Най-добрите блокери на реклами за Android през 2023 г.

Кой блокер на реклами е най-добрият за Android?

Total Adblock е най-добрият блокер за реклами за Android. Той е предназначен за премахване на изскачащите прозорци и заглушаване на всички известия в браузъра и приложенията. Този инструмент също така блокира банери, видеореклами и тракери на трети страни, като по този начин защитава личните данни на потребителите.

Има ли блокиране на реклами в Android?

Да – Google Chrome, браузърът по подразбиране в Android, има вграден блокер за реклами, който деактивира досадните реклами. Възможностите на Chrome за блокиране на реклами обаче са доста скромни – той няма да блокира всички реклами или други реклами в приложенията. Вместо това ви препоръчваме да използвате професионални блокери на реклами като Total Adblock.

Кой е най-добрият безплатен блокер на реклами за Android?

Безплатните блокери на реклами са ограничени по отношение на функциите, сигурността и това, което предлагат на устройството ви като цяло. Ето защо препоръчваме да се възползвате от опцията freemium – можете да използвате всички функции на доставчика с гаранция за връщане на парите или 7-дневен безплатен пробен период. Препоръчваме ви Total Adblock за изживяване без реклами и цялостна защита на вашето устройство с Android.

Как да активирате блокирането на реклами в Android?

За да активирате блокиране на реклами в Android, трябва ръчно да конфигурирате настройките на DNS и настройките на браузъра Chrome, да инсталирате блокиране на реклами на устройството си или да използвате алтернативен браузър с вградено блокиране на реклами. Конфигурацията ще зависи от избрания от вас метод.

Много сайтове и приложения за Android зависят от реклами, за да генерират приходи и да правят бизнес. Някои реклами обаче могат да бъдат натрапчиви или злонамерени, което пречи на вашето сърфиране.

За щастие има безброй полезни инструменти за предотвратяване на това – блокиращите реклами (особено с вградена VPN услуга) за Android са идеални за деактивиране на натрапчиви или подвеждащи реклами и изскачащи прозорци, блокиране на злонамерени уебсайтове и дори предотвратяване на проследяването ви от трети страни и компрометиране на данните ви.

Кой е най-добрият блокер на реклами за Android?

Приложението за блокиране на реклами е задължително, ако искате да се предпазите от раздути реклами, различни изскачащи прозорци, видеоклипове и други графични формати, които се появяват при сърфиране в устройството ви с Android.

По тази причина проучихме и тествахме някои от най-добрите блокери на реклами за Android през 2023 г. Проведохме екстремен тест на всеки софтуер за блокиране на реклами, за да се уверим, че той действително работи и блокира най-известния рекламен софтуер. Освен това направихме преглед на функционалността, характеристиките, мерките за защита на личните данни, цените и др. на всеки инструмент. Продължавайте да четете, за да откриете нашия най-добър избор.

Съдържание

Топ 5 на най-добрите блокери на реклами за Android в 2023

Има ли правилен блокер на реклами за Android?
 1. Общо Adblock – най-добрият блокер на реклами за Android като цяло
 2. Surfshark CleanWeb – мощен и достъпен блокер на реклами за Android с VPN
 3. Atlas VPN SafeBrowse – блокиране на реклами за Android с VPN за безопасно сърфиране
 4. Proton VPN NetShield – сигурен блокер на реклами за Android с включена VPN услуга
 5. Avast – безплатен сигурен браузър с вграден блокер за реклами за Android

Какво да търсите в най-добрия блокер за реклами за Android?

Освен възможността за блокиране на реклами и проследяващи устройства има и допълнителни елементи, които могат да ви помогнат да решите кой блокер за реклами за Android е най-подходящ за вас. По-долу сме изброили някои от ключовите критерии, които разгледахме, докато избирахме най-добрите блокери на реклами:

Безопасен ли е AdBlock за Android?
 • Съвместимост с Android и браузъри. Не забравяйте да разгледате дали инструментът предлага приложение или разширение за браузър за Android, неговата лекота на използване и настройка. Някои блокери на реклами са ограничени до определени операционни системи, с които са съвместими. Изберете този, който е свикнал с мобилните устройства, включително Android.
 • Блокиращи филтри. С тази функция можете да изберете кои реклами искате да избягвате и кои да запазите. Тя ви дава възможност да конфигурирате настройките си според вашите предпочитания. Обикновено филтрите се предоставят в колекции, наречени списъци с филтри.
 • Мерки за поверителност. Не забравяйте да проверите два пъти настройките за поверителност на доставчика, независимо дали има политика за забрана на записите. Известно е, че много от доставчиците на безплатни блокери на реклами записват данните на потребителите. Прилагането на политика за забрана на записите ще гарантира, че нито една от вашите данни няма да бъде компрометирана.
Кой е добрият блокер на реклами за Android в Chrome?
 • Допълнителни функции. Блокирането на реклами може да ви осигури много повече от просто блокиране на рекламите. Търсете блокери на реклами за Android с вградени VPN, антивирусна програма и скенер за зловреден софтуер. Всичко зависи от вашите нужди, но допълнителните функции ще повишат сигурността на вашето устройство с Android, както никой блокер на реклами няма да го направи сам по себе си.
 • Цени. Надежден и висококачествен блокер на реклами за Android не трябва да струва скъпо. Има много доставчици с добро съотношение цена-качество, които предлагат гъвкави цени, безплатни пробни версии или гаранции за връщане на парите, ако не сте напълно удовлетворени от услугата.

Най-добрите блокери на реклами за Android – нашият подробен списък:

Налични са много различни инструменти за блокиране на реклами. Въпреки това може да се окаже трудно да се избере най-добрият инструмент за използване. Съставихме списък на най-добрите доставчици на блокиране на реклами за Android, за да ви улесним. Нека разгледаме.

1. Total Adblock – най-добрият блокер за реклами за устройства с Android

Най-добрите блокери на реклами за Android
Безплатна версия:Да (7-дневен безплатен пробен период)
Поддържани платформи:Android, iOS, Chrome, Edge, Safari, Opera, Firefox, Brave
Поддръжка на клиенти:База знания, видео уроци, блог, имейл, често задавани въпроси
Текуща сделка:🔥 Вземете 75% OFF Общо Adblock! 🔥

Нашият най-добър избор за блокиране на реклами за Android е Total Adblock. Той е предназначен за премахване на изскачащите прозорци и заглушаване на всички известия в браузъра и приложенията. Този инструмент също така блокира банери, видео реклами и проследяващи устройства на трети страни, като по този начин защитава личните данни на потребителите.

Въпреки че не можете да изтеглите Total Adblock от Google Play Store (тъй като той не позволява системни блокери на реклами), можете да получите файл с приложение от уебсайта на Total Adblock и да го инсталирате на вашето устройство с Android ръчно.

За пълноценна защита можете да вземете целия пакет Total Security – ще получите антивирус в реално време, безопасно сърфиране (VPN) и блокиране на реклами.

Някои от основните предимства на блокирането на реклами, които ще получите, включват блокиране на реклами и тракери, деактивиране на известия за натискане, реклами във видеоклипове в YouTube и др.

Наистина ли е безплатен Total Adblock?

Освен това Total Adblock предлага филтри за блокиране:

 • Базов филтър (необходим за блокиране на качествени реклами)
 • Филтър за защита от проследяване (за проследяващи устройства)
 • Филтър за социални медии (за уиджети като бутони „споделяне“ и „харесвам“)
 • Филтър за дразнители (блокира известия за бисквитки и изскачащи прозорци)

Тези правила определят какво трябва да бъде блокирано и скрито.

Що се отнася до поверителността, Total Adblock не съхранява и не записва никакви ваши данни и гарантира първокласни стандарти за поверителност.

В теста на Adblock Total Adblock получи много добри резултати. Той блокира всички реклами, с изключение на тези в инструмента Google Analytics, GIF изображенията и тракерите за грешки, но като цяло показа добри резултати.

Цените на премиум плановете започват от 2,42 долара на месец. Можете да изпробвате премиум услугата безплатно със 7-дневен безплатен пробен период и да деактивирате нежелани реклами, известия и натрапчиви проследяващи устройства на устройства с Android.

Какви са недостатъците на total Adblock?

Плюсове

 • Голяма съвместимост с Android
 • Включени филтри за блокиране
 • Блокира рекламите във видеото
 • Осигурена поверителност
 • Отлични резултати от тестовете за блокиране на реклами
 • 7-дневен безплатен пробен период

Против

 • Приложението за Android не е налично в Google Play
 • Не мога да блокирам проследяващи устройства за грешки

2. Surfshark CleanWeb – бюджетен блокер на реклами за Android с VPN

Преглед на Surfshark CleanWeb
Безплатна версия:Да (7-дневен безплатен пробен период)
Поддържани платформи:Android, iOS, macOS, Windows, Linux, Fire TV, Chrome, Firefox, Edge
Поддръжка на клиенти:24/7 чат на живо, имейл, ръководства и статии, често задавани въпроси
Текуща сделка:🔥 Вземете 82% OFF Surfshark + 2 месеца БЕЗПЛАТНО 🔥

Surfshark е друг наш избор, който попада в списъка с най-добрите блокери на реклами за устройства с Android. Този доставчик предлага VPN услуга с функция за блокиране на реклами, наречена CleanWeb. Тя е доста мощна и може да блокира всички видове рекламен софтуер, опити за фишинг и др.

За да активирате функцията CleanWeb (новоиздадената версия CleanWeb 2.0) на устройства с Android, ще трябва да използвате VPN услуга. Това прави нещата още по-добри – ще имате пълна защита над устройствата си, тъй като трафикът ви ще бъде криптиран, а истинският ви IP адрес – скрит. Функцията CleanWeb автоматично ще открива злонамерени сайтове и ще ги блокира, като ви предпазва от зловреден софтуер.

Що се отнася до ползите, той определено не е кратък. Ще можете да спестите мобилните си данни, тъй като натрапчивите реклами, които заемат много място и данни, вече няма да ви се зареждат. Също така, ако обичате да стриймвате – тя блокира рекламите в YouTube както в приложението, така и в браузъра. А ако искате да деблокирате определени библиотеки на YouTube (или други платформи за стрийминг) с географски ограничения, VPN услугата лесно ще ви позволи да го направите.

Трябва ли да включвам CleanWeb в Surfshark?

Като цяло по време на нашите тестове CleanWeb на Surfshark постигна доста добри резултати. Тя не премина тестовете за инструменти на Google Analytics, GIF изображение, статично изображение и мониторинг на грешки.

Що се отнася до цените, Surfshark предлага наистина достъпни планове. Услугите му започват само от 2,30 долара на месец. Ако искате да изпробвате този доставчик безплатно, той предлага и 7-дневен безплатен пробен период или 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако вече сте регистриран потребител на Surfshark – функцията CleanWeb е ваша и можете да я използвате безплатно.

Можете да научите повече за тази услуга в нашия преглед на Surfshark One.

Плюсове

 • Спестяване на мобилни данни
 • Включена VPN услуга
 • Блокира рекламите в YouTube
 • Достъпна цена
 • 7-дневен безплатен пробен период
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
Как работи Surfshark CleanWeb?

Против

 • Без блокови филтри
 • Не е преминал успешно теста за наблюдение на грешки

3. Atlas VPN SafeBrowse – удобен за потребителя блокер на реклами за Android с VPN

Преглед на Atlas VPN
Безплатна версия:Не (само VPN услугата има безплатна версия)
Поддържани платформи:Android, iOS, macOS, Windows
Поддръжка на клиенти:24/7 чат на живо, имейл, база знания, често задавани въпроси
Текуща сделка:🔥 Вземете Atlas VPN, сега 83% ОТСТЪПКА + 3 месеца БЕЗПЛАТНО! 🔥

Atlas VPN предлага функции за блокиране на реклами, подходящи за Android и други устройства. Това е приличен блокер на реклами за борба със злонамерената реклама, проследяващите устройства на трети страни, видео рекламите и др. Вградената функция SafeBrowse е наистина лесна за използване и определено е чудесна за начинаещи.

Първо, за да използвате функцията SafeBrowse, трябва да се сдобиете с VPN услуга. Това не само ще ви позволи да използвате всички предимства на VPN и да защитите сигурността и поверителността си онлайн – тя автоматично ще блокира злонамерени уебсайтове и реклами на устройства с Android, независимо дали става въпрос за таблет или мобилен телефон.

Може ли да се вярва на Atlas VPN?

Откритите проследяващи устройства ще бъдат незабавно блокирани и ще получите списъци с тях. За допълнителна сигурност има двуфакторно удостоверяване – всеки път, когато влизате в профила си в Atlas VPN, ще бъдете помолени да потвърдите самоличността си.

Ако сте любители на стрийминга – Atlas VPN и нейната функция SafeBrowse също няма да ви разочароват. VPN услугата деблокира основните услуги за стрийминг, като YouTube, а блокерът на реклами ще изключи всички видео реклами както в приложението, така и в браузъра.

Изпробвайте функцията за блокиране на реклами SafeBrowse с VPN услуга – използвайте 30-дневна гаранция за връщане на парите или вземете премиум план само за 1,82 USD/месец.

Кой е по-добър NordVPN или Atlas VPN?

За повече информация относно характеристиките и екстрите на този доставчик прочетете нашето ревю за Atlas VPN.

Плюсове

 • Включена VPN услуга
 • Включена VPN услуга
 • Удобен за начинаещи
 • Включва уеб филтри
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Против

 • Без разширения на браузъра
 • Функцията SafeBrowse само с платен абонамент

4. Proton VPN NetShield – сигурен блокер на реклами за Android с включена VPN услуга

Преглед на Proton VPN
Безплатна версия:Не (само VPN услугата има безплатна версия)
Поддържани платформи:Android, iOS, macOS, Windows
Поддръжка на клиенти:Имейл, база знания, често задавани въпроси
Текуща сделка:🔥 Вземете до 50% OFF Proton VPN! 🔥

Proton VPN е доставчик на VPN услуги с мощен блокер на реклами, наречен NetShield, който е подходящ за устройства с Android. Подобно на други водещи доставчици, той не само блокира реклами, но и ви предпазва от злонамерени уебсайтове, натрапчиви тракери и зловреден софтуер.

NetShield работи с блокиране на DNS и е в състояние да открие и блокира тракерите, обикновено използвани от компании, които събират данни в мрежата. Така че, вместо DNS база данни, предоставена от вашия доставчик на интернет услуги (ISP) или търсачка, вие използвате DNS резолвер, управляван от Proton VPN.

Докато използвате VPN услуга с активирана функция NetShield, трафикът ви на устройство с Android остава криптиран и защитен с AES-256 криптиране за сигурност, защитена от хакерски атаки.

Може ли да се вярва на Proton VPN?

Освен това Proton VPN с NetShield ще деблокира платформите за стрийминг с географски ограничения, като например YouTube, а NetShield ще се погрижи да блокира рекламите в приложението YouTube на всяко устройство с Android, което използвате.

Ако се притеснявате за скоростта си, докато използвате едновременно VPN услуга и блокер за реклами, VPN ускорителят може да ви помогне да запазите първоначалната скорост и да подобрите цялостната производителност.

Цените на комбинацията от Proton VPN и блокиране на реклами започват от 4,99 USD/месец и можете да тествате пълнофункционална версия с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

За повече информация относно пълния пакет прочетете нашето ревю за Proton VPN.

Плюсове

 • Блокира домейни от черния списък
 • Защита от фишинг атаки
 • Блокира проследяващите устройства
 • Предлага се с VPN услуга
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
По-добра ли е Proton VPN от NordVPN?

Против

 • Функцията NetShield е в премиум план
 • Няма поддръжка в чата на живо

5. Avast – безплатен защитен браузър с вграден блокер за реклами за Android

Преглед на Avast Blocker
Безплатна версия:Да
Поддържани платформи:Android, iOS, macOS, Windows
Поддръжка на клиенти:Чат на живо, телефон, имейл, база знания
Текуща сделка:🔥 Вземете Avast AntiTrack, сега $54,99/година! 🔥

Avast е една от много малкото сигурни услуги, които предоставят безплатен браузър с вграден блокер за реклами за устройства с Android. Той е в състояние да блокира всички видове реклами (банерни реклами, видео реклами), изскачащи прозорци, известия на браузъра, пръстови отпечатъци на браузъра и проследяващи устройства.

Можете да изтеглите браузъра от магазина на Google Play, като настройката и използването му са много лесни. Нека разгледаме по-отблизо още някои от функциите му: Блокиране на онлайн реклами по подразбиране – това може значително да подобри времето за зареждане на уебсайтове. Също така блокира онлайн проследяването, което пречи на трети страни да виждат вашата онлайн активност.

Наистина ли общият Adblock е безплатен?

Сигурният браузър има регулируеми режими за блокиране на реклами: Основен (блокира проследяващи устройства, изскачащи прозорци, банерни реклами и видеореклами), Балансиран (допълнително блокира рекламите в социалните мрежи) и Строго блокиране (допълнително блокира известията на браузъра и пръстовите отпечатъци).

Освен това е наличен и бял списък – можете да управлявате сайтовете, в които сте активирали блокирането на реклами.

Устройствата с Android могат да получат и криптираното медийно хранилище, където изтеглените файлове могат да се съхраняват криптирани и да се достъпват чрез браузъра на Avast.

По време на тестовете ни сигурният браузър на Avast получи отличен резултат. Той не е преминал успешно само теста с инструмента Google Analytics.

Какви са недостатъците на total adblock?

Като цяло, освен че няма приложение за устройства с Android, то работи перфектно в браузъра. Така че, ако търсите блокер на реклами, фокусиран върху чистото сърфиране, Avast ще бъде този, който ще ви помогне.

За повече информация прочетете нашия преглед на антивирусната програма Avast.

Плюсове

 • Регулируеми режими на блокиране на реклами
 • Отлична безплатна версия
 • Сигурно съхранение в облака

Против

 • Няма приложение за устройства с Android
 • Не работи със стандартни браузъри
 • Платени премиум функции

6. AdLock – безопасно блокиране на реклами за Android с множество опции за филтриране

Преглед на AdLock
Безплатна версия:Да (само за разширения на браузъра)
Поддържани платформи:Android, iOS, Windows, macOS, Chrome, Edge, Safari, Firefox, Brave, Opera
Поддръжка на клиенти:24/7 имейл, блог, често задавани въпроси, ръководство за потребителя
Текуща сделка:🔥 Вземете до 70% OFF Adlock! 🔥

AdLock е още един блокер на реклами за Android със силни възможности за откриване и блокиране на реклами. Той може да спира изскачащи прозорци, банери, видео реклами с автоматично възпроизвеждане, тракери и реклами за добив на криптовалута.

Подобно на всички доставчици, AdLock работи чрез блокиране на DNS – използва локална VPN мрежа за филтриране на трафика и блокира заявките за фишинг и злонамерени сайтове. Поради това тя не може да работи едновременно с други VPN услуги.

AdLock има бял списък и множество опции за филтриране на системните приложения: можете да регулирате поведението на приложенията, които използвате на устройствата с Android, като деактивирате филтрирането (разрешавате реклами само за избраните от вас приложения), разрешавате или блокирате. По-конкретно, при устройствата с Android филтрирането на HTTPS позволява блокиране на реклами в уебсайтове, които използват този протокол.

Добро приложение ли е AdLock?

Друга изключително полезна функция на AdLock, която си заслужава да бъде спомената – функцията за управление на енергията. Като блокира рекламите на вашето устройство с Android, тя намалява използването на фонови данни и по този начин удължава живота на батерията.

Освен това AdLock блокира видео реклами в приложението YouTube с бутона за споделяне и избиране на AdLock от списъка с приложения (работи като персонализиран плейър на YouTube). Освен това блокира реклами и в браузъра.

По време на нашите тестове AdLock постигна наистина добри резултати и не премина само теста за наблюдение на грешки, което е почти отличен резултат.

Що се отнася до цените, можете да го използвате безплатно в разширенията на браузъра на устройства с Android.

Плюсове

 • Блокира всички видове реклами
 • Има безплатна версия
 • Налична е опция за включване в белия списък
 • Спестява мобилни данни и живот на батерията
Сигурен ли е сертификатът на AdLock?

Против

 • Не е наличен в Google Play
 • Няма приложение за устройства с Android
 • Не може да работи едновременно с VPN услуги

7. Ghostery – уважаван блокер на реклами за устройства с Android, фокусиран върху блокирането на проследяващи устройства

Преглед на Ghostery
Безплатна версия:Да
Поддържани платформи:Chrome, Safari, Firefox, Opera, Edge, Brave
Поддръжка на клиенти:Често задавани въпроси, имейл, хранилище на GitHub, блог
Текуща сделка:🔥 Вижте всички купони 🔥

Използвайки технологията за борба с проследяването с изкуствен интелект, Ghostery е надеждна опция за блокиране на реклами за Android. Това е напълно безплатна услуга, адаптирана да поддържа сърфирането ви възможно най-лично и сигурно.

Този блокер за реклами работи чрез блокиране на DNS. Известно е, че ускорява сайтовете, а интуитивният панел на разширението показва колко време отнема зареждането на страницата. Това е доста изразителен набор от функции за безплатна услуга.

Въпреки че Ghostery е насочен предимно към блокиране на тракери, той блокира и реклами, изскачащи прозорци и бисквитки.

Достоверно ли е Ghostery?

Ghostery има частен браузър, който може да бъде изтеглен от Android и други платформи. Той не събира никакви лични потребителски данни, има интегрирана частна търсачка и защитава устройствата от проследяващи устройства.

Ако се дразните от рекламите в YouTube – чудесна новина. Ghostery успя да блокира автоматично възпроизвеждащите се реклами в YouTube, така че те вече няма да ви притесняват. Освен това по време на нашите тестове Ghostery постигна добри резултати (провали се само при наблюдението на грешки) – което съвсем не е толкова лош резултат.

Както споменахме, не е необходимо да харчите нито лев за Ghostery – браузърът е безплатен за устройства с Android.

Какво е по-добро от Ghostery?

Плюсове

 • Предотвратява проследяващи устройства
 • Частен браузър
 • Блокира рекламен софтуер
 • Ускорява времето за зареждане

Против

 • Няма налично приложение
 • Няма възможност за прилагане на филтри

Как избрахме и тествахме тези блокери на реклами за Android

За да изберем най-добрите блокери на реклами за Android, направихме задълбочено проучване и тестване, за да видим колко функционален и надежден е инструментът. Ето основните критерии, по които работихме:

Как работят блокерите на реклами в Android?
 • Съвместимост с Android. Уверихме се, че избраните от нас инструменти за блокиране на реклами са съвместими с устройствата с Android и функционират в приложенията и браузърите. Това е важен момент, който трябва да се вземе предвид, тъй като не всички блокери на реклами поддържат мобилни устройства.
 • Комплект функции. Разгледахме всеки набор от функции за блокиране на реклами и го тествахме на устройства с Android. Най-добрият блокер на реклами ще ви предложи пълна защита срещу реклами, злонамерен софтуер, фишинг измами и други киберзаплахи. Освен това някои от доставчиците ще предложат допълнителни мерки за защита – VPN, антивирусна програма, сигурно съхранение в облак и др.
 • Сигурност. Когато избирате блокер на реклами, може да помислите и за своята онлайн сигурност. Повечето доставчици на блокери на реклами за Android не заместват софтуера за борба със зловреден софтуер и няма да ви защитят напълно от вируси. Избрахме доставчиците, които имат допълнителна защита, за да гарантират първокласно криптиране и филтриране на съдържанието.
Как мога да проверя своя блокер на реклами?
 • Поверителност. Рекламодателите използват проследяващи устройства, за да следят навиците ви за сърфиране и да насочват към вас персонализирани реклами. Блокирането на реклами не ви позволява да ги виждате – и ние се уверихме, че сме избрали доставчици, които могат да гарантират това и други мерки за поверителност.
 • Тестер на AdBlock. Тествахме всеки доставчик с AdBlock tester, който измерва силата на блокирането на реклами и дава резултат за способността за блокиране на рекламите.

Защо ви е необходим блокер на реклами на вашето устройство с Android?

Може да се разбере защо е необходимо да блокирате рекламите в устройството си с Android. Това е супер досадно и натрапчиво, нали? Въпреки това, има и повече приложения, отколкото просто блокиране на рекламите. По-долу сме изброили основните причини, поради които се нуждаете от филтриране на реклами за вашия телефон или таблет с Android.

Как да проверите дали имате блокер на реклами на телефона си?
 • Премахване на натрапчиви реклами. Повечето уебсайтове и приложения за Android и други устройства разчитат на реклами, за да генерират приходи. Да не говорим, че някои от тях могат да бъдат злонамерени. Блокирането на реклами е най-добрият начин да се отървете от тях и да подобрите преживяването си при сърфиране.
 • Премахване на известията за бисквитки. Надеждният блокер на реклами може да скрие известията за бисквитки, без да разрешава или отказва разрешение за използване на бисквитки. Това подобрява сърфирането и ви позволява да избягвате изскачащите прозорци с бисквитки на всеки уебсайт.
 • Избягвайте фишинг измами. Не е новина, че онлайн измамите могат да бъдат заложени почти навсякъде, дори в реклама. Мощният блокер на реклами ще идентифицира, блокира и намали целевите заплахи и рансъмуера на вашето устройство с Android.
 • Защитете устройството си с Android. С пълноценен пакет за блокиране на реклами можете да получите допълнителна защита, като например VPN или антивирусна програма, и по този начин да защитите още повече своя Android.
 • Намалете използването на данни и спестете живот на батерията. Рекламите заемат известно количество място и данни. Следователно използването на блокер за реклами не само ще спести мобилни данни и ще подобри скоростта на сърфиране, но и ще спести живота на батерията на вашия Android.
Къде се намират блокерите на реклами в Android?

Най-добрите блокери на реклами за Android според нуждите ви

Подобно на всеки друг инструмент, различните блокери на реклами за устройства с Android имат своите силни страни и недостатъци. Преди да изберете блокер на реклами, трябва да определите нуждите си и за какво ще го използвате. Нека разгледаме подробно как блокерите на реклами могат да се адаптират към вашите предпочитания:

 • Блокери на реклами в YouTube за Android. Ако не искате да виждате раздути реклами във видеоклиповете в YouTube, трябва да имате или премиум абонамент, или блокер на реклами. С него ще можете да изрежете рекламите от YouTube, независимо дали ще го стриймвате в приложението или в браузъра.
 • Блокери на реклами за Android TV. Ако стриймвате любимите си предавания на Android TV и не искате да виждате реклами – просто стриймвайте без реклами, като използвате блокер за реклами на големия екран. Различните инструменти за блокиране на реклами са пригодени и за домашни устройства. Някои от тях имат вграден блокер на реклами, а други трябва да се настроят ръчно чрез DNS.
 • Рекламни блокери за таблети с Android. Подобно на телефона, таблетите с Android също се нуждаят от блокер за реклами, за да гарантират безпроблемно сърфиране или стрийминг. Можете да го използвате като приложение или разширение на браузъра.
Кой е най-добрият блокер на реклами за Android?

Безопасни ли са безплатните блокери на реклами за Android?

Да и не. Някои от безплатните инструменти за блокиране на реклами може да са безопасни. Ние обаче не ги препоръчваме. Безплатните услуги са ограничени по отношение на поддържаните платформи, функциите, сигурността и това, което предлагат на вашето устройство като цяло.

Вградените в браузъра блокери на реклами за Android може да не блокират рекламите и изскачащите прозорци или да са проектирани да блокират само определен тип реклами. Казано по-просто, възможностите им са ограничени и могат да решат досадните реклами в минимална степен.

Ако искате да имате безопасно сърфиране без реклами, инвестирайте в премиум опция. Препоръчваме ви да си купите първокласен блокер за реклами или да го изпробвате с безплатна пробна версия и гаранция за връщане на парите:

Има ли правилен блокер на реклами за Android?
 • Общо AdBlock. Блокирайте всички видове рекламен софтуер и предотвратете появата на изскачащи прозорци на вашето устройство с Android. Изпробвайте услугата безплатно – използвайте 30-дневна гаранция за връщане на парите или 7-дневен безплатен пробен период.
 • Surfshark CleanWeb. Този VPN доставчик с вграден блокер за реклами блокира всички видове рекламен софтуер и опити за фишинг. Можете да го изпробвате безплатно със 7-дневен безплатен пробен период или също така с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Как да блокирате рекламите в Android чрез промяна на DNS

Ако искате да блокирате рекламите в устройството си с Android, без да се сдобивате с приложения, можете лесно да го направите, като преминете към частен доставчик на DNS на услуга за блокиране на реклами. Този метод не изисква приложения за блокиране на реклами. Той обаче работи само с Android 9 Pie и по-нови версии.

Безопасни ли са блокерите на реклами за Android?

Ето ръководство стъпка по стъпка за промяна на DNS в Android:

 1. Отидете в Настройки > Мрежа и интернет > Разширени > Private DNS.
 2. Изберете опцията Private DNS Provider Hostname.
 3. Въведете „dns.adguard.com“ и запишете.
 4. Това е всичко! Вече няма да виждате никакви реклами в приложенията или изскачащи прозорци в браузърите.

Имайте предвид, че на някои устройства с Android настройките на DNS може да са различни. Ако случаят е такъв, потърсете частни DNS настройки и опция за ръчно въвеждане на необходимата информация. С AdGuard DNS получавате блокиране на реклами без руут на вашето устройство с Android, но има вероятност то да не блокира всички реклами.

Кой е добрият блокер на реклами за Android в Chrome?

Браузъри с вградени блокери на реклами за устройства с Android

Ако предпочитате да използвате браузър с вече вграден блокер за реклами, вместо да се сдобиете с отделно приложение за блокиране на реклами за вашето устройство с Android или да го конфигурирате ръчно чрез DNS, има няколко мощни опции, които можете да изберете.

Google Chrome има вграден браузър за повечето устройства с Android. Той е актуализиран, за да блокира рекламите по подразбиране. Въпреки това той все още преминава през много от тях заедно с други натрапчиви и потенциално злонамерени реклами.

Как мога да блокирам напълно рекламите в Android?
Programmer developing anti virus program. Banned Internet content. Ad blocking software, removing online advertising, ad filtering tools concept. Pink coral blue vector isolated illustration

Ето и някои други висококачествени браузъри с вградени блокери:

 • Браузър Opera – може да работи с друга добавка или приложение за блокиране на реклами.
 • Pure Browser – лесен за използване и конфигуриране, плавно сърфиране без реклами с подобрена производителност и скорост.
 • Браузър Dolphin – бързо зареждане и мощна система за блокиране на реклами.
 • Vivaldi – интегрираният блокер на реклами не само ще блокира натрапчивите реклами, но и ще защити устройствата ви с Android от тракери.
Как мога да спра рекламите на телефона си?

Заключение

Има много възможности за избор, когато става въпрос за блокиране на реклами за вашето устройство с Android. Изборът започва от безплатни приложения за блокиране на реклами до вградени браузъри за блокиране на реклами и пълноценни пакети за онлайн защита от реклами.

Можете да определите избора си, като решите какви са нуждите ви и доколко сте решени да предотвратите известните рекламни програми, програми за откуп и злонамерени реклами на вашето устройство с Android.

Винаги препоръчваме да се възползвате от пълния набор от услуги, включително функциите за поверителност и сигурност, които гарантират, че няма да се промъкнат реклами, а онлайн сърфирането ви ще бъде криптирано и сигурно. Пакети като Total Adblock ще ви помогнат да постигнете това и да защитите устройството си с Android.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии