Какво представлява ICO? Първоначално предлагане на монети

⚡️ Какво означава ICO?

Първоначалното публично предлагане (IPO) в контекста на пазара на криптовалути е подобно на първоначалното предлагане на монети (ICO). Фирма, която иска да набере средства за разработване на нова валута, приложение или услуга, може да направи това чрез ICO.

⚡️ Каква е разликата между IPO и ICO?

IPO е начинът, по който една традиционна компания набира средства, за разлика от еквивалента на ICO в криптоиндустрията. Разликата между двете е, че при IPO инвеститорът получава дял в компанията, докато при ICO той получава токен, който не представлява акции в компанията .

⚡️ Биткойнът представлява ли ICO?

Какво представлява първичното предлагане на монети и какво включва то? Първоначалното предлагане на монети (ICO) е техника за набиране на средства за криптовалута. Криптовалутите като Биткойн и Етериум набират популярност в целия свят.

⚡️ Добри инвестиции ли са ico токените?

Ако знаете кои криптовалути са добра инвестиция, те могат да осигурят голяма възвръщаемост. Тъй като купувате предварително, разходите често са по-ниски, а при някои ICO токените се дават с отстъпка. ICO-тата са отворени за всички. Няма ограничения за това кой може да инвестира в ICO в сравнение с други IPO-та.

Към април 2018 г. първоначалните предлагания на монети („ICO“), които според анализаторите на индустрията в крайна сметка биха могли да се превърнат в сфера за няколко трилиона долара, са събрали зашеметяващите 5 014 952 132 долара. С обща пазарна капитализация от над 100 млрд. долара пазарът на криптовалути привлече вниманието на мнозина, включително на търговци, които търсят бързи пари с малко правила.

Какво представлява ICO?
Какъв е примерът за списък с монети на икони?
Съдържание

Какво представляват първоначалните предлагания на монети и как функционират те?

ICO е форма на криптовалута, която предприятията използват за набиране на средства. Инвеститорите получават уникални криптовалутни „токени“ в замяна на паричната си инвестиция в дадена компания чрез платформи за търговия с ICO. Това е метод за групово финансиране чрез създаване и продажба на цифров токен за финансиране на разработването на даден проект.

Новата валута на проекта се нарича TKY и служи като парична единица, която дава на инвеститорите достъп до определени функции на проекта, управляван от емитиращата компания. Тези токени се отличават, защото финансират софтуерни проекти с отворен код, които иначе не биха били възможни със стандартните финансови инструменти.

Незаконно ли е ICO?
Каква е разликата между IPO и Ico Coin?

Какво представляват белите книги и какви са техните цели?

Стартъп за криптовалута, който иска да набере пари чрез Ico Coins, обикновено публикува бяла книга. Този документ предоставя на потенциалните инвеститори ключова информация за плановете на компанията.

Сборникът ще включва следните подробности: какво представлява проектът, какви цели се цели да бъдат постигнати след завършването му, колко пари са необходими за проекта, колко виртуални токена ще запазят създателите, каква валута се приема, колко време ще продължи кампанията за ICO и кой е създал бялата книга.

Биткойнът ICO ли е?
Коя монета ще бъде следващият биткойн?

Преди да пусне криптовалута, компанията трябва да публикува бяла книга. Това е важен етап от ICO, тъй като много инвеститори искат да видят предварителна бяла книга, преди да решат дали да участват или не.

Каква е разликата между ICO и IPO на акции?

Основната разлика между ICO и IPO е в държавното регулиране. За да може една компания да стане публична чрез IPO, тя трябва да представи на Комисията по ценните книжа и борсите документ, наречен „проспект“.

Какво представлява терминът ICO?
Как да получите ICO?

Проспектът на дадена компания е документ, който по закон трябва да описва плановете на компанията да емитира акции публично. Той включва ключови подробности за фирмата и предложеното IPO, така че бъдещите инвеститори да могат да вземат информирано решение. Неотдавнашно законодателство на САЩ контрастно посочва, че ICO трябва да се придържат към регулаторните стандарти само ако се предлагат като токени за ценни книжа, а не като токени за услуги. Тези въпроси ще бъдат разгледани по-подробно по-долу.

Какъв е примерът за ICO?
Незаконно ли е ICO?

Въпреки това, тъй като тази регулаторна дейност е сравнително нова, оценката и надлежната проверка са по-трудни, отколкото при първичните публични предлагания на акции, които се регулират чрез строги процедури и се наблюдават от счетоводни фирми и инвестиционни банки, което осигурява на инвеститорите допълнителна информация и защита.

Какво е ICO и как работи?

Набирането на средства чрез ICO е нов метод за получаване на средства от фирмите чрез продажба на токени в блокчейн. Тези токени се разпространяват в замяна на финансови вноски.

Каква е целта на ICO?
Незаконно ли е ICO?

С други думи, цифровите токени могат да изпълняват широк спектър от услуги и да имат много различни приложения. Тези токени, които могат да се изпращат онлайн и да се продават на борси за криптовалути, могат да предоставят на потребителя достъп до конкретна услуга или да му дават право на дивидент на дадена компания. Токените за услуги са тези, които представляват достъп до дадена услуга. Токените за ценни книжа гарантират на притежателя си определен процент от печалбата или дялово участие в компанията.

Дъщерни токени

Потребителските токени, наричани още „монети за приложения“, са форма на криптовалута. Те означават достъп до продукт или услуга на дадена компания в определен момент по пътя. В замяна на това, че могат да продават своите потребителски токени, когато те са много търсени, блокчейн компаниите могат да получат пари за финансиране на своите проекти. Токените за полезност не трябва да бъдат инвестиционни инструменти като сертификатите за акции; вместо това те са предназначени да бъдат изразходвани

Какво, по дяволите, е ICO?
Защо ICO е опасно?

Токени за сигурност

Друга категория дигитални валути са токените за ценни книжа, които представляват инвестиционен договор и могат да бъдат обект на федерални разпоредби за ценни книжа. С други думи, това са цифрови активи, които извличат стойността си от външен, търгуем актив. Те приличат на сертификат за акции в дружество и дават на притежателя си право на дял от печалбата, както и право на глас.

Има ли биткойн монети от типа Ico?
Добри ли са монетите Ico?

На 24 април 2018 г. Overstock обяви, че tZERO ще проведе ICO, за да финансира разработването на регулирана платформа за търговия с токени за ценни книжа. Токените tZERO са издадени с оглед на регулациите на SEC, а Патрик Бърн, главен изпълнителен директор на Overstock, заяви, че на притежателите на токени ще бъдат изплащани тримесечни дивиденти в токени tZERO.

Загриженост

Моделът за набиране на средства чрез ICO е обект на голям регулаторен контрол, тъй като може да се използва за финансиране на проекти без адекватно оповестяване или още по-лошо – за измама на инвеститорите. Освен това цифровите токени могат да бъдат обект на изключителна волатилност на цените и да варират рязко в стойността си.

Какво представлява ICO и как работи?
Как се печелят пари от ICO?

Г-н Бърн и други анализатори смятат, че големите фирми в крайна сметка ще емитират акции чрез ICO вместо или в допълнение към традиционните публични предлагания.

Джоичи Ито, директор на медийната лаборатория на Масачузетския технологичен институт и професор по медийни изкуства и науки, по време на дискусия в рамките на Световния фестивал на науката в Ню Йорк изрази известни резерви относно манталитета на „златната треска“, който е в основата на успеха на Ico Coins. Той смята, че криптовалутите се използват по вредни начини, които вредят на хората и задушават екосистемата на интернет.

„Не става дума, че съм против ICO“, казва Ито. „Смятам, че те са чудесен инструмент за финансиране на стартиращи предприятия. Просто се притеснявам от спекулативната лудост, която се случва около тях.“

Печелят ли хората пари от Ico Coins?
Какъв е примерът за ICO?

Г-н Ито е загрижен, че Комисията за ценни книжа и борси, както и други правителствени организации, все още не са в крак с ICO, което позволява на компаниите да печелят, като ограбват неопитни потребители чрез търговия с безполезни токени. Г-н Ито смята, че регулаторната намеса трябва да бъде значително по-усъвършенствана и технически компетентна.

Междувременно все повече хора ще научат за поскъпването на биткойна и ще решат да закупят едно от многото предлагани ICO, може би без да осъзнават опасностите, които крие.

Коя монета ще бъде следващият биткойн?
Биткойн Ico за криптовалута ли е?

Първоначалните предлагания на монети (ICO) набират капитал чрез продажбата на криптовалутни токени.

ICO са популярен метод за набиране на средства в света на криптовалутите. По-голямата част от тях се провалят, но от време на време се появяват няколко нешлифовани скъпоценни камъка. Ето някои по-известни ICO-та от последните години:

  • Етериум: Когато през юли 2014 г. се проведе ICO на Етериум, много криптоентусиасти бяха очаровани от програмируемия блокчейн и потенциала, който той предлагаше. В крайна сметка тя събра 18,4 млн. долара и се превърна във втората най-ценна криптовалута след Биткойн, според CoinMarketCap.
  • Cardano ( CRYPTO: ADA ): Той има подобрени елементи на Ethereum и има повече успешни Ico монети от своите конкуренти. През януари 2017 г. тя събра 62,2 млн. щатски долара, което е около два пъти повече от това, което са набрали другите ИЕО (вж. графиката по-долу).
Ico за криптовалута
Добри инвестиции ли са ICO?
  • Tezos ( CRYPTO: XTZ ): През юли 2017 г. Tezos набра 232 милиона долара чрез ICO, но то не беше напълно успешно. Имаше многобройни забавяния в разпределението на токените, продадени по време на ICO, което доведе до колективен иск. През 2020 г. Tezos постигна споразумение за 25 млн. долара с всички страни.
  • Dragon Coins ( CRYPTO: DRG ): Dragon Coins е един от най-известните случаи. Той получи 320 млн. долара през март 2018 г., когато за първи път предложи монетите си на публична борса. Когато стана публично търгувана, се появиха редица проблеми, които доведоха до почти незабавен спад на цената. До 2021 г. пазарната ѝ капитализация беше под 1 млн. долара.

Ico Coins се търсят от инвеститорите заради възможността за ранно придобиване на успешна криптовалута. Въпреки че това е възможно, то изисква значително проучване и време, за да се преборите със стотиците предстоящи ICO. Като се има предвид свързаната с това опасност, се препоръчва предприемането на действия с повишено внимание.

Колко ICO са успешни?
Какви са ползите от Ico за криптовалута?

Предимства и недостатъци на ICO

Въпреки че много ICO са успешни, има и недостатъци, които трябва да се вземат предвид. По-долу са изброени някои от предимствата, които те предоставят:

  • ✔️If можете да разберете коя криптовалута е добра инвестиция, те имат много привлекателна потенциална възвръщаемост. Тъй като купувате предварително, цените често са по-ниски, а някои ICO предоставят токени на по-ниска цена.
  • ✔️ICOs са достъпни за всички. Няма ограничения за това кой може да инвестира в ICO, за разлика от някои IPO.
  • ✔️It е бърз и рентабилен подход за набиране на парични средства за нови предприятия.
Какви са плюсовете и минусите Ico за криптовалута
Струва ли си да се прави ICO?

Ето какви са недостатъците на ICO:

  • ❌Има значителен риск токенът да загуби стойността си или в крайна сметка да се провали, тъй като проектите за криптовалути по своята същност са нестабилни.
  • ❌Регулирането е от решаващо значение за успеха на проекта. В много случаи неопитни инвеститори, които не знаят какво правят, финансират измами и нискокачествени проекти. Подреждането на предстоящите ICO за легитимен проект може да изглежда като намиране на игла в купа сено.
  • ❌IcO включва закупуване на криптовалута. За много хора, които са нови в областта на криптовалутите, ще бъде по-удобно да инвестират в акции на криптовалута или публично търгувана монета, отколкото в ICO.

Помислете дали да не използвате покритие или финиш, който има известно сцепление.

Всички Ico Coins ли са печеливши?
Ico за криптовалута

ICO е комбинация от IPO и групово финансиране на криптовалути по интернет. Според датата, определена от емитента на токена, можете да обменяте криптовалутни токени с други лица по определен обменен курс.

Този токен може да има една от двете функции: функция за полезност или функция за сигурност. Токените за полезност често са нерегулирани и се предоставят на предприятията в замяна на бъдещ достъп до разработваната услуга, по същество като безлихвен заем.

От друга страна, токените за ценни книжа обикновено се разглеждат като акции от правителствените агенции и имат почти идентични права на собственост. Някои инвеститори се притесняват за реалната стойност на тези токени и за това колко лесно е за предприятията да направят много пари чрез ICO – което все още е сравнително нова концепция. Само времето ще покаже дали тази тенденция ще продължи или ще отшуми напълно.

Закупуване на ICON

Binance е водещата борса за ICON и представлява 90% от пазара. За съжаление, тъй като не можете да добивате ICX токени, единственият ви шанс да ги получите е като обмените ETH или BTC на Binance. Почти три четвърти от продуктите в нашия каталог могат да бъдат закупени с BTC, а близо една шеста – с ETH.

OKEx не само предлага ICX, но има и свои собствени двойки за търговия с BTC и ETH.

ico за криптовалута
Закупуване на ico за криптовалута

Продажбата на токени ICON

Продажбата на токени приключи през септември миналата година, но сделката за тази година все още не е финализирана. Общото предлагане на токени сега е 400 230 000 ICX. Можете да обмените 2500 ICX за един ETH. Само половината от общото налично предлагане беше за продажба, а още 16% се държат в резерв. Други 14% отиват за самата фондация, а 10% – за членовете на общностната група и партньорите, които се считат за влиятелни. 20% от последните продажби на токени ще отидат за всяка технологична компания, 12% – за оперативни такси, 8% – за маркетингови преживявания, и 10% – за влиятелни партньори.

Въведение

Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

Свързани статии