Биткойн (BTC) срещу Етериум (ETH): Етерът: окончателният сблъсък

⚡️ Кое е по-добре: BTC или ETH?

Скоростта, с която се извършват трансакциите в Етериум, е по-висока от тази на Биткойн. Биткойн е предимно средство за съхранение на стойност и средство за обмен, докато Етериум се счита за блокчейн с общо предназначение. Етериум е проектиран като допълнение към, а не като заместител на Биткойн.

⚡️Is Етериум е предопределен да засенчи Биткойн в света на криптовалутите?

Експерти от бранша прогнозират, че цените на Етериум ще станат още по-волатилни през следващите няколко месеца, тъй като се преминава към „Етериум 2.0“.

⚡️ Какъв вид криптовалута ще преживее бум през 2022 г.?

Етериум със сигурност ще има триумфален успех през 2022 г. Cardano се откроява като една от най-печелившите криптовалути, които навлизат в тази година. При положение че инфлацията достигне своя връх през 2020 и 2021 г., биткойнът остава основният криптоактив за покупка сега. Инвестирането в Тера, платформата с две токени, несъмнено ще пожъне големи печалби през 2022 г.!

⚡️ Коя е следващата гореща криптовалута?

LuckyBlock (LBLOCK).
LuckyBlock би трябвало да е най-популярната от всички криптовалути, които ще бъдат видни до началото на 2022 г. Тя току-що започна да се търгува през януари и за малко повече от месец постигна оценка на „крипто еднорог“ от 1 млрд. долара, според съобщение за новини.

Превръщане на Етериум в btc

След като извършите надлежна проверка и оцените потенциалните рискове и печалби, можете да решите в кои монети искате да инвестирате. Биткойн и Етериум са силно препоръчвани от експертите от известно време, като наскоро и двете достигнаха рекордни стойности. Това обаче не означава, че в бъдеще няма да има волатилност; важно е да останете наясно с всички пазарни промени или колебания, когато инвестирате.

биткойн етериум: Каква е разликата?
Кое е по-добре: Биткойн или Етериум?

Въпреки че и двете са най-големите претенденти в света на криптовалутите, биткойнът и етериумът се различават значително. Ако сте нови в областта на криптовалутите, всяка от тях може да бъде чудесен вариант в зависимост от това какви са целите ви. Оценката е от ключово значение, преди да се гмурнете в дълбокото с едната или другата.

Съдържание

С течение на времето цената на Bitcoin (BTC) спрямо Ethereum (ETH)

Твърдо вярвам, че трябва да инвестирате в нещо само ако го разбирате напълно, а не защото всички останали го правят. Освен техническите различия, Биткойн и Етериум предоставят две различни стойностни предложения за инвеститорите, което може да се окаже решаващ фактор за вашето решение.

Биткойнът или етериумът са по-скъпи?
Трябва ли да купя Bitcoin или Ethereum?

Ако искате да инвестирате в криптовалута, Дан Херон от Elemental Wealth Advisors смята, че изборът се свежда до това да прецените коя е по-ценна: Биткойн или Етериум. И двете имат различни предназначения и всеки сам трябва да реши кое отговаря на индивидуалните му нужди и страсти.

Купуване на биткойни

Биткойн е цифрова валута, създадена през 2009 г. от неизвестен компютърен специалист под псевдонима Сатоши Накамото. Според експертите биткойните са „като златото“, защото са едновременно дефицитни и имат стойност. Биткойнът се превръща в популярен метод за плащане, особено на развиващите се пазари, където правителствата все още не са регулирали валутата.

Тази цифрова форма на пари може да се използва за закупуване на стоки и услуги онлайн или дори на физически предмети – което я прави привлекателна опция за тези, които търсят сигурни транзакции с малко такси. Тъй като Биткойн продължава да набира популярност в целия свят, удобството и стабилността му го превръщат в една от най-желаните налични форми на плащане.

Коя криптовалута биткойн етериум е по-добре да се купи?
Трябва ли да конвертирам моите биткойни в Етериум?

Етериум бързо се превърна в любима криптовалута на феновете, превъзхождайки конкурентите си от 2013 г. насам, когато бе предложена за първи път от Виталик Бутерин. Нейната непоколебима надеждност и превъзходна производителност позволиха на Ethereum да се превърне в една от най-известните цифрови валути, налични днес.

Инвестициите в биткойн са сравними със злато или други алтернативни активи като изкуство или коне, с по-предсказуема възвръщаемост, като например индексните фондове. Това е така, защото има фиксиран брой биткойни. Дори ако дадена фирма създаде повече опции за акции, ще има само 21 милиона биткойна.

Какъв вид криптовалута биткойн етериум ще има бум през 2023 г.?
Може ли Ethereum някога да се срине?

Според Гален Мур, директор на отдел „Данни и индекси“ в Coindesk, биткойнът се купува по същата причина, по която хората купуват диаманти, банкноти от 100 долара или няколко златни монети за сигурност. Дори ако стойността на долара спадне драстично, както се случи по време на Голямата рецесия, биткойнът ще продължи да има своята стойност.

Етериум е криптовалута, която използва своята блокчейн верига за изпълнение на интелигентни договори.

Няма да намерите думите „цифрово злато“, използвани за описание на Ethereum. Етериум е софтуерна платформа, която позволява на разработчиците да създават други криптоориентирани приложения. За да могат да използват Етериум, разработчиците трябва да придобият и да заплатят мрежова такса в етер цена на биткойн – родната цифрова валута на Етериум.

Струва ли си да се купува биткойн етериум през 2023 г.?
Биткойн срещу Етериум: кой е по-добър?

Като залагате на Етериум, вие хеджирате бъдещето на тяхната система. Ако разработчиците продължат да се насочват към създаване на приложения с Етериум, те ще се нуждаят от приток на монети Етер, за да балансират разходите си. Този набъбващ интерес към Етер води до по-висока стойност на всяка отделна монета; тъй като повече хора я искат и купуват, цената ѝ съответно ще се повиши!

Някои познавачи в тази област сравняват инвестирането в Ethereum с покупка на високотехнологична корпорация, но макар и да не осигурява толкова бързи печалби, колкото инвестициите в биткойн или злато, тези прилики остават.

Какво означава обменният курс на биткойн етериум?
Какво е предимството на Етериум?

Бил Нобъл, главен технически анализатор в Token Metrics, фирма за анализ на криптовалути, обяснява, че „софтуерните платформи също могат да функционират като пари; мислете за това по следния начин – ако Google се търгуваше на фондовата борса, тогава щяхте да разберете добре какво се опитваме да кажем“.

Ако не сте разработчик, закупуването на Етер е все едно да заложите на факта, че все повече хора ще използват и развиват възможностите на Етериум.

Какъв вид мрежа използва етериум?
Какъв е смисълът на Ethereum?

Етериум 2.0.

Етериум 2.0 ще се появи скоро, като пускането му е планирано за второто тримесечие на 2020 г.! Тази революционна версия ще използва Proof-of-Stake (PoS), а не остарялата PoW, и е широко очаквана от много експерти и инвеститори в криптовалути.

Елоиз Маркезони, криптопредприемач и лектор, обявява, че блокчейн технологията, която стои в основата на Етер, е на прага на дългоочаквано обновяване. Това може да е точно това, което е необходимо, за да привлече повече институционални инвеститори, готови да вложат пари в тази мрежа – което потенциално може да доведе и до повишаване на цената на Етериум.

Възможно ли е да се купи парче етер на цена биткойн?
Каква е разликата между биткойн и алткойн?

Въпреки че в момента биткойнът е най-ценната криптовалута по пазарна стойност, Марчесони предвижда Етерът да заеме неговото място, след като приключи обновяването на инфраструктурата, известно като „сливане“. Това ще означава край на proof-of-work за Етериум.

Една от най-големите пречки пред Ethereum е консумацията на енергия. За щастие Ethereum 2.0 ще бъде много по-екологичен в сравнение с другите криптовалути, които се предлагат на пазара в момента. Фондацията Ethereum е уверена, че преминаването към Proof of Stake (PoS) може да намали потреблението на енергия с невероятните 99,95 % – амбициозна прогноза, която ще се сбъдне след пускането ѝ през 2022 г.! Не се заблуждавайте: тази нова версия на Етериум обещава да бъде една от най-устойчивите криптоварианти!

Чий етер?
Как да създам портфейл с етери?

Трябва ли да инвестирам в биткойн или в Етериум?

Търговията с криптовалути е хазартна игра и тъй като рисковете при биткойн и етериум са сходни, потенциалът за успех остава несигурен. Въпреки това експертите са съгласни, че тези две цифрови валути са най-добрите, които се предлагат; те са чудесен избор, ако искате да се впуснете в инвестиции в криптовалути. Но някои предлагат да депозирате средствата си в съотношение 50-50 между двете монети, ако все още нямате голям опит на този пазар.

Въпреки че Биткойн е по-утвърдената форма на криптовалута, много хора твърдят, че технологичният потенциал на Етериум я превъзхожда.

На какъв език за програмиране е написан биткойнът?
Какво представлява жетонът ERC 20?

„Като се има предвид, че елементи като NFT са включени в блокчейна на Етериум, вероятно бих вложил парите си в Етериум, тъй като той има най-голям потенциал за растеж сред съществуващите криптовалути“, добавя Райън Стърлинг, CFP и основател на Future You Wealth. „Освен това изглежда, че Етериум набира голяма популярност.“

Според Vision Subramaniam, основател и финансов плановик в Capitale, предстоящият ъпгрейд на мрежата Ethereum може да привлече повече внимание към нея през следващите месеци, така че засега той се придържа към нея. Той също така разбира потенциала и на двете криптовалути. „Мисля, че все още сме сравнително рано в кривата на приемане и вярвам, че и Биткойн, и Етериум ще имат място в бъдеще“, казва Субраманиам.

На коя държава принадлежи Биткойн?
Какво е криптография на разбираем език?

Въпреки че биткойнът е по-утвърден, много експерти смятат, че Етериум има по-голям технологичен потенциал. Някои хора твърдят, че макар в момента Биткойн да е по-надежден, бъдещите технологии, които Етериум позволява, го правят по-добра инвестиция.

„Като се има предвид, че елементи като NFT са включени в блокчейна на Етериум, вероятно бих вложил парите си в Етериум, тъй като той има най-голям потенциал за растеж сред съществуващите криптовалути“, добавя Райън Стърлинг, CFP и основател на Future You Wealth. „Освен това изглежда, че Етериум набира голяма популярност.“

Откъде идват парите на биткойн?
Как се създава биткойн на прост език?

Освен това има инвестиционни експерти, които се чудят защо трябва да изберете един продукт вместо друг.

„Ако трябваше да избера само един, нямаше да питам „Кой?“, а щях да взема и двата“, казва Тереза Морисън от Beckett Collective.

„Като цяло бих инвестирал и в двете“, казва Джереми Шнайдер, създател на Клуба за лични финанси в Instagram.

Как да купувате и търгувате с криптовалути като Етериум и биткойн

Дори ако възнамерявате да инвестирате и в биткойн, и в етериум, вашите финансови цели и опит с криптовалутите могат да повлияят на това колко пари ще похарчите за всяка от монетите. Субрамам препоръчва разпределение в съотношение 60/40, ако ще разделяте инвестицията си, докато Стърлинг съветва разпределение в съотношение 50/50.

Могат ли биткойните да се обменят за истински пари?
Какво мога да купя с биткойн?

Ако се чувствате целеустремени и готови да предприемете ново начинание, защо не опитате да инвестирате в портфейл, претеглен според пазарната капитализация? Шнайдер предлага един от начините за това – да разпределите средствата пропорционално според пазарната капитализация на всеки актив. Например, ако започнете със 100 долара, разпределени между Bitcoin и Ethereum (eth BTC), това би означавало да вложите 60 долара за първия и 40 долара за втория.

Шнайдер препоръчва този подход за диверсифициране на монетите надолу по веригата. За да илюстрираме, портфейл, състоящ се от десет монети по 100 USD, базиран на пазарната капитализация, може да изглежда по следния начин:

Какво мога да си купя с криптовалута сега?
Какво представлява сметката Fiat?
  • Bitcoin (BTC) 54.4% 
  • Етериум (ETH) 21,9%
  • Tether (USDT) 4,9%
  • Binance Coin (BNB) 4.3%
  • Cardano (ADA) 3,7%
  • Dogecoin (DOGE) 3,2%
  • XRP (XRP) 3,1%
  • Монета от щатски долар (USDC) 1,8%
  • Unisvop (UNI) 1.0% 

Без значение каква инвестиционна стратегия следвате, диверсификацията на портфейла ви е от първостепенно значение. Финансовите експерти препоръчват инвестициите в криптовалути да съставляват не повече от 5% от общата стойност на авоарите ви.

Кое е основното нещо за криптовалутите?
В какво се състои уникалността на биткойн?

Трябва ли да разгледам допълнителни криптовалути?

Според професионалистите, с които разговаряхме, тя не е за начинаещи. Според експертите непредсказуемостта на алткойните е дори по-голяма от тази на биткойн и етериум.

„Това е нещо като игра с акции за жълти стотинки“, казва Нейт Нери, CFP и основател на Modern Money Management. „Всеки победител има дълга редица от губещи зад себе си. Вашето предположение е точно толкова валидно, колкото и това на всеки друг.“

Какво е предимството на Етериум?
Какво е предимството на Ethereum?

Стърлинг е твърдо убеден, че в бъдеще Етериум ще засенчи Биткойн и други криптовалути, тъй като е убеден, че повечето от тях ще остареят до две десетилетия. Той твърди: „Сигурен съм, че тези криптоактиви ще следват траектория, подобна на тази на дот-ком бума; до 2041 г. те ще бъдат практически без стойност.“

Според Субраманям биткойнът и етериумът ще бъдат основни бъдещи компоненти.

Дори да не сте готови да се ангажирате финансово с алткойните, следете ги. Според Морисън – „Струва си да обърнете внимание на други криптомонети, тъй като те продължават да напредват. Никога не може да се каже кои от тях ще се превърнат в основните фактори на влияние в бъдеще“.

В крайна сметка, независимо дали инвестирате в биткойн или в етериум (или и в двете!), уверете се, че сте направили надлежна проверка и сте ангажирали само сума, която ви е удобна.

Какъв алгоритъм за консенсус се използва?

биткойн етериум: Какво представлява ERC 20?
Какво е основното при криптовалутите?

Биткойн проверява транзакциите чрез алгоритъм за доказване на работа, докато Етериум планира да се откаже от тази система, като приложи алгоритъм за доказване на залог.

Атаката Denial of Service (DOS) е метод, използван за извеждане на компютърна система от строя чрез заливането ѝ с безполезни заявки.

POS системите не използват миньори. Вместо това те разполагат с валидатори, които държат част от своя етер в блокчейна като дял в екосистемата. За да залагат на това кои блокове ще бъдат добавени към веригата след това, тези валидатори залагат своите залози. Когато избраният от тях блок бъде интегриран във веригата, им се дават 32 етерни възнаграждения въз основа на това колко са заложили – но това възнаграждение може да бъде отнето, ако се докаже, че злоупотребата е извършена умишлено от конкретния валидатор.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии