Топ крипто

  Доставчици на сигурни имейли за защита на личните ви данни през 2023 г.

  Съдържание

  ⚡ Безопасен доставчик на услуги ли е Gmail?

  Gmail използва стандартно криптиране на транспортния слой (TLS) за защита на имейлите по време на пренос. Ако изпращате имейл до някого, чийто доставчик също поддържа TLS, преходът на вашия имейл ще бъде защитен. Въпреки това, след като имейлът пристигне в пощенската кутия, съдържанието на вашия имейл ще бъде видимо за доставчика.

  ⚡ Защо трябва да криптирам имейлите си?

  Имейлите често се използват за изпращане на поверителна информация, така че тяхната сигурност е от първостепенно значение. Въпреки това електронната поща като метод за изпращане на съобщения не се е развила толкова много от създаването си. Това означава, че има много начини имейлът ви да бъде подправен или прочетен от любопитни лица.

  ⚡ Нуждаете ли се от доставчик на услуги, за да криптира електронната ви поща?

  Не, не е необходимо да се регистрирате при доставчик на услуги, за да криптирате имейла си. Възможно е да го направите ръчно. Един от най-популярните методи е PGP, но ще трябва да помолите всички, с които общувате, да го настроят в имейлите си. Много по-лесно е да използвате доставчици на криптирани от край до край имейли.

  ⚡ Какво може да се случи, ако хакер превземе електронната ми поща?

  Всеки имейл, който хакерът ще изпрати от вашия акаунт, ще бъде изпратен от вас. Това може да изложи репутацията ви на риск, особено ако се комбинира с искания за парични преводи. Другите ви онлайн акаунти също разчитат на сигурността на електронната ви поща. Така че превземането на имейл акаунта ви означава превземане на значителна част от вашата онлайн идентичност.

  ⚡ Как да разбера, че някой е прочел личните ми имейли?

  Въпреки че има някои очевидни признаци, че електронната ви поща е била хакната, много по-трудно е да се определи дали някой е прочел имейлите ви. Представете си, че полицията проявява интерес към вашите съобщения. Какво ги спира да поискат от вашия доставчик на електронна поща достъп до съдържанието на съобщенията ви през задната врата? Единственият начин да сте сигурни, че непреднамерените читатели няма да прочетат имейлите ви, е да използвате криптиране от край до край.

  Google, Microsoft и Yahoo очевидно не са най-сигурните доставчици на електронна поща. Нито един от тях не криптира съобщенията ви от край до край и не се отнася много сериозно към поверителността ви. Някои потребители все още са изненадани да научат, че Google и други сканират имейлите ви за ключови думи, за да показват по-персонализирани реклами.

  Нещо повече, нито една от тези три компании няма да възрази, ако правителството реши да следи пощенската ви кутия. А и историята на нарушенията на сигурността на данните им не е толкова добра.

  What is the most secure email service?

  За щастие, на пазара има повече от една алтернатива. Днес ви представям нашите 10 най-добри доставчици на сигурни имейли, които ще защитят личните ви данни. Всяка от тези сигурни услуги за електронна поща криптира съобщенията ви, така че нито те, нито някоя трета страна да не може да дешифрира съдържанието им. Освен това всички те печелят пари от продажбата на премиум планове, а не от реклами или от вашите данни.

  Но как да изберете най-добрата услуга за сигурна електронна поща? Е, има лични предпочитания, но също така имам списък с критерии, на които трябва да отговаря, които съм описал подробно по-долу

  Is there an encrypted email service?

  Най-добрите доставчици на защитени имейли през 2023 г:

  1. ProtonMail – Сигурен имейл доставчик с най-добро съотношение цена/качество и поверителност
  2. Startmail – Най-добрият имейл за потребители, работещи само с настолни компютри
  3. Tutanota – Най-добрият защитен имейл за всяко устройство
  4. Zoho Mail – част от най-добрия пакет продукти за B2B сигурност
  5. Thexyz – Отличен набор от функции

  Топ 10 сигурни имейл услуги – нашият списък

  Най-добрите услуги за криптирана електронна поща имат функции за сигурност като криптиране от край до край, 2FA и репутация, която не включва сериозни уязвимости или пробиви в сигурността.

  What is safer than gmail?

  Въпреки че повечето от тези услуги предлагат безплатни версии, те са малко недостатъчни. Премиум плановете добавят важни функции като много повече място за съхранение и приоритетна поддръжка на клиенти. Разгледайте описанията на всяка услуга за сигурна електронна поща, за да разберете коя от тях отговаря най-добре на вашите нужди.

  1. ProtonMail – най-доброто съотношение между цена и поверителност

  Как да използвам Proton Mail?

  Започнат през 2013 г. от учени от ЦЕРН в Швейцария, ProtonMail се превърна в може би най-популярния и най-добре защитения доставчик на електронна поща.

  Тази услуга с отворен код има стриктна политика за забрана на записите и използва криптиране от край до край. Потребителите могат дори да изпращат криптирани съобщения на тези, които не използват ProtonMail. Всички техни сървъри се съхраняват дълбоко в ядрен бункер, на повече от три хиляди метра под земята.

  ProtonMail няма десктоп приложение и използва уеб базиран клиент, който работи с всички популярни браузъри. Неотдавна неговият потребителски интерфейс беше преработен със свеж и модерен вид, за да можете да получите най-доброто изживяване. Що се отнася до мобилните устройства, можете да изтеглите приложения за Android и iOS.

  Приложенията за смартфони са много по-удобни за ползване и модерни. Както обикновено, мобилните приложения имат по-малко настройки, но една от тях наистина ни хареса – Комбинирани контакти, която ви позволява автоматично да попълвате имейл адреси от други ваши акаунти.

  Какво е Proton Mail и как работи?

  Планът Plus на ProtonMail ви позволява 5 GB място за съхранение и дава 5 имейл псевдонима заедно с поддръжка на собствен домейн, наред с други неща. В същото време планът Unlimited за 7,99 USD/месец идва с 500 GB, 15 имейл псевдонима, поддръжка на много потребители и ProtonVPN. Има вероятност той да включва и предстоящото решение за съхранение ProtonDrive.

  Има и безплатна версия, но тя ви позволява само 1 GB място за съхранение и 150 съобщения на ден. Освен това поддръжката на клиенти е ограничена.

  Ако не смятате недостатъците на ProtonMail за пречка и не се страхувате, че няма да имате резервно копие, в случай че забравите паролата си, този защитен имейл е чудесен избор. Тя е също толкова сигурна и поверителна (въпреки че разкриха IP адреса на френски активист, след като бяха притиснати от швейцарските власти – проблем, който можете да решите с VPN!), а към нея всеки ден се добавят страхотни функции.

  Добър ли е Proton Mail за лична употреба?

  Плюсове

  • Политика за забрана на записите
  • Криптирани съобщения до всеки
  • Импортиране на CSV контакти
  • Саморазрушаващи се имейли
  • Над 20 езика на акаунта
  • Може да регистрира IP адреса ви, ако сте заподозрян за престъпление.

  Против

  • POP3 не се поддържа
  • Може да регистрира IP адреса ви, ако сте заподозрян за престъпление.

  2. Startmail – най-добрият имейл за потребители, които използват само настолни компютри

  Как работи StartMail?
  Безплатна версия:Не
  Платформи:Само в уеб
  Съхранение:10 GB
  Текуща сделка:🔥Получете Startmail, сега 50% OFF!🔥

  Ако Startmail ви звучи непознато, може би сте чували за друг техен проект: startpage.com. Това е търсачка, която не проследява никакви ваши данни. По същество Startmail използва същите основни ценности и ги прилага тук.

  На практика това означава, че Startmail е една от най-сигурните услуги за електронна поща. Тя напълно интегрира PGP, така че можете безопасно да общувате с други потребители, които са настроили PGP. Уточнението е, че PGP се прилага само от страна на сървъра, което означава, че това не е истинска настройка от край до край, с която ще чуете да се хвалят други доставчици. Възможно е също така да добавите двуфакторно удостоверяване, за да гарантирате, че електронната ви поща ще остане непробиваема, дори ако някой разбере паролата ви.

  Защо да използвате StartMail?

  Значителното предимство е, че тя ефективно интегрира имейлите на горелките в своя режим на работа. Можете бързо и лесно да добавяте допълнителни псевдоними, например когато се регистрирате някъде и ви трябва бърз адрес за изхвърляне. Той работи перфектно и когато създавате имейл с единствената цел да продадете нещо в Craigslist.

  Въпреки че StartMail не предлага специални мобилни приложения, самият уебсайт е напълно адаптивен и работи добре на повечето устройства. Освен това, с пълната поддръжка на IMAP и SMTP, ще можете да получавате имейлите си чрез обичайната си услуга. Въпреки че тази пощенска кутия е само платена и започва от 2,50 USD/месец, получавате пълен 7-дневен пробен период, включващ всички основни функции на платформата.

  Безплатен ли е StartMail?

  Плюсове

  • Поддържа PGP
  • Може да добавите няколко псевдонима
  • Поддръжка на IMAP/SMTP
  • 10 GB криптирано съхранение в облака

  Против

  • Криптирането не е от край до край
  • Ограничителна пробна версия

  3. Tutanota – Най-добрият защитен имейл за всяко устройство

  Как работи Tutanota?
  Безплатна версия:Да, 1 GB
  Платформи:Windows, macOS, iOS, Android
  Съхранение:1-10 GB

  Доставчик на защитена поща с отворен код от край до край с повече от два милиона клиенти. Нека видим защо всички те са избрали Tutanota вместо други услуги. Но вече можем да кажем, че ако не беше достъпна в GitHub под лиценза GPL v3, тези цифри вероятно щяха да са по-малки.

  Като начало Tutanota прилага AES и RSA вместо PGP криптиране. И двата използват едни и същи алгоритми, но вторият добавя допълнително ниво на сигурност чрез комбиниране на симетрични и асиметрични ключове. От друга страна, Tutanota също така криптира имената на подателя и получателя, а също и реда на темата. Поддържа се двуфакторно удостоверяване, като потребителите могат да избират между TOTP (удостоверителни приложения) и U2F (YubiKey).

  Тази сигурна имейл услуга се отнася изключително сериозно към поверителността. IP адресите и имейлите се изтриват от метаданните на заглавието, за да ви предпазят. Също така има строга политика за липса на записи, но фактът, че Германия е в разузнавателния алианс „Четиринадесет очи“, хвърля сянка върху иначе безупречната репутация на Tutanta.

  Как да използвам електронната поща на Tutanota?

  Tutanota има уеб базирано приложение в допълнение към приложенията за Windows, macOS, iOS и Android. Те са без реклами и са лесни за използване, включително криптираният Календар. Нещо повече, можете лесно да синхронизирате между всички тях.

  Срещу един долар на месец получавате персонализирани домейни, 1 GB място за съхранение, 5 псевдонима и имейл поддръжка. Добавете още един долар и ще видите, че паметта ви се разширява до 10 GB, което струва почти два пъти по-малко, отколкото за абонатите на Hushmail.

  Бизнес плановете на Tutanota имитират небизнес плановете и добавят Pro за 8,5 долара на месец с потребителски домейн, лога и форми за контакт. Можете също така да закупите допълнително място за съхранение (10 GB за ~2,36 USD/месец), имейл псевдоними (20 за ~1,18 USD/месец) и функции като „бял етикет“. В обобщение, Tutanota е евтина, но скоро може да стане скъпа, ако продължите да добавяте допълнителни функции.

  По-безопасна ли е Tutanota от Gmail?

  Можете да изпробвате и безплатната версия с 1 GB място за съхранение, календар и един потребител. В нея обаче няма опции за поддръжка на клиенти.

  Плюсове

  • Евтини
  • Политика за забрана на записите
  • Филтър за спам
  • Над 20 поддържани езика
  • Криптиран календар

  Против

  • Страната на четиринадесетте очи
  • Няма поддръжка на PGP и IMAP
  • Скъпо допълнително съхранение

  4. Zoho Mail – част от най-добрия пакет продукти за B2B сигурност

  Лесно ли е да се използва Zoho Mail?
  Безплатна версия:Да, 5 GB
  Платформи:iOS, Android
  Съхранение:5 GB

  Zoho Mail не е толкова често срещана сред най-добрите сигурни имейл услуги. Това обаче няма нищо общо с качеството му – този доставчик просто е предпочитан от бизнес клиентите. Той обаче е чудесен и за физически лица, затова го добавяме към списъка.

  Zoho предлага редица ИТ решения, включително мениджър на пароли, така че Mail работи най-добре, когато го комбинирате с други продукти. Като оставим това настрана, тази услуга се предлага със защитени центрове за данни, до които може да се получи достъп само с биометрична автентификация. След това има защита от зловреден софтуер и спам, както и криптиране от край до край.

  Този защитен имейл поддържа 2FA за допълнителна сигурност на акаунта. Потребителите могат да използват приложението за удостоверяване на Zoho, OTP, QR код или Touch ID. Можете също така да получите достъп до пощенската си кутия от други приложения чрез OAuth 2.0. Zoho Mail работи като уеб приложение или приложение за вашия смартфон. Можете да го конфигурирате и в други пощенски клиенти на трети страни. Дизайнът е интуитивен и приятен за окото, което е важно, ако планирате да използвате защитената си електронна поща ежедневно.

  Мога ли да използвам Zoho Mail в Gmail?

  Може да разгледате и безплатната версия на Zoho. Въпреки че тя предлага 5 GB място за съхранение, размерът на прикачения файл е десет пъти по-малък от този, който получавате с най-евтиния план. Освен това можете да използвате само уеб приложението, което превръща проверката на пощата ви на мобилния телефон в неудобство.

  За един долар на месец обаче получавате приложенията и други клиенти на IMAP/POP, десет пъти по-голям размер на прикачения файл и множество домейни. Мощните потребители могат да вземат Mail Premium за 4 долара на месец, за да изпращат 1 GB прикачени файлове, да съхраняват 50 GB, да правят резервни копия на имейли и да използват бели етикети. Предлага се и 15-дневен безплатен пробен период.

  Може ли Zoho да се използва за лична електронна поща?

  Плюсове

  • Елегантен дизайн
  • Внос на POP/IMAP
  • Щедра безплатна версия
  • Физически защитени сървъри
  • Защита от зловреден софтуер

  Против

  • Насочено към клиенти B2B
  • Някои центрове за данни са в САЩ и Китай

  5. Thexyz – отличен набор от функции

  Настройте свой собствен домейн, за да използвате Thexyz Email
  Безплатна версия:Не
  Платформи:iOS, Android
  Съхранение:25 GB

  Thexyz е малко известна частна имейл услуга, базирана в Канада. Тя притежава приблизително 40 хил. акаунта. Като се има предвид, че това е в продължение на 13 години, цифрите не са колосални, но това не означава, че това е лоша услуга.

  Напротив, тя може да бъде една от най-сигурните алтернативи, ако търсите частна пощенска кутия. Услугата им не съдържа реклами и е силно фокусирана върху сигурността на вашите имейли. Те разполагат с много филтри, за да ограничат спама, който получавате. Всъщност, ако отидете на техния уебсайт, той показва графика за това колко заплахи са блокирани от системите за наблюдение и анализ на изпращачите като Cloudmark или Message Sniffer. На същата графика се споделя, че те имат свои собствени филтри, които оказват влияние върху намаляването на общото количество спам съобщения.

  Thexyz как се използва

  Една от причините за безпокойство е, че като канадска услуга те използват предимно центрове за данни в САЩ. Все пак има няколко и в Европа. На техния уебсайт са изброени основните местоположения като Чикаго, Монреал, Лондон и Сидни. Така че присъствието на Five Eye е неизбежно. Ако много държите на неприкосновеността на личния живот, трябва да обърнете внимание на това.

  Въпреки това има доста мерки за сигурност, които компенсират недостатъците на местоположението му. Например всеки имейл поддържа всички криптирани портове за обмен на имейли и всяко изпратено писмо няма да показва вашия IP адрес Ако искате още по-голяма сигурност, той поддържа IMAP, POP и дори OpenPGP криптиране с публичен ключ от край до край, което можете да конфигурирате с помощта на добавки като Mailvelope. По време на преноса единствените използвани мерки за защита са SSL/TLS, за да сте сигурни, че никой няма да промени или прихване съдържанието на имейла. Освен това входът може да бъде допълнително защитен чрез двуфакторно удостоверяване.

  Да предположим, че искате да изпробвате услугата, но не искате да се занимавате с досадното преместване на данни в две отделни пощенски кутии. В този случай има лесен инструмент за миграция. Той работи с Office 365, Gmail и др. Освен това се прилага не само за съобщенията, които изпращате, но и за календарите, контактите и бележките. Така че това е пълноценна имейл услуга с много полезни опции, които могат да бъдат полезни дори в бизнес среда.

  Thexyz е компания за данни и хостинг

  Основната забележка е, че услугата е само платена и няма безплатна версия. Тя разполага с 25 GB общо пространство за съхранение и 50 MB ограничение за прикачени файлове. Цените започват от 2,95 долара на месец, но в зависимост от нуждите ви можете да се включите с по-скъпи планове, които добавят още повече.

  Плюсове

  • Няколко филтъра за спам
  • Поддръжка на IMAP, POP и OpenPGP
  • Инструменти за миграция
  • Горна граница на прикачените файлове 50 MB
  • Двуфакторно удостоверяване
  • Приложения за iOS и Android

  Против

  • На базата на пет очи
  • Само платени

  6. CounterMail – най-силните функции за сигурност

  Какво е CounterMail?
  Безплатна версия:7-дневен безплатен пробен период
  Платформи:Само в уеб
  Съхранение:4 GB
  Текуща сделка:🔥Намерете CounterMail, спестете до 32%! 🔥

  Започнал през 2008 г., CounterMail може да е запазил същия дизайн на уебсайта, но иначе е изминал дълъг път, за да се превърне в един от най-добрите доставчици на защитени имейли. А благодарение на подхода, насочен към сигурността, той може би е най-сигурният от всички.

  CounterMail използва PGP криптиране, което е индустриален стандарт. Нещо повече, CounterMail има надеждна защита от атаки от типа „човек в средата“ (MITM), като добавя алгоритми AES и RSA към SSL слоя. За 2FA можете да използвате или USB ключ, или алгоритъм за еднократна парола, базиран на времето (TOTP), с приложение за удостоверяване от трета страна.

  Въпреки че CounterMail вероятно надминава дори ProtonMail, когато става въпрос за запазване на личните данни на потребителите, все пак трябва да отбележа, че Швеция е страна от групата „Четиринадесет очи“. Освен това този доставчик прави повече за вашата сигурност, отколкото останалите. Например CounterMail предлага опция за анонимно плащане и Safebox, който е защитен с отделна парола и може да се използва като своеобразен мини мениджър на пароли.

  Колко струва CounterMail?

  Този сигурен доставчик на имейли работи като уеб приложение и чрез приложения за имейли на трети страни, като Android, iOS и други IMAP/SMTP клиенти. Дизайнът на уеб приложението е остарял (не опитвайте Light interface), но предлага много възможности за персонализиране.

  7-дневният безплатен пробен период на CounterMail би трябвало да е достатъчен, за да проверите какво предлага той. Въпреки това можете да изпращате и получавате имейли само от доставчици на VPN услуги или други сигурни имейл услуги. Освен това максималният размер на прикачения файл е 3 MB и няма да можете да инсталирате CounterMail на приложения за изпращане на писма от трети страни. Двугодишният план е 3,29 USD/месец и ви дава 4 GB място за съхранение, което можете да разширите с 1,75 GB срещу еднократна такса от 89 USD.

  Как да изпратите поверителна информация по имейл?

  Плюсове

  • Анонимно плащане
  • На първо място по отношение на сигурността
  • Защита от MITM-атаки
  • Съхранение в сейф

  Против

  • Страната на четиринадесетте очи
  • Няма поддръжка на POP3
  • Няма безплатна версия

  7. Posteo – една от най-евтините и сигурни услуги за електронна поща

  Как да настроя Posteo в Iphone?
  Безплатна версия:Не
  Съхранение:2 GB
  Местоположение:Германия

  Posteo е доставчик на сигурни услуги за електронна поща, базиран в Германия и насочен както към бизнеса, така и към частни лица.

  Те разполагат с няколко метода за защита на имейлите ви, докато те са в процес на преход: TLS с Perfect Forward Secrecy, HTTP Strict Transport Security HSTS, SSH и други. Криптирането не е включено по подразбиране, но е лесно да се настрои с помощта на допълнителното приложение Mailvelope. То е с отворен код, така че не доверявате данните си на непроверен източник. Освен това с него можете да добавите PGP , което е най-добрият метод за осигуряване на сигурността на имейлите ви (при условие че и двете страни го използват).

  Има и функции, за които други доставчици на сигурни имейли биха могли да завиждат. Например, те поддържат протоколи POP, SMTP и IMAP. Така че можете да извличате имейлите от пощенската си кутия чрез приложението, което ви е най-удобно. За допълнителна сигурност можете дори да криптирате пощенската си кутия, но ако загубите паролата, дори отдела за поддръжка на клиенти не може да възстанови данните ви. Това не са празни обещания – Posteo е одитирана от Cure53, уважавана компания за киберсигурност.

  Безплатен ли е имейлът на Posteo?

  Основният недостатък е, че понастоящем Posteo не разполага с приложения за настолни и мобилни устройства. Това означава, че ще трябва да използвате уеб клиента. Това може да се окаже проблематично, тъй като някои мобилни уеб браузъри са склонни да изрязват прозореца, така че може да не е лесно да четете имейлите си в зависимост от размера на екрана на мобилното ви устройство. Освен това поддръжката на клиенти не разполага с чат на живо или система за билети, така че може да останете да чакате известно време, докато пристигне помощ.

  Въпреки че няма безплатна версия, с някои малки настройки и малка месечна такса можете да получите една от най-сигурните имейл услуги на пазара.

  Какво представлява акаунт Posteo?

  Плюсове

  • Поддръжка на PGP
  • Криптиране на пощенската кутия
  • Много достъпни
  • Одитирани от Cure53
  • Силно персонализирано
  • Поддръжка на POP/IMAP/SMTP

  Против

  • Няма мобилни приложения
  • Ограничена поддръжка на клиенти

  8. Пощенска кутия – зачита поверителността ви от самото начало

  Как работи mailbox.org?
  Безплатна версия:Не
  Платформи:Само в уеб
  Съхранение:2 GB

  Mailbox.org е друг доставчик на защитени имейли, който е базиран в Германия. Компанията е частно финансирана, което я предпазва от външни влияния и гарантира, че вие оставате клиент, а не продукт.

  Mailbox зачита поверителността ви от самото начало. Услугата ще поиска вашия имейл за възстановяване или телефонен номер само след като създадете акаунта си. Дори тогава не е задължително да предоставяте тези данни.

  Как да използвам mailbox.org в моя iPhone?

  Този имейл ще ви позволи да изпращате съобщения нормално или в криптирана форма. Все пак последното ще отнеме известно време, за да се настрои правилно. То си заслужава, защото Mailbox използва пълно PGP криптиране. Дори когато изпращате имейли редовно, вашите имейли са защитени със SSL/TLS с Perfect Forward Secrecy. Можете да персонализирате пощенската си кутия, за да предотвратите изпращането на съобщения до получатели с несигурни пощенски услуги. Mailbox.org е напълно съвместим с Mailvelope. Тя е полезна, ако искате да съхранявате локално ключовете си за криптиране за допълнителна защита.

  С имейла си можете да получите базирано на облак съхранение на файлове и офис пакет, включващ календар, текстообработваща програма и редактор на електронни таблици. Сякаш се опитват да повторят стъпка по стъпка пакета на Google. И така, да предположим, че търсите сигурна услуга за електронна поща с допълнителни предимства. В такъв случай Mailbox.org е една от услугите, които трябва да разгледате.

  Mailbox.org акаунт на Pop3 или IMAP е?

  Плюсове

  • Поддръжка на PGP
  • Съвместимост с Mailvelope
  • Съхранение в облак
  • SSL/TLS с PFS
  • Защита срещу несигурни пощенски кутии

  Против

  • Няма мобилни приложения
  • Метаданните на имейла не са криптирани

  9. Runbox – частна имейл услуга с много функции за качество на живот

  Има ли Runbox приложение?
  Безплатна версия:Не
  Платформи:Само в уеб
  Съхранение:2 GB
  Текуща сделка:🔥Получете Runbox само за $1.66/месец + 1 година безплатно! 🔥

  За разлика от повечето конкуренти Runbox е базиран в Норвегия. Това не е рай за защита на личните данни като Панама например, но има адекватни закони за защита на личните данни, така че данните ви би трябвало да са в безопасност. Но имайте предвид, че Норвегия не е извън обсега на така наречения разузнавателен съюз „14 очи“, така че това може да е проблем за тази услуга.

  Като услуга за електронна поща обаче Runbox има доста добри качества. Тя включва TLS/SSL с допълнителна поддръжка на SMTP, POP и IMAP и премахва IP адреса от изходящите имейли. Освен това не е необходимо да давате никакви лични данни при създаването на акаунта си, което е голям плюс. И накрая, Runbox ви позволява да използвате двуфакторно удостоверяване и бял списък на IP адресите за още по-голямо ограничаване на достъпа до вашата пощенска кутия.

  Какъв е лимитът за прикачени файлове за Runbox?

  Като изключим сигурността, обещанието за неприкосновеност на личния живот също е в сила. Уебсайтът и електронната поща на компанията не показват реклами и не използват инвазивни скриптове. Можете да използвате услугата и да се чувствате в безопасност, което е нещо, което не трябва да приемате за даденост, особено в днешно време. Това е идеален заместител за потребителите на Fastmail, тъй като тази услуга е доста подобна.

  Runbox как се използва

  Плюсове

  • Приема криптовалути
  • Поддръжка на SMTP/POP/IMAP
  • Без реклами
  • Интуитивен потребителски интерфейс

  Против

  • Няма естествено криптиране от край до край
  • Страна на деветте очи

  10. Mailfence – една от най-персонализираните услуги за електронна поща

  Как работи mailbox.org?
  Безплатна версия:Да
  Платформи:iOS, Android
  Съхранение:от 5 до 50 GB

  Mailfence е белгийски подход към сигурната електронна поща, който има полезни функции, за да ви помогне да получите страхотно потребителско изживяване, без да жертвате поверителността си. Тя използва криптиране от край до край и поддържа OpenPGP, което е повече, отколкото може да се каже за някои от по-популярните доставчици на имейл услуги. Също така имате възможност да използвате RSA или ECC криптиране.

  Освен това имейлите ви могат да бъдат дори цифрово подписани, което означава, че ако трябва да сте сигурни в самоличността на подателя, има начин да я проверите. Има и поддръжка на двуфакторно удостоверяване.

  Освен това Mailfence не използва проследяващи устройства на трети страни и не показва реклами в приложението. По същия начин не трябва да се притеснявате, че личните ви данни ще бъдат продадени за рекламни цели. Освен това той прилага протоколите DANE и MTA-STS за защита на чувствителната информация, когато тя се пренася от един акаунт в друг.

  Как да използвам mailbox.org в моя iPhone?

  Редовните потребители ще оценят и гъвкавостта на услугата, тъй като тя работи като пълен пакет за електронна поща. Тя интегрира календар, съхранение на документи, потребителски групи и дори чат. При безплатен акаунт горната граница ще бъде 500 MB за всеки от тях, но можете да заобиколите ограниченията, като преминете към платен план. Въпреки това, дори и като безплатен потребител, получавате възможности за поддръжка на клиенти. Това е рядко срещано явление.

  Ценовите му планове започват от 2,50 долара на месец с пакета за начално ниво. Ако изберете план Pro или Ultra, 15% от приходите ще бъдат дарени на съответните фондации, които се борят за правата на потребителите в цифровия свят.

  Mailbox.org акаунт на Pop3 или IMAP е?

  Плюсове

  • Поддръжка на PGP
  • RSA/ECC криптиране
  • Вградени цифрови подписи
  • Поддръжка на SMTP/POP/IMAP
  • 2FA
  • Поддръжка на WKD и VKS

  Против

  • Минимално регистриране

  Функции, които да търсите в услугата за сигурна електронна поща

  Функции, които да търсите в услугата за сигурна електронна поща

  Не всички сигурни имейл услуги са действително сигурни и поверителни. Има много безплатни, които могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Ето защо, когато търсите най-сигурната услуга за електронна поща, проверете дали тя отговаря на всички или на повечето от следните критерии:

  • Криптиране от край до край. Без него нито един доставчик на електронна поща не може да се нарече сигурен. Ако използвате обикновена услуга, писмото ви е криптирано само докато стигне до Gmail или Hotmail. Когато се използва криптиране от край до край, само изпращачът и получателят могат да прочетат съобщението. Така нареченото Pretty Good Privacy, или накратко PGP, е най-разпространеното криптиране от край до край за сигурни имейли.
  • Двуфакторно удостоверяване (2FA). Тя ви дава допълнителна сигурност и запазва профила ви, в случай че някой научи паролата ви. Като добавяте нещо, което имате, например смартфон, вие значително затруднявате проникването във вашата електронна поща. Съществуват много възможности за 2FA, като се започне от SMS и се стигне до приложения за удостоверяване от Google и други.
  По-безопасен ли е ProtonMail от Gmail?
  • Премахване на заглавията на метаданните. Всеки имейл съдържа метаданни за вас, като например уеб браузъра, устройството и дори получателя. Услугите за защитени имейли премахват метаданните от заглавията в името на поверителността на изпращача и получателя.
  • Местоположение на сървъра. Не всички държави са удобни за защита на личните данни. В някои от тях има закони за запазване на данни, които изискват да съхранявате личните си данни за определен период от време. САЩ, Обединеното кралство, Канада и Австралия са членове на разузнавателната мрежа „Пет очи“. Те обменят данни за разузнаване на сигнали и са сред най-лошите места за регистриране на доставчик на защитена електронна поща.

  Другите функции са предимно опционални и зависят от личните ви нужди.

  Кой е най-сигурният безплатен доставчик на електронна поща?

  Сравняване на доставчиците на защитени имейли

  ProtonMailТутанотаCounterMailZoho MailThexyzPosteoMailbox.orgStartmailRunboxMailfence
  Марка
  Рейтинг4.9★★★★★4.6★★★★★4.4★★★★☆
  Безплатна версияДаДаНеДаНеНеНеНеНеДа
  Съхранение на безплатна версия500 MB1 GB5 GB500 MB
  Съхранение5-20 GB1-10 GB4 GB5-200 GB25 GB2 GB2 GB10 GB2 GB5-50 GB
  Ценаот 3,49 долара/месецот ~$1,20/месецот 3,29 долара/месецот $1.00/месецот $2,95/месецот 1,20 USD/месецот 1,20 USD/месецот $2,50/месецот $1.66/месецот $2,50/месец
  Криптиране от край до крайДаДаДаНеНеНеНеНеНеНе
  2FAДаДаДаДаДаДаДаДаДаДа
  ХарактеристикиПоддръжка на PGPсаморазрушаващи се съобщениязащита на атаките на GCDкратки адреси на домейниКриптирано търсенекалендарпсевдонимиPGP криптиранеСървъри само с RAMзащита от атаки тип „човек по средата“ (MITM)възможности за анонимно плащанеSafeboxкриптиране на имейли в покойOAuth 2.0доклади за необичайни дейностиинструменти за миграция с едно кликванеНяколко филтъра за спамПоддръжка на IMAP, POP и OpenPGPИнструменти за GMigrationsГорна граница на прикачените файлове 50 MBДвуфакторно удостоверяванеПриложения за iOS и AndroidПоддръжка на PGPКриптиране на пощенската кутияМного достъпниОдитирани от Cure53Силно персонализираноВнос на POP/IMAP/SMTPПоддръжка на PGPСъвместимост с MailvelopeСъхранение в облакSSL/TLS с PFSЗащита срещу несигурни пощенски кутииПоддържа PGPМоже да добавите няколко псевдонимаПоддръжка на IMAP/SMTP10 GB криптирано съхранение в облакаПриема криптовалутиПоддръжка на SMTP/POP/IMAPБез рекламиИнтуитивен потребителски интерфейсПоддръжка на PGPRSA/ECC криптиранеВградени цифрови подписиКалендар
  ПротивНеограниченият план е скъпУеб клиентът е остарялPOP3 не се поддържаДържава с 14 очиНяма поддръжка на PGP и IMAPСкъпо допълнително съхранениеДържава с 14 очиОграничено и скъпо съхранениеНяма поддръжка на POP3Няма безплатна версияВ безплатната версия липсва място за съхранениеНе е най-доброто за лична употребаБазирано на 5 очиСамо платениНяма мобилни приложенияОграничена поддръжка на клиентиНяма мобилни приложенияМетаданните на имейла не са криптираниКриптирането не е от край до крайОграничителна пробна версияНяма естествено криптиране от край до крайДържава с 9 очиЧаст от дърводобиваЛипсва поддръжка на клиенти
  Преглед наПреглед на ProtonMailПреглед на TutanotaПреглед на CounterMailПреглед на Zoho MailПреглед на ThexyzПреглед на PosteoMailbox.org прегледПреглед на StartmailПреглед на RunboxПреглед на Mailfence

  Как работи защитеният имейл?

  Определящата характеристика на защитения имейл е криптирането от край до край. Това означава, че пощенската услуга или трета страна няма как да декриптира вашето съобщение – това може да направи само получателят. Напротив, всеки обикновен доставчик на електронна поща като Google може да прочете вашите имейли (те вече ги сканират за ключови думи!) и да ги направи по-лесни за получаване от хакерите.

  Най-безопасният имейл ли е Gmail?

  PGP и S/MIME са най-разпространените варианти за криптиране. PGP съчетава симетрично и асиметрично криптиране, докато S/MIME използва сертификати, които трябва да бъдат подписани от местен или публичен орган за издаване на сертификати. Използването на сертификат гарантира, че вие сте подателят на електронното писмо и че никой не го е подправил.

  Благодарение на криптирането нито хакерите, нито правителството могат да се запознаят с вашето съобщение или метаданни, като например имейл адреси.

  Криптиране на ниво транспорт

  Криптиран ли е безплатният ProtonMail?

  Както беше отбелязано по-горе, криптирането на транспортно ниво гарантира, че съобщението ви се разпространява безопасно в мрежата. Само по себе си обаче то не е достатъчно, за да осигури сигурно изпращане на поща, тъй като доставчикът може да види некриптираната версия, след като тя пристигне в неговия сървър. TLS е наследник на SSL, въпреки че последният все още се използва. Той е реализиран върху TCP (Transmission Control Protocol), за да криптира не само електронната поща (IMAP, SMTP), но и други протоколи, като HTTP или FTP.

  За съжаление все още не се използва във всички пощенски услуги. Това може да не е очевидно за обикновения потребител, тъй като за разлика от уеб браузъра, който показва зелено заключване или подобен символ, при използването на електронна поща няма прост начин да се разбере кога е въведено криптиране на транспортно ниво.

  Криптиране от край до край

  Криптиране на ниво транспорт

  Криптирането от край до край гарантира, че нито доставчикът на пощенски услуги, нито друга трета страна не може да декриптира съобщението ви. Само вие и получателят разполагате с необходимите публични и частни ключове за отварянето му.

  Криптирането от край до край работи по следния начин:

  Криптирате съобщението с публичния ключ на приятеля си – сега то може да бъде декриптирано само с частния ключ на приятеля ви. Криптираното съобщение преминава през сървъри, докато стигне до вашия приятел. На свой ред той или тя използва частния ключ, за да декриптира съобщението ви.

  PGP (Pretty Good Privacy) криптиране на имейли

  Криптирането на имейли с PGP съчетава хеширане, симетрично криптиране и криптиране с публичен ключ, без да е необходимо потребителите да обменят частни ключове. Сигурната услуга за електронна поща прави всичко зад кулисите, така че не е необходимо да се притеснявате за вътрешните и външните аспекти.

  PGP (Pretty Good Privacy) криптиране на имейли

  Ето как работи PGP:

  След като PGP генерира сесиен ключ, публичният ключ на получателя го криптира. Сега изпращачът изпраща този криптиран сесиен ключ, а получателят го декриптира с личния си ключ. Накрая получателят използва некриптирания сесиен ключ, за да прочете съобщението.

  Защо да използвате сигурна услуга за електронна поща?

  Ако сте прочели тази статия, плюсовете на използването на сигурен доставчик на поща трябва да са ви ясни. Ако обаче все още имате съмнения, преди да се върнете към Gmail, непременно разгледайте следните аргументи:

  • Защитете съобщенията си. Gmail, Hotmail и други популярни услуги не криптират съобщенията ви, след като достигнат до техните сървъри. Това означава, че те могат да ги прочетат и улесняват четенето им и от хакери.
  • Скрийте метаданните си. Ако вашата обикновена пощенска услуга криптира съобщенията ви, това не означава автоматично скриване на заглавието с метаданни. Тя често включва вашия и на получателя имейл адрес, устройство, браузър и мрежа.
  Защо да използвате сигурна услуга за електронна поща?
  • Не бъдете продукт. Ако имейлът ви е страхотен, но безплатен, има вероятност вие да сте продуктът. Все още твърде малко потребители знаят, че Gmail активно сканира пощенската ви кутия за ключови думи и ги използва, за да показва персонализирани реклами. По този начин, използвайки Gmail, вие помагате на Google да печели пари от вашите данни.
  • Съхранявайте съобщенията си на място, което не нарушава неприкосновеността на личния живот. Един ден САЩ и всяка друга държава от групата „Четиринадесет очи“, която споделя разузнавателна информация, може да решат да видят пощенската ви кутия. Ако сървърите на доставчика се намират в някоя от тези страни, това ще бъде много по-лесно, отколкото да получите достъп до някой ядрен бункер в Швейцария (вж. раздела за ProtonMail по-горе).
  Защо да използвате сигурна услуга за електронна поща?

  И накрая, винаги помнете, че вашата пощенска услуга е толкова сигурна, колкото и избраната от вас парола. Всички правила за криптиране от край до край и за недопускане на записвания се развалят, ако някой може да разбие паролата ви за няколко минути.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии