Топ крипто

  Какво е Polygon matic?

  ⚡️ Дали криптовалутата Polygon е добра инвестиция?

  Polygon може да бъде осъществима инвестиция през 2023 г. в зависимост от финансовите ви цели. Краткосрочните търговци са по-склонни да поемат рискове и да видят ползи. Polygon е криптовалутен актив, който може да предложи на дългосрочните инвеститори потенциал за големи печалби в резултат на своята стабилност.

  ⚡️ По-бърз ли е Polygon от Ethereum?

  Salana е предназначена за предприятия, които търсят трансакционна система, която може да се мащабира, като позволява много по-бързи трансакции на по-ниска цена от Ethereum и Polygon. Въпреки това блокчейнът Ethereum все още е най-отворената и прозрачна децентрализирана платформа за приложения.

  ⚡️ Как Polygon печели пари?

  Polygon използва консенсусния метод Proof-of-Stake, за да създаде нов МАТИК и да защити мрежата. За тази цел се използва протоколът Proof-of-Stake – което предполага, че можете да печелите пари, като подреждате съществуващия MATIC. Валидаторите изпълняват взискателната задача да валидират новите трансакции и да ги поставят в блокчейна.

  ⚡️ Дали Polygon е убиецът на Ethereum?

  Polygon е конкурентна платформа, убиец на Ethereum, която има за цел да подобри функционирането на Ethereum, като разшири възможностите му и го направи по-достъпен. За разлика от други убийци на Ethereum, Polygon е опит да се направи така, че изтърканият и скъп Ethereum да работи по-добре. Това е решение за мащабиране, което има за цел да осигури много повече трансакции в секунда от 12-15 трансакции всяка секунда на Етериум.

  Съдържание

  Какво е Polygon matic и как работи? MATIC обяснява.

  Протоколите на Polygon имат за цел да решат проблемите с мащабируемостта на Ethereum, като изпълняват трансакции в отделен блокчейн, съвместим с Ethereum.

  Това решение е насочено към мрежовите трудности. Polygon връща всички транзакции към последващата обработка на основната блокчейн на Ethereum. Този метод намалява натоварването на мрежата. Полигон матик може да подобри скоростта на трансакциите и да намали таксите за пени, като ги връща чрез триъгълник.

  Добра инвестиция ли е криптовалутата Polygon matic?
  Какво е Polygon за криптовалути?

  Казано по-просто, Polygon е минимална рамка за нови и съществуващи проекти за блокчейн на Ethereum, които могат да се разработват без проблеми с мащабирането.

  Платформата Polygons Matic позволява на потребителите да взаимодействат с всяко разпределено приложение (DApp), без да се притесняват от претоварване на мрежата. В тази статия е обяснено всичко, което трябва да се знае за мрежата Polygon Matic, как работи тя и как тази авангардна технология прави Етериум по-удобен за потребителите.

  Колко струва една монета Polygon?
  Защо Polygon е добра криптовалута?

  Кой е създателят на Polygon?

  Уменията на екипа разработчици на Polygon доведоха до превръщането му в най-успешния проект за мащабируемост на Ethereum до момента. Благодарение на богатия си опит, растежът на Polygon е неудържим. На изобретателите на мрежата Matic може да се припише, че са предвидили настоящите нужди на криптовалутите. В следващия раздел е разгледано кой стои зад един от най-бързо развиващите се проекти в бизнеса.

  Може ли Polygon Matic да достигне 10 долара?
  Ще се появи ли Polygon през 2022 г.?

  Тримата създатели на Polygon са:

  Яунти Канани, съосновател на Polygon, сега е главен изпълнителен директор на фирмата. Заедно със Сандип Наилвал (съосновател и главен оперативен директор) и Анураг Арджун (съосновател и главен продуктов директор) те създават идеята за Polygon. През 2017 г., след като известно време се нарича Matic Network, тя е преименувана на Polygon. Канани, който е завършил Индийския технологичен институт (IIT) в Делхи, е работил като софтуерен инженер за McKinsey & Company и Google India. Работил е и по няколко стартъпа, преди да се насочи към сферата на криптовалутите.

  Приятели и роднини от Мумбай помагат за първоначалното финансиране. Polygon matic, от друга страна, продължава да привлича инвеститори от цял свят, въпреки че е основана в Индия. През 2019 г. Polygon привлече над 450 000 долара в два кръга на финансиране на стартиращи предприятия. Фирмата е получила приблизително 450 млн. долара външни инвестиции.

  Може ли Polygon Matic да достигне 10 долара?
  Ще се издигне ли Polygon през 2022 г.?

  Списъкът с инвеститори на Polygon се увеличи наскоро с имена като Крис Фрай и Джон Норууд Смит. King Digital Entertainment, компания за мобилни игри, създадена от братята Дейвид и Грегъри Фишман, е сред най-новите поддръжници на Polygon.

  Едно и също нещо ли са MATIC и Polygon?

  Каква е разликата между Polygon и Matic? Проектът, известен преди като Matic, беше преименуван на Polygon през февруари 2021 г. Страничните вериги на Плазма бяха една от основните услуги, предлагани от мрежата на Matic.

  По същество Plasma е начин за обединяване на блокчейн технологиите на Ethereum и Bitcoin. Тя дава възможност за създаване на блокчейн от „втори слой“, който е много по-скалируем от използваните понастоящем в горната част на основната верига. Активно разработвана през третото тримесечие на 2017 г., тя има за цел да увеличи производителността, като същевременно намали таксите за трансакции, като позволи оперативна съвместимост между активите на двете вериги.

  Polygon (MATIC).
  Кой е собственик на Matic Network?

  След разширяването на проекта Polygon реши да запази тикера MATIC за своята криптовалута, което доведе до ребрандирането на Polygon в Matic. Въпреки че тази промяна на заглавието може да създаде известно объркване, това все още е същият оригинален проект – само с ново име. Всъщност сега не само мрежата се нарича Polygon, но и няколко други проекта, свързани с нея; монетата на Polygon обаче ще продължи да се обозначава като MATIC.

  Какво представлява формулата за многоъгълник?

  Блокчейнът на Етериум може да обработва само ограничен брой трансакции всяка секунда. Скоростта на транзакциите на основния слой е 14 в секунда. В Етериум всяка операция е свързана с такса за газ, известна като цена на трансакцията.

  Кой стои зад Polygon Matic?
  Кой е Сандип Наилвал?

  В периоди на силно претоварване на мрежата разходите за газ се увеличават и таксите за газ на Ethereum могат бързо да нараснат до 50-80 долара. Това е съществен проблем. Изискването за заплащане на повече от 50 долара за транзакция в даден момент прави Етериум недостъпен за огромното мнозинство потребители.

  Потребителите са възпрепятствани да участват в интелигентни договори в блокчейна, когато претоварването на мрежата забавя процеса на работа на блокчейна на Етериум.

  В зависимост от предприетите действия, приложенията и протоколите на Defi, сделките или покупките на NFT, както и обменът, покупката или прехвърлянето на токени на Ethereum могат да доведат до такси от стотици долари.

  Какво е polygon
  Какво е polygon

  Какво е ценообразуването на Polygon и как то го прави по-достъпно? Методите за мащабиране като тези, използвани от Polygon, обработват транзакциите в странични вериги, за да се намалят разходите за газ. Броят на трансакциите, които могат да бъдат обработени в секунда от Polygon, е по-висок от този на Ethereum, защото той ги обработва в странични вериги.

  Ако сравните таксите за транзакции на Polygon с тези на Ethereum, ще установите, че те са значително по-ниски. Всъщност средно човек плаща около 15 долара за транзакция в Етериум – докато за мрежата на Полигон потребителите плащат само части от тази сума. Въпреки това, тъй като в допълнение към протокола за поверителност с нулево разкриване на информация (zk-SNARKS) работят множество протоколи,Polygon предоставя доста голяма стойност за ниската си цена.

  Трябва ли ви Matic, за да използвате Polygon?
  Ще бъде ли Matic регистрирана в Coinbase?

  В криптографията zk-доказателство е криптографска процедура, която проверява дали определено твърдение е вярно или не от другата страна (проверяващия). Тя не изисква от проверяващия да разкрива повече информация от факта, че твърдението е вярно.

  Най-популярните варианти за свързване на Polygon с даден проект са страничните вериги на Plasma, мостовете на блокчейн PoS, zk rollups и оптимистичните rollups. Matic започна със страничните вериги на Plasma, защото те са по-малки и по-безопасни от транзакциите на веригата.

  Плазмената верига е нещо като странична верига, тъй като представлява отделна блокчейн верига, която работи заедно с основната блокчейн верига. Тъй като Етериум е „родителската“ или „главната“ блокверига, плазмените вериги се използват за сигурно свързване и взаимодействие с основната блокверига, за да могат да се прехвърлят активи между тях.

  Какво е polygon
  Новото име – Polygon – отразява по-добре целите и мисията на проекта.

  Polygon има блокчейн мост специално за разработчици. Мостът PoS позволява на създателите на приложения да създават DApps на една платформа, без да жертват нито една от възможностите, предоставяни от други платформи.

  Чрез обработката на пакетите с трансакции в своята PoS блокчейн Етериум избягва необходимостта да обработва всички данни сам. Polygon улеснява и ускорява работата на Етериум, като обработва пакетите с транзакции извън основната верига.

  Все още се боря да разбера къде се намирам в общата времева линия, но целта ми е да стигна дотам. Следва по-дълго обяснение на това как работи и защо трябва да се интересувате, ако не знаете какво се случва: Обобщенията на Zk обработват пакети с транзакции извън веригата и създават доказателства за валидност, като проверяват истинността на данните, без да се налага да преминават през целия процес.

  Кой стои зад Matic?
  Какво е Polygon за криптовалута?

  Основната верига може да бъде съкратена, като в данните се включат поредица от единствени по рода си доказателства за валидност. Тази техника, която включва поредица от еднотипни доказателства за валидност в потока, намалява до минимум размера на основната верига. По същество този метод намалява времето и разходите за газ, необходими за проверка на данните.

  Доказателствата за измама са уникален вид система за доказване, използвана в оптимистичните пакети за натрупване. Ако бъде установена измамна трансакция, механизмът за защита от измами използва данни от блокчейн, за да идентифицира и коригира легитимната трансакция.

  Как можете да намерите криптовалутата Polygon?
  Какъв е тикер символът на криптовалутата Polygon?

  За тези, които актуализират данните за транзакциите в системата, се изисква подреждане. В резултат на това, ако някой изпрати измамна транзакция в основната блокчейн на Етериум, използвайки оптимистични конволюции, неговата ставка ще бъде наказана.

  Няма перфектно решение за всичко. Всяка технология за мащабиране има проблеми със сигурността, суверенитета, разходите за транзакции и различните скорости. Разработчиците трябва да могат да изберат най-доброто решение за мащабиране за своето приложение от различни възможности. Polygon предоставя най-всеобхватната гама от решения.

  Защо общността на Етериум се нуждае от Polygon?

  Polygon и Ethereum не са конкуренти. Какъвто и да е случаят, те са свързани помежду си. Целта на Polygon е да използва своята мрежа, за да създаде основа за широкото приемане на Ethereum. В резултат на това Polygon е по-зависима от Ethereum, отколкото Ethereum от Polygon. Това може да се очаква, тъй като Polygon се основава на блокчейн.

  Какво означава ETH в Какво е polygon
  Дали Polygon е добра криптовалута?

  Основният недостатък е, че при преминаването към Polygon за скорост стойността, получена от Ethereum, може да бъде намалена. Когато стойността на Ethereum намалее, това се отразява пряко на това колко хора искат да го използват. По същество Polygon има положителен ефект върху нарастването на броя на потребителите на Ethereum. Повече потребители биха желали да използват Етериум поради ползите от него, описани по-горе. Въпреки че Етериум може да открадне общата блокирана сума (TVL), неговата стойност ще се повиши, тъй като повече лица свободно депозират парите си в блокчейна на Етериум.

  1. Сравнение на платформите Ethereum и Permacoin

  По-добър ли е Polygon от Ethereum?
  Как да търгувам с Polygon?

  Решенията за мащабиране на слой 2 може да изглеждат сложни на пръв поглед. Просто дефинирана, фундаменталната блокчейн архитектура се нарича слой 1. Слой 2, от друга страна, функционира като мрежа за наслагване над основната блокчейн.

  Външните решения от слой 2 са протоколи за екстранет, които си сътрудничат с ядрото на блокчейна, за да подобрят производителността и ефективността. Технологиите от слой 2 като Polygon също така позволяват на съществуващите технологии, базирани на Ethereum, да станат по-бързи и по-евтини.

  Какви са предимствата на използването на Polygon вместо на Tier 1 на Ethereum?

  Възможно ли е да се добива криптовалута Polygon?
  Има ли Coinbase в мрежата на Polygon?

  Създавайки система за наддаване, създателите на Етериум прилагат модел, базиран на търг, който насърчава потребителите да наддават за включването на тяхната транзакция в следващия блок. В резултат на това по замисъл по-голямото претоварване на мрежата води до все по-скъпи цени.

  Polygon има грандиозни цели за бъдещето и те не се въртят само около скоростта или разходите за транзакции. Целта на протокола е да свърже всички блокчейн вериги, съвместими с Ethereum Virtual Machine (EVM), една с друга, което ще позволи на разработчиците да се възползват от предимствата на други блокчейн платформи без особени затруднения.

  Не премахва ли Етериум 2.0 нуждата от полигони?

  Ethereum 2.0 ще бъде значително подобрение на блокчейна на Ethereum, но ще реши само част от проблема с мащабируемостта. Тъй като мрежовите технологии като Eth2 се използват от повече децентрализирани приложения и платформи, търсенето може да започне да нараства поради ограниченията на мащабируемостта.

  Колко струва криптовалутата Polygon?
  Колко струва Polygon днес?

  Това по същество води до увеличаване на мрежовия трафик. Цените на газа започват да се повишават с увеличаването на търсенето и мрежата се връща в същото състояние на претоварване, в което е била преди. Точно тогава на помощ идва Polygon, който добавя допълнителен слой мащабируемост за блокчейна на Ethereum.

  С появата на Layer 2, който ще бъде пуснат през септември 2019 г. и е предназначен да позволи по-добро мащабиране и сигурност за Ethereum, възможностите на Ether трябва да се подобрят значително. С Layer 2, като например мрежата Polygon, възможностите на Ether ще се подобрят още повече. С използването на Layer 2 всяко надграждане на Ethereum може да стане още по-бързо. В резултат на това стойността на Polygon вероятно ще се увеличи.

  Какво прави Polygon толкова специален?

  Ще поскъпне ли Polygon?
  Ще се повиши ли Polygon?

  Екипът на Polygon винаги е активен и работи по нови функции, както и поддържа подкрепяща общност. Един от най-уникалните аспекти на Polygon е използването на залозите като начин за осигуряване на сигурност на мрежата. Като залагате своите MATIC токени, можете да помогнете за сигурността на мрежата и да печелите награди за това.

  Добра инвестиция ли е Polygon?

  Polygon е добра инвестиция, защото е проект с голям потенциал. Освен това е проект с много активна и подкрепяща общност. Екипът, който стои зад протокола, също така непрекъснато работи върху нови функции и подобрения.

  Има ли бъдеще Polygon?
  Коя ще е следващата криптовалута, която ще избухне?

  Как да инвестирате в криптовалутата Polygon

  Най-добрият начин да инвестирате в Polygon е да закупите токена MATIC. Можете да направите това, като използвате различни борси, като Binance или Kraken. Можете също така да използвате различни портфейли, като MetaMask или Trust Wallet.

  След като закупите своите MATIC токени, можете да ги заложите, за да помогнете за защитата на мрежата и да печелите награди.

  Какво е портфейл Polygon?

  Портфейлът на Polygon е софтуерна програма, която ви позволява да съхранявате, изпращате и получавате токени MATIC. Можете да използвате различни портфейли, например MetaMask или Trust Wallet.

  Ще се завърне ли Polygon?
  Може ли Polygon Matic да достигне 10 долара?

  Как да получите адрес на портфейла на Polygon

  Можете да получите адрес на портфейл на Polygon, като използвате различни портфейли, например MetaMask или Trust Wallet. След като създадете своя портфейл, ще получите уникален адрес, който можете да използвате за изпращане и получаване на MATIC токени.

  Подходящ ли е моментът да инвестирате в Polygon (MATIC)?

  Това е добър момент да инвестирате в Polygon, защото проектът има голям потенциал. Екипът, който стои зад протокола, също така непрекъснато работи върху нови функции и подобрения. Освен това залагането на MATIC токени може да ви помогне да печелите награди. И накрая, с пускането на втория слой се очаква стойността на MATIC да се увеличи.

  Добра инвестиция ли е Polygon през 2023
  Дали Polygon е добра монета за покупка?

  Вторият слой на протокола, който ще бъде пуснат през септември 2019 г., ще предложи още по-добро мащабиране и сигурност за Ethereum. Този ъпгрейд ще направи Ethereum още по-бърз и по-способен, което вероятно ще увеличи стойността на MATIC. Следователно, сега е добър момент да инвестирате в Polygon.

  Инвестирането в Polygon е разумно решение за всеки, който иска да направи дългосрочна инвестиция.

  Криптопазарът е непредсказуем – добра новина за някои, но лоша, ако сте краткосрочен инвеститор. Ако смятате да инвестирате в Polygon в дългосрочен план, трябва да прецените и плюсовете и минусите. Например, какви други решения за мащабиране на слой 2 има? Solana (SOL) и Cosmos (ATOM) са две възможности.

  Инвестиране в Polygon
  Инвестиране в Polygon

  Не само външни фактори могат да повлияят на проекта, но и вътрешни проблеми. Например, разногласия в управленския екип или усложнения при самия проект. През декември 2021 г. беше разкрито, че хакери са откраднали над 800 000 МАТИК от Polygon – компания, която е изплатила 3,46 млрд. долара под формата на награди за грешки на хакери с бяла шапка (тези, които съобщават за уязвимости в сигурността).

  Как мислите, колко висок ще бъде жетонът на полигона?

  Polygon влезе в заглавията на вестниците, когато обяви, че е част от ускорителя на Disney за 2022 г. Този проект се фокусира върху разработването на нови видове технологии за подобряване на разказването на истории, включително разширена реалност, нефунгиращи токени (NFT) и изкуствен интелект. Disney е последната корпорация, която си партнира с Meta – криптоплатформа, която планира да тества цифрови колекционерски предмети и да представя NFTs в Instagram.

  Инвестиране в Polygon
  Инвестиране в Polygon

  Въпреки че е невъзможно да се определи бъдещата цена на токените MATIC, някои хора са обнадеждени за потенциала на проекта.

  Въведение

  Запознайте се с Рахул Намбиампурат, опитен писател на свободна практика, който пише за криптовалути и е родом от динамичния щат Керала, Индия. Със задълбочен образователен опит от университета Сиким Манипал, Рахул се е превърнал в забележителна фигура в света на криптовалутите, специализирайки в областта на НФП, криптовалутите ..

  Свързани статии