Топ крипто

  Какво е Play-to-Earn (P2E) в криптоигрите?

  Play-to-Earn (P2E) е нов начин да се наслаждавате на игрите, при който можете да печелите истински пари, а не само точки. В тази статия ще обясним какво представлява P2E, как работи и защо променя начина, по който играем.

  Съдържание

  Какво представлява играта „Играй, за да спечелиш“ (P2E)?

  P2E е вид игра, при която можете да печелите реални награди за игра. В тези игри се използва блокчейн технология, за да се дават на играчите цифрови предмети на стойност пари, не само в играта, но и в реалния свят.

  Това е различно от обикновените игри, при които това, което купувате или постигате в играта, няма стойност извън нея. При P2E игрите усилията и уменията, които влагате в играта, могат да ви спечелят нещо, което можете да използвате или продадете в реалния живот.

  Играта, за да печелите, промени много игрите, защото от нея можете да печелите пари. Преди хората играеха игри само за забавление, но сега могат да играят и да печелят едновременно. Това създаде нови шансове за играчите навсякъде по света.

  Как работят игрите с цел печалба?

  Игрите „Играй, за да печелиш“ позволяват на играчите да печелят истински пари или да получават ценни цифрови предмети само като играят.

  Как работят игрите за печелене

  Ето как работят те:

  1. Започвате с избора на игра за печелене, която ви интересува. Някои игри са безплатни за започване, докато други може да изискват закупуване на цифрови активи или стартов пакет.

  2. Като играете, ще имате възможност да печелите предмети, като например оръжия, брони или земя. Тези предмети често са токени или криптовалути, които могат да се търгуват на различни платформи.

  3. Предметите, които печелите, обикновено могат да се търгуват в рамките на играта, да се продават на други играчи или дори да се обменят на пазарите на криптовалути. Това означава, че можете да печелите пари от спечелените предмети чрез умел геймплей или интелигентна търговия.

  4. В много игри от типа „Играй, за да печелиш“ придобитите цифрови активи са ваши и можете да ги контролирате. Те често са изградени на базата на блокчейн технологията. Това означава, че те са защитени и проверени, което ви дава реална собственост, която не може да бъде отнета.

  Видове игри за печелене (P2E)

  Ето как изглеждат някои от видовете игри P2E:

  Видове игри за печелене

  Игри с НФТ

  NFT са специални цифрови предмети, които можете да събирате във видеоигрите. Тези предмети включват специални герои, екипировка или парчета земя. Можете да се сдобиете с тези предмети, като играете играта или ги купувате и продавате, понякога дори извън играта.

  Axie Infinity

  Пример за НФТ игра е Axie Infinity, където играчите събират, развъждат, отглеждат и се бият с фантастични същества, наречени Axies. Всяко Axie е НФТ с различни атрибути и сили и може да се купува или продава на различни пазари.

  Какво е играта за печелене axie infinity

  Играта е придобила популярност благодарение на модела си „играй, за да печелиш“, който позволява да се печели криптовалута чрез геймплей.

  Игри на Дефи

  DeFi игрите съчетават играта с финансови дейности. Те използват блокчейн, за да позволят на играчите да печелят пари в играта. Тези пари могат да бъдат спестявани, разменяни или харчени като истински пари, но всичко това е част от играта.

  Aavegotchi

  Aavegotchi е DeFi игра, която съчетава елементи на игра в стил Tamagotchi с DeFi функции. Играчите могат да купуват и да се грижат за Aavegotchi, които са подобни на духове същества, представени като НФТ.

  Aavegotchi blockchain игра

  Играта включва залагане, при което играчите могат да залагат в игровата валута, за да печелят лихви и други финансови ползи.

  Игри за земеделие

  Фарминг означава да изпълнявате едни и същи задачи отново и отново, за да получавате награди. Играчите събират пари от играта или предмети, които могат да разменят или продават, за да печелят пари.

  Фармерски свят

  Farmers World е игра, базирана на блокчейн, в която играчите обработват земя, събират реколта и отглеждат животни. Извършвайки тези дейности, играчите печелят активи в играта, които могат да бъдат търгувани или продавани.

  Фермерите свят играят да печелят игра

  Повтарящият се характер на земеделските задачи позволява постоянни възможности за печелене в икономиката на играта.

  Игри с колекционерски карти

  Тези игри включват събиране на цифрови карти или предмети, които могат да се използват в рамките на играта или да се търгуват в блокчейн. Играчите могат да печелят пари, като печелят битки, турнири или просто като разменят картите си за по-висока стойност.

  Богове без окови

  Gods Unchained е популярна колекционерска игра, в която играчите притежават своите карти като НФТ. Те могат да създават палуби и да се състезават срещу други в стратегически битки.

  Gods unchained p2e игра

  Победителите в мачовете и турнирите могат да спечелят на играчите редки карти и пакети, които можете да продадете с цел печалба.

  Метавърс Игрите

  В тези игри играчите могат да печелят, като участват във виртуална икономика. Те могат да купуват, разработват и продават виртуална земя или активи, да участват във виртуални бизнеси или да изпълняват задачи и куестове за награди.

  Децентрала

  Decentraland е виртуален свят, в който играчите могат да купуват и продават виртуални недвижими имоти като НФП. В рамките на този метавселенски свят потребителите могат да създават преживявания, да организират събития и да развиват земята си, за да увеличат нейната стойност.

  Децентрализирани-nft-гейминг-компании

  Криптовалутата в играта MANA задвижва икономиката, която може да се използва за транзакции.

  Игри с ролеви игри (RPG)

  Играчите могат да побеждават врагове и да изпълняват мисии, за да печелят активи или валута в играта. Тези награди понякога могат да бъдат конвертирани в пари от реалния свят.

  Шестте дракона

  The Six Dragons е ролева игра с отворен свят, в която играчите могат да изследват, да се бият с чудовища и да изпълняват задачи. Предметите, намерени или изработени в играта, са активи, базирани на блокчейн, с които можете да търгувате.

  Шест дракони играят, за да печелят игри

  Играта позволява на играчите да печелят, като продават изработени предмети или редки плячки, намерени по време на приключенията им.

  Стратегически игри

  В стратегическите игри P2E, ако сте добри в борбата или боравенето с ресурси, можете да спечелите награди, които струват истински пари.

  League of Kingdoms

  League of Kingdoms е стратегическа игра, в която играчите строят кралства, създават съюзи и се бият с други.

  Лига на кралствата блокчейн игра

  Земята в играта е токенизирана, което означава, че играчите могат да притежават парче от света на играта като НФТ и да печелят от дейностите на своята земя, включително събиране на ресурси и други икономически дейности в играта.

  Казуални игри

  Даже обикновените игри, като пъзели или игри в аркаден стил, могат да имат елементи на P2E. Постигайки високи резултати или изпълнявайки предизвикателства, играчите могат да печелят награди.

  Свят за лов на монети

  Coin Hunt World е неангажираща пъзел игра, която съчетава елементи на геокешинг и тривиалност. Играчите изследват реалния свят, за да намерят ключове и да отключат трезори, като отговарят на въпроси от викторината.

  Лов на монети свят игра

  Успешните играчи печелят награди в криптовалута, като добавят аспект „играй, за да спечелиш“ към неангажиращото игрово преживяване.

  Как да започнете с Play-to-Earn

  Ако се интересувате от игрите с цел печелене, ето едно просто ръководство, с което да започнете:

  1. Разберете концепцията

  Можете да получите цифрови награди като пари от играта, предмети или жетони само като играете в тези игри. Обикновено можете да ги продадете за истински пари. Печелите тези награди, като правите неща в играта, например завършвате задачи, печелите битки или преминавате на по-високи нива.

  2. Проучете игрите

  Налице са много P2E игри, всяка от които има своя уникална механика и потенциал за печелене. Направете известно проучване, за да намерите игри, които ви интересуват и имат добра репутация. Потърсете ревюта, уроци и форуми, за да решите кои игри си заслужават времето ви.

  3. Създайте цифров портфейл

  За да съхранявате цифровите си приходи, ще ви трябва цифров портфейл, съвместим с избраната от вас игра. В този портфейл ще се съхранява вашата валута в играта и други цифрови активи.

  4. Научете правилата и стратегиите

  Всяка P2E игра има свой собствен набор от правила и стратегии. Отделете известно време, за да научите как работи играта. Гледайте уроци, четете ръководства или се присъединявайте към дискусиите в общността, за да получите съвети от опитни играчи.

  5. Започнете да играете и да печелите

  След като се запознаете с механиката на играта и подготвите дигиталния си портфейл, е време да започнете да играете. Наслаждавайте се на играта и се съсредоточете върху изпълнението на дейностите, които ще ви донесат награди.

  6. Изплатете или реинвестирайте

  Събирането на цифрови активи ви позволява да решите дали да изтеглите в брой спечелените пари или да ги реинвестирате в играта. Някои играчи предпочитат да продават активите си за реални пари, докато други купуват предмети в играта или обновяват играта.

  Казус: Axie Infinity

  В играта Axie Infinity play to earn можете да играете с виртуални домашни любимци, наречени Axies, и да се грижите за тях. Можете да печелите пари, като играете добре и помагате в света на играта. Можете също така да развъждате, обучавате, да се биете и да продавате тези Axies.

  Безплатната игра Axie infinity използва специален вид технология, наречена блокчейн, за да следи кой какво притежава, а вие използвате цифрови пари за купуване и продаване на неща в играта.

  Механика

  • Всеки Axie е единствен по рода си цифров предмет, който можеш да притежаваш, продаваш или разменяш.
  • Можете да печелите пари, като играете играта, независимо дали това става чрез битки с вашите Оси, развъждане на нови или продажбата им на други играчи.
  • Играта използва блокчейн, за да поддържа всичко открито и сигурно, като гарантира, че всички ваши предмети и пари от играта са защитени и записани.

  Предимства

  • Играчите могат да печелят пари от играта, което привлича хора от цял свят.
  • Играчите наистина притежават нещата, които получават в играта, което е различно от начина, по който работят повечето игри.
  • Лицата, които притежават AXS жетони, могат да помогнат за вземането на решения относно начина, по който се управлява играта и какви промени се правят.

  Предизвикателства

  • За да започнеш да играеш, трябва да си купиш три Оси, което може да се окаже твърде скъпо за някои хора.
  • Цените на нещата в играта могат да се променят много и бързо.
  • Използването на цифрови пари и уникални предмети от играта може да доведе до правни проблеми на някои места.

  Импликации за игралната индустрия

  Полето на игрите се променя много заради новите игри като Axie Infinity, които използват блокчейн технологията. Тези игри променят начина, по който играчите се включват и как се правят пари в игрите:

  • Игри като Axie Infinity променят игралната индустрия, като използват децентрализирана система, която е различна от начина, по който работят повечето игри.
  • Тези игри позволяват на играчите да печелят пари и да използват токени в играта, което води до нови начини за печелене на пари от създателите на игри.
  • Играчите в тези игри наистина участват, не само в играта, но и в подпомагането на вземането на решения относно самата игра.

  Заключителни мисли за игрите от типа „Играй, за да печелиш“

  Моделът на игрите Play-to-Earn променя начина, по който играем игри. Той съчетава забавлението с възможността да се печелят пари. В игри като Axie Infinity, блокчейн позволява на играчите не само да играят, но и да търгуват и печелят в рамките на тези игри.

  P2E игрите са специални, защото предлагат нещо повече от начин за прекарване на времето. Те могат да бъдат и начин за печелене на пари. Това привлича повече хора и променя начина, по който мислим за криптоигрите.

  Често задавани въпроси

  Как функционира играта „играй, за да печелиш“

  Игрите от типа „игра за печалба“ ви позволяват да печелите цифрови предмети или онлайн пари, докато играете. Получавате тези награди за добро представяне в играта. След това можете да ги разменяте или продавате, което означава, че те могат да струват истински пари.

  Каква е разликата между free-to-play и play-to-earn?

  Можете да играете игри от типа free-to-play (F2P), без да харчите пари в началото. Но тези игри може да ви предлагат неща, които да купите, докато играете. Игрите от типа „игра за печалба“ са различни. Те ви дават награди, които са на стойност истински пари. Това означава, че можете да печелите пари само като играете тези игри.

  Изгодни ли са криптоигрите от типа „игра за печалба“?

  Можете да печелите пари с крипто игри от типа „играй, за да спечелиш“. Колко ще спечелите, зависи от играта, стойността на предметите в нея, както и от това колко време и умения ще вложите.

  Каква е най-печелившата игра за печелене?

  Игри като „Axie Infinity“ са изключително печеливши. Но е важно да проучите и да откриете коя игра в момента предлага най-добър потенциал за печелене.

  Възможно ли е да получите стабилен доход от P2E игри?

  Въпреки че някои играчи могат да постигнат стабилен доход от P2E игри, няма гаранция за това. Пазарът на активи в игрите може да бъде нестабилен и приходите могат да се колебаят.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии