Топ крипто

  Обмен на криптовалути срещу брокер: Каква е разликата?

  ⚡️ Каква е разликата между брокер и борса?

  Има няколко неща, за които трябва да помислите, когато се включвате в спот пазара. При спот борсата реалният актив се доставя лично, докато при маржин търговията с брокер се търгува само базовият актив, а не физическият предмет.

  ⚡️ Брокер или борса за търговия с криптовалути?

  Приложението Crypto.com е официалното мобилно приложение, от което можете да купувате и продавате криптовалути в сигурна и удобна за ползване платформа. То е известно и като Сигурен магазин, където клиентите могат да купуват цифрови активи с кредитни карти или други методи за плащане като банкови преводи и ACH депозити. По-естествено е да разглеждаме Crypto.com като крипто банка, а не като

  ⚡️ Трябва ли ми брокер, за да купувам криптовалути?

  Не, не ви е необходим брокер, за да търгувате с биткойни. Можете да обменяте биткойни директно с реномирана борса за биткойни, която ги търгува, без помощта на брокер. Като алтернатива можете да намерите брокер на криптовалути, който предлага деривативния продукт, който търсите.

  ⚡️ По-безопасно ли е криптовалутата на борса или в портфейл?

  Биткойн портфейлите често се смятат за по-сигурни от съхранението на биткойн на борсата, където го купувате, но има много елементи, които трябва да се вземат предвид, когато определяте кое има смисъл за вас.

  Ако не сте запознати с криптовалутите или сте опитен потребител, несъмнено сте запознати с двата най-популярни метода за търговия с криптовалути: брокери и борси за криптовалути. Дори за експертите по блокчейн обаче разграниченията между тези две възможности може да са неясни.

  Съдържание

  Брокерът на криптовалути е платформа, която ви позволява да купувате и продавате криптовалути.

  Брокерът в традиционния смисъл на думата е физическо лице или фирма, която посредничи при финансови транзакции за хора, които искат да обменят пари срещу стоки или услуги.

  Брокерът на криптовалути е платформа, която ви позволява да купувате и продавате криптовалути.
  Брокерът на криптовалути е платформа, която ви позволява да купувате и продавате криптовалути.

  Bitpanda е брокер, който предоставя на хората онлайн финансови услуги за покупка или продажба на криптовалути. Те начисляват на потребителите премии за използването на платформата като услуга.

  Идеален за начинаещи в играта.

  Да си нов в света на криптовалутите може да е страшно, а обменът на валута е съвсем различен процес. Брокерът на криптовалути предлага идеалната среда за тези, които тепърва започват, защото той ще купи от вас Биткойн, Литекоин, Етериум или друга форма на криптовалута, като същевременно ще позволи обмен между фиатни валути.

  Ние предлагаме голямо разнообразие от услуги, които да отговарят на вашите нужди.
  Брокерът на криптовалути е платформа, която ви позволява да купувате и продавате криптовалути.

  Използването на брокер на криптовалути има няколко предимства:

  • Можете да купувате и продавате криптовалути по цени, определени от брокера.
  • Брокерът на криптовалути също е добър вариант, ако искате да закупите само малко количество криптовалути.

  Bitpanda е лесен за използване брокер на криптовалути, който предоставя на клиентите си изключителна поддръжка чрез бюрото за помощ на Bitpanda. Освен това потребителите могат да обменят безпроблемно популярни фиатни валути като евро, швейцарски франк, британски паунд и щатски долар за криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Litecoin.

  Можете да започнете да купувате и продавате цифрови активи в Bitpanda, като се регистрирате с имейл адреса си, потвърдите профила си и изберете един от редица методи за плащане, за да депозирате фиатни средства.

  Предлагаме голямо разнообразие от услуги, за да отговорим на вашите нужди.

  Брокер на криптовалути ли е или борса?
  Борсата за криптовалути е платформа, която позволява на потребителите да купуват и продават криптовалути.

  Брокерите на криптовалути не само улесняват търговията, но могат и да държат криптовалути за своите клиенти. Например Bitpanda подкрепя потребителите, които не се доверяват на портфейли на трети страни, като им позволява да купуват и продават криптовалути директно от техните хардуерни портфейли Trezor или Ledger. По този начин Bitpanda насърчава доверието на потребителите.

  Преди да изберете брокер на криптовалути, проверете дали той има необходимите пълномощия и компетентност. Избраният от вас брокер трябва да отговаря или да надхвърля действащите национални регулаторни мерки за доставчиците на финансови услуги. Освен това те трябва да разполагат с най-съвременни системи за сигурност, които да защитават инвестициите ви 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата чрез настолно и мобилно приложение.

  Борсата за криптовалути е платформа, която позволява на потребителите да купуват и продават криптовалути.

  Ако искате да търгувате с криптовалути с други хора, вместо чрез брокер, можете да използвате борса за криптовалути. Борсата за криптовалути е онлайн платформа, която купувачите и продавачите използват, за да търгуват с цифрови валути за други криптовалути или фиатни валути. Разликата между използването на борса и брокер е, че борсите позволяват на потребителите да търгуват директно помежду си, а не посредник, който извършва сделките въз основа на текущите пазарни цени.

  Криптовалутата брокер ли е, или борса?
  Криптовалутата брокер ли е или борса?

  Борсите за криптовалути са идеални за притежателите и търговците на криптовалути, които искат да се възползват от колебанията на цените чрез спекулации, надявайки се да реализират печалби или да избегнат загуби.

  За опитни потребители на криптовалути

  Когато искате да започнете да търгувате с криптовалути, има няколко неща, които експертите от борсата предлагат да разгледате първо.

  Работно разбиране за функционирането на криптовалутите.

  Неопитните трейдъри често правят скъпоструващи грешки, защото не успяват да научат основите на криптотърговията или как работи борсата за криптовалути. Теорията е от съществено значение, но практическият опит също.

  Как да използваме борса за криптовалути?
  Криптовалутата брокер ли е или борса?

  Ако искате да започнете да търгувате с криптовалути, първо трябва да придобиете общи познания за криптовалутите. След като придобиете фундаментална представа за концепцията, започнете да проучвате борсите, които отговарят на конкретните ви нужди. Някои фактори, на които трябва да обърнете внимание при избора на борса, са дали тя предоставя образователни ресурси като уроци и статии, тъй като това може да е показателно за надеждността и надеждността на борсата – особено за начинаещи.

  Ако сте нови в света на криптовалутите, препоръчваме ви да прочетете раздела за начинаещи на Bitpanda Academy. Ако искате да започнете да търгувате с криптовалути на борса като Bitpanda Pro, запознайте се удобно с платформата и проучете кои стратегии може да са подходящи за вас.

  Пазари на фиатната валута

  Трябва да проверите не само какви методи за плащане са налични в дадена криптоборса, но и кои борси са достъпни от вашето местоположение. Например, Bitpanda Pro е достъпна за потребители в 54 държави и предоставя пазари за търговия с крипто-фиат двойки, включително Bitcoin и евро, Ethereum и евро, Bitpanda Ecosystem Token (BEST) и евро, наред с много други, изключително в Европа.

  Каква е разликата между криптовалута и борса?
  Как да използвате криптообмен?

  Лесно разбираем потребителски интерфейс

  Ако искате да сте сигурни, че няма да пропуснете нито един момент, винаги имайте достъп до своя обмен. Bitpanda Pro предлага на потребителите на борсата за криптовалути интерфейс, който е напълно адаптивен и автоматично се мащабира към всяко устройство (преносим компютър, настолен компютър, смартфон или таблет). На разположение е широка поддръжка на потребителите чрез бюрото за помощ на Bitpanda.

  Нашите най-съвременни API за търговия

  Използвайте технологията за търговия с API и автоматизираните ботове за търговия, за да имате по-голям шанс за успех като търговец. Изтеглете исторически пазарни данни и получавайте актуализации на поръчките в реално време чрез лесния за използване REST Bitpanda Pro.

  Следене на актуалните разпоредби и стандарти за съответствие.

  Как да използваме борса за криптовалути?

  Каква е разликата между брокер и борса?

  Каква е разликата между криптовалута и обмен?

  В ico and borderless block сме се посветили на това да бъдем възможно най-прозрачни с нашите потребители. Освен това използваме само най-надеждните и актуални мерки за сигурност, така че да можете да сте спокойни, че активите ви са в безопасност.

  Независимо дали сте избрали брокер или борса за криптовалути, искате да сте сигурни, че активите ви са в безопасност преди, по време и след търговията. Bitpanda Pro е в пълно съответствие с разпоредбите на петата директива на ЕС за борба с изпирането на пари (AML5) и притежава лиценз за доставчик на платежни услуги по PSD2.

  Борса срещу брокер

  Обърнете внимание на очевидните паралели между процеса на транзакция и този процес. След това борсата действа като посредник, който предоставя възможност за търговия и събира такса за тази услуга.

  Каква е разликата между криптовалута и борса?
  Криптовалутата брокер ли е или борса?

  Съществуват два добре познати примера за използване на борси за криптовалути. Закупуване на биткойни за реални пари и търговия с различни криптовалути една с друга, както се случва, когато искате да конвертирате биткойна си за етер.

  Различните борси предлагат разнообразни двойки за търговия, така че търговецът трябва да избере коя да използва. За да дадем пример на читателя, представете си инвеститор, който депозира долари на борсата. Той може да използва само комбинации, свързани с щатски долари, като USD/BTC или USD/ETH, преди да може да търгува с други алткойни.

  Търговията с криптовалути чрез борса за криптовалути е най-разпространеният начин за търговия с криптовалути, особено за малки суми пари.

  Каква е разликата между брокер и борса?
  Каква е разликата между криптовалута и обмен?

  Просто казано, търговец, който използва брокер, за да депозира средства (или криптовалута) в сметката на брокера, е известен като „вложител“. Търговецът не е длъжен да търгува с криптовалутата или фиатните си пари, но може да използва всеки от разнообразните продукти на брокера. В някои случаи брокерът ще може да намери контрагент по сделката; в други ситуации той или тя може да функционира като контрагент и да извърши сделката.

  Ето една илюстрация, която ще ви помогне да я разберете. Клиент инвестира в биткойн, но желае да използва двойката Етериум/XRP. И така, за броя биткойни, които купува, той може да търгува с избраната търговска двойка. Ако търговецът иска да извърши тази трансакция на борса за криптовалути, той трябва първо да обмени своите биткойни за Етериум.

  Криптовалутата децентрализирана валута ли е?
  Криптовалута ли е борса?

  Кой брокер е най-добрият за търговия с криптовалута?

  Разликата между брокер на криптовалути и борса

  Основната разлика между брокер и борса

  И така, каква е разликата между криптоброкер и борса, преди да започнем?

  Има няколко причини, поради които използването на брокер е по-добро от прехвърлянето на средства в офлайн портфейл. Сигурността и по-голямата ликвидност са само две от тях. В зависимост от услугите, предлагани от брокера, след като депозирате пари, разполагате с редица алтернативи за търговия, като например ливъридж и др.

  Цената на дадена криптовалута се определя от пазара и може да се повишава или понижава. На 12 май 2018 г. стойността на биткойн се повиши до около 20 500 USD за монета от около 6000 USD в началото на март.  -> Криптоборсата е прост метод за търговия с криптовалути с помощта на книга за поръчки на търговски двойки, определени според доставните цени. Това е цифров пазар, на който купувачи и продавачи търгуват с криптовалути.

  Кой брокер е най-добрият за търговия с криптовалута?
  Търговия с криптовалути: разликите между брокери и борси

  Когато търгувате със злато или сребро, е важно да осъзнаете, че има реална доставка на търгувания актив на спот борсата, но няма търговия с марж при брокер.

  Целевата аудитория на борсата и брокера е една от най-съществените разлики. Повечето криптоборси се използват от търговци на криптовалути, които искат да направят дългосрочна или средносрочна инвестиция за придобиване на определена криптовалута, след което изчакват евентуално бъдещо поскъпване. Може би просто купуват и преместват тези криптовалути в своя добре защитен хардуерен портфейл.

  Обмен на криптовалута срещу брокер
  Какво е брокер на криптовалути?

  Спекулативните инвеститори, които извършват различни сделки и използват различни инструменти на ТП на брокерите, като например маржин търговия, обикновено използват брокери. Те се нуждаят от краткосрочни или средносрочни печалби, а брокерът е просто средство за осигуряването им.

  Регистрация и проверка

  Процедурата за регистрация се различава при различните борси. В някои от тях единствената информация, която се изисква от клиента, е валиден имейл адрес, който се проверява, след което се задава парола.

  Други, особено тези, които използват фиатна валута, се нуждаят от някакъв вид проверка. Това може да бъде всичко – от видеоразговор до снимка на лицето с документ за самоличност, сканирана самоличност или дори пълна процедура KYC, особено ако търговецът иска да използва по-високи ограничения за депозиране и теглене.

  Най-добър брокер срещу борса за криптовалути: какво трябва да знаете
  Разлика между криптообмен и брокер

  Най-голямата борса, Binance, позволява търговия без пълен KYC и дневен лимит за теглене от 2 BTC.

  Процедурата за проверка може да отнеме от часове до дни, но в бичия пазар през 2017-18 г. тя отне известно време, като някои борси се нуждаеха от много повече време, а други не откриваха нови сметки поради голямото търсене.

  Процедурата по регистрация при брокер е също толкова проста. Въпреки това, поради официалните разпоредби, брокерът трябва да бъде проверен. Най-често регистриращото се лице трябва да представи документ за самоличност и доказателство за адрес на пребиваване, като например сметка за ток или наем, в повечето случаи.

  Най-добрите крипто брокери: за какво да внимавате, преди да търгувате онлайн
  Нуждая ли се от брокер, за да купя криптовалута?

  Процедурата за проверка на борсата може да отнеме малко повече време, отколкото в OpenFinance. Търговецът ще може да депозира и да започне да търгува веднага след като сметката му бъде проверена.

  Депозитите и изтеглянията са две възможности за депозиране на средства в сметка в блокчейн.

  Съществуват два метода за изпращане и получаване на пари в обмен на криптовалути. Първият е да използвате традиционна валута, което може да се окаже проблематично. Много борси не приемат фиатни пари и ако не ги изпратите под формата на биткойн, вероятно ще платите висока такса за депозит.

  Каква е разликата между борса за криптовалути и брокер?
  Как да използвате криптообмен?

  Често има разходи за депозиране на фиатни пари чрез банкова сметка и за използване на дебитна или кредитна карта. При теглене таксата често е по-висока от тази за депозит. Но ще бъдете ли таксувани? Най-вероятно да, защото се нуждаете от парите – затова и напускате. И преди да тръгнете, проверете два пъти дали има други потенциални такси.

  Таксите обикновено са много по-ниски, когато се правят само депозити и тегления на криптовалута, особено таксите за депозит, тъй като повечето платформи не ги начисляват, така че плащате само разходите за теглене.

  Възможно ли е да се купува криптовалута без брокер?
  Кой най-добър крипто брокер има най-ниски такси?

  Има няколко предимства при работа с брокер на криптовалути, а не с борса. Брокерът ви позволява да депозирате по различни начини, включително чрез банков превод, дебитна карта, кредитна карта, различни видове електронни портфейли и криптовалути. Няма такси за теглене!

  Не е необходимо да плащате високи такси при теглене на пари от брокера, защото комисионите могат да варират от 0% до 3%, а при някои борси за криптовалути таксата за теглене може да достигне 6%.

  Търговия с криптовалута

  Търговията с криптовалути чрез обмен е проста. По-голямата част от борсите предлагат търговия чрез книги за поръчки, което ви позволява да изпълнявате както лимитирана, така и пазарна поръчка. Книгата за поръчки (DOM) на всяка борса е различна (DOM). Повишената ликвидност обикновено предполага по-тесни спредове между поръчките за покупка и продажба.

  Коя е най-голямата криптоборса?
  Binance брокерска сметка ли е?

  Много борси предлагат само елементарни услуги, които са достатъчни за повечето хора. Няколко специализирани борси вече предлагат и инструменти за търговия с голям ливъридж, като фючърси или отворени суапове.

  Най-голямото предимство на борсата са многобройните криптовалути, които могат да се търгуват на нейната платформа.

  Брокерът предлага разширени възможности за маржин търговия, като например търговия с договори за разлика (CFD), деривати и т.н.

  Как да изтеглите криптовалута в банкова сметка?
  Кой е добрият криптоброкер?

  Брокерските платформи обикновено предоставят уникални инструменти за търговия, за да помогнат на клиентите си да извлекат максимална полза от сделките си, като например инструменти за технически анализ, като индикатори и пълзящи средни стойности. Те също така предоставят автоматизирани системи за търговия и роботи, които могат да помогнат на търговците да повишат своята ефективност и управление на риска.

  Ливъриджът се използва в търговията със CFD, за да се увеличи опасността. Например, ако дадена криптовалута има съотношение на ливъридж 1:2 и цената се колебае с 5%, CFD търговецът ще реализира 10% печалба. Или пък може да претърпи 10% загуба или повече, в зависимост от посоката на движение на цената и вида на позицията, която е заета.

  Coinbase брокерска сметка ли е?
  Брокер ли е същото като фондова борса?

  Защита

  За разлика от криптоборсите, дилърите на криптовалути предоставят по-тесни спредове. Това е ключов фактор за тяхната привлекателност, особено за тези, които използват маржин търговия.

  Чували ли сте за скорошната кражба на KuCoin? А какво ще кажете за хакването на HitBTC или Mt.Gox, например? Много от вас несъмнено са наясно, че борсите за криптовалути редовно биват хаквани, дори най-големите играчи като Binance бяха обект на хакери и измамници по време на миналогодишното изтичане на данни за Binance KYC.

  Има ли такова нещо като брокер на криптовалута?
  Какви са таксите на най-добрите крипто брокери?

  Въпреки че криптоборсите все още са уязвими към различни атаки, проникването в тях не е толкова лесно. Това не означава, че криптофирмите не могат да бъдат хакнати или средствата им да бъдат откраднати; разликата е, че брокерите са регулирани и предоставят на клиентите си известно ниво на сигурност за парите им. Ако идвате от дивия, неконтролиран свят на криптовалутните борси, базирани в чужди държави, това най-вероятно ще бъде огромен плюс за вас.

  Освен това брокерите обикновено са добре проверени от властите, което предполага, че са сериозни. Ще се чувствате много по-добре, ако изпратите ценните си книжа на брокер, който е щателно проверен и регулиран от авторитетен орган като SEC или FCA, отколкото на неизвестна борса, базирана в данъчен рай. Брокерите държат парите на клиентите си в отделни сметки, което добавя допълнителен слой защита.

  С какво се занимават търговците на криптовалути?
  Как да стана криптоброкер?

  Важно е да се отбележи, че тези функции не са необходими, за да функционира даден обмен на криптовалути. Те са там само в случай, че нещо се обърка и трябва да се свържете с търговския си партньор. Разбира се, има и няколко други алтернативи, но всички те се свеждат до едно и също нещо:

  Съхраняването на криптовалути, които не искате да търгувате, в хардуерен портфейл като Trezor или Ledger е по-усъвършенстван и по-сигурен вариант от съхраняването им в криптоборси. Очевидно е защо това е така. Може да имате стотици различни видове криптовалути на борсата, но не притежавате тези активи, тъй като нямате частни ключове за тях.

  Възможно ли е да се купи криптовалута без брокер?
  Как да си отворите криптосметка?

  Приходи

  Когато сравнявате източника на приходи на борса за криптовалути с този на брокер, има както прилики, така и разлики. И двамата начисляват комисиони, но имат различни методи за взаимодействие с клиентите си.

  Борсите, на които се търгува с криптовалута, предлагат множество двойки за търговия поради оскъдната ликвидност при скромната дълбочина на пазара. Обикновено те изискват по-големи такси за своите сделки, тегления и дори депозити.

  От друга страна, доставчикът на ликвидност има по-ниски разходи за изтегляне и търговия, но търгува със значително по-големи обеми, така че общият размер на платените комисиони може да бъде сравним.

  Таблица за сравнение на най-добрите брокери и борси за криптовалути

  Как да започна да търгувам с криптовалута?
  Какъв тип обмен на криптовалути?

  Но нека разгледаме борсата за криптовалути и брокера в нашата сравнителна таблица, за да видим дали са сравними.

  И накрая, какво трябва да използвате: брокер на криптовалути или борса?

  В крайна сметка няма правилен или грешен отговор, когато става въпрос за избор на брокер или борса за криптовалути. Казано по-просто, всеки от тях е подходящ за различни видове клиенти и има свой собствен набор от обстоятелства.

  По-добре е да използвате брокер за голям обем сделки. Брокерът е регулиран, одитиран и парите му са в банковите му сметки, така че дори да бъде хакнат по същите причини, както по-горе, клиентът може да бъде компенсиран по някакъв начин. Професионалните трейдъри могат да използват и допълнителни инструменти като технически анализ и техники за автоматизирана търговия.

  Как да започна да инвестирам в криптовалута?
  Криптообменът портфейл ли е?

  Услугите на брокера са идеални и за клиенти, които искат да се възползват от колебанията в цените на криптовалутите чрез краткосрочна и средносрочна маржин търговия.

  Криптовалутите, от друга страна, предлагат по-високи рискове и по-големи потенциални печалби, тъй като предоставят по-широк спектър от двойки за търговия, дори при някои по-нови алткойни, които имат много висока възвръщаемост поради волатилността.

  Както за клиентите, които трябва да съхраняват криптовалути (т.е. да държат активи сами), така и за тези, които искат да държат дългосрочни залози, услугите по обмен са от съществено значение.

  Всеки отговор ще бъде от полза за различни хора. Винаги имайте предвид, че боравите с ценните си пари, затова си напишете домашното и направете повече проучвания, преди да ги похарчите.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии