5-те най-добри портфейла на Defi за 2022 г.: как да избираме, използваме и се възползваме от децентрализираните финанси

⚡️ Какво представлява портфейлът DeFi?

Универсално, несеквестируемо криптоколетче, което не е обвързано с никоя борса. Потребителите са отговорни за сигурността на ключовете на портфейла, ако портфейлът стане неизползваем (вж. фразата за семената). Портфейлът DeFi, наричан още портфейл за интелигентни договори, е много гъвкав и има достъп до различни приложения.

⚡️ За какво се използва криптопортфейлът DeFi?

Портфейлът DeFi на Crypto.com е криптовалутен портфейл със съобразена сигурност, който ви позволява да запазите пълен контрол и безопасно съхранение на парите си. С портфейла Crypto.com DeFi Wallet (портфейл, който не се използва за съхранение) можете да изпращате биткойни на всеки в света с приемливи за вас процент на потвърждение и мрежова такса.

⚡️ Добър ли е портфейлът DeFi?

От гледна точка на начинаещите портфейлът Crypto.com DeFi Wallet е фантастичен портфейл за начинаещи. Той има всичко, от което се нуждаете, и само няколко сложни функции, които изискват допълнително разбиране, за да се използват.

⚡️ Безопасни ли са портфейлите DeFi?

DeFi е категорично най-сигурната налична опция. Недостатъкът е, че имате пълен контрол върху бъдещето си. Обслужването на клиенти може да не е в състояние да „нулира“ паролата ви, ако загубите оригиналната парола в много ситуации.

Портфейла на defi

Децентрализираното финансиране (Defi) позволява на инвеститорите да участват в нови и неизползвани пазари, като например нефиатни токени (NFT) и екзотични деривати. За да играете обаче, ще ви е необходим портфейл, който не е обвързан с Дефи.

За разлика от платформите Web 2, които изискват потребителско име и парола, портфейлите DeFi, свързани с акаунти, които не са в затвора, могат да бъдат достъпни с помощта на потребителското име във Facebook или Google. Повечето основни DeFi протоколи и някои блокчейн вериги са съвместими с портфейли Web 3

Добър ли е портфейла на defi
Добър ли е портфейлът за криптовалута Defi?

Има няколко портфейла Web 3, от които да избирате, и сравняването на предимствата и недостатъците на всеки от тях може да се окаже трудно. Ето едно кратко ръководство за вас.

Съдържание

Какво е Defi Wallet и как работи?

Портфейлът е портфейл, в който не се съхраняват вашите активи в криптовалута. Те не са затворени, така че само тези, които разполагат с парола или частен ключ (парола), могат да получат достъп до вашите средства. Правителствата например не могат да конфискуват сметка; те обаче могат да принудят издателя на токени да замрази активите, изпратени на борсите, или да направят определени трансакции незаконни.

Coinbase разполага ли с портфейл DeFi?
Безопасен ли е портфейла на defi на Coinbase?

Портфейлите, които не се управляват от управителя, се различават от портфейлите на централизираните борси по това, че не ви дават пълен контрол върху активите ви. С други думи, вие се отказвате от определена степен на контрол върху собствеността си, както бихте направили с банка. Основната разлика между банката и криптообмена обаче е, че правителствените програми за депозити регулират и застраховат банките, докато за борсите няма такава програма.

Съществуват няколко вида портфейли DeFi, всеки от които има собствен набор от функции и предимства:

  • MetaMask: MetaMask е популярен портфейл за Етериум с 30 милиона активни потребители. Това е разширение за Google Chrome и Firefox, което ви позволява да стартирате децентрализирани приложения (dApps) в браузъра си, без да се налага да изтегляте блокчейн.
  • Портфейл на Coinbase: Coinbase Wallet е удобен Defi портфейл с вграден децентрализиран уеб браузър. Той е наличен за iOS и Android и ви позволява да получавате, съхранявате и изпращате крипто активи. Можете също така да го използвате, за да проучвате dApps.
  • Доверително портмоне: Trust Wallet е DeFi портфейл с голям избор от активи. Той поддържа Етериум и други големи блокчейн вериги. Trust Wallet е наличен за iOS и Android.
Най-добрите портфейла на defi
Как да изберем сигурен портфейла на defi?
  • DeFi Swap е най-добрият децентрализиран обмен за търговия с криптовалути през 2022 г. С DeFi Swap можете да търгувате с криптовалути, без да се налага да депозирате средства в сметка, което я превръща в платформа, която не е свързана със запори. Тя е достъпна за Етериум, Binance Smart Chain и Tron.
  • Crypto.com DeFi Wallet: Crypto.com DeFi Wallet е най-добрият крипто портфейл DeFi с ниски такси. Той е наличен в Етериум и други големи блокчейн вериги. Crypto.com също така предлага стабилни монети, обезпечени с фиат, които могат да се използват за търговия на Defi Swap.
Мога ли да изтегля пари от портфейла DeFi?
Exodus ли е портфейла на defi

Тази статия ще се съсредоточи върху софтуерните портфейли, тъй като те са най-популярният начин за взаимодействие с децентрализирани финансови протоколи, като децентрализирани борси, протоколи за кредитиране и ферми за приходи.

Избор на правилния портфейл DeFi

Първият избор, който ще трябва да направите при избора на портфейл Defi, е блокчейнът, на който искате да го използвате. Например MetaMask, един от най-популярните портфейли за Web 3, понастоящем не поддържа блокчейна Solana.

Ledger ли е портфейла на defi
Как използвате криптовалутата DeFi Swap?

За да взаимодействате с децентрализираните приложения ( dapp ) на Solana, ви е необходим портфейл, като например Solflare, Sollet или Phantom. Някои блокчейн приложения се нуждаят от своите портфейли; например крипто играта Axie Infinity изисква портфейл Ronin.

Ако използвате няколко портфейла DeFi за различни цели, мястото в уебсайта ви може бързо да свърши. Те се настройват лесно и бързо, но не забравяйте, че.

Портфейлите служат за различни цели в допълнение към съхранението на блокове. Някои портфейли са по-подходящи за работа с определени активи. MetaMask например не представлява НФТ, които сте съхранили в портфейла си. От друга страна, Rainbow Wallet ви позволява да преглеждате NFT, които имате в сметката си.

Какво означава суап в криптовалутата?
Как се извършват обмени в портфейл DeFi?

Някои DeFi портфейли, като MetaMask и SolFlare, се интегрират с децентрализирани финансови приложения, така че можете да използвате DeFi протоколи или да извършвате транзакции, без да напускате портфейла си. Можете да търгувате с токени в приложението MetaMask, докато SolFlare ви позволява да управлявате сметки за залагания.

Argent е децентрализиран пазар от типа peer-to-peer, който ви позволява да използвате дебитни карти за закупуване на активи и да ги прехвърляте на намалени цени. zkSync Level 2 се използва за минимизиране на разходите за транзакции, а Yearn, Lido и Gro са интегрирани. Можете също така да залагате, което ви позволява да печелите награди, докато държите криптовалутата си в портфейла Argent. Той е и един от най-удобните за ползване портфейли за криптовалути, тъй като е съвместим както с Compound credit, така и с децентрализирания пазар на деривати dYdX. Той работи с портфейла Coinbase Wallet, некоректен портфейл, създаден от услугата за попечителство.

Най-добрите криптовалутни портфейли за децентрализирани финанси
Как се продава монета DeFi?

Хардуерните портфейли, като Trezor и Ledger, са популярен избор сред потребителите на криптовалути, които искат да използват DeFi протоколи. Хардуерните портфейли първоначално се поддържат от други портфейли, включително MyCrypto и MyEtherWallet, което ги прави добър избор, ако искате да работите с криптовалути със студено съхранение.

Сигурността е основен проблем за много портфейли. Gnosis ви позволява да извършвате трансакции с множество подписи или едновременно потвърждение от много хора. Аргент ви позволява да определяте „пазачи“, които да ви помагат да възстановите достъпа до портфейла си, ако загубите тайните си ключове.

Как да използвате портфейл DeFi

Как се конвертира в DeFi?
Безопасен ли е крипто портфейлът DeFi?

Криптовалута, всичко, което трябва да направите сега, е да кликнете върху „Свържи портфейла“. В горния десен ъгъл на повечето целеви страници на протокола DeFi ще има бутон „свързване“.

Вече сте почти готови. Ще трябва да потвърдите отделните транзакции в портфейла си и да платите такса за транзакция „газ“, която е сумата на родната валута за блокчейна, който използвате.

Най-добрите портфейли DeFi са описани в тази статия.

Портфейлите DeFi, подобно на най-добрите борси DeFi, предоставят механизъм за премахване на посредника при конкретни транзакции, намаляване на разходите и запазване на анонимността. Въпреки че както централизираните, така и децентрализираните портфейли имат определени предимства и недостатъци, все повече лица избират втория поради многобройните му предимства.

Как мога да изтегля пари от криптопортфейла DeFi?
Какви монети има в портфейла Crypto COM DeFi?

И така, без да се бавим повече, нека разгледаме осемте най-добри портфейла Defi на пазара в момента:

Най-добър портфейл за 2022 г.: Defi Swap

Defi Swap е нашият най-добър избор за най-добър DeFi портфейл през 2022 г. Децентрализираните борси (DEX) стават все по-популярни, тъй като позволяват на потребителите да търгуват с токени и да получават лихвени плащания, без да минават през централен орган. Defi Swap улеснява започването на работа с тази нарастваща тенденция, като предлага удобно за потребителя разширение за браузър и мобилно приложение.

Екипът на Defi Swap създаде изчерпателно ръководство, което описва как да използвате пълния потенциал на платформата. Ръководството обхваща всичко – от това как да създадете акаунт и да свържете портфейл до това как да търгувате с токени и да печелите лихви върху притежаваните от вас активи.

Коя марка портфейла на defi е най-добра?
Кой джоб е най-подходящ за портфейл?

По време на прегледа на DeFi Wallet открихме, че потребителите могат да използват механизма за нарастване на доходността на Defi Swap, който има четири различни нива. Всяко ниво има уникален период на блокиране и APY, като платиненото ниво изплаща доходност до 75% годишно. Можете дори да спечелите част от комисионите, които платформата получава от вашите реферали.

Оценяваме факта, че екипът на DeFi Swap винаги прави нововъведения, като добавя нови функции и разширява възможностите на платформата си. Примери за това са стартирането на програма за залози, която дава на потребителите бонуси за насочване на пари към DEX, както и общи подобрения в това колко лесни и всеобхватни са техните услуги. Като цяло смятаме, че Defi Swap определено оправдава очакванията и ви призоваваме да я проверите сами.

Каква е разликата между криптокомпанията COM и портфейла DeFi?
Добра инвестиция ли е DeFi?

Crypto.com DeFi Wallet – най-големият крипто портфейл за DeFi с минимални разходи

Логото на Crypto.com е отлично представяне на името на компанията, тъй като включва думите „crypto“ и „com“. Въпреки че предпочитаме Defi Swap, друга фантастична алтернатива е портфейлът Crypto.com DeFi Wallet, който ви позволява да използвате лесно банковата си сметка. Както подсказва името, този портфейл се предоставя от Crypto.

като портфейл, който не е свободен от затвор, портфейлът на Crypto.com ви позволява да управлявате активите и частния си ключ напълно независимо от трети страни. Портфейлът поддържа над 100 криптовалутни актива, включително няколко от водещите алткойни и DeFi токени. Можете да изберете курса, който искате да използвате, когато изпращате някоя от тези криптовалути към друга криптокомпания.

Какво мога да правя с криптопортфейла DeFi?
Как се използва портфейл DeFi?

Портфейлът Crypto.com DeFi Wallet е портфейл с множество акционери, който позволява на потребителите да печелят пари от над 35 различни токенизирани актива, както и да се възползват от функцията „DeFi Earn“, която позволява до 18% годишна лихва върху притежаваните от вас активи.

Trust Wallet – Най-добрият портфейл на Defi за избор на активи

Портфейлът Trust Wallet е добър вариант и за клиенти, които искат да съхраняват биткойн. Струва си също така да се отбележи, че има и други законни начини, по които можете да закупите цифрови монети, освен чрез инвестиране в „първоначално предлагане на монети“ или ICO, като например закупуването им на борса за криптовалути. Тук ще разгледаме някои от най-добрите биткойн портфейли.

Как работи портфейлът Trust?
Мога ли да печеля пари с Trust Wallet?

Портфейлът Trust Wallet е отличен избор за тези, които търсят цялостен и удобен за ползване портфейл за криптовалути. Trust Wallet поддържа редица цифрови активи, включително всички ERC20 токени, както и други блокчейн протоколи като Bitcoin, Ethereum Classic, Litecoin, Dogecoin и Dash.

Портфейлът Trust Wallet разполага и с уникален механизъм за подреждане, който ви позволява да съхранявате 12 известни криптовалути. APY може да се различава значително, въпреки че няколко поддържани токена осигуряват повече от 10% годишно. И накрая, Trust Wallet не само поддържа НФТ, но и ви позволява да използвате една от най-реномираните платформи за търговия с НФТ, за да правите покупки и след това да съхранявате безопасно активите си в портфейла.

MetaMask е популярен Defi портфейл, който има 30 милиона активни потребители.

Логото на MetaMask е с отличителен нюанс на синьото. Портфейлът работи в тандем с Chrome или Firefox, за да осигури на потребителите сигурността и функционалността на блокчейн, като същевременно им позволява да извършват дейности, подобни на тези, които са свикнали да правят с обикновения си интернет браузър. Портфейлът MetaMask е безплатен и съхранява парите ви по сигурен начин.

Добър портфейл за биткойни ли е Trust Wallet?
Как мога да получа пари от Trust Wallet?

MetaMask е браузър, базиран на Ethereum, който предоставя потребителски интерфейс за разработване на децентрализирани приложения (dApps). Една от най-големите му характеристики е, че интегрира данни от няколко източника, като гарантира, че получавате най-добрата цена с най-ниски мрежови такси при търговия с токени. С MetaMask можете също така лесно да купувате, продавате или търгувате с различни цифрови активи в допълнение към Ether.

Всъщност 30-те милиона потребители на портфейла имат много възможности за плащане, включително с кредитна карта (Visa или MasterCard), банков превод и дори Apple Pay/Google Pay. Като разпределя поръчките ви между няколко борси, MetaMask също така свежда до минимум приплъзването. И накрая, MetaMask защитава вашата анонимност по време на транзакцията, като съхранява информацията за плащането ви и ви дава псевдонимна самоличност.

За какво се използва MetaMask Wallet?
Безопасен ли е портфейлът MetaMask?

Coinbase Wallet – удобен за ползване портфейл Defi с уеб браузър, който е напълно децентрализиран.

Coinbase Wallet е друг портфейл, който позволява на потребителите да търгуват с токени и други финансови продукти. Coinbase Wallet е мобилен биткойн портфейл, който работи навсякъде. Той има лесен за използване интерфейс без сложни думи или функции, което го прави идеален за хора, които са нови в индустрията. Този портфейл поддържа над 100 000 различни вида токени и може също така да съхранява частните ви ключове офлайн.

Портфейлът на Coinbase е чудесен избор за тези, които търсят лесен за използване и удобен портфейл на Defi, който поддържа широк набор от активи. Макар да не разполага с изчерпателния избор на активи на Trust Wallet, Coinbase Wallet компенсира това, като е изключително лесен за използване. Освен това децентрализираният уеб браузър на Coinbase Wallet ви позволява да получите достъп до голямо разнообразие от dApps, без да се налага да изтегляте отделно разширение за браузъра.

Каква е разликата между Coinbase и Coinbase wallet?
Трябва ли да използвам портфейла на Coinbase?

И накрая, важно е да се отбележи, че Coinbase Wallet е един от малкото DeFi портфейли, които ви позволяват да купувате, продавате или търгувате директно от портфейла си с фиатна валута. Това го превръща в отличен избор за тези, които търсят универсално място за своите DeFi нужди.

Вземане на решение за оптимален портфейл за вашите нужди

Решението за избор на портфейл Defi не трябва да е трудна задача. Ако сте нови на пазара, по-долу са изброени някои ключови моменти, които трябва да вземете предвид:

Нивото на сигурност е високо.

Нивото на сигурност трябва да бъде ваш основен приоритет при избора на портфейл, тъй като то ще защити вашия частен ключ. Въпреки че хардуерните портфейли осигуряват най-добрата сигурност, „горещите“ портфейли също имат отлични функции за сигурност. Някои от тях могат да включват биометрично удостоверяване, двуфакторно удостоверяване, стандартизационни протоколи и др.

Вземане на решение за оптимален Defi портфейл за вашите нужди
Вземане на решение за оптимален портфейл за вашите нужди

Предлагани услуги

Портфейлите на Defi предлагат много функции, които обикновените банки нямат, като например размяна на роли, фермерство на добива, залагане и др. Освен това някои Defi портфейли дори имат вграден dApp браузър за достъп до децентрализираната мрежа.

Активи, които подкрепяме

Портфейлите DeFi са съвместими само с активите на блокчейна, към който са свързани. Например, портфейл, който използва Ethereum, вероятно ще поддържа повечето токени ERC-20 и ERC-721. Някои портфейли обаче имат поддръжка на няколко вериги, което значително разширява броя на поддържаните токени.

Цени

Вероятно ще искате да проверите таксите на DeFi портфейла, преди да го свържете с банковата си сметка. Много портфейли ви позволяват да купувате криптовалути от платформата, като използвате кредитна/дебитна карта или банков превод. Обикновено има такса за това, в допълнение към мрежовите такси, които се начисляват всеки път, когато се прехвърля токен. Тези последни такси се определят от блокчейн, а не от доставчика на портфейла.

Размяна на DeFi
DeFi Swap

Лесно използване

Когато избирате платформа за DeFi залози, е полезно да прецените доколко тя е удобна за ползване – това важи особено, ако сте нови в света на криптовалутите. За щастие, DeFi Swap е проектирана с мисъл за начинаещите и не разполага с усъвършенстван жаргон или сложни функции. Това прави бърза и лесна размяната на токени и незабавното генериране на доходност.

Възможност за получаване на достъп.

Освен за сигурността, трябва да помислите и за това колко лесно достъпен е портфейлът ви. Каква е ползата, ако активите ви са добре защитени, но достъпът до тях отнема цяла вечност? Горещият портфейл ще ви позволи да получите достъп до средствата си бързо и лесно. Достъпът до DeFi Swap е възможен през всеки уеб браузър, което го прави един от най-достъпните портфейли за услуги за суап и стейкване.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии