Най-добър безплатен антивирусен софтуер за 2023 г.

Безопасно ли е да се използва безплатна антивирусна програма?

Да, безопасно е да използвате безплатен антивирус, ако се придържате към уважавани доставчици на антивирусни пакети. Обикновено той просто е малко по-ограничен в сравнение с платената версия, но ще се чувствате в безопасност, когато го използвате.

Коя е най-добрата безплатна антивирусна програма през 2023 г.?

Към днешна дата най-добрият безплатен антивирус е TotalAV. Този софтуер предлага отлични показатели за откриване на зловреден софтуер и няколко включени основни неща.

Ще стане ли компютърът ми бавен, ако инсталирам антивирусна програма?

Не, компютърът ви няма да стане бавен, ако инсталирате бърза антивирусна програма. В днешно време компютрите разполагат с много повече ресурси, отколкото преди, така че въздействието върху производителността би трябвало да е минимално. Разбира се, ако използвате по-старо устройство, може да му е по-трудно да се съобрази с някои изисквания на антивируса.

Достатъчна ли е безплатната антивирусна програма за моя компютър?

Безплатният антивирусен софтуер може да е достатъчен само за основна защита. Това е така, защото те не включват много допълнителни или разширени функции за сигурност. Ако обаче искате просто да премахнете зловреден софтуер, безплатните антивирусни програми обикновено имат същите резултати при откриване на зловреден софтуер като платените.

Има ли 100% безплатен антивирус?

Да, TotalAV е 100% безплатна антивирусна програма за основна защита от зловреден софтуер. Тя предлага отлични показатели за откриване на зловреден софтуер, както и разширение Safe Site (Безопасен сайт), което блокира вредни URL адреси.

Получаването на висококачествен антивирус не е по джоба на всеки, затова някои компании предлагат опростени версии на своите първокласни продукти. Безплатните антивируси са по-добри от липсата на каквато и да е защита и все пак осигуряват първокласна защита, одобрена от независими лаборатории.

Има ли 100% безплатен антивирус?

Най-добър напълно безплатен антивирус

TotalAV е най-добрата безплатна антивирусна програма на пазара заради неограничения си безплатен план, отличните нива на защита от зловреден софтуер и защитата от заплахи в реално време по време на сърфиране.

Кой е най-ефективният безплатен антивирусен софтуер?

Посетете TotalAV

За разлика от вградените инструменти за защита, като например Windows Defender, подходящата безплатна антивирусна програма може да ви защити от всички видове зловреден софтуер. Той може също така да ви предпази от заплахи, докато сърфирате в киберпространството. Ако обаче искате нещо повече от основните услуги, вместо това ще трябва да преминете към премиум услуга.

Тъй като много от безплатните антивирусни програми са ненадеждни и дори могат да продадат данните ви, ние проучихме и тествахме много от тях, за да видим кои от тях си заслужават времето. Съставихме списък на най-добрите безплатни антивирусни пакети въз основа на функциите и нивата на защита, които предлагат.

TotalAV - най-всеобхватният безплатен антивирусен скенер
Съдържание

Топ 5 безплатна антивирусна защита през 2023 г.

 1. TotalAV – най-добрият безплатен антивирус в 2023
 2. Norton Antivirus – страхотен безплатен антивирус с много функции
 3. Bitdefender – безплатен антивирус за компютър с отлични нива на защита
 4. Surfshark Antivirus – безплатна защита от вируси и криптиране на данни
 5. NordVPN TP – безплатна VPN услуга с функции за защита от киберзаплахи
Топ 5 безплатна антивирусна защита през 2023 г.

Най-добрият безплатен антивирус 2023 – нашият подробен списък

Намирането на качествена антивирусна програма с отлични показатели за откриване на зловреден софтуер, без да се налага да плащате нито лев, е доста трудно. Въпреки това проучихме и тествахме различни безплатни услуги, които открихме. Ето някои от най-добрите безплатни антивирусни защити на пазара:

1. TotalAV – най-обширният безплатен антивирусен скенер

TotalAV
Защитна стена:Платено
Защита в реално време:Платено
Платформи:Windows, Mac, iOS, Android
Текуща сделка:🔥Получете TotalAV, сега 84% OFF!🔥

TotalAV е най-добрата безплатна антивирусна програма, тъй като предлага всички необходими елементи в един пакет. Освен това получавате първокласни показатели за защита от зловреден софтуер, а приложението е много просто за използване.

Сканиране: въпреки че защитата в реално време е налична само в премиум версията, безплатната версия ви предоставя цялостно интелигентно сканиране. Тя не просто проверява различни видове зловреден софтуер. Тя също така преглежда стартиращите програми, открива нежелани и дублиращи се файлове, които задръстват системата ви, и дори оценява безопасността на браузъра.

TotalAV - най-обширният безплатен антивирусен скенер

Характеристики: За да компенсира липсата на защита в реално време, TotalAV предлага разширение Safe Site за браузърите Chrome, Firefox и Edge. То блокира известните вредни URL адреси, което би трябвало да предотврати дори появата на зловреден софтуер на вашето устройство – ограничавайки напълно необходимостта от защита в реално време!

Независими лабораторни тестове: TotalAV е почти без конкуренция – независимите лаборатории за зловреден софтуер оценяват услугата високо. По време на тестовете през ноември-декември 2022 г. TotalAV блокира 100% от широко разпространения зловреден софтуер и 97% от заплахите от типа „нулев ден“ в AV-TEST.

След като изтеглите безплатното издание, можете дори да изпробвате безплатно версията Pro. Тя отключва всички функции, от които се нуждаете в антивирусната си програма, включително защита в реално време, защита от рансъмуер и много други допълнения. А ако решите да се придържате към нея, цените започват от 19,00 USD/месец.

Научете повече за това какво предлага TotalAV в нашия преглед на TotalAV.

Научете повече за това какво предлага TotalAV в нашия преглед на TotalAV.

Плюсове

 • Smart Scan
 • Разширение на безопасния сайт
 • Безплатна пробна версия Pro
 • Страхотни резултати от лабораторните тестове

Против

 • Защитата в реално време се предлага с платен план

2. Norton Antivirus – най-съвременната безплатна антивирусна програма

Всъщност добър ли е антивирусният софтуер на Norton?
Защитна стена:Платено
Защита в реално време:Платено
Платформи:Windows, macOS, Android, iOS
Текуща сделка:🔥Получете до 66% OFF Norton Antivirus🔥

Антивирусната програма Norton 360 е друг чудесен безплатен инструмент за защита от вируси за разширена сигурност. Въпреки че няма неограничена безплатна версия, има безплатна 14-дневна пробна версия, от която можете да се възползвате.

Сканиране: Norton предлага защита в реално време, базирана на изкуствен интелект, която предотвратява увреждането на вашите джаджи от вируси, зловреден софтуер, шпионски софтуер и софтуер за откуп. По отношение на сканирането получавате интелигентно, бързо, пълно и персонализирано сканиране. Има дори функция Norton Insight за подозрителни файлове.

Характеристики: Norton включва двупосочна защитна стена, която следи изпратения и получения мрежов трафик. Има и родителски контрол, който ви позволява да ограничите онлайн достъпа на децата си. Или пък монитор за тъмни уебсайтове за вашата собствена безопасност – с него ще знаете дали някой от вашите идентификационни данни не е бил компрометиран в тъмни уебсайтове и форуми.

Какви са недостатъците на антивирусната програма на Norton?

Независими лабораторни тестове: По време на независимите тестове на AT-TEST Norton блокира 100% от широкоразпространения зловреден софтуер и софтуера „нулев ден“. Така че каквото и да зарази устройството ви, Norton ще се погрижи за него без усилие.

За разлика от безплатната версия на Bitdefender, безплатната пробна версия на Norton предлага много повече функции. Така че, ако имате нужда от временна безплатна антивирусна защита, Norton е отлично решение. Ако има нещо, винаги можете да надстроите срещу 19,99 USD/месец.

Можете да научите повече за сигурността на Norton в нашия преглед на Norton Antivirus.

Кой е по-добър Norton или McAfee?

Плюсове

 • Един от най-богатите набори от функции
 • Вградена VPN услуга и мениджър на пароли
 • 100% защита срещу всички форми на зловреден софтуер
 • Чудесно за мобилни устройства

Против

 • Няма неограничена безплатна версия
 • Доста скъпо

3. Bitdefender – супер сигурен безплатен антивирус

Коя е най-добрата антивирусна програма?
Защитна стена:Платено
Защита в реално време:Безплатно
Платформи:Windows, macOS, Android, iOS
Текуща сделка:🔥Получете Bitdefender с до 62% отстъпка!🔥

Bitdefender е един от най-добрите премиум антивируси, така че не е чудно, че безплатното му решение е добър безплатен антивирус дори за потребителите на Reddit.

Сканиране: Bitdefender предлага безплатна версия с изчерпателни опции за сканиране, включително бързо, системно, за уязвимост и персонализирано сканиране. Bitdefender предлага напълно безплатна защита в реално време. Тя осигурява защита на файловете и електронната поща в реално време с минимално въздействие върху производителността на системата.

Характеристики: Усъвършенстваната защита от заплахи на услугата използва машинно обучение за откриване на индикации, подобни на поведенчески заплахи. Освен това Bitdefender взема мерки срещу различни фишинг уебсайтове, като гарантира, че данните ви няма да попаднат в тъмните интернет пазари. Един от недостатъците е, че версията за Mac няма безплатна опция, така че ако сте потребител на Mac, по-добре изберете TotalAV.

Добра антивирусна програма ли е Bitdefender Antivirus?

Независими лабораторни тестове: По време на независими лабораторни тестове Bitdefender блокира 100% от заплахите, независимо дали става въпрос за зловреден софтуер от нулевия ден или по-стар. Този доставчик е добре известен с изключителните си нива на откриване на зловреден софтуер, така че знаете, че сте в добри ръце.

Базовата версия е безплатна завинаги, но ако искате да тествате премиум версията, можете да изпробвате всички версии безплатно за 30 дни, без да предоставяте информация за картата си.

За да научите повече, прочетете нашия преглед на Bitdefender.

Плюсове

 • Превъзходна защита от зловреден софтуер
 • Защитата в реално време е включена в безплатния план
 • 30-дневен безплатен пробен период за всички премиум версии
 • Усъвършенствани фишинг филтри
Какво е по-добро от Bitdefender Antivirus?

Против

 • Няма безплатен план за потребителите на macOS
 • Дълги първоначални сканирания

4. Surfshark AV – универсален безплатен антивирусен софтуер

Достатъчен ли е Surfshark?
Защитна стена:Не
Защита в реално време:Безплатно
Платформи:Windows, macOS, Android
Текуща сделка:🔥Набавете си антивирусна програма Surfshark – 76% OFF!🔥

Антивирусната програма Surfshark е безплатно решение за интернет сигурност, което гарантира ежедневната ви онлайн безопасност. И макар че няма неограничена безплатна версия, получавате 7-дневен безплатен пробен период с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Сканиране: Самият антивирус е лек софтуер, който предлага пълно или бързо сканиране на устройствата и напълно функционална защита от заплахи в реално време, която е в състояние да улови 70% от заплахите за по-малко от 2 минути.

Характеристики: Въпреки че антивирусният пакет от функции за сигурност изглежда малък в сравнение с други, Surfshark предлага изключителни допълнителни функции. Те включват VPN услуга от следващо поколение, която използва непробиваем шифър за криптиране. Освен това можете да се възползвате от безопасна търсачка без реклами, която няма да събира данните ви, и от наблюдение на нарушенията на данните.

Достатъчна ли е антивирусната програма Surfshark?

Независими лабораторни тестове: Антивирусната програма на Surfshark е наистина много добра, когато става въпрос за защита – тя беше независимо одитирана от Virus Bulletin и показа отлични резултати. Той блокира 100% от всички тествани заплахи.

Като цяло антивирусната програма Surfshark би могла да използва някои специфични за антивирусните програми функции, но все пак предлага добре разработен пакет за сигурност. Така че, ако решите да се придържате към него, той ще ви струва от 3,98 USD/месец.

Научете повече в нашия преглед на антивирусната програма Surfshark.

Открива ли Surfshark други антивирусни програми?

Плюсове

 • Предлага се с VPN услуга
 • Защита в реално време
 • Частна търсачка
 • Пълно и бързо сканиране на устройствата

Против

 • Няма неограничена безплатна версия
 • Лош избор на антивирусни функции

5. NordVPN Защита от заплахи – изпробвайте най-добрата VPN услуга с антивирусни функции без риск

Защита срещу заплахи от NordVPN
Защитна стена:Не
Защита в реално време:Не
Платформи:Windows, macOS, Android, iOS
Текуща сделка:🔥 Вземете NordVPN Защита от заплахи – 63% ОТСТЪПКА + 3 месеца БЕЗПЛАТНО! 🔥

NordVPN Threat Protection е безплатен софтуер за защита от зловреден софтуер, който се предлага с водеща на пазара VPN услуга. Той е безплатен за всеки потребител на NordVPN и е предназначен да предпазва устройствата ви от зловреден софтуер, проследяващи програми и злонамерени реклами. С безплатната 7-дневна пробна версия на NordVPN за Android и 30-дневната гаранция за връщане на парите можете да я използвате напълно безплатно.

Сканиране: NordVPN Threat Protection няма сканиране за зловреден софтуер като Bitdefender или други традиционни антивирусни програми. Вместо това тя работи във фонов режим, подобно на защитата в реално време. Също така тя действа като скенер за изтегляне, който проверява дали файловете, които искате да инсталирате на компютъра си, не са заразени с вируси.

Преглед на мрежата NordVPN

Характеристики: Защитата от заплахи помага на потребителите да избягват посещаването на опасни и злонамерени уебсайтове, като блокира достъпа до тях. Има и солидни функции, които ви помагат да се справите с досадните реклами и тракери, за да подобрите сърфирането си и да се предпазите от потенциалните опасности, които рекламите могат да носят.

Независими лабораторни тестове: NordVPN не е тествана от независими лаборатории, тъй като не е традиционна антивирусна програма, а по-скоро инструмент за премахване на зловреден софтуер, който се предлага в пакет за VPN. По време на нашите вътрешни тестове обаче тя блокира 8/10 заплахи с основно сканиране и 9/10 със задълбочено сканиране.

Ако решите да продължите да използвате услугите след безплатния пробен период, цените започват от 3,29 долара на месец.

Прочетете повече за този продукт в нашето ревю за NordVPN.

Защита на мрежата NordVPN от заплахи до 2023 г.

Плюсове

 • Мощен блокер на реклами
 • Автоматичен скенер за изтегляне
 • Включена е VPN услуга от най-висок клас
 • Солидна защита от проследяващи устройства

Против

 • Без сканиране на системата в реално време
 • Няма разширени опции за сканиране

6. Avira Free Security – най-добрата антивирусна програма за потребителите на Apple

Можем ли да се доверим на Avira?
Защитна стена:Платено
Защита в реално време:Безплатно
Платформи:Windows, macOS, Android, iOS
Текуща сделка:🔥Получете 1 година Avira с 40% отстъпка!🔥

Avira Free Security е безплатна антивирусна програма за PC, Mac, Android и iOS, която разполага с множество функции, които другите предлагат само с премиум плановете си. Той покрива всички бази и осигурява сравними резултати във всички области.

Сканиране: Avira предлага три вида сканиране – бързо, пълно и интелигентно. Така че, независимо дали се нуждаете от обикновена проверка или от пълна инспекция, ще можете да направите всичко. Освен това, въпреки че няма защита от уеб или електронна поща, ви се предоставя и безплатна защита в реално време.

Характеристики: С Avira можете да очаквате да получите доста полезни функции безплатно. Например, въпреки че разполагате само с 500 МВ/месец, получавате VPN услуга. Можете също така да се възползвате от унищожител на файлове, карантина за файлове за оптимизация на устройства и ограничен мениджър на пароли.

Можем ли да се доверим на Avira?

Независими лабораторни тестове: При независими тестове Avira получава най-високата оценка за защита на Windows и macOS, което е много впечатляващо. В MacOS антивирусът блокира 99,3% от заплахите в тестовете през декември, а в Windows – 100%.

Така че, ако се нуждаете от безплатен и богат на функции антивирус, Avira е чудесен избор. Ако желаете да се възползвате и от такива функции като защита от уеб и електронна поща, както и актуализация на софтуер и драйвери, ще трябва да надстроите. Цените започват от 30,99 долара на месец.

Можете да намерите всички функции, които предлага този софтуер, в нашия преглед на Avira Antivirus.

Какви са слабите страни на антивирусната програма Avira?

Плюсове

 • Включва мениджър на пароли
 • Поддържа много операционни системи
 • Комплект за безопасно пазаруване
 • Увеличава защитата на браузъра ви

Против

 • Без уеб защита в безплатната версия
 • Продължително сканиране на цялата система

7. ESET NOD32 – многоплатформен безплатен антивирус

ESET NOD32
Защитна стена:Платено
Защита в реално време:Платено
Платформи:Windows, Linux, macOS, Android
Текуща сделка:🔥Изберете ESET, спестете до 33%🔥

Антивирусната програма на ESET е друг чудесен софтуер, който ви позволява да активирате всички премиум функции безплатно благодарение на 30-дневен пробен период. Това със сигурност е един от най-усъвършенстваните пакети, които се предлагат на пазара днес, благодарение на големите и всеобхватни показатели за защита.

Сканиране: С ESET можете да сканирате компютъра си с бързо, пълно, персонализирано сканиране или сканиране на сменяеми устройства. Можете дори да планирате сканирания за по-късно или да ги автоматизирате да се извършват, когато включите устройството си, така че да не се налага антивирусната програма да пречи на ежедневните ви задачи. Налична е и функцията за защита в реално време.

Характеристики: ESET ви предоставя пакет за защита от кражби, който ви позволява да проверите местоположението и IP адреса на вашето устройство, ако то бъде откраднато или изгубено. Освен това е възможно да активирате уеб филтри, които помагат да се предпазите от фишинг и злонамерени уебсайтове. Има дори отделна функция за защита на плащанията, която се задейства, когато използвате приложения за банкиране.

Безплатен междуплатформен антивирус

Независими лабораторни тестове: По време на независими тестове ESET постигна невероятните 100% по отношение на степента на откриване на зловреден софтуер. Това е отлично решение, ако търсите антивирусна програма, която може да открие дори най-новите злонамерени заплахи.

Цените на антивирусната програма на ESET започват от 39,99 долара на месец. За щастие, можете да изпробвате всички премиум функции безплатно за 30 дни.

За повече информация разгледайте нашия подробен преглед на ESET.

Плюсове

 • Защита в реално време
 • Базиран на облак
 • Криптиране на файлове срещу рансъмуер
 • Страхотни резултати в независими лаборатории
ESET ви предлага пакет за предотвратяване на кражби

Против

 • Доста скъпи премиум планове
 • Липсващи допълнителни функции

Как избрахме и тествахме тези безплатни антивирусни услуги

Не всяка безплатна антивирусна програма е надеждна – може да се окаже, че получавате услуга, която събира и продава данните ви. Ето защо проучихме и тествахме десетки безплатни антивирусни програми, за да видим кои от тях могат да се справят добре с работата си. Ето всички фактори, които взехме предвид:

Как избрахме и тествахме тези безплатни антивирусни услуги
 • Независими лабораторни тестове. Тъй като безплатните антивирусни програми нямат какво да предложат освен основна сигурност, най-добре е да изберете услуги, които гарантират отлични нива на откриване на зловреден софтуер. Ето защо проучихме независими лабораторни тестове, като тези на AV-TEST и Virus Bulletin.
 • Характеристики. Разгледахме какви функции включват безплатните антивирусни програми. Въпреки че не трябва да очаквате голям набор от функции, трябва да получите поне някои функции. Това може да бъде разширение за браузъра или защита от софтуер за откуп.
 • Съвместимост. Уверихме се, че услугите, които включваме в списъка, са съвместими с много различни операционни системи.
 • Използваемост. Включихме само приложения, които са лесни за употреба от начинаещи. Погрижихме се също така да ви предоставим безплатни услуги, които не задръстват приложението с постоянни изскачащи прозорци, които ви призовават да надстроите.
Как се тества антивирусна програма?

Безплатен антивирус срещу платен антивирус

Когато става въпрос за безплатни и платени антивирусни програми, втората опция обикновено е по-добра. Например, когато се сдобиете с платен антивирусен инструмент, можете да сте сигурни, че той ще защити компютъра ви от онлайн заплахи, докато сърфирате в интернет. Освен това платените приложения винаги ще предлагат поддръжка на клиенти, като например чатове на живо, докато безплатните им версии ще ви позволят да използвате само базите им от знания.

Освен това платените антивирусни инструменти (като тези от нашия списък с най-добрите антивирусни програми през 2023 г.) разполагат с много полезни функции, които могат да подобрят работата ви онлайн. Вградените VPN услуги, родителският режим и различните разширения за браузъри могат да бъдат от голяма полза както за начинаещи, така и за напреднали потребители. Например безплатната пробна версия на антивирусната програма Norton ви позволява да се възползвате от всички нейни първокласни функции в продължение на 7 дни.

Как мога да получа безплатна антивирусна програма?
Computer security, protect your laptop concepts. Notebook and shield icon with padlock. Flat design graphic elements for web banners, web sites, printed materials, etc. Modern vector illustration

Въпреки това, когато е избрана внимателно, дори безплатна антивирусна програма може да бъде достатъчна. Вземете за пример безплатната версия на TotalAV. Тя използва същите усъвършенствани технологии като платената версия, за да ви предпази от зловреден софтуер. Единственото, което липсва на безплатната опция, са някои допълнителни функции.

Друг вариант е Bitdefender – безплатната версия включва сканиране за вируси, защита в реално време, както и блокиране на фишинг и ransomware атаки. Разбира се, платената версия е по-богата на функции, като предлага защита от мрежови заплахи, профили на използване, VPN, мениджър на пароли и много други.

Така че, ако се нуждаете само от основна защита срещу зловреден софтуер, безплатен антивирусен софтуер може да бъде достатъчен – но само ако е избран разумно.

Кой тества антивирусните програми?

Как да изберем най-добрата безплатна антивирусна програма

Няма много неща, които да вземете предвид, когато избирате безплатен инструмент за защита, защото обикновено те са доста ограничени. Ето обаче основните неща, които трябва да имате предвид, когато търсите най-добрата налична безплатна антивирусна програма:

 • Степен на защита от зловреден софтуер. Не забравяйте да проверите колко добре се представя антивирусната ви програма в независими лабораторни тестове, като например AV-TEST или AV-comparatives.
 • Защита в реално време. При безплатните антивирусни програми защитата в реално време не е задължителна. Въпреки това тя е много полезна, като се има предвид, че следи за зловреден софтуер денонощно. Така че ако безплатният антивирус предлага тази функция, считайте я за огромен плюс.
 • Поддръжка на устройства. Уверете се, че избраният антивирус поддържа вашето устройство или операционна система.
 • Допълнителни функции. Безплатните антивирусни програми не са богати на функции, но те трябва да предлагат поне някои допълнителни предимства. Независимо дали става въпрос за разширение на браузъра или мениджър на пароли – вземете услуга, която предлага това, от което се нуждаете.
Безплатна антивирусна програма срещу платена антивирусна програма

Преглед на видеоклипа: най-добрият безплатен антивирус през 2023 г.

Безопасно ли е да използвате безплатен антивирус?

Да, безопасно е да използвате безплатна антивирусна програма, ако я получите от надежден доставчик. Въпреки това безплатните решения могат да ви осигурят само минимума. В същото време то е по-добро от липсата на каквато и да е защита. В края на краищата безплатните антивируси, като TotalAV, могат да бъдат дори по-добри от вградените антивирусни приложения.

Трябва обаче да имате предвид, че безплатните антивирусни инструменти често не включват важна функция, наречена защита в реално време. Това означава, че безплатното приложение ще премахне само съществуващите заплахи – то няма да спре навлизането на нов зловреден софтуер в системата ви.

Как да изберем най-добрата безплатна антивирусна програма

Струва ли си да плащате за антивирусна програма?

Да, наистина трябва да платите за антивирусна програма, ако искате да получите възможно най-доброто изживяване. Това е така, защото в зависимост от услугата, която сте избрали, ще получите повече функции и по-добра поддръжка на клиентите.

Що се отнася до функциите, получавате много повече, ако си купите платен антивирус. Това включва безплатни функции за допълнителна сигурност, като например защита на уебкамерата и кражба на самоличност, мениджър на пароли и VPN услуга. Ако имате деца, платената опция за антивирусен софтуер може дори да предпази децата ви от неподходящи за възрастта им уебсайтове. За най-безпроблемното изживяване с включени всички тези функции препоръчваме TotalAV.

Струва ли си да плащате за антивирусна програма?

Що се отнася до поддръжката на клиенти, в повечето случаи определено можете да получите по-добро обслужване с платен антивирус. Виждате, че повечето доставчици не включват опции за човешка помощ за безплатните потребители, като например чат на живо или имейл. Всичко, което можете да направите, е да разчитате на често задаваните въпроси на техния уебсайт. Но ако решите да инвестирате в антивирусна програма, в зависимост от това коя ще изберете, можете да получите 24-часова поддръжка в чат на живо, по имейл и по телефона. Всъщност такива услуги като Norton и Bitdefender предоставят всички тези възможности.

Като цяло, дали да си купите платен антивирус зависи от нивото на сигурност и комфорт, което искате да получите. Безплатният план е чудесен за основна защита. Но ако искате да си осигурите първокласна сигурност, да получите допълнителни безплатни услуги и качествена поддръжка на клиентите, тогава трябва да обмислите възможността да разгледате нашите най-добри антивирусни услуги за 2023 г.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии