Топ крипто

  4 стратегии за хеджиране в криптовалута

  ⚡️ Как се хеджира криптовалута?

  Например търговец на криптовалута може да открие къса позиция, като продаде биткойн и след това го купи обратно на по-висока цена, което създава компенсираща печалба или загуба от сделката. Откриването на сделки по този начин е известно като хеджиране на биткойни или друга криптовалута.

  ⚡️ Какво представлява хеджиращият фонд за криптовалути?

  Хедж фонд, който инвестира в биткойн . Криптохедж фондовете, подобно на традиционните хедж фондове, инвестират в криптовалути, както и в деривати и фючърси върху блокчейн, като същевременно инвестират в рисков капитал и частен капитал за блокчейн стартъпи.

  ⚡️ Как хеджирате своя портфейл?

  Диверсификацията е една от най-ефективните налични дългосрочни стратегии за хеджиране. Общата волатилност се намалява, като в портфейла се поддържат некорелирани активи и акции. Алтернативните активи са склонни да губят по-малко стойност по време на мечи пазар, така че диверсифицираният портфейл ще има по-ниски общи загуби.

  ⚡️ Как да се хеджирате срещу срив на пазара?

  Ако сте обвързани с някои от по-рисковите си активи, закупуването на пут опции е най-добрият метод за защита срещу потенциални пазарни загуби. Пут опциите ви дават възможност да изберете да продадете, когато нивото на сигурност достигне определена ниска точка.

  Хеджиране в криптовалута

  Като нов инвеститор осигуряването и съхраняването на криптоактивите ви е един от най-сигурните начини да увеличите възвръщаемостта си. Но има и други лесни за използване методи за допълнително увеличаване на тези потенциални печалби!

  През последните пет години интересът към криптовалутите сред американските инвеститори е нараснал 14 пъти, като делът на притежателите им се е увеличил от 1% на 13%. Изглежда, че тази тенденция ще продължи, като експертите от бранша прогнозират, че до 2021 г. цели 26% от американците може да притежават цифрови активи.

  Как да Хеджиране в криптовалута
  Дали криптовалутата е добър хедж

  Много инвеститори, които за първи път навлизат на пазара, искат да увеличат потенциалната възвръщаемост на криптоактивите си, като се научат как да се възползват максимално от тях. Ето четири полезни съвета, които ще ви помогнат да започнете.

  Съдържание

  Добавяне на нови видове криптовалути към инвестиционния ви портфейл

  Инвестирането в различни криптоактиви е един от най-простите начини за намаляване на риска, като в някои случаи се увеличава възвръщаемостта. Диверсификацията или разпределението на активите е терминът, използван в съветите за търговия с криптовалути за тази концепция. Ако пазарът спадне, целта е да диверсифицирате активите си и да осредните загубите си.

  Кой е най-добрият фонд за хеджиране на криптовалути
  Кои Хеджиране в криптовалута

  Инвестирането на 1000 долара в криптовалути е рискована игра както за Боб, така и за Алиса; шансовете обаче са в полза на това Алиса да претърпи по-големи загуби, ако единственият ѝ актив се понижи. От друга страна, пазарът може да се развие в двете посоки за двамата инвеститори, когато се покачи. Ето защо диверсификацията на инвестициите може да е от значение, за да се намалят потенциалните финансови загуби, ако стойността на активите се срине.

  Как се Хеджиране в криптовалута
  Как да Хеджиране в криптовалута

  Днешният пазар предлага огромен потенциал както за печалби, така и за загуби. Когато инвеститорите започнат да диверсифицират портфейлите си, като инвестират в няколко вида криптовалути, тази стратегия може да осигури финансово предимство по време на пазарни спадове, но също така носи присъщ риск.

  Ето само няколко от многото налични разновидности на криптовалутата:

  Какво представлява хеджирането в съветите за търговия с криптовалути?
  Какво е хедж фонд за криптовалути?

  Въпреки че диверсификацията на инвестициите може да помогне за намаляване на рисковете и загубите, за съжаление тя може да доведе и до намаляване на възвръщаемостта.

  Може ли всеки да създаде фонд за криптографски съвети за търговия?
  Как да Хеджиране в криптовалута

  Съвети за крипто търговия

  Копи-трейдингът е начин на инвестиране, при който се възпроизвеждат инвестиционните решения на експертния инвеститор. Тази възможност имат например eToro, Cosmetics и 3Commas.

  Лесно е да започнете:

  • Следвайте търговци въз основа на неща като предишен успех, брой последователи и общ рейтинг на риска (колко рискови са инвестираните активи).
  • За да направите това, отидете в потребителския си профил и кликнете върху връзката „Акаунт“.
  • Когато търговците купуват или продават криптовалута, вашият портфейл прави същото.
  Как да Хеджиране в криптовалута
  Как да хеджираме риска

  Това е напълно автоматизиран подход към търговията с криптовалути, който не изисква никакво проучване или наблюдение на пазара.

  Можете да решите какъв процент от портфейла си да делегирате на всеки търговец, след като вече сте ги избрали. Например, ако общата стойност на инвестицията ви е 1000 долара и я разпределяте между двама търговци – можете да дадете 10% на друг… и т.н. Чрез инвестирането в различни области/многобройни търговци се създава баланс в портфейла ви. Освен това сделките се изпълняват автоматично веднага след като финализирате инвестициите си. Важно е да запомните, че винаги имате възможност да добавите още пари към работещ търговец или да го замените изцяло.

  Стратегии за хеджиране на криптовалута
  Професионалните търговци неизбежно допускат грешки.

  Не можете да предвидите успеха на търговеца или бъдещото развитие на криптоактивите, затова е изключително важно да установите лимит на загубите. Това е автоматична поръчка, която спира вашите копие на съвети за крипто търговия, ако загубите определена сума или стойността на актива спадне.

  Хеджиране на биткойни със CFD-та

  Токен на DeFi Bet

  Хеджиране в криптовалута
  Тук започва техническата част.

  В контекста на DeFi стейкинга „стейкинг“ се отнася до блокирането на криптоактивите ви в специализирани самостоятелни платформи, известни като „децентрализирани приложения“. За да получавате годишна лихва, трябва да заложите средствата си в пул за залагане на DeFi.

  Децентрализираното финансиране или DeFi е клон на сектора на криптовалутите, който превръща конвенционалните финансови услуги като кредити и застраховки в приложения, базирани на блокчейн. Основната разлика е, че вместо да бъдат контролирани или поддържани от едно лице, тези децентрализирани финансови приложения се управляват от собствените им потребителски общности и чрез автоматично изпълними компютърни програми, известни като „интелигентни договори“.

  Метод за къси продажби
  Как да започнете да хеджирате криптовалути

  Ако не сте запознати с децентрализираните приложения и интелигентните договори, разгледайте тези статии.

  Планът 5x/10% е чудесна стратегия за получаване на заплащане за съхраняваните активи, ако възнамерявате да придобиете единствено криптовалути и да ги съхранявате цяла година. Това е сравнимо с внасянето на пари в спестовна сметка, с тази разлика, че вместо да печелите по-малко от 1% годишно, потенциално можете да получите до пет или дори десет пъти повече от тази сума.

  Печелившо ли е копието на криптовалута Съвети за търговия с криптовалути?
  Топ стратегии за хеджиране на криптовалути

  Въпреки че не всички криптовалути могат да бъдат залагани, на тази страница има списък със съвместими активи. При участие в платформите на DeFi потребителите трябва да са наясно с няколко други риска в допълнение към тези, които вече са налице при търговията с криптовалути. Някои примери са изброени по-долу:

  • Няма регулации за децентрализираните мрежови устройства (DND), което означава, че те не могат да бъдат подкрепени от правителства.
  • Стойността на заложения актив може да спадне, като в този случай ще трябва да изчакате, докато се възстанови, за да получите своята лихва.
  • Винаги съществува риск платформата, на която залагате, да фалира или да изпадне в несъстоятелност.
  • Преди да инвестирате, направете проучване и заложете само това, което можете да си позволите да загубите.
  • Хеджирането на криптоинвестициите ви е интелигентен начин да защитите негативните си ефекти, като същевременно се възползвате от потенциала за растеж на пазара. Чрез диверсифициране на портфейла си, копи-трейдинг и използване на платформи за DeFi залози можете да сведете до минимум риска, като същевременно увеличите възвръщаемостта. Така че излезте навън и започнете да се хеджирате.

  Преди да поверите парите си на софтуера за залагания Defi, не забравяйте да си напишете домашното.

  Как работи DeFi?
  Ръководство за хеджиране в криптовалута

  Използването на криптовалутни деривати може да защити сделките ви от внезапни пазарни промени.

  Какво точно представлява хеджирането?

  Целта на хеджирането е да се намалят рискът и загубите, които могат да възникнат в резултат на колебанията на пазарните цени. То включва създаването на две сделки в същата посока, в която очаквате да се движи пазарът, и една в противоположна посока.

  Това е втората резервна сделка, която поставяте, ако пазарът се обърне срещу вас, и която има за цел да компенсира загубите от първата ви сделка.

  Топ стратегии за хеджиране на криптовалути
  Какво представлява търговията с копия на криптовалути?

  Пазарът на фючърси е популярен метод за хеджиране на залози от страна на крипто инвеститорите. Когато две страни се договорят да търгуват с определен актив на определена цена и дата, това е известно като създаване на дълга или къса позиция на фючърсния пазар.

  • Дълга позиция: Смятате, че цената на даден актив ще се повиши в бъдеще, затова се съгласявате да го купите на днешната цена в определен срок.
  • Отрицателна цена: когато смятате, че стойността на даден актив ще се понижи, се съгласявате да го продадете на днешната цена в определен период.

  Съветите за търговия с фючърси на криптовалути са силно спекулативна и опасна дейност, в която новаците не трябва да участват. Въпреки че няма ограничение за това колко пари можете да спечелите с фючърсната търговия (няма такова нещо като безкрайна печалба), тя е свързана с безкрайно голям риск. Макар това да означава, че понякога ще дължите на борсата повече, отколкото сте депозирали първоначално, сумата, която можете да загубите, теоретично е безкрайна.

  Защо трябва да вложите част от парите си в криптовалутни хедж фондове?
  Какво означава да инвестирате в DeFi?

  Топ стратегии за крипто хеджиране

  Като трейдър можете да използвате четирите стратегии по-долу, за да защитите активите си в криптовалута от волатилността на пазара.

  1. Къси продажби

  Ако търговецът вярва, че стойността на притежавания от него актив ще намалее, късите продажби са ефективен начин за печелене на пари. Тази инвестиционна стратегия включва търговци, които разтоварват текущите си активи и се връщат, за да ги купят обратно на по-ниска цена, когато цената спадне. По този начин инвеститорите могат да максимизират печалбите си, както и да увеличат покупателната си способност.

  Когато трябва да предпазите риска от понижение на дългата си позиция в същата или свързана с нея криптовалута, късите продажби са идеален вариант. Късите продажби помагат за намаляване на всякаква дълга експозиция, докато маржин търговията осигурява по-голяма гъвкавост и сила с увеличената възможност за заемане на средства, въпреки че може да направи нещата по-сложни, тъй като може да повиши ликвидационната ви цена.

  Безсрочни суапове
  Къси продажби

  2. Бъдещето е светло.

  Фючърсните договори са финансови споразумения между две или повече страни за покупка или продажба на актив в предварително определен момент. Фючърсите могат да се търгуват преди определената дата на вторичните пазари. Тези договори се наричат деривати, включително договори за разлика (CFD), опции и суапове. Инвеститорите, които смятат, че дадена акция е надценена и предстои да се понижи, могат да открият къса позиция. На вторичните пазари те могат да спечелят пари от инвестицията и да ги реинвестират, когато цената спадне.

  Фючърсите върху криптовалути позволяват на инвеститорите да поддържат изгодни позиции на пазара, като по този начин реализират максимална възвръщаемост от инвестициите си.

  Фючърсните договори са идеалната инвестиция за тези, които искат да предпазят активите си от непредсказуемостта на пазара и да си осигурят печалби в нестабилна среда. Като блокирате инвестициите си за предварително определен период от време, можете значително да ограничите излагането си на крипто волатилността.

  Опциите също действат като деривати на пазара на криптовалути.
  Бъдещето е светло.

  3. Безсрочни суапове

  Безсрочните суапове са революционна форма на деривати, която дава на инвеститорите свободата да купуват или да извличат печалби от базов актив без твърд краен срок. Инвеститорите могат да избират кога да затворят позицията си, което им осигурява несравнима гъвкавост и контрол върху инвестиционния им път.

  Вечните суапове са отличен начин за инвеститорите да получат допълнителна покупателна способност от тази, която вече имат, което им позволява да се възползват от ценовите колебания, като същевременно запазват позицията си на спот пазара. Освен това при вечните суапове се използва система за финансиране, която редовно осигурява отстъпки при държане на мястото – тази такса се приспада от първоначалния маржин депозит. В крайна сметка, това ви дава повече пари за вашите пари и запазва парите в джоба ви!

  Ежедневни съвети за търговия с криптовалути
  Как да хеджирате портфейла си от криптовалути

  Инвеститорите на дребно намират огромна стойност в стратегията за вечни суапове, тъй като тя им позволява да си осигурят позиции, без да определят дата на изтичане. Продължаващата ѝ популярност нарасна до небето, превръщайки я в решение за много търговци на криптовалути, които искат да увеличат покупателната си способност.

  Структурата на стимулите за безсрочен суап дава допълнителен тласък на търговците да купуват активите, когато цените са ниски, за да възстановят баланса на пазара. Лихвите за финансиране са разработени умишлено с цел стабилизиране на разходите.

  Как да хеджирате портфолиото си от DeFi
  Какво е късо хеджиране?

  4. Опции

  Опциите също действат като деривати на пазара на криптовалути. Чрез опциите инвеститорите могат да залагат на увеличението, намалението или волатилността на базовия актив, без реално да го купуват или продават. Това позволява хеджиране при криптовалутите чрез ограничаване на загубите в посока надолу, които могат да възникнат по време на спад на пазара.

  С пут опцията инвеститорът залага на спад на цената и стойността на опцията ще се увеличи, ако базовият актив падне под цената на упражняване. Това осигурява високо ниво на ливъридж защита срещу риск от понижение на относително ниска цена.

  Хеджирането не е защитено от риск, както всяка друга финансова стратегия, и няма гаранция, че ще направи инвестицията ви успешна. Ако се извърши правилно и моментът е идеален, хеджирането може да генерира печалби, като ви позволи да купувате на по-ниска цена. Без правилно прилагане обаче хеджирането може да доведе и до значителни загуби.

  Какво е късо хеджиране?
  Какво е късо хеджиране?

  Когато инвеститорът има голям портфейл, предимствата на хеджирането са по-изгодни, отколкото да не се хеджира; затова крипто инвеститорите трябва да хеджират залозите си, особено суинг трейдърите.

  Какво е късо хеджиране?

  Ако искате да защитите текущите си инвестиции от потенциални загуби, помислете за използване на деривати и къси позиции в даден актив. Тази стратегия включва продажба на инвестицията на предварително определена цена, като я предпазва от по-нататъшно обезценяване.

  Защо трябва да инвестирате пари в хедж фондове за криптовалути?

  Волатилността е характерна за пазара на криптовалути, което означава, че цената на всяка цифрова валута може да варира драстично с течение на времето. Например, между януари и април 2021 г. биткойнът поскъпна експоненциално, като стойността му се увеличи със 125%, само за да се срине по-късно с 54%. За щастие, скоро след това се възстанови и нарасна с 59%. Тази волатилност служи като напомняне за това колко бързо могат да се променят цените в това пространство.

  Защо трябва да инвестирате пари в хедж фондове за криптовалути?
  Какви са някои примери за DeFi?

  Поради волатилността на пазара е рисковано да се инвестира в криптовалута, защото трябва да се знае накъде ще се обърне пазарът. Въпреки това хеджирането на залозите чрез инвестиране в множество криптоактиви може да намали някои загуби, ако пазарът вземе негативен обрат.

  Тъй като пазарът на криптовалути непрекъснато се развива и разширява, имате безброй възможности да реализирате печалба от инвестициите си. Посочени са само няколко техники за разширяване на обхвата на парите ви и оптимизиране на потенциала за растеж, в зависимост от това колко смели се чувствате. Въпреки това е важно да помните и квинтесенцията на инвестиционната поговорка: Ако в задната част на съзнанието ви се крие страх от загуба, тогава не поемайте никакви рискове. Най-добрият вариант, когато времената станат трудни, е да намалите или да затворите позицията си, а не да я закриете напълно. Не забравяйте, че трябва да инвестирате и търгувате само със сума, която няма да разбие банката, ако нещо се обърка!

  Метод за къси продажби
  Растящи DeFi протоколи за хеджиране на риска

  Съдържанието е предназначено само за образователни цели и не трябва да се възприема като инвестиционен съвет. Нищо, споменато в това произведение, не представлява призив, предложение или оферта за покупка или продажба на криптоактив. съвети за търговия с криптовалути на всеки финансов пазар са свързани с присъщи рискове и могат да доведат до загуба на вашите средства. Преди да вложите пари в каквото и да било, винаги трябва да направите значителни.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии