Как да изпратите анонимен имейл

Разкрива ли Gmail вашия IP адрес?

Ако използвате Gmail като услуга за уеб поща, външният ви IP адрес и име на хост няма да бъдат разкрити. Ако обаче използвате Thunderbird или клиент на Outlook, за да изпращате имейли от Gmail чрез SMTP, вашият IP адрес и име на хост ще бъдат изпратени заедно с имейла ви. Имайте предвид, че по време на полицейското разследване Gmail ще бъде принуден да разкрие вашия IP адрес и местоположение.

Как да скриете имейл адреса си, когато изпращате имейл?

Невъзможно е да скриете адресите „От“ при изпращане на имейли. Въпреки това можете да използвате фалшив адрес, за да заблудите някого, че това е някой друг. Все пак ще трябва да използвате истинско име на домейн, защото несъществуващите имена на домейни ще попаднат във филтрите за спам.

Можете ли да изпратите анонимен имейл в Outlook?

По замисъл Outlook винаги използва имейл акаунт, свързан с подателя. Това означава, че е невъзможно да посочите друг „От“, отколкото използвания от вас имейл акаунт. Ако те не съвпадат, Outlook ще върне грешка и ще бъде невъзможно да се изпрати имейл.

Анонимна ли е Gmail?

Gmail не е анонимен, защото Google има склонност да събира данните ви и да ви показва реклами. Въпреки това е възможно да запазите известна степен на поверителност с акаунта в Gmail, като използвате фалшиво име, местоположение, дата на раждане при регистрацията и винаги използвате VPN услуга с него.

Мога ли да скрия своя IP адрес при изпращане на имейл?

Можете да използвате VPN или TOR, за да скриете своя IP адрес на произход, когато изпращате имейл, за да се покаже IP адресът на прокси сървъра вместо действителния ви домашен IP адрес. Това няма да разкрие публично вашия IP адрес, когато изпращате имейли.

Какво е имейл акаунт за записване?

Имейл акаунтът за изгаряне е отделен имейл акаунт без важни контакти, от който потребителят може бързо да се освободи след няколко използвания. Предимството му е, че не е обвързан с реалните имена на потребителя или с други негови акаунти.

По-сигурен ли е Outlook от Gmail?

Настройките за сигурност на Microsoft са загадка. В същото време политиката за поверителност на Google е много по-прозрачна. Освен това Google предлага влизане чрез хардуерно 2FA, което е много сигурен метод за удостоверяване. Освен това в Gmail има отлични бонуси, като например поставянето на спама в отделна папка „Нежелани“, а не добавянето на червена или жълта икона в горната част на подозрителните имейли. Това означава, че Gmail е за предпочитане пред Outlook, когато става въпрос за сигурност.

Използваме имейл за много неща, които изискват анонимност. От любовни писма до потвърждения на сметки – в пощенските ни кутии се намират наистина пикантни неща!

Има само един проблем: имейлите осигуряват разпознаваема двупосочна комуникация по замисъл. Освен адреса на подателя, електронната поща съдържа още много неща, които могат да ви идентифицират. Например, ако разгледате пълния хедър на имейла, можете да намерите информация за маршрутизацията. Това може да е достатъчно, за да ви идентифицира и да предизвика различни проблеми.

И все пак не всичко е загубено! В тази статия ще ви покажа правилния начин за изпращане на анонимен имейл.

Възможно ли е да изпратите анонимен имейл?

Как да изпратите анонимен имейл, без да бъдете проследявани

  • Изберете сигурен доставчик на електронна поща. ProtonMail е една от най-добрите възможности
  • Регистрирайте се за услугата, за да получите пощенската си кутия
  • Влезте в профила си
  • Наслаждавайте се на новите си, по-безопасни имейл комуникации!

Изпращането на частни имейли означава да скриете истинския си IP адрес и да използвате сигурен доставчик на имейл услуги. Най-популярните платформи за електронна поща, като Google или Yahoo, са отлични в своята простота и съхранение, но липсват в отдела за поверителност.

Как мога да изпратя имейл, без да показвам името на подателя?

Ако очаквате да инициирате личен разговор по имейл, можете да направите някои неща. Имайте предвид, че в повечето случаи няма едно-единствено решение. Най-добрата комбинация от поверителност и сигурност ще получите, ако се опитате да комбинирате няколко метода. Това ще ви помогне да останете сигурни не само когато пишете частни имейли, но и когато търсите слаби места в ежедневното си сърфиране.

Съдържание

1. Използвайте криптирана и анонимна услуга за електронна поща

Как да изпращате анонимни имейли: 5 скрити метода

Криптираната електронна поща ще функционира като обикновена услуга с бонуса, че криптирането от край до край я прави много по-безопасна. Такова криптиране обхваща вашите имейли, входяща поща и списък с контакти. Никой, който шпионира трафика ви, няма да може да чете имейлите ви, включително дори доставчикът на услугата (в някои случаи). Различните доставчици предлагат различни функции, но ProtonMail, Tutanota, StartMail и Guerilla Mail гарантирано са по-частни от Gmail или Yahoo.

Най-анонимните имейл акаунти:

  1. ProtonMail – най-добрият сигурен доставчик на електронна поща
  2. StartMail – най-добрият лесен за използване доставчик на електронна поща
  3. Tutanota – най-анонимният доставчик на имейли
  4. Guerilla Mail – най-добрият временен имейл срещу спам

2. Използване на имейл „горелка“

Как да изпратите анонимен имейл

Подобно на начина, по който евтините предплатени телефони се използват в сериали като The Wire и Breaking Bad, имейлите на записващите устройства се използват временно и след това се изхвърлят. Те или изтичат след определен период от време, или ви позволяват да изпратите съобщение, без да регистрирате акаунт, който може да бъде проследен до вас. Можете да използвате техния временен акаунт „само за изпращане“ в AnonymouseMail.

Имейлите на Burner могат да ви помогнат да се борите със спама при регистрация в съмнителни уебсайтове. Единственият недостатък е, че може да бъде много трудно да възстановите профила си, регистриран в имейл за записване, в случаите, когато забравите паролата си. Най-добрият начин на действие би бил да използвате имейли за записване, когато знаете, че е малка вероятността да ви се наложи да ги използвате в бъдеще.

3. Скрийте IP адреса си

Как да изпратите анонимен имейл, без да бъдете проследявани

Какъвто и метод да изберете за изпращане на анонимен имейл, вашето IP може да бъде обект на отговорност. За да скриете IP адреса си, трябва да използвате VPN услуга без записи или браузър Tor. VPN услугата ще криптира връзката ви и ще я пренасочи през сървър-посредник, като скрие действителния ви IP адрес. Tor ще прехвърли връзката ви през няколко мрежови възела, което ще ви направи непроследими. Има дори някои VPN услуги, които използват тези технологии в комбинация, като например Onion over VPN на NordVPN.

Използвайте криптирана и анонимна услуга за електронна поща

4. Премахване на метаданните от файловете

Ако изпращате документ на Word, метаданните във файловете могат да ви издадат нещо. Тя може да съдържа пълното ви име и друга лична информация, която не искате да споделяте. Ако става въпрос само за документи, които искате да изпратите, без да бъдете проследени, трябва да направите снимка на екрана и да премахнете всички EXIF данни от нея.

Най-анонимните имейл акаунти:

В Windows има и вграден инструмент за премахване на метаданни, наречен Document Inspector. Той ще ви помогне да анализирате това, което включвате, като ви дава възможност да премахнете цялата информация от файла, която не искате да бъде споделяна.

5. Създаване на нов имейл акаунт

Най-лесният начин за анонимно изпращане на имейли е да създадете нов имейл акаунт. Ако трябва да използвате услугите на Gmail или Yahoo, можете да създадете имейл, като използвате фалшива информация. Изберете фалшиво име, домашен адрес, дата на раждане и не предоставяйте телефонен номер. Имайте предвид обаче, че дори и при тези предпазни мерки тези услуги все пак ще проследяват движенията ви в киберпространството. От тях се изисква също така да предоставят тази информация на правоприлагащите органи.

Най-анонимните доставчици на имейли

Най-анонимните доставчици на имейли

Ако искате да изпращате имейли анонимно, винаги трябва да изберете сигурен доставчик на имейли. Те все още могат да водят регистър с вашето име, IP адрес или местоположение, така че трябва да изберете такъв, който ще уважава анонимността ви и няма да събира данните ви.

Мога ли да изпратя анонимен имейл от ProtonMail?

ProtonMail използва PGP криптиране за вашите имейли, преди те да напуснат устройството ви. Той гарантира политика на липса на записи, така че дори ако правоохранителните органи почукат на вратата на доставчика, те няма да имат какво да им покажат.

Имайте предвид, че след като имейлът бъде изпратен, той няма да криптира метаданни, заглавия или редове с теми. Има безплатен и платен план (от 3,49 долара на месец), който увеличава максималното количество съобщения, които можете да изпращате на ден. Единственият недостатък е, че вероятно ще поискат от вас да предоставите телефонен номер, за да потвърдите акаунта си.

Може ли да се проследи имейл от ProtonMail?

ProtonMail предлага и функцията за самоунищожаване на съобщения. Всичко, което трябва да направите, е да зададете предпочитания от вас срок на валидност и когато той настъпи, ProtonMail ще изтрие съобщенията от входящата кутия на получателя.

Освен това тази услуга за електронна поща ви предоставя безплатна VPN услуга, приложения за iOS и Android и криптиран календар.

2. StartMail – най-добрият лесен за използване доставчик на електронна поща

Как мога да получа анонимен имейл?
Безплатна версия:Не
Платформи:Само в уеб
Съхранение:10 GB
Текуща сделка:Вземете Startmail, сега 50% OFF!

StartMail е това, което Gmail би могъл да бъде, ако компанията се фокусира повече върху защитата на личните данни, а не върху това как да поставя реклами. Тяхната компания майка дори управлява Startpage, която е една от малкото търсачки, щадящи личните данни.

Следвайки този пример, StartMail е една от най-личните пощенски кутии, които можете да получите. Тя поддържа имейли за записване, така че можете да добавяте бариери към пощенската си кутия. Дори ако такъв имейл се появи в списък със спам, можете бързо да се отървете от него и да създадете друг.

Как да започнете анонимен имейл?

Подобно на повечето услуги за електронна поща, ориентирани към поверителността, StartMail криптира съобщенията локално и ги изпраща чрез HTTPS. Съществува и поддръжка на PGP, но вашият контакт също ще трябва да използва съответстваща настройка. В противен случай тя няма да работи.

Що се отнася до цените, плановете на StartMail започват от 2,50 долара на месец. Можете също така да използвате 7-дневен безплатен пробен период, за да изпробвате първо всички премиум функции.

3. Tutanota – най-анонимният доставчик на имейли

Анонимен ли е имейлът на Tutanota?
Безплатна версия:Да, 1 GB
Платформи:Windows, macOS, iOS, Android
Съхранение:1-10 GB
Текуща сделка:Вземете до 20% OFF Tutanota!

Tutanota може да ви осигури криптиране от край до край. Ако имате нужда, ще можете да изпращате криптирани съобщения дори на потребители, които не са от Tutanota. Криптирането включва не само входящата поща, но и вашите контакти. Няма да е необходимо да предоставяте никаква идентифицираща информация, когато регистрирате акаунт. Освен това от имейлите ви ще бъде премахнат вашият IP адрес. Кодът им е с отворен код, така че всеки може да го разгледа.

Може ли да бъде проследена електронната поща на Tutanota?

Тази сигурна имейл услуга е един от най-добрите варианти за тези, които не искат да харчат цяло състояние – или изобщо да харчат пари. Това е така, защото тя предлага безплатна версия, която включва 1 GB място за съхранение. Този план обаче поддържа само един потребител и има други ограничения – например съхранява имейлите ви само за четири седмици. За допълнителни функции, като например създаване на криптирани календари и неограничена история на имейлите, можете да платите само 1,20 USD на месец.

4. Guerilla Mail – най-добрият временен имейл срещу спам

Мога ли да изпратя имейл анонимно?
Безплатна версия:Да
Платформи:Уеб
Съхранение:N/A

Guerilla Mail е популярен доставчик на анонимни имейли от 2006 г. насам. Той се различава от другите сигурни доставчици на електронна поща в този списък, тъй като предоставя временен имейл адрес за анонимно изпращане и получаване на електронна поща. Можете сами да създадете имейл адреса или да позволите на Guerilla Mail да го направи вместо вас, ако бързате. Дори не е необходимо да имате акаунт, за да изпращате съобщения, което прави нещата още по-удобни.

Анонимна ли е партизанската поща?

Можете да използвате Guerilla Mail, когато искате да се регистрирате в даден сайт, но не ви е удобно да използвате истинския си имейл адрес. С други думи, можете да използвате този доставчик на електронна поща като кошче за нежелани спам имейли или когато нямате доверие на подателя.

Най-хубавото на Guerilla Mail е фактът, че е напълно безплатна – просто отидете на сайта им и използвайте услугата. Досега Guerilla е обработила повече от 13 милиарда имейла – и броят им непрекъснато расте.

Може ли да се проследи партизанската поща?

Значение на сигурността и анонимността на електронната поща

Ако използвате стандартен доставчик на електронна поща, в повечето случаи ще получите прилична услуга, но поверителността на личните ви данни може да бъде изложена на риск. Тези услуги генерират приходи от реклами и трябва да познават навиците ви за сърфиране, за да адаптират тези реклами за вас. Освен това метаданните на електронната поща ще разкрият личния ви IP адрес на всеки, който желае да погледне редовете X-Originating-IP или Original-IP. Това ще позволи на хакерите (или на получателя) да открият вашия град, щат, пощенски код, доставчик на интернет услуги и др.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии