Криптобалон: Какво следва?

⚡️ Что означает криптовалюта криптовалютный пузырь?

Согласно точке зрения скептиков, криптовалюты – это спекулятивный пузырь, который вот-вот лопнет.

⚡️ Какая криптовалюта взорвется следующей?

Chainlink – одна из самых надежных криптовалют на сегодняшний день. Благодаря этому она входит в число криптовалют, которые будут стремительно расти в 2022 году. Chainlink – это криптовалюта, которая соединяет блокчейн с внешним миром с помощью „оракулов“.

⚡️ Является ли Эфириум криптовалютой-пузырем?

Несмотря на то, что в 2017 году Эфириум значительно вырос в популярности, некоторые эксперты утверждают, что это не криптовалютный пузырь. Криптовалютный рынок взорвался в прошлом году, и Эфириум – один из многих примеров. Цена Эфира в начале года составляла всего 8 долларов за монету, что сделало его второй по капитализации цифровой валютой в мире.

⚡️ Взорвется ли XRP?

С тех пор большинство криптовалют, в частности такие тяжеловесы, как Биткоин (BTC-USD), Эфириум (ETH-USD) и Солана (SOL-USD), упали под давлением. Тем не менее, популярность монет и стоящая за ними технология блокчейн по-прежнему сильны.

Крипто балонът

„Балон“ е термин, който напоследък се използва прекомерно във финансовата преса, за да се опише всичко – от пазара на жилища до акциите и употребяваните автомобили.

Тъй като Федералният резерв инжектира трилиони долари в икономиката, за да се пребори с COVID-19, цените на недвижимите имоти и акциите скочиха до небето.

Что означает криптовалюта-пузырь?
Има ли балон при криптовалутите?

Макар да е вярно, че пазарните оценки са се разтеглили в резултат на конвенционални фактори и че пазарът на недвижими имоти може би никога не е бил по-горещ, трудно е да се определи дали тези активи са в балон или не.

Има и криптовалути – бързо развиващ се клас активи, който по време на пандемията произведе пари, които преобразиха живота на първите инвеститори.

Стойността на XRP се промени много през последните няколко седмици и много хора се притесняват, че целият пазар на криптовалути се основава на спекулации. Биткойн и Етериум са две от най-популярните криптовалути по пазарна капитализация. От 2019 г. насам стойността и на двете рязко нарасна, което кара някои да смятат, че около световните пазари на криптовалути може да се формира „балон“.

Как работают криптовалютные пузыри?
Коя криптовалута ще избухне след това?
Съдържание

Какво представлява Крипто балонът?

Криптобалонът е балон на пазара на криптовалути.

Криптобалонът е, когато цените на пазара се покачват бързо и след това внезапно се сриват. Криптобалонът от 2017 г. беше причинен от спекулантите, които вярваха, че цената на биткойна ще продължи само да се покачва. Въпреки това, след като през декември същата година Биткойн достигна около 20 000 USD за монета, балонът се спука и цените се понижиха до около 6000 USD в рамките на няколко месеца.

Криптовалутите могат да се търгуват онлайн 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което ги прави ликвидни активи, неподвластни на нито една централна банка или правителство. Това може би е една от причините, поради които хората не обърнаха внимание на криптовалутите по време на кризата.

Какой Крипто балонът лопнет следующим?
Може ли биткойнът да се срине до нула?

С разпространението на епидемията големи институционални инвеститори започнаха да инвестират в пазарите на криптовалути. Легендарни инвеститори като Пол Тюдор Джоунс заложиха на тези очарователни финансови инструменти.

Възможно е да изпитате и FOMO (страх от пропускане на шанс), което може да помогне за достигане на рекордни стойности на пазара на криптовалути.

Като прибавим към това и плащанията на правителствените стимули и хората, които са затворени вкъщи и са в социална изолация, можем да говорим за епидемия.

Является ли Эфириум криптовалютным пузырем?
Защо крипто стартъпите са толкова скъпи?

Сега, когато пандемията вече отминава, инвеститорите се чудят дали внезапният ръст на пазарите на криптовалути не се дължи просто на това, че като цяло има повече пари.

Криптовалутите са противоречива тема – някои хора смятат, че те се основават на авангардна технология, която може да промени начина, по който гледаме на парите, докато други смятат, че те не са жизнеспособни.

Значение Крипто балонът
Крипто стартъпите носят милиарди дори при високи оценки

Балонът на криптовалутите е пример за масова истерия по отношение на инвестирането.

Криптопесимистите разполагат с много доказателства, че пазарът на криптовалути се намира в балон.

Къде ще инвестират парите си рисковите капиталисти през 2022 г.?

Это венчурный пузырь или просто новая норма?
Къде инвестират рисковите капиталисти през 2022 г.

Като разберем тези цели, можем да придобием по-добра представа за това какво представляват тези променливи активи.

Биткойнът е най-популярната виртуална валута в света и има няколко предимства пред обикновените фиатни валути. Въпреки това, тъй като стойността ѝ се колебае толкова бързо, тя прилича повече на акции с висока динамика, отколкото на национални валути като щатския долар.

Криптовалутите не са стабилни, което ги прави ненадежден метод за спестяване на пари. Освен това са лесни за фалшифициране – трябват ви само някои основни умения за програмиране. Според Coin Gecko в момента в обращение са над 12 000 различни криптовалути.

Почему лопается сайт Крипто балонът?
Може ли биткойнът да достигне 1 милион долара?

Цените на криптовалутите, достигнали рекордни стойности през ноември, трябва да напомнят на инвеститорите колко бързо могат да спаднат. В рамките на няколко месеца пазарната стойност намаля с повече от 1,2 трилиона долара.

Повечето крипто балони преминават през тези пет етапа: изтласкване, възход, еуфория, прибиране на печалбата и паника.

Възможно е инвеститорите да разпродават активите си, за да приберат печалбите си, и ще бъде интересно да видим как ще реагират пазарите на криптовалути, когато Федералният резерв затегне паричната си политика за борба с инфлацията.

Может ли биткоин обвалиться до нуля?
Свързана ли е криптовалутата с фондовия пазар?

Оценките на крипто стартъпите напоследък се покачват.

Криптовалути като FTX и OpenSea, които наскоро отбелязаха рязък скок в стойността, може да са показателни за икономически балон.

Неотдавнашното покачване на цените на криптовалутите се дължи на няколко фактора, един от които е забраната на Китай за първоначално предлагане на монети (ICO). В средата на януари китайските власти обявиха решението си да регулират или забранят трансакциите с биткойни. Не след дълго негативните новини от Китай предизвикаха глобален спад на цените. Въпреки това рязкото нарастване на популярността и употребата на криптовалутите доведе до експлозия на броя на биткойн банкоматите.

Компанията се разраства след последния кръг на финансиране, но не е единствената в ИТ индустрията. Този растеж много напомня на дните на дот-ком, когато повечето технологични компании се оценяваха на един милиард долара или повече.

Что лучше - инвестировать в криптовалюту или акции?
Как криптовалутите се отнасят към пазарната капитализация?

Водещият пазар на криптовалути OpenSea се оценява на 13,3 млрд. долара, както съобщава CoinMarketCap.

За първи път през януари продажбите на НФТ достигнаха 7 млрд. долара, но много от тях бяха покупки, направени от продавача с цел фалшиво увеличаване на търсенето и повишаване на цените.

Това представяне едва ли вдъхва доверие.

Тъй като цифрови активи като компании за криптовалути и НФТ „КриптоПанки“ се продават за милиони долари, е трудно да се отрече, че пред очите ни се формира балон.

Крипто балонът
Ще се отрази ли сривът на фондовия пазар на криптовалутите?

Най-строгият тест на криптовалутите

През последните няколко месеца имаше многобройни предупредителни сигнали, че пазарите на криптовалути може да се насочат към продължителен мечи пазар. Разумно е да се прогнозира, че 2022 г. ще бъде важна година за бъдещето на този вълнуващ клас активи.

Ще се спука ли балонът на криптовалутите, защото в икономиката циркулират по-малко пари?

Ще се откажат ли инвеститорите от традиционните валути заради цифровите, тъй като криптовалутите и блокчейн технологиите стават все по-популярни?

Какая криптовалюта станет бумом в 2022 году?
Какво казва Бил Гейтс за криптовалутата?

Едно нещо е сигурно: първите инвеститори в криптовалути бяха възнаградени подобаващо за вярата си в тази революционна технология.

крипто балоните често се спукват, а инвеститорите, които са закъснели, остават силно изгорени. Като се имат предвид гореспоменатите сигнали за опасност, инвеститорите в криптовалути трябва да бъдат особено предпазливи при инвестиране в този момент, тъй като

Сравняване на цените на криптовалутите с тези на фондовия пазар

Цените на криптовалутите обичайно надминават тези на фондовия пазар. Един токън Dogecoin никога не е струвал повече от един долар, но стойността му се изстреля до 72 цента миналата година от половин цент в края на 2020 г., което доведе до 15 000-процентно увеличение. Впоследствие тя се срина също толкова бързо.

Каковы 2 риска криптовалют?
Как криптовалутата предотвратява двойното харчене?

С нарастващата популярност на криптовалутите се появяват много нови и иновативни проекти. Някои от тези мрежи имат свои монети, които потенциално могат да се използват за търговия с различни предмети – от въглеродни кредити до цифрови копия на образователни учебници. Други забележителни мрежи включват Solana, Polygon и т.н. със своите криптовалутни монети, които също могат да бъдат използвани за търговия с всичко – от разрешителни за емисии до електронни версии на учебни материали.

Много монети, като Dogecoin и Shiba Inu, са създадени като интернет шеги или $wool – токен, създаден за Wolf Game, който няма никаква забележима функция, освен като средство за търговия. За известно време Dogecoin струваше повече от цялата стойност на акциите на Twitter през 2017 г. Пазарната капитализация на Shiba Inu е по-голяма от тази на American Express, а $wools е повече от тази на Goldman Sachs.

Можете ли вы потерять больше, чем инвестируете в криптовалюту?
Надува ли се балонът при криптовалутите?

Джордж Калудис, анализатор в медийното издание CoinDesk, заяви, че криптовалутата преобръща представата ни за „стойност“. „Шиба ину не би трябвало да струва нещо, което да се доближава до 11-цифрена сума“, добави той.

Някои криптопредприемачи все още са готови да удвоят цената си въпреки опасността.

PDX е фирма за обработка на плащания, основана от бившия инвестиционен банкер Шейн Роджърс, която ще позволи на клиентите да правят покупки с криптовалути от търговци, които не ги приемат. От друга страна, г-н Роджърс стартира PDX Coin през декември, вместо да поиска конвенционални инвеститори да финансират компанията му. Основателят на тази фирма може да продава токени вместо акции.

Может ли Ethereum лопнуть?
Очаква ли се бум на Ethereum?

Предвид факта, че г-н Роджърс е вложил всички активи на фирмата си в биткойн, а не в по-стабилна валута, той живее в страх от значителна разпродажба, която да доведе до намаляване на стойността на тези активи. Например на 19 май, след като Китай обяви, че ще забрани на банките да търгуват с криптовалути, цените на цифровите активи спаднаха с около 30%.

Сравнението на осем криптовалути показва, че Bitcoin Cash е с най-бърза скорост на транзакциите, следван от Litecoin.

Въпреки че Биткойн и Етериум заедно струват над един трилион долара, другите криптовалути представляват само малка част от тази сума. Освен това броят на хората, които търгуват с големи суми пари, е доста малък.

Есть ли надежда для Ethereum?
Има ли надежда за Ethereum?

„Биткойнът се използва от хора от цял свят“, твърди Мади Кенеди от Chainalysis. „Монетите с голяма активност от страна на няколко потребители са доминирани от активен клуб на вътрешни лица.“

Изборът на монета или токен, предназначен да задоволи конкретна потребност – за разлика от конвенционалните пари като биткойн или например като средство за изпращане на пари в региони, където основните финансови услуги са ограничени – може да ви помогне да пробиете джунглата. Независимо от това дали стойността ѝ се покачва и спада, може да се предположи, че винаги ще има употреба за нея.

Но както при всяка инвестиция, първо си напишете домашното. крипто балоните могат да се образуват и да избухнат сякаш за една нощ, така че е важно да разберете технологията, която стои в основата на всеки проект, както и потенциалните рискове.

Итак, что делать начинающему инвестору?
И така, какво трябва да направи един инвеститор, който за първи път инвестира?

Има ли балон при биткойна?

Трудно е да се разбере – най-вече защото е сложно да се определи реалната стойност на биткойна. Два фактора правят оценката на биткойн особено трудна.

  • Кратката история на BTC означава, че новосъздадените компании са нестабилни и цените вероятно ще се променят драстично, докато пазарът разбере справедливата им стойност. Тези внезапни промени в цените могат да изглеждат така, сякаш се образуват и пукат балони.
  • Биткойнът е напълно различен от другите инвестиции. Обикновено инвеститорите могат да разберат колко струва една компания, като оценят способността ѝ да генерира приходи. Това обаче не работи при криптовалутите, защото те не функционират като компании. Конкретно биткойнът не прави никакви пари – което затруднява разбирането на неговата стойност.
Существует ли пузырь биткоина?
Има ли балон при биткойна?

Въпреки че през по-голямата част от 2022 г. цените са били ниски, някои експерти твърдят, че това може да е само малък спад. В същото време други смятат, че това може да е началото на спада на криптовалутите. Междувременно финансови институции като Фиделити и Виза работят за това Биткойн да стане по-разпространен. Регулаторните органи обаче също обръщат по-голямо внимание на криптовалутите, което може да означава по-строги правила в бъдеще.

Разумна идея е, когато обмисляте да инвестирате в криптовалута, да ограничите потенциалните недостатъци, като използвате само 10% от общия си инвестиционен портфейл за по-рискови активи като криптовалутата. По този начин можете да се възползвате от най-положителните условия, като същевременно намалите дефицитите, ако цените бързо спаднат.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии