Най-сигурните мениджъри на пароли през 2023 г.

Може ли да се хакнат мениджъри на пароли?

Никой софтуер за сигурност не е без недостатъци. Това не означава, че трябва да се откажете от киберсигурността и мениджърите на пароли. Не е необходимо те да са перфектни, за да ви защитят. Те трябва да са достатъчно сигурни, за да затруднят значително достъпа на нападателите до данните ви. Един сигурен мениджър на пароли е труден за разчупване орех.

Кой е най-добрият и най-сигурен мениджър на пароли?Кой е най-добрият и най-сигурен мениджър на пароли?

Най-добрият и сигурен мениджър на пароли трябва да има силно криптиране, функционалност за различни устройства, споделяне на пароли и удостоверяване с 2FA. Повечето сигурни мениджъри на пароли предлагат един и същ набор от функции. Препоръчваме ви обаче да изберете NordPass, тъй като той ще ви гарантира защита по индустриален стандарт.

Как мениджърите на пароли гарантират сигурността на паролата ви?

Мениджърите на пароли защитават данните ви не само от хакери, но и от самите тях. Благодарение на архитектурата с нулево познание информацията ви се криптира с помощта на шифър от военен клас, преди да стигне до сървъра на доставчика. Ето защо е практически невъзможно да се дешифрират данните ви.

Проследяват ли приложенията за управление на пароли или продават личната ми информация?

Мениджърът на пароли не може да проследява, камо ли да продава данните ви, ако прилага архитектура с нулево познание. Точно това правят най-добрите мениджъри на пароли. Те криптират личната ви информация, преди тя да достигне до сървърите им, така че няма как да получите достъп до нея без главна парола.

Какви са недостатъците на мениджъра на пароли?

Най-същественият недостатък на мениджъра на пароли е, че ако той бъде компрометиран, това ще бъде една единствена точка на провал. При пробив в такава база данни на едно място ще се намират всички ваши акаунти, както и информация за плащания и много чувствителна лична информация. Този недостатък се смекчава с помощта на многофакторно удостоверяване, което би направило проникването много по-трудно.

Защо някои мениджъри на пароли са безплатни?

Мениджърите на пароли представляват малка ниша от продуктите за киберсигурност. Това означава, че те са още по-тесен сегмент от един вече малък сегмент. Повечето клиенти дори не са наясно с възможните рискове. В такъв случай разработчиците на мениджъри на пароли преди всичко се занимават с образоване на нуждите от такива продукти. Безплатната версия улеснява продажбата и е по-голям шансът потребителят да си купи пълен продукт, ако свикне с удобството.

Изтичането или нарушаването на сигурността на данните може да има много тежки последици за вас. Независимо дали става дума за загуба на достъп до определени сайтове или за кражба на лична информация само защото сте използвали едни и същи пароли в твърде много акаунти.

Надеждният и сигурен мениджър на пароли не само ще запази данните ви, но и ще ви помогне да създадете уникални, сигурни пароли, за да гарантирате сигурността на профила си. Вече няма да е необходимо да помните всяка отделна трудна парола, а само тази за влизане в профила ви.

Най-добрите и най-сигурни мениджъри на пароли

В тази статия за най-добрите и най-сигурни мениджъри на пароли за 2023 г. ще ви представим най-добрите претенденти за защита на данните ви от пробиви и хакерски атаки и по-удобен начин да съхранявате всичките си данни в един сигурен трезор.

Съдържание

Най-добрите мениджъри на пароли през 2023 г.

 1. NordPass – най-сигурният мениджър на пароли
 2. Keeper – най-доброто за устройства на Apple
 3. RoboForm – най-доброто за браузъри
 4. 1Password – най-добрата за семейна употреба
 5. Dashlane – най-доброто за споделяне на пароли
Най-добрите мениджъри на пароли през 2023 г.

Мениджърът на пароли ли е най-добрият начин за съхранение на пароли?

Почти всеки уебсайт, който посещавате, или платформа, която използвате, изисква от вас да създадете акаунт. Ако се стремите да осигурите най-добрата защита на данните си, трябва да използвате сложни и уникални пароли за всеки от тях, за да предотвратите изтичане на данни или хакване на акаунти. Въпреки това би било почти невъзможно да помните всяка парола.

Именно тук мениджърът на пароли е най-доброто решение. Той е не само най-сигурният начин да съхранявате всички данни за вход и друга чувствителна онлайн информация, но и идеалният инструмент за генериране на неразбиваеми пароли, за съхраняване на друга чувствителна информация, като например данни за кредитни карти или защитени бележки, и всичко, което трябва да правите, е да помните само една парола – основната си парола.

Най-добрите мениджъри на пароли

Мениджърите на пароли също така улесняват живота ви, като позволяват автоматично попълване на доверени устройства. Някои от тях дори редовно проверяват тъмната мрежа, за да видят дали някоя от паролите ви не е станала публично достъпна.

Освен това, ако искате да предотвратите записването на клавишите и екрана, мениджърът на пароли ще ви послужи добре. Като цяло той е задължителен, ако искате да повишите сигурността си и да изключите всички хакери, които се опитват да получат достъп до вашите данни и да ги изнесат.

Все пак е добре да имате предвид, че някои мениджъри на пароли могат да бъдат хакнати, както се случи с LastPass през 2022 г. Поради тази причина ви препоръчваме наистина да се запознаете със сигурността на мениджърите на пароли и да изберете само тези, които имат надеждни одити за сигурност и подходящо криптиране, за да запазят данните ви в безопасност.

NordPass - най-добрият инструмент за управление на пароли през 2023 г.

Най-добрите 9 приложения за управление на пароли

Тъй като загубата на паролата може да означава загуба на пари или репутация, изглежда разумно да инвестирате във възможно най-добрата и сигурна защита срещу това. Ето защо по-долу ще намерите само най-добрите инструменти за управление на пароли, които са известни с това, че вършат тази работа.

За да откриете кой мениджър на пароли в облака и за настолни компютри е най-добрият за вашите конкретни нужди, прегледахме и подбрахме най-добрите приложения за мениджър на пароли, четете по-нататък.

1. NordPass – най-добрият инструмент за управление на пароли през 2023 г.

Сигурен ли е NordPass?
Съхранение в облак:3 GB (с приложението NordLocker)
Безплатна версия:Да
Плъгини на браузъра:Chrome, Firefox, Safari, Opera, Brave, Vivaldi и Edge
Текуща сделка:🔥 Вземете NordPass, сега с 52% отстъпка и 1 месец БЕЗПЛАТНО! 🔥

Най-високо оцененият мениджър на пароли в нашия списък е NordPass. Той е част от пакета за онлайн сигурност, който включва криптирано съхранение на файлове NordLocker и NordVPN. И така, нека разгледаме какво го поставя начело на много списъци на най-добрите мениджъри на пароли.

В началото стартирането на NordPass е лесно. Подобно на останалите, тя използва главна парола за защита на трезора и синхронизира всички данни на различни устройства. Има и опция вместо това да използвате Touch ID или Face ID (само за iOS,), или пръстов отпечатък на други устройства. За 2FA ще ви е необходимо приложението за удостоверяване, а при всяко добавяне на ново устройство – имейл, в който ще бъде изпратен 6-цифрен код.

Отзиви за мениджъри на пароли

Освен това NordPass предлага криптиране от следващо поколение XChaCha20 с Argon 2 за извличане на ключове. Въпреки че няма нищо лошо в 256-битовия AES, използван от конкурентите, XChaCha20 е по-лесен за интегриране и по-малко склонен към неправилна конфигурация.

Освен това това е много по-бърз модел за криптиране, особено на устройства, които нямат вграден хардуер с ускорен AES. Друго предимство е, че той е и по-безопасен, XChaCha20 имплементира две различни дължини на ключовете, което включва 256-битово криптиране.

Освен това този мениджър на пароли работи с архитектура с нулево познание, така че данните ви се криптират на вашето устройство и едва след това се изпращат към сървърите на доставчика. Така че няма никаква вероятност за хакване на данни.

Този мениджър на пароли има приложения за Windows, macOS, Linux, Android и iOS. Що се отнася до разширенията за браузъри, трудно бихме могли да намерим по-голям избор. Можете да инсталирате NordPass в Chrome, Firefox, Safari, Opera, Brave, Vivaldi и Edge.

Струва си да се отбележи, че NordPass има

NordPass е наистина удобен за ползване и предлага всички функции, от които средностатистическият потребител може да се нуждае. Можете да генерирате пароли и да оценявате тяхната сила, да използвате автоматично попълване и автоматично запаметяване и да споделяте идентификационни данни за вход. Има и скенер за нарушаване на данните в реално време, който сканира изтеклите бази данни за вашите пароли и данни за кредитни карти. Ако някоя от вашите данни бъде открита онлайн, веднага ще бъдете предупредени чрез известие в приложението или имейл. Липсваше ни обаче някакво облачно хранилище за поверителни файлове (има отделно приложение NordLocker, достъпно чрез същия акаунт) или алтернатива на вътрешното приложение за автентикация.

NordPass има някои уникални допълнителни функции:

 • Папки с данни – можете да организирате всичките си данни в различни папки за по-лесен достъп.
 • OCR – автоматично сканиране на текстова информация от кредитни карти, документи и снимки.
 • Офлайн режим – ще ви позволи да получите достъп до хранилището си, дори когато нямате интернет връзка.
 • Достъп при спешни случаи – това е чудесно допълнение за сигурност, което ви позволява да изберете контакт за спешни случаи, който ще получи достъп само за четене до профила и паролите ви, ако нещо се случи с вас.
 • Споделяне на пароли – това е допълнение към NordPass, но за да го използвате, трябва да отидете на техния уебсайт. Това е криптиран от край до край инструмент, който позволява сигурно споделяне на пароли, паспортни данни или тайни съобщения с всеки в интернет.
 • Импортиране на пароли – NordPass предлага много възможности за импортиране на паролите ви. Това включва най-популярните мениджъри на пароли. За съжаление ще трябва ръчно да проверите дали експортираният файл отговаря на критериите на NordPass.

Струва си да споменем, че NordPass има чудесна поддръжка на клиенти, която включва 24/7 чат на живо, имейл и постоянно нарастваща база данни.

Безплатната версия е доста мощна, въпреки че позволява използването само на едно активно устройство и не разполага със защитено споделяне и доверени контакти.

NordPass

NordPass започва от 1,43 долара на месец за двугодишен план и няма да ви струва скъпо и ще ви даде 30 дни да промените решението си. Освен това тя приема AmazonPay и криптовалути.

Посетете нашия преглед на NordPass за повече информация.

Плюсове

 • Криптиране от следващо поколение XChaCha20
 • По-евтино от повечето
 • Многофакторно удостоверяване
 • Мощна безплатна версия
 • Анонимна опция за плащане
 • 24/7 Скенер за нарушаване на данните

Против

 • Безплатната версия работи само на 1 устройство

2. Keeper – най-доброто за Mac и iOS устройства

Keeper - най-доброто за Mac и iOS устройства
Съхранение в облак:5 GB
Безплатна версия:Не, 30-дневен безплатен пробен период
Плъгини на браузъра:Chrome, Firefox, Opera, Edge, Internet Explorer
Текуща сделка:🔥 Вземете 40% OFF Keeper Unlimited и семейни планове! 🔥

Keeper е солиден и сигурен мениджър на пароли, който използва подход с нулево познание. Това означава, че данните ви първо се криптират на ниво устройство и едва след това се прехвърлят към сървърите на доставчика. Разбира се, имате достъп и до този инструмент с основната си парола.

Всички мениджъри на пароли трябва да разполагат с някакъв вид двуфакторно удостоверяване, а Keeper се предлага с няколко опции. Можете да използвате SMS, Google и Microsoft authenticator (TOTP), RSA SecurID, Duo Security, U2F (YubiKey) и KeeperDNA. Последната е патентована опция за 2FA, която позволява биометрично удостоверяване с помощта на смартфон или смарт часовник.

Keeper Keeper

Keeper има приложения за Windows, macOS, Linux, Android и iOS. Що се отнася до разширенията за браузър, те са толкова добри, колкото могат да бъдат – можете да попълвате автоматично данните си, да генерирате пароли, да добавяте нови и да персонализирате настройките за сигурност. Разширението за браузър работи с Chrome, Firefox, Opera, Edge и IE. И накрая, можете да влезете в трезора си и от уебсайта на Keeper.

Този мениджър на пароли е богата на функции услуга. Всъщност някои от функциите не са налични в никой друг мениджър на пароли:

 • KeeperChat – това е ексклузивна функция, достъпна само в Keeper. Това е защитена система за съобщения със самоунищожаващи се съобщения и медийна галерия за лични фотосесии и музикални видеоклипове с участието на саксофон.
 • Одит на сигурността – проверява всички ваши пароли, оценява тяхната сила и предлага промяна на слабите.
 • Breach Watch – скенер за тъмни мрежи, който проверява дали потребителските ви имена или пароли не са били откраднати.
Преглед на Keeper

Ще можете да импортирате от текущия си мениджър на пароли или уеб браузър в Keeper. Той поддържа Dashlane, 1Password, ZOHO и други. Що се отнася до браузърите, можете да импортирате от Chrome, Firefox, Opera, Edge и дори Internet Explorer. Експортирането е достъпно в PDF, .csv или .json файлове.

Има напълно безплатна версия, която защитава 1 избрано от вас устройство, позволява ви да съхранявате неограничен брой пароли, включва 2FA и др. Това би трябвало да е достатъчно, за да видите, че тези момчета са сериозни по отношение на защитата на вашите данни, дори и да получавате безплатно само уеб приложението. Има и 30-дневен неограничен безплатен пробен период за премиум услугата.

Keeper

Цената на Keeper е от среден клас – 1,75 долара на месец, като се таксува годишно. Функции като KeepChat и мониторинг на тъмни мрежи обаче се заплащат допълнително. След това има лични, семейни, студентски, бизнес и корпоративни планове, така че крайната цена зависи от плана, който изберете. А ако имате нужда от помощ при избора на план, денонощната поддръжка на Keeper в чат на живо с удоволствие ще ви помогне.

Преминете към нашия преглед на Keeper за повече информация.

Плюсове

 • Голяма съвместимост
 • 24/7 чат поддръжка на клиенти на живо
 • Приложение за частни съобщения
 • Множество опции за 2FA
 • Безплатна пробна версия
Плюсове Keeper

Против

 • Малко опции за износ

3. RoboForm – най-добрите инструменти за попълване на формуляри

RoboForm
Съхранение в облак:Не
Безплатна версия:Да
Плъгини на браузъра:Chrome, Edge, Firefox, Opera
Текуща сделка:🔥 Вземете RoboForm и спестете до 50%🔥

Roboform е един от най-старите и известни мениджъри на пароли. Те предлагат услугата още преди мениджърите на пароли да се превърнат в основни продукти за сигурност. Целевата им аудитория също се е разглеждала предимно като бизнес. В наши дни обаче RoboForm е един от най-добрите мениджъри на пароли и за индивидуални потребители. Той е изключително лесен за използване и навигация. Без значение дали сте ветеран в областта на мениджърите на пароли, или виждате мениджър на пароли за първи път, ще можете да използвате RoboForm без проблеми.

Има опция за използване на удостоверяване 2FA, за да се гарантира, че никой няма да влезе в хранилището ви, дори ако по някакъв начин е получил основната ви парола. Струва си също да се спомене, че всички данни, които качвате, са под ключ с криптиране от военен клас AES-256.

RoboForm - най-добрият инструмент за попълване на формуляри

Roboform се предлага като приложение за различни платформи, включително iOS и Android. За потребителите на настолни компютри обаче препоръчваме да използват уеб приложението, тъй като то получава по-чести и по-добри актуализации от настолните приложения. Можете да получите RoboForm и като разширение за браузър за Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge и Safari.

Както и другите най-добри мениджъри на пароли, Roboform включва няколко функции, които могат да ви бъдат много полезни:

 • Генератор на пароли по индустриален стандарт – създава трудни за хакване пароли с променливи, които могат да се променят.
 • Влизане с едно кликване – това е техният заместител на автоматичното попълване. С него можете да спестите време, докато влизате в услугата.
 • Сигурно споделяне – можете да споделяте данните си с други потребители на RoboForm.
 • Споделена папка – можете да споделяте папките си сигурно с други доверени потребители.
 • Мониторинг на тъмната мрежа – следи тъмната мрежа за изтичане на данни.
 • Подробни отчети – предоставя подробни отчети за състоянието на текущите ви пароли.
RoboForm може да бъде полезен

Излишно е да споменаваме, че RoboForm може да бъде от полза не само за бизнеса, но и за обикновените потребители. Като цяло RoboForm е един от най-добрите мениджъри на пароли. Можете да изберете ценообразуване на премиум опция, което започва от 0,99 USD/месец, фактурирано на всеки пет години. Освен това получавате приоритетна поддръжка на клиенти.

Прочетете нашия преглед на RoboForm за повече информация.

Плюсове

 • Самостоятелно хостване или хостване в облак
 • Влизане с едно кликване
 • Лесно споделяне на парола
 • Много евтино
 • Мониторинг на тъмната мрежа

Против

 • Няма поддръжка в чат на живо за безплатни потребители
 • Няма съхранение в облака

4. 1Password – най-добрата програма за съхранение на пароли за семейства и фирми

Преглед на 1Password
Съхранение в облак:1 GB
Безплатна версия:Не
Плъгини на браузъра:Chrome, Brave, Firefox, Edge
Текуща сделка:🔥 Вземете 40% OFF 1Password!🔥

Посетете 1Password

1Password е наистина мощен инструмент за съхраняване, генериране и управление на пароли. Той е на адекватна цена и е пълен с функции, макар и да не е лишен от някои неравни ръбове.

Както винаги, имате нужда само от една парола – така наречената главна парола. Вместо това обаче можете да използвате биометричен вход, който може да бъде както пръстов отпечатък, така и лицева идентификация. Друга възможност за 2FA е да използвате телефона си, за да генерирате еднократна парола.

Освен за всички основни платформи 1Password поддържа и Chrome OS и команден ред. Що се отнася до разширенията за браузъри, можете да избирате между Chrome, Firefox, Edge и Brave. Последният не се поддържа от Dashlane и LastPass.

Всъщност сигурна ли е 1Password?

Този мениджър на пароли има функция за автоматично попълване и синхронизира данните ви на всички устройства. Той също така улеснява споделянето на пароли чрез създаване на акаунти за гости. А най-хубавото е, че за разлика от конкуренцията, 1Password няма ограничение за броя на потребителите, които могат да споделят вашия акаунт.

1Password има няколко функции, които наистина ни харесаха:

 • Watchtower – Това е скенер за тъмни мрежи, подобен на този, който има Dashlane. Този обаче проверява и дали даден уебсайт поддържа 2FA.
 • Режим за пътуване – тази функция е предназначена за скриване на поверителна информация в телефона, докато сте далеч. Ако загубите телефона или някой го открадне, можете да сте сигурни, че цялата лична информация е в безопасност. Тази функция работи на всички устройства и когато е активирана, ще ви показва само хранилищата, които сте избрали като безопасни при пътуване.
 • Приложение за удостоверяване – 1Password може да работи като приложение за удостоверяване. Необходими са някои стъпки за конфигурирането му и то не се поддържа от всички уебсайтове, но някои от тях поддържат 1password като приложение за удостоверяване и то може да се използва в сайтове като Twitter, Facebook и др.
 • Споделяне на елементи – можете да споделите всеки елемент в трезора с човек, който няма акаунт в 1password, което го прави по-сигурен, вместо да го изпращате чрез чатове. Генерира се връзка, която ще изтече след един час, 1 ден, 7 дни, 14 дни, 30 дни или след като един човек я разгледа. Връзката ще се отвори в браузъра, потребителят ще трябва да въведе електронната си поща, за да получи код за потвърждаване на самоличността, а след това ще види споделената парола.
Посетете 1Password 1Password

Преминаването към 1Password е лесно. Можете да импортирате от Chrome, обикновен CSV и други популярни мениджъри на пароли, включително LastPass и Dashlane. И въпреки че няма безплатна версия, има безплатна 14-дневна пробна версия, както и 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че размислите.

Въпреки че цената на 1Passwords започва от 1,79 USD на месец, можете да получите страхотен семеен план за 5 потребители, който струва 2,99 USD на месец. Поканата на друг член е с допълнителна такса от 1,00 USD/месец и има още 5 слота за гости с ограничен достъп. Разбира се, всичко това нямаше да работи, ако 1Password не предлагаше неограничени едновременни връзки. Друго нещо, на което трябва да обърнете внимание при 1Password, е, че тя скоро ще започне да поддържа използването на passkeys.

Прочетете нашия подробен преглед на 1Password.

Плюсове

 • Проверки за компрометирани пароли
 • Добра цена
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • 24/7 поддръжка по имейл

Против

 • Няма безплатна версия
 • Няма поддръжка в чата на живо

5. Dashlane – най-добрият мениджър на пароли за PC

Dashlane - най-добрият мениджър на пароли за компютър
Съхранение в облак:1 GB
Безплатна версия:Да
Плъгини на браузъра:Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge
Текуща сделка:🔥 Вземете Dashlane и спестете до 25%! 🔥

Посещение на Dashlane

Dashlane е един от най-добрите мениджъри на пароли през 2023 г. И макар че струва повече от средния ви конкурент, Dashlane компенсира това с впечатляващ списък с функции.

Например поддържа двуфакторно удостоверяване (2FA). Това е чудесен начин да защитите профила си, дори ако някой получи основната ви парола.

Dashlane и вникване в него

Освен това можете да използвате основната си парола за достъп до хранилището за пароли или биометрични данни, като Touch ID или Face ID. Трябва да се отбележи едно нещо – биометричното влизане няма да замени основната ви парола. Тя ще ви е необходима при достъп до Dashlane от ново устройство.

Dashlane предлага някои страхотни функции за своите потребители:

 • Скенер за тъмни мрежи – той може да използва имейла ви, за да провери дали има изтичане на информация, например пароли или банкови данни. Като се има предвид, че всеки ден се появяват милиони нови записи, скенерът за тъмни мрежи може да бъде чудесен инструмент за предотвратяване на кражбата на лични данни.
 • Вградена VPN услуга – въпреки че не е на нивото на най-добрите VPN услуги като цяло, тя все пак е добър инструмент за криптиране на трафика и скриване на IP адреса ви. Освен това можете да се свържете с над 20 държави, които покриват повечето региони.
 • Проверка на състоянието на паролите – ще ви информира дали паролите ви са сигурни и кога е време да ги смените.
 • Сигурно споделяне – можете сигурно да споделите своето удостоверение с приятели, семейство или колеги.

Този мениджър на пароли е много лесен за инсталиране и използване. Той работи на мобилни устройства и има разширения за браузъри Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer и Edge. Можете също така да импортирате пароли от повечето браузъри, с изключение на мобилните устройства.

Dashlane и вникване в него

Но най-хубавото е, че можете да изпробвате повечето от функциите (и да се насладите на сигурността на криптирането от военен клас) на много привлекателна цена от 3,75 долара на месец годишно за мениджъра на пароли Premium. Освен това има ограничена безплатна версия, за да изпробвате този продукт, преди да се ангажирате. Без съмнение мениджърът на пароли Dashlane си заслужава.

Преминете към нашия преглед на Dashlane, за да се запознаете с него.

Плюсове

 • Лесен за използване
 • Страхотно автоматично попълване
 • Сканиране в тъмната мрежа
 • VPN като бонус

Против

 • Не е най-евтиният вариант
 • Няма внос на пароли от телефони

6. Passwarden – най-добрият мениджър на лични пароли

Passwarden - най-добрият мениджър на лични пароли
Съхранение в облак:Не
Безплатна версия:Да
Плъгини на браузъра:Chrome, Firefox, Edge, Opera
Текуща сделка:🔥 Вземете Passwarden, спестете до 50%! 🔥

Посещение на Passwarden

Мениджърът на пароли KeepSolid Passwarden е универсално решение за осигуряване на онлайн защита на вашите данни. С него е лесно да създавате сложни пароли, да съхранявате сигурно своите входни данни и да ги попълвате автоматично, когато е необходимо.

Освен това приложението е изненадващо интуитивно, така че дори начинаещите ще го намерят за удобно за използване.

С Passwarden няма място за съмнения относно вашата безопасност. Той използва водещите на пазара криптирания AES-256-GCM и EC p-384. Това означава, че чувствителните ви данни се разбиват на десетки части и стават невъзможни за събиране от нарушител.

С Passwarden имате на разположение няколко наистина надеждни опции

Освен това можете да изберете да добавите 2FA или биометрични данни за устройства с iOS, Android и macOS. И за да увеличите още повече доверието си в тях, те следват строга политика за поверителност, която гарантира, че дори екипът на Passwarden не вижда вашите елементи.

Можете да използвате този мениджър на пароли в почти всички основни операционни системи, като Windows, macOS, Android или iOS. Освен това има разширения за браузъри за Edge, Firefox, Chrome и Opera. Последните обаче не са самостоятелни, така че все още се нуждаете от приложението, за да работят.

Що се отнася до функциите, които Passwarden предлага, получавате някои наистина надеждни опции:

 • Табло за сигурност – следи състоянието на паролите ви и ви информира кога е време да ги смените.
 • Режим на натиск – допълнителен слой защита за най-уязвимите данни. Когато е активирана, тази функция скрива данните ви с допълнителен ключ за сигурност.
 • VPN – предлага се в комплект с мениджъра на пароли. Този инструмент криптира данните ви, деблокира блокирано от географски принцип съдържание и ви защитава онлайн.
 • Импортиране на пароли – можете да импортирате елементите си само от поддържаните браузъри или други мениджъри на пароли, като Dashlane, 1Password и LastPass.
PAsswarden за подробна разбивка

Сега, връщайки се към по-добрата страна, Passwarden има изключителна безплатна версия, която е достъпна за цял живот. С нея получавате по-скоро всичко, което може да предложи платеният план. Единствените изключения са броят на защитените устройства (който е 2) и сигурното споделяне на пароли. Освен това получавате възможност да използвате всяка премиум функция, която този мениджър на пароли има!

KeepSolid Passwarden не е най-евтиният вариант на пазара, тъй като плановете му започват от 3,33 USD/месец. Но като се има предвид, че можете да защитите неограничен брой устройства и богат набор от функции за сигурност, всичко изглежда по-логично. Освен това винаги можете да потърсите помощ на официалния им уебсайт, където можете да намерите 24/7 чат кутия на живо, поддръжка по имейл и богата база знания. В заключение ще кажа, че Passwarden е надежден продукт за сигурност.

Посетете прегледа на Passwarden за подробна разбивка.

Плюсове

 • AES-256 криптиране
 • Сигурно споделяне на парола
 • Интуитивни приложения
 • Страхотна безплатна версия

Против

 • Ограничени опции за внос
 • Скъпи

7. Sticky Password – надежден, но скъп мениджър на пароли

Sticky Password - надежден, но скъп мениджър на пароли
Съхранение в облак:Неограничен
Безплатна версия:Да
Плъгини на браузъра:Chrome, Firefox, Safari, Opera, Internet Explorer
Текуща сделка:🔥 Вземете Sticky Password с 60% отстъпка!🔥

Посетете Sticky Password

Sticky Password е лесен за използване и наистина сигурен мениджър на пароли, който гарантира безопасността на вашите данни. Функцията за генериране на пароли ще ви помогне да създадете трудни и невзривяеми пароли, създадени с различни символи. Също така функцията за автоматично попълване ще ускори процеса на влизане в системата.

Можете да използвате този мениджър на пароли за всички популярни операционни системи – Windows, macOS, Android и iOS. Освен това има надеждни разширения за браузъри Chrome, Firefox, Safari, Opera и Internet Explorer.

Sticky Password

Сигурното криптиране AES-256 ще прикрие личните ви данни, така че хакер да не може да ги декриптира. За допълнителна сигурност на профила Sticky Password не съхранява никъде основната ви парола. Можете също така да добавите 2FA и биометрично удостоверяване, така че наистина никой освен вас да няма достъп до всичките ви пароли.

Що се отнася до функциите, Sticky Password покрива всички изисквания:

 • Генератор на пароли – ще генерира трудни, единствени по рода си пароли за вашите акаунти.
 • Табло за управление на сигурността на паролите – ще ви информира, когато паролите ви са твърде слаби или е време да ги актуализирате.
 • Безопасно споделяне на парола – може да се персонализира и позволява да изберете дали искате да споделяте паролата само с членовете на екипа, семейството или колегите си, или да им разрешите да правят промени в този акаунт.

Съществува много ограничена безплатна версия на Sticky Password, която ви позволява само да записвате паролите си в хранилище. Ако искате да разполагате с всички инструменти за сигурност, ще трябва да преминете към премиум версията. Ако не сте сигурни дали да платите за абонамент, първите 30 дни от безплатната пробна версия ви предоставят пълното премиум изживяване.

Плюсове Sticky Password

Можете да се сдобиете с този мениджър на пароли за 29,99 долара на година с всички функции за сигурност и достъп до поддръжка на клиенти. С поддръжката на клиенти можете да се свържете по имейл, а също така има ръководства и страница с често задавани въпроси. В заключение, това е надежден, но все пак скъп мениджър на пароли.

Научете повече в нашия преглед на Sticky Password.

Плюсове

 • AES-256 криптиране
 • Безплатна версия
 • Генератор на пароли
 • 2FA и биометрично удостоверяване

Против

 • Ограничена поддръжка на клиенти
 • Скъп

8. Enpass – лесно за използване хранилище за пароли

Посетете Enpass Enpass
Съхранение в облак:Не
Безплатна версия:Да
Плъгини на браузъра:Chrome, Firefox, Safari, Edge, Brave, Vivaldi
Текуща сделка:🔥 Вземете до 25% OFF Enpass!🔥

Enpass е отличен пример за минималистичен мениджър на пароли. Той работи с различни платформи, но е предназначен предимно за използване офлайн. Можете да конфигурирате опции за синхронизиране между различни устройства, като използвате облачни хостинг платформи на трети страни като OneDrive, Dropbox, iCloud и др.

Enpass криптира данните ви с шифър от военен клас AES-256 с разширение SQLCIPHER. Можете да заключите тези данни с главен ключ и ключов файл (съдържащ ключ за криптиране). Така че можете да го изпратите на сървърите на хакера за каквото си струва – информацията е недостъпна без главната парола.

Посещение на Bitwarden Bitwarden

Подобно на други мениджъри на пароли на пазара, Enpass предлага някои страхотни функции в абонаментния пакет:

 • Сигурно съхранение на данни – можете безопасно да съхранявате информация за документи за самоличност, информация за кредитни карти и др.
 • Мониторинг на паролите – той помага да се оцени силата на използваните пароли и да се променят в случаите на повторна употреба на паролата.
 • Сигурен генератор на пароли – незабавно запазване на новосъздадената уникална парола в хранилището ви.

Услугата е безплатна, ако сте доволни, че можете да използвате само версията за настолни компютри. Ако искате да превключвате между акаунти за настолни и мобилни устройства, ще трябва да платите. Мобилната версия е само платена и можете да се абонирате за услугата или да закупите лиценза като еднократно плащане. След това можете да активирате отново абонамента си чрез мобилното или настолното приложение.

Enpass

Посетете прегледа на Enpass, за да научите повече за този мениджър на пароли.

Плюсове

 • Генератор на пароли
 • Възможност за персонализиране на облака или самостоятелно хостване
 • Данните са допълнително защитени с SQLCipher
 • Двуфакторно удостоверяване
Enpass плюсове

Против

 • Мобилните приложения са само платени
 • Безплатната версия съдържа до 20 пароли

9. Bitwarden – лесен за начинаещи мениджър на пароли

Посещение на Bitwarden Bitwarden
Съхранение в облак:1 GB
Безплатна версия:Да
Плъгини на браузъра:Chrome, Firefox, Edge, Opera
Текуща сделка:🔥 Вземете Bitwarden само за $0.83/месец! 🔥

Bitwarden е наистина сигурен мениджър на пароли. Това е хранилище за пароли с отворен код, което е лесно за използване от потребители на настолни компютри и мобилни устройства, а освен това има и интерфейс за команден ред. С Bitwarden можете лесно да генерирате, синхронизирате, управлявате и споделяте всичките си пароли по сигурен начин, така че можете да сте сигурни, че данните ви са в безопасност с този мениджър на пароли.

Посещение на Bitwarden Bitwarden

Можете да сте сигурни, че данните ви ще бъдат напълно защитени с Bitwarden благодарение на силния шифър AES-256. Ключът за криптиране идва от вашата главна парола, която е силно хеширана и се съхранява в сървърите на Bitwarden.

Всички данни са криптирани от край до край, така че дори да има пробив, информацията ще бъде безполезна, защото няма да е възможно да се направи обратна инженерингова обработка на данните.

За да подсилите допълнително сигурността на акаунта си, Bitwarden може да се използва като автентификатор, а освен това разполага с усъвършенствани методи за 2FA – YubiKey, U2F и Duo.

Освен с главната парола можете да получите достъп до хранилището си за пароли и с биометрични влизания – Face ID и Touch ID на устройствата, които ги поддържат. Можете да отключите своя мениджър на пароли с тези методи само когато вече сте влезли в системата Bitwarden.

Bitwarden разполага с богат списък от функции, които могат да ви бъдат много полезни при ежедневната ви употреба:

Bitwarden - удобният за начинаещи мениджър на пароли
 • Доклад за състоянието на хранилището и нарушенията на сигурността – това е вграден инструмент за наблюдение за премиум абонамент. Той докладва дали повтаряте една и съща парола твърде често, дали паролата, която сте направили, е достатъчно сигурна и дали данните ви са изтекли.
 • Генератор на пароли – създава трудни пароли вместо вас, така че акаунтите ви да бъдат защитени от киберзаплахи.
 • Споделяне на пароли – сигурен начин за споделяне на идентификационни данни между колеги или доверени лица.
 • Bitwarden Send – това е система за криптирани съобщения с друг човек. Можете да споделите текст или файл чрез връзка за изпращане с определени параметри за сигурност, като например дата на изтриване, дата на изтичане на валидността или незадължителна парола.
 • Спешен достъп – ако нещо се случи с вас, можете да предоставите спешен достъп на човек, на когото имате доверие, за да може той да получи достъп до вашия трезор на Bitwarden.

Използването на Bitwarden е много лесно. Можете да получите приложения за всички популярни операционни системи, като Windows, macOS, Android, iOS и Linux. Разширенията за браузъри са налични и за Chrome, Firefox, Edge и Opera. Освен това можете лесно да импортирате паролите си от други мениджъри на пароли.

Използването на Bitwarden е много лесно

Можете да получите този мениджър на пароли за 0,83 USD/месец за 6 потребители. Има 7-дневен безплатен пробен период, в който можете да изпробвате услугата и да проверите дали отговаря на всички ваши изисквания. Освен това всички платени услуги на Bitwarden се предлагат с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Научете повече в нашия преглед на Bitwarden.

Плюсове

 • Двуфакторно удостоверяване
 • Силно персонализирано
 • Генератор на пароли
 • Сигурно споделяне на парола

Против

 • Потребителският интерфейс не е най-привлекателният за използване
 • Данните се съхраняват в държава, която принадлежи на 5-Eyes Alliance

Как да тестваме и класираме тези мениджъри на пароли?

Как да изберете най-добрия мениджър на пароли?

Повечето мениджъри на пароли предлагат един и същ набор от функции, като синхронизиране, генериране на пароли и двуфакторно удостоверяване. Въпреки това, когато дойде време да отделим най-добрите от останалите, използвахме следните критерии:

 1. Функционалност за различни устройства и споделяне на пароли. Искате мениджър, който да е достъпен на различни устройства и да е лесно достъпен и споделим при необходимост.
 2. Криптиране. Всичко, което е по-малко от 256-битов шифър AES от военно ниво, е неприемливо. Бонус точки за следващото поколение XChaCha20.
 3. Допълнителни функции. Сканиране на тъмни мрежи, U2FA, VPN или защитен чат са само някои от примерите, които придават допълнителна стойност на продукта.
 4. Многофакторно удостоверяване. Освен собствения си автентификатор, добрият мениджър на пароли трябва да предлага и няколко други. Биометричните данни (Touch ID и Face ID) също трябва да работят на всички устройства.
 5. Внос и износ. Няма голяма полза от мениджър на пароли, ако не можете да импортирате хранилището си от друга услуга или браузър. Експортирането също е важно, в случай че решите да смените мениджъра на пароли.
Сравнение на мениджъри на пароли (с класиране)
Closed Padlock on digital background, Technology security concept. Modern safety digital background. Lock Protection system, Cyber Security and information or network protection
 1. Приложения и разширения за браузъри.Колкото повече, толкова повече.
 2. Съотношение цена-качество. Има ли по-евтин мениджър на пароли със същия набор от функции?
 3. Поддръжка на клиенти. Поддръжката в чат на живо или по телефона е признак за качествено обслужване. Същото важи и за наличността 24/7.

Как да изберете най-добрия за вас програма за съхранение на пароли?

Дори и най-добрият мениджър на пароли в света ще ви бъде безполезен, ако не отговаря на конкретните ви нужди или просто е твърде сложен за използване. Ето защо не бива да бързате да изтеглите мениджър на пароли № 1, включен в някой от списъците с най-добрите – много по-разумно би било първо да направите малко проучване.

Почетни споменавания

На първо място, трябва да сте сигурни, че избраната от вас услуга предлага всички приложения и броя едновременни връзки, от които се нуждаете. Също така е добре да разгледате нейните екранни снимки: изглежда ли мениджърът на пароли удобен за потребителя?

Разбира се, не бива да пренебрегвате и избора на функции. Например вградената VPN услуга е страхотно нещо – ако обаче вече притежавате такава, не е необходимо да плащате прекалено много за допълнителен софтуер.

Ако изпитвате затруднения при избора на най-добрия мениджър на пароли, не се колебайте да коментирате в раздела за коментари и ние с радост ще отговорим на всичките ви въпроси.

LastPass призна за неотдавнашни хакерски атаки

Сравнение на мениджъри на пароли (с класации)

NordPassПазителRoboForm1ПаролаDashlanePasswardenЗалепваща се паролаEnpassBitwarden
Марка
Рейтинг4.9★★★★★4.8★★★★★4.7★★★★★4.5★★★★★4.6★★★★★4.0★★★★☆4.0★★★★☆4.0★★★★☆3.8★★★★☆
Безплатна версияДаДаДаНеДаДаДаДаДа
Ценаот $1.43/месецот $1.75/месецот $0,99/месецот $1.79/месецот 3,75 долара/месецот 3,33 долара/месецот $29.99/годинаот 1,99 долара на месецот $0,83/месец
Криптирано съхранение3 GB (с приложението NordLocker)1 GBНе1 GB1 GBНеДаНе1 GB
Удостоверяване 2FAДаДаДаДаДаДаДаДаДа
Биометрично влизанеДаДаДаДаДаДаДаДаДа
Попълване на формуляраДаДаДаДаДаДаДаДаДа
Генератор на паролиДаДаДаДаДаДаДаДаДа
Споделяне на паролиДаДаДаДаДаДаДаДаДа
Забележителни характеристикиНезависим одитСкенер за нарушаване на даннитеOCR сканиране на документи и картиKeeperChatОдит на сигурносттаНаблюдаване на нарушенияВлизане с едно кликванеСподеляне на удостоверенияСподелени папкиМониторинг на тъмната мрежаОпция за локално съхранениеВъзстановяване на изтрити паролиВградена VPN услугаМониторинг на тъмната мрежаНеограничено споделяне на паролиСигурно споделянеОфлайн достъпРежим на принудаСигурно споделяне на паролиГенератор на паролиТабло за управление на сигурността на паролитеСинхронизиране на 3-та странаИнструмент за наблюдениеГенератор на паролиСподеляне на паролиИзпращане на BitwardenАвтоматично попълване
ПротивНяколко разширени функцииОстарял интерфейсНяма персонализирана поддръжка за безплатни потребителиАвтоматичното попълване е тромавоНяма безплатен планОграничено споделяне с лица, които не са потребителиПо-скъпо от конкуренциятаОграничена функционалност в безплатния планОграничена функционалност на уеб приложениетоДоста скъпоОграничени възможности за вносРазширението на браузъра изисква да имате приложениетоОграничена поддръжка на клиентиОграничени разширения на браузъраМобилните приложения са само платениБезплатната версия съдържа до 20 паролиОстарял интерфейсДанните се съхраняват в държава, която принадлежи на 5-Eyes Alliance
Преглед наПреглед на NordPassПреглед на KeeperПреглед на RoboFormПреглед на 1PasswordПреглед на DashlaneПреглед на PasswardenПреглед на Sticky PasswordПреглед на EnpassПреглед на Bitwarden

Почетни споменавания

Видео преглед: най-добрите мениджъри на пароли през 2023 г.

Тук можете да намерите няколко други мениджъра на пароли, които според нас също заслужават внимание:

 • KeePass – мениджър на пароли с отворен код, управляван от общността, така че няма нужда да плащате. Труден е за използване мениджър на пароли, така че не е много удобен за начинаещи, но е напълно персонализируем. Освен това към него можете да добавяте всякакви плъгини, за да персонализирате инструмента по свой вкус. Закупете го за $/месец.
 • Zoho Vault – това е сигурен, лесен за използване и евтин мениджър на пароли, който има и безплатна версия. Предназначен е по-скоро за екипна употреба, но може да бъде съвместим и с индивидуална употреба. Този мениджър на пароли има опция за споделяне на пароли, персонализирани права на администратора, достъп при спешни случаи, наред с други функции. Базира се на архитектура с нулево познание (първо се криптира на вашето устройство и след това отива на сървърите), а цената започва от 0,90 USD/месец.

Изключване на LastPass

Какво прави един добър мениджър на пароли добър?

Мениджърът на пароли LastPass беше изключен от нашия списък с най-добрите мениджъри на пароли поради многократните нарушения на сигурността.

При неотдавнашните хакерски атаки LastPass призна, че резервните хранилища с данни на потребителите са били откраднати. Освен това беше разкрито, че нивата на криптиране, защитаващи данните на потребителите в LastPass, са много слаби.

Като цяло LastPass вече не се счита за сигурен мениджър на пароли и ви препоръчваме да потърсите по-добри алтернативни доставчици, за да защитите поверителните си данни.

Видео преглед: Най-добрите мениджъри на пароли за 2023 г.

Мениджъри на пароли от трети страни срещу вградени мениджъри на пароли

Как работят мениджърите на пароли?

Мениджърите на пароли съхраняват паролите ви в криптирана база данни, която може да бъде локална (на вашето устройство) или отдалечена (онлайн). В някои случаи това може да е и информация за кредитни карти или важни документи, които не искате да съхранявате в облака.

Цялата информация, която се съдържа вътре, обикновено се отключва с главна парола. Тя е единствената, която трябва да запомните. Всеки път, когато трябва да влезете в електронната си поща или в друг акаунт, просто копирате и поставяте потребителското име и паролата.

Повечето мениджъри на пароли имат и функция за автоматично попълване, която върши тази работа вместо вас. И в двата случая най-важното е, че вече не е необходимо да помните тези пароли.

Управление в облак и на място

Мениджърите на пароли също така генерират силни пароли вместо вас. Те дори могат да ви напомнят да ги променяте редовно, което е препоръчителна практика. Ще бъдете уведомени и за дублиращи се пароли, които често се откриват, когато въвеждате всички пароли в базата данни за първи път.

Нещо повече, мениджърите на пароли работят на различни устройства и се предлагат с разширения за браузъри. Това означава, че няма да бъдете блокирани нито на настолния си компютър, нито на смартфона си.

За да научите повече, разгледайте нашето подробно ръководство за това как работят мениджърите на пароли и каква е технологията, която ги захранва.

Какъв е добрият мениджър на пароли?

Трябва ли да помислите за безплатен мениджър на пароли?

Добрият мениджър на пароли трябва да има всички или поне повечето от следните функции:

 • Запазва паролите ви в безопасност. Това е невъзможно без криптиране от военен клас.
 • Използва архитектура с нулево познание. Само вие трябва да имате достъп до паролите си. Архитектурата с нулево познание гарантира, че дори доставчикът на услуги няма достъп до вашите данни.
 • Генерира силни пароли. Те трябва да са дълги поне 12 символа, да съдържат главни букви, цифри и специални символи.
 • Подобрява слабите пароли. Когато импортирате списъка си с пароли, поне някои от тях вероятно няма да бъдат определени като силни. Задачата на добрия мениджър на пароли е да ги подсили, както стероидите подсилват спортистите.
Най-добрите инструменти за управление на пароли за вашите нужди
 • Редовно сканира тъмната мрежа. Никога не се знае кога потребителското ви име, паролата ви или, не дай си Боже, и двете, ще се окажат за продажба в тъмната мрежа. Затова изберете мениджър на пароли, който може да ви предупреди, ако това се случи.
 • Позволява ви да запазвате други данни. Въпреки че потребителските имена и паролите ще заемат по-голямата част от вашето хранилище, данните за кредитни карти и сигурните бележки също са важни, особено ако се нуждаете от тях ежедневно.

Мениджъри на пароли от трети страни срещу вградени мениджъри на пароли

Вградените мениджъри на пароли са много удобни инструменти, но те не могат да се сравняват с мениджърите на пароли от трети страни.

Като цяло вградените инструменти за управление на пароли не са много сигурни, тъй като основният приоритет на тези инструменти не е да защитават паролите ви, а да осигуряват бързо и лесно влизане в системата. Затова те не отделят толкова много време за прилагане на сигурни мерки за сигурност.

Ще съществуват ли паролите и мениджърите на пароли в бъдеще?

Освен това, ако някой получи достъп до устройството ви, ще бъде много лесно да получи всички ваши пароли и друга чувствителна информация. Различно, отколкото при доставчиците на трети страни, които защитават паролите ви зад главна парола и може би дори 2FA удостоверяване.

Още един проблем на вградените мениджъри на пароли, особено на тези за браузъри, е, че не е удобно да се експортират пароли към различни устройства и браузъри. Докато мениджърите на пароли от трети страни почти ежедневно внедряват нови интеграции.

Накрая, доставчиците на мениджъри на пароли от трети страни предлагат допълнителни функции за сигурност, като например:

 • Генератор на пароли – генерира сигурни, трудни за хакване индивидуални пароли.
 • Проверка на състоянието на паролата – проверява силата на паролата ви, ако не е време да я смените.
 • Мониторинг на тъмната мрежа – следи за изтичане на чувствителни данни в тъмната мрежа.
Как мениджърите на пароли гарантират сигурността на паролите?

Управление в облака срещу локално управление

Основната разлика между управлението в облак и локалното управление е, че при управлението в облак потребителските данни се криптират и след това се съхраняват на сървърите на доставчика. Докато при локалното управление потребителските данни се съхраняват на устройството на потребителя. И двата варианта за съхранение имат своите предимства.

Съхранението в облак пести място на устройството ви. Освен това това е наистина сигурен начин да защитите данните си, ако се доверите на доставчика, тъй като той обикновено разполага със средства, за да гарантира, че сървърите му са наистина сигурни. Освен това на практика е невъзможно да се хакнат сървърите на доставчика, а дори това да се случи – ще бъде невъзможно да се декриптират данните ви.

Управление в облака срещу локално управление

Освен това мениджърите на пароли не съхраняват основната ви парола на своите сървъри. Така че няма проблем с евентуално изтичане на информация. Също така архитектурата с нулево познание е доста популярна, което означава, че всичко се криптира на устройството на потребителя и едва след това отива на сървърите на доставчика.

От друга страна, локалното управление не е най-оптималната опция, ако искате да имате достъп до паролите си от повече от едно устройство. Освен това заплахите идват, ако изгубите устройството си с всичките си пароли. Тъй като няма резервно копие, много е възможно паролите да са изчезнали завинаги.

Някои доставчици на мениджъри на пароли заобикалят този проблем – паролите се записват на устройството на потребителя и когато синхронизирането е разрешено, само тогава данните се изпращат към сървърите, като например при RoboForm.

Какви са недостатъците на мениджъра на пароли?

Трябва ли да разгледате безплатен мениджър на пароли?

За някои потребители безплатен мениджър на пароли може да е достатъчен. Въпреки това първо трябва да разделим премиум мениджърите, които предлагат безплатна версия, от наистина безплатните мениджъри на пароли. За съжаление, повечето от последните не си заслужават времето ви. Всъщност някои от тях могат да бъдат дори опасни, като откраднат всичките ви данни вътре в хранилището.

Повечето от най-добрите мениджъри на пароли имат безплатна версия, която можете да изпробвате. Разбира се, всички те се предлагат с по-малко функции и различни ограничения, като например едно свързано устройство в даден момент, липса на наблюдение на нарушения на данните или споделяне на пароли, наред с други функции.

Трябва ли да разгледате безплатен мениджър на пароли?

Други не ви позволяват да създавате резервни копия на данните си и отказват приоритетна поддръжка на клиенти. Но ако наистина искате, препоръчваме ви да изберете от нашия списък с най-добрите безплатни мениджъри на пароли през 2022 г.

Софтуер за управление на лични и бизнес пароли

Всички изброени от нас мениджъри на пароли са чудесни за лична употреба, но какво да кажем за бизнес решенията? За щастие, повечето от тези услуги имат чудесни възможности за бизнеса.

Добрият софтуер за управление на пароли в предприятието трябва да има някои допълнителни функции, които да ви помогнат да централизирате сигурността на всички акаунти на вашата компания. Тук са подбраните от нас три най-добри мениджъра на пароли, които ще ви помогнат да направите това:

 • 1Парола. Като един от най-добрите мениджъри на пароли за бизнеса, 1Password предлага удобен начин за защита на паролите на вашите съотборници. С негова помощ можете да създавате и управлявате персонализирани групи, да генерирате отчети и да получавате информация за бизнеса.
 • RoboForm. Като мениджър на пароли със специализиран план за бизнеса, RoboForm позволява на членовете на екипа ви да управляват лесно своите пароли и пълномощия. Той позволява на компанията ви лесно да въвежда служителите си благодарение на удобната си конзола за управление.
 • Passbolt. Това е един от най-добрите мениджъри на пароли, предназначени за бизнес употреба. С отворен код и напълно безплатен, той ви позволява да споделяте пароли по сигурен начин между членовете на екипа си. Освен това е силно персонализируем, което ви позволява да настройвате функциите му според нуждите на вашето предприятие.
Софтуер за управление на лични и бизнес пароли

Най-добрите инструменти за управление на пароли в зависимост от нуждите ви

Различните мениджъри на пароли имат различни предимства и недостатъци в зависимост от нуждите ви, операционната система или устройството, на което ги използвате. Освен това трябва да обмислите колко устройства искате да покриете с един абонамент за мениджър на пароли, ако става въпрос само за вас или може би за данните на няколко души.

Нека разгледаме по-разнообразни инструменти за управление на пароли, които се адаптират към вашите предпочитания:

 • Мениджъри на пароли за Windows. Едно от най-добрите неща, които можете да направите за своята онлайн сигурност, е да се сдобиете с надежден мениджър на пароли за Windows. Няма да ви се налага да помните паролите си или други идентификационни данни, защото инструментът ще ги попълни вместо вас. Вижте най-добрите инструменти за управление на пароли за Windows от нашия списък.
 • Мениджър на пароли за Mac. Мениджърът на пароли е добър избор, ако искате да подобрите онлайн сигурността си и да добавите междуплатформена синхронизация между устройствата на Apple и тези, които не са на Apple. В този списък с най-добрите мениджъри на пароли за Mac сме избрали такива, които трябва да пазят вашите данни.
Най-добрите инструменти за управление на пароли в зависимост от нуждите ви
 • Мениджъри на пароли за iPhone. В iPhone се съхранява най-ценната ви лична информация. Поради тази причина ще искате най-подходящия мениджър на пароли за iPhone, за да запазите всичко това в безопасност.
 • Мениджъри на пароли за Android. Тъй като повечето от вашите пароли и друга чувствителна информация се съхраняват на вашето устройство с Android, ще искате да се сдобиете с най-доброто приложение за мениджър на пароли, за да запазите нещата в безопасност. Разгледайте нашия изчерпателен списък с най-добрите приложения за управление на пароли за Android.
 • Мениджъри на пароли за Chrome. Chrome е един от най-добрите налични браузъри и разполага със собствен мениджър на пароли, но ако искате да сте в безопасност, трябва да преминете към такъв с повече защита и функционалност. Тествахме и подбрахме най-добрите мениджъри на пароли за Chrome.
 • Мениджъри на пароли за Linux. Linux, както и другите операционни системи, изисква допълнителна сигурност. Ето защо криптирането на паролите ви и предпазването им от кражба на самоличност е разумно решение. Предлагаме ви изчерпателен списък на избраните от нас инструменти за управление на пароли за Linux.

Ще има ли пароли и мениджъри на пароли в бъдеще?

Не е трудно да си представим, че в близко бъдеще паролите може да останат в миналото. С напредването на технологиите вече имаме случаи, в които биометрични автентификатори започват да заместват паролите, а има и такава опция като паскюли, които се предлагат в ограничен брой сайтове и операционни системи.

Пасковете са безопасен и по-лесен вариант на паролите. С тази функция можете да влизате в акаунтите си с биометричен сензор, ПИН код или модел вместо с парола. Това е цифрово удостоверение, което е свързано с потребителски акаунт и уебсайт или приложение.

Ще има ли пароли и мениджъри на пароли в бъдеще?

Когато искате да се регистрирате в услуга, която поддържа ключове, браузърът или операционната система генерират ключ за този акаунт и го записват в устройството ви. Всъщност passkey се състои от два отделни ключа – публичен, този, който регистрирате в приложението, и частен, който се съхранява само на вашето мобилно устройство. За да се гарантира, че само законният собственик използва passskey, системата ще ви помоли да отключите мобилното си устройство с биометрични данни, ПИН код или отключване с шаблон.

Тази функция навлиза и в пазара на мениджърите на пароли, като 1Password планира да въведе тази функция, а други мениджъри на пароли ще я последват скоро. Passkeys се поддържат предимно от Apple в няколко уебсайта и приложения, но скоро ще се поддържат и от други операционни системи.

Въпреки това, макар че все още се налага да се справяме с паролите ежедневно, нашият най-добър мениджър на пароли е NordPass. Този мениджър на пароли не само осигурява голяма сигурност и работи на базата на архитектура с нулево познание, при която данните ви се криптират първо на вашето устройство, преди да отидат на сървърите, но има и допълнителни функции. Например проверка на състоянието на паролата, сигурни бележки, спешен достъп и споделяне на пароли, както и други.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии