Най-добрите криптовалутни карти в 2024 | Криптовалутни дебитни и кредитни карти

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Криптографските кредитни и дебитни карти представляват иновативни инструменти, които установяват връзка между криптовалутата и традиционните методи за харчене. С криптодебитните карти потребителите могат да заредят картата си с криптовалута, която след това се конвертира и харчи като традиционна валута.

От друга страна, криптокредитните карти предлагат кредитна линия, базирана на местна валута, което позволява на потребителите да печелят награди в криптовалута, а не в традиционни бонусни точки, като погасяването е дължимо в края на всеки цикъл на фактуриране.

Тази статия представя списък на най-добрите криптокарти и предоставя важна информация за тях.

Списък на най-добрите криптокарти

  1. Бибитна дебитна карта
  2. Кредитна карта Nexo
  3. Дебитна карта Crypto.com
  4. Дебитна карта CryptoWallet.com
  5. Coinbase Debit Card
  6. Дебитна карта Wirex
  7. Дебитна карта BitPay
  8. Кредитна карта Gemini
  9. Кредитна карта “Леджър”
  10. Кредитна карта “Венмно”

Най-добрите криптографски дебитни и кредитни карти с преглед

Този преглед е посветен на най-добрите крипто дебитни карти и най-добрите крипто кредитни карти, които се предлагат на пазара. Целта ни е да предоставим задълбочено сравнение, за да помогнем на потребителите да вземат информирани решения за това коя карта отговаря на техните финансови нужди и начин на живот, като им гарантираме, че ще се възползват от най-добрите функции и услуги в това иновативно финансово пространство.

Без дебитна карта

Картата Bybit Card е крипто дебитна карта, издадена от борсата за криптовалути Bybit, която ви позволява да харчите притежаваните от вас криптовалути като пари в брой в милиони магазини по света. Тя се интегрира с твоята сметка в Bybit за лесно зареждане, предлага награди за харчене на криптовалути и дава приоритет на сигурността. Също така се предлага във виртуална и физическа версия с нива на харчене и изисква проверка на самоличността за кандидатстване. Понастоящем обаче тя е ограничена до ЕИП и Австралия.

Дебитна карта Bybit.

Особености:

Удобство: Изплащайте криптовалутата си директно при всеки търговец на Mastercard, онлайн или в магазин.
Сигурност: Bybit прилага мерки за сигурност, като технологията EMV 3DS, за да защити средствата ви.
Лесно финансиране: Вашата сметка за финансиране в Bybit е източникът за вашите картови транзакции. Криптовалутите в сметката ви автоматично се конвертират във фиатна валута (като USD) за покупки.
Програма за награди: Bybit предлага програма за награди с функции като:

  • Възвръщаемост при покупки (ставките могат да варират)
  • Абонаментни отстъпки за избрани услуги

Плащания:

Транзакционни такси: Няма за повечето транзакции, но някои оператори на банкомати могат да начислят такси за теглене.
Такси за банкомати: Безплатно за първите 100 тегления на стойност 100 EUR/GBP всеки месец, след което се прилага такса от 2%.
Такси за конвертиране: Когато криптовалутата ви се конвертира във фиат за покупка, може да се приложи спред.
Такси за издаване на карта: Няма за виртуалната карта, но има малка такса (около 5 EUR/GBP/USDT) за физическата карта (може да се промени).

Нашата присъда:

Най-добрата цялостна крипто карта, пригодена за потребители, които ценят лекотата и удобството на ежедневното харчене на криптовалути, предлагаща директна интеграция със сметките в Bybit и липса на такси за транзакции за повечето дейности.

Кредитна карта Nexo

Картата Nexo Card е отделна криптокредитна карта, включваща двурежимна карта Mastercard, свързана с вашата сметка в Nexo. С картата Nexo не се нуждаете от добър кредитен рейтинг, тъй като тя използва стойността на криптовалутата ви, съхранявана в сметката ви в Nexo, за да ви предостави кредитна линия. Можете да я използвате по два начина: като кредитна карта, за да харчите част от криптовалутата си, без да я продавате, или като дебитна карта, за да харчите директно криптовалутата си или обикновените си пари. 

Тя ви дава награди като кешбек при покупки, които можете да получите в Биткойн или в собствения токен на Nexo. Освен това можете да продължите да получавате лихва върху криптовалутата си, дори докато я използвате като обезпечение за картата. И за разлика от други кредитни карти, можете да изплатите дължимото, когато пожелаете, без допълнителни такси.

Кредитна карта Nexo

Свойства:

Кредитна линия за криптовалута: Изразходвайте средства, като използвате кредитна линия, базирана на стойността на крипто обезпечението, съхранявано в сметката ви в Nexo.
Гъвкаво погасяване: Не се изискват минимални месечни погасителни вноски за покупки, направени в кредитен режим.
Двустранен режим: Превключвайте между Кредитен режим (използване на кредитна линия) и Дебитен режим (директно изразходване на криптобаланса Ви) за по-голяма гъвкавост.
Програма за награди: Печелете кешбек в биткойн или други криптовалути от покупките си.

Плащания:

Потенциални такси: Структурата на таксите може да бъде сложна, така че вземете предвид следното:

  • Лихвени проценти по кредитната линия (варират в зависимост от съотношението на заема към стойността на активите ви)
  • .Подлежащи такси при конвертиране на криптовалута във фиат за покупки в Кредитен режим.
  • Потенциално по-ниски такси при по-високи нива на лоялност, постигнати чрез притежание на токени NEXO.

Нашата присъда:

Дебитната карта Nexo се отличава с високо ниво на мерки за сигурност, като осигурява сигурен начин за спокойно харчене на криптовалути, плюс възможност за получаване на награди при покупки.

Дебитна карта на Crypto.com

Картата Crypto.com Visa Card е универсална дебитна карта, която ви позволява да харчите притежаваните от вас криптовалути навсякъде, където се приема Visa. Финансирана от Вашия баланс в Crypto.com, тя предлага безпроблемно конвертиране на криптовалута във фиатна валута за използване на милиони места по света.

Картата предоставя атрактивни предимства, като например до 5% CRO възнаграждения за покупки, липса на годишни такси и отстъпки за популярни абонаменти. Въпреки че няма такси за издаване на картата, за някои транзакции могат да бъдат начислени такси. Тя е ефективен мост между цифровите и традиционните финанси, като предлага практичен начин за използване на криптовалути в ежедневните транзакции.

Дебитна карта Crypto.com.

Особености:

Награди: Можете да печелите крипто награди за разходите си. Процентът зависи от нивото на картата, като Midnight Blue не предлага нищо, а Obsidian предлага до 8%. Възнагражденията се изплащат в токени CRO.
Карти от метал: С изключение на картата Midnight Blue, която е пластмасова, всички нива са изработени от метал.Достъп до салони на летището:Картите от по-високите нива предлагат достъп до салони на летището чрез Priority Pass.
Разходи за стрийминг услуги: С картите от по-високо ниво можете да получите отстъпки за някои стрийминг услуги.
Безплатни тегления от банкомат: Получавате месечен лимит за теглене от банкомат без такси. Лимитът варира в зависимост от нивото на картата.
Виртуална карта: Всички нива се предлагат с виртуална карта, която можете да използвате за онлайн покупки.
Безконтактни плащания: Всички карти поддържат безконтактни плащания.

Плащания:

Замяна на карта: За подмяна на изгубена или открадната карта се заплаща такса. Тази такса варира в зависимост от опцията на картата, като варира от 45,01 GBP за Midnight Blue до 50 GBP за други.
Подхранване с кредитна/дебитна карта: При подхранване на картата с кредитна или дебитна карта се начислява такса от 1%.
АТМ такси: Самият сайт Crypto.com не начислява такси за теглене от банкомат, но операторът на банкомата може да наложи такива.

Нашата присъда:

Дебитната карта на Crypto.com е най-добрият избор за тези, които търсят обширни награди, включително до 8% обратно в CRO токени, достъп до летищни салони и други, с различни нива, които отговарят на различни нужди.

Дебитна карта на CryptoWallet.com

Картата CryptoWallet.com е криптодебитна карта, която функционира като обикновена дебитна карта, позволявайки ви да харчите криптовалутите си директно в магазини и онлайн или да теглите пари в брой от банкомати. Тя има уникални характеристики като харчене на над 800 криптовалути без конвертиране, печелене на до 3% кешбек в криптовалути при покупки и най-ниските такси за транзакции на пазара. Можете дори да получите виртуална карта за незабавно използване онлайн.

Дебитна карта CryptoWallet.com.

Особености:

Директно харчене на криптовалути: Изразходвайте директно притежаваните от вас криптовалути, без да е необходимо първо да ги конвертирате във фиатна валута. Това потенциално може да спести от такси за конвертиране.
Широка поддръжка на криптовалути: Картата поддържа широк набор от криптовалути, което Ви дава повече гъвкавост при използването на Вашите криптопарите.
Конвертиране в реално време: Транзакциите се конвертират по пазарни курсове в реално време, което гарантира прозрачност на разходите Ви.
Програма за награди: Придобивайте награди в криптовалута, като залагате токени $SPEND – родния токен на CryptoWallet.com. По-високите нива на залагане отключват по-добри проценти на възстановяване на средства (до 3%). Можете също така да печелите награди за залози (до допълнителни 6%).

Плащания:

Въпреки че CryptoWallet.com подчертава, че няма такси за конвертиране, може да има други потенциални такси, които трябва да се вземат предвид: Годишни такси (подробностите за нивата и таксите могат да варират).

  • Транзакционни такси (0,8%).такси за теглене от банкомат (начисляват се от оператора на банкомата).
  • Изисквания за залагане на токена $SPEND за по-високи нива на възнаграждение (залагането включва блокиране на криптовалутата ви за определен период).

Нашата присъда:

Идеален за тези, които предпочитат да харчат криптовалутите си директно, избягвайки таксите за конвертиране и ползвайки широк избор от поддържани криптовалути.

Дебитна карта на Coinbase

Картата Coinbase е популярна крипто дебитна карта, издавана от борсата за криптовалути Coinbase. Тази карта улеснява харченето на криптовалутата ви за ежедневни покупки. Можете да я свържете със сметката си в Coinbase и да използвате Биткойн, Етериум или USDC навсякъде по света, където се приемат карти Visa. Това означава, че не е необходимо първо да продавате криптовалутата си, така че няма да пропуснете да спечелите, ако стойността ѝ се повиши по-късно.

Плюс това, управлението на Coinbase Card е лесно. Можете да правите всичко чрез приложението Coinbase, като например да проверявате транзакциите си и да добавяте пари от сметката си в Coinbase. И накрая, Coinbase използва стандартни мерки, за да пази парите ви, а картата има специална технология за защита, когато я използвате в магазини.

Дебитна карта на Coinbase.

Свойства:

Удобство:
Сигурност: Coinbase прилага мерки за сигурност, за да защити средствата ви.
Гъвкаво финансиране:
Вие избирате коя криптовалута или USDC портфейл да свържете с картата си, за да харчите.
Програма за награди:
Въпреки че Coinbase не предлага традиционна програма за кешбек, можете да печелите награди в криптовалута, като изберете да харчите определени криптовалути по време на ротационни периоди за награди. Процентът на наградата може да варира в зависимост от избраната криптовалута.

Плащания:

Транзакционни такси: Няма за покупки, при които се използва балансът на картата ви. Операторите на банкомати обаче могат да начислят такси за теглене.
Такси за банкомати: Безплатни за теглене на стойност до 200 USD на месец, след което се прилага такса от 2,5% (подлежи на промяна).
Такси за конвертиране: Когато криптовалутата ви се конвертира във фиатна валута за покупка, може да се приложи спред.

Нашата присъда:

Най-добрият избор за незабавно конвертиране на криптовалути във валута, което улеснява харченето на криптовалути за ежедневни покупки с гъвкавостта да избирате кой криптопортфейл да използвате.

Дебитна карта Wirex

Картата Wirex съчетава удобството на обикновената дебитна карта с гъвкавостта на криптовалутата. Можете да използвате криптовалутата си директно за покупки онлайн и в магазините, без да я конвертирате първо, което ви спестява такси. Освен това Wirex Ви позволява да печелите лихва върху Вашите криптопасиви. Тя работи в цял свят, но засега предлага само дебитна карта Visa, без опция за Mastercard.

Дебитна карта Wirex.

Особености:

Безпроблемно харчене на криптовалути:
Конкурентни курсове:
Wirex твърди, че предлага конкурентни обменни курсове за конвертиране на криптовалути по време на покупки.
Програма за награди:
Спечелете награди за криптовалути за своите разходи чрез многостепенната програма за лоялност на Wirex. По-високите нива предлагат по-добри проценти на кешбек (до 8% от март 2024 г.).
АТМ тегления:
Тягайте пари в брой от банкомати, като използвате баланса по картата си, въпреки че може да се прилагат такси.

Такси:

Потенциални такси: Въпреки че Wirex подчертава удобните за криптовалутите функции, може да има някои такси, които трябва да се вземат предвид:

  • Месечни такси за поддържане на сметката за определени нива на картите.
  • Транзакционни такси за определени картови действия (проверете уебсайта им за подробности).
  • Такси за теглене от банкомат (начисляват се от оператора на банкомата).

Нашата присъда:

Перфектна за пътуващите, предоставяща конкурентни обменни курсове, възстановяване на парични средства при харчене и безпроблемно конвертиране на валути, което подобрява глобалното преживяване при харчене.

Дебитна карта BitPay

Картата Bitpay е предплатена дебитна карта Mastercard, която ви позволява бързо да обменяте криптовалута в обикновени пари. След като бъдат обменени, парите се прехвърлят върху картата и са готови да бъдат използвани навсякъде по света, където се приемат дебитни карти Mastercard. Можете също така да използвате картата BitPay за онлайн пазаруване и за теглене на пари в брой от банкомати.

Функции:

Изразходвайте криптовалута навсякъде: Използвайте картата си Bitpay, за да плащате за онлайн и магазинни покупки при всеки търговец на Mastercard.
Удобно зареждане: Лесно зареждайте картата си с криптовалута от приложението си Bitpay wallet.
Сигурност: Bitpay прилага мерки за сигурност, за да защити средствата ви.
Незабавна виртуална карта: Получете веднага виртуална карта за незабавни разходи онлайн.
Опционална физическа карта: Поръчайте физическа карта за допълнително удобство във физически магазини.

Плащания:

Транзакционни такси:Няма транзакционни такси при използване на картата за плащане в САЩ.
АТМ такси: 2,50 долара такса за теглене от банкомат или за теглене на пари в брой във и извън САЩ.
Такси за конвертиране:3% такса за конвертиране на валута при пътуване извън САЩ.
Такса за издаване на карта:Малка такса се прилага за поръчка на физическа карта (около 10 долара от 18 март 2024 г.).

Нашата присъда:

Предназначен за потребители, ориентирани към ефективност на разходите, като предлага решение за предплатени карти без такси за транзакции за потребители в рамките на САЩ.

Кредитна карта Gemini

Картата Gemini, призната за една от най-добрите кредитни карти за криптовалути, се издава от WebBank и си партнира с борсата за криптовалути Gemini. Без годишни такси, тя възнаграждава потребителите с криптовалута за ежедневните им разходи, с възможности да получат до 4% възвръщаемост за бензин и зареждане на електромобил, 3% за хранене, 2% за хранителни стоки и 1% за всичко останало, като всичко това се депозира незабавно в сметката им в Gemini.

С наличните над 40 крипто опции, потребителите имат гъвкавост при избора на своите награди. Освен това картата осигурява функции за сигурност и удобно управление чрез приложението Gemini, което я прави привлекателен избор за тези, които искат да увеличат възвръщаемостта на криптовалутите си.

Кредитна карта Gemini.

Особености:

Криптонагради: Спечелете до 4% връщане в криптовалута при покупки на бензиностанции и зарядни устройства за електромобили, 3% връщане при хранене и 1% връщане при всички останали покупки.
Флексибилно осребряване на наградите: Осребрявайте наградите си във всяка криптовалута, която може да се търгува на платформата Gemini.
Награди в реално време: Наградите се депозират в сметката ви в Gemini незабавно след всяка покупка.
Сигурност: Gemini прилага мерки за сигурност, за да защити картовата Ви информация и криптопарите Ви.

Плащания:

Потенциални такси: Въпреки че няма годишна такса, имайте предвид тези

  • Стандартните лихвени проценти по кредитни карти се прилагат за салда, които не се изплащат изцяло всеки месец.
  • Такси за чуждестранни транзакции при използване на картата извън САЩ.

Нашата присъда:

Най-добрата крипто карта за незабавни крипто награди, като ги депозира директно в сметката ви, с акцент върху сигурността и избор на криптовалути за награди.

Карта за леджър (CL)

Картата Ledger Card, известна още като CL Card, е дебитна карта, проектирана да се свързва безпроблемно с Вашия хардуерен портфейл Ledger и приложението Ledger Live. Действайки като връзка между Вашия защитен Ledger портфейл и ежедневните Ви разходи, можете лесно да прехвърляте криптовалута от Вашия Ledger портфейл в сметката на Вашата CL Card за използване при милиони търговци по света, които приемат Mastercard. Интегрирана с Ledger Live, CL Card ви позволява удобно да управлявате картата си, да добавяте средства от портфейла си Ledger и да проследявате трансакциите на едно място. 

Допълнително, тя предлага незабавно конвертиране на криптовалута във фиатна валута в момента на покупката, въпреки че конкретните данни за това не са напълно оповестени. Струва си да се отбележи, че макар CL Card да се възползва от технологията за сигурност на Ledger, тя всъщност се управлява от отделна компания, наречена Baanx.

Ledger Card (CL).

Свойства:

Изразходване на средства: Осигурява възможност за харчене на криптовалути.
Осигуряване: Дава възможност за използване на криптовалута като обезпечение, за заеми и други услуги.
Сигурни трансакции:
Извършват се чрез технологията на Ledger.
Връщане на пари: Получаване на кешбек при всяка транзакция.

Плащания:

Такса за обмяна на валута: до 1,5%
Такса за конвертиране: от криптовалута към фиатна валута 2%
Плащане за теглене: може да бъде изчислена на местния банкомат, включително такса за теглене и такси на оператора на банкомата

Нашата присъда:

Най-доброто решение за криптокарта, с което свързвате хардуерния си портфейл Ledger с ежедневните си разходи, съчетавайки сигурността на Ledger с удобството на карта за харчене на криптовалути при милиони търговци.

Кредитна карта Венмо

Картата Venmo е крипто карта Mastercard, издадена от Synchrony Bank в партньорство с приложението за мобилни плащания Venmo. Тя предлага автоматични възнаграждения за кешбек въз основа на навиците Ви за харчене – 3% за най-важната Ви категория, 2% за следващата и 1% за всичко останало – без годишна такса. 

Функцията QR код на картата опростява разделянето на сметките и можете да я управлявате лесно чрез приложението Venmo. Все пак имайте предвид, че кандидатстването за картата изисква кредитна проверка и ще плащате лихва върху всеки пренесен баланс всеки месец.

Дебитна карта Venmo.

Особености:

Възвръщаемост на пари до 5%: Печелете възвръщаемост на пари за всички допустими покупки, с по-високи проценти за водещите категории разходи, които се коригират автоматично всеки месец.
Интеграция с Venmo: Проследявайте активността на картата и наградите си директно в познатото приложение Venmo.
Флексибилно осребряване на наградите: Осребрете парите си обратно за кредитиране на извлечението, прехвърлете ги в баланса си във Venmo за незабавно харчене или ги инвестирайте в криптовалута (при наличност).
Уникален QR код: Всяка карта има QR код за лесни плащания във Venmo чрез сканиране с приложението.

Плащания:

Потенциални такси: Въпреки че няма годишна такса, имайте предвид следното:

  • Стандартните лихвени проценти по кредитните карти се прилагат за непогасените салда.
  • Такси за чуждестранни транзакции при използване на картата извън родната ви страна.

Нашата присъда:

Най-добрата карта за лесно превръщане на кешбек директно в криптовалута, изцяло чрез приложението Venmo.

Какво е дебитна карта за криптовалути?”

Криптодебитните карти функционират подобно на традиционните дебитни карти, но вместо да се свързват с банкова сметка, те се свързват с вашия портфейл за криптовалута. Зареждате ги с криптовалута и когато направите покупка, еквивалентната сума във фиатна валута автоматично се приспада от баланса ви в криптовалута и се изплаща на търговеца.

Предимства

  • Изразходвайте криптовалута директно: Лесно използвайте съществуващите си наличности от криптовалута за ежедневни покупки, без да е необходимо да ги конвертирате в пари в брой предварително.
  • Удобство: Насладете се на широкото приемане на дебитни карти при милиони търговци по света.
  • Потенциални награди: Някои криптодебитни карти предлагат програми за възнаграждения, които ви дават възможност да върнете пари в брой или дори повече криптовалута за вашите разходи.

Защити

  • Валатилност на криптовалутите: Стойността на притежаваните от вас криптовалути може да варира, така че покупателната способност на баланса на картата ви може да се промени.
  • Периодични такси за конвертиране: Когато използвате картата си, транзакцията може да включва конвертиране на криптовалутата ви във фиатна валута, което може да доведе до такси.
  • Ограничена поддръжка на криптовалути: Не всички крипто дебитни карти поддържат всички криптовалути. Уверете се, че картата работи с криптовалутите, които искате да харчите.

Криптодебитните карти предлагат удобен начин за харчене на притежаваните от вас криптовалути, но е важно да сте наясно с потенциалните недостатъци, особено с нередовността на криптовалутите и свързаните с тях такси.

Какво представлява кредитната карта за криптовалути?

Криптографските кредитни карти в някои отношения работят подобно на традиционните кредитни карти. Получавате кредитна линия от издателя, за да правите покупки, и трябва да върнете заетата сума заедно с лихвата в края на платежния си цикъл. Вместо да получавате пари обратно или точки обаче, получавате възнаграждения в криптовалута като биткойн или етериум.

Предимства

  • Заработвайте криптовалута при покупки: Това е основният бонус. Можете да натрупвате криптовалута чрез ежедневни разходи, като потенциално увеличавате криптопарите си с течение на времето.
  • Традиционни характеристики на кредитната карта: Вие все още получавате удобството и сигурността на обикновена кредитна карта, с функции като защита на покупките и наблюдение на измамите.
  • Потенциал за по-високи възнаграждения: Крипто наградите могат потенциално да предложат по-висока възвръщаемост в сравнение с традиционните програми за връщане на пари, ако крипто пазарът поскъпне.

Защити

  • Волатилност на криптовалутите: Стойността на вашите криптовалутни награди може да се колебае значително, което означава, че в бъдеще те може да струват по-малко.
  • Плащания: Криптографските кредитни карти често са свързани с годишни такси, такси за транзакции и евентуално такси за конвертиране на награди. Те могат да намалят приходите ви.
  • Ограничена наличност: Криптографските кредитни карти са нов продукт и все още не се предлагат толкова широко, колкото традиционните карти. Възможно е да имате по-малко възможности за избор.

Криптографските кредитни карти могат да бъдат интересен вариант за тези, които искат да харчат и печелят криптовалута чрез ежедневни разходи и не се притесняват от присъщата на криптовалутите волатилност.

Как да изберем правилната кредитна или дебитна карта за криптовалути

Проверете възможностите за теглене на пари от картата, включително лимитите за теглене от банкомат, таксите и достъпността. Уверете се, че картата предлага удобни методи за теглене, които отговарят на вашите нужди, независимо дали става въпрос за пари в брой или за криптовалута.

Освен това е важно да проверите дали картата осигурява широка поддръжка на различни криптовалути, като се уверите, че тя съдържа цифровите активи, които възнамерявате да използвате.

Как да изберем крипто портфейл.

Поддържани криптовалути

Прегледайте списъка на поддържаните криптовалути, за да се уверите, че картата е подходяща за активите, които притежавате или планирате да използвате за разходи. Изберете карта с широка поддръжка на криптовалути, за да постигнете максимална гъвкавост.

Минимален залог

Някои криптокарти изискват от потребителите да заложат минимална сума криптовалута, за да получат достъп до определени предимства или функции. Помислете дали сте готови да направите необходимия залог и преценете свързаните с това рискове и ползи.

Конвертиране (за пътуване)

Ако планирате да използвате криптографската си кредитна или дебитна карта за пътуване, помислете за процеса на конвертиране на валута. Търсете карти, които предлагат конкурентни обменни курсове и минимални такси за конвертиране при използване на картата в чужбина. 

Някои карти могат да предоставят и функции като портфейли с няколко валути или конвертиране на валута без такси, което ги прави идеални за често пътуващи, на които се налага да харчат в различни валути.

Сигурност

Сигурността е важна, когато се работи с финансови инструменти, включително крипто карти. Преценете мерките за сигурност, прилагани от доставчика на картата, като например двуфакторна автентификация, протоколи за криптиране и системи за откриване на измами. 

Допълнително разгледайте дали картата предлага функции като сигнали за транзакции, замразяване на картата или застраховка срещу неоторизирани транзакции или измами.

Заключителни мисли за най-добрите крипто карти: Дебитни и кредитни

Криптокартите предлагат дебитни и кредитни опции. Дебитните карти ви позволяват да харчите наличните криптовалути, без да вземате заем, но стойностите могат да се променят и разходите са ограничени. 

Кредитните карти използват криптовалутата като обезпечение, като предлагат награди и повече разходи, но внимавайте за лихвените проценти и пазарните промени. Вземете предвид таксите, наградите, сигурността, наличността, поддържаните криптовалути и волатилността на криптовалутите.

Въпроси за криптокартите

Как работят криптодебитните карти?

Криптодебитните карти ви позволяват да използвате криптовалутата си като обикновени пари със свързана дебитна карта.

Как работят криптокредитните карти?

Криптографските кредитни карти Ви позволяват да харчите пари назаем срещу притежаваната от Вас криптовалута.

Плащат ли се данъци за криптографските карти?

Правилата за данъчно облагане на криптокартите са различни, така че е най-добре да се консултирате с данъчен консултант.

Какъв е смисълът на криптокартите?

Криптокартите улесняват харченето на криптовалута за ежедневни покупки.

Защо трябва да се сдобия с криптокарта?

Криптокартата предлага удобство и гъвкавост при използването на криптовалута, потенциално с награди.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти