Топ крипто
  Топ крипто

   Проучване на NFT в игралната индустрия

   НФТ в игрите стана популярна, като позволява на играчите да притежават и търгуват с предмети в играта.

   В тази статия разказваме за това как работят НФТ, за техните приложения в игрите и за технологията, която стои зад тях, като предлагаме разбиране за значението на НФТ в игрите.

   Съдържание

   Основни акценти

   • НФТ позволяват на играчите наистина да притежават своите предмети в играта. Тези предмети са независими от самата игра благодарение на технологията блокчейн.
   • НФТ се използват за уникални предмети в играта като кожи, оръжия или герои. Играчите могат да купуват, продават или разменят тези предмети.
   • Някои игри възнаграждават играчите с NFTs, които имат стойност в реалния свят. По този начин се създават финансови стимули за игра.
   • Рядкостта и автентичността на NFTs могат да бъдат проверени в блокчейн, което добавя стойност и желателност.
   • Някои игри позволяват NFTs да се използват в множество платформи и увеличават тяхната полезност и стойност.
   • Възходът на НФТ в игрите доведе до големи обеми на търговия, а някои елементи се превърнаха в изключително ценни колекционерски предмети.
   • Пазарът на НФТ е нестабилен и не разполага с ясни правила. Поради тази причина той крие рискове и несигурност.
   • Използването на НФТ в игрите вероятно ще се разраства и все повече игри ще приемат тези токени и ще създадат нови икономически модели.
   • Игри като CryptoKitties, Axie Infinity и Decentraland използват НФТ, като позволяват на играчите да събират, търгуват и притежават виртуални активи.

   Как се използват НФТ в игрите?

   NFTs използват специална онлайн счетоводна книга, за да се проследява кой ги притежава. Съществуват някои начини, по които NFT се използват в криптоигрите:

   • Цифрови колекционерски предмети → игрите започнаха да използват NFT за колекционерски предмети, като например специални кожи, оръжия или герои. Тези предмети са уникални и могат да се купуват, продават или търгуват на различни платформи
   • Собственост и търговия → за разлика от традиционните игри, в които предметите са свързани с играта и не могат да бъдат прехвърляни, НФТ дават възможност на играчите да търгуват или продават своите активи извън играта на пазари за НФТ.
   • Модели „игра за печалба“ → някои игри възнаграждават играчите с НФТ, които могат да имат реална стойност. Този модел „игра за печалба“ предлага финансови награди и играчите го ценят много.
   • Произход и рядкост → в блокчейна можете лесно да видите къде е била изсечена или продадена дадена НФТ. Това помага да се покаже, че тя е истинска, и може да я направи по-ценна и търсена от играчите.

   Предимства на НФТ в игрите

   Нефунгиращите токени предлагат някои уникални предимства. За да се разберат напълно тези предимства, трябва да се разбере как работят NFT:

   Истинска собственост

   За разлика от традиционните игри, при които покупката ви е обвързана с вашата сметка и не може да бъде преместена. NFT се съхраняват в блокчейн, което означава, че можете да ги продавате, разменяте или запазвате независимо от играта.

   Доказана рядкост

   NFTs са уникални. Това означава, че ако в дадена игра се казва, че има само 100 копия от специален меч, можете да проверите блокчейна и да потвърдите, че наистина има само 100.

   Оперативна съвместимост

   Някои игри се разработват така, че да използват NFTs в множество платформи и игри. Това означава, че мечът, който купувате в една игра, потенциално може да се използва в друга игра, стига и двете игри да поддържат едни и същи стандарти за НФТ.

   Колекциониране и стойност

   Ако дадена игра стане популярна, свързаните с нея NFT могат да станат по-ценни, което ще даде възможност на играчите да печелят от продажбата на своите предмети. Подобно на физическите колекционерски предмети, стойността на НФТ може да се увеличи с течение на времето.

   Неизменност

   След като придобиете NFT, записът за собственост не може да бъде променен или изтрит, защото се съхранява в блокчейн. Това означава, че вашите предмети са по-сигурни и вероятността да бъдат изгубени или откраднати е по-малка.

   Модел „от игра до печалба

   Някои игри възнаграждават играчите с НФТ за това, че играят играта или постигат определени етапи. Тези NFT позволяват на играчите потенциално да печелят доходи, като играят игри.

   Цифрови екосистеми

   НФТ позволяват създаването на сложни цифрови икономики в рамките на игрите, където играчите могат да станат създатели или търговци, допринасяйки за екосистемата и икономиката на играта.

   Възнаграждения за създателите

   Когато разработчиците на игри създават НФТ, те могат да програмират система за роялти, така че да получават процент от продажбите, когато тяхната НФТ се продава на вторичния пазар. Това осигурява постоянен поток от приходи.

   NFT в ползите от игрите

   Икономическо въздействие

   НФТ предизвикаха както вълнение, така и скептицизъм по отношение на икономическото си въздействие:

   Икономически ползи:

   • НФТ позволяват на художниците и създателите да продават произведенията си директно на феновете, без да се нуждаят от посредници, и да намират нови начини за печелене на пари.
   • Това е нов вид инвестиция, която хората и компаниите могат да купуват. Те са специални цифрови предмети, които могат да се колекционират и притежават като произведения на изкуството или карти за търговия.
   • НФТ са цифрови сертификати, които показват кой притежава неща като онлайн изкуство, песни или материали за видеоигри. Те помагат да се следи кой какво притежава и улесняват доказването, че то наистина е ваше.
   • Те помагат за развитието на онлайн бизнеса, внасят нови идеи и създават повече работни места и шансове за печелене на пари.

   Икономически недостатъци:

   • Пазарът на НФТ е нов и все още няма твърди правила. Това означава, че цените им могат да се променят много и е трудно да се разбере каква е реалната им стойност
   • Някои НФТ са много скъпи и трябва да знаете много за технологиите, за да се включите в тях. Това може да затрудни участието на хора, които нямат много пари или технически умения, което може да влоши несправедливостта
   • Законите за НФТ все още са в процес на разработване. Това означава, че не винаги е ясно кой е собственик на НФТ и има вероятност те да бъдат използвани по неправилен начин.

   Правни и регулаторни съображения

   Нефунгиращите токени често са свързани с цифрово изкуство или музика. Но съществува голям въпрос дали притежаването на НФТ означава, че притежавате изкуството или музиката, с които е свързан.

   Не е ясно дали закупуването на НФТ ви дава пълни права върху съдържанието или само върху цифровия токен. Това объркване може да доведе до проблеми за художниците, които създават неща, за хората, които ги колекционират, и за уебсайтовете, които ги продават.

   В момента няма ясни световни правила за НФТ. Това може да доведе до проблеми и несигурност за хората, които купуват, продават или създават НФТ:

   • Без ясни правила е трудно да се каже дали инвестирането в НФТ е безопасно или си заслужава, което улеснява измамите и мошеничествата.
   • Създателите, които искат да се възползват от НФТ, могат да се сблъскат с проблеми, тъй като правилата за това кой притежава правата и как да ги използва могат да бъдат объркващи.
   • Пазарите за НФТ могат да се окажат трудни, защото правилата не са много ясни. Това може да доведе до правни или финансови проблеми.

   Бъдещи тенденции и прогнози

   НФТ в игрите стават все по-популярни. Ето какво може да се случи с НФТ в игрите с течение на времето:

   • Вероятно ще станем свидетели на повече игри, които използват НФТ, позволявайки на играчите да притежават уникални предмети или герои.
   • Възможно е играчите да могат да търгуват или продават своите НФТ на други, което ще направи игрите по-скоро като пазар.
   • Някои игри биха могли да позволят на играчите да печелят НФТ, които имат реална стойност, така че играта може да означава и печелене на пари.
   • Игрите могат да предлагат специални НФТ като колекционерски предмети или награди за постижения.
   • Можем да видим съвсем нови видове игри, които са изградени около идеята за събиране и използване на NFT.
   • Възможно е да има цели виртуални светове и предмети в игрите, притежавани като НФТ.

   Примери за използване на НФТ в игрите

   CryptoKitties

   Всяко CryptoKitty е уникално и се притежава от играча чрез цифров портфейл. Играчите могат да размножават своите CryptoKitties, за да създават нови и уникални потомци с черти, наследени от родителите им, като увеличават тяхната рядкост и стойност. Въведена през 2017 г., CryptoKitties придоби популярност заради пионерството в областта на НФТ върху блокчейна на Ethereum.

   Игра Cryptokitties

   Axie Infinity

   Axie Infinity е игра, базирана на блокчейн, в която играчите събират, развъждат и се бият с цифрови същества, наречени Axies. Тя работи на блокчейна на Ethereum, като използва токени Axie Infinity (AXS) и Smooth Love Potion (SLP) за транзакции в играта като развъждане и търговия с Axies.

   Какво е игра за печелене на играта axie infinity

   Decentraland

   Decentraland е 3D платформа за социални мрежи и игри в рамките на Metaverse. Тук всичко – от пазаруването и социалните контакти до работата, ежедневните дейности и забавленията – се случва в напълно цифрова, виртуална или разширена реалност.

   Децентрализирани-nft-компании за игри

   NFT в игрите Заключение

   НФТ променят начина, по който играем игри. Те позволяват на играчите наистина да притежават, търгуват и печелят пари от нещата, които намират или печелят в игрите. За да разберем въздействието на НФТ, е важно да разгледаме блокчейн технологията в игрите. Въпреки че има възходи и спадове в стойността и правила, които все още не са ясни, НФТ все още са популярни. Те предлагат истинска собственост, ограничени суми и шансове да печелите, докато играете.

   Често задавани въпроси относно НФТ в игрите

   Какво означава NFT в игрите?

   В игрите NFT означава уникален цифров предмет, който играчите могат да притежават, разменят или продават в рамките на дадена игра.

   Как могат да се използват НФТ в игрите?

   НФТ могат да се използват в игрите за уникални предмети в играта като герои, кожи или оръжия, които играчите могат да притежават или търгуват.

   В коя игра се използват NFT?

   Axie Infinity е пример за игра, в която се използват НФТ, като позволява на играчите да събират и търгуват с цифрови домашни любимци.

   Какво е бъдещето на NFT игрите?

   Бъдещето на NFT игрите вероятно включва повече игри, които приемат NFT, което позволява на играчите да притежават активи в играта и потенциално създава нови икономически модели в игрите.

   Как NFT влияе на игралната индустрия?

   НФТ влияят на игралната индустрия, като въвеждат нови начини играчите да притежават, купуват и продават предмети в играта, което може да доведе до повече инвестиции от страна на играчите и до нови преживявания в игрите.

   Въведение

   Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..