Топ крипто

  Най-добрите компании за разработка на блокчейн игри 2024

  Най-добрите компании за разработка на блокчейн игри съчетават игрите с блокчейн технологията. Сега игрите са не само забавни за игра, но и могат да дадат на играчите възможност да печелят пари. 

  В тази статия разглеждаме най-добрите компании за разработка на блокчейн игри за 2024. Обсъждаме как тези компании използват блокчейн технологията, за да въведат иновации в игралната индустрия.

  Съдържание

  Какво е разработката на блокчейн игри?

  Разработката на блокчейн игри е свързана със създаването на видеоигри с блокчейн технология. Този нов тип игри ви позволява да купувате и продавате предмети безопасно в рамките на играта. Играчите могат наистина да притежават своите игрови предмети и да играят игри без централна система за контрол.

  Използването на блокчейн в игрите означава, че всеки предмет е уникален и сигурен. Играчите могат да събират предмети, които имат реална стойност, знаейки, че тези предмети не могат да бъдат копирани или изгубени.

  Разработчиците на игри вече създават услуги за блокчейн игри. Тези услуги са популярни, защото позволяват на играчите да търгуват директно с предмети. Те не се нуждаят от посредник.

  Голям плюс на блокчейн в игрите е, че той записва безопасно всички покупки в играта. Това означава, че транзакциите са по-безопасни. Освен това тя позволява на играчите да използват своите предмети и валута в различни игри.

  Най-добрите компании за блокчейн игри

  Надолу ще намерите най-добрите компании за разработване на блокчейн игри – от компании, които правят търговията безплатна, като Immutable, до такива с цифрова собственост, като Mythical Games и OpenSea. 

  Immutable 

  • Основана: през 2018 г.
  • Основатели: Джеймс Фъргюсън, Роби Фъргюсън и Алекс Конъли
  • Седалище: Сидни, Австралия 
  • Нетна стойност: 3,5 милиарда щатски долара 
  Най-добрите компании за разработка на блокчейн игри

  Immutable е водеща в областта на НФТ игрите. Те имат специална платформа, наречена Immutable X, която позволява на хората да търгуват с предмети от игрите, без да плащат допълнителни такси.

  Компанията е разработила дигитална колекционерска игра с карти Gods Unchained и ролева видеоигра Guild of Guardians.

  GameStop, големият магазин за игри, работи с Immutable. Те създават ново място онлайн за закупуване и продажба на НФТ. Те използват Immutable X за тази цел.

  Immutable X е най-добрият избор за създателите на игри, които искат да използват Ethereum. С Immutable X създателите на игри могат да създават игри с НФТ, без да плащат допълнителни такси. Освен това те получават инструменти, които са лесни за използване, което им помага бързо да създават нови игри.

  Митични игри

  • Основана: през 2018 г.
  • Основатели: Камерън Тъкър, Крис Даунс, Джейми Джаксън, Руди Кох
  • Седалище: Лос Анджелис, Калифорния 
  • Нетна стойност: 1,25 милиарда долара
  Mythical games компания за разработка на блокчейн игри

  Mythical Games е компания, която смесва традиционните видеоигри с новата блокчейн технология. През юни 2021 г. те получиха 75 млн. долара от инвеститори. Тези пари дойдоха главно от група, наречена WestCap. Това показва, че хората с пари се доверяват на идеята на Mythical Games за смесване на игрите с блокчейн, като например НФТ.

  До 2021 г. Mythical Games са набрали общо 120 млн. долара. Екипът на Mythical Games разполага с някои големи имена. Те са работили по известни игри като Call of Duty и World of Warcraft и смятат, че е важно първо да се съсредоточат върху създаването на страхотни игри.

  Компанията иска да прави висококачествени игри, които ще позволяват на играчите да продават и разменят игрови предмети, благодарение на блокчейн. 

  OpenSea

  • Основан: през 2017 г.
  • Основатели: Девин Финцер и Алекс Атала
  • Седалище: Ню Йорк 
  • Нетна стойност: $13,3 милиарда
  Разработчик на блокчейн игри Opensea

  OpenSea е компания, която прави игри, в които можете да печелите, докато играете. Тя има уебсайт, на който хората могат лесно да намират, купуват и продават специални НФТ в играта. 

  Защото OpenSea се справя добре, хората влагат много пари в игри, които използват блокчейн технология. Тези пари помагат за създаването на нови и вълнуващи игри, които използват тази технология, което позволява на индустрията да се развива.

  Decentraland

  • Основан: през 2015 г.
  • Основатели: Ари Мейлих и Естебан Ордано
  • Седалище: Карлови Вари 
  • Нетна стойност: 1,02 милиарда долара
  Компании за децентрализирани и nft игри

  Decentraland е водещо студио за крипто игри, което оказа голямо влияние върху блокчейн игрите. Те създадоха виртуален свят, в който потребителите могат да притежават и да печелят пари от съдържание и преживявания.

  Интересен факт за компанията е, че тя продаде виртуална земя чрез първоначално предлагане на монети (ICO), като набра 24 милиона долара през 2017 г. 

  Лабораториите на Дапър

  • Основана: през 2018 г.
  • Основатели: Рохам Гарегозлу
  • Седалище: Карлови Вари 
  • Нетна стойност: $7,6 милиарда
  Dapper labs услуги за разработване на блокчейн игри

  Dapper Labs компанията за разработка на блокчейн игри създаде CryptoKitties или NBA Top Shot. Те са пионери в областта на непечелившите токени за игри, което води до по-широко приемане на блокчейн технологията в игрите. 

  Dapper Labs разработи и блокчейн системата Flow. Това е бърза и удобна за разработчиците блокчейн, която поддържа игри, приложения и цифрови активи.

  Песочникът

  • Основана: през 2011 г.
  • Основатели: Adrien Duermaël Arthur Madrid Sébastien Borget
  • Седалище: Хонконг
  • Нетна стойност: 4 милиарда долара
  Компания за разработване на блокчейн игри Sandbox

  The Sandbox е забавна платформа, базирана на блокчейн технологията. Това е място, където можете да създавате и търгувате със собствени нефундаментални токени.

  The Sandbox работи с известни марки и знаменитости. Те създават вълнуващи събития в своя онлайн свят, смесица от забавление и блокчейн технология.

  Как избрахме най-добрите компании за игри

  За да изберем най-добрите компании за игри на НФТ, ние разгледахме какво ги прави успешни и заслужаващи доверие. 

  Това е, върху което се фокусираме:

  • Гейм компаниите трябва също така да имат умения да използват блокчейн по нови начини и да създават интелигентни договори. Те също така трябва да са запознати с различните блокчейн платформи. Целта е да се подобрят игрите с блокчейн, за да станат по-безопасни, по-честни и по-забавни за играчите.
  • Проверяваме видовете и качеството на игрите, направени от компаниите. Добрите игри показват, че разработчикът е опитен, креативен и квалифициран. Гледаме колко сложни са игрите, как използват блокчейн и дали хората ги харесват.
  • Нашите експерти търсят разработчици с опит в блокчейн игрите. След това проверяваме отзивите на клиентите им и се уверяваме, че имат история на създаване на добри игри.
  • Уверяваме се, че компаниите могат да създават и завършват продуктите си добре и навреме. Също така проверяваме дали не харчат прекалено много пари. Гледаме как управляват проектите си, как решават проблеми и как разговарят с клиентите си.

  Заключителни мисли за компаниите за игри на НФТ

  Най-добрите компании за разработка на блокчейн игри като Immutable, Mythical Games и OpenSea са водещи в индустрията. 

  Immutable дава възможност за търговия с НФТ без никакви такси. Mythical Games комбинира обикновените игри с блокчейн, за да създаде нови икономики в игрите. OpenSea е оживено място, където можете лесно да купувате, продавате или търгувате с NFTs.

  Компании като Dapper Labs също са важни. Те направиха НФТ популярни с CryptoKitties и NBA Top Shot. 

  Всички тези компании са водещи в използването на блокчейн технологията в игрите. Те правят нещата по-сигурни и позволяват на играчите и създателите на игри да печелят повече.

  Запитване за компаниите за разработка на игри

  Какво представлява разработката на блокчейн игри?

  Разработката на блокчейн игри създава видеоигри, използващи блокчейн за сигурни транзакции, реална собственост върху цифрови елементи и децентрализирани игрови изживявания.

  Колко струва разработването на блокчейн игра?

  Цената се определя от сложността на играта, нейните функции и използваната блокчейн технология. Тя може да варира от десетки хиляди до милиони долари.

  Колко време отнема създаването на блокчейн игра?

  Времето за разработка може да варира от няколко месеца до над една година, в зависимост от сложността и обхвата на играта.

  Как блокчейн игрите печелят пари?

  Блокчейн игрите печелят приходи чрез различни методи. Те включват продажба на цифрови предмети и начисляване на такси за трансакции. Те също така генерират приходи, като управляват магазини в игрите и понякога продават игри или абонаменти.

  Как блокчейн технологията е от полза за игрите?

  Блокчейн технологията улеснява геймърите да притежават реално своите цифрови активи в игрите, като същевременно прави икономиката в игрите по-прозрачна и справедлива. Тя също така помага за предотвратяване на измамите и позволява използването на активи от игри в различни игри и платформи.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии