Най-добрите VPN услуги за Android: безплатни и платени

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти

Table of Contents

Устройствата с Android са едни от най-широко използваните смартфони днес. Поради това те също така са силно таргетирани от злонамерени участници в заплахи и показват по-високи нива на опити за атаки със зловреден софтуер. За щастие, можете да защитите данните си, като използвате дори безплатна VPN услуга.

Реномиран доставчик на VPN услуги не само ви помага да предотвратите проследяването на данни, но и ви позволява да достигате до цензурирано или ограничено съдържание в интернет. Например, различни библиотеки на Netflix, платформи за видеоигри и др. Не всички безплатни VPN услуги обаче са безопасни и ефективни. Ето защо препоръчваме да избирате само 100% надеждни VPN услуги.

Коя е най-добрата VPN услуга за Android?

Изпробвайте безплатно услугата NordVPN Premium

NordVPN е първокласна опция с всички най-добри VPN функции и без компромиси. Опитайте я безплатно сега – и получете надеждна 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Тествахме десетки инструменти и избрахме само тези, които са надеждни и имат най-добра репутация в индустрията. Така че, подгответе своя Android: ето списъка с първокласни VPN услуги за Android с безплатна опция, на която можете да се доверите.

Топ 5 на най-добрите безплатни VPN услуги за Android

 1. NordVPN – като цяло най-добрата безплатна VPN услуга за Android
 2. Surfshark – безплатна VPN услуга за Android за неограничени устройства
 3. Atlas VPN – безплатна VPN услуга за Android за начинаещи
 4. ExpressVPN – сигурна и бърза безплатна VPN услуга
 5. CyberGhost – безплатна VPN услуга с огромен сървърен парк
Коя е най-добрата безплатна VPN услуга за Android?

Струва ли си да имате безплатна VPN услуга в Android?

Дали си заслужава да имате безплатна VPN услуга за Android зависи до голяма степен от това, от какво се нуждаете. На първо място трябва да имате предвид, че безплатните VPN услуги имат определени ограничения, свързани с използването на данни, скоростта, функциите и избора на държава. Което означава, че безплатната VPN услуга най-вероятно ще бъде подходяща само за инцидентно сърфиране.

Ако обаче планирате да удвоите усилията си и да използвате VPN услуга за стрийминг, торенти или деблокиране на съдържание в много специфични държави, е по-добре да разгледате платени услуги.

За тази цел можете да преминете към някоя от изброените по-долу VPN услуги, тъй като всички те предлагат платени абонаментни планове, които не ограничават данните, честотната лента, списъка със сървъри и други функции. Като алтернатива можете също така да разгледате нашия списък с най-добрите VPN услуги и да изберете някоя от нашите най-добри VPN услуги.

Коя е най-добрата безплатна VPN услуга за Android за 2023 г.?

Професионален съвет

Търсите добра безплатна VPN услуга? Ако искате надеждни и богати на функции услуги, предлагаме да използвате безплатните пробни версии или 30-дневните гаранции за връщане на парите, предлагани от първокласни доставчици, като NordVPN или Surfshark.

Най-добрите безплатни VPN приложения за Android – нашият подробен списък

В магазина на Google Play има толкова много безплатни VPN услуги за Android, че е изкушаващо просто да инсталирате първата, която ви хване окото. Не бих препоръчал обаче да го правите, тъй като може да инсталирате опасно приложение.

Вместо това е по-добре да изберете услуга от списъка по-долу. Тествахме за вас десетки мобилни VPN услуги и избрахме само тези, които отговарят на нашите строги критерии.

1. NordVPN – най-добрата безплатна VPN услуга за Android като цяло

Коя е най-бързата VPN услуга за Android 2023?
Базирано в:Панама
Неограничени данни:Да
Отблокира Netflix:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете NordVPN с 63% отстъпка + 3 месеца БЕЗПЛАТНО! 🔥

NordVPN е най-добрата безплатна VPN услуга за Android, която се предлага с пробна версия и гаранция за връщане на парите. Това е първокласно решение с отлична скорост и функционалност, което е напълно подходящо, ако искате най-добрата VPN услуга, без да рискувате пари.

NordVPN работи безпроблемно с платформи за стрийминг и торентиране – това е отличен избор за гледане на филми в движение, където и да се намирате. И докато сърфирате, NordVPN ви защитава с най-добрите функции за сигурност.

Сървърите, използващи само RAM, не позволяват на доставчика физически да съхранява данните ви, а 256-битовото криптиране гарантира, че абсолютно всичко във вашите връзки е напълно сигурно.

Коя е най-добрата 1 най-добра VPN услуга за Android?

Мощното приложение за Android включва всички основни функции, включително разделяне на тунелите, превключвател за изключване и надеждни опции за автоматично свързване.

И което е още по-хубаво – можете да получите безплатната пробна версия на NordVPN и да я използвате безплатно в продължение на 30 дни. Това е чудесна, безрискова алтернатива на безплатните VPN услуги за Android, която ви предоставя напълно безплатни премиум услуги.

За да научите повече, разгледайте нашия преглед на NordVPN.

Преглед на nordvpn

Плюсове

 • Отличен списък с функции
 • Максимални скорости на сървъра
 • Работи добре с платформи за стрийминг
 • Позволява използването на торенти
 • Неограничени данни
 • Включен е Ad-блокер
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Против

 • Няма безплатен план за вечни времена

2. Surfshark – неограничен Android VPN безплатно

Всъщност добра ли е NordVPN?
Базирано в:Нидерландия
Неограничени данни:Да
Отблокира Netflix:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете 82% OFF Surfshark + 2 месеца БЕЗПЛАТНО 🔥

Surfshark е безплатна VPN услуга за потребителите на Android, която включва едноседмичен пробен период и гаранция за връщане на парите. Това ви позволява да изпробвате една от най-качествените услуги на пазара, без да се ангажирате дългосрочно.

Какво друго има да се види? Surfshark е отлична безплатна VPN услуга за Android, която предлага голямо разнообразие от бързи и сигурни протоколи, криптиране от най-висок клас и дори подмяна на GPS. Последната функция е особено забавна – тя ще ви позволи да подмените GPS местоположението на вашия телефон с Android. Това е чудесно за игра на игри, базирани на местоположението, и за достъп до приложения, които използват GPS сигнали за идентификация.

Surfshark е отлична опция и за стрийминг: нямахме проблеми с използването му за отключване на Netflix и няколко други популярни платформи за стрийминг.

Може ли да се вярва на Surfshark?

И накрая, можете да използвате Surfshark на неограничен брой устройства. Вашите приятели и семейство могат да използват един акаунт, за да защитят всички свои онлайн връзки.

С надеждна безплатна пробна версия на Surfshark и отлична ниска цена това е една от най-добрите безплатни VPN алтернативи за Android.

За да научите повече за този доставчик, разгледайте нашия преглед на Surfshark.

По-добър ли е Surfshark от NordVPN?

Плюсове

 • Отлична производителност на сървъра
 • Предлагат се стрийминг и торентиране
 • Сървъри само с RAM
 • Работи на неограничени устройства
 • Подправяне на GPS
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Против

 • Няма безплатен план за вечни времена
 • Политиката за поверителност не е обект на независим одит

3. Atlas VPN – чудесна безплатна VPN услуга за устройства с Android

Безплатен ли е Atlas VPN?
Базирано в:Съединени щати
Неограничени данни:Да
Отблокира Netflix:Да (само платено)
Текуща сделка:🔥 Вземете Atlas VPN, сега 83% ОТСТЪПКА + 3 месеца БЕЗПЛАТНО! 🔥

Atlas VPN е още една невероятна безплатна VPN услуга за устройства с Android. Имайте предвид обаче, че тя поставя месечен лимит от 5 GB, така че ако искате да стриймвате или изтегляте много файлове, може би трябва да помислите за платената версия.

Освен това безплатното приложение за Android ви позволява да се свързвате с три места: Холандия (Амстердам), САЩ (Лос Анджелис) и САЩ (Ню Йорк). Ще разполагате и с превключвател за изключване, който ще защити анонимността ви, в случай че VPN връзката се прекъсне. Вашият акаунт обаче ще работи само с едно устройство.

Кой е по-добър NordVPN или Atlas VPN?

В същото време пълната версия за Android предлага проверка за нарушаване на сигурността на данните, блокиране на проследяване и достъп до над 750 сървъра в 38 региона.

Atlas VPN също така е изключително безопасна, тъй като използва криптиране AES-256, прилага сигурни протоколи за тунелиране като WireGuard и IKEv2 и има надеждна политика за забрана на записите.

Ако все още не сте убедени, разгледайте нашето подробно ревю за Atlas VPN.

Плюсове

 • 5GB безплатни данни
 • Криптиране от военен клас
 • Проверка за нарушаване на данните
 • Блокиране на проследяване
 • Политика за забрана на записите

Против

 • Една връзка
 • Средни скорости
 • Базирано в САЩ

4. ExpressVPN – универсална VPN услуга с безплатна пробна версия

Всъщност добър ли е ExpressVPN?
Базирано в:Британски Вирджински острови
Неограничени данни:Да
Отблокира Netflix:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете ExpressVPN, сега с 49% отстъпка за 1-годишен план! 🔥

ExpressVPN ви позволява да се наслаждавате на надеждна сигурност и бързи скорости на вашия Android безплатно за повече от месец. Използвайте 7-дневен безплатен пробен период и го комбинирайте с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

С ExpressVPN получавате пълноценен набор от мерки за сигурност. AES-256 криптирането прави онлайн трафика ви недостъпен, а функцията “kill switch” защитава IP адреса ви дори при прекъсване на VPN връзката. Използването на функцията за разделяне на тунела ви позволява да изключите приложенията или уебсайтовете, които няма да бъдат пренасочвани през VPN връзката. Междувременно мениджърът на заплахите отговаря за блокирането на тракери и други злонамерени дейности.

Какви са недостатъците на ExpressVPN?

Тази VPN услуга направи стрийминга по-приятен на вашето устройство с Android. Тя успешно деблокира всички основни платформи за стрийминг, като Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Disney+. Освен това многобройните сървъри в 94 държави гарантират, че можете да се насладите на изживяване без забавяне и да получите достъп до различни библиотеки за стрийминг.

Говорейки за скорост, ExpressVPN използва собствен протокол за тунелиране Lightway, който гарантира високи скорости, без да се нарушава сигурността ви.

Ако имате още въпроси, разгледайте нашето подробно ревю за ExpressVPN.

По-добър ли е NordVPN от ExpressVPN?

Плюсове

 • 7-дневен безплатен пробен период
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Отлично за стрийминг
 • Богато на функции приложение за Android
 • Разширен протокол за тунелиране

Против

 • Скъпо след края на пробния период
 • Няма вечно свободна версия
 • Много местоположения на виртуални сървъри

5. CyberGhost – географски разнообразна VPN услуга за Android с безплатна пробна версия

Може ли да се има доверие на CyberGhost?
Базирано в:Румъния
Неограничени данни:Да
Отблокира Netflix:Да
Текуща сделка:🔥 Вземете CyberGhost VPN, сега 83% OFF + 2 месеца БЕЗПЛАТНО 🔥

CyberGhost предлага 3-дневен безплатен пробен период и 45-дневна гаранция за връщане на парите, след като се регистрирате за услугата на вашия Android. Тази VPN услуга превъзхожда повечето доставчици на пазара по отношение на сървърния парк и стрийминга.

С него получавате над 9700 сървъра в 91 държави, така че не само можете да избегнете пренаселените сървъри, но и да се насладите на глобалния каталог на Netflix или на други услуги за стрийминг с географски ограничения, като например Hulu.

Руска компания ли е CyberGhost?

Тунелът WireGuard, който се предлага с приложението за Android, осигурява висока скорост на връзката, без това да се отразява на сигурността ви. Същевременно AES-256 криптирането създава непробиваем защитен слой за вашия онлайн трафик, а строгата политика за недопускане на записвания гарантира пълна анонимност.

В приложението за Android липсва само една функция, а именно автоматична защита от Wi-Fi. Следователно можете да се възползвате от блокирането на реклами и да избегнете рекламен софтуер или други злонамерени дейности онлайн. Или дори да използвате сървърите NoSPY, собственост на CyberGhost, за да избегнете всякаква намеса на трети страни.

CyberGhost

Любопитно ви е да научите повече за тази VPN услуга? Вижте нашето ревю за CyberGhost.

Плюсове

 • Безплатна пробна версия за потребителите на Android
 • Удължена гаранция за връщане на парите
 • Евтини планове за ценообразуване
 • Отблокиране на популярни сайтове за стрийминг
 • Включва допълнителни функции за сигурност

Против

 • В приложението за Android липсва автоматична защита от Wi-Fi
 • Няма напълно безплатна версия
 • Няма тунел IKEv2 в приложението за Android

6. IPVanish – премиум опция за Android VPN без риск

Добър ли е IPVanish?
Базирано в:Съединени щати
Неограничени данни:Да
Отблокира Netflix:Да (само платено)
Текуща сделка:🔥Получете 72% от IPVanish!🔥

IPVanish е богата на функции първокласна VPN услуга, която се предлага с политика за възстановяване, която работи като чудесна безплатна пробна версия. Тя има много добре разработено приложение за Android и ви предоставя неограничени данни.

С IPVanish получавате най-високото ниво на защита на данните с криптиране AES-256 и впечатляващи скорости благодарение на протокола WireGuard. Освен това функцията за замаскиране ще прикрие използването на VPN, а функцията за разделяне на тунелите, включена в приложението за Android, ще ви даде свободата да изберете кои приложения трябва да преминат през VPN тунел.

NordVPN по-добър ли е от IPVanish?

Този доставчик разполага с голям парк от над 2000 сървъра на 50 места, така че никога няма да се сблъскате с препълнени сървъри. Също така това е чудесна VPN услуга за стрийминг, тъй като нямахме проблеми с деблокирането на глобалните библиотеки на Netflix и други популярни сайтове за стрийминг.

Какво още може да подобри сделката? Може би това, че можете да получите неограничен брой едновременни връзки с един абонамент за IPVanish. Така че можете да видите, че това е чудесна бюджетна алтернатива на безплатна VPN услуга за Android.

За да научите повече, посетете нашия преглед на IPVanish.

IPVanish толкова добър ли е, колкото ExpressVPN?

Плюсове

 • Големи скорости
 • Работи добре с платформи за стрийминг
 • Политика за забрана на записите
 • Неограничени връзки
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Против

 • Няма безплатна версия
 • Няма превключвател за изключване в Android
 • Цените се увеличават след една година

7. Ivacy VPN – фокусирана върху сигурността безплатна пробна версия на VPN

Безопасно ли е да се използва Ivacy VPN?
Базирано в:Сингапур
Неограничени данни:Да
Отблокира Netflix:Да (само платено)
Текуща сделка:🔥Получете Ivacy VPN, сега 90% OFF + подарък!🔥

Ivacy VPN е безплатна и надеждна VPN услуга с огромен списък със сървъри, от които да избирате. Гаранцията за връщане на парите гарантира безрисково преживяване, като ви позволява да се насладите на надеждната ѝ защита и сигурност на данните.

Този доставчик ви предлага най-доброто AES-256-битово криптиране, така че данните ви са защитени и скрити. Освен това приложението за Android ви предлага функции за разделяне на тунелите, многопортови функции и избор на протокол. То е наистина лесно за използване и това може би се дължи на факта, че е доста базова версия, особено в сравнение с тази за Windows.

По-добър ли е Ivacy VPN от PureVPN?

Лекото приложение за Android не е единственото нещо, което трябва да вземете предвид – Ivacy VPN не разполага с най-сигурния и бърз протокол WireGuard, така че може да забележите някои спадове в скоростта. А когато става въпрос за стрийминг, успяхме да деблокираме библиотеката на Netflix в САЩ, но на други места имаше известни трудности.

И все пак, като напълно необходима базова покриваща VPN услуга, Ivacy VPN е чудесна опция. Получавате огромната флотилия от над 5700 сървъра в 68 държави на много ниска цена и покривате до 10 устройства едновременно. Няма безплатна версия, но можете да направите пробен опит с това приложение с 30-дневната гаранция за връщане на парите.

За повече информация разгледайте нашия преглед на Ivacy VPN.

Плюсове

 • Страхотно криптиране на данни
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Масивен сървърен парк
 • 10 едновременни връзки
Кой е собственикът на Ivac

Против

 • Няма безплатна пробна версия
 • Няма протокол WireGuard
 • Борби с различни библиотеки на сайтове за стрийминг

8. Hotspot Shield VPN – сигурна VPN услуга с гаранция за връщане на парите

Може ли да се вярва на Hotspot Shield VPN?
Базирано в:Съединените щати
Неограничени данни:500 MB дневно
Отблокира Netflix:Да (само платено)
Текуща сделка:🔥Спасете до 40% от Hotspot Shield!🔥

Въпреки че не е най-известният доставчик на VPN услуги, Hotspot Shield има своите предимства, когато става въпрос за безплатни VPN услуги за Android. Въпреки това е най-добре да изберете премиум версията вместо безплатната, тъй като безплатната версия позволява само една връзка и ограничава данните до 500 MB дневно.

Що се отнася до скоростта, Hotspot Shield ви предоставя възможност да избирате между протоколите Catapult Hydra и IKEv2, така че скоростите са доста добри за безплатен план. Ограничението на данните обаче не ви позволява да се възползвате напълно от възможностите на тези протоколи. Освен това нито един от сървърите не е оптимизиран за P2P, но те не забраняват и торентите.

Наистина ли Hotspot Shield VPN е безплатна?

Подобно на другите безплатни планове, тук функциите са по-ограничени. Все пак получавате функциите “kill switch”, “split tunneling” и “IP leak prevention”. Които дават възможност за допълнителна сигурност на личните ви данни. Освен това за криптиране на информацията ви се използва шифърът AES-128-CBC, който не може да бъде проследен.

Най-големият проблем с безплатната версия за Android е, че тя записва някои от вашите данни. Този доставчик е базиран в една от страните от алианса Five-Eyes, така че данните ви могат да бъдат събрани и съхранени за бъдеща употреба. Освен това с безплатната версия за Android ще се сблъскате с реклами, които могат да бъдат злонамерени и насочени към изтичане на вашите данни.

За да научите повече, посетете нашия пълен преглед на Hotspot Shield.

Възможно ли е да се проследи Hotspot Shield VPN?

Плюсове

 • Безплатна версия за Android
 • 7-дневен безплатен пробен период
 • Добри скорости на свързване
 • AES-256 криптиране

Против

 • Липса на прозрачност
 • Регистрира някои от данните ви
 • Ограничен избор на протоколи

9. Proton VPN – бърза и сигурна безплатна VPN услуга

Може ли да се вярва на Proton VPN?
Базирано в:Швейцария
Неограничени данни:Да
Отблокира Netflix:Да (само платено)
Текуща сделка:🔥Получете до 50% от цената на Proton VPN!🔥

Proton VPN има отлично безплатно приложение за Android, което предлага неограничено количество данни. Това означава, че ще можете да сърфирате в интернет колкото искате, без да се налага да мислите какво да правите, когато безплатните GB неизбежно свършат.

Но това не е единствената привлекателна страна на безплатната версия за Android на ProtonVPN. Тя също така не показва реклами, за разлика от много други безплатни VPN услуги. Сякаш създателите му са се почувствали супер щедри и са ни дали инструмент, който ще ни помогне да останем в безопасност независимо от всичко, без да изискват нищо в замяна.

По-добра ли е Proton VPN от NordVPN?

Имайте предвид обаче, че безплатната версия все още има своите ограничения. Ще можете да се свържете само с 24 сървъра в три държави. Също така е по-малко вероятно да деблокирате Netflix и други платформи за стрийминг.

Освен това скоростите няма да са толкова добри, колкото при платената версия. Което е жалко, тъй като в пълния си потенциал Proton VPN е невероятно бърза и понякога намалява скоростта само с 6,5%.

Пълната версия за Android също така предлага разделяне на тунелите, алтернативно маршрутизиране и голям избор от протоколи за тунелиране, включително WireGuard.

За повече информация прочетете нашия подробен преглед на Proton VPN.

Наистина ли Proton VPN е безплатна?

Плюсове

 • Неограничени данни
 • AES-256 криптиране
 • Протокол OpenVPN
 • Достойни скорости

Против

 • Средни скорости за безплатни потребители
 • Безплатното приложение може да не работи с Netflix
 • Една връзка

10. Hide.me VPN – одитирана безплатна VPN услуга за Android

Може ли да се вярва на hide.me VPN?
Базирано в:Малайзия
Неограничени данни:Не
Отблокира Netflix:Да (само платено)
Текуща сделка:🔥 Вземете Hide Me VPN 75% OFF + 3 месеца БЕЗПЛАТНО! 🔥

Готови ли сте за още една добра опция за сигурност за Android? Защото ви предстои да се запознаете с Hide.me, малък малайзийски доставчик на VPN услуги с щедра безплатна версия за тези, които все още не искат да плащат за VPN услуга.

Изтеглете безплатната версия на Hide.me и ще получите 10 GB месечни данни, четири местоположения, от които да избирате (Германия, Канада, Нидерландия, САЩ), и липса на ограничаване на скоростта, което обикновено е един от най-големите проблеми при безплатните VPN услуги.

Освен това всички безплатни места поддържат P2P връзки – функция, за която обикновено трябва да платите. Освен това не е необходимо да регистрирате акаунт, за да използвате инструмента, което е чудесно за анонимност. И – получавате безплатно разделяне на тунелите и превключвател за убиване!

Напълно безплатна ли е услугата hide.me VPN?

Ако обаче искате да използвате WireGuard в Android, ще трябва да платите за абонамент. В противен случай ще използвате IKEv2 и OpenVPN.

За повече информация прочетете пълното ни ревю на Hide.me VPN.

Плюсове

 • 10GB месечни данни
 • 4 местоположения на сървъри
 • Разделяне на тунели

Против

 • Няма WireGuard в безплатната версия
 • Основен потребителски интерфейс
 • Безплатната версия може да не работи с Netflix

Как тествахме тези безплатни VPN услуги за Android

Как тествахме тези безплатни VPN услуги за Android

Не всяка безплатна VPN услуга за Android заслужава да бъде в този списък. По-долу съм написал критериите, които използвах за избора на най-добрите от най-добрите:

 • Сигурност. На първо място, високото ниво на сигурност е най-важният аспект на всяка VPN услуга. Една качествена VPN услуга за Android трябва да прилага AES-256 криптиране, така че изпращаните от нея данни да не могат да бъдат декриптирани. Също така добрата VPN услуга трябва да прилага най-новите и най-безопасни протоколи за тунелиране като WireGuard (или негова модификация), OpenVPN или IKEv2.
 • Политика за регистриране. Една реномирана VPN услуга ще има надеждна политика за регистриране на данни, в която се посочва, че не събира никакви лични данни. В идеалния случай политиката трябва да бъде одитирана от трета страна, за да можете да се уверите, че тя е вярна.
 • Ограничение на данните. Ако си купувате VPN услуга, вероятно ще я използвате често. Ето защо е важно да разполагате с подходящ лимит за данни от поне 10 GB. Още по-добре е, когато безплатната VPN услуга за Android предлага неограничени данни.
 • Скорост. Тестваме скоростта на всяка VPN услуга и включваме само онези инструменти, които не пречат твърде много на интернет връзката ви. Имайте предвид, че някои безплатни VPN услуги ограничават скоростта на връзката, така че е важно да намерите такава, която не го прави.
 • Характеристики. Дори ако използвате безплатна услуга, може да искате да имате определени функции, които могат да бъдат много полезни в ежедневните ви дейности. Например разделно тунелиране или превключвател за изключване.
Как мога да настроя безплатна VPN услуга за Android на телефона си?

Как да настроя безплатна VPN услуга за Android на телефона си?

Конфигурирането на VPN услуга в Android е дори по-лесно, отколкото на настолно устройство. Ако някога сте изтегляли приложение, ще знаете и как да инсталирате VPN услуга. Въпреки това, в случай че все още не сте сигурни как да го направите, можете да следвате стъпките по-долу (използвах NordVPN като пример):

 1. Отидете в Google Play, потърсете избраната от вас VPN услуга, кликнете върху Инсталиране и след това Отвори.
 2. Кликнете върху Регистриране или Създаване на нов акаунт.
 3. Ако използвате напълно безплатна VPN услуга, това е всичко. Ако сте избрали безплатна пробна версия на първокласна VPN услуга, започнете безплатната пробна версия.
 4. Изберете желания сървър и се свържете с него.

Изтегляне на NordVPN за Android

Добра идея ли е да изчистите кеша на Android?

Сравнение на най-добрите безплатни VPN услуги за Android

Ако не сте в настроение да четете кратките прегледи на VPN услуги, представени по-горе, погледнете тази таблица. В нея съм изброил най-важните аспекти на всяка безплатна VPN услуга за Android, което ще ви позволи по-лесно да изберете идеалния инструмент.

NordVPNSurfsharkAtlasVPNExpressVPNCyberGhostIPVanishЩит на гореща точкаProton VPNHide.me VPN
Рейтинг4.9★★★★★4.7★★★★★4.6★★★★★4.3★★★★☆4.2★★★★☆4.5★★★★★3.5★★★★☆4.0★★★★☆3.5★★★★☆
Преглед наПреглед на NordVPNПреглед на Surfshark VPNПреглед на Atlas VPNПреглед на ExpressVPNПреглед на CyberGhost VPNIPVanish прегледПреглед на Hotspot Shield VPNПреглед на Proton VPNПреглед на Hide.me VPN
Безплатна пробна версияДа, 7-дневенДа, 7-дневенДа, неограниченДа, 7-дневенНеДа, 7-дневенДа, 500 MB/денДа, неограниченДа, 10GB/месец
Цена (най-ниска цена на месец)3,29 долара/месец2,30 долара/месец1,82 долара/месец6,67 USD/месец2,19 долара/месец3,33 долара/месец7,99 USD/месец4,99 USD/месец2,43 долара/месец
СтриймингNetflix, Hulu, BBC iPlayer, Disney+ и др.Netflix, Disney+, Amazon Prime Video и др.Netflix, BBC iPlayer, YouTubeNetflix, Hulu, BBC iPlayer, Disney+Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Disney+Netflix, BBC iPlayer, YouTube, Disney+ и др.Netflix, BBC iPlayer, YouTubeNetflix, BBC iPlayer, YouTube, HBO Max, Disney+Netflix, BBC iPlayer, Youtube и др.
РегистриранеНяма дневници, независимо одитирани два пъти от PwCНяма дневници, не се одитираНяма дневници, не се одитираБез дневници, независимо одитирани от Cure53Независим одитБез дневници, независимо одитирани от LeviathanВоди дневнициНяма логове, независимо одитирани от SecuritumНезависим одит
СървъриНад 5500 сървъра в 60 държавиНад 3200 сървъра в 100 държавиНад 750 сървъра в 38 държавиНад 3000 сървъра в 94 държави9700+ сървъри в 91+ държавиНад 2000 сървъра в 50 държавиНад 3200 сървъра в над 80 държавинад 1800 сървъра в 66 държавиНад 2000 сървъра в над 46 държави
Едновременни връзки6НеограниченНеограничен57Неограничендо 51010
ДържаваПанамаНидерландия (част от 9-Eyes)Съединени щати (част от 5-Eyes)Британски Вирджински островиРумънияСъединени щати (част от 5-Eyes)Съединени щатиШвейцарияМалайзия
Най-добър заСтрийминг, торенти, сигурностСтрийминг, торенти, сигурностСтрийминг, торенти, сигурностПоточно предаване, сърфиране, сигурностСтрийминг, торенти, сигурностСтрийминг, торенти, сигурностСтрийминг, торенти, сигурностТорентиране, сигурностСтрийминг, торентиране

Победител

Защо безплатните VPN мрежи могат да бъдат опасни

Защо безплатните VPN услуги могат да бъдат опасни

Въпреки че е много изкушаващо да изтеглите първата безплатна VPN услуга, на която попаднете в Google Play (особено когато има сериал на Netflix, който чака да бъде гледан), това не е добра идея. Ето защо:

 • Злонамерени реклами. Някои безплатни VPN услуги показват много реклами с цел да печелят пари. За съжаление това е не само досадно, но и опасно. Това е така, защото безплатните VPN услуги и други безплатни програми позволяват показването на злонамерени реклами и изскачащи прозорци, без да се грижат за безопасността на потребителя. Те могат да инсталират всякакъв вид зловреден софтуер на вашия Android.
 • Проследяващи устройства. Въпреки че VPN услугата трябва да ви направи анонимни, ненадеждната може да направи обратното. Безплатното приложение вероятно ще инсталира проследяващи устройства в системата ви, като по този начин ще следи местоположението ви, заявките за търсене и друга лична информация.
 • Данни за продажба. Макар че реномираните VPN услуги няма да продават данните ви на правителството благодарение на одитирани политики за недопускане на записвания, произволна безплатна VPN услуга може да не е толкова добродетелна. Особено опасно е да използвате безплатни VPN мрежи в страни като Китай, където всяка информация за вас може да ви вкара в затвора.
 • Остарял софтуер. В света на киберсигурността използването на най-новите технологии е от решаващо значение. За съжаление безплатните VPN услуги често използват остарели (и опасни) протоколи за тунелиране, които са податливи на кибератаки.
Безплатни VPN услуги за Android, които да избягвате

Опитайте безплатно услугата NordVPN Premium

Висококачествената VPN услуга е безрисково решение, което ще ви осигури пълна сигурност и спокойствие. С най-добрите гаранции за безопасност и отлични допълнителни функции NordVPN е най-добрата безплатна VPN алтернатива.

Ако все пак искате да използвате безплатен инструмент, потърсете безплатни VPN услуги, които предлагат и платена версия. По този начин ще знаете, че услугата печели пари от продажби, вместо да се занимава с някакъв съмнителен бизнес. Освен това ще можете да надграждате инструмента си до по-добра версия.

Безплатни VPN услуги за Android

За да научите повече, разгледайте нашето подробно ръководство за платени и безплатни VPN услуги.

Безплатни VPN услуги за Android, които да избягвате

Важно е не само да знаете кои безплатни VPN услуги за Android да изберете – трябва да знаете и кои да избягвате. По-долу можете да видите някои от най-известните безплатни VPN услуги, които не трябва да инсталирате на мобилното си (или друго) устройство.

 • Opera VPN. Opera VPN се предлага безплатно заедно с браузъра Opera. Въпреки че е изкушаващо да я използвате, предлагам ви да не го правите. Това е така, защото политиката за поверителност на Opera е доста съмнителна и не можете да знаете къде ще попаднат данните ви. Освен това тя не ви позволява да изберете конкретна държава, а само един от трите континента.
 • Betternet VPN. Въпреки че Betternet е една от най-популярните безплатни VPN услуги за Android, по-добре е да я избягвате. Това е така, защото сигурността ви може да бъде компрометирана поради липсата на превключвател за изключване, изтичането на DNS и доста лошата политика за регистриране.
 • iNinja VPN. Въпреки името си, iNinja VPN няма да ви позволи да се чувствате като нинджа в интернет. Тя просто събира твърде много данни за своите потребители, включително записи на дейността, времеви марки на връзката и друга лична информация.
Безплатни VPN услуги за Android, които да избягвате

Видео преглед: безплатни VPN услуги за Android

Заключение

Въпреки че безплатната VPN услуга има своите ограничения, все пак е по-добре да си я купите, отколкото да оставите Android без никаква защита. Безплатният инструмент все пак ще ви предостави много данни, няколко популярни места за свързване и няколко функции за сигурност като превключвател за изключване и AES-256 криптиране.

Ако обаче искате повече удобство, без да се налага да мислите колко данни вече сте използвали, ви предлагам да инвестирате в платена VPN услуга за Android. Такава VPN услуга не само няма да има никакви ограничения – тя ще предлага и някои наистина усъвършенствани функции, като например затъмнени сървъри или защита срещу зловреден софтуер.

Начинаещи

Ръководство за начинаещи в областта на криптовалутите

Междинен

Ръководство за средно напреднали в областта на блокчейн и крипто

Експерт

Криптовалутни новини за експерти