на дивергенция – е по-интригуващ. Можете да търсите дивергенция в индикатора за импулс RSI, когато наблюдавате повторен тест, например при формирането на ценово дъно или връх.

Как се чете крипто RSI?
Как да разбера дали криптовалутата ми е свръхпокупна или свръхпродадена?

Виждането на двоен връх на графиката е сигнал, че трябва да предвидите продажба. От друга страна, когато забележите, че се появява двойно дъно, е време да поставите поръчката си за покупка и да се подготвите за печалбите! Вашият стоп лос може да бъде разположен под предишното дъно, ако сте сигурни в прогнозата си, че няма да има предстоящи дъна – с тази предпазна мярка, дори в случай на неправилен анализ, който може да доведе до нежелани загуби, те поне няма да се простират твърде далеч отвъд първоначално предполаганото.

Ако се появи дивергенция, това означава, че цената се отклонява от движението на своя индикатор. Най-разпространеният начин за използване на тази тактика е като изчакате потвърждение на посоката; ако наблюдавате бича конвергенция, изчакайте, докато цената запише нов връх, а ако се появи меча дивергенция, изчакайте стойността да достигне по-ниско дъно.

Разбира се, можете да търгувате и с дивергенциите, без да чакате потвърждение. Например, ако видите бича дивергенция и цената е близо до нивото на подкрепа, можете да купите веднага със стоп-запис, поставен под подкрепата.

Какъв е добрият RSI индикатор?
Как да използваме RSI

Търговията с криптовалути е рискова и винаги трябва да използвате стоп-загуби, за да намалите загубите си.

Трябва да сте наясно с фалшивите сигнали, когато търгувате на базата на конвергенция или дивергенция. Грешен сигнал се появява, когато цената достигне нов връх или дъно, но индикаторът не го потвърди. В такива случаи трябва да изчакате стрелката да настигне цената.

Как се използва RSI в дневната търговия?
Как се използва RSI в дневната търговия?

Едно от най-важните неща, които можете да направите като търговец, е да се учите от грешките си в миналото и да следите напредъка си. Като използвате поръчки за спиране на загубите и внимавате за всяка сделка, която правите, ще можете да намалите загубите си и да увеличите шансовете си за успех в бъдеще.

RSI е популярен технически индикатор, който се използва от търговците за анализиране на ценовите данни и вземане на решения кога да купят или продадат дадена ценна книга. RSI се изчислява с помощта на проста формула, която измерва величината на последните ценови промени, за да се прецени дали дадена ценна книга е свръхпокупна или свръхпродадена. Индикаторът варира от 0 до 100, като показания под 30 означават състояние на свръхпродажба, а показания над 70 – състояние на свръхпокупка.

Как се използва RSI в дневната търговия?

Ако искате да знаете как да използвате индикатора RSI за дневна търговия, важно е да разберете, че стратегията за дневна търговия означава откриване и затваряне на сделки в рамките на един и същи календарен ден. Успешните дневни трейдъри не просто сключват много сделки в рамките на един ден), а по-скоро се фокусират върху качеството (сключват само онези краткосрочни сделки с висока вероятност, които е най-вероятно да успеят). Като използват стратегията за търговия с RSI, инвеститорите могат по-лесно да идентифицират и да се възползват от възможностите в рамките на деня, независимо от това дали общият пазар е с възходяща или низходяща тенденция.

Как да използваме индикатора RSI
Как да използвате индикатора RSI

RSI често се използва от търговците за идентифициране на сигнали за свръхпокупка и свръхпродажба. Настройката на RSI по подразбиране е 14 периода, но търговците, които искат по-чести сигнали, могат да изберат периоди от 6 или 9. В идеалния случай тези нива трябва да съответстват на нивата на подкрепа и съпротива на пазара; по този начин поръчките за покупка се поставят от зона на подкрепа, когато показанието на RSI падне под 30 при вариращ пазар, докато поръчките за продажба се появяват от зона на съпротива, когато RSI надвиши 70.

Анализирайки настройките на RSI, търговците могат да разберат в кой пазар е добре да инвестират. Например, ако има възходящ тренд, търговецът ще купува след отдръпване, което е било определено като свръхпродадено от показанията на RSI. Ако вместо това има низходящ тренд, тогава търговецът ще продава след отстъпление – което ще се счита за свръхпокупка според показанието на RSI.

Когато търгувате през деня, е изключително важно да използвате RSI в комбинация с други технически индикатори, като например пълзящи средни. По този начин ще можете да филтрирате най-качествените сигнали и да потвърждавате солидни възможности за търговия.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии