Топ крипто

  Най-добрите безплатни VPN услуги за 2023 г.

  Коя е най-добрата безплатна VPN услуга за 2023 г.?

  Когато става въпрос за безплатни VPN услуги, Atlas VPN е абсолютният победител през 2023 г. Тя не само предлага неограничена скорост на връзката, но също така ви осигурява криптиране от военен клас, работи на множество различни устройства и е лесна за използване.

  Безопасно ли е да използвате безплатна VPN услуга?

  Зависи. Някои безплатни VPN услуги могат да събират данните ви и да ги продават на трети страни или дори да откраднат личната ви информация и да ви заразят с вируси. Важно е да изберете реномирана услуга, тествана от специалисти по защита на личните данни.

  Има ли безплатна неограничена VPN услуга?

  Да. ProtonVPN и Atlas VPN предлагат неограничени данни и трафик за своите безплатни потребители.

  Законни ли са безплатните VPN услуги?

  Да. Едни и същи правила важат както за безплатните, така и за платените VPN услуги, т.е. ако използването на VPN е законно във вашата страна, използването на безплатна VPN услуга също е напълно законно.

  Коя е най-добрата безплатна VPN услуга за стрийминг?

  Най-добрата безплатна VPN услуга за стрийминг е Windscribe. Тя успява да деблокира само Netflix, но това е повече, отколкото повечето безплатни VPN услуги имат достъп. Имайте предвид обаче, че получавате само до 10 GB безплатни данни. Така че, ако искате да имате достъп до повече платформи без ограничения на данните и буфериране, ще трябва да инвестирате в VPN услуга за стрийминг.

  Има ли 100% безплатна VPN услуга?

  Да, има няколко напълно безплатни VPN услуги. Нашият най-добър избор за това е Atlas VPN, която няма ограничения на скоростта, използва усъвършенствано криптиране и следва строга политика на недопускане на записвания. Но има и други надеждни безплатни VPN услуги, като например Proton VPN, която не поставя ограничения на данните и отключва Netflix.

  Има ли безплатна VPN услуга за Firestick?

  Да, има безплатна VPN услуга за Firestick. Всъщност има няколко надеждни безплатни VPN услуги за Amazon Firestick. Най-добрата обаче е Atlas VPN, тъй като предлага безплатен протокол за тунелиране WireGuard, криптира трафика ви с AES-256 и е много лесна за използване.

  Безплатната VPN услуга е примамлива по няколко начина. Като начало, това е начин да усетите услугата, преди да се ангажирате напълно с нея. Тя може да бъде и бързо решение за моментната нужда от VPN: по време на пътуване, при използване на обществена Wi-Fi мрежа и др. Да не говорим за подобреното ниво на онлайн сигурност, което получавате.

  За съжаление правилата на бизнеса важат за всичко, включително и за VPN услугите. Въпреки това първокласните VPN услуги могат да предложат по-усъвършенствани функции за сигурност, по-големи сървърни паркове, по-добри скорости на връзката и повече неблокирани стрийминг услуги.

  Опитайте безплатно услугата NordVPN Premium

  Висококачествената VPN услуга е безрисково решение, което ще ви осигури пълна сигурност и спокойствие. С най-добрите гаранции за безопасност и отлични допълнителни функции NordVPN е най-добрата безплатна VPN алтернатива.

  • Премиум VPN функции
  • Отлична производителност на сървъра
  • Опитайте без риск за 30 дни

  Но ако не искате да рискувате трудно спечелените си пари за продукт, който може да не отговаря на нуждите ви, имаме решение за вас – безплатни VPN услуги, на които можете да се доверите. Нещо повече, не е необходимо да се ровите за безплатна VPN услуга поотделно, тъй като сме направили цялото проучване вместо вас и сме предоставили всички най-добри безплатни VPN услуги точно по-долу.

  Съдържание

  Топ 7 на най-добрите безплатни VPN услуги през 2023 г.

  1. Atlas VPN – най-добрата безплатна VPN услуга през 2023 г.
  2. Hotspot Shield VPN – безплатна VPN услуга с политика на невписване
  3. Proton VPN – безплатна VPN услуга за Netflix и игри
  4. Windscribe VPN – най-добрата безплатна VPN услуга за стрийминг
  5. Hide.me VPN – безплатна и богата на функции VPN услуга
  6. ZoogVPN – безплатно VPN решение с фокус върху поверителността
  7. TunnelBear – интуитивна безплатна VPN услуга
  Кой мениджър на пароли е най-сигурен?

  Проблемите с безплатните VPN услуги

  Преди да преминем към подробния списък на най-добрите безплатни VPN услуги, е важно да ви предупредим за потенциалните проблеми. Въпреки че получаването на безплатно приложение винаги е приятно, то може да е свързано с някаква уловка и VPN мрежите не са изключение:

  • Ограничения на данните. Неудовлетворяващото ограничение на данните вероятно ще провали опита ви с безплатната VPN услуга. Обикновено получавате само фиксирано месечно количество MB, което в крайна сметка ще доведе до закупуване на платена версия на VPN услугата.
  • Ограничения на скоростта. Безплатните версии на VPN услугите най-често ограничават скоростта на връзката. Това означава, че няма да получите производителността, от която най-вероятно се нуждаете.
  • Малък парк от сървъри. Ще имате лош избор на сървърни местоположения. Повечето безплатни VPN услуги ви позволяват да избирате между три местоположения, което не е достатъчно, ако трябва да деблокирате много различни видове съдържание, а и може да означава по-ниски скорости.
  Най-добрите мениджъри на пароли през 2023 г.
  • Липса на функции. Ако използвате безплатна VPN услуга, няма да получите нито една от рекламираните функции. Само премиум версиите на VPN услугите предлагат затъмнени сървъри, разделяне на тунелите или блокиране на реклами.
  • Съмнително поведение. Съществува и риск данните ви да бъдат събрани и продадени на трети страни. Натрапчивите реклами, нарушаването на поверителността онлайн и много други рискове са свързани с напълно безплатните VPN услуги, поради което всички VPN услуги, които изброихме, са „фриймиум“ – субсидирани от плащащите клиенти на същата услуга.

  Накратко, трябва да сте много внимателни, когато избирате безплатното си приложение – не се доверявайте сляпо на всичко, което даден уебсайт за VPN услуги рекламира.

  Професионален съвет

  Искате да изберете първокласна VPN услуга? Предлагаме ви да изберете опции като NordVPN. С нея получавате богат сървърен парк, усъвършенствани функции за сигурност и работи чудесно за деблокиране на съдържание с географски ограничения.

  Сравнение на най-добрите безплатни VPN услуги

  За да ускорим процеса на избор на безплатна VPN услуга, сравнихме предимствата и недостатъците на всяка от изброените VPN услуги и събрахме всичко на едно място:

  Кои мениджъри на пароли никога не са били хаквани?
  Atlas VPNHotspot Shield VPNProton VPNWindscribeHide.me VPNZoogVPNTunnelBear
  Марка
  Рейтинг4.6★★★★★3.5★★★★☆4.0★★★★☆3.7★★★★☆3.5★★★★☆3.5★★★★☆3.3★★★☆☆
  РегистриранеБез протоколиБез протоколиБез протоколиБез протоколиБез протоколиБез протоколиДърводобив на светлина
  Държава на юрисдикцияСъединени щатиСъединени щатиШвейцарияКанадаМалайзияГърцияКанада
  Безплатен лимит за данни (на месец)5GB500 MBНяма2GB (без имейл) или 10GB (с имейл)10GB10GB500 MB
  Ограничение на скоростта на свързванеНеДаНеНеНеНеНе
  ХарактеристикиПревключвател за убиване, VPN при стартиране, поддържа P2P трафикЗащита от изтичане на IPЗащита от изтичане на DNS, превключвател за спиране на достъпаПревключвател за убиване, безплатен прокси сървър SOCKS5, блокер за реклами, защитена хотспот, функцията за многобройни връзкиПревключвател за убиване, разделяне на тунелите, персонализиран DNS, скрит режим, споделяне на файлове P2PПревключвател за убиване, ZoogShadowingФункция за изключване
  Отблокиране на NetflixНеНеНеДаНеНеДа
  Преглед наПреглед на Atlas VPNПреглед на Hotspot Shield VPNПреглед на Proton VPNПреглед на WindscribeПреглед на Hide.me VPNПреглед на TunnelBear

  Победител

  Най-добрите безплатни VPN услуги за 2023 г. – нашият подбран списък:

  Знаем колко е трудно да се намери добра безплатна VPN услуга. Ето защо положихме всички усилия, за да ви улесним.

  По-долу ще видите нашия окончателен списък с най-добрите безплатни VPN услуги за Windows, Mac, Android, iOS, Linux и други платформи. Изтеглете някое от тези приложения и се насладете на предимства като неограничена честотна лента и добър избор от протоколи за криптиране.

  1. Atlas VPN – най-добрата безплатна VPN услуга през 2023 г.

  VPN Atlas - нашият списък за 2023 г.
  Базирано в:Съединени щати
  Едновременни връзки:Неограничен
  Безплатен лимит за данни:5GB на месец
  Искате да изпробвате премиум версията?🔥 Вземете Atlas VPN, сега 83% ОТСТЪПКА + 3 месеца БЕЗПЛАТНО! 🔥

  Посетете Atlas VPN

  Atlas VPN е нашият актуален топ избор за най-добър безплатен VPN доставчик. С безплатния план получавате 5GB месечни данни. А ако желаете да премахнете всички ограничения, платената версия на Atlas VPN струва само 1,82 долара на месец.

  Сигурност и поверителност: както платената, така и безплатната версия на Atlas VPN предлагат прилично ниво на сигурност. Подобно на по-голямата част от другите най-добри VPN услуги, Atlas VPN използва AES-256 криптиране, което се ползва с доверието на правителства и военни организации. Що се отнася до политиката за поверителност, Atlas VPN заявява, че не събира никакви записи, които биха помогнали да ви проследят, включително реалния ви IP адрес. Освен това VPN услугата не съхранява никакви данни за интернет активността.

  Изпълнение: Atlas VPN използва протокола за тунелиране WireGuard, който предлага комбинация от висока скорост и сигурност. Безплатната версия на Atlas VPN дори не ограничава скоростта на връзката ви. А нашите тестове показаха забележителна средна степен на запазване на скоростта от 90%.

  Функции: в допълнение към превключвателя за изключване и силното криптиране Atlas VPN позволява торентиране (или видове P2P трафик) на всеки един от своите сървъри. Можете също така да активирате опцията за стартиране на VPN услугата при стартиране за по-бърз достъп и допълнително ниво на сигурност.

  Посетете VPN Atlas

  Стрийминг: важно е да се отбележи, че безплатната VPN услуга на Atlas не ви помага да получите достъп до блокирано от географски принцип съдържание в Netflix (въпреки че ви позволява достъп до YouTube). По време на нашите тестове за стрийминг повечето сървъри на платената версия на Atlas VPN ще деблокират повечето сайтове за стрийминг като Netflix, Disney+, Hulu, HBO и др.

  Въпреки че Atlas VPN е най-добрата безплатна VPN услуга, тя все още има някои груби недостатъци. Получавате само 5 GB месечни данни, така че ако планирате да се наслаждавате на стрийминг, може би ще искате да разгледате Proton VPN. Паркът от сървъри е друго нещо, което си струва да се вземе предвид, преди да използвате тази безплатна VPN услуга.

  Научете повече за този доставчик в нашето пълно ревю за Atlas VPN.

  Плюсове

  • 5GB месечни данни
  • Поддържа торенти
  • Интуитивни приложения
  • Функцията на превключвателя за изключване
  • Политика за забрана на записите
  • AES-256 криптиране
  • Интуитивен потребителски интерфейс
  • Без ограничения на скоростта
  Научете повече за този доставчик в нашето пълно ревю за Atlas VPN

  Против

  • Няма чат на живо за безплатни потребители
  • Средни скорости
  • Базирано в САЩ (страна с 5 очи)

  2. Hotspot Shield VPN – безплатна VPN услуга, която не регистрира онлайн активността

  Hotspot Shield VPN
  Базирано в:Съединени щати
  Едновременни връзки:до 5
  Безплатен лимит за данни:500 MB
  Искате да изпробвате премиум версията?🔥 Спестете до 40% OFF Hotspot Shield! 🔥

  Друга солидна VPN услуга, която има безплатна версия с всички основни функции, е Hotspot Shield VPN. Въпреки че на уебсайта им е посочено, че ви предоставят 500 MB, ние успяхме да използваме до 4,5 GB, което е достатъчно не само за обикновено ежедневно сърфиране, но и за изтегляне на няколко файла.

  Сигурност и поверителност: Hotspot Shield VPN не регистрира онлайн активността ви, дори ако се намира в страна, която принадлежи към алианс за наблюдение (САЩ). Освен това получавате над 160 сървъра на едно място (САЩ).

  Изпълнение: Hotspot Shield VPN използва протокола за тунелиране Catapult Hydra, който осигурява малко или никакво намаляване на скоростта при премиум версията. За съжаление, при безплатните потребители скоростта е ограничена до 2 Mbps. Въпреки това нашите тестове показаха средно 28% запазване на скоростта. Но ако искате безплатна VPN услуга без ограничения на скоростта, Atlas VPN би била по-добър избор.

  Характеристики: Безплатната версия на Hotspot Shield VPN включва всички основни функции. Докато с платения план получавате такива функции като антивирус и мениджър на пароли, с безплатната версия получавате силно криптиране и защита от изтичане на IP адреси.

  Посетете Hotspot Shield VPN

  Стрийминг: Когато тествахме стрийминг с безплатната версия, при отварянето на Netflix се появи известие, че отключването на глобално съдържание е достъпно само с премиум плана. Освен това премиум планът на Hotspot Shield VPN успя да деблокира YouTube TV и BBC iPlayer.

  Безплатните потребители на Hotspot Shield VPN се сблъскват с ограничения на скоростта на връзката до 2Mbps. Ограничението на данните също е на ръба на достатъчното, като официално получавате едва 500 MB, но е възможно да получите и допълнителни 4 GB на месец. Въпреки че броят на сървърите тук е приличен, те са базирани само в САЩ.

  За да научите повече, прочетете нашия подробен преглед на Hotspot Shield VPN.

  Плюсове

  • Над 160 сървъра
  • Политика за забрана на записите
  • Лесна настройка
  • 500 MB безплатни данни
  • Над 160 сървъра
  • Защита от изтичане на IP
  • Отличен интерфейс
  Безплатен Hotspot

  Против

  • Ограничение на скоростта до 2Mbps
  • Няма превключвател за изключване
  • Базирано в САЩ (страна с 5 очи)
  • Без Netflix за безплатни потребители

  3. Proton VPN – най-добрата безплатна VPN услуга за феновете на Netflix и игрите

  Proton VPN
  Базирано в:Швейцария
  Едновременни връзки:10
  Безплатен лимит за данни:Няма
  Искате да изпробвате премиум версията?🔥 Вземете до 50% OFF Proton VPN! 🔥

  Proton VPN е чудесен избор за най-добрите безплатни VPN услуги с голяма скорост на връзката. Това е виртуална частна мрежа с отворен код, която има неограничена безплатна версия за Windows, Mac, Android и други устройства.

  Сигурност и неприкосновеност на личния живот: силата му се крие в пълната сигурност, като ви предлага криптиране от военен клас и безопасността на протокола WireGuard. Освен това доставчикът има стриктна политика на недопускане на записи, което означава, че не събира никакви лични данни на потребителите.

  Производителност: безплатната версия на Proton VPN предлага сървъри в Япония, Нидерландия и САЩ. Нашите тестове показаха средно 72% запазване на скоростта, но въпреки това сървърите могат да се препълнят. Така че, ако желаете да имате достъп до всички 1800 сървъра на компанията в 66 локации, премиум плановете започват от 4,99 USD/месец.

  Посетете ProtonVPN

  Функции: повечето от функциите на Proton VPN са запазени за платени потребители, като например P2P споделяне на файлове, NetShield, Secure Core VPN, Tor over VPN и възможност за достъп до блокирани от географски принцип стрийминг услуги. Въпреки това, подобно на повечето безплатни VPN услуги, безплатната версия на Proton VPN предлага превключвател за спиране на връзката, за да ви предпази, ако връзката ви прекъсне, както и защита от изтичане на DNS.

  Стрийминг: тъй като безплатната версия на Proton VPN предоставя само 3 местоположения, трябва да преминете към премиум, за да получите достъп до платформи за стрийминг с географски ограничения. Премиум версията успя да осигури достъп до Netflix, Hulu, HBO Max, Disney Plus и други платформи за стрийминг по време на нашите тестове.

  При Proton VPN пакетът от функции за сигурност е ограничен само до най-важните. Тук получавате безплатна функция „kill switch“ и защита от изтичане на DNS. Въпреки че няма ограничение на скоростта, малкият сървърен парк може да окаже забележимо влияние върху скоростта на връзката ви, тъй като сървърите бързо се препълват.

  Научете повече за този доставчик в нашия подробен преглед на Proton VPN.

  Посетете ProtonVPN

  Плюсове

  • Без ограничения на данните
  • 3 различни държави на сървъра
  • Криптиране от военен клас
  • Протокол WireGuard
  • 7-дневна пробна версия на Premium
  • Предотвратяване на изтичане на DNS
  • Базирано в Швейцария (извън 14-Eyes)

  Против

  • Без Netflix за безплатни потребители
  • Безплатните сървъри не поддържат торенти
  • Няма опция за чат на живо
  • Разрешено е само едно устройство

  4. Windscribe VPN – безплатна VPN услуга за стрийминг със сървъри на 11 различни места

  Windscribe VPN
  Базирано в:Канада
  Едновременни връзки:Неограничен
  Безплатен лимит за данни:2GB (без имейл) или 10GB (с имейл) на месец
  Искате да изпробвате премиум версията?🔥 Вземете 55% OFF с 1-годишен план! 🔥

  Windscribe VPN определено е друг топ доставчик на безплатни VPN услуги, който заслужава място в списъка. Тя е плътно снабдена с функции и предоставя 10 GB безплатни месечни данни, при положение че предоставите имейл адреса си. Можете също така да получите допълнителни 5GB, като пишете в Twitter за Windscribe.

  Сигурност и неприкосновеност на личния живот: въпреки че Windscribe VPN е базирана в една от страните от инициативата „Пет очи“ (Канада), тя се кълне в своята политика на недопускане на записи. С други думи, тя не съхранява и не може да идентифицира истинския ви IP адрес и времевите марки на връзката.

  Производителност: тази VPN услуга поддържа протокола WireGuard и нашите тестове показаха средно 43% запазване на скоростта. Освен това общо 11 държави със сървъри са достъпни за тези, които използват Windscribe безплатно. Това включва Германия, САЩ, Канада, Франция, Нидерландия, Норвегия, Румъния, Швейцария, Обединеното кралство, Турция и Хонконг.

  Прочетете повече за VPN услугите в нашия преглед на услугите на Windscribe

  Характеристики: Безплатната VPN услуга на Windscribe предлага ефективен превключвател, безплатен прокси сървър SOCKS5, блокиране на реклами, възможност за създаване на защитена хотспот и функция за многократни преходи. В допълнение към всичко това, тя ви дава голяма свобода да настроите предпочитанията си, като например стартиране на приложението при стартиране, автоматично свързване към най-новото местоположение и разрешаване на трафика от LAN, когато защитната стена е включена. Освен това са налични над 25 езика.

  Стрийминг: въпреки че безплатните VPN услуги обикновено не деблокират платформи за стрийминг, тестовете ни с Windscribe доказаха, че понякога могат да помогнат за достъп до Netflix. За да получите достъп до други услуги, като BBC iPlayer и YouTube, ще трябва да преминете към премиум план.

  За разлика от Proton VPN, Windscribe поставя лимити за данни. Ако решите да се регистрирате за тази VPN услуга, използвайки електронната си поща, ще можете да използвате до 10 GB месечни данни. В противен случай сумата се намалява до 5GB месечни данни. Безплатните потребители също така имат право да използват почти 6 пъти по-малък брой сървърни местоположения, отколкото премиум потребителите.

  Прочетете повече за тази VPN услуга в нашия преглед на Windscribe.

  Какво е бъдещето на управлението на пароли?

  Плюсове

  • 10GB безплатни данни
  • 11 местоположения на сървъри
  • AES-256 криптиране
  • Политика за забрана на записите
  • Безплатната версия може да деблокира американския Netflix
  • Позволява използването на торенти
  • Интуитивни приложения

  Против

  • Базирано в Канада (Five Eyes)
  • Някои приложения нямат достатъчно функции
  • 2 GB таван за данни, ако не предоставите имейл

  5. Hide.me VPN – безплатна VPN услуга с първокласни функции за сигурност

  Hide.me VPN
  Базирано в:Малайзия
  Едновременни връзки:10
  Безплатен лимит за данни:10GB на месец
  Искате да изпробвате премиум версията?🔥 Вземете Hide Me VPN 75% OFF + 3 месеца БЕЗПЛАТНО! 🔥

  Посетете Hide Me VPN

  Hide.me е безплатна VPN услуга, която ви предоставя 10 GB безплатни данни на месец и сървъри в четири държави, включително САЩ. Това е една от най-комплексните безплатни VPN услуги.

  Сигурност и неприкосновеност на личния живот: тъй като Hide.me е базиран в Малайзия, от него не се изисква да съхранява каквито и да било потребителски регистри или регистри на дейността, включително поведението ви при сърфиране. Освен това VPN услугата е одитирана от DefenseCode Ltd., която я сертифицира като един от най-анонимните VPN доставчици. Освен това данните ви се криптират с помощта на криптиране от военен клас AES-256.

  Производителност: потребителите на безплатната VPN услуга Hide.me могат да използват протокола WireGuard и сървъри в Канада, Германия, Нидерландия или САЩ. Въпреки това безплатната VPN услуга запазва около 1% от първоначалната интернет скорост, което е под средното ниво. Премиум версията предлага по-стабилни скорости (около 73% средни нива на запазване на скоростта).

  Безплатна VPN услуга с най-добрите функции за сигурност

  Функции: наистина е хубаво, че безплатната версия на Hide.me VPN предлага същите функции като платената. Това означава, че можете да изпитате радостта от разделянето на тунелите, персонализирания DNS и режима Stealth, без да похарчите нито една стотинка. Приложенията за Windows и Mac също имат превключвател за изключване, а освен това почти всички сървъри на Hide.me VPN поддържат P2P споделяне на файлове, което означава, че можете да използвате тази VPN услуга за безопасно използване на торенти.

  Стрийминг: въпреки обещанията на официалния си уебсайт, безплатната VPN услуга Hide.me не успя да деблокира Netflix, независимо от това кой сървър опитахме. За съжаление същото се случи и с BBC iPlayer и Disney+.

  Освен че получавате само 10 GB данни месечно, имате и малък избор от само 4 държави, от които да избирате сървъри. Освен това, от всички тествани от нас платформи за стрийминг, безплатната Hide.me VPN не успя да деблокира нито една от тях. Така че, ако сте почитатели на Netflix, крайно време е да помислите за платена VPN услуга.

  Разгледайте пълното ни ревю на Hide.me VPN, за да научите повече.

  Посетете Hide me VPN

  Плюсове

  • Базирано в Малайзия (извън 14 Eyes)
  • AES-256 криптиране
  • Добър избор на протоколи
  • Безплатни 10GB на месец
  • Поддържа торентиране
  • Безплатното приложение за VPN включва основни функции
  • Потребителски DNS

  Против

  • Мобилните приложения нямат изключвател
  • Безплатният акаунт поддържа само една връзка
  • Само четири държави за избор

  6. ZoogVPN – добро решение за частно сърфиране

  ZoogVPN
  Базирано в:Гърция
  Едновременни връзки:До 5
  Безплатен лимит за данни:10GB
  Искате да изпробвате премиум версията?🔥 Вземете до 85% OFF Zoog VPN! 🔥

  Посетете ZoogVPN

  ZoogVPN е друга добра безплатна VPN услуга, която позволява използването на 5 сървъра на 3 различни места, включително в САЩ, Обединеното кралство и Нидерландия. Регистрацията не изисква плащане или данни за кредитна карта и предоставя 10 GB данни. Можете да използвате тази VPN услуга безплатно в продължение на 7 дни.

  Сигурност и поверителност: безплатният ZoogVPN използва AES-128 криптиране за защита на данните и не съхранява никакви записи. Единственото, което ZoogVPN запазва, е имейл адресът ви. Можете обаче да използвате имейл за еднократна употреба за създаване на акаунт, което ще направи целия процес напълно анонимен.

  Производителност: докато използвате безплатен ZoogVPN, ще можете да избирате между PPTP, OpenVPN, L2TP/IPSEC и най-новите протоколи за тунелиране IKEv2. За най-добра производителност ви препоръчваме да изберете OpenVPN. Когато го подложихме на тест, той запази около 16% от базовите скорости.

  ZoogVPN

  Характеристики: Безплатната версия на ZoogVPN не предоставя разширени функции като разделяне на тунелите, които са налични в платения план. От друга страна, има напълно добър превключвател за изключване и функцията ZoogShadowing, която помага за заобикаляне на ограниченията в силно цензурирани държави. Освен това холандският сървър поддържа торентиране дори в безплатната версия.

  Стрийминг: тестовете ни показаха, че ZoogVPN не може да получи достъп до Netflix или друг сайт за стрийминг с безплатната версия. Ако стриймингът е това, което търсите, трябва да изберете премиум плана (от 1,87 USD на месец).

  В заключение ще кажа, че тази VPN услуга е достъпна безплатно само за една седмица. Тя не прави изключение и по отношение на лимита за данни, тъй като можете да използвате до 10 GB данни месечно. Във флота от безплатни сървъри липсват доста функции, но можете да използвате функцията kill switch и функцията Zoog Shadowing.

  Посетете ZoogVPN

  Плюсове

  • Безплатни 10GB
  • Политика за забрана на записите
  • Базирано в Гърция (извън 14 Eyes)
  • Позволява използването на торенти
  • Без ограничения на скоростта
  • Налични на много устройства
  • Функция ZoogShadowing

  Против

  • Не деблокира Netflix
  • Безплатно само за 7 дни
  • Липса на функции
  • Само три места
  • Не поддържа WireGuard

  7. TunnelBear – безплатна и лесна за използване VPN услуга

  TunnelBear
  Базирано в:Канада
  Едновременни връзки:Неограничен
  Безплатен лимит за данни:500 MB на месец
  Искате да изпробвате премиум версията?🔥 Вземете TunnelBear, сега до 67% OFF! 🔥

  Посетете TunnelBear

  TunnelBear е друга VPN услуга, която има приемлива безплатна версия с достъп до всичките си 3000 сървъра в 48 държави.

  Сигурност и неприкосновеност на личния живот: данните ви са защитени с помощта на военно AES-256 криптиране, а що се отнася до регистрирането, TunnelBear не записва дейностите ви по сърфиране. Въпреки това те могат да събират някои идентифициращи данни, като например фамилното име на притежателя на картата, имейл адреса и в някои случаи дори дръжката на профила ви в Twitter.

  Изпълнение: Безплатната версия на TunnelBear вече предлага WireGuard, което обяснява средния процент на задържане на скоростта от 50%. Освен това получавате достъп до сървъри в Сингапур, Канада, Германия, Нидерландия, САЩ и Франция.

  Характеристики: TunnelBear може да предложи нещо, което другите безплатни VPN услуги вероятно не предлагат. Задължителният превключвател за спиране на връзката се издига на ново ниво, като Vigilant Bear не само спира интернет връзката ви, ако връзката със сигурен сървър бъде изгубена, но и я поставя на пауза, докато чакате сървъра да отговори.

  Безплатна и лесна за използване VPN услуга

  Стрийминг: Тествахме TunnelBear с услуги за стрийминг и безплатната версия успя да деблокира Netflix и YouTube. Въпреки това ограничението от 500 MB данни определено няма да е достатъчно, за да гледате дори половин епизод от любимото си предаване. Можете да гледате популярни предавания само ако преминете към премиум план, започващ от 3,33 USD/месец.

  Общо взето, получавате само 500 МВ месечен пренос на данни, което е добре, ако планирате да използвате VPN услугата само на определени места, например в търговски центрове. Освен това нямате право да използвате целия набор от функции, освен функцията за превключване. Междувременно, плащайки няколко долара на месец, можете да направите чудеса.

  Прочетете повече за този доставчик в нашия преглед на TunnelBear.

  Плюсове

  • Много сървъри и местоположения
  • Лесно се настройва
  • AES-256 криптиране
  • Функция за изключване
  TunnelBear е друга VPN услуга

  Против

  • Горна граница за данни от 500 MB
  • Не много бързо
  • Нестабилни връзки
  • Няма поддръжка в чата на живо

  Как тествахме и класирахме тези безплатни VPN услуги

  Преди да направим класация на безплатните VPN услуги, разглеждаме техните приложения и оценяваме функциите, които предлагат. Също така разглеждаме тяхната функционалност и извършваме тестове за скорост и стрийминг. Въз основа на нашите констатации и резултати от тестовете класираме безплатните VPN услуги, като следваме тези критерии:

  Сравнение на най-добрите безплатни VPN услуги
  • Сигурност. На първо място, повечето от VPN мрежите в нашия списък използват криптиране AES-256, което е актуалният стандарт за криптиране, използван от федералното правителство и други институции, които се занимават със свръхсекретни данни. Също така следим протоколите за тунелиране, прилагани от VPN мрежите, като даваме приоритет на най-усъвършенстваните като OpenVPN и WireGuard.
  • Скорост. Скоростта е още едно важно нещо, което трябва да вземете предвид, когато избирате безплатна VPN услуга. Тъй като различни фактори със сигурност могат да причинят проблеми със скоростта при използването на VPN, от решаващо значение е да се спрете на услуга, която не ви забавя прекалено много. Въпреки това повечето от нашите най-добри предложения се представиха добре при различни тестове за скорост. Въпреки това платената VPN услуга почти със сигурност ще има по-високи скорости от безплатната, обикновено поради предлагането на по-голям сървърен фонд.
  • Характеристики. Изборът на функции също не бива да се пренебрегва, когато се избират най-добрите безплатни VPN услуги. Торентиране, разделяне на тунелите и интегриран превключвател за изключване са само няколко функции, които търсихме в тестваните от нас VPN услуги.
  • Стрийминг. Сега за слона в стаята – услугите за стрийминг. За никого не е тайна, че повечето хора се сещат за съществуването на VPN услугите само когато имат нужда от достъп до блокирано от географски принцип съдържание. Въпреки че е почти невъзможно да се намери безплатна услуга, която да не е блокирана от Netflix, успяхме да открием едно безплатно VPN приложение (Windscribe), което може да ви помогне да получите достъп до някои от нейните библиотеки.
  Как да изберете безплатна VPN услуга

  Как да изберем безплатна VPN услуга

  Когато избирате безплатна VPN услуга, първото и най-важно нещо, което трябва да оцените, е нейната репутация. Напълно безплатните VPN услуги могат да се окажат в състояние да събират и продават данните ви на трети страни. Някои от тях дори могат да бъдат прикрити под формата на зловреден софтуер, което на първо място отхвърля целта на VPN услугата.

  Най-доброто решение е да разгледате безплатни услуги – безплатни версии на платени VPN услуги. Един от най-известните доставчици на безплатни VPN услуги е Atlas VPN, който осигурява отлична производителност, добри функции за сигурност и има ограничение за 5 GB данни. При freemium услугите знаете, че те са надеждни и ще ви осигурят сигурност и неприкосновеност на личния живот в киберпространството.

  Така или иначе, ето кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато избирате безплатна VPN услуга:

  Как да получите безплатна VPN услуга от най-висок клас
  • Политика за поверителност. Вижте какви данни съхранява VPN услугата и за какви цели ги използва. Трудно е да се намерят безплатни VPN услуги със строги политики за нерегистриране на данни, но можете да намерите нещо, което е близо до тях.
  • Мнения на потребителите. Вижте какво казват другите хора за безплатните VPN услуги. Посещението на Reddit може да е добра идея, ако искате честни мнения за конкретни доставчици.
  • Характеристики. Потърсете една безплатна VPN услуга, която предлага най-много безплатно. Ако имате нужда от VPN услуга с конкретна цел, вижте дали тя има специализирани сървъри и функции.
  • Ограничения на честотната лента. Повечето безплатни VPN услуги имат ограничения за количеството данни, които можете да използвате на месец. Ако искате да използвате много VPN услуги, потърсете тази, която предлага най-много данни.
  • Скорост. Колкото по-бърза е VPN услугата, толкова по-добро е изживяването. Повечето безплатни VPN услуги няма да имат толкова добри скорости, колкото платените доставчици, но все пак можете да си намерите доста бърза такава.
  Най-добрите безплатни VPN услуги за настолни компютри

  Имайте предвид, че ако даден сайт рекламира безплатна VPN услуга, това невинаги означава, че програмата действително ще бъде безплатна. Тя може просто да предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, което означава, че все пак ще трябва първо да платите за услугата. Ако се интересувате повече от платени услуги, ето нашия списък с най-добрите VPN услуги.

  Видео преглед: най-добрите безплатни VPN услуги през 2023 г.

  Как да получите безплатна VPN услуга от висок клас

  Вярвате или не, но е възможно да използвате първокласна VPN услуга безплатно – поне за кратко време. Има два начина да го направите:

  • Пробни периоди. Някои VPN услуги предлагат пробен период, през който можете да използвате инструмента напълно безплатно. Например NordVPN предлага 7-дневен пробен период за мобилни потребители.
  • Гаранции за връщане на парите. Всички VPN услуги в този списък предлагат гаранция за връщане на парите, която обикновено е с продължителност поне 30 дни. Това е чудесен начин да изпробвате всички първокласни функции на дадена VPN услуга, тъй като парите обикновено се връщат без задаване на въпроси. Само се уверете, че сте се свързали с отдела за поддръжка на клиенти навреме!
  Най-добрите безплатни VPN услуги за мобилни устройства
  Premium VPNБезплатна пробна версияГаранция за връщане на парите
  NordVPNДа, 7-дневен (само за Android)Да, 30-дневенОпитайте NordVPN
  SurfsharkДа, 7 дни (Mac, iOS и Android)Да, 30-дневенОпитайте Surfshark
  Atlas VPNДа, безплатна версияДа, 30-дневенОпитайте Atlas VPN
  PureVPNДа, 7-дневенДа, 31-дневенОпитайте PureVPN
  PrivateVPNДа, 7-дневенДа, 30-дневенОпитайте PrivateVPN

  Безплатни VPN приложения за вашето устройство

  В зависимост от избраното от вас устройство, най-добрата безплатна VPN услуга може да зависи от операционната ви система. Някои безплатни опции могат да бъдат малко по-добри на определени платформи и по-лоши на други. За да разберете кои са те, ще трябва да прочетете по какъв начин се различават една от друга в различните версии.

  Най-добрата безплатна VPN услуга за настолен компютър

  Що се отнася до устройствата с Windows, най-добрите безплатни VPN услуги са ProtonVPN и Atlas VPN. И с двете ще получите неограничени данни и трафик, което е повече от повечето безплатни VPN услуги. Освен това ще получите три местоположения, от които да избирате. Като се има предвид, че това е безплатно, това е превъзходна сделка.

  Безплатни VPN услуги без ограничение за пренос на данни

  А ако се чудите коя е най-добрата безплатна VPN услуга за Mac, можете да прочетете списъка за Windows, тъй като и тук важи същото. Разликите в броя на функциите също няма да са от значение. В безплатния сегмент ProtonVPN и Atlas VPN ще се представят почти идентично.

  Най-добрата безплатна VPN услуга за мобилни устройства

  Независимо от начина, по който осъществявате достъп до интернет, VPN услугите работят с мобилни данни по същия начин, както и с Wi-Fi. Можете да изберете класическите Atlas VPN и ProtonVPN, тъй като те са най-добрите безплатни VPN услуги за Android. Въпреки че има и някои други възможности. Например Windscribe и Hide.me също си заслужават да бъдат изпробвани. И двете обаче са доста ограничаващи. Всяка от тях има таван от 10 GB данни, но ще ви позволи да избирате от повече местоположения.

  Най-добрите безплатни VPN услуги за iOS не се различават много от тези за Android. Atlas VPN и ProtonVPN са единственият реален избор, ако се нуждаете от сигурна VPN услуга с неограничени данни и честотна лента. В зависимост от местата, от които се нуждаете, възможни избори могат да бъдат и Windscribe или Hide.me VPN.

  Безплатни VPN услуги без ограничение на данните

  Безплатни VPN услуги с бързи скорости

  Веднага след като започнете да използвате безплатна VPN услуга за стрийминг или торенти, ще се сблъскате с ограничения на данните и евентуално – с ограничения на скоростта. Избрахме някои безплатни VPN услуги без ограничение на данните за по-гладко онлайн преживяване:

  1. Proton VPN. Безплатният план на този доставчик има неограничена честотна лента и данни. В резултат на това връзката ви може да се окаже по-бавна. Редица фактори могат да окажат влияние върху общата скорост на безплатна VPN услуга, като например голямото натоварване на сървърите, към които сте свързани, разстоянието между сървъра, към който сте свързани, и вашето устройство. Скоростта на вашата интернет връзка също може да повлияе на скоростта на VPN услугата. Като цяло Proton VPN е добър избор, ако търсите безплатна VPN услуга без ограничение на данните.
  2. Ivacy VPN. Този доставчик на VPN услуги също така не ограничава честотната лента или използването на данни от един потребител. То обаче подлежи на справедливо използване. Това означава, че сесия с прекомерно натоварване на мрежата може да се счита за несправедливо използване на мрежата. Освен това Ivacy VPN е още един чудесен избор за безплатна VPN услуга без ограничение на данните.
  Добри ли са безплатните VPN услуги и струва ли си да ги използвате?

  Междувременно, за по-добро сравнение, ето лимитите за данни на предложените от нас 5 най-добри безплатни VPN услуги:

  ДоставчикОграничение на данните
  Atlas VPN5GB на месец
  Hotspot Shield VPN500 MB на ден
  Proton VPNНеограничен
  Windscribe VPN2GB (без имейл) или 10GB (с имейл) на месец
  Hide.me VPN10GB на месец

  Ограничението на данните не е всичко – макар че една VPN услуга може да ви предостави по-малко данни, тя може да ви предостави допълнителни функции. Например, докато Proton VPN ви дава неограничени данни, Atlas VPN ще бъде по-добър избор за тези, които се нуждаят от поддръжка на P2P споделяне и по-бързи скорости. Затова се уверете, че сте направили избор според нуждите си.

  Най-добрите безплатни VPN услуги за 2023 г. - нашият списък

  Безплатни VPN услуги без абонамент

  1. Hide.me Безплатна VPN услуга. Тази безплатна VPN услуга може да бъде използвана без абонамент – тя има политика за липса на записи и не изисква регистрация преди употреба. Освен това предлага прилични скорости и гарантира поверителността ви с висококачествени технологии за криптиране.
  2. TunnelBear. Това е друга безплатна VPN услуга без абонамент – можете да я използвате в браузъри като Chrome, Firefox, Edge и други без регистрация. TunnelBear също прилага AES-256-битово криптиране, което ще ви осигури единствена по рода си поверителност.

  Безплатни VPN услуги с бързи скорости

  Въпреки че безплатните VPN услуги обикновено са по-бавни от платените, можете да намерите и доста бързи услуги. Ето кои са най-бързите доставчици в нашия списък с безплатни VPN услуги:

  1. Atlas VPN. Това е най-бързата безплатна VPN услуга, която използва протокола WireGuard. По време на нашите тестове тя успя да запази около 90% от първоначалната скорост на връзката. Това е отличен резултат за безплатна услуга.
  2. Proton VPN. Това е друга безплатна VPN услуга, която използва протокола WireGuard и обещава солидни скорости. Когато беше подложена на тест, тя запазва около 72% от базовите интернет скорости, което гарантира чудесна производителност за обикновено сърфиране.

  Добра ли е безплатната VPN услуга и заслужава ли си да я ползвате?

  Безплатни VPN услуги с бързи скорости

  Получаването на безплатна VPN услуга си заслужава, когато всичко, от което се нуждаете, е да останете анонимни, когато използвате обществена Wi-Fi мрежа, или когато намерите VPN услуга, която отговаря на конкретните ви нужди. Данните ви ще бъдат защитени със също толкова силно криптиране. Освен това, ако изберете реномирана услуга, данните ви няма да бъдат събирани или продавани.

  Абонаментът за платена услуга обаче обикновено е по-добър избор. Тя ще ви предостави много по-широк набор от сървъри, от които да избирате, по-добри скорости (тъй като някои безплатни VPN услуги не поддържат WireGuard) и възможност за деблокиране на Netflix и други уебсайтове за стрийминг.

  Освен това ще можете да използвате един акаунт на няколко устройства и да използвате VPN услугата, без да се притеснявате, че ще надхвърлите месечния си лимит за данни.

  Разгледайте нашето подробно ръководство за безплатни и платени VPN услуги, за да научите повече за разликите в характеристиките, скоростта и сигурността,

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии