Търговия с криптовалути на суинг: Какво е това и как да се включите в него

⚡️ Коя е най-добрата монета за суинг търговия?

При суинг търговията с криптовалути обикновено се избират най-ценните криптовалути. Обикновено това са най-активно търгуваните криптовалути на борсите за криптовалути и на търговските площадки, като например Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и Tether (USDT).

⚡️ Защо суинг трейдърът на криптовалути се занимава с толкова много неща?

Цената на биткойн се колебае по различни причини, включително търсене и предлагане, настроения на инвеститорите и потребителите, правителствени правила и медийно внимание. Тези фактори си сътрудничат, за да предизвикат волатилност на цените.

⚡️ Какво представлява суинг търговията с биткойни?

Суинг търговията с криптовалути е комбинация от двете. Суинг трейдърите инвестират в дългосрочен план. Те обаче винаги са нащрек за нови инвестиционни възможности. Ежедневно, дори и да не извършват трансакции всеки ден, те обикновено са наясно с движенията на пазара на криптовалути.

⚡️ Коя монета ще избухне през 2025 г.?

От 2022 г. до 2025 г. Avalanche почти сигурно ще бъде една от най-експлоатиращите криптовалути.

Съдържание

Какво е суинг търговия с криптовалута и как работи?

Ако искате да инвестирате в краткосрочен до средносрочен план, суинг търговията с криптовалути може да е подходяща за вас. Този подход включва купуване и продаване на фючърсни договори, за да се възползвате от ценовите промени. Целта на тази стратегия е да се забележат всички „колебания“ на пазара в продължение на дни, седмици или месеци.

Можете ли да търгувате със суинг търговия с криптовалута
Добра идея ли е суинг търговията с криптовалути?

Има две стойности, върху които търговците се фокусират, когато наблюдават дадена акция или стока: цената на отваряне и цената на затваряне. Тези цени могат да бъдат прогнозирани, като има известна свобода на действие за корекции по време на пазарните спадове.

Колко печелят суинг търговия с криптовалута
Възможно ли е да забогатеете от суинг търговия?
  • Най-доброто време за влизане в нова позиция е, когато пазарът е в бичи тренд. Когато пазарът достигне връх, той ще започне да спада, предоставяйки възможност за къса сделка.
  • Максимално допустимата волатилност е близка до текущата цена и няма минимуми на суинг. Когато пазарът спада и се възстановява, това дава възможност за дълга сделка.

На тенденциозни пазари, като форекс пазара, фондовия пазар и криптовалутите, техниките за суинг търговия работят добре. Биткойн, Етериум , и Тетер са едни от най-подходящите криптовалути за суинг търговия с криптовалути, ако сте начинаещ. Това се дължи на голямата им пазарна капитализация и активния обем на търговия, което ги прави едни от най-активно търгуваните и ликвидни активи.

Ръководство за суинг търговия с криптовалути
Коя е най-добрата времева рамка за суинг търговия с криптовалута?

Техническият анализ е най-разпространеният инструмент, използван от успешните суинг трейдъри на криптовалути за откриване на дневните и седмичните тенденции. Фундаменталният анализ също е от съществено значение, тъй като икономическите събития могат да се случват в продължение на няколко дни или седмици.

Дневна търговия и суинг-търговия с криптовалути.

Дневните трейдъри се стремят да се възползват от краткосрочните покачвания на цените през деня, докато суинг трейдърите се стремят да се възползват от по-дългосрочните движения на цените. Дневните трейдъри активно наблюдават позициите си и рядко оставят залозите си отворени за повече от един ден, докато суинг трейдърите могат да оставят позициите си отворени за няколко дни или седмици.

Как да започнете суинг търговия с криптовалута
Как да направим 100-дневен суинг търговия с криптовалута

Дневните трейдъри често използват техническия анализ, за да идентифицират краткосрочните тенденции и да се опитат да се възползват от тях. Те могат също така да използват индикатори като пълзящи средни, нива на подкрепа и съпротива и други модели на графиките, за да определят кога да влизат и излизат от сделките. От друга страна, суинг трейдърите се фокусират повече върху фундаменталния анализ. Те разглеждат новинарски събития, икономически доклади, съобщения на компании и други източници на информация, за да определят пазарните тенденции. Тези трейдъри са по-склонни да задържат позиции за по-дълги периоди, за да максимизират печалбите си.

Кои монети са подходящи за суинг търговия
Какво представлява стратегията за суинг търговия?

Решението между дневна и суинг търговия с криптовалути в крайна сметка се определя от инвестиционните предпочитания и цели на инвеститора. Някои трейдъри обичат да извършват всичките си транзакции през деня, докато други се колебаят дали да държат позиции през нощта. Освен това някои трейдъри могат да се възползват от бързо развиваща се обстановка, докато други искат по-спокоен стил на търговия.

Какво представлява суинг търговия с криптовалута
Ръководство за начинаещи за суинг търговия с криптовалути

Въпреки това, преди да приложите някой от тези методи на практика в плана си за търговия, е добре да ги изпробвате на демо сметка.

Стратегии за суинг търговия с криптовалути

Търговията с криптовалута на суинг е малко по-сложна от търговията с фиатна валута, тъй като суингът включва различни видове поръчки, спредове и поръчки за спиране на загубите. Когато става въпрос за търговия с криптовалути, има многобройни методи, които можете да използвате; въпреки това ще ви отнеме известно време, за да разберете кои от тях най-добре отговарят на вашите нужди. По-долу сме предоставили два често срещани примера.

Как да търгуваме суинг търговия с криптовалута през май 2023 г.
Коя е най-добрата криптовалута за суинг търговия?

„Невъзможност за бягство.“

Този метод се основава на намирането на точки, в които пазарът се обръща, спира или отскача. Поради тази връзка с линиите на подкрепа и съпротива, трейдърите често мислят за него като за „капан“ между горна и долна граница. Ако цената все пак пробие под подкрепата, трейдърът изчаква значително движение на цената (свещта да затвори над подкрепата), преди да открие разширена позиция. Целта е да се излезе от сделката, преди натискът на купувачите да достигне нивото на съпротива.

Колко печели суинг трейдърът на криптовалути
Какво е Reddit swing trading crypto?

Целта е да се използва третосрочна графика на свещник, за да се идентифицират и използват потенциалните възможности за покупка. За да гарантирате успеха на този план, първо трябва да сте запознати с ежедневната свещникова графика, както и с нивата на подкрепа и съпротива. Вашият стоп лос и тейк профит също ще бъдат важни, тъй като те ще гарантират, че няма да се презапасите.

Можете ли да си изкарвате прехраната с дневна търговия с криптовалута?
Колко печели средно дневният търговец на криптовалути?

„Следване на тенденциите“.

Този подход, както подсказва името му, се състои в следване на съществуващата пазарна тенденция. Когато пазарът е във възход, търговецът купува на ниски цени и продава на високи.

„Да хванеш вълната“.

Както подсказва името, целта на този подход е да се направи единичен ход на пазара в тенденция след края на отдръпването.

Печеливша ли е дневната търговия с криптовалута?
Коя е най-добрата криптовалута за дневна търговия?

Това е чудесна стратегия за търговия с биткойн, тъй като ви позволява да се възползвате от краткосрочните тенденции, като същевременно ограничавате риска. Следването на тази стратегия може да увеличи печалбите ви и да сведе до минимум загубите ви. Така че давайте напред и я изпробвайте!

Как да търгуваме с акции при колебания
Кой е най-добрият индикатор за суинг търговия?

Стратегии за търговия с криптовалута за суинг трейдъри

Независимо дали търгувате с биткойни или други алтернативни валути, има няколко инструмента, които могат да ви помогнат да развиете подхода си към суинг търговията и да ви осигурят увереност, когато нещата се объркат.

Social Trader

Ако търгувате с криптовалута и искате да знаете как пазарът променя цените, можете да използвате копиращ търговец. С помощта на този инструмент хората могат да следят вашите търговски предложения, а също и успешните сделки на други хора. Така че той е идеален за тези, които все още експериментират в тази област.

Как да търгуваме с акции при колебания
Колко може да спечели суинг трейдърът?

Благодарение на функцията за копиране можете да копирате сделките на по-опитни трейдъри и да се учите от тях в процеса на работа. Платформата им предлага и широк набор от образователни материали, които да ви помогнат да изградите уменията си. Така че, ако искате да овладеете техниката си за суинг търговия, eToro е чудесно място да започнете.

Автоматизация и сигнали

Автоматизираните технологии, като крипто ботове и сигнали, могат да ви помогнат да правите повече сделки по-бързо. Търговските роботи ще сканират пазара и ще купуват и продават активи, когато са изпълнени определени условия.

Съществуват много различни видове роботи, които отговарят на различните методи за суинг търговия. Можете също така да създавате роботи, които работят според вашите спецификации, например по обем, транзакции, време и цена.

Определение за суинг търговия
Кой RSI е най-подходящ за суинг търговия?

Някои платформи събират сигнали от различни източници, които могат да бъдат автоматизирани или ръчни. Тъй като те работят 24/7, с тях могат да се използват техники за суинг търговия.

Технически анализ

Нивата на подкрепа и съпротива, индексът на относителната сила (RSI), лентите на Болинджър, възстановяването на Фибоначи, обемът, стохастичният осцилатор и пълзящите средни са обичайни инструменти, използвани от суинг трейдърите на криптовалути.

Добър ли е MACD за суинг търговия с криптовалута
Стратегии за суинг търговия за начинаещи

Техническите инструменти помагат на трейдърите да откриват бичи и мечи зони на графиката, където могат да купуват и продават. В резултат на това трейдърите се стремят да идентифицират два вида възможности: тенденции и пробиви. Дългосрочните пазарни движения се определят от краткосрочни колебания, известни като тенденции. Пробивите отбелязват началото на нова посока.

Стратегии за суинг търговия, които работят
Подходяща ли е суинг търговията за криптовалутите?

Пълзящите средни са един от най-популярните индикатори за суинг търговия. Те изчисляват средната стойност на движението на цените на криптоактивите за определен период. Ако се открие някакво пресичане, то може да показва силна или слаба инерция. Пълзящите средни могат да се използват и като нива на подкрепа и съпротива.

Инструменти за управление на риска

Златното правило на всяка техника за суинг търговия е никога да не влагате на пазара повече пари, отколкото сте готови да загубите. Най-ефективният подход за намаляване на риска, като същевременно останете в търговията, е да установите нива на стоп-загуба.

Какви са недостатъците на суинг търговията
Рискова ли е суинг търговията?

Трябва да поставите стоп лос, за да защитите средствата си, докато не седите пред компютъра си. Стоп търговията често изисква задържане на позиции през нощта, така че стоп лосът е необходим, за да защитите парите си.

Процесът е следният: Първо, правите залог и ако залогът спечели, печалбата ви (минус залога) се превежда обратно в сметката ви. Ако залогът е губещ, можете да изтеглите печалбата си. Предимството на честото презалагане на екзотична опция е, че независимо колко зле вървят нещата за фондовия пазар, вие все още получавате заплата.

Коя е най-добрата времева рамка за суинг търговия с криптовалути?
Трудно ли е да се търгува с криптовалута със суинг?

Плюсове на търговията с криптовалути чрез суинг техники

Въпреки че суинг търговията може да изглежда проста техника за усвояване, тя не е толкова трудна, колкото други техники за търговия с криптовалути. Освен това с тази стратегия може да получите различни предимства:

  • Дългосрочна стратегия. В сравнение с други форми на търговия суинг търговията не изисква дълги часове наблюдение, тъй като сделките могат да продължат дни или дори седмици.
Коя е най-волатилната криптовалута?
Коя криптовалута е най-добра за дневна търговия?
  • По-малка интензивност. Суинг търговията с криптовалути може да бъде по-малко стресираща от дневната търговия, тъй като е свързана с по-дълъг период от време и по-малко сделки.
  • Търговия на непълно работно време. В резултат на всичко това е възможно да работите на пълен работен ден, докато търгувате.
  • Волатилност. Тъй като търговията с криптовалути на движещ се пазар като този на биткойн е свързана с голяма волатилност, важно е да се разбере. Пазарът на криптовалути е изключително волатилен, което може да е привлекателно за опитните суинг трейдъри.

Недостатъци на Swing Trading Crypto

Суинг търговията с криптовалути може да бъде трудна както за начинаещи, така и за експерти.

Коя е най-стабилната криптовалута
Плюсове и минуси на суинг търговията
  • Риск през нощта. Суинг търговията може да доведе до значителни загуби, тъй като държите позициите си отворени за по-дълго време, отколкото дневните търговци. Също така вземете предвид всички разходи за суап през нощта.
  • Пропуски в цената. Ценови гапове могат да възникнат, когато търговците държат отворени позиции през нощта или през уикенда. Това може да се случи, когато новините и анализите се провеждат в часовете за търговия.
  • Определяне на пазарния момент. Дори за опитните търговци на криптовалути пазарните колебания могат да бъдат трудни за предвиждане.
Стратегии за търговия за суинг трейдъри
Стратегии за търговия за суинг трейдъри

Тактики за суинг търговия

Ако сте суинг трейдър, вероятно прекарвате по-голямата част от времето си в разглеждане на многодневни модели на графики. Някои от най-често срещаните включват пресичане на пълзящи средни, модели на чаша и дръжка, модели на глава и рамене, флагове и триъгълници. В допълнение към тези индикатори, ключовите обръщащи свещи също могат да ви дадат солидна представа кога да влезете или излезете от дадена сделка.

В крайна сметка всеки суинг трейдър създава план и стратегия, които му дават предимство пред повечето сделки. Това включва намиране на търговски настройки, които обикновено водят до предвидими движения в цената на актива. Това обаче не е лесно и нито една стратегия или настройка не работи през цялото време. При благоприятно съотношение риск/печалба не е необходимо да печелите всеки път. Колкото по-благоприятно е съотношението риск/печалба на дадена стратегия за търговия, толкова по-малко пъти трябва да се печели, за да се генерира обща печалба след множество сделки.

Стратегии за търговия за суинг трейдъри

Предимство на суинг търговията
Недостатъци на суинг търговията

Демо сметката е идеален начин да изпробвате суинг търговията с криптовалути без никакъв риск. Ще можете да се запознаете с пазарите в реално време и да почувствате какво е, преди да поемете какъвто и да е ангажимент за пари.Когато сте готови да тествате подхода си за суинг търговия, повечето брокери предоставят безплатна демо сметка, която включва симулирани пари. Никога няма да излагате на риск собствените си пари, когато тествате техниката си за суинг търговия.

Особености на суинг търговията с криптовалути
Търговия в рамките на деня и суинг търговия: каква е разликата?

Следете биткойн.

На пазара на криптовалути повечето алткойни са положително или отрицателно свързани с движението на биткойна, което води до спад на цените на криптовалутите, когато BTC се покачва. Това се дължи на хората, които се изтеглят от алткойн сектора и инвестират в биткойн.

Ако пък цената на биткойна спадне внезапно, криптовалутите вероятно ще поевтинеят. В резултат на това търговията с алткойни, когато цената на биткойн постепенно се увеличава с течение на времето, често е най-добрата възможност.

Как да търгуваме успешно с криптовалута
Коя е най-добрата времева рамка за суинг търговия с криптовалута?

Разходите по заема, включително лихви и такси.

При извършване на суинг сделки с криптовалути спредовете се плащат по-рядко и са с по-малък размер. От друга страна, на суинг трейдърите се начислява суапова цена, която представлява лихвен процент, налаган върху овърнайт позиции.

Някои фирми могат да начислят високи комисиони или други разходи при откриването на сметка, затова първо ги проверете два пъти. Възможно е да ви бъдат начислени данъци върху търговията с криптовалути във вашата страна в зависимост от регулаторната ви рамка.

Кои криптовалути са най-добри за суинг търговия
Какво е суинг търговия с криптовалута?

Образование

Колебанията на криптовалутите могат да привлекат новаци, които се интересуват от изучаване на средносрочна и дългосрочна търговия. Въпреки това ще ви е необходим достъп до отлични учебни материали и допълнителни инструменти, за да разширите познанията си.

Курс със съдържание може да бъде всичко – от програма за обучение по криптовалути, през дискусионен форум до онлайн книга за суинг търговия. Когато избирате крипто брокер, помислете за това.

Разумно ли е да търгувате с криптовалута
Печеливша ли е суинг търговията с криптовалути?

Анализ

При разработването на ефективни стратегии за суинг търговия се използват технически методи, както и фундаментални изследвания.

Ако сте наясно с дневните графики на свещите и индикаторите, сте започнали отлично. Задължително е обаче да сте наясно с важните събития и финансовите отчети, които могат да повлияят на пазара.

Трудно ли е да се търгува с криптовалута на суинг
Коя монета е най-добра за търговия в рамките на деня?

Що се отнася до криптовалутите, заслужава си да следите авторитетни източници като Binance, Coin Metrics, CoinDesk или Coin Telegraph.

Последна дума за Swing Trading Cryptocurrency

Много хора са привлечени от суинг търговията на пазара на криптовалути, тъй като тя изглежда като по-лесен и по-малко времеемък метод в сравнение с други видове търговия. Но преди да направят каквито и да било сделки, начинаещите инвеститори трябва да научат как да търгуват със суинг криптоактиви и да се почувстват комфортно в процеса, като практикуват на демо сметка. След като усвоите основите, можете да започнете да мислите върху кои криптовалути искате да се съсредоточите за своите суингове.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии