Топ крипто

  7 ефективни начина за печелене на пари с криптовалути

  Инвеститор в биткойн, който е вложил 19 000 долара в криптовалутата по време на нейния пик през януари 2018 г., е намалил инвестицията си с около 75-80%, когато се е опитал да я продаде. Но търпението се отплаща и след тригодишна пауза той утроил парите си.

  Печелите пари от криптовалути

  Оттогава много хора проявяват интерес към пазара на криптовалути и инвестират в него. Според Cryptominati Capital „криптопространството привлича инвеститори, предприемачи и физически лица, които искат да инвестират и да създават нови проекти“.

  Но случаят не е такъв. Това вече не е толкова просто, колкото беше преди, но спокойното поведение и аналитичното мислене все още ще осигурят печалба. Пазарът на криптовалути вече се е превърнал в бурен Див запад, с уникални елементи, които могат да предизвикат значителни колебания в стойността.

  В този блог ще научите какво представляват криптовалутите и как да печелите от тях, без да поемате повече риск от стандартните методи.

  Съдържание

  Какво е крипто и как функционира?

  Криптовалутите са децентрализирана платежна система, която може да се използва за покупка и продажба онлайн. От друга страна, пазарът е залят с най-добрите криптовалути, в които да инвестирате, включително Bitcoin, Ethereum и Litecoin.

  Биткойнът, както и другите криптовалути, е децентрализирана цифрова валута, която се управлява от блокчейн – виртуална счетоводна книга на транзакциите с биткойни. Тъй като валутата се основава на блокчейн и не може да бъде фалшифицирана, всяка монета може да се използва само веднъж. Хиляди компютри съставляват блокчейн мрежата, а в замяна на работата, която извършват, собствениците им могат да печелят биткойни.

  Новите монети се „копаят“ (т.е. изсичат или произвеждат) от компютри, които разгадават сложни математически хитрости, за да удостоверят транзакция в блокчейна.

  В по-широк смисъл криптовалутата е вид инвестиция, при която се управляват цели сайтове, които следят стойността на един биткойн. Много физически лица плащат за покупките си с помощта на биткойн, но това е и вид инвестиция, която поддържа цялостни системи за наблюдение на цели уебсайтове.

  Криптовалута в Reddit
  Как да започна да инвестирам в криптовалути?

  Потребителите на програми за обмен или биткойн портфейли като Crypto . com, Coinbase, Coinmarketcap и BlockFi очакват да увеличат стойността на инвестициите си, като конвертират долари в криптовалута, точно както инвеститорите правят с акции.

  Данъкът върху капиталовите печалби, който плащате върху доходите си от биткойн кеш или друга криптовалута, се определя от приходите ви за предходната данъчна година. Ако печелите по-малко от 40 000 долара годишно, няма да ви се наложи да плащате данъци върху печалбите си от криптовалути. Доходите между 441 150 и 464 850 долара се облагат със ставка от 15%, а доходите над 464 850 долара се облагат със ставка от 20%.

  Защо стойността на криптовалутите се повишава
  Печелите пари от криптовалути

  Когато голяма фирма се съгласи да приема криптовалути като метод на плащане, стойността на криптовалутите може да се повиши. Когато се променят процедурите за добив или когато известни личности като Елон Мъск възхваляват определени криптоактиви, стойността може да се повиши. Когато търсенето се увеличава, а предлагането е ограничено, стойността също може да нарасне. Добивът ще приключи, когато съществуват 21 милиона биткойна, което се очаква да стане едва през 2040 г.

  За да купувате, Печелите пари от криптовалути
  Какво се случва с биткойните, след като бъдат добити 21 милиона?

  Ако някоя компания спре да приема криптовалути като начин на плащане или ако много хора се опитат да ги продадат наведнъж, стойността на криптовалутите може да спадне.

  Любопитно ли ви е да се запознаете със света на доларите и криптовалутите?

  Ето няколко насоки, които ще ви помогнат да започнете да изучавате доларите и пазара на криптовалути:

  • Съхраняването на криптовалута в софтуерен портфейл е сравнимо със съхраняването на пари във физически портфейл. Те са на разположение и са готови да бъдат използвани.
  • Подобно на внасянето на пари в спестовна сметка, депозирането на криптовалута в спестовен протокол се извършва чрез превод към платформата. Спестовният протокол, подобно на банките, ви плаща лихва за това, че го използвате.
  • Да държите криптовалута и да я заемате от себе си е подобно на внасянето на пари в пенсионна сметка или получаването на заем.
  • Търговията с токени на борса за криптовалути е същата като търговията с акции на фондова борса. Блокчейн и протоколите за обмен са подобни на бизнес, поради което се наричат „програми“.

  За да купувате, търгувате и съхранявате криптовалути, ви е необходим криптопортфейл

  Трябва да имате място, където да съхранявате криптовалутата си – портфейл. Можете да използвате софтуерен портфейл, например приложение, или хардуерен портфейл, който по същество представлява самостоятелно устройство като флаш памет.

  Как да започнете да търгувате с криптовалути
  Как работи студеният крипто портфейл?
  • Ако изгубите телефона си, повечето софтуерни портфейли или „горещи портфейли“ са лесни за възстановяване.
  • Хардуерните портфейли, известни още като „студени портфейли“, са трудни за възстановяване, ако ги загубите.

  Софтуерните портфейли са по-бързи и по-лесни за търгуване или харчене на криптовалути от физическите им аналози. Те обаче са обект на онлайн атаки, които могат да доведат до загуба на пари. Офлайн хардуерните портфейли не могат да бъдат хакнати, но винаги съществува опасност да бъдат загубени или откраднати, точно както всеки друг реален портфейл.

  За да инсталирате акаунта си в Binance, следвайте следните стъпки: n1. Създайте акаунт в MyEtherWallet (MEW), ако все още нямате такъв. n2. Изберете портфейла ETH, който искате да използвате, и копирайте неговия адрес, както и всички допълнителни бележки за сигурност, които може да са ви необходими, за да имате сигурен достъп до него. Ако компютърът ви някога бъде изгубен или откраднат, това е единственият начин да възстановите криптовалутата си. По-долу са описани стъпките, които трябва да следвате, за да настроите профила си:

  Как да инвестирате в криптовалута и да не фалирате
  Как да инсталирам приложението Binance?
  • Изтегляне на приложението за портфейл
  • Създаване на акаунт
  • Получете бърза проверка
  • Прехвърляне или депозиране на средства от банковата ви сметка в портфейла ви с криптовалута

  Това е най-ефикасният метод да започнете да купувате и търгувате с криптовалути. Тъй като активите ви се съхраняват в портфейл, управляван от борса, вие сте по-уязвими. Разгледайте този сценарий: Вие сте хакер, който се опитва да открадне милиони долари от банкова сметка. Вероятно не си струва да хаквате големи борси, за да получите достъп до хиляди портфейли. От друга страна, хакването на банковата сметка на един човек е много по-привлекателна цел.

  Експертни съвети: как да инвестирате в криптовалути, без да се опарите.

  Инвестирането винаги е хазарт. Според експертите криптовалутата е един от най-рисковите инвестиционни варианти. От друга страна, цифровата валута е категорично най-популярният актив.

  Как да съхранявате виртуална валута
  Как да не се разорим с криптовалута

  Изследователски обмен

  Научете повече за борсите за криптовалути, преди да инвестирате и един долар. Тези платформи ви позволяват да купувате и продавате криптовалути. Според bitcoin . com има повече от 500 борси, от които можете да избирате. Преди да вземете решение, направете проучване, прочетете отзиви и поговорете с експерт. Различни групи в телеграм също предоставят съвети за това как да започнете работа на криптопазара.

  Ноу-хау: Трябва да знаете как да съхранявате виртуалната си валута

  Когато придобиете криптовалути, трябва да ги пазите. Можете да използвате криптовалутен портфейл, за да ги допълвате на борсата или в цифров „портфейл“ (един от описаните в блога криптовалутни портфейли). Въпреки че има много видове портфейли, всеки от тях има свой собствен набор от функции, технически нужди и стандарти за сигурност. Преди да инвестирате, направете проучване за това кой портфейл е най-подходящ за вас.

  Диверсифицирайте активите си

  Диверсификацията е от съществено значение за всяка успешна инвестиционна стратегия, което важи и за инвестициите в биткойни. Не бива да инвестирате всичките си пари в мрежата на биткойн само защото сте наясно с нейното име, например. Има многобройни възможности, които трябва да разгледате, поради което разпределянето на инвестицията ви между няколко цифрови валути може да бъде разумна идея.

  Подгответе се за големи промени

  Пазарът на криптовалути често е волатилен, така че бъдете подготвени за възходи и спадове. Цената варира много. Ако нямате контрол върху портфейла си или психическото си състояние, криптовалутите може да не са най-добрият вариант.

  Защо монетата чиа се понижава? Печелите пари от криптовалути
  Дългосрочно инвестиране срещу краткосрочно: Плюсове и минуси

  Биткойнът, етерът и други цифрови активи напоследък са много актуални. Криптовалутата обаче все още е в началото на своето развитие. Може да се окаже трудно да се инвестира в нещо ново, затова бъдете подготвени. Ако обмисляте това, започнете с проучване и консервативен инвестиционен подход.

  7 Стратегии: Как да печелим пари с криптовалута

  Предоставяне на заеми/кредитиране

  Започнете да отпускате заеми в криптовалута, за да печелите допълнително от инвестициите си в криптовалута. Криптовалутното кредитиране се състои от кредитополучатели и кредитори, както и от споразумения между тях. Nexo, SALT Lending, BlockFi, Oasis и Celsius са няколко от популярните борси за криптовалути, които предлагат тази услуга.

  Накратко, заемите в криптовалута включват договори, при които кредитополучателите предоставят своите криптоактиви като обезпечение, кредиторите приемат условията и предлагат пари в брой или други криптовалути, а кредитополучателите се съгласяват да плащат лихва.

  В повечето случаи кредитополучателите и заемодателите при криптовалутните заеми са физически лица, а не предприятия като банките. Крайният резултат е, че криптовалутите служат за основа на заемите, които обикновено се използват като обезпечение или основен източник на заетата стойност.

  Търговски подход за покупка на криптовалута
  Сравнение на краткосрочните и дългосрочните инвестиции

  Традиционно купуване и държане

  Хората, които са достатъчно уверени, за да поемат рискове, харесват метода за генериране на пари от криптовалута. Това означава получаване на избрани от вас криптоактиви на борса за криптовалути и закупуване на допълнителни, когато цените паднат, известно още като „купуване при спад“.

  При голяма обща възвръщаемост активът може да бъде продаден над цената на придобиване след няколко месеца или години.

  Докато по-новите криптовалути, като Chia, са податливи на спекулативни колебания на цените заради шумотевицата, мощните и добре познати криптовалути като Bitcoin, Etherium и Lightcoin се покачват и спадат ежедневно. Когато разгледаме графиката през годината, тези монети поддържат възходяща тенденция. От друга страна, по-новите монети като Чиа са имали големи скокове и спадове в цената.

  Търговия

  Търговията е краткосрочна техника, която се възползва от настоящите пазарни условия, докато инвестирането е дългосрочна инвестиция, основана на стратегията „купи и дръж“.

  Пазарът на криптовалути е нестабилно място. Казано по друг начин, стойността на активите може бързо да се повиши или да спадне за кратък период от време.

  Как да се пазим от измами с криптовалута
  Какво представлява криптотърговията и как да печелим от нея

  За да бъдете успешен търговец, трябва да имате подходящи технически и аналитични способности. Ще трябва да проучвате графиката на пазарните резултати на изброените активи, за да правите точни прогнози относно покачването и спада на цените.

  Можете да купувате или продавате криптовалута, ако смятате, че цената на даден актив ще се повиши или понижи. Това означава, че можете да печелите пари, независимо дали цената се покачва или спада.

  то няколко идеи за подобряване на вашия подход към търговията

  Съществуват различни методи за намаляване на опасностите, свързани с търговията с криптовалути. Ето някои от най-ефективните стратегии за подобряване на подхода ви към търговията.

  • Разширете хоризонтите си за търговия. Разнообразието от валути ще ви помогне да намалите ежедневния риск, свързан с конкретна криптовалута.
  • За да намалите разходите за търговия, изберете сигурна борса с ниски такси.
  • Следете времето си за търговия. Направете си график и се придържайте към него.
  • Бъдете в крак с новините за Биткойн. Изпреварвайте кривата, като следите новините и развитието на криптовалутите.
  • Техническият анализ е използването на графики за оценка на цената и волатилността на акциите. Техническите индикатори ви помагат да обосновете всяка сделка.
  • Задайте стоп загуби за всяка транзакция. Използвайте коефициент на загуба 2:1 като отправна точка.
  Криптодивидентите - бъдещето на пасивния доход
  Анализиране на пазарните графики на криптовалутите

  Тъй като енергията, необходима за функционирането на блокчейн с PoW, е изключително висока, някои блокчейни са разработили на пръв поглед по-добър алгоритъм за проверка, наречен Proof of Stake (PoS). Вместо да се използват енергия и хардуер за решаване на сложни криптографски пъзели, алгоритъмът PoS принуждава потребителите да блокират (залагат) своите токени, за да проверят криптовалутата.

  Залагането е действие по блокиране на цифрови активи, които действат като валидатор в децентрализирана криптографска мрежа, за да се гарантира целостта, сигурността и непрекъснатостта на мрежата. Участниците в залагането защитават своите активи, за да служат като възли и блокове за валидиране. На притежателите на залози се плаща с новосъздадена криптовалута като стимул за защита на мрежата.

  • Плюсове : по-евтин начин да получите пари от криптовалути.
  • Недостатъци : най-голяма опасност представляват колебанията на цените.

  Въздушни капки

  От всички начини за получаване на безплатна криптовалута въздушните кацания представляват най-голям риск. Той е по-голям, отколкото си мислите, че си струва за повечето инвеститори. Разработчиците пускат airdropes, когато имат нужда от поддръжка на нови криптовалути. Накратко, те ви дават безплатна монета, която да опитате да приемете.

  Играйте любимите си игри и печелете награди в криптовалути
  Какво е Airdrop криптовалути

  Можете да следите напредъка на даден проект за въздушен десант, като го потърсите в интернет. Те често се рекламират от потребителите на уебсайта на компанията, в социалните медии и други сайтове за крипто новини.

  Изключително важно е да бъдете предпазливи при всеки нов проект за криптовалута. Хакерите използват популярни измами, като фалшивото хвърляне в въздуха и ICO (Initial Coin Offering). Всъщност много от монетите с въздушен балон не струват много като инвестиционен трезор. Експертите съветват новодошлите да се придържат към добре познати криптовалути като биткойн и етериум, особено защото те имат по-стабилна цена.

  Дългосрочно инвестиране срещу краткосрочно: Плюсове и минуси
  Как да предотвратим измамите с криптовалута?

  Пазете се от фишинг измами. Не предоставяйте личната си информация или адреса на крипто портфейла на никого.

  Въздушните кацания не ви освобождават от федерален данък върху доходите. Всички криптовалути, получени чрез въздушни кацания, също подлежат на данъчно облагане. IRS изисква да запишете справедливата пазарна стойност към датата на регистрация в разпределената счетоводна книга (в повечето случаи, когато получавате аирдропс от цифрови портфейли).

  10 важни криптовалути, различни от биткойните.

  Минно дело

  Добивът е жизненоважен компонент на консенсусния механизъм Proof of Work (PoW) и един от най-старите методи за печелене на пари с криптовалути. Това е процесът на проверка на трансакциите и защита на PoW мрежата чрез добив. За изпълнението на тези функции миньорите се възнаграждават с нови монети във всеки блок. В първите дни на Биткойн добивът беше възможен на настолен компютър, но сега той изисква скъп хардуер, наречен ASIC.

  Сравнение на краткосрочните и дългосрочните инвестиции
  Какво е добив, PoW, PoS

  Работата на главен възел е полезна и за поддържане на мрежата в работно състояние. Главният възел е портфейл, който поддържа копие на цялата мрежа.

  Поради високите си разходи и технически изисквания и двете техники изискват значителни първоначални и постоянни инвестиции, основани на технически опит.

  Дивиденти

  Друг начин да печелите от криптосредствата си е да получавате дивиденти. Вероятно най-малкото разбирате какво представляват дивидентите, ако някога сте инвестирали в акции или облигации. Казано по-просто, дивидентът е малко парично плащане, което се извършва на акционерите. Ако дадена фирма печели пари през дадено тримесечие (или година), тя разделя тези пари и ги разпределя обратно на акционерите.

  Времеви рамки на краткосрочното инвестиране в криптовалути
  Доходност на криптовалутите с дивиденти

  Макар че няма да видите приливна вълна от дивиденти в сметката си, освен ако нямате голям баланс, това може да е метод за генериране на пари с криптовалутата, която вече притежавате. Въпреки това, преди да вземете това решение, ще трябва да направите известно проучване и да откриете кои криптовалути изплащат дивиденти и дали те си заслужават.

  Decred, NAVCoin, Reddcoin, VeChain, NEO и техните годишни дивиденти като цяло са някои криптовалути, които изплащат допълнителни монети (или токени). В резултат на това дивидентите от криптовалути се различават от дивидентите от акции по това, че се предоставят в допълнителни токени, а не в парични средства.

  Анализиране на пазарните графики на криптовалутите
  Играйте любимите си игри и печелете награди в криптовалути

  Играйте любимите си игри и печелете награди в криптовалути

  Криптовалутата може да се използва в игрите, за да се печелят пари. Това може да ви изненада, но пазарът на криптоигри, които се играят с цел печалба, вече се оценява на милиарди долари. В това пространство съществуват много варианти и видове; Decentraland обаче е може би една от най-добрите крипто игри, които трябва да обмислите да играете.

  Накратко, Decentraland е онлайн свят, в който играчите могат да създават свои аватари, да общуват с други хора и да купуват земя. Земята, която купувате, е представена от уникален NFT (non-fungible token), който ви позволява да изградите какъвто искате проект за недвижими имоти.

  След това можете да продадете своя NFT на свободния пазар. Въпреки че може да изглежда невероятно, някои парцели земя в Децентраленд наскоро бяха продадени за милиони. Така че, като инвестирате в началото, имате шанс да купите НТП, докато цената е ниска.

  Кое е по-добро – дългосрочното или краткосрочното инвестиране?

  Дългосрочното инвестиране е вид инвестиране, което обикновено продължава повече от една година. Дългосрочните инвеститори обикновено са пасивни инвеститори. Казано по друг начин, вие не купувате и не продавате значителни количества за кратък период от време. Дългосрочните инвеститори могат да вложат парите си в акции, които увеличават стойността си, или във фондове или ETF-и за дълъг период от време.

  Ефективни начини за печелене на пари с криптовалута
  Струва ли си да се правят краткосрочни инвестиции?

  Дългосрочно инвестиране: Какви видове инвестиционни стратегии има?

  Съществуват няколко различни стратегии, но общата тема е „купи и дръж“. Имайки предвид това, ето няколко стратегии за дългосрочни инвеститори.

  1. Инвестирането в стойност е метод за закупуване на криптовалута на цена, по-ниска от присъщата ѝ стойност.
  2. Инвестирането в растеж представлява прогнозиране, че стойността на дадена компания ще надхвърли стойността на целия пазар.
  3. Инвестирането в дивиденти включва закупуване на акции на фирми, които изплащат дивиденти.

  Какво представляват краткосрочните инвестиции в криптовалути?

  Една година обикновено се използва за определяне на краткосрочното инвестиране. Активни търговци и активни инвеститори са термини, които често се използват за обозначаване на краткосрочни инвеститори. Това означава, че купувате и продавате много по-често, отколкото дългосрочните инвеститори. Това може да бъде няколко пъти годишно, няколко пъти месечно или дори няколко пъти дневно.

  Краткосрочните инвеститори ще имат и дългосрочни инвестиционни портфейли на други места. Той вероятно ще се използва за пенсиониране или други фирми, които изискват инвестиции и дългосрочно държане.

  Техники за краткосрочно инвестиране

  Какво представляват краткосрочните инвестиции в криптовалути?
  Ефективни начини за печелене на пари с криптовалута

  Краткосрочните инвеститори са склонни да купуват и продават активите си бързо, за да реализират печалба. Ето някои често срещани стратегии за краткосрочно инвестиране:

  • Скалпирането е практика на извършване на много малки покупки или продажби през деня или многократно през един и същи ден на търговия.
  • Дневна търговия – инвестиране с много малки печалби за натрупване на голяма сума пари.
  • В продължение на няколко дни, седмици или дори месеци, това се нарича суинг търговия.
  Техники за краткосрочно инвестиране
  Как да инвестираме в криптовалути в дългосрочен и краткосрочен план
  • Първата стъпка при оценяването на криптовалута е да се направи фундаментална оценка. Проблемът е как да извършим фундаменталния анализ? Трябва също така да осмислим колко пари сме вложили в криптовалутите. На съществуващия пазар за дългосрочни и краткосрочни инвестиции най-голям потенциал имат цифровите валути.
  • Използвайте този анализ, за да проучите тримесечния растеж на дадена компания. Разберете тестовите нива на подкрепа и съпротива за краткосрочна или дневна търговия.

  Заключение: анализирайте пазарните графики, преди да започнете

  След като прочетете този материал, вече трябва да имате по-добра представа за това как да генерирате пари с криптовалута. Преди да инвестирате, трябва да проучите, за да можете да направите сигурна инвестиция и да реализирате печалба. Най-добрият източник на информация за сектора без съмнение е Twitter. Например, CyrptoMinati Capital наскоро публикува своите мисли относно инвестирането в TheSandBox.

  Направете проучване, преди да инвестирате в криптовалута. Проучете внимателно пазара, като се запознаете с неговите успехи и неуспехи. Подгответе портфейла си за работа, преди да започнете да търгувате. Преди да инвестирате, се уверете, че сте изпълнили всички свои подходи. Инвестирането в криптовалута е сериозно решение, което изисква задълбочено проучване и познания.

  Преди да влезете в сделка с криптовалута, не забравяйте да следите бъдещото ѝ развитие на пазара. Това включва дългосрочни и краткосрочни проучвания. В резултат на това всичко се свежда до щателно проучване и наблюдение на предишните и текущите резултати, които желаете да търгувате.

  ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

  ⚡️ Възможно ли е да загубите пари, като давате криптовалута назаем?

  Въпреки че запазвате собствеността си върху криптовалутата, която сте използвали като обезпечение, губите някои права, като например възможността да я търгувате или да я използвате за транзакции. Освен това, ако стойността на вашите цифрови активи спадне значително, може да се окаже, че дължите много повече, отколкото сте взели назаем, ако не върнете заема

  ⚡️ По-безопасно ли е отпускането на заеми, отколкото залагането?

  Залагането защитава мрежата, но кредитирането позволява на инвеститорите да получат пасивна печалба, като им позволява да търгуват по-лесно. Няколко DeFi или децентрализирани финансови фирми дават възможност да дадете назаем своята криптовалута и да получите лихва в резултат на това.

  ⚡️ Как да диверсифицирате своята криптовалута?

  Ето някои от най-големите тактики за диверсификация на криптовалути:
  Това е видът на криптовалутата.
  Това е типичен подход за диверсификация поради своята основна структура.
  Диверсификация по отрасли.
  Диверсификация по време.
  Диверсификация по географски признак.
  Използвайте опции.
  Аналитичен подход.

  ⚡️ Как работят криптовалутите?

  В сферата на криптовалутите айръп е маркетингова техника, използвана от фирмите, базирани на блокчейн, за да насърчат хората да използват тяхната платформа. Тя предполага раздаване на безплатни монети или токени на потребители с публични портфейли за криптовалути с цел популяризиране на нова виртуална валута.

  ⚡️ Коя е най-добрата криптовалута за дългосрочни инвестиции?

  Най-големите дългосрочни инвестиции в криптовалути са Биткойн (BTC) : най-популярната криптовалута в света и оригиналната и най-известната на пазара. Сатоши Накамото, чиято самоличност остава неизвестна, я създава през 2009 г.

  ⚡️ Какъв е най-добрият начин за проследяване на криптовалута?

  CoinTracker е средство за проследяване на стойността на портфейла от криптовалути, което работи с портфейлите Ledger и Trezor, както и с 300 различни криптоборси. Той включва и популярни криптоборси като Coinbase, Binance и eToro.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии